fbpx Skip to content

Gondolom sokan kaptak karácsonyra iPhone-t vagy iPod Touch-t. Ezért ismét összeszedném azokat a postokat amiket kötelezően el kell olvasni, mielőtt hozzákezdenél az iPhone használatához-hoz/buherálásához. Előbb olvass, olvass és olvass – bizonyára választ kapsz a kérdéseidre is, de ha nem olvasod el ezeket a postokat, lehet a választ sem érted meg.

http://szifon.com/2008/09/01/szifon.com-cydia-source/

http://szifon.com/2009/05/29/iphone-gyik-faq/

http://szifon.com/2009/10/15/uristen-kezdo-iphone-os-vagyok/

http://szifon.com/2009/11/03/sn0wday-iphone-fuggetlenite/

http://szifon.com/2009/10/19/commcenter-fail-avagy-3.1.2-mms-2g-3.1.2-tether-3g3gs/

http://szifon.com/2009/10/12/na-miez-custom-3.1.2-firmware/

http://szifon.com/2009/06/21/iphone-2g-3.0-telepites-video/

A postokban szereplő letöltési linkek is elavultak lehetnek, próbálj meg kommentben segítséget kérni.

Olvasd el a hozzászólásokat is

166 Comments

  1. Gratulálok! Ez nagyon szimpatikus cselekedet volt! Köszöntök minden új szifonos kollégát!

  2. köszi, ez tényleg jó, de sajna ennek ellenére is lesz leoltás itt a sok okostojástól. és miért nincs fórum könyörgöm?? nem hiszem el, h nem lehet megoldani… (várom a pofonokat..) 🙂

  3. a GYIK/FAQ sem árt: szifon.com/2009/05/29/iphone-gyik-faq/

  4. @dokk: Fórum több okból nincs. 1. Kevés az a létszám aki ír a blogra, ergo elveszne a fórum, túl sok részt kell ott is csinálni, és így nem lenne értelme.
    2. Azért egy fórum karban tartása már nem egy emberes feladat.
    3. Itt minden egyben van.

    @Jadeye: Igazad van, azt elfelejtettem. pill

  5. Köszi srácok! Én ugyan, már fél éve boldog iPhone tulaj vagyok, de még most is vannak sötét foltok. Nagyon sokat segítettetek az eltelt fél év alatt, amit nem győztem és most sem győzök köszönni! Csak így tovább!

    u.i.: Boldog Karácsonyt! (ha kicsit késve is írom)

    Üdv.

  6. Hello mindenkinek! Történt egy kis baj. Beléptem a Cydia-ba és ott volt LibActivator nevű program frissítése amit telepítettem. Felis telepítette utánna springboard újraindítására rámenetm meg is volt eddig tiszta sor. Ezután kioldottam a billentyűzárat majd megjelent a hengerő álításánál megjelenő kis ikon és ugrált össze-vissza mintha egyszere nyomtam volna fel és le a hangerőt. Majd azzal a kis lenémítő pöcökkel levettem a hangot majd vissza és elis tűnt az hangerő ikon csak az a baj h azóta nem reagál a hangerő levételére a telő csak felfele tudom álítani a hangot. Már próbáltam a telót újraindítani már letöröltem azt progit amit frisítettem de semmi javulás. Ha tud vki vmi megoldát légyszíves irjon ide.Előre is köszönöm.

  7. @admin: én meg ennek örömére frissítettem rajta. 🙂

  8. ja és restore-oltam is és még mindíg nem jó, vki segítsen pls mert nagyon idegesítő:S:S

  9. Hali!

    Valaki mondja meg legyenszíves, hogy lehet megnézni, melyik iboot verzió van a telón, mert ha az új akkor inkább el sem kezdem a jailbreaket!!
    pls!!!

  10. @ádám: ha restore után sem jó, akkor ott valami más gond lehet… esetleg próbáld meg, hogy párszor bedugod-kihúzod a fülest. de ez ha nem oldja meg, és ugye volt restore a gyári fw-re, és az sem oldotta meg, akkor leginkább szerviz.

  11. @poweradi: gyorsan balckra1n-eled(10mp) és ha újraindításra recoveryben indul és itunes-al csak restore-olni tudod akkor új iboot van rajta 😀

  12. @poweradi: nem akkor próbléma az új iboot, csak arra kell figyelni hogy ne indítsd újra a telót ha nem vagy gépközelbe.. blarckra1n-el simán indul.. több ismerősöm is használja így a GS-ét

  13. Nagyon jó kis cikk a kezdőknek 😉 jófej dolog volt összeszedni egy helyre a fontos dolgokat. 😉
    Amúgy a 6. link rossz helyre mutat, gondoltam szólok 😛

  14. Sziasztok

    Én is tegnap kaptam egy 3gs-t és olyan problémám van, hogy:

    Itunes tegnap ment tökéletesen, ma meg reggel inditanám és egyszerüen nem indul el.

    Feladatkezelőben a folyamatoknál ott van, de mégse ugrik fel az ablak inditásnál. (win7 /64bit)

    Próbáltam ujrarakni iTunes-t de nem segitett és google-be is utananeztem de winreinstallon kivül épkézláb ötletet nem találtam. (tüzfal is kivan kapcsolva)

    HELP pls 🙁

  15. Én még csak tervezem iPhone beszerzését, de felkészülésként rendszeresen olvasom az oldalt. Viszont jó lenne, ha valahogy a régi bejegyzésekre vissza lehetne normálisan lapozni, keresni, esetleg tag-ek alapján, mert fárasztó lesz végiggörgetni minden oldalt egyesével.
    Üdv és Boldog Karácsonyt.

  16. hello
    Én is bátorkodtam a tapasztalalataimat leírni a honlapomra

  17. Sziasztok!
    Boldog karácsonyi ünnepeket kívánok mindenkinek! Nagyon jó az oldal, grat. a készítőknek!
    Azért írok, mert van egy problémám, amit még nem sikerült megoldanom. Iphone 3G-m van a legújabb szoftverrel és sehogyan sem tudom működésre bírni a PUSH szolgáltatást. Rengeteg program támogatja, de egyikkel sem működik. Tudtok valamilyen megoldást a problémára?
    Előre is köszönöm a segítséget!

