fbpx Skip to content

Az utóbbi napokban érlelődik a cikk bennem, hogy a szifon.com nincs egy olyan cikk, ami össze foglalná az eddigi dolgokat, nagyon kezdő szinten. Azt már most leszögezem, hogy semmi pontos leírást nem fogok adni, inkább csak útba fog igazítani a cikkem.

istock_000007239630xsmall

Legalább 3 féle kezdő iphone tulaj létezik:

Olyan ki most vesz a t-mobilenál iphonet.

Olyan aki most vesz használtan iphonet.

Olyan akinek van iphoneja de soha sem frissítette vagy kötötte rá a számítógépre, de most szeretné frissíteni.

Először is szögezzük le, nem kötelező sem függetleníteni sem jailbreak-elni egy iphone-t.

Az iphone-t érdemes kinyitni vagy is jailbreakelni. A kinyitással olyan dolgokat érhetünk el amit az Apple normál esetben nem engedélyezett nekünk, vagy pedig nem készítette el, de mi használnánk pl: Magyar nyelv.

Minden iphone más. Sajnos nem lehet készíteni egy általános leírást mindig az adott telefontol függ ki merre indul el.

A legfontosabb mindig a szoftver kérdés. Az iphone szoftvere több részből áll, de mi csak kettő részt különítünk el.

Van a szoftver és a baseband.

A szoftver szoktuk úgymond kinyitni, vagy is jailbreakelni. A kinyitás minden iphone és szoftver verziónál másképpen megy végbe. Jelenleg minden szoftvert és iphone-t lehet jailbreakelni.

A baseband felelős az összes kommunikációs részét pl telefonálásért. A baseband-et lehet írni és olvasni, de egy bizonyos védelmi mechanizmusnak köszönhetően csak frissíteni lehet butítani nem. A baseband felelős a szoftveres iphone függetlenítésért is.

A szoftver és a baseband egy szoftver avagy nevezzük angol nyelven firmware. Az iphone megjelenése óta nagyon sok szoftver jelent meg 1.0.2, 1.1.4, 2.0, 2.2.1, 3.0, 3.1.2. A legtöbb nagyobb frissítés baseband-et is frissít a kicsik nem mindig. Ha a baseband frissül, akkor az Apple általában befoltozza azt a hibát amit mi kihasználunk a függetlenítésre.

Összegezve: Ha te a telefonodat az itunes által, a gyárira frissíted, akkor elveszted a függetlenítés lehetőségét!

Tehát a legfontosabb mielőtt bármihez is kezdesz az itunes-al nézd meg milyen telefonod van és milyen szoftver van a telefonodon.

Jelenleg a következő lehetőségek vannak:

Ha neked iPhone 2G -d van, akkor: Függetleníthető és jailbreakelhető bármelyik szoftver bármelyik baseband verzió!

Ha neked iPhone 3G-d van, akkor: Jailbreakelhető bármelyik szoftvert, de nem függetleníthető 3.1 -es baseband.

Ha neked iPhone 3GS-ed van, akkor: Jailbreakelhető bármelyik szoftver, de nem függetleníthető a 3.1-es baseband.

Ez eddig rendben van.

Kérdés: T-mobile-os vagyok és most vettem iphone-t (tegnap).

Válasz: Akkor neked több mint valószínű, hogy 3.1 vagy nagyobb szoftver van rajta, tehát TE tudsz jailbreakelni, de nem tudsz függetleníteni, ameddig a jelenlegi baseband-et fel nem törik. (múltkori fél év volt)

Kérdés: Pár hónapja vettem a T-mobilenál az iphone 3G/S telefonomat, és jelenleg 3.0 vagy 3.0.1 -es szoftver van rajta.

Válasz: Te tudsz jailbreakelni és függetleníteni, mert neked még egy régi baseband van a telefonodon, de nem frissíthetsz gyári 3.1 vagy 3.1.2 -re!

Kérdés: Több hónapja vettem a 3G-met, de sohasem frissítettem még.

Válasz: A helyzet ugyan az mint az előzőnél, ha nem 3.1 vagy 3.1.2 van rajta, akkor tudsz függetleníteni is.

Összegezve: Jelenleg a 3.1 illetve 3.1.2 jailbreakelhető, vagy is kinyitható a szoftver, de nem tudsz függetleníteni. Ha neked régebbi szoftver van fent, akkor fel tudsz rakni egy olyan speciális kinyitott 3.1 vagy 3.1.2-őt ami a baseband-et megtartja és függetleníthetsz.

Használt iphone vásárlása esetén is ugyan ezekre kell oda figyelni, hogy mégis milyen szoftver van rajta és, hogy miután megkaptuk ne essünk neki a frissítésnek! 🙂

iPhone 2G/3G/3GS frissítése: Minden esetben figyeljünk oda, hogy legyen backup illetve legyen elmentve a névjegyzék, általában itt szoktak ezek elhalálozni.

iPhone 2G régebbi szoftver frissítése újra: Itt nem veszíthetjük el a függetlenítést sem a jailbreaket. Az Apple már nem foglalkozni az iphone 2G -vel így tulajdonképpen csak az adatainkra kell oda figyelni és, hogy milyen szoftvert szeretnénk felrakni.

– Na, akkor itt lehet kérdezni és mi megpróbálunk válaszolni mi a teendőd! 🙂

Olvasd el a hozzászólásokat is

661 Comments

  1. Nah admin bá’…nekem 1 hónapja eszembe jutott már, hogy csinálok egy all-in-one cikket, amit oldalra is ki lehetne pakolni, benne az összes kérdéssel, amit minden postban legalább 70-en feltesznek. Mondjuk lehet ettől függetlenül megcsinálom majd. 🙂

  2. hajrá! 🙂 igazából ki lehet egészíteni folyamatosan a cikket.

  3. Jó cikk lett PáPi 🙂
    Írtam tWitteren hogyha hazaléptem, csinálok 1 cikket nektek a különböző mail beállításokról 🙂
    (feltéve ha nem gond 🙂 )

  4. dehogy gond! 🙂 jó 5let.

  5. Jó lett, csak a fél év az fájt, nemkééne emlékeztetni rá 😀 most drukkolok az arcoknak mert ugye 1 hónapon belül szolgáltatót váltok 🙂 pozitiv energiák csaka pozitiv energiák 😀

  6. Az emailre én is kíváncsi lennék, mivel sosem sikerült beállítanom. A megoldás sokkal egyszerűbbre sikerült mint gondoltam…leszinkronizáltam az egészet egyszerűen az Outlookban lévő fiókommal, ami mindent beállított. 😐

  7. Nagyon jó, köszönöm!
    Illetve, várom ACE írását is nagyon.

    I love SZIFON 😀

  8. Ha valakinek felkínálnak olyan iPhone-t aminek az OS verziója 3.1, legyen nagyon gyanakvó a jailbreak-et és főleg az unlockot illetően, mivel most találtam egy módszert hogyan kell egy 3.0-s telót rábírni arra hogy 3.1-es verziót jelezzen magáról.
    Az eset arrol szól hogy sok olyan játék van ami csak a 3.1-el hajlandó elindulni. Ezt feltételként szabta meg a developernek az Apple, bízva abban hogy akinek kell a játék frissítésre áldozza a telefonját. Csakhogy a mafia itt is jelen van és független, jailbreack-elt telefonként akarják eladni.
    Na most ezzel még olyan nagy gond nincs is amíg felteszed az iTunesnak. Ő is azt fogja hinni hogy 3.1-es a verzió. De ha csinálsz egy restore-t, mert valami történt, akkor a készüléked sosem fog életre kelni többé.
    Sajnos nem tudom még hogyan lehet felismerni ezt az átírást de remélem tőlem okosabbak majd kiderítik.
    Amire szükség van:
    – iPhone/iPod Touch OS 3.x Jailbreak-elve.
    – Egy ssh alkalmazás: Cyberduck mac-re vagy WinSCP win-re
    1. SSH-n belépsz a /System/Library/CoreServices/ -ba
    2. Keresd meg a SystemVersion.plist – file-t, mentsd el valahova, és nyisd meg egy text editor-al.
    3. Keresd meg ezt a részt:
    ProductVersion
    3.0.1
    4. Csréld ki a 3.0 értéket vagy a 3.0.1-et a 3.1.-el
    Opcionálisan, módosíthatod a Build verziót is, de nem fontos.
    keresd meg a
    ProductBuildVersion
    7A400

    cseréld ki a 7C144, a 3.1-nek
    5. Vissza másolod a helyére, persze fölülírással.
    6. Újraindítás, kész.

  9. Nagyon jó a cikk, gratulálok! Végre olyanok is értik, hogy mi a helyzet a telefonokkal mint én! (Nem műszaki zseni :-P)

  10. Kérdés:2G-mre (3.0.1) shift+restore-al feltolom az aktivált függetlenített custom ipsw s ennyi…?
    Tehát gyári 3.1.2 -es ipsw nem tudok feltolni??

  11. @fontix: WOW

  12. @isty:

    1. Ha jelenleg jailbreakelve van a telefonod akkor mehet.
    2. Ennyi, de backup-ot csinálj manuálisan ( iTunes jobb klick telefonra – backup)

    3. Gyárit fel tudsz rá tenni, de nem lesz be activálva a 2G-s telefonod tehát ergo nem kezdesz vele semmit, és kezheted a 3.0-t felrakni és függetleníteni és jailbreakelni és activálni ezután pedig megin tallózhatod a 3.1.2-őt 🙂

  13. Fél év?! Na ne! 🙁

  14. @admin: Thenki…
    töbit vágom bacup ot is stb…de valszeg leszedem manuálisan is….
    Tényleg jó ez a cikk mert amik eddig voltak fulra összezavaró..:/

  15. @admin: s jailbreakelt s függetlenítet…
    Még valami…mikor a 3.0 át raktam fel anno, shift restore-al a művelet végén (de redsn0w előtt) telo ujra indult s rendesen felált a pgsm hálóra..(elfogadta pinkód megjött a pgsm logó s tudtam telefonálni)Biztonság kedvéért megcsin a redsn0w-t is s azóta nem volt ien(3.0.1 felrakásánál már nemjelentkezett ez a módozat)
    Ez mitől lehet???

  16. Mert független maradt baseband-et a 2G nél már nem frissítik. Viszont ugye a jailbreakhez kell a redsn0w vagy pedig mindez benne van egy custom-ben ami egyszerűbb.

  17. A kezdők miatt ki kellene rakni a cikk direkt elérését az főoldal jobb vagy bal oszlopához (“Ha kezdő vagy…” vagy bármilyen névvel), mert ti is tudjátok, hogy a 2-3 írással ezelőtti cikkeket senki nem fogja olvasni és a következőkhöz fogják beleírni a “jobbnál-jobb” kérdéseket ezzel a témával kapcsolatban. Ez csak egy ötlet az agyvérzés megelőzésére 🙂

    De amúgy jó cikk lesz amikor mindent tartalmaz a kezdők számára!

  18. Van egy nagyon egyszerű dolog, hogyan lehet kiszúrni, hogy a telefon gyári független-e, illetve hivatalosan 3.1-es, nem csak át van írva.

    Mielőtt megveszi valaki a telefont, kérje meg, hogy csináljon Restore-t, azaz szűz rendszert. Ha pedig a kezünkbe kaptuk és elhúzzuk a csúszkát, be fog ugrani az ablak, hogyan kell módosítani az ikonok sorrendjét. Ezt egyetlen egyszer játsza csak el, friss restore után. Tehát ha ezután beteszünk bármilyen kártyát és elfogadja, akkor tuti gyári független, ezzel pedig kiszűrtük a JB trükk lehetőségét is.

  19. Srácok nekem egyszerűen nem mászik fel a 3.1.2 custom a 3.0 jailbreakelt fw-re 2G-n. Kiírja hogy Unknow error. WTF?

  20. hello

    nekem olyan kérdésem lenne hogy hol tudom ellenőrizni hogy mennyit beszéltem le a havi perceimből? mert a telefonomba csak az összesítettem látom igaz?

  21. Honnan tudok letölteni (tört) programokat, mint pl Navigon? Köszi

  22. Juventinista: Pont itt van fent egy custom restore.ipws file az egyik postban. Elötte DFU mod, és mehet rá, nem lehet baj.

  23. JEAHH
    remek ötlet !! köszi és köszi .
    A kérdésem egyből :
    Egy Trés 3g de lejárt a z előfizu és gyári független most vodás 3.12 vel Win xp.
    JB kor mert függetleníteni értelemszerűen nem akarom kell valamilyen FW-t választanom vagy ilyenkor csak simán blackra1n .
    Ha csak JB-t akkor marad black vagy van másik lehetőség mintha azt olvastam volna van erre más lehetőség is ?
    Van valamilyen megoldás a tetheringre ?

  24. @Deniel: Tudom , azzal próbálom már 3 napja de már 2x elszállt a rendszer és csak 3.0-ra tudtam visszarakni , annak ment a jailbreak , de nem megy rá a custom. itunes kiírja hogy unknow error. 🙁

  25. Hali nekem az a kérdésem lenne mint leendő Iphone vásárló, hogyha megveszek egy külföldi 3GS-t ami gyárilag független (mert azt mondják hogy van ilyen) és azon frissítek szoftvert akkor ugye nem lesz függő? Csak azt nem tudom hogy az Apple honnan tudja hogy melyik telefonját melyik szolgáltatónak adta el.

  26. @KristofER: Nem lesz függő, ha ténylegesen gyári független akkor az az is marad bármelyik szoftver kerül rá.

  27. Hali,

    A “felmásolt” ipa-k, és a Cydia-val felrakott dolgok is visszakerülnek egy backup-custom ipws -restore után, és minden működni fog, mint előtte?
    Vagy megint el kell játszani a Cydia, applestore account, ingyenes app le, fölrakni vmi proggit a cydiából, majd visszaszinkronozni az appokat a backupból?

  28. @Deniel: h ttp://appulo.us/appdb/ innen

  29. @admin: Grat a cikkhez nagy segítség a kezdőknek 🙂

  30. hello, nagy gázom van… próbálom a blackrain-t és azt is hogy másik firmwaretrakjak fel a telefonra, de megragad recovery modeban… és utána nem ír ki semmit… valaki help pls… hogy mit tegyek ha csak a recovery modeban van

  31. Srácok!
    A Mac-es “t-pot”-ot hogy hívják és honnan lehet beszerezni? 🙂

  32. Hali!
    Láma kérdés, de nézzétek el. Szóval, nekem jelenleg windows xp van a gépen, legfrissebb iTunessal. Telefonom egy t-mobile-s iPhone 3G amin 3.0.1-es fw van.
    Szóval az lenne nekem a kérdésem, h itt található http://szifonfw.myip.hu/?path=./3.1.2/ “iPhone3GNemAktivált-nincsbasebandupdate-Almalogos” ezt nyugodtan felrakhatom? Shift+restore? Előre is köszi!

  33. Köszi a cikket!!!
    Hatalmas szakadékot tömött be!!!

  34. Kérdés :
    Sima T-s 3G m van, Vodás kártyával. Felraktam az általatok készített JB-s nem aktivált Custom FW, tökéletes. Iphonenál is úgy működik mint a HTC készülékeknél, ahol lehetett a különféle ROM okat tesztelgetni ?

  35. @Abel: PhoneView
    és google 🙂

  36. Ha van egy 3g 3.1.2-es iphone-om és JB-elni akarom, mit kell tennem? 🙂 Eredeti T-s. Ilyen alap dolgokat is bele lehetne rakni a cikkbe!

