fbpx Skip to content
Karácsonyi időben csak csordogálnak a hírek, ezért most összegyűjtöttem az elmúlt napok főbb történéseit. A hírek nagyrészt pletykákról szólnak: szó lesz az 5 megapixeles kameráról, sok hír a januárban bemutatandó tabletről és egy újabb élő streamelős alkalmazásról.

5 megapixel az új iPhone-ban?

Piaci pletyka szerint az OmniVision – aki a 3GS-be szállítja a kamerát –Apple-től megrendelést kapott 5 megapixeles kamerára. Tervek szerint a cég az idei 20-21 millió darabos szállítmányhoz képest 2010-ben 40-45 millió darab kamerával láthatja el az új iPhone-okat.
Azért nem kell mérget venni a hírre, mert a Digitimes szeptemberben is tévedett, amikor megjósolta az iPod Touch-ba, iPod Nanoba és az iPod Classicba építendő 3.2 megapixeles kamerát.

Tablet pletykahegyek

A tekintélyes Financial Times szerint az Apple január 26-ra (és utána pár napra) lefoglalta azt a rendezvénycsarnokot, amelyben szeptemberben Steve Jobs bemutatta az új iPodokat. Elemzők szerint ezen az eseményen fogják bemutatni a már régóra rebesgetett tabletet. Amennyiben bemutatják, márciustól már meg is lehet vásárolni az új eszközt. Maga Steve Jobs is „nagyon elégedett” a készülékkel. A cég már elég régóta próbálkozik a tablettel, eddig a szoftver hiánya jelentette a fő problémát, de ez az iPhone bemutatkozásával és az AppStore sikerével elhárult.
Más pletykák szerint lesz egy 7 colos (17.8 cm) és egy 10 (25.4 cm) colos változat is.
Szintén más forrás szerint az Apple felkérte a fejlesztőket, hogy a januári bemutatóra készítsenek teljes képernyős (full screen) alkalmazásokat is, de továbbra is kompatibilisnek kell lenniük az iPhone és iPod Touch jelenlegi felbontásával.
Más hírforrás már nevet is adott a tabletnek: iSlate-nek fogják hívni. Slate jelentése palatábla. Az Apple 2007-ben pár hétig birtokolta a domaint, ezután átkerült a Markmonitor.com nevű domain regisztráló céghez, aki elég sok vállalatnak, így az Apple-nek is intézi regisztrációs igényeit.
Mint a fentiekből is látható, elég sok pletyka merült fel a januári esemény kapcsán. Január 26-án okosabbak leszünk.

Itt a Qik Live

Újabb élő streamelésre képes alkalmazás érkezett az AppStore-ba, neve Qik Live. A programmal 2G, 3G és 3GS telefonokon lehet 3G-n vagy wifin keresztül videót sugározni a webes közönségnek. A videót akár Facebookon, Twitteren vagy YouTube-on is közzétehetjük.
Az amerikai store-ban jó visszajelzéseket kapott az alkalmazás, sajnos a magyarban nem vásárolható meg…

Olvasd el a hozzászólásokat is

23 Comments

  1. de ma csak szombat van 😀 😀

  2. LOL és tényleg…

  3. @macportal.hu: De vasárnap volt 🙂 Félre írtam véletlen… bár ez lehet a tegnap khm…

  4. @admin: Akkor majd aszongyuk, hogy el volt állítva az idő, vagy más időzónában laksz 😀

  5. Kéne a zötmegapikszeles kamera 😀 Akkor 1.) Lemenne a 3GS ára 2.) lenne egy szifon jobb kamerával. Jó lenne nagyon. a Qiket meglesném, csak sajnos nincs US acc.-om.

  6. Qik Live-ot kipróbáltam..nagyon jó csak annyi a baj vele h az általam stramelt kpet bárki láthatja ..nincs vmi megoldás erre h jelszóval vagy bármivel megoldani hogy csak az lássa akinek engedélyezem?

  7. VALAKI SOS !

    Nem tudtok valami más elérhetőséget a “cydia.iphoneil.net” helyett?
    Mer ez a source tartalmazza a “Pushfix &Youtube” -ot … Azért lenne erre szükségem mer van egy sima 3G iphoneom ami nem tud csatlakozni youtube-ra… és ezt az 1 megoldást találtam neten … de nem működik a link, hibát dob ki a cydiába amikor installoznék …. Valaki valami ötlet? 🙁
    Plz Adminok tegyétek ezt elérhetővé a szifon.com -os sourcéba !!!
    Nagyon fontos lenne !

  8. Mérnem lett megjelenítve a kommentem? -.-‘ segitséget kértem és semmi olyant nem irtam bele … adminok válaszoljatok !

  9. A Qik mar ott figyel Cydia-ban eleg regota. Sokkal gyorsabb stream-et ad mint az App Store-os hasonlo megoldasok. A Qik-el inditott stream-et pedig ugy lehet “levedeni” hogy a public settings-nel beallitod “nempublic”-ra. Igy csak ugy tudjak megnezni a stream-et ha regisztraltak Qik-re es az “ismeroseid”, vagy “followingolnak”.. 🙂
    UStreamen peldaul eleg jo, hogy le lehet jelszavazni a stream-et. Ez kene Qik-be is,,.

  10. Akkor ne csak 5 megapixeles legyen hanem a minőségén is javítsanak a szenzornak!

  11. @macportal.hu:
    tojok a kamerara, vaku nelkul kalap fos az osszes kicsit sotetebb helyn:)
    FM RAIDOt engedelyezzek de azonnal! 🙂

  12. @zoltan: igazad van, végülis a telefon nem fényképező, de ha már benne van….. 🙂 azért is írtam

  13. @zoltan: igaz, erre mondjuk megoldás lenne egy xenon vaku, de az FM rádió tényleg kéne!

  14. Mondjuk inkább rádió, a fényképezőre ott a nikonom… 😀

  15. Én mintha úgy hallottam volna, hogy az fm rádió a jelenlegi készülékekben is benne van, csak szoftveresen nincs engedélyezve. Ez igaz?

  16. @baca88: Én például nem hallottam róla, de így legyen… 🙂 és a touchba is beletehetnék

  17. @baca88: Hát, konkrétan nem csak “engedélyezés” hiánya, de elvileg szoftveresen megoldható, hogy a Bluetooth- és a Wi-Fi-chip közreműködésével lehessen FM-vevőt programozni.

  18. @baca88: Én meg itt: http: // szifon.com/ 2009/10/14/beepitett-radio-az-iphone-ban-es-az-ipod-touch-ban/

  19. @H2CO3: Pont ezt akartam mondnai, hogy itt is volt róla post 😀

  20. Most nem értem, voltak már olyan hírek hogy valójában már kész az új iphone és hogy a tajvani gyártó már megrendelést is kapott a gyártásra. Tehát ezek szerint az 5 mps kamera már nem kerülhet bele a jövőre bemutatandó iphonba nem vagy így van? Szerintem amúgy egy oled kijelző mát tuti lesz az újban…

  21. Sziasztok! esetleg lehet valahogy törölni számitogép nèlkül azokat a képeket az iphoneból, amiket nem vele fénykèpeztünk, csak rátöltöttünk? Köszi


Add a Comment