  18. @Dr Lecter: Te aktiváltad be a telefonod vagy előre aktiváltad?

  19. @future87: Indítsd újra a gépet és mikor felállt akkor dugd rá a telefont, elő fog jönni az itunes.

  20. @admin: Szerintem nem én aktiváltam.

  21. @ádám:
    ezt nar 2x irtad minimum

  22. @Dr Lecter:

    Push nekem sem megy , soooot!!!! Safaribol a yo utube sem megy yo utube app alol meg megy na ez miert lehet?

  23. Váááá srácok megcsináltam JB-t ujraindítottam, és nem kéri a blackraint, elindult simán, annnyira örülök, hogy még a “régii” a teló, örömtáncot járok:D:D
    először lefuttattam DFU módot, majd besz@rtam h nehogy vmit elrontsak, megnéztem usbview-el és 359.3 van ott nincs utána 2, meg semmi:)

  24. @ádám:

    Én nem raktam fel ezt a progit de ezzel a hangerős dologgal egy hete szórakozom én is. Ha próbálkozom a fel le gombokkal egy idő után elindul lefelé és utána egy darabig jól működik. Nekem restore után jött elő ez a probléma. Elég bosszantó.

  25. Sziasztok! Nekem annyi problémám lenne csak hogy megszereztem a TomTom navit , ugyen nem vettem meg:D szóval minden felirat mellett tele van @@@ ilyenekkel…ez wtf?!!? Valaki tudja hogy miért?

  26. azt szeretném kérdezni, hogy olvastam olyat, hogy JB után ha csatlakozok itunes hoz akkor leszedi sync-kor a tört feltelepített appokat, ezt miként lehet kivédeni?

  27. @poweradi:
    transfer-t okezd le ha kerdezi itunes

  28. @Dr Lecter: Akkor fel kell tenni a cydiából a Push fixet. Erre keress rá a googleben.

  29. Hali! Ujra pakoltam a rendszert majdnem tokeletes.. De you tube nem megy, tudom kene valamilyen pushfix ami mukodésre birna es azt acydia repohoz kene adni??? Ja meg melyik is az a progi amivel egyenkent tudok torolni hivaslistabol. Koszi elore is. Boldog karacsonyt mindenkinek!

  30. @admin:
    es nekem?

  31. @admin: már restore-oltam

    @Zoltan: igen írtam már de akor nem válaszolt senki

    @Saintex: hát igen néha nekem is megjavul de aztán kezdődik előről:(:(

  32. Iphone 3G -n nem megy a Youtube ! SOS ! mit csináljak? Csak a youtube-al van probléma !! Hallottam valamit, hogy ez egy globális probléma, tudtok helpelni?

  33. Kérlek Segítsetek !!!!! :'( 🙂 😀

  34. 3.1.2 (7D11) – sima 3G iphone !

  35. Sajnos még nem lettem új iPhone tulaj… 🙂

  36. am fasza ez a 3G teló meg minden de az idegrendszeremet párszor tropára vágta:D:D

  37. Most hallottam, h uj 3gs-sel minden reboot utan kell a blackrain. Nincs ez ellen vmi megoldas? Akar custom ipsw, akar akarmi. Van winem macem, csak mukodjon, mert megigertem haveromnak 😀 kosszke elore is 🙂

  38. Sziasztok!

    Az lenne a problémám, hogy van egy 3GS 3.1.2 JB-es telom és lemerült teljesen, bedugtam töltőre picit várni kellet aztán bekapcsolt. Menübe lépkedtem és egyszer csak kikapcsolt telo és újra indult, de apple logonál meg akadt. Át raktam DFU modba hogy restore-t csináljak. Bedugtam gépre iTunes egyből felismerte telot recovery modban és irta hogy restore-t csináljak. Elkezdte, töltögetett és telon megjelent az apple logo, alatta a csikkal de még üres volt, itunesban pedig azt irta ki hogy “waiting for iPhone” aztán kis várakozás utána telo újra indult és iTunes ki irt egy hiba üzit 9-es kóddal.

    végig probálam az összes usb portot, több usb kábet, 3 laptopon, probáltam hogy blackrain-el bebootoljon, régebbi iTunes-t, de semmi nem segített, más forumokon se tudtak sajnos megoldást találni a hibára ezért gondoltam hátha itt valakinek eszébe jut vmi okosság amit még nem próbáltam.

    segítséget előre is köszönöm!
    Boldog karácsonyt mindenkinek!!!

  39. @Siriuspapa: Ha rálett frissitve 3.1.2 (7D11)re akkor nem, ha 3.0 van rajta akkor megoldható 😀

    @Dodo: Póbáld meg másik gépen csinálni a műveletet, reinstall itunes..

    @Miki: Cydiába add hozzá a “http://cydia.iphoneil.net” Sourcét majd töltsd le a Pushfix & Youtube-ot… Remélem segítettem. A program neve amivel 1enként törölsz: MobileLog 3.1.1 (Szifon Sourcéből letölthető magyar verzió!!!)

  40. @Siriuspapa: Mármint na most olvasom vissza a válaszom, értelmes mit ne mondjak 😀 Szóval ha 3.1.2 7d11 van rajta akkor nincs megoldás, blackra1n -el kell minden egyes reboot után okoskodni, ha pedig csak 3.0 -ás verzió van rajta (amit kétlek) akkor ultrasn0w-al lehet függetleníteni és nincs szarakodás.

  41. @Dodo: hát próbáld meg azt h nyomd egyszerre a home gombot meg a bekapcsolás gombot még újra nem indul a teló ez kb. egy 30 másodperc max.

  42. @admin: Köszönöm, megpróbálom!

  43. @ádám:
    konkretan valaszoltam mar h restir utan kaki akkor telo kaki

  44. @Dodo:
    teljesen normalus ha az akma logonal megall azaz ugy erzed….
    Varni kell volt ilyen nekem is volt h tobb percet vartam de elindul az, turelem

  45. @PieR0:
    404 es not found-al elszal releoutesnel a push fix csomag….