  37. @iTrash: erről van szó !! 😀 köszönöm

  38. Szóval akkor most jól értem:

    A régi 2G-met, ha rádugom a gépre, elindítom az iTunest, rányomok, hogy beckup, majd, hogy update, simán felrakja a 3.1.2-t és független marad a telefonom?

  39. @admin: a JB az 2G esetén szintén ugrik a frissítéssel. egyetlen esetben nem, ha custom fw-vel frissítjük, de ez szintén nem ajánlott. inkább a restore.

    @Major: igen, de aktiválni is kell majd még

  40. Köszönjük a cikket, és várjuk a folytatást akár haladóknak is!

  41. Grat az ötlethez és a cikkhez.

    Nekem csak annyit áruljatok el, hogy hogyan lessz magyar az 3Gs-em

    Köszönöm

  42. Sziasztok!
    Lehet egy olyan kerdesem, hogy van e valakinek 2G iphone elado??? Haveromat megfertoztem es szeretne lecserelni a nokiajat, ha lenne valakinek, az szoljon mar, koszi!
    Sziasztok!

  43. Helló!
    Nem tudom jó helyen kérdezem-e, de megpróbálom.Trémobilos, original 3g-m van. Semmi bajom vele, több mint 1 éve használom.Eddig nem foglalkoztam a store-ral.Most letöltöttem néhány ingyenes progit, ituneson ott is van az apps-ok között. De hiába próbálom szinkronnal átvinni a telefonra, nem sikerül. Pedig regeltem,a store-nál authorizáltam a szgéppel,mégis azt írta ki,hogy nincs authorizálva. Mit tegyek?

  44. sziasztok!
    lenne 1 kérdésem 2g-vel kapcsolatban:
    adott 1 2g amit megfürdettek, kiszárítottuk és láss csodát működik, a kijelző felső harmadát kivéve, viszont a notes-ban fontos jegyzetek vannak amiket szeretnék kinyerni, gondoltam t-pot private/var/mobile/… de a t-pot csak nehány könyvtárat lát:
    DCMi
    iTunes
    Photos
    Installer
    A kérdés: van mód rá, hogy kinyerjem a jegyzeteket?
    segítségeteket előre is köszönöm.
    üdv
    zaka

  45. @vanekur:

    Ugye be is pipáltad az iTunes-ban, hogy szinkronizálja az alkalmazásokat és melyikeket?

  46. Hali!
    Láma kérdés, de nézzétek el. Szóval, nekem jelenleg windows xp van a gépen, legfrissebb iTunessal. Telefonom egy t-mobile-s iPhone 3G amin 3.0.1-es fw van.
    Szóval az lenne nekem a kérdésem, h itt található http://szifonfw.myip.hu/?path=./3.1.2/ “iPhone3GNemAktivált-nincsbasebandupdate-Almalogos” ezt nyugodtan felrakhatom? Shift+restore? Előre is köszi!

  47. most vettem egy új 3gst de még a 3.1es szoftverrel szeretném frissíteni 3.1.2 re de azt szeretném kérdezni hogy abba ugye még nincs benne az új boot loader és black rainel tudom jb lni?

  48. hello, nagy gázom van, ha nem segíttek!!!… próbálom a blackrain-t és azt is hogy másik firmware-t rakjak fel a telefonra, de megragad recovery modeban…

    és utána nem ír ki semmit… valaki help pls… hogy mit tegyek ha csak a recovery modeban van

    köszi szépen

  49. segítetek

  50. @rezme: igen felrakod a 3.1.2-t és nyomhatod is rá a blackra1n-t 😀 működni fog 🙂 de csak a jb

  51. de az új iboot nincs még benne ugye?

  52. @rezme: nekem 3gs van 3.1.2vel with blackra1n 🙂 szal simán fog menni 😀

  53. Sziasztok!

    Hónapok óta van iphoneom, ~maximálisan kihasználom, de szeretnék MINDENT elérni. Azaz jailbreak. Tegnap a blackraint rátoltam a telefonomra. Ott meg is állt a tudomány…Hogyan tovább? Mit csináljak utána? Honnan szerezzek cydiát, stb…Kell még hozzá több program is? Kérlek az email címemre válaszoljatok:
    [email protected]
    Előre is köszönöm, és bocsánat, ha már a tökötök kivan a kérdéssel.
    Sakál

  54. Hello!
    A minap írtam hogy nagyon gyorsan lemerül a Iphone 3GSem, de olyan szinten, hogy nem csinálok vele semmit sem és estére már 30% on van. Valaki azt tanácsolta hogy vigyem vissza a T-mobileba és kicserélik nekem. De az lenne a kérdésem, hogy csak az akkumulátort cserélnék ki, vagy kapnék egy új telefont?
    Azért lényeges ez a kérdés, mert ha olyan 3GSre cserélik ki, amit már nem lehet feltörni, akkor az szívás lenne.Valamint elveszne az invisible shieldem is, de ez nem is olyan fontos.Vagy nem oldható e meg hogy csak az akkumulátort cseréljék ki? Előre is köszönöm a választ!

  55. Vegre egy post, ahol az offolok kerdezhetnek. Ha kell segitseg osszerakni a beallitos cikket, szivesen segitek, vagy kezdoknek valaszolok, ha vki gondolj: felall.aaa [at] gmail [.] com

  56. Sziasztok. Egy baratom updatelte az iphone 3gjet az uj 3.1.2-es szoftra itunesal. Annyi mondent olvastam mar, de valahogy sehogy sem tudtama lenyeget kiszurni. Szoval lehet e igy a telot jaibrakelni?

  57. @zoltan: A topikok témája meg gyakran a
    8. parancsolatot
    Ne lopj.

  58. @Mordon
    Igen, természetesen. Az i-tunes/app-ban meg is jelenik az ikon a képen, apply, elkezdi és hibaüzivel kilép. Az nem lehet baj, hogy regnél nem adtam meg bankkártya adatokat? Mert csak ingyenes progikat kerestem.

  59. A vallási félóra után kérdeznék. Létezik arra megoldás, hogy billentyűzár esetén valamelyik hardveres gombbal (célszerűen a menü gombbal) lehessen hívást fogadni? Köszi.

  60. Sziasztok. Most fogok win-t újratelepíteni, és akkor ugye új itunes is felkerül, namost a kérdésem az, h amikor a friss rendszerrel összekötöm az iphonet, akkor minden adatom el fog róla tünni vagy simán leszinkronizálja a mostani cuccokat a telon az itunes-al? Segítségeteket előre is köszönöm!

  61. Sziasztok!

    Hónapok óta van iphoneom, ~maximálisan kihasználom, de szeretnék MINDENT elérni. Azaz jailbreak. Tegnap a blackraint rátoltam a telefonomra. Ott meg is állt a tudomány…Hogyan tovább? Mit csináljak utána? Honnan szerezzek cydiát, stb…Kell még hozzá több program is? Kérlek az email címemre válaszoljatok:
    thejackal92 at gmail. com
    Előre is köszönöm, és bocsánat, ha már a tökötök kivan a kérdéssel.
    Sakál

  62. Jadeye: És az aktiválás az hogyan a legegyszerűbb?

  63. @BoRRoNeo:
    😀

  64. Sdk-ról is lehetne egy jó részletes posztot csinálni.

  65. @greenw:
    szerintem meg most syncelj le mindent es mentsd el! (kepek zenek sms contacts meg ami meg kell..)

  66. Sziasztok.
    Bocs hogy nem épp a témába vág, de nem találtam választ külföldi fórumokon sem sajna.

    A következő a helyzet :
    Van egy 2g iphoneom, amire 3.0 szoftvert téve jöttek elő a gondok. Előtte a régi szoftverrel minden ment simán gördülékenyen.
    Legnagyobb probléma, hogy usb kábelen át nem találja sem a windows, sem az itunes. Nem csak hogy nem találja, de tölteni sem hajlandó, csak a 220as töltőből, viszont akkor is csak addig, amíg el nem indul a telefon.
    Viszont érdekes, hogy néha közben utána is tölti, de az aksi kijelző rész totál kapa, néha 100 %on van néha 10%-ot jelez és még bírja napokig. Legutolsó alkalommal amikor még minden ment (sajnos) feltelepítettem egy aksi monitorozó progit az appstoreból, utána ment tönkre minden.Természetesen ezt már töröltem, de nem javult meg.
    Mit tegyek ?
    Ha visszateszek egy régebbi változatú szoftvert az megoldja a problémámat ? Hogyan tegyem vissza, ha nem látja a gép a telefonomat egyáltalán ?
    Kösz előre a segítségeteket !

    Próbáltam másik usb kábellel másik gépen sem ismerte fel.

  67. @zoltan: lesyncelem, de hova menti a dolgokat a gépen?

  68. @greenw:
    az ipakra keress ra a C-n total commanderben hogy alt+f7 *.ipa *.mp3 🙂 a contacjaidat smseket meg kezzel szedd ki, amit most bocs de nem irnek le.

  69. Okés, köszi, megcsinálom!

  70. Sziasztok!

    Srácok, volna pár SOS kérdésem.

    Sokszor jailbreakelem a szifonomat (aktíválás nélkül), és mindig bizonytalan, hogy a szifon hozzáadása után látom -e az ultrasnow-t a telepíthetők között.

    1. Mitől van, hogy nincs?
    2. Ha nem látom, honnan tudom telepíteni a 0.9.3-ast? Mert repo666-ról csak 0.9.1-es jön le.

    Köszi szépem, nagyon jók vagytok!

  71. Hali!
    Láma kérdés, de nézzétek el. Szóval, nekem jelenleg windows xp van a gépen, legfrissebb iTunessal. Telefonom egy t-mobile-s iPhone 3G amin 3.0.1-es fw van.
    Szóval az lenne nekem a kérdésem, h itt található http://szifonfw.myip.hu/?path=./3.1.2/ “iPhone3GNemAktivált-nincsbasebandupdate-Almalogos” ezt nyugodtan felrakhatom? Shift+restore?
    Senki sem tudja a választ?

  72. Néhány infó magamtól !
    tehát volt trés 3g már gyárilag független legális tré csinálta. 3.12 vodás kártya.
    itunes-backup-blackra1n”ikon a szifonon”majd rábök telepít cydia rock.-hibátlan jb.
    működik a telcsi. modem : 05.11.07 FW: 3.1.2 (7D11) bár ez nekem semmit sem mond a régi dolgok közül minden felment és műkszik. Mcleaner,igo,inteliscreen magyarítás stb. ami nem megy az a mobilelog.
    nincs tethering.
    egy hiba volt egyszer azt játszotta ,hogy a töltés max 80 %ra ment fel és onnan gyorsan fogyott de egy reboot megoldotta úgy néz ki.

  73. Sziasztok!

    3GS, 3.01, JB és függetlenített is. Elvileg cikk szerint mehet rá a 3.1.2, marad a függetlenített verzióm.. DE.. néhol írják, hogy ezzel megszűnik az Internet Tethering Voda alatt.. Tud valaki segíteni, hogy ez tuti igaz, mert akkor nem teszem fel a 3.1.2-t. Köszi

  74. Nektek működik a Navigon 1.2 magyarítás? nekem nem telepíti fel mindig hibát jelez.

  75. @Andris: Nekem mindentől függetlenül megszűnt !! jb nélkül gyári 3g 3.1 el volt tettem bele vodás kártyát és amíg nem indítottam el látszott a menüben gondoltam nekem megmaradt hurrá aztán mikor használni akartam ráböktem és nem indult aztán már nem is látszott egyszerűen eltűnt ez nem a jb hanem az apple genyasága sztem

  76. @Ace: Az nagyon nagyon jo volna 😉

  77. valaki pls vegyen fel msnen… nagyon kéne a help… nem tudok JB-kelni blackrainel mert bekerül recovery mode-ba és nem megy onnan tovább , nagyon köszönöm előre…

  78. valaki pls vegyen fel msnen… nagyon kéne a help… nem tudok JB-kelni blackrainel mert bekerül recovery modeban és nem megy onnan tovább , nagyon köszönöm előre…

  79. Tud valaki még bontatlan csomagolású független 3GS-t még gyári 3.0-ás szofttal? (Az enyém basebandje frissült és sajna AT&T függő lett)

  80. @h.andras: Keress meg mailben, hogy mire vagy kíváncsi. trapala freemail
    Vagy írd meg ide 🙂

  81. Dicséretes a cikk!
    Olyan jó iparosmunka!!!
    Ilyenkor érzi azt az ember hogy törődés veszi körül egy közösségen belül!
    Csak jó szavak illetik a csapatot!!!
    Tengermély tisztelet!!!

  82. @lala79: szifonPONTcom/2009/08/13/magyar-ui-lokalizacio-3.0-beta-3/

    ez még csak béta, ahogy írják is 3Gsre jó, de nem tökéletes. A végleges verzióval nem tudom mi van, szerintem megakadt a dolog, de ez is több a semminél.

  83. cydia szifon source nektek is csak 65 appot tartalmaz. Előző JB-nél 80 körül volt. Magyar Millioner, meg ez az nincs. (3G 3.1.2vel blackra1n)

  84. Sziasztok!
    Már sokszor kérdeztem hasonlókat és tudom, hogy láma vagyok…:D
    Szóval…Van egy iphone 3g-m 3.0.1(7A400)->ez nem tom mi) verzióval és Windows-os géppel. Ez a szoftver ami rajta van fel is van törve…asszem redsn0w-val sikerült. Szeretném felrakni rá a 3.1.2.-es verziót feltörve ha lehet…, hameg nem akkor mindegy csak újabb legyen a jelenleginél. Az a kérdésem, hogy ezt milyen programmal tehetem meg windows-on illetve az ehhez szükséges dolgokat honnan tölthetem le? még egy kérdés: Az shsh ecid meg ilyen dolgokat hogyan szedem ki belőle, és egyáltalán sima 3g-hez kell-e?
    Köszönöm a segítségeteket!
    Bence

  85. @Bence: szifonPONTcom/2009/10/12/na-miez-custom-3.1.2-firmware/

    -itt letöltöd a 2.at, (iPhone 3G: Aktivált/nincs baseband update /almalogós/ )
    -iTunes megnyit
    -shift+restore
    -kitallózod amit letöltöttél
    -vársz
    -kész

  86. Sziasztok. Haverom vett ma egy fehér 3gs-t,és valami baj van vele szerintem.

    3.1.2-ő volt rajta,és ráeresztettem a blackra1n-t. Simán felmegy meg minden,de amikor fennt van olyan mintha érzéketlenné válna a kijelző. Néha nem is lehet elhúzni a lockscreen en a kioldást… Ilyet még nem láttam… Ha nyomok restore-t akkor persze megint semmi baj sincs. Kb 3 szor megpróbáltam,de mindig ez van.
    Valakinek van valami ötlete?:S

  87. @lanika: Javaslom, hogy tedd DFU módba, és úgy tegyél fel custom firmware-t…

  88. Cydia source listákat keresek, lehetőleg azokat, ahol tört appok vannak. Találtam pár linket, de azok mind benne vannak alapból a cydiában.

  89. Sziasztok,

    Sajna nálam még mindig nem oké valami:
    letöltöttem a CIA féle fw fájlt és azt mondja, hogy a frimeware file is not compatible még mindig.

    Van valakinek valami ötlete?

  90. @samgar:
    Amúgy egy konkrét sourcot keresek, amiből letöltöttem a G.O.C pro témát (27 megás) mindenkinek ajánlom. A gépemen levan mentve, de kéne a source címe, mert több más cucc is van fent.
    Valaki?

  91. @laserze: túlzottan is megakadt, olyan mintha a készítők beleuntak volna, vagy elfáradtak.

  92. 3g, 3.1.2 JB-t leírná nekem egyszerűen érthetően, emailbe???? Nagyon megköszönném! Blackrainnel sokszor próbáltam, aztán a vége restore lett!
    email: [email protected] !!

  93. @Szpisti: és ha DFU modba rakom akkor is iTunes al csináljam a costum feltöltést? és pontosan másodpercre pontosan leírná valaki a DFU-hoz eljutást?

  94. már egy ideje próbálkozok smsekhez saját hátteret bebiggyeszteni, de nem akarja az igazságot(t-pottal nyomom)vki esetleg tudna segíteni?winterboard nem jáccik

  95. Hi. Egy kis off. En eleg erosen hasznalnam a bluetooth fulest de allandoan panaszkodnak hogy alig hallanak. Valami megoldas? PDA kal hibatlanul mukodik.

  96. Sziasztok.
    Látom, hogy a Té-nél most van 3GS. Ha most veszek, van rá esély, hogy a feltörhetetlen változatot kapom?
    Másik: Ha nem olyan, akkor gond nélkül megy a jb, az unlock egyenlőre nem érdekes.

  97. @Gyurma: Gyurma, nagy valószínűséggel Te még magyar készletből kapsz (ez 2 hetente kerül frissítésre) és 3.1. lesz rajta gyárilag. Ezzel az unlock egyelőre felejtős, csak a JB fog menni rajta.
    Az iBoot változás egyelőre csak az USA piacon merült fel, ha jól tudom…nyilván csak idő kérdése, hogy ide mikor ér majd…

  98. Sziasztok!

    Kérlek segítsetek!
    Van egy T-Mobile-os 8gigás, iPhone 3G készülékem, 1 éves. 3.0-ás firmware volt rajta, jailbreakelve. Mikor megjelent a blackra1n iTunes 9-cel, felnyomtam rá a legújabb3.1.2 fw-t.Minden a fórumokon leírt módszert kipróbáltam már, de hiába, nem sikerül jailbreakelni. Windows 7 ultimate, és Win Vista home professional rendszeren sem. Így most gyári fw van rajta. Mi lehet a megoldás? Hogyan tudnám jailbreakelni, win 7-en? Függetlenítés nem érdekel.
    Előre is köszi a segítséget.

    És kössz a cikket!

  99. @lanika: DFU-módba rakni így kell:
    1. Dugd rá az iPhone-od a gépre. Valószínűleg, ha úgy van beállítva, még az iTunes is megnyílik, de ha nem, indítsd el, és utána hagyd úgy, nem kell törődni vele.
    2. Kapcsold ki az iPhone-od.
    3. Tartsd lenyomva a Sleep buttont 3 másodpercig, majd
    4. tartsd továbbra is lenyomva a Sleep buttont, és tartsd lenyomva a Home buttont is további 10 másodpercig.
    5. Engedd fel a Sleep buttont, DE tartsd továbbra is nyomva a Home buttont további 30 másodpercig.
    6. Ha mindent jól csináltál, akkor az iTunes beszól, hogy DFU-ba rakott eszközt érzékel.

    Ezután Shift-et tarsd lenyomva nyomj Restore-t az Itunesban, és tallózd be a custom firmware-t… Ennyi.

  100. giroszkop vizszintezesere van valami plist file? mert az enyem 1fokot elter sajnos a vizszintestol (fuggolegestol, attol fugg hogy nezzuk)

    voltt itt gy srac aki irt valamilyen aksi meros progit, na neki kuldom ezt:
    appulo.us/appdb/?page=viewapp&id=12110
    ez mar dizajnos 🙂 erdemes kiprobalni

  101. Sziasztok. egy olyan kérdésben kellene nekem segitség, h jelenleg 3.0-ás szoftver van a 3G-men. nem gyárilag függő. Akkor az oldalon található jailbreak-ek közül melyiket tudnék én használni. elég kezdő vagyok és nem akarom h használhatatlan legyen a telefonom :S ezért kérnék segítséget. Minden segítséget előre is köszönök. üdv.

  102. @lanika: Nincs mit, bocsi elöbb is válaszoltam volna, de csak most ültem a gép elé… Látom mások nem nagyon vettek észre…

  103. @fokt: Hogy érted azt, hogy “nem gyárilag függő”? Később lett az? 🙂

  104. @Pepe: Szia Pepe!
    Win 7 en nem igazán működik
    nekem is kifagyott ezért win xp alatt csináltam meg a jailbrake-et

  105. Sziasztok.
    Örülök a topicnak.
    A kérdésem:
    2 hónapos 3gs jailbraikelve 3.0.1 sw.
    A kezdetektől és yellosnow-al függetlenítve.
    Nem szeretnék 3.1 vagy 3.1.2-t
    Csak fel szeretném tenni újra a 3.0.1-et

    Mi a teendő?

  106. @samgar: Itt amit kértél:
    Repo.beyouriphone.com/, ezt add hozzá a cydiához.!

  107. Contactocat, sms-eket,stb melyik mappában találom, hogyha T-pottal bennt vagyok a telón?

  108. @Szpisti: De csak én emailbe küldtem el neki 😀

  109. VALAKI VEGYE MEG nekem ezt a programot
    hedonicsoft.com/prod/iphone/download-meter/
    es crackolusszal masoja le nekem a telojarol!
    KIFIZETEM!
    ami appulo-n (appscene) van 2db, sajnos egyik sem hajlando a telefonon elindulni…

    KOSZI 🙂

  110. @greenw: /private/var/mobile/library/sms

  111. @pokica44: Nagyon köszi!!

  112. @greenw: bocs a contakt nem tudom nálad mit takar de szerintem
    /private/var/mobile/library/addressbook

  113. @pokica44: esetleg a névjegyzéket nem tudod h merre van?

  114. Nem tudja valaki honnan tudnám leszedni a copilot eut?appulon fent van de onnan nem lehet.
    Köszönöm

  115. sziasztok, tudom hogy off, bocsi.
    SOS kellene egy válasz.
    Té-nél ikon 200-as csomagban van ugye 200 lebeszélhető perc, ezt bármely hálózat felé lebeszélhetem, vagy csak té-s számokat? értem azt, hogy hívhatok vodást is meg pannonost is ebből a 200 lebeszélhető percből. remélem érthető voltam.
    köszönöm

  116. @pokica44: sorry nem olvastam, h írtál:) contact-nál a névjegyzékre gondoltam. Akkor az Addressbook lesz?

  117. Szagi

    @samgar: Itt amit kértél:
    Repo.beyouriphone.com/, ezt add hozzá a cydiához.!

    Szagi, te egy úr vagy! Ez azzzz! Köszi szépen 🙂

  118. @greenw: szifonPONTcom/2009/06/25/hogyan-mentsuk-az-adatainkat-manualisan/

    itt egy lista a kérdezettekről

  119. @laserze: Nagyon köszi!!

  120. @Gyurma: igen csak T -s számokra ergo hálózaton bellül él a buli.

    @greenw: igen ez a névjegyzék

  121. @Gyurma: Minden belföldi számra elhasználható a keret.

    Kérdés:
    Nekem csak hétfőn lesz kártyám a telefonhoz, addig egy dominót használok. Már kétszer beszoptam, sikerült egy perc alatt lenullázni az egyenlegemet, és most is majdnem. Végre rászántam magam, hogy jailbreak-eljem a telefont, ami elvileg sikerült is. Feltelepült a blackra1n, de ezen kívül semmi változást nem tapasztalok. T-pottal néztem a fájlrendszert, de ugyanazt látom, mint eddig. A blackra1n-t elindítom, felajánlja a cydia telepítését (igazán kedves tőle, mert amúgy fingom nem lett volna, honnan és hogyan tegyem fel), viszont itt jön a probléma. Ez elkezdi ezerrel letölteni a cuccot, ami nekem pillanatnyilag megfizethetetlen a dominóval, így persze nem települt semmi. Lehetséges máshogy is telepíteni? Illetve a cydia, vagy a JB előnyeit kihasználni, amíg nincs normális előfizetéses simkártyám? (Custom firm telepítését egyelőre mellőzném.)
    Köszi mindenkinek előre is!

  122. Tud valaki arról valamit, hogy a dev team már nem foglalkozik az új baseband feltörésével? Csak a régire fog customokat gyártani?

  123. Sziasztok!

    Egy hetes T-Mobilos 3Gs telefonom van gyári 3.1.2-vel.

    Elolvastam a cikket, de lehet, hogy gyenge elméjű vagyok, mert pár dolog még most sem világos.

    Jilbreakelni úgy látom több módon lehet:
    1 – Pwnage tool 3.1.4
    2 – Blackra1n
    3 – Custom firmware 3Gs Aktivált
    4 – Custom firmware 3Gs Nem aktivált

    Mi a különbség az aktivált és a nem aktivált firmware között?
    Melyiket kell az én esetemben választanom?

    Melyik módszer biztosítja azt, hogy bármikor visszarakhassam a gyári firmware-t, és hogy a garanciát, adott esetben érvényesíthessem.

  124. @Before: Használj Wifi-t.

  125. @zolihun: perpill az sincs…De holnap reggel megyek wifiközelbe, akkor felrakom azzal, köszi! 🙂

  126. @zolihun:

    Nekem a nem aktivált kell, mert mivel t-mobileos a teló, és van hozzá kártyád majd tudod aktiválni, az aktivált arra kell, hogy ha amerikából hozattad a telót!

  127. @zolihun: A Pwnagetool már csak MAC re csinálják
    2 Blackra kell neked ezzel tudsz JB -ni
    ha már fent van a 3.1.2 akkor ne akarj rá rakni FW-t
    Aktivált annak kell aki régi verzióról frissít és nem T kártyával használja a telót
    a nem aktivált T -seké de az is csak annak aki régiről frissít

    neked csak a 2 es verziód van JB

  128. @zolihun:
    -pwnage tool macre van
    -blackrain windowsra
    -aktivált az annyit tesz hogy független, tehát használhatod más kártyával
    -a customot te nem tudod felrakni mert az csak már jailbreakelt telokra jó
    -ha nem sikerül vmi, a gyárit egy sima restorral vissza tudod állítani, gari visszajön

  129. @samgar: Egy Úrhölgy!

  130. Hali!
    Nem olyan régen lett jailbreakelve a telefonom, és felraktam rá a cydia proramot de hallottam egy olyan progiról amiben app store-os progikat vagy játékokat lehet keresni és torrent oldalakról ingyen letölteni. Aki ismeri a proramot az létszi írja meg a nevét.
    Köszi

  131. Köszönöm a válaszokat!

  132. @levi: cydiába add hozzá:cydia.hackulo.us/, majd telepítsd az Installous !

  133. @Sonik-29:
    Layar bol par pelda 🙂
    tweetelo csaj kepfeltoltes.hu/091015/1tweeter_www.kepfeltoltes.hu_.png
    bkv kepfeltoltes.hu/091015/2BKV_www.kepfeltoltes.hu_.png
    koncertek kepfeltoltes.hu/091015/3Koncertek_www.kepfeltoltes.hu_.png
    pizza kepfeltoltes.hu/091015/4Pizza_www.kepfeltoltes.hu_.png

    ——
    mas: ERRE valaki ? 🙂

  134. @Zoltan: bocsi, de akkor miért nem veszed meg te, ha kifizetnéd másnak?:)

  135. @laserze:
    talan mert nincs dombornyomott kartyam.

  136. @levi: ez ugyan nem telora program, de szerintem egyszerűbb innen szedegetni majd felrakni fizetős appokat
    appulo.us/appdb/

  137. Szagi, ezerbocsánat :$
    @–)—

  138. @feeblefrail: felrakhatod

  139. “[B]The Dev Team could spend all their time looking for holes in basebands but have made the decision to only unlock every other BB which is why they warn people not to upgrade.
    From MN’s Twitter:
    “the BB is far too massive to play cat&mouse on for *every* update they make, so unlock oscillates between BB and bootrom RCE” ”

    So from what i can make out, the dev team are not even trying to unlock the baseband 05.11.07. They unlocked the last baseband 04.26.** so now they are concentrating on the bootrom RCE (what ever that is).[/B]

  140. Köszi Szagi sikerült is

  141. Sziasztok!

    3G 3.1.2 rebel simmel lehet vodas kártyával hasznalni, milyen mas megoldas van amennyiben nem?

    Valaszaitokat elore is koszonom!

  142. Szeretnék egy kis segítséget kérni:

    Sajnos nálam még mindig nem oké valami:
    letöltöttem a CIA féle fw fájlt és azt mondja, hogy a frimeware file is not compatible még mindig.

    Van valakinek valami ötlete?

  143. @petya: Pesti vagy ?

  144. @cia: igen

  145. @Hazmester: Hali próbáltam rebelsimmel, i-smartphone-al. de semmi reakció. i-smartphone-al néha azt követelte, hogy aktiváljam aztán meg nem ismerte fel. Amíg valamelyik cracker meg nem oldja az új basebandet így marad.

  146. Van kedved holnap dunakeszire kijönni, mert meg nézném ha nem gond ?

  147. Sziasztok!
    Egy kerdesem lenne! Van egy 3GS 16Gb telom, de angol. Frissitettem a szoftot 3.1.2re van fent Cydia meg blackrain. Meg lehet csinalni a telot magyarra es ha igen hol talalok tobb infot errol?
    Elore is koszi ha tud vki segiteni ebben!

  148. cydia/ betalocal.szifon.com

  149. Szpisti

    Igen úgy értem 🙂

  150. Kedvem lenne 🙂 csak holna nincs semi időm 🙂 legközelebb vasárnap tudnék :-S

  151. Ha addig kibírod akkor majd írj egy e-mailt hri kukac freemail.hu-ra

  152. @Zoltan: 😀 te nagyon kész vagy :DD szegény lány 🙂 de a progi csak 3.1 megy szal nem sikerült felraknom de majd nemsoká feltolom az új szoftot 🙂 amugy köszi marha jó progi neke nagyon bejön

  153. @h.andras: Ha kell feltöltöm neked a rapidshare-re, csak a mérete nagy egy kicsit 1.62 Gb.

  154. Na mentem csucsukálni, mindenkinek kellemes szifonozást.

  155. @cia: köszi 🙂

  156. Sziasztok!
    Egy olyan kérdésem lenne, hogy hogyan lehet netről számítógépre letöltött témát felrakni a telóra?

  157. Admin!

    Gratula a cikkhez, de én továbbmennék:
    A főoldalra egy külön kis dobozkába (portletbe) csinálni kéne egy felsorolást:
    – 2G JB
    – 3G JB
    – 3G JB & Unlock
    – 3GS JB
    – 3GS JB & Unlock
    stb.

    Ezek lehetnének ugyanúgy blogok, mint a középen lévő írások, de commentek nélkül. Mindig frissítenétek, és mindig a legújabb JB lehetőséget írnátok le benne (mint egy unlock guide screencap-ekkel és printscreenekkel – de mindig frissítve). Mert sajnos az a baj, és azért kérdeznek annyi mindent a kezdők, mert nem találnak meg mindent egy helyen. Persze erre lehet azt mondani, hogy “ott a kereső”, de a problémát ezzel nem oldjátok meg. Mindig leszenk kérdések arra vonatkozóan, hogy “mit jelent az 1600-as hiba”, “miért nem lehet DFU-ba rakni”, stb. Azzal, hogy korrektül, frissen tartva megtalálnák az emberek a JB és/vagy az unlockolás leírását típusspecifikusan, nem lenne pl. 1000 feletti comment szám a 3.1 JB posztban sem.