  46. @Zoltan: jah jólvan:D most egyenlőre megjavult am:) remélem így marad.

  47. sziasztok.adoot egy iphone nem jó rajta a wifi,és net sem rajta,de ki szeretném nyitni valakinek esetleg nincs ötlete,hogy csináljam.

  48. költői kérdés!

    miért nem lockolja a telot szincronizáláskor, mert ha megcsörren a teló, lehet egy kellemes ujraindiátst végeznia telón…
    illetve az i-tunesban is néha van olyan, hogy leállitom a szincronizálást, vagyis nem hagyom hogy végig menjen, mert még szöttyögök egy kicsit vele, majd ujra szincronizálás, és se a telon se az itunes-ban nem volt már fenn a program de megprobálta törölni…kikapcs bekapcs oldotta meg a problémát

  49. Mi baj van az oldallal? A karácsonyos cikk nem jön be, a commentekben pedig rosszul működnek a userekre való hivatkozások.

  50. @piero: vacsi uj 🙂 szal 3.1.2, de fuggetleniteni nem kell. En amugy vagom a temat, kb 5 ilyen szart jailbreakeltem, de ez megszopatott…

  51. @H2CO3: Már menni fog, csak eddig a chatet készítettük az oldalnak, hogy tudjatok egymásnak fileokat küldeni linkeket megosztani és offolni 🙂 Még tesztelős stádiumban van a dolog, legyetek türelmesek 🙂

  52. @PieR0: Cydiában keress rá a push fix-re, nekem azzal lett jó 🙂

  53. @admin: Köszi, Admin, a chat biztos jó lesz! 😉

  54. ebayről nem tudod megvenni? elvileg ők hoznak ki ide is

  55. Boldog Karácsonyt!nekem 3GS, 3.1.2, 7d11,független van.nincs otthoni gépem,többször lemerült teljesen az iphone és mégsem kellett gépre dugni.töltöm és működik,mint elötte.hogy-hogy másnak nem?

  56. @PieR0: probáltam már 3 gépen iTunes reinstallal

    @Zoltan: hát csak sajna már nem tudok várni mert DFU modban van telo és csak restore-t tudok csinálni de azt meg nem engedi itunes mert elkezdi és hiba üzenettel megszakad
    @ádám: köszi a tippet ezt még nem csináltam, megpróbálom

  57. Na ezt leírom, mert két napig coptam vele… Megvettem haverom telóját, kicsit olvasgattam a netet, majd lendületből első lépésként restore 3.1.2-re jailbreak, unlock, stb… és a gps nem akart rendesen működni… Persze megtaláltam a megoldást a push fix youtube -os cuccot, de ezek után sem sikerült, próbálkoztam még azzal is hogy kitettem egy órára a szabadba, hátha összeszedi megát, de nem…

    Aztán kb 2 teljes nap agyazás után mondom atomjaira szedem, és ha semmit nem látok akkor széttaposom az egészet….

    Megtaláltam, az alaplapról volt leugrova a GPS antenna csatija… visszanyomtam és kész..

    Kellemes Karácsonyt!

  58. @macportal.hu: Mint irtam a srác nem küldi el hozzánk ,nemtudom miért de nem küldi ezt irta emailben! Ha lenne még ilyen az ebayon akkor megvenném de én nem találtam , ezért is kértem a segitséget!!!!

  59. Sziasztok!Utólag is Boldog,Békés Karácsonyt kívánok mindenkinek.Azt szeretném megkérdezni,hogy az iphone 3GS-nél normális jelenség-e az,hogy az alján a két hangszóróból egy szól igazából.Mármint hallgatok egy számot,fülhallgató nélkül és ha “letakarom” a bal oldali hangszórót lényegébe nem szól,mármint tisztán hallható,hogy a másik nem szól.(új a készülék.).
    Vagy annak alapból nem kell szólnia??
    Előre is köszönöm a választ!

  60. @andris: Az egyik a mikrofon, a másik a hangszóró, igy igen teljesen normális.

  61. @Manoo: utálom az ilyen barmokat, mintha nem mindegy lenne neki, hogy hongkongból kanadába vagy budapestre postázza, ha egyszer előre kifizeted paypallal… írtam neki én is, nekem van német címem, ha oda hajlandó elküldeni akkor veszek pár darabot, majd szólok..

  62. Hlai!

    kulfoldon az IGO és Navigon GPS-jelet használ, vagy komunikál vmelnnyit 3g-n is?…csak mert a roming data kicsit huzos áron van..
    KOszi

  63. Hali! A cydiat , hogy tudom torolni?

  64. @oksimano: Nem használ 3G-t, pont az a lényege, hogy adatforgalom nélkül legyen navigáció. De ha nagyon biztos akarsz benne lenni, kapcsold ki a 3G-t meg az EDGE-t. Ha nem vársz hívást, még airplane mode-ot is megpróbálgatsz.

  65. @Muki: SSH-val vagy T-PoT-tal bemész a /private /var/ stash/ Applications.XXXXXX (XXXXXX véletlen karaktersorozat) mappába, és a Cydia.app-ot letörlöd. Ezen kívül törölheted a /private/ var/lib /apt mappa összes fájlját is.

  66. történt egy apro kis gondom…fura jelenség…
    cydiábol telelepités, belefagyott a dolog…és azota a cydia nem indul el…
    ötlet?

  67. @H2CO3: Köszönöm

  68. @Dodo: majd írjál már légyszi h mi lett az eredmény:D

  69. sziasztok!
    Van nálam egy 2G-s iPhone 3.01-es fw-vel. 3.1.2-t szeretnék rárakni. Ha simán update-elem és utána blackrain, akkor már jailbreak-elve lesz a telefon és működni fog pannonos kártyával? aktiválnom nem kell valahogy? előre is köszi a segítséget:)

  70. @oksimano: Szívesen. 🙂 A Cydiát meg úgy tudod helyrerázni, hogy a /private/var/lib/apt/ mappából az összes fájlt letörlöd. Mindent el fog felejteni a Cydia, de reboot után megint menni fog.