  158. “cia”

    KOSZONOM SZEPEN A LINKET a MAGYARITASHOZ!!!!

  159. @Sonik-29:
    🙂 megneztem , furcsa nyelven twitterezik

  160. @Csöpi: private\var\stash\themes mappába kell bemásolnod, majd winterboardban kiválasztani

  161. @pokica44: Köszi! Megpróbálom.

  162. Sziasztok.

    Feltettem a 3G-mre a 3.1.2-es sof-ot. Sajnos a szolgáltató nevét nem írja ki, még úgyse, hogy a grafikus színes logo-t felteszem a cydiaból.

    Hogyan lehetne feltüntetni a szolgáltatóm nevét? Ha lehet színesben?

    Köszi.

  163. OFF

    H.András kérésére – Copilot LIVE Europe –

    h t t p://rapidshare.com/files/293479126/Copilot_LIVE_Europe.part01.rar
    h t t p://rapidshare.com/files/293480091/Copilot_LIVE_Europe.part02.rar
    h t t p://rapidshare.com/files/293481054/Copilot_LIVE_Europe.part03.rar
    h t t p://rapidshare.com/files/293482155/Copilot_LIVE_Europe.part04.rar
    h t t p://rapidshare.com/files/293483314/Copilot_LIVE_Europe.part05.rar
    h t t p://rapidshare.com/files/293484434/Copilot_LIVE_Europe.part06.rar
    h t t p://rapidshare.com/files/293485596/Copilot_LIVE_Europe.part07.rar
    h t t p://rapidshare.com/files/293486597/Copilot_LIVE_Europe.part08.rar
    h t t p://rapidshare.com/files/293486941/Copilot_LIVE_Europe.part09.rar

    ON

  164. Hi. Külföldről hozattam egy 3gs-t. 3.0 van rajta. Azt hogy tudom meg hogy gyárilag független vagy unlockolták?

  165. hazse: detto nálam is uez!

  166. @godan: ha unlockolt akkor jailbreakelt is

  167. @laserze: de a jailbreakre utaló nyomokat el lehet tüntetni és rögtön 50-ezerrel többért adják a “gyári” független iphone-t. Baseband, firmware, szolgáltató, minden átírható- ezket támogató appokat töröltetni kéne cydiából.

  168. @MegyoCon: Osztom megyo véleményét. Igen hasznos lenne. Akár egy kis chat is. Bár a blog kiszolgálója nem tudom lehetővé teszi ezeket.

  169. @Supi: hát igen, vannak extrém esetek: 😀
    szifonPONTcom/2009/09/23/vendeg-blogger-hackelt-szifon/

  170. help! bekúrtam a szifonom. 3g anno 3.0 jb + unlock volt rajta erre meg én hülye rossz kattintással a másik custom fw szedtem le. a nem aktivált. dfu módba raktam de 1600 hibával kidob. megőrülök

  171. Én meg mertem volna esküdni,h nekem volt 3g függetlenitett telom 3.1el… Ezt most akkor nem értem…

  172. Sokan várták már ezt a topikot úgy veszem észre! 🙂 Többek között én is! 🙂 Majd kérdezek tuti én is baromságokat! Kellene egy link a főoldalra hogy mindig el lehessen érni rögtön!

  173. lehet itt fel is tehetem a kérdésemet!
    valamiért elment a youtube,nem játza le a videókat csak a hangot,kép helyett pedig a quick player logoját nézegethetem!
    mi lehet a gond?
    ja jailbreak az van és 3.1!

  174. @Locsi: Ebben magyar hang és menü van?

  175. @Zuzzer:
    az enyémben igen….
    de ha en mtölem kérdezted cydiából letölthetö a magyar 😉

  176. SZIASZTOK!

    MINT KEZDŐ IPHONE TULAJ LENNE PÁR KÉRDÉSEM. 3.1 FW VAN A TELEFONOMON. CSAK JAILBREAKELNI AKAROM, FÜGGETLENÍTENI NEM. SAJNOS ABSZOLÚT NEM TUDOM HOGYAN KELL, HOGY NE TEGYEM TÖNKRE A TELEFONT. ILLETVE GARANCIA EZUTAN MEGMARAD? HALOZATI BEALLITASOKAT MEGJEGYZI? (NET STB)

    ELŐRE KÖSZÖNÖM A SEGÍTSÉGET. AZ ELSŐ SEGÍTŐ VENDÉGEM EGY SÖRRE!!!

  177. SZÓVAL MILYEN LÉPÉSEKET CSINÁLJAK. 🙂

  178. @MacMester: Elsőre elég, ha nem írsz csupa nagy betűkkel 🙂

    Második kérdés, milyen iPhoneod van?

  179. @yotzo: 3GS előre is köszönöm

  180. @MacMester: Ha tényleg nem szeretnél függetleníteni a jövőben, és TÉNYLEG nem szeretnél függetleníteni, akkor a GEOHOT féle megoldás a legjobb számodra.

    A teljes leírást arról, hogy kell jailbreakelni ezzel a programmal itt találod:

    geohot féle jailbreak

  181. Valaki visszaél a nevemmel!!!!!! Ez hogy lehet?

  182. @Gyurma: Mellesleg nem örülök neki, hogy van még 1 ilyen nevü felhasználó…. megtévesztő!!!

  183. @Bughi: köszi

  184. @ijofko: És ezzel elveszik a garancia? Hálózati beállítások megmaradnak?
    Tényleg, de tényleg nem akarom függetleníteni. 🙂

  185. @ijofko:
    Pontosabban ott van link a program letöltéséhez.

    1. Csinálj egy backupot a telefonodról iTunes-al, majd RESTORE segítségével telepítsd fel rá a 3.1.2 -es firmwaret.

    2. Ha ezekkel megvagy, lépj ki iTunesból, indítsd el a letöltött blackra1n programot, és az szépen elvégzi a dolgát.

    3. A telefonon megjelenik GEOHOT képe, cirka 30 másodperc alatt jailbreakeli a telefont, újraindulás után az iPhoneon a blackra1n ikonra kattintva tudod telepíteni a számodra szimpatikus csomagkezelő alkalmazás egyikét.

    Remélem nem írtam le bután 🙂

  186. @MacMester:

    Nekem is T-Mobile-os 32GB-s iPhone 3G[s]-em van. Elviekben, ha olyan szoftver okoz kárt a készülékben ( amire kevés az esély ) ami nem hivatalos, elveszhet a garancia. De ha bármilyen hardveres gondod-bajod van és visszavétel előtt feltelepíted rá a gyári firmwaret, nem lehet gondod belőle.

  187. @ijofko: Ezzel a hálózati beállításaim elvesznek?

  188. @mong: akkor nem tetszik neki az fw
    reméllem a régi 3.0 fw-d megvan
    azt rakd vissza és JB eld
    majd mehet rá az oldalon található fw

  189. Mi lehet az oka,hogy nem szinkronizál az i tunes? 3gs jb mobileinstallation ok 3.1.2

  190. Feltettem a Cydia-t. Hogy tudok letöltött programokat most telepíteni?

  191. @Supi: és a “model” azonosítót is át lehet írni? Eddig nyugodtan aludtam a gyári függetlenség tudatában, de kezdek elbizonytalanodni. le lehet ezt valahogy 100%-ra ellenőrizni? Márhogy nem unlockolták-e

  192. Cydias a telefonom. Letöltöttem pár .ipa file-t. Hogy tudom őket telepíteni?

  193. @rohamcsiga: ha beváll egy itunes frissítést a szemed előtt az eladó, vagy cydiában ellenőrzöd milyen progik lettek telepítve. Valamelyik cikkben volt róla szó, de most lefexem. Azthiszem az a kamuprogram ami feltör jailbreakel és unlockol is. Valahol volt hozzá egy videó is, na meg hogy mivel készül. Fake carrier, fake imei, meg ilyen proginevek. Én is most akarok függetlent venni…

  194. @MacMester: cydiában stable.szifon.com aztán keress rá a mobileinstallation crack-re, majd tegyél fel telóra 1 ingyenes progit App store ból és innentől csak az ipa- fileokat behuzogatod iTunes-ba majd szinkronizálod a telóval és fent is vannak a kiválasztott programok.

  195. Iphone 3gs-em van 3.0-ás. Függetlleníteni és jailbrékelni is szeretnék ha jól
    értelmeztem mindkettőre van lehetőségem. Mely programokkal kell?

  196. @laserze:
    “-pwnage tool macre van
    -blackrain windowsra
    -aktivált az annyit tesz hogy független, tehát használhatod más kártyával
    -a customot te nem tudod felrakni mert az csak már jailbreakelt telokra jó
    -ha nem sikerül vmi, a gyárit egy sima restorral vissza tudod állítani, gari visszajön ”

    Aktivált nem egyenlő a függetlennel. Aktiválod a telefont a sajaát kártyájával, ha függő a saját függő kártyájával, ha gyárilag független a telo akkor bármivel.
    Ha nincs meg az eredeti mert kulfoldrol van a telo akkor custom fw. hasznalsz vagy az aktuális jailbreak-elő szoftware aktiválja neked.

  197. @godan: redsn0w 0.8-cal tudsz dzsélbrékelni, és az ultrasn0w-val (cydiából telepíthető) függetleníteni.

  198. @H2CO3: 3GS-t biztos nem igy!

  199. Ha Backup csinálok manuálisan itunes-ba elmenti a telo számokat is:O? mert most volt restore,jailbreak,stb..de a sim karin lévő számok maradtak meg:S 😀

    kössszzz:)

  200. Ha Backup csinálok manuálisan itunes-ba elmenti a telefonszámokat is:O? mert most volt restore,jailbreak,stb..de a sim karin lévő számok maradtak meg:S 😀

    kössszzz:)

  201. @isty: pwngetool3.1.4 el custom ipsw gyártasz (aktiváltat)(vagy aktiválatlant s aktiválod az eredeti kártyával);
    utána ultrasn0w repo..s kész

  202. @ftotti: igen a backup menti a telszámokat hiváslistát sms-ek stb..is

  203. Nekem olyan gondom van ami latom senkinek, nem tudom leszedni az iphoneval keszult kepeket mert nem ismeri fel a PC-e eszkozkent, valaki(3GS/3.1.2/Jailbreak)?

  204. Jailbreakelheto a legujabb 3gs-is!!!
    phonealley.com/current/new-iphone-3gs-not-jailbreak-proof-but-needs-tether-to-boot

  205. Felraktam a 3gre custom fw-t de nem irja ki a halozat nevet. Vki stepbystep irja le h mit kell csinalni mert mar 100x megbantam h babraltam a 3.0 jailelt unlockolt szifonom…

  206. Hello mindenki!
    Nekem csak egy problémám van,de az számomra eléggé zavaró!Nem működik a Cydiám,vagy 1 hónapja beszart,állítólag összekutyultam a sok letöltögetésekkel,
    egy (haverom szerint).most mit tegyek?megtudom én amatőr ként oldani vagy vigyem el egy iphone guruhoz!előre is köszi

  207. @luteran82: Ha jól emlékszek, volt egy cikk itt szifonon, a Cydia kitakarításáról volt szó!

  208. Srácok!Az miért van hogy az itunes nem ismeri fel elsőre a telót csak kb.huszadszorra?(windows,3G 3.0)És még valami,amikor telefonálok előjön egy némító gomb.Azt nem lehet valahogy letiltani,mert állandóan benyomom a fülemmel:)

  209. @Joker 3G: köszi!!De azt hol találom meg?mert van egy jó pár bejegyzés!

  210. @luteran82: Hát én se találom, de tuti, hogy volt egy ilyen cikk, vagy lehet valamelyik cikken belül, valaki biztos tudja. Bocsi, hogy nem tudok többet segíteni!

  211. @luteran82:
    google – cydia crash
    elso talalt megoldja…

  212. @luteran82:
    vagy “how to fix cydia crashes”
    amugy xsellize-n le van irva

  213. @Franek: szifon source USB DRIVE 3GS

  214. exposé iphonera
    JUTUB.com/watch?v=7VI_4rROEFM

  215. @isty: A redsn0w 0.8 támogatja a 3GS jailbreakelését, és a legújabb ultrasn0w pedig a 3.0-ban levő BB unlockolását!!!

  216. Iphone 3gs-em van 3.0-ás. Függetlleníteni és jailbrékelni is szeretnék ha jól
    értelmeztem mindkettőre van lehetőségem. 3.2-es szoftverrel lenne jó!
    Mely progikkal kell?

  217. bar senkit nem erdekel de azert mutatom

    KICSIT BRUTAL lesz

    JUTUB.com/watch?v=Sa0g35j2da8

  218. @godan: 🙂 😀
    Nos igen elvileg mind a 2 re van letőséged
    de jelen pill még csak a 3.1.2 fw nél tartunk 3.2 még nincs
    elösször is kell egy redsnow 0.8
    kell egy eredeti 3.0
    redsnow val JB eled a telot
    majd utána az oldalról letölthető custom 3.1.2 fw -t felrakod és kész is

  219. Sziasztok!

    Hogyan/mivel kell beállítani a T-Mobile carrier logót a telón? (3GS + jailbreak van)

    Köszi!

  220. Srácok!

    Miért nem tudok visszamenni az előző napi cikkekhez? Nincsenek gombok az oldalon amik ezt lehetővé tennék. Mindenkinél ez van?

    Más…

    A Broadcom FM chip-el kapcsolatban. Egy ismerősömmel beszélgettem tegnap erről az FM cuccosról ami a 3GS-ben van. Ő azt mondta hogy tudja hogy lehet vele rádiót fogni és hogy tud jeleket is szolgáltatni az iPhone, mert olvasott róla a neten. Azt is mondta hogy az USA App Store-ben van is ilyen FM transmitter progi amit le lehet tölteni. Igaz lehet ez? Hogyan tudnánk ennek utána nézni? Csak mert izgat a dolog! 🙂

  221. @Franek: Valószinüleg döglődik a kábeled
    láttam sajna már ilyet 🙁

  222. @Zoltan: Ez tiszta Unreal!

  223. @isty: Köszönöm:-)

  224. Sziasztok !

    Szeretném a segítségetek kérni , egy hete újra tettem az xp-t és és letöltöttem az iTunes 8.1.0. nem akarja össze szinkronizálni a telefont , szerintetek mit csináljak , már ott tartok hogy inkább nem mondom xd. Előre is köszi .

  225. @H2CO3: igen közben rájöttem..

  226. @Zuzzer:
    egy baja van/lesz
    kijon ingyen , viszont hogy a jatekban eletben maradj venni kell majd health-t meg venni kell fegyver upgradet meg mindig fost…
    szoval kivancsi leszek hogyan lesz ez feltorve…
    appon belul kell mindenert perkalni…

  227. Hello!

    Arra lennék kíváncsi hogy ki milyen alkalmazásokat használ, tudnátok mondani párat ami praktikus és bevált? Mert most csináltam jailbreak-et és nem tudom miket tegyek fel. Láttam még régebben egyik haveromnál egy olyat hogy a kijelző tetejére bökött az ujjával és legördült egy menü ahol tudott állítani fényerőt, wifi-t, 3g-t. Annak valaki nem tudja a nevét véletlenül?