  71. @PieR0: nekem errort ír a letöltésnél. valami más ötlet esetleg?

  72. @Dr Lecter: megtaláltam a szifonon, kösz, gyerekek!
    Nagyok vagytok!

  73. @rosco: Ha a 2G-s iphonet frissíted 3.1.2-re, akkor ugye AT&T függő lesz. Ha felteszed a blackra1nt, akkor jailbreakelve lesz. A blackra1n meg megoldja az aktiválást is. Ekkor még nem független (mert JB!=unlock), hanem Cydiából a bootneuterrel kell unlickolni.
    Ja, és ne update-eld, hanem restore-old.

  74. @H2CO3: köszönöm a választ!

  75. @H2CO3:
    okés…és ezt a muveletet mibol is?…nem igazán nyultam még bele a szifonba…t-pottal talán?

  76. @H2CO3: hát..ööö..izé
    kitöröltem mindent, abból a mappából
    kikapcs bekapcs
    addig jut a cydia hogy loading data, majd kilép…kis geci:(…egyéb ötlet?

  77. @PieR0: Megpróbáltam a TV24-el, de nem riaszt. Lehet, hogy mégsem előre aktivált a szoftverem. Ha nem, akkor mi lehet a megoldás a PUSH-ra?

  78. Jelezném nektek, hogy a TVOut2 progi 3G-n működésképtelenné teszi a fényképezést.

  79. @Dr Lecter: pushra most frissitettek cydiaban egy push fix-et

  80. meghalt a cidyam…sirok azt hiszem…mar letoroltem ujra raktam…de nem akar beindulni, addig jut csak hogy loading data, azt annyi és kilép…nem akarnék restorolni…köszi

  81. @oksimano: azt hiszem sikerült felraknom, de nem változott semmi. van valami trükkje?

  82. @rosco: Szívesen!

    @oksimano: igen, t-pottal 🙂 Onnantól kezdve… Kezdj el a filerendszerben mászkálni, aztán, ha Cydia vagy APT gyanús filet látsz, akkor töröld le. (elsősorban a /private/var, /private/etc mappákra gondolok, főleg ezeken belül nézegess). Nekem egyszer ez működött.

  83. @H2CO3: hát jó…köszi

    és ha nem mukszik akkor…restore?

  84. no már addig eljut hogy, miylen felhasználó vagyok és onnan lép ki
    nem értem
    grrrrrrr

  85. @ádám: oké majd írom ha meglett a megoldás, de én már végig próbáltam mindent, meg amiket ajánlottak azok se oldották meg ugyhogy beviszem majd t-mobileba, csak parázok hogy mi van ha kiderül hogy jb-s a telo

  86. Szevasztok! 3gs-re 3.1.2 custom fw-t baseband nelkul, nem aktivaltat, honnan szerezhetek biztos forrasbol? Ugye aktivalashoz csak egy T-s sim kell? Koszi! Boldog karit!

  87. hi vlki help pls!

    sikerült a jailbraik, cydia telepitve, felrakom a appsync 3.1-et, nyomnék neki 1 reboot-ot és restore-ba indul nem bootol be, már 3adszor probálom és ugyanezt csinalja 🙁

  88. közben rájöttem, hogy nem szabad kikapcsolni meg lemeriteni a telot csak reboot blackrain-nel :S

    esetleg erre van vlmi megoldás, vagy várható?

  89. Üdv DEVELOPER kollégát elő tudja varázsolni nekem vki?:-)

  90. @oksimano: Szívesen, sajnos, ha ez nem oldja meg, akkor restore. Utolsó lehetőségként telepíted a blackra1nből a Rock-ot, abból Cydia uninstall-reinstall, reboot, hátha.

    @future87: Az a baj, h GeoHotnak nem nagyon akaródzik megcsinálni… Bár Adminék szerint csak meglesz az 😀 legyen igazuk! 😀

  91. Szóval nekem továbbra sem működik a PUSH. Most nem tudom, hogy én rontottam-e el valamit, vagy más megoldás van. A PUSH fixnek nincs valamilyen trükkje telepítés során?

  92. valaki pls tud segiteni, h wifi nelkul h tudok gépről felrakni és instalalni ipa file-okat iphone 3gs 3.1.2-re? (jailbraik megvolt, appsync is)

  93. @Dr Lecter: szifon.com/2009/10/06/push-fix-hacktivalt-telefonokhoz/

  94. @cia: köszi szépen a választ!

    Lenne még egy kérdésem.Eddig Nokiám volt symbianos 6120c és azt akarom megkérdezni,hogy a nevek/telefonszámok átmentése az iphonra valahogy nem oldható-e meg???Mármint ki exportáltam a neveket/telefonszámokat,de a PcSuite csak egy exel fileba rakta bele és szerintem az itunes ebből nem tudja kivarázsolni a számokat.Valamilyen megoldást nem tud esetleg valaki ajánlani?? csak mert egyenként újra bevésni a számokat több napig tartana…ja azt elfelejettem megemlíteni,hogy eddig nem T-és voltam…ezért nem csak át kell raknom a SIM kártyát.
    És nem akarok telhetetlen lenni,de az SMS-eket nem lehet szintén valahogy átrakni?csak mert van pár fontosabb ami jó lenne ha meg lenne,habár az sms-eket tudom hoyg a telefon a memoriájába illetve a memoriakártyán tárolja,de a két telefon kezelő programja nem szinkronizálható esetleg??Vagy esetleg valaki ismer egy ilyen programot amivel ezt meg tudnám oldani?

    Előre is köszönöm!És bocsánat ha kicsit bonyolultan írtam le a problémám.

  95. @andris: SMS-eket nem hiszem, hogy át tudnád tenni.

    a névjegyzéket meg a nokiáról szinkronizáld össze outlook-kal vagy windows address book-kal, majd onnan iTunes-ban kiválasztva az outlook-ot vagy a windows address book-ot, szinkronizáld fel az iPhone-ra.

  96. @H2CO3: ez hülyeség. nem lesz függő. csak aktiválást fog kérni, de azt meg nem fogod tudni úgy, hogy utána más kártyával használni is tudd. blackra1n helyett meg custom fw. a blackra1n az NEM 2G-hez való. megcsinálja, de nem az igazi hozzá. olvasd el ezeket, és megérted:
    szifon.com/2009/05/13/2g-iphone-es-itunes-aktivalas/
    szifon.com/2009/05/29/iphone-gyik-faq/

  97. @Jadeye: Köszönöm mindenkinek a segítséget! Úgy néz ki működik!

  98. @Jadeye: kösz,most nem vagyok gép közelbe de majd kipróbálom.

    Amúgy fellépett az a probléma,hogy az appstoreból letöltött programjaimra “klikkelve” egy pillanatra beindul az alkalmazás majd visszadob az ikonokhoz.Ez miért van??Szoftverfrissitsem vagy ez valami bug??

  99. Hali!
    Nekem 3g van és restor után hiába csinálom meg többször nem jelenik meg a Cydia ikon. Régebben már jól működött csak újra frissítés után valami miatt eltünt az ikon . Segíteni tud valaki?3.0 van rajta és nem engedi az új 3.1.2 feltenni mert talán 1630-as hibaüzenetet ír ki.
    Újra restore és mésem lesz Cydiám.
    Előre is köszi

  100. @takilala: vegyél fel msnen : f u n n e r r a @ g m a i l . c o m

  101. sziasztok! karácsony óta van egy T-Mobileos 3GS-em, minden jól működik, JB megvolt. viszont van egy kis probléma, ha hívnak, nem jelzi ki a hívó számát, csak egy ‘unknown’ felirat jelenik meg a képernyőn. ugyanez van, akkor is, ha a hívó bent van a contactsban. Előre is kösz a segítséget

  102. @sunyisanyi: pakold ujra a szoftvert …

  103. @PieR0: jailbreak nem rontaná el megint?

  104. PieR0, E-mailen esetleg segítség!
    Köszi

  105. sziasztok.
    van egy problémám: külföldi sim van a telefonomban, és a 3G-t letiltottam, EDGE-t sem használ. szoval amig itthon vagyok egyedül a házi wifi-ről kap jelet. a routerrel nincs gond, minden gép kapja a jelet szakadás nélkül, viszont a szifon nagyon nem akarja az igazságot. megkapja a jelet, elvan vele egy 5-10 percig joesetben. aztán eldobja. pedig egy helyben vagyok vele. de rosszabb esetekben meg 5-10 mp(!) után dobja el:S valakinek ötlet?

  106. Sziasztok.
    Olyan segítségre lenne szükségem,hogy nekem van egy T-mobilos 3Gm,amin 3.0.1es szoftware van.A modem verzióm 04.26.08.
    Szeretném a telót frissíteni 3.1re vagy 3.1.2re de nem tudom,hogy érdemes e,és,hogy hogyan tudnám.
    3.1re jó lenne mert sok program igényli,de nem nagyon tudom,hogyan kéne úgy hogy vissza tudjam rakni a számokat,üzeneteket,videokat,programokat.
    Tudna ebben valaki segíteni???
    Egy másik kérdés,hogy kaptunk egy független,3.1es szoftware-es,legújabb basebandes iphonet.Azt hogyan tudom jailbraikelni??
    Köszönöm a segítséget!!!

  107. @mongu:
    nezd meg h milyen kodolassal titkosit a ruter, esetleg allitsd gyengebbre

  108. a t-pot micsoda és hol találom?
    köszi

  109. Zoltan: ha már egyszer kapcsolódott, akkor annak SEMMI köze a titkosításhoz, nem amiatt dobja el. ha a titkosítással lenne gondja, akkor nem is kapcsolódna.

    Mongu: kitörölném az adott wifi kapcsolatot (forget this network), majd újra hozzáadnám. vagy reset network settings. vagy ha az se, akkor egy restore-t megpróbálnék.

    Takilala: gugle a barátod… de ha már nehézséget okoz rákeresni: totalcommander plugin, amivel meg tudod nyitni az iPhone fájlrendszerét. (meg szerintem itt az oldalon is leírtuk már párszor.)

  110. @Jadeye: Bocsi, Jadeye, igazad van, arra értettem, hogy a 2G ÁLTALÁBAN AT&T függő (persze ha már egyszer ki lett ütve, akkor nem). Mondjuk az is igaz, hogy a ra1n főleg 3GS-hez meg 3G-hez van

  111. @future87: Ha a gépen van az ipa, akkor csak bedugod a szifon, syncelsz, és kész. Ehhez nem kell wifi.
    Ha a gépről akarsz appot telepíteni, akkor ugyan ez, csak előtte töltsd le az appot AppStore-ból. Közvetlen a telón meg az Install0us nevű protival tudsz (ehhez kell wifi), vagy egyszerűen SafariDownloadPlugint és unzipet használsz.

  112. hali szedtem le gémet a telóhoz netről le vn tömörítve és van benne payload mappa meg egy file. a mappába mégegy mappa proginév.app névvel. gondolom fel kell másolnom telóra csak nem tudom hova :S pls help! előre is köszi 🙂

  113. Sorry, előbb a chat-hez írtam a parámat!
    3.0-n nekem nem működik a call forwarding fix 1.0, de csak ezt találtam a Cydia keresőjében! Van valami tipp, melyik progival tudom megszüntetni azt az idegesítő felugró ablakot hívásnál?

  114. Az lenne a kerdesem hogy ha veszek egy at&t iphone3gs és fugetlenitem meg jbelem az ha kikapcsolom vagy ha lemereul akor mindent kezdhetek eloről?

  115. @Pett: nevezd át zipről .ipa-ra, aztán duplakatt rá, iTunes utána felszinkronizálja (ha a mobileinstallation/installd patch fentvan),,,

    @Csaba: a szolgáltatódhoz tartozó carrier bundle-t kell megpiszkálni. de a call fw fix az már elavult. tedd fel a logofixet. abban ez is benne van, és az tuti jó lesz.