    Előre is köszi!
    Csao

  228. @Bitke: szia.és mit mond miért nem?

  229. @beno: Amit keresel az az SBSettings,cydian keress rá
    Azon kívül olyan alkalmazást amilyen neked szimpi

  230. @beno: Az az Sbsettings és a Cydia-ban keress rá.

  231. Köszi a választ pokica44. Rosszúl tettem fel a kérdést. Van tehát egy függetlenített jailbrékelt 3.0-ás 3gs-em. 3.1.2-es szoftot szeretnék rá
    és úgy hogy független is legyen. Ez már megoldható? Köszi

  232. @isty: Semmi gond! 🙂

  233. köszi szépen a választ. Még azt szeretném meg kérdezi hogy ebbe van az hogy ki tudom kapcsolni azokat a progikat amik háttérben futnak kilépés után? Vagy az egy másik alkalmazás?

  234. @beno: Amit én használok:
    Backgrounder (háttérfutást tesz lehetővé)
    iBluetooth
    iFile (fájlkezelő és -nézegető)
    Safari Download Manager
    Mobile Terminal + Python programnyelv
    Cycorder
    Snapture
    Realistic haptic/vibration – billentyűzet rezgő visszajelzést tesz lehetővé
    Ezek a fontosabbak, vam még egy pár “finomság”.

  235. Köszi szépen megnézegetem öket:P

  236. @H2CO3:
    cycorderbol itelve 3g-d van
    melyik szoftverrel mert nalam az iBluetooth nem megy (3gs) vagy 3gsen nem is fog?

    ja es a backgrounder melle hasznaj Kirikae-t!!!
    info itt:
    szifon.com/2009/09/11/vendeg-blogger-alttab-vagy-multitasking/
    es akkor home hosszont nyomvatarasaval elo jon a lista h mi van hatterben es valtogathtasz koztuk

  237. ja es a listaban be is zarhatod a hatterben futo progikat, elhuzod az ujjadat folotte mint mail torlesnel

  238. Hellosztok. Pár hónapja vettem egy 2gs iphonet hazsnáltan. 2.2es verzió volt rajta úgy tudom, és hát gondoltam frissítem kicsit, de hát nem néztem utána és az ituneson akartam 3.3asra frissíteni. kivolt jailbreakelve is úgy tudom. elis kezdte telepíteni, de nem tudtam befejezni a telepítést. mikor késöbb próbáltam már nem tudtam vele semmitse cisnálni. az iphone bekapcsol de csak sos hívásokat tudok róla kezdeményezni. a “húzd el” is vagy 6 nyelv váltakozásából áll. a háttér pedig olyan föld gömb lett. a menübe nem tudok belépni. amikor pedig ráakarok csatlakoztatom a gépre rögtön ezt írja ki: “itunes could not connenct to the iphone because an unknown error occurred (0xe8000035). és amikor próbálom frissíteni az ituneson ezt írja ki amikor rákattintok az iphone fülre “the sim card inserted in this iphone does not appear to be supported. only compatible sim cards from a supported carrier may be used to activate iphone. please insert the sim card that with your iphone or visit a supported carrier’s store to receive a replacement sim card. ” légyszi segítsetek, hogy hogy tudnám feléleszteni 🙂 mit tegyek? vala mi programmal nem lehet újravarázsolni meg újra ki jailbreakelni ha kell? vayg ezen már csa ka szervíyz segíthet? ha igen körülbelül mennyibe fájna ez nekem? köszi szépen előre is. üdv: S. István

  239. feltettem az installous-t és leakartam szedni iGo-t vele és már 5. próbálkozásnál is elkezdi a letöltést és midnig megáll. Ilyennel már talákoztatok? vagy csak én szerencsétlenkedek?

  240. @razputyn: szia! tényleg nem azért, de…
    kicsit kellene olvasnod, többek között azért, mert így marha nehéz lesz NEKED! Fel kell raknod agy custom fw-t, amit pl innen tudsz letölteni:
    http://szifonfw.myip.hu/?path=./3.1.2/
    Miután ez meg van, be rakod a telót recovery-módba (ha nem olvasol kicsit utána, újabb kérdés), itunes-ban SHIFT+restore, kiválasztod a letöltött FW-t, itunes frissít és készen is van a jb-elt 2G-d! Aztán Cydia-ból fölrakod a fontos dolgokat (megint csak kérdezbi fogsz, hogy mit, hogyan, miért?) Röviden ennyi, de tényleg! Millió és egyszer le lett már írva!!! Bocsánat, de nem helyreigazítani szeretnélek, pusztán a Te érdeked, hogy tudd mit, miért és leginkább, hogyan csinálsz!

  241. @razputyn: bpesten vagy? ha igen, írj egy mailcímet, és megnézem neked.

  242. @razputyn: szia! tényleg nem azért, de…
    kicsit kellene olvasnod, többek között azért, mert így marha nehéz lesz NEKED! Fel kell raknod agy custom fw-t, amit pl innen tudsz letölteni:
    h t t p :// szifonfw.myip.hu/?path=./3.1.2/ (szóköz nélkül)
    Miután ez megvan, berakod a telót recovery-módba (ha nem olvasol kicsit utána, újabb kérdés), itunes-ban SHIFT+restore, kiválasztod a letöltött FW-t, itunes frissít és készen is van a jb-elt 2G-d! Aztán Cydia-ból fölrakod a fontos dolgokat (megint csak kérdezni fogsz, hogy mit, hogyan, miért?) Röviden ennyi, de tényleg! Millió és egyszer le lett már írva!!! Bocsánat, de nem helyreigazítani szeretnélek, pusztán a Te érdeked, hogy tudd mit, miért és leginkább, hogyan csinálsz!

  243. @razputyn: egyébiránt, @ooccssee felvetése jogos, jobban jársz, ha elolvasgatod, mert egyrészt tényleg le vannak írva a dolgok, másrészt akkor megúszod ingyen, és pláne tanulsz is. 🙂

  244. @razputyn: Ja és még egy tanács! Ha van egy kis türelmed, simán meg tudod csinálni magad! Így nem kell érte kifizetned más szabadidejét!!! Itt a szifon-on minden kérdésedre megtalálod a választ!!!

  245. Hali,

    Olyannal próbálkozott már valaki, hogy két PC között átvinni az iTune-os dolgokat? Nekem a melóhelyen van minden lementve a telóról, XP alatt. Otthon viszont win7 van. Egyszer, mikor még XP volt, próbálkoztam hazavinni a fileokat, de nem sikerült, az otthoni fe akart törölni mindent a telóról. Megelégednék azzal is, ha XP-ről XP-re át lehetne valahogy vinni a cuccot.

    Előre is köszi,

  246. Ha custom firmware-t teszek fel shift restore -val akkor is működik az a Cydia backup?

  247. rendben. köszönöm szépen akkor utána olvasgatok mindennek és ha valamit nem értek akkor kérdezek cak rá. tényleg bocsi a tudatlanságomért. amúgy székesfehérvári vagyok

  248. @H2CO3: Hello!

    Ezt: –Realistic haptic/vibration – billentyűzet rezgő– honnan lehet letölteni? 3GS-n megy ez, nem tudod? És másik kérdésem is lenne: hogyan lehet T-Mobile logót beállítani? Köszi a választ!

  249. @admin: 2 napja nálam nem jelenik meg a jobb odal csak ha belépek a kommentek közé de az oldalt akkor sem tudom lapozni : http://kephost.com/view-985_1.jpg

    MIért is van ez ?

  250. @Szpisti: c\DocAndSet\User\MyDoc\MyMusic\
    könyvtárból az iTunest könyvtárat másold ide-oda. Ha vannak mentett csengőhangjaid, akkor egy Ringtones könyvtár is van a MyMusicban. Ha bemásoltad, inditsd újra ay iTunest. Ne használj importot. A Backuphoz még ezt is másold: C:\Documents and Settings\User\Application Data\Apple Computer\iTunes\. Ahhoz hogy ezt a könyvtárat lásd, be kell kapcsolni a rejtett filek láthatóságát.

  251. @Szpisti: Bocs félrenyomtam “sirkope” nak ment volna

  252. @sirkope: a User a Windows felhasználó

  253. Valaki legyen kedves megnézni nekem, hogy Cydia/szifon source-ban hány app van blackra1n JB vel. Köszi előre is.

  254. @Szpisti: Nekem nem működött, de szerintem nem a custom fw miatt, mivel eleve csak JB (amin custom fw) szifonra lehet felrakni a Cydia/appBackupot.

  255. @zt: blackra1n nélkül is csak 65 de pár napja még 82 volt
    De ez szerintem nem az fw frissítés miatt van
    sztem csak takarítottak ,a régiek ki lettek szórva

  256. @pokica44: Köszi, kár, mert pl. a Milliomoshoz a magyar kérdéseket csak ott találtam.

  257. En az USA-ban elek es az AT&T-nel van elofizetesem a keszulekem 3GS 3.0.1 julius 28.-an vasaroltam. Azt szeretnem megtudni hogy ha jailbreak-elem akkor szamithatok-e barmilyen retorziora(nyilvanos fejbeloves stb.) az AT&T reszerol. Fuggetleniteni nem akarom, maradok naluk. Illetve, hol talalom a leirast a jailbreak-hez.
    Koszonom.

  258. @siraiz:
    3.0.1-en maradsz akkor megmarad a theteringed, ha felmesz 3.1.2-re akkor bukod azt hogy a telot “modemkent” tudd hasznalni, gepen netezni.
    amugy a jailbreak miatt nem fognak kitoloncolni, ha pl beszarik a telo vissza rakod a gyarit es kesz. nincs nyoma!

  259. @zoltan: bocs, hogy javítalak, de a thetering megmarad!!!

  260. @siraiz: Nyugodtan JB heted
    ha nem JB elve viszed a szervizbe akkor nem akasztanak fel

  261. @siraiz: Nem lőnek fejbe 🙂 De ha beviszed valamiért egy AT&T üzletbe, csinálj egy restort gyári firmware-val.A JB leírása ebben a topicban is megvan feljebb, de ezen az oldalon megtalálsz mindent.
    3.0.1-t, ha nem akarsz ujabb OS-t (nem igazán változott szerintem), könnyű dolgod van. Keress rá redsnöw-win_0.8 ra és iPhone2,1_3.0_7A341_Restore.ipsw

  262. @ooccssee:
    bocs h javitalak de nem marad meg mert a 3.1-ben direkt zarja az apple az at-t nek a megosztast

  263. Hello,
    ha már ez egy kérdezős cikk, akkor szeretném megtudni, hogy hogyan lehetne, a Szifonomon a naptárban más-más színekkel jelölni az egyes eseményeket. Nekem mindegyik simán kék. MS Outlook2007-el szinkronizálom, ott vannak kategóriák, azoknak különböző színeket adtam… Így sem változik.
    Ötlet?

  264. sziasztok amióta updateltem 3.1.2-re és zenét hallgatok, a zsebemben folyamatosan hallkítja meg megeli magától a hangerőt amikor hozzá sem nyúlok és fekete a képernyő(azaz megnyomtam a felső gombot) a teló jb-ve van) kösznöm előre is!

  265. @P.Balázs: nem lehet, hogy csak egyes számok hangosabbak a többinél alapból? vagy az összes szám esetén, folyamatosan hangosítja-halkítja?

  266. @P.Balázs:
    mit koszonsz?

  267. @kassyf14:
    ez jo kerdes, en is kerdezem mert nekem is minden naptar PIROS pedig googleben mas mas szinu

  268. na jo ha jobban megnezem a pirosnak ket arnylatata, de guglipan az egyik ZOLD a masik KEK

  269. Sziasztok! Égető kérdés: Újra húztam az iphoneo-mat (3Gs gyári független) és eltüntek a pannonos web beállítások. Nem tudok 3G netezni. Mit és hol kell beállítanom, hogy tudjam használni a netet?
    + 1 kérdés: hogy lehet a gyári progikat törölni vagy eltüntetni a telóról (pl.: Stocks)?
    előre is köszi!

  270. >: Sziasztok!
    Nekem ugyanaz a problémám mint Razputyinnak a 2G-mel. Hiába rakom restore módba és rakom fel az általatok ajánlott custom fw-t a telefon hibát észlel (1604) és továbbra is emergency módot engedélyez csak. Hiába próbálkozok nem sikerül megoldanom a problémát. Mi lehet a gond? Az Itunes verziószáma vagy a custom fw nem jó? Budapesti vagyok,nagyon hálás lennék annak aki segítene….

    Bence ([email protected])

  271. @agentjr:
    pannon.hu vagy 1220

  272. amugy en is pannonos vagy, apn-nel csak annyit kell irnod hogy NET vagy WAP attol fuggoen h mire van elofizetesed semmi user v jelszo nem kell

  273. @agentjr: szifon/cydia és boss a te barátod… SBSetting elrejti a nem használt ikonokat (meg tud egy csomó mást is, nagyon jó). 3G logo/mms a beállitásokat is tartalmazza

  274. @Locsi: Nagyon köszönöm

  275. @agentjr: Bocs, lehet hogy tévedek. T-mobilon beállit a 3G logo

  276. zoltan és zt!
    Nagyon köszi! minden müxik!

  277. akkor tudna valaki segíteni?

  278. ZT, köszi, kipróbálom

  279. @admin:
    Szia Admin!
    NAgyon jó ez a cikk, nagyra értékelem a munkátokat!
    A 12-es kommentedhez egy további kérdés. Ha így frissítem a 2G-m Shift+Restore-val az általatok feltett custom FW-re, akkor is tehetek úgy, ahogy javasoltad már 3.0 frissítésnél is, azaz: új telefonként kezeltessem az itunessel, új accounttal, hogy gyorsabb is legyen? Ekkor sem kell redsn0w vagy blacktra1n?
    Ilyenkor hogyan tudom a korábbi itunesos megvásárolt progijaimat visszarakatni? újra kell keresnem őket az itunes storeban, vagy ez a módszer az itunes accountomat nem zavarja, csak éppen nem tölti vissza a különböző beállításaimat.

  280. Sziasztok!
    Nekem egy olyan segítségre lenne szükségem,hogy a telszámaimat az iphoneról hogyan tudom átmenteni nokiára??

  281. Sziasztok!
    Egy olyan kérdésem lenne, hogy hogyan lehet netről számítógépre letöltött témát felrakni a telóra?
    Erre szeretnék választ kapni mert még nem kaptam!

  282. @propergsm:
    Szerintem a legegyszerűbb, ha előbb az iphone-t összeszinkronzálod pl az Outlookkal, majd a nokiádat hasonlóan az Outlookkal. Én anno amikor a SE-mat adtam felaz iPhone kedvéért, így tettem.