    @Najim: full újrakezdeni nem. csak gépre kell dugnod, és lefuttatni a blackra1n-t, hogy beboot-oljon.

  116. Sziasztok!

    Kábelen keresztül a MBP-ról szeretném az iphone-t internetre bírni!

    Köszönöm

  117. @mcfree: hajrá. mi tart vissza? mármint nem megy? vagy mégis mi?

  118. @Jadeye:

    Jadeye: Nem tudom, kell-e valahol engedélyezni a netet ( iphone – Mac ).

  119. @mcfree: settings / general / network alatt nézelődj

  120. @Jadeye: A T-s kártyánál van lehetőségem, hogy USB-n vagy BT-n csatlakozzam a MAC-es netre. Ha kicserélem P-s szolgáltatósra a kártyámat, ott nincs választásom.
    Bocsi, ha most írtam le az egész problémámat.

    Így is köszönöm a segítséget!

  121. @mcfree: hát… a tethering-et az apple hivatalosan csak a partner szolgáltatóknál engedélyezi. elvileg a logofix, ami a szifon source-ban fentvan, az ezt is megoldja. próbáld meg azzal, hátha.

    vagy olvasd el a fentebb belinkelt commcenter fail-es cikket, ott le van írva a mit és a miért.

  122. Sziasztok!
    Tervezem, hogy a kozeljovoben iPhone-t vasaroljak, de elegge elriaszt az, hogy (tudomasom szerint) a telefonra mentett adatokhoz korulmenyesen lehet hozzaferni. A Palm PDA-mhoz adtak egy keretprogramot, ami az adatok szinkronizalasat vezerli es abban minden lementett adathoz hozza lehet ferni, sot editalni is. A zeneket, fotokat meg egyszeruen csak fel kell masolni, mint egy pendrive-ra. Ehhez kepest meg azt hallom, hogy az iPhone-hoz Outlookot kell telepitenem a gepemre (ez ugye nem is ingyenes?) es a zeneket, kepeket meg iTunes-en keresztul kell rabibelodni. Hogy az egyeb adatokkal mi lesz (feljegyzesek, memok, stb.) arrol fogalmam sincs.
    Sajnos ezekrol a nyugokrol eleg hianyosak az infok az interneten, igy nagyon halas lennek, ha egy hardcore PC-iPhone tulaj szamba ragna a dolgok mikentjet.

  123. @RCH: outlook helyett jó neki a windows address book is (win7-ben alapból van). nem akkora rábíbelődés, mint ahogy látszik. az iTunes meg szintén nem akkora nyűg. előtte nekem Nokiáim voltak, a PC-suiteban valóban több cuccot tudsz piszkálni, mint iTunes-szal (pl SMS-ek, névjegyek szerkesztése, stb), no de ez sem volt mindig így.

    anno engem is ez tartott vissza az iPhone-tól hónapokig. de végül rászántam magam, és hozattam egyet az USA-ból. nem bántam meg, pedig ez még a legelső generációs iPhone, és itthon akkoriban még kb 1 évig nem is volt egyáltalán. aztán bejelentették a 3G-t, és lett a T-nél. azóta az a furcsa, hogy az N80-asomon mennyire nehézkes az Ovi store használata az AppStore-hoz képest.

    az iTunes elég sok mindent le tud neked szinkronizálni, de legalábbis backup mindenről van.

    és az Office 2010 beta meg jelenleg ingyenes. szóval van Outlook-od is ingyen.

  124. @Jadeye:
    Koszi az infot. Az Office-t kerulom, mint a tuzet, mert egy lomha monstrum es amiket en hasznalok idonkent, arra boven eleg az OpenOffice.
    Egyelore sajnos a munkahelyemen bekavartak a fizetesemmel, igy belathatatlan idore halasztom az iPhone projektet, de ha arra kerul a sor (es akkor nem talalok jobb megoldas), akkor asszem veszek egyet.
    Apropo, nem kell valakinek egy ugyes kezu DTP-s – webes? 🙂

  125. Nemtudom mit kell itt bénázni iPhone-al, nekem is életembe először volt de kb 2hét alatt rájöttem minden egyes kis biszbasz funkciójára… a JB funkciók már kicsit neccesek de sztem az se vmi ördöngösség 😀 bocsi most lehet leszóltok de ez a véleményem… a másik kedvencem meg h heteket várni amgyarositásra.. ilyen címkék hogy Settings meg Call hát kurvanehéz angolul 😀

  126. Sziasztok! Én 3 hónapja vagyok boldog iphone tulaj. Olyan problémám van ha megosztom az iphone internetkapcsolatát akkor 3g hálózaton időnként eldobja a hálózatot. Mit kellene csinálnom? T-mobile/ blackra1n-el függetlenítve. De EDGE hálózaton ez a hiba nem jelentkezik. Előre is köszönöm a segítséget!

  127. @iBenito:
    A magyarositasban egyetertek de azert van vagy 2 dolog amire meg nem nagyon tudtam rajonni. Megkoszonnem a segitseget.
    1 Telefonalas utan feljon a recent hivas kepernyo (vagy ahol a phone allt) van ra mod hogy ez ne tortenjen meg? Jo nekem a home kepernyo igy egy plusz home gombot kell mindig nyomni.
    2 en a fenykepeket eleg komolyan hasznalom es nekem nem jo omlesztve hanem kategorizalva (pl nyitvatartasokat befenykepezem es nem kell benaznom hogy mi meddig van nyitva). Talatam progikat amik rendszerben taroljak a kepeket, de azek csak onmagukkal kompatibilisek sem direktbe nem tudok kepet beletenni, es a kamera roll-t sem kezeli. van olyan progi ami ezt tudja?

  128. hogy lehet megoldani azt hogy a telo szinkronizáljon win7-el???

  129. Ha jol tudom egy szoftverfrissites agyonvag minden mokolast. Ez letilthato, vagy ha akarom, ha nem, kapom a frissitest?

  130. @replayer: a win7-tel sosem fog szinkronizálni, csak az iTunes-szal… megy az bármi gond nélkül. persze ha esetleg többet is leírsz a problémáról, esetleg jobban tudunk segíteni…

    @RCH: nem kötelező rányomni a frissítésre, az iTunes kétszer is rákérdez. először, hogy van új frissítés, és hogy szeretnéd-e letölteni, és telepíteni, másodszor meg akkor, miután letöltötte, és elkezdené a frissítést. ezek közül bármelyiknél cancel-t nyomsz, és már nem is frissíti.

  131. @Jadeye: iTunes-sal probáltam igen, de a telefont nem is érzékeli a gép

  132. @Manoo:

    Sínen van az ügy rendeltem 3db-ot, egy a tiéd, nem tudom mikorra ér haza, gondolom lesz vagy 2 hét mire eljut a német címemre, de hogy én mikor megyek ki meg jövök vissza… gondolom nem élet-halál kérdése, de szerintem január közepére itthon van a cucc!

  133. @replayer:

    dugd másik lukba 🙂 esetleg húzd ki dugd be újra… tudod más esetben is ezt kell, ha nem akar sikerülnia dolog :-)))

  134. Nem vagyok kezdô szifonos, de volna egy kérdésem:
    T-Mobile függő szifont újratelepítés után bármilyen T-Mobilos sim kártyával aktiválhatok, vagy csak azzal amivel megvettem?

  135. @Szpisti: bármilyen T-Mobilos sim kártyával aktiválhatok, válaszoltál is a kérdésedre 🙂

  136. kerlek segitsetek. Most vettem egy hasznalt Iphonet 3g 16Gb, es meg nem nagyon ertek hozza. Felraktam a Navigon GPS -t / jailbreak / csak azt nem tudom hogy ezért nekem kell e fizetnem. Vagy ez hogy muxik. Ehhez kell net a telefonon?
    Nem ertem az egesznek a logikáját. Elore is koszi a segitseget…

  137. @cia: Köszi a választ!
    @sonny: Nem, a Navigon nem használ netet, offline térképeket tartalmaz, mint az iGo meg a TomTom…

  138. Sziasztok! Abba szeretném – ismételten- a segítségét kérni valakinek,aki ért hozzá,hogy hogyan lehet kimenteni a telefonszámokat egy másik telfonból,nem iphone és nem tmobile-os ,tehát nem csak egy szimpla sim átrakásról van szó. Az előző telefon egy Nokia 6120c de valhogy nem sikerül kimásolnom sehogy a telefonszámokat pedig nagyon fontos lenne…Jadeye a windows adress bookot ajánlotta,de sehol se találom a gépemen.Outlookal meg valahogy nem megy.Valaki nem tud ezzel kapocslatba segíteni hogy pontosan ez hogy megy?
    Egy excel táblázatba kimentettem valahogy a számokat,de abból nem nagyon lehet szerintem kiimportálni a dolgokat.

    Amúgy régen olvastam még itt egy cikket,arról hogy a t-mobile behívja a jeilbreakeltnek vélt telefonokat,ez azóta is zajlik??vagy csak kacsa volt??

    Előre is köszönöm ha valaki segíteni tudna.

  139. @Szpisti: Koszi szepen a valaszt

  140. Hali! nemrég vettem egy 2g-t és 2.2 software volt rajta amit most 3.1.2 cseréltem és eltünt belőle a cydia. mitkell feltennem h megjelenjen? eltünt a jailbreak vagy mitörtént? vagy csak egy custom firmware-t kéne felrakni? (azt honnan tudom letölteni?) bocsi a sok hülye kérdésért csak nemnagyon értek még hozzá ^^

  141. Sziasztok! Akkor nem tudna valaki rajtam segíteni? 130-as komment. Nah azért köszönöm. Boldog új évet mindenkinek!!!

  142. Hali,olvasgattam,de!!!!Csak 1 kérdés,3gs-re jailbrake van-e vagy cydiaval tuningolt 3.12 firmware?Köszi.

  143. Feltettem a 3.2.1 et a 3gs telómra azzal a blacksnow-val vagy mi a neve! Nah minden oké mondjuk először nem volt jó mert csak úgy kilépett a cydia-ból de most meg a dátum nem jó 2010 december 29-et ír ki ha 2008 ra állítjuk akkor 2009 et eggyel arrébb tolja és a total commander sem jó! mitől lehet ez? segítsetek! előre is köszönöm!

  144. Hello!

    SEGÍTSETEK légyszíves! Hugom 2g Iphone-jára próbáltam rátenni a 3.1.2 custom-ot. De nem engedi, most viszont totál kész a készülék. Ugye kéne neki egy működő software.
    Mit tehetek ilyenkor?

    Köszi
    Norbi

  145. no akkor restore 🙁 majd blackrain

    ebből kifolyag lenne olyan kérdésem, hogy nem lehetne egy olyan topicot irni, amibe az alpvatő, ugy általában mindenkinek fontos alap progik lennének benne…azaz mit telepits fel blackrain utan…

    pl.: appsync…categorize, sbsettings…

    jol használható source-ok

    stb
    Köszi

  146. kedves admin…

    ujra tettem a telefonomat 🙂 de hulyén hangzik…

    lehetne kérni a szifon source-ba egy appsync-et
    mert hirtelen nem tudom melyik source-bol lehet feltenni…

    köszi

  147. Hali vki tudna segíteni?Most vettem egy szifont 3.1.2 szofi van rajta t mobilos,se jailbreak se unlock.Ahhoz most ogy unlockoljam(sose volt) vissza kell rkanom 3.0 raés úgy kell unlock(baseband miatt)és akk vissza 3.1.2 re ugye?ÉS ezzel veszik garancia is….

  148. megoldottam 😀 3.1.2 feltóltam no baseband*no akitvált ezt blackra1nel aktiváltam és unlock cydiából..

  149. Hali!

    Sms-hang cseréjéről találok valami infot itt a szifonon?

    BUEK!!!