  283. belinkelem újra a régebbi commentem hátha nemolvasta valaki XD

    Hellosztok. Pár hónapja vettem egy 2gs iphonet hazsnáltan. 2.2es verzió volt rajta úgy tudom, és hát gondoltam frissítem kicsit, de hát nem néztem utána és az ituneson akartam 3.3asra frissíteni. kivolt jailbreakelve is úgy tudom. elis kezdte telepíteni, de nem tudtam befejezni a telepítést. mikor késöbb próbáltam már nem tudtam vele semmitse cisnálni. az iphone bekapcsol de csak sos hívásokat tudok róla kezdeményezni. a “húzd el” is vagy 6 nyelv váltakozásából áll. a háttér pedig olyan föld gömb lett. a menübe nem tudok belépni. amikor pedig ráakarok csatlakoztatom a gépre rögtön ezt írja ki: “itunes could not connenct to the iphone because an unknown error occurred (0xe8000035). és amikor próbálom frissíteni az ituneson ezt írja ki amikor rákattintok az iphone fülre “the sim card inserted in this iphone does not appear to be supported. only compatible sim cards from a supported carrier may be used to activate iphone. please insert the sim card that with your iphone or visit a supported carrier’s store to receive a replacement sim card. ” légyszi segítsetek, hogy hogy tudnám feléleszteni 🙂 mit tegyek? vala mi programmal nem lehet újravarázsolni meg újra ki jailbreakelni ha kell? vayg ezen már csa ka szervíyz segíthet? ha igen körülbelül mennyibe fájna ez nekem? köszi szépen előre is. üdv: S. István

    leszedtem a progit csak az a gond h nincs restore gomb :S
    http://kepfeltoltes.hu/view/091016/itunes_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
    nézzétek meg a képet. ott kéne lenni a gombnak ugye? most mit tegyek?

    ha valak itud segíteni adjon egy emailt vagy msnt 🙂 kérlek segítsetek

  284. @P.Balázs: Az nem lehet, hogy megnyomódnak a zsebedben a hangerő-gombok a szifonod oldalán? Ugyanis azok kikapcsolt képernyővel is működnek. (legalábbis nekem…)

  285. Sziasztok! Annyi kérdésem lenne hogy a szifon.com cydia repo fájljait el lehet érni simán egy böngészővel(pl. firefox). Kéne nekem maga a deb file 🙂 lehetséges ez ?:)

  286. @kipseter: custom fw az már eleve JB-elt, ahhoz már nem kell se redsn0w se blackra1n. redsn0w amúgy sincs a 3.1.2-höz, a blackra1n-t meg szintén nem kell már használni custom fw felrakása után.

    mindenképp javasolt “set up as new”-ként, de az itunes account az legyen a korábbi, mert akkor a korábban megvett cuccaid nem fognak felmenni rá.

  287. A teló ipod része ha szól és jön egy bejövö hívás, akkor ugye elnémul és fogadod a hívást. ha vége van, akkor magátol elindul ujra a zene vagy marad megállítva? csak mert nekem nem indul el, nekem kell ujra elinditani. ez normális igy? ugy emlékszem, h ez nem ilyen volt.

  288. Sziasztok! Egy kis segítség kellene! Adott egy iphone 3g 2.2 szoftal! Ha felrakok egy custom firmware-t ami nem frissíti a basebandet fog menni az ultrasnow?
    Mert én ugy tudom hogy az ultrasnow csak 3.0-ás szoftal működik!
    Szóval a kérdés hogy ilyen régi basebandel is működik,vagy ha nem akkor mi a teendő?
    Köszi!

  289. OFF
    Csak nálam nem megy az almakukac.com???
    pedig nagyon klassz kis oldal volt……

  290. Van egy apró, de elég idegesítő izé a szifonommal. Ha jól olvastam, a 3Gs képes valós többszálú futtatásra, így például a háttérbe lehet helyezni. Mégis, a legtöbb alkalmazás egyszerűen elszáll, ha bejön mondjuk egy hívás, vagy akár egy sms. Még, ha újra is indul magától, akkor is egyszerűen csak újraindul, elfelejt mindent, pl játékoknál a pályát, stb.
    Ezt ki lehet küszöbölni valahogy? Illetve egyáltalán, hogy lehet valamit háttérbe pakolni, ha éppen én akarok hirtelen csinálni valamit?

  291. Nem tudjátok honnan tudom leszedni a MobileNavigator Europa programot?
    Csak ezért kínlódtam a telefon feltörésével, és most nem találom.

  292. Sziasztok! Sokadik iphone-on vagyok túl de ez az 5.- az első hivatalos. T-nél vettem és kapásból igényeltem egy függetlenítést rá 20800Ft-ért. Amikor Jön az appletől az engedély, akkor nem baj, ha amcsiba regisztrált iTunesból aktiválom? Dobozból kivéve 3.1-es szoft van rajta. Jailbreak előtt, ha lementem a custom firm.et akkor is bukta a gari? Aktiválás előtt tegyek vele még valamit, hogy jailbreakelni lehessen?
    Köszönöm a válaszokat előre is.

  293. @laserze:

    Köszi! Ehez az iphone browser progi kell ugye?

  294. @zolihun:

    Szia, itt a megoldás: http://appulo. us/(vedd ki a szóközt) 🙂

    üdv.: iPh0nedebreceN

  295. @Manoo: Mivel próbálod nézni a honlapot? Nekem a legfrissebb filefox-al teljesen jól bejön és safarival is.

  296. @Supi:

    Hali!

    Pontosan milyen iPhone-ról van szó?
    Azzal nincs probléma, hogyha Amerikában aktiválod. A kérdésed viszont nem értem :)”Jailbreak előtt, ha lementem a custom firm.et akkor is bukta a gari?” Kivetted a dobozból és 3.1 volt rajta, ha ez után jailbreakelted, akkor sem mondanám hogy elvesztetted a garit, hiszen bármikor visszatudod rakni az eredeti software-t.
    Egyébként a minap beszélgettem egy T-Mobile-os szervizes sráccal, ő mondta nekem, hogy sokszor hoznak be jailbreakelt iPhone-t, ha a telefon softwaresen hal meg akkor azt mondják hogy: Sajnáljuk… . Viszont ha bármi hardware-es probléma merül fel akkor megnézik.

  297. @admin:
    Hali admin 😛

    Tudsz válaszolni HELP kérdésére, mert az engem is érdekelne 🙂 (#295. comment)

  298. @iPh0nedebreceN: az iTunes amerikai címre van regelve, mert az teljesen más mint a “hazai”. Most vettem 3GS 32gb-os szifont T-nél, dominoban,amit 20800Ft-ért függetlenít az apple, amit az itunes-on keresztül visz véghez kb hétfőn. Addig T-mobos. A kérdésem lényege, hogy a mentsek-e valamit a telóról, hogy garanciális maradjon, mert szeretném jailbreakelni. Amúgy még egy naív kérdés, mikor az apple engedélyezi a telefonomnak, hogy aktiváljam a függetlenítést, akkor restore- és törvényszerűen felmegy az új soft, vagy megtarthatom a 3.1-et?

  299. Bocs a hülye kérdésekért, jogtiszta dolgokkal nincs tapasztalatom 🙂

  300. @iPh0nedebreceN:

    Itt csak a legrégebbi verzió van az Európa változatból.

  301. hello

    a telefon oldalán lévő hangszint szabályzó az kihat a telefonálás közbe létrejött párbeszéd hangszintjéhez is? vagy azt külön máshol kell hangosítani?

  302. @newiphone: mikor beszélsz, akkor csak arra hat ki. Ha zenét hallgatsz is közben, akkor mind2re egyszerre. Ha viszont letetted, azzal nem halkul a csörgés hangereje ha erre gondolsz. 🙂

  303. hy.
    nem tudna valaki a rapidra hozzáférést adni 1 orára?
    valahogy meghálálnám.köszönöm

  304. @ooccssee: Szisztok!
    Nekem ugyanaz a problémám mint Razputyinnak a 2G-mel. Hiába rakom restore módba és rakom fel az általatok ajánlott custom fw-t a telefon hibát észlel (1604) és továbbra is emergency módot engedélyez csak. Hiába próbálkozok nem sikerül megoldanom a problémát. Mi lehet a gond? Az Itunes verziószáma vagy a custom fw nem jó? Budapesti vagyok,nagyon hálás lennék annak aki segítene.

    Bence ([email protected])

  305. Hello!

    Az lenne a kérdésem, hogy restore-t akarok nyomni és láttam még valahol ezt a backup dolgot eltudná valaki mondani hogy hogyan kell ezt csinálni és restore után hogy tudom vissza hozni a dolgokat a teloba meg a számokat hogy tudnám kimenteni.

    előre is köszi

  306. Sziasztok Kérdés 3.1-ről vissza lehet menni 3.0-ra v 3.0.1-re?! Ha igen akko hogyan?!

  307. @izoli: vissza ha 3g van

  308. @h.andras: igen az és hogyan?!

  309. töltsd le a 3.0-át.
    restore és tallozd be neki a 3.0-át.
    a restore végén hibaüzenetet kapsz de no problem.
    töltsd le és inditsd el a quickpwn 2.2-öt és a felugro ablakon kövesd az utasitást(nyomd 30mp valami ilyesmi) ha ezt megcsináltad ne folytasd a quickpwn-t.
    mert már kész is vagy.

  310. @h.andras: aham értem köszi ill. még 2 kérdés hogy tallozam be neki me ha restore nyomok akko nem kezdi el felrakni az aktuális fwt?!?! 3.1et ugye nem lehet függetleníteni?! Köszi a választ előre is..

  311. nyomod a shiftet és közben rányomsz a restoréra.

  312. @h.andras: aham értem kösziiiiii 3.1 függetlnítés az lehetséges már?!

  313. @izoli: 3.1-et akarsz?csináljak neked customot?

  314. @h.andras: 3.1-et akarok kifüggetleníteni igen…

  315. @h.andras: Tehát jelenleg nekem 3.1 van fent gyári aktivált ill. frisített azt szeretném valahogy “kiütni”

  316. Nem olyan régen írta valaki hogy a lock screen-en a dámum mellé a napot hogyan lehet kiíratni. Sajna nem találom tudnátok segíteni?

    A másik: 2G nél 3.1.2 vel megy valakinek az MMS?

  317. @izoli: akkor most nem értem.mi van most fent a telefonodon?3.1?

  318. @h.andras: Igen 3.1 és arra akarok valamit hogy ki lehesen függetleníteni.. az ugy müködik valahogy?!

  319. Sajnos nem.csak jailbreakelni tudod mást nem!a baseband más lett.ha vissza rakod a 3.0-át sem tudod függetleniteni a baseband miatt.
    Van egy alkalmazás a cydiában az tudja downgradelni ha megfelelő neki a bootloader.

  320. @h.andras: aham értem… és az mit jelent egyébként és mi a progi nemve és az mire lesz jo bocs a sok kérdésért…

  321. A cydiában ird be a keresőbe,hogy Fuzzyband.
    Ezt letöltöd és kapsz egy ikont.elinditod az alkalmazást és kiirja,h tudja vagy nem tudja downgrdelni a basebandet.ha igen akkor nyertél és tudod utánna ha végzett ami jo pár perc függetleniteni.Cak a SAJÁT FELELŐSÉGEDRE!!!

  322. @izoli: Hozzá tenném ha 5.8 bootloadered van csak akkor tudod.

  323. Sziasztok!

    Tegnap vettem iphone -t (3gs) a westendben és most vettem észre, hogy nem szól az egyik hangszórója (se videóban, se ipodban és kihangosítva se). (fülesen szól a jobb és a bal is, úgyh nem hinném h sotfware-es a hiba forrása)
    Van vkinek jobb ötlete, mint, hogy hétfőn menjek be a szervízbe és adjam le (sztetek kb mennyi idő lenne)?

    köszi

  324. @h.andras: aham értem köszi a segítséget…

  325. @razputyn: @bensi: Azt gondolnám, hogy recovery módba kellene rakni az iphone-t, miután ez megtörténtl lehet nyomni a SHIFT+restoret itunes-ban!

  326. @akos: Ne vidd vissza, majd csak április elsején!!! A két dróthálós cucc közül az egyik a mikrofon, a másik a hangszóró!!!

  327. @akos:
    Szerintem ne vidd be, mert rajtad fog röhögni mindenki. Az iPhone hangszórója nem stereo. Tehát a Tiéd is megfelelően szól.

  328. Nos nekem is sikerult beszereznem egy 3Gs-t.Sajnos balga modon az iFile-al letoroltem par Font mappaban levo dolgot es azota csak almazik a telefon.3.0.1 van rajta es nem szeretnek restoret.T-pottal vissza tudom masolni a hianyzo dolgokat??

  329. @ooccssee,@taky1974: Köszi szépen 🙂
    teljesen jogos csak most hirtelen annyira összef*tsam magam, h 3 bevásárlóközpontot jártam végig miatta, erre meg máris elromlott vmi…

  330. @akos:
    no problemo. Azért vagyunk, hogy egymáson segítsünk. Amúgy gratula a szifonhoz, üdv köztünk! 😉

  331. Sziasztok!
    Fuuzyband progival downgrdeltem a basebandet,ezután melyik progival tudok függetleníteni vagy hogyan tovább? Segítségeteket előre is Köszönöm!

  332. @admin: Awant Browser , eddig is azzal néztem egyszercsak ilyen lett!

  333. @tataboy: Ultras0w

  334. @akos: “Nagyon kezdő” koromban bememtem reklamálni a T-hez, hogy nem megy a bluetooth fájlküldés… 🙂

  335. Most Hogy átírtam a basebandet és most ha ráteszem itunesra nem lehet hogy meghal a telcsi?

  336. hello

    első Jb et akarom elvégezni és lenne egy kérdésem. vagyis egy pár
    Csináltam backup ot ez hova menti a dolgokat, később hogy tudom visszatenni a telefonra?
    JB elést melyikkel csináljam?
    Pwnagetools 3.1.4 letöltés erre: LiNK
    iPhone 3G: Nem Aktivált/nincs baseband update/Almalogós/ -LiNK

    ezek között mi a különbség?

    Tmobilosoknak miért a nem aktováltat kell letölteni?

    bocs a sok kérdésért de ezek után világossá válik sokminden. köszi

  337. @H2CO3: az se rossz :DD:D
    @taky1974: köszi 🙂 szerencsére minden ment elsőre

  338. @newiphone: 286 hsz és majd elmondom 🙂

  339. sokat olvasgatom a szifont de ha valaki tényleg leírná ezekre a választ akkor tökre örülnék, na mind1 ha nem válaszol senki akkor folytatom az olvasgatást. de kb 3-4 hónapja olvasgatom a szifont igaz iphoneom csak 1 hete van

  340. Komoly! Megcsináltam!!! Köszönöm H.Andrásnak és minden szifonosnak! Örülök hogy most már teljes jogú szifonos lehetek az iphoneommal amit ezidáig sajnos csak ipodként tudtam használni!

  341. :D:D

  342. Sziasztok!
    Nagyon hálás lennék ha valaki válaszolna a kérdésemre.Mi lehet a gond,ha az itunes egyszer csak tökéletes működés után hibát jelezett,nem indult el.Gondoltam leszedem,újrarakom,de nem megy fel az itunes,mert a quicktime installálást nem tudja megcsinálni fogalmam sincs miért,pedig fent van!?
    mit csináljak?
    Előre is köszi

  343. Hello!

    Letöltöttem pár játékot gépen és itt akarom feltenni telora, olvastam hogy cydiábol le kell szedni a mobileinstallation crack-et de csak 3 féle volt fent 2.1, 2.2, 3.0-ás rendszerhez. Ha nekem a 3.1.2 van akkor nem tudok még feltenni itunesbol játékokat a telora?

  344. Sziasztok!

    Lenne egy olyan problémám, hogy haverom vett egy iphone 2G-t, és hogy kitöröljön mindent, nyomtunk neki egy összes tartalom és beállitás törlését, majd kész lett, újraindult, és azóta csak az alma jön be, meg forg középen a töltés jele, de nem megy tovább. Dfu-ba rakom, bejön az itunes jel, meg hogy csatlakoztassam, de nem reagál rá a gépem. ha a sajátomat rádugom, egyből látja.
    Mit lehet ezzel tenni? valakinek valami ötlet.???