  150. Sziasztok!
    Sajnos nem jön be a link ami a 3.2.1-es szoftot tartalmazza a 2G-mhez.
    Illetbe IE-vel bejön,de semmien kódot nem fogad el (másnál is kipróbálva)
    Szóval ha valaki lenne olyan kedves és feltöltené valamilyen oldalra azt megköszönném! Vagy akár az Adminok elkövethetnének valamit,hogy működjön!
    Fontos lenne,mert eléggé halott most az iPhone-om.Lefagy mikor felvenném,semmit nem tudok rátelepíteni ,stb. Légyzives segítsetek!

    e-mail: [email protected]

    Köszi előre is!!!

  151. Heló!nekem nincs meg a szofi így feltölteni nemtudom,de ha googleban 1perces keresés után megtalálod bármelyiket…

  152. hali!

    nekem egy hiényzik innen a kezdo szifon tulaj vagyokból… az üzemmódok…és hogy érem el, és mire jó, és mikor jó használni…pl dfu recovery
    köszi

  153. Hello!
    2g iphon-ommal olyan történt ,hogy beállítások menüben mindent töröl és visszálítást választottam, az el is indúlt majd megált az 1/5-énél, 5 óra elteltével még mindíg ugyanúgy volt ekkor úrjra lett indítva és azóta bekapcsolás pár másodpercig világít aztán kikapcsolt . tud erre valaki valami okosságot ???

  154. Sziasztok!

    segítséget szeretnék kérni. 3G-m van, 2.2.1-es firmware-el. eddig nem nagyon pakolgattam fel alkalmazásokat, hát gondotam, ennek véget vetek. letöltöttem néhány free verziót a netről próbaképpen, ám amikor az iTunes-sal szinkronizálni akartam őket a telefonomra, azt írta ki, hogy ha megteszem, minden egyéb app-t letöröl róla. ezt hogy érti? az alapokat is? vagyis a hívásvezérlőt, a naptárat, mindent, ami eredetileg rajta van? vagy csak azokat, amiket már én tettem fel?

    az is furcsa – eddig legalábbis nem tapasztaltam – hogy néhány alklamazás, pl. a cydia, a levelezés, illetve leguoljára már a fényképező is, futás közben egyszer csak leáll és bejön a kezdőképernyő.

    mit csinálok rosszul??? légyszi segítsetek!! 🙁 nőből vagyok!:)

  155. Sziasztok ! A hétvégén a következő problémával találkoztam. Egy 3GS 32Gb-m van Speedshop-os, gyári szoftverrel. Van néhány alkalmazásom (játékok, astro, RDP), de semmi “megpiszkálás”. Szombat este teljesen feltöltött állapotban tettem le a telefont, és reggelre (kb. 8 óra alatt) 78%-ra merült. Vasárnapról hétfőre ugyanez. Napközben is gyorsan merül. Eddig átlagos használat mellett a reggeli 100%-ról max 65-70-re merült le, aktiv használat mellett. Ami ki van kapcsolva : 3G, wifi, BT, Push, Location Services. Viszont a General -> Usage menüben a GPRS forgalom mindkét éjszaka elérte az up : 200kb, down : 600kb értéket. Vajon melyik program használja a netet ? Vagy ez valami “gyári” szokás ? Hogyan tudom megnézni, hogy épp milyen program kommunikál. Ma töröltem az APN-t, és megszűnt a fogyasztás nagy mértéke, de az időjáráshoz, árfolyamhoz jó lene a net. A hétvégén többször is kikapcsoltam a telefont néhány percre, de mindig felmerült a probléma. Az a gondom, hogy egy hónapja használom a telefont minden gond nélkül, és ez most zavar egy kicsit. Találkoztatok már ilyennel ?

  156. Helló.
    Nekem lenne egy olyan problémám, hogy nem tudok a wifi routeremen keresztül netezni. Rácsatlakozni rácsatlakozik, de net nincs a telefonon… Valaki esetleg tud nekem segíteni ebben?

  157. @Csabesz10: más géppel (pl laptop) működik a router?

  158. sziasztok! nekem is lenne egy kis problémám van egy iphone-m de nem tudok rá zenét tölteni. letöltöttem valami itunes-t de így sem értem. remélem tud valaki küldeni egy linket ahol rendes itunes-t tudnák letölteni.meg ha lehet valaki elmagyaráznáá ho töltsek rá zenét ha már van itunes-om.
    légyszii segítsetek.nagyon szépen köszönööm 🙂
    ha kéne az emailem akkor itt van [email protected]

  159. Sziasztok! Több mint egy éve boldog iphone tulaj vagyok. Viszont van egy idegesítő, ugyanakkor nem múló problémám az itunes-al. Már nagyon-nagyon régen észre vettem, de sehol nem találtam a megoldásra, ezért botor módon hozzátok fordulok.
    Tehát ha az itunes csinál valamit, restor-ol vagy bármit, ami közben felugró ablakot jelenít meg, nem enged mást csinálni. Azaz megjelenik a felugró ablak, elkezd tölteni, vagy csak később szeretném elolvasni, (ebből a szempontból lényegtelen is, hogy miért) leteszem a drága itunes-omat a tálcára és csinálom tovább amit korábban elkezdtem (böngészek, msn, film stb.) . Az én drága itunes-om meg azt csinálja, hogy bizonyos időközönként újra felugrik, tehát ha éppen gépelek és nem veszem észre, könnyen “enter”-t üthetek egy olyan dologra az itunes-on belül amire nem akartam. ÉS EZ R-TÚL IDEGESÍTŐ…
    Remélem érthető módon írtam le a problémámat, amire keresem a megoldást is egyben, mert eddig bírtam, tűrtem…de már nagyon idegesít.
    Köszönöm figyelmeteket, várom válaszotokat.

  160. Üdv mindenkinek.Segítséget kérnék,van egy iphone 3g tel kijelzőjén usb kábel és itunes logó felette csak segélyhívás,ebben kérnék segítséget lépésről lépésre ha lehet/amatőr vagyok/ előre is kösz./akinek nem fáradság/

  161. @arkosz2: beleteszed a simkártyát (ha T-mobile-os, akkor olyat), és rádugod iTunesra.


Add a Comment