  345. Hello.Valaki tud olyan progit ami vibral ha hozzáérsz a kijelzohoz?pl sms irásnál. És van olyan program, ami lehetővé teszi, hogy gyorsabban lehessen scrollozni pl ezen az oldalon is? 100 hozzászólás után már “fárasztó” a sok huzigálás. 3gs-ről van szó.

  346. @h.andras: Hali mik a hírek?

  347. @Zoltan: igen, 3G-m van, méghozzá 3.0.1-es softtal (JamesBondolva), és tökéletesen megy az iKékfog. Nem tudom, hogy 3GS-en mi lehet a baja… talán túl gyors neki… 🙂 🙂 Lehet hogy a szifon.com sourceből szedted le, és ott még a 2.x-es sw-hez vaó van? Én innen töltöttem le: cydia.xsellize.com

  348. @Dodo: A 3.0-ás működik 3,1,2-ön.

  349. JA és még egy infó, a töltést veszi a telő, mert ha lemerül, és rádugom a hálózati töltőre, akkor bekapcsol, de a gép már nem akarja látni.

  350. na mind1 látom senki nem válaszol pedig nektek ez 1 perc lenne
    na mind1 ennyit erről

  351. @newiphone: Ne keseredj el! Ezeket már sokan megkérdezték, még többen válaszoltak is rá (ezt jelölje n).
    Megválaszolom n+1-edszerre:
    Ha 3G-d van, tudsz 3.1.2-n blackra1n-nel jailbreakelni, vagy (ha Mac-ed vagy hackintosh-od van) PwnageTool-lal cfw-t csinálni (ha wined van, letölteni). Téseknek azért kell nem hactivált, mert a hivatalos aktiválással használható marad a push, internet tethering stb.

    Egyébként szívesen! 🙂

    @Bedrock: cydia.xsellize.com, realistic haptic/vibration. Reboot után rezeg is a billentyűzet!

    @ngar146: JB-s szifonról sose nyomunk ilyen reset all content stb-t. Próbáld ezt: hard reset, DFU mód (amit leírtál aza recovery), PC/Mac reboot, itunes uninstall reinstall. Vagy szerviz.

  352. Olvassátok / válaszoljatok a szavazáson! Köszi Admin, már régóta kellet ilyen! 🙂

  353. @newiphone: Olvasd el 348-t Neked szól. pokica444 segítene… (msn)

  354. @H2CO3: Szia!

    Nem az a dfu mod, hogy kikapcsolom, home+power, ujraindul, nyomva tartom a home gombot, és bejon, hogy csatlakoztasd az itunesre(itunes ikon felé mutat egy nyil és egy usb csatlakozo), ha nem ez az, akkor hogy tudom dfu-ba rakni, mert akármit csinálok, nem megy tovább az alma logonál, és a gép meg egyszerüen sehogy nem akarja érzékelni.
    Már gondoltam arra is, hogy lehet kiforrasztom belőle az akksit, hátha ugy elfelejt mindent.

  355. @Admin: a szavazáson mit jelentenek a félkövér válsazok? Azok a rád vonatkozók?

  356. @ngar146: Ha nyomva tartott Home mellett indul el a telo akkor, mikor gépre van csatlakoztatva, akkor recovery modeba teszi magát (mármint saját magát, nem téged 🙂 ) DFU:
    kikapcsol
    Akksi kiforrasztás után szvsz. max az órát felejtené el, mert a system errort okozó dolgok a fw-ben vannak, a flashbe égetve.

    töltőről gépről lehúz
    3mp Power
    10mp Home+Power
    30
    mp Home
    kijelzo sotet marad!

  357. @H2CO3: bocsi az akksis rész a dfu után akart jönni

  358. Az a baj, hogy nem reagál erre sem. Eleve nem tudom kikapcsolni, mert az alma ott van a képernyőn, ha lenyomva tartom a power gombot, akkor nem történik semmi, csak a hard reset működik rajta. újrainditás után ismét alma és megint semmi. szóval nem tudom dfuba sem rakni, csak recoveribe, de az meg nem jó semmire, mert nem látja a gépem se, nemhogy az itunes. Windows alatt próbálom, a sajátomat látja.

  359. Sziasztok!Amerikából hozatnék egy iphone-t lehet ezt függetleníteni?

  360. @pazo2005: Igen, elvileg már mindeggyiket lehet, de a 3Gs-ben nem vagyok biztos, nekem 2G-m van.

  361. Ja!Azt nem írtam hogy 3G-S!Vodafonos kártyával használnám!Köszi a válaszokat!

  362. Lehet dangrédelni a mézbendet? Hát, azt meg hogyan?

  363. @Bedrock: a görgetéshez a quickscroll-t töltsd le cydia-ból!

  364. @Szanya: Gyakorlatilag nem lehet, csak akkor, ha 5.8-as bútlódöröd van; az meg ritka mint a piros 3GS (a legtöbb szifonban 6.3-as bootloader van)

  365. @ngar146: Úgy kapcsold ki, mintha hard resetet csinálnál: power+hime nyomvatart, mikor sötét a képernyője engedd el! Ha ez sem segít, sztem keresd meg a szifon.com szervízt! 🙂

  366. @H2CO3: Akkor nekem nem kicsit szerencsém volt?! 😀

  367. @apapplaci: Szia Laci.
    unlockra várok.

  368. @tataboy: Hát mákod Volt az egyszer biztos.

  369. Sziasztok van egy 3g 8gb t-mobilos szifonon.
    Nem lehet függetleníteni, 5.9 bootloader miatt.
    Várjak vagy adjam el? Pannonos vagyok.

  370. @tataboy: Iiigeeennn…
    @cia: Mákod Amper, nem
    mákod Volt. 🙂

  371. @H2CO3: 🙂

  372. @kedvencdoki:
    Itt a file: http://szifon.com/wp-content/uploads/2009/09/hu.zip – csomagoljuk ki, majd egyszerűen T-Pottal másoljuk a /System/Library/Frameworks/UIKit.framework/DateFormats/ könyvtárba, respring, és ezután a Settings-ben állítsuk be: General > International> Region Format > Hungary – ezzel készen is vagyunk, örülhetünk az új dátumnak.

  373. pokica44
    H2CO3
    köszönöm mindenkinek felvettem msn re és köszi mégegyszer

  374. Sziasztok
    Olyan kérdésem lenn, hogy van egy T-s 3G-m 2.2.1 JB-kelt sw.vel, ha fel akaron rá rakni a 3.1.2-t akkor simán iTues Shift+restore, tellóz, és ennyi és utánna a JB-is meg marad? vagy utánna még reds0w? Fontos lenne, mert a teló munka eszköz és nagyon kéne.

    Köszi Borg

  375. Sziasztok kezdő szifonos vagyok és az lenne a kérdésem hogy max. hangerőn van a telóm és alig lehet halani hogy csörőg.
    Ez gyárilag ilyen halk teló vagy nálam van valami elállitva?
    Válaszotokat előre is köszi!

  376. Próbáltad a settingben felvenni a hangerejét? ha így sem megy JB után tudsz olyan hangot leszedni aminek magasabb a hangereje. Az én kérdésemre valaki esetleg?? Fontos lenne tényleg. 385

  377. @ooccssee: @H2CO3: köszi mind a kettőtöknek a segítséget! A kijelzőrezgés nálam mindenhol működik csak az sms és email írásnál nem. Érdekes. Le is szedtem, mert ott lenne értelme…

  378. Ha valaki tudna segíteni a problémámon Budapesten írjon egy emailt! Persze nem ingyen várom a segítséget.

    Bence ([email protected])

  379. @Borg: Hy.
    Custommal csináld mert ha nem akkor buktad a függetlenitést.utánna mehet az ultrasn0w.

  380. @bensi: mi a gond?

  381. Sziasztok,
    most vettem egy használt 2g-t 2.2.1 es szoftver van rajta. cydia és pár alkalmazás volt ugyan rajta, de sajnos a cydia nem indul el, próbálkozik ,de 1mp után kilép. mi lehet a probléma és hogyan lehet orvosolni? Kezdő iphonos vagyok. Elöre is köszi a segitséget!

  382. @Bedrock: Eléggé rapszódikusan működótt/nem működött nekem is, de restore után felrakva 3.0.1 szifon 3G-re hibatlanul megy. Többszöri restore után is. Most is, ahogy ezt írom. 🙂 Próbálkozz kitartóan! 🙂
    @bensi: Mi a probléma? Am nagyon rendes vagy hogy nem ingyen várod a helpet, de itt mi akár free-of-charge is adjuk (kivéve aki sörözik az meghivathatja magát 🙂 ) Megkeresheted a szifon.com szervízt is; az tényleg fizetős de nagyon vágják a témát a srácok, biztos megcsinálnák a szifonodat. 🙂

  383. 2G-m van frankón működött is, amíg nem updateltem a legújabb itunes-ra. Azóta Itunes logó és egy kábel van az iphone-on az itunes pedig sim hibát észlel. Hiába teszem restore módba a telefont, és próbálom a custom fw-t rányomni a folyamat megszakad és 1604-es hibát jelez. Már minden szart megpróbáltam de nem sikerül. És elég rossz, hogy nem tudok semmit csinálni a telefonnal. Ha gondolod és tudsz segíteni több sörre is meghívhatlak 😀

  384. @bensi: hát lehet hogy update elött olvasni kelett volna
    nos
    fel kellene rakni egy 3.0 ás fw restore al
    majd JB elni és utána mehetne a 3.1.2 custom fw

  385. @bensi: 286 hsz keress msn en

  386. @h.andras: És ha nincs rajta JB akkor is így? melyik firmet szedje le?

  387. @Borg: ha nincs fent a JB akkor nem tudod feltenni a custom fw
    Az hogy melyik kell neked az attól függ hogy T -s vagy vagy nem
    Ha igen akkor a nem aktivált
    Ha nem akkor aktivált

  388. @pokica44: Ok akkor hogy tudom megcsinálni? valami ötlet? tegyem fel shift+restorral és redsn0w?

  389. @Borg:

    a kérdés hogy most mi is van fent?
    ha 3.0 vagy ennél kisebb akkor redsnow al törd fel
    majd mehet a 3.1.2 shift+restore

  390. @bensi: Az a baj, hogy ha 2G, akkor valszeg gyárilag AT&T függő. 🙁 Viszont, ha jól tudom, akkor a 2G-t még mindig lehet függtleníteni:
    tedd DFU és ne restore módba;
    tallózd be neki a 3.1.2 előre aktiváltat, ha ezzel nem megy akkor egy gyári 3.0-t.
    Ha 3.1.2 cfw megy, cydiából lehet is ultrasn0wt telepíteni. Ha nem megy, viszont 3.0-val műkszik, akkor 3.0-t dzsélbrékeled hactiválod redsn0w 0.8-cal, utába cfw. Több ötletem – szifon.com szervizen kívül – nincs… 🙁
    Ja és köszi max virtuális sör mert 18 év alatt nem élek vele 🙂

  391. @pokica44: Ok akkor szedjem le a 3.0-át és redsn0w? egy hülye kérdés merről szedjem le a firmet? mármint nmem a 3.1.2-t hanem mondjk a 3.0-át

  392. @pokica44: Nem akarok vitatkozni de customot fel tud rakni.ha volt korábban jailbreak ha nem.
    Ha volt akkor recoveryből lehet felrakni!
    Ha nem volt akkor dfu!

  393. nem lenne nagy kérés ha valaki esetleg msn-en vagy emailben elmondaná, hogy mit kéne és hogy csinálni? [email protected] msn,email. köszi elre is.

  394. @h.andras: el tudnád monani lépésrl lépésre röviden hogy kéne csináli? JB nélkül dfuban?

  395. @Borg: hosszu.andras kukac yahoo és irj le mindent mi van most fent és mit szeretnél,winen vagy macen vagy?

  396. @h.andras: Leírtam 😀

  397. Remélem jóhelyre küldtem .com-ra 😀

  398. @LeslieE30: Még mindig elég halk most mitévő legyek?

  399. max hangerőn van a telcsi és egyszerűen olyan halk hogy már ídegesit!!!!!
    köszi előre is

  400. @LeslieE30: Ha minden menüben maxra raktad (külön van csengő és általános hangerő), akkor cydia-szifon/max hangero novelese app-t tölds le.

  401. @h.andras: szia
    vitatkozni és sem,csak a tapasztalat

    a 3g-n nem ment fel az új custom fw,csak úgy ment fel ha volt a telón JB fw
    én 3.0.1 JB re raktam fel a 3.1.2 -t
    úgy hiba nélkül megy

  402. Postafiókon (email)belül lehet létrehozni új mappákat? ne csak postaláda , szemetes meg elküldött mappa legyen !

  403. sziasztok

    3g független iPhonom van 3.0,de anno nem sikerült jailbraikelni,most megint ráálltam a témára,próbálkoztam letölteni a QuickPWN 3.0,közbe gyenge angol tudásommal a blackra1n is letöltöttem,elindítottam,meg akartam nézni mi ez,viszont a számitógépről töltöttem éppen a telefont és dfu módban ragadt,iTunes és usb csatlakozó ikon látható a telefonon és semmire nem reagál.Ha tud valaki,legyen szives segíteni,nem tudok máshová fordulni
    msn címem : [email protected]

  404. @bensi: Felveszlek majd holnap ha – remélem – gépközelbe jutok.

    @tdoki: az nem DFU hanem recovery, és úg tudsz kijönni belőle hogy csinálaz eg un. hard resetet: tartsd nyomva a home és a power gombot amíg újraindul a teló. Am blackra1n 3G-n nem megy.

  405. Szisztok meg van sikerült megcsináltam a 3.1.2JB-t megy minden tök jól ha tudok valakinek segíteni akkor szóljon.

    Köszi h.andras a segítséget

  406. Sziasztok,
    A 3gs-emet jb-eltem és azóta nem látja a t-mobilos hálózatot. Mi lehet a gond?nagyon hálás lennék, köszi

  407. @Borg: Szivesen.
    Nincs valakinek egy meghivoja a majomparádéra?

  408. @Miller: Csak op logo nincs vagy hálozat sem?

  409. Hálózat sincs. nem tudok hívást kezdeményezni. a pin kódot beveszi, aztán semmi.

  410. és a thetering-em is eltűnt. jaj

  411. @Miller: Mivel dzsélbrékelted? Cfw vagy geohot?

  412. Sziasztok! adva van a telom amivel sokaig nem foglalkoztam az os el… szal meg 2.2 (5g77)van rajta 02.28.00 modemmel

    ezt akarnam frissiteni…. mivel tudom az uj cuccok customok nem frissitenek modemet ezert eloszor valami modem frissites kellene nekem…

    tudna valaki segiteni mit honnan rantsak le, mert elkezdtem harvestelni a dolgokat 3.1.4pwnage stb de a modem es a 3.x firmwarek fajloknal elakadtam…

    pls help

  413. @H2CO3:
    3.1.4pwnage és ipsw-t visszatettem, majd visszaállítottam a jb előtti backup-ot.

  414. @Miller: Kell a függetlenítés? Ha nem kell, tegyél fel gyári ipswt majd geohotozd meg. A 3GS-re az a legjobb. Ajánlom még azt is, hogy NE tegyél vissza backupot, inkább T-PoT vagy ilyesmivel manuálisan.

  415. [OFF]
    Szeretném a segítségeteket kérni a következő ügyben:
    Szeretnék telnetet illetve ftp-t használni szifonról, Fel is tettem Cydiából az inetutils nevű csomagot, ebben mindkettő van (MobileTerminalhoz van a csomag). Elsőre nagson szépen megy is, de második bejelentkezésre, ill. reboot után már mindig hibaüzenetet kapok, hogy: Nodename or srevname provided or not known. Az az érdekes, hogy több szerverrel is megpróbáltam, és PC-ről
    ment a dolog. Hálózat is van, 3G. Ha fölteszem a 3G Unrestrictort, akkor
    megint enged egy darab bejelentkezést. Lehet, hogy a wifit hiányolja? Akinek van ötlete, vagy tudna segíteni, legyen szíves válaszoljon!

    Köszi előre is!

    Árpi

    [ON]

  416. @H2CO3:
    A geohot-ozd meg mit jelent? nagyon köszönöm

  417. Hogyan lehet megállapítani a bútlóder verziószámát?

  418. @Miller: A GeoHot-féle blackra1n.exe-vel dzsélbrékeld! Vigyázz, ha ezt +csinálod, utána nem tudsz függetleníteni (egyelőre).
    1.) http://blackra1n.com/ Innen vindózos vagy mekkes fekketeeső letölt
    2.) Feketeeső gyökérkönyvtárba felmásol
    3.) Szifon gépre rádug, kikapcsol.
    4.) Blackra1n rootként elindít, Make It Ra1n megnyom->Waiting for phone…
    5.) Szifon bekapcs
    6.) Blekkrén írja: entering recovery… ez látszik is a szifonon
    6.) Megjelenik GeoHot öntelt pofikája 30
    mp-re
    7.) Szifon rebootol, utána blackra1n ikonra bökve tudod a Cydiát telepíteni.
    8.) Hogy T-PoT is lássa, szifon sourceből fixet telepít
    9.) Örül

  419. @H2CO3: nagyon szépen köszönöm.

  420. @Miller: Nincs mit, nagyon szívesen. 🙂

  421. @zt:

    felraktam azt is de nem látok semmilyen változást
    ha fenn van ez a plusz hangerő nővelő azt hol kell állítani?
    elöre is köszi

    Leslie

  422. az lenne még a kérdésem mi lehet a hiba nem tudok semmit felrakni pc-ről a telóra Pl: képek videók stb.stb. mert a itunes ezt írjaki : The iPhone ” Leslie E30’s iPhone” cannot be synced. The device timed out. erre kéne nekem segítség meg arra hogy nincs valami másik progi amivel egyszerüben lehet fel meg leszedni a telóról a cuccokat.

    előre is köszi

    Leslie

  423. @NLQ: Helló!No és milyen telód van?2g vagy 3g

  424. @pokica44:

    hello

    3g 3.0 szoftal

  425. Hali én eredeti 3.1.2 firmwaret akarok ráteni a 3G re nem ilyen belenyulkáltat, aztán jailbreakelni.
    Nem updatelni akarom hanem restoreolni…
    sokáig nem követtem a dolgokat, honnan tudom ezt megkaparintani?
    vagy azért van a baseband frissités nélküli firmware gyüjtemény mert ha frissiti akkor nem tudom jailbreakelni?
    Szal hogy hol találom mert nekem az kéne köszi

  426. bocs, a függetlenités nem érdekel…

  427. sziasztok!
    Jadeye, köszi az előző válaszaid!
    Még lenne frissítéses kérdésem: A 3.1.2 alá is használhatjuk a 3.0 béta magyarítást, billentyű fixet és mobile installation cracket? Vagy várjunk türelemme mert hamarosan kiadjátok?

  428. @kipseter: azt nem hiszem 🙂
    mindig jött ki új, most is valószínűleg kompatibilitási problémák lennéének

  429. @kipseter: nyugodtan felrakhatod mind a hármat!!!

  430. @Norrbi: Ha frissül a baseband jailbreak-elni tudod, esetleg az unlock nem működik (még)

  431. @ooccssee: köszi, közben rájöttem

  432. 2G-n (3.1.2) nem hiányzik senki másnak az mms csak nekem?

  433. Hallottatok olyanról hogy egy új Iphone 3GS-t kibontva a dobozt nincs még rajta semmilyen szoftver? Vagyis első lépésként az Itunes-ban fel kell rakni rá??

  434. nem valószínű hogy ilyen van 🙂
    gyárilag valamit rátesznek

  435. H2CO3, a 432-ben írtak szerint csináltam, de így sem ment, hibaüzenettel elzavart. Két dolgot nem értek, lehet ez hiányzik csak, mi az, hogy
    2.) Feketeeső gyökérkönyvtárba felmásol (ha jól gondolom bemásolom C\ alá…)
    4.) Blackra1n rootként elindít, (mi az, hogy rootként elindít?
    Köszi, és pls!!!

  436. @kedvencdoki: nekem se megy..

  437. Sziasztok!
    Iphone 3G-re feltettem az Itunes keresztül a 3.1.2-öt!
    Hogy tudok cydia-t rárakni?

  438. @laserze: nekem se megy.
    A % kijelzés se ment, de azt fel tudtam tenni a cydiából.

  439. Sziasztok!
    Most kaptam egy iPod Touch 2G-t és szeretném jailbreakelni, de amit letöltöttem PwnageTool-t valami dmg file-ba van és nagyon nem értem, hogy mit kell csinálni vele! Sehol nem találtam egy leírást, hogy hogy kell végigcsinálni, tudna valaki egy kicsit segíteni?

    Köszönöm előre is! Üdv!

  440. A tesóm most vett egy 3gs-t angliában és amikor bekapcsolja rögtön az jön be amikor a földgömb meg hogy dugja rá a gépre! hmm Meg a leirásban az van hogy első lépés dujuk az Itunes-ra. Hogy lehet ez?

  441. @pokica44:

    3G a telom hehh ezt nem mondtam 🙂

    szal anno a 2.2.1 ig elegge ott voltam, aztan a sok melo miatt nem volt energiam foglalkozni a frissitesekkel (meg Mac-om se volt) most van minden csinalnam is, de a telom kb beadta az unalmast…

    feltettem a 3.0 firmwaret, hogy meglegyen a modem verzio aztan utana tettem volna a 3.1.2 customot..
    elso lepcso ment is rendesen, de utana 1600 as hiba az itunesban es telo max az ibootig jut el 🙁

    megprobaltam fajlokat torolgetni a itunes mappakban nem segitett…
    megprobaltam a regi itunest asszony gepen, de a 7.5 es 7.7 1 es errort nyomáz a 7.8 as 1601 es errort…

    pwn age 3.1(vagy 3.0 volt?) es belehal a 3.0 firmware generalasba, a 3.1.4 azt mondja a 3.0 firmware re hogy nem jo….
    a 3.1.2 bol tudok generalni de azok meg nem mennek fal (fentebb leirt hibak 🙁
    kb itt tartok…

  442. ja es javasolva volt hogy hasznalatos simet hagyjam benne… nos a behalt 3.1.2 custom azt is hazavagta…

    semmilyen teloban nem megy 🙁
    (illetve van terero de nem enged telefonalni/ nem csorog ki…)

  443. Sziasztok!

    Hirtelen nem tudtam, hogy hova írjak, remélem nem lesz off 🙂

    Külföldön (valami francia szolgáltató kártyájával) talált egyet egy barátom és szeretné itthon saját SIMmel használni.

    Még nem volt kikapcsolva, mert a PIN kérés be van állítva.
    (repülőgép üzemmódban van, hogy a szolgáltató le se tilthassa).

    A kérdések a következők lennének;

    1.) Ha kikapcsolja a telefont, függetleníthető-e illetve másik SIM kártyát el fog e fogadni az előző PIN ismeretének hiányában?

    2.) Az iPhone-nak meg lehet változtatni valamilyen módon az IMEI számát?

    Tudom, hogy elég reménytelen a helyzet, de gondoltam megér egy próbát 🙂

    Bármilyen infót előre is köszi!

    üdv;
    pret

  444. @pret: A PIN kártyához rendelt történet, nem telefonhoz! Az, hogy szolgáltatófüggő -e a cucc, próbáld ki más kártyával. Ha régebbi szoft van rajta, lehet függetleníteni Ha 2G, akkor mindegy! Egyébként hasznos lenne tudni azt is, hogy melyik tipusú iPhone-ról beszélünk. Az IMEI szám megváltoztatása nem lehetséges és ne felejtsd el, bűncselekmény (ha jól tudom).

  445. hyhyhy!

    3.1-re létezik magyarítás? mert amit cydiában találtam,az 3.0-n tökyól működött, viszont 3.1-en egy csomó helyen string not found van…

  446. @USSR: Igen, ha windózod van, akkor C:\-be, ha linuxod vagy maced, akoor /-be kell másolni.
    Rootként: rendszergazdaként

  447. Köszi pokica44!
    Sikerült a nagy menet!Megérte!

    Szép napot mindenkinek

  448. @ooccssee:
    Köszönöm a gyors választ.

    Tudom, hogy a PIN a SIM-hez tartozik, de régebben volt olyan telóm (asszem siemens vagy samsung?) amiben opcionálisan be lehetett állítani, hogy csak az épp aktuálisan benne található SIM-mel működjön (így ha ellopták/vesztették hiába volt SIM csere ugyan arra a szolgáltatóéra a telefon használhatatlan volt)

    Az első kérdés máshogy így szólna:

    Ha kicseréljük a SIM-et akkor a telefonon található alkalmazások működőképesek? (és csak a hálózatfüggő szolgáltatásokat nem lehet használni rajta -> hívást inditani/smst küldeni stb?) vagy be sem lehet kapcsolni?

    A második kérdés máshogy így szólna:

    Meg lehet akadályozni, hogy a francia szolgáltató IMSI alapján letiltsa a telefont? Vagy SIM cserével+országváltással “kikerül a szolgáltató fennhatósága alól”?

    (Azzal pedig tisztában vagyok, hogy a telefonbuherálást a törvény bünteti -> büntetőjogilag egy kategória pl a tört játékok másolgatásával… és szerintem ebbe a kategóriába tartozik a függetlenítés/magyarítás és bármiféle módosítgatás amit a gyártó/szolgáltató nem támogat -> el lehet olvasni bármelyik szerződésének kisbetűs részét, de ebbe inkább ne menjünk bele…)

    A telefon iPhone 3G (32GB) Model No.: A1303

    Minden további infót előre is köszi!

  449. (ehh javítás ugyan arra -> ugyanarra :o) a többi helyesírási hibáért elnézést 🙂

  450. Sziasztok

    Nagyon megköszönném ha valaki tudna nekem segíteni, hogy honnan tudok egy iGO Europe-ot letőlteni.
    Szép estét mindenkinek….

  451. @Rxevolv: h ttp://thepiratebay.org/torrent/5068287/iGO_My_way-v1.0-Cracked.ipa

  452. @pret: akkor rakj be egy másik szolgáltató kártyáját. Egyból kiderül, hogy független-e! Mivel a telcsi aktiválva van, az alkalmazásokat továbbra is lehet használni! Konkrétabban: Nyugodtan cserélhetsz kártyát!!!

  453. Sziasztok egy fontos kérdésem lenne:

    Ajánlanak nekem egy 3GS-t
    Vadonatúj kártyafüggetlen I Phone 3GS 32 gigás vadonatúj fekete színű készülék. A telefon Angliából származik, nem előfizetéses.
    Cydia. 3.0.1-es szoftver van rajta és kártyafüggetlen.

    Mivel van rajta Cydia, nekem gyanus, hogy szoftveresen függetlenített.

    A kérdésem az, hogy van-e rá mód, hogy kimentsem a ECID,IBSS,IBEC -t és ha valami beszar a telón tudok-e restorolni 3.0.1-re

  454. @ooccssee:

    köszi a tippet 🙂
    (holnap -amint lehetőségem van rá- meg fogom próbálni 🙂

    Összegezve (utoljára):
    Ezek szerint, ha a telefon aktiválva lett, alkalmazás-szinten működik bármilyen SIMmel (videó lejátszás/zenehallgatás) kivéve a hálózatfüggő szolgáltatásokat?

    (bocs, hogy ilyen nehéz vagyok, de teljesen analfabéta vagyok a témában 🙂

  455. @pret: oké!
    Pontosabban: SIM nélkül is működnek ezek a dolgok! Gyakorlatilag ipod-ként üzemel!

  456. Valaki írjon nekem választ a fentire legyen szíves. Nem tudom meg merjem-e venni a telefont.

  457. hyhyhy!

    3.1 magyarítás?

    vki?

  458. @ooccssee:

    1000 köszönet az infóért!
    holnap megírom mire jutottunk 🙂

  459. @Angelfire: Ha garantálják, hogy független, rakasd fel a 3.1.2-t és tedd be a saját kártyád! Ha megy, akkor tényleg kártyafüggetlen 🙂
    (Nekem ez a ECID,IBSS,IBEC mentés nem jött be! Szívtam is pár hétig az iPhone-al. Utáltam JB nélkül! Nekem úgy “buta” volt, de a blackra1n megoldotta.)

  460. @bondi: Nálam (3GS 3.1.2) a Magyar UI lokalizáció beta3 van fent és működik! Működött 3.1- nél is!!!

  461. @Angelfire: Kérd meg azt, akitől veszed, hogy nyomjon rá egy gyári 3.1.2 szoftvert. Ha meg meri csinálni, akkor valszeg gyári független a teló (azért ha megcsinálta, ott helyben próbáld meg 2 féle kártyával).
    Ha jól tudom, akkor az ECID SHSH fileokat a Cydia 1. indításakor lwmwnti Saurik szerverére, de egyenlőre downgradelni nem lehet, csak 3.1.2-t feltenni. De ha jót akarsz, akkor nem izgatod azon magad, h. gyári független vagy függetlenítve lett, hanem egy mézbendupdate nélküli cusrom firmet teszel rá (3.1.2-t). Egyébként a Te döntésed, és @Mindenki: szóljatok ha hülyeséget írtam… 🙂

  462. @pret: ok. Aztán itt kiokoskodjuk, hogy mit lehet vele tenni. Itt mindig van valaki, aki tud segítséget nyújtani!

  463. @ooccssee: Sajnos ez nem megy, mert akitől veszem csak behozta és nem ért hozzá (tehát nem tudja, hogy biztosan független-e). De az árat épp ezért le tudtam alkudni.
    Arra lennék kiváncsi, hogy ha valamiért restorolnom kellene a telefont tudom-e majd 3,0,1-re, hogy megmaradjon a függetlenítés mindenképpen. Addig meg nem mennék 3.1-re amíg biztosan nem függetleníthető.

  464. Sziasztok. Nagyon köszi az oldal szerkesztöinek a sok hasznosságot. Eddig kérdezés nélkül elboldogultam mindennel (tényleg érdemes elöször mindent elolvasni 🙂 ). kérdésem annyi lenne , hogyan tudok olyan programot telepiteni ami nem .ipa file hanem .zip lett letöltve apollo.us rol es kicsomagolas utan a file ok vannak meg. Hova kell masolni T-pottal ? Koszi a valszt es megegyszer gratula a kozosseghez. SzJ

  465. @H2CO3: Én úgy gondolom, hogy ha kártyafüggetlenként adják neki, akkor talán drágább is! Így ragaszkodjon a gyári 3.1.2-höz! Mivel GS-ről beszélünk, a jailbreak-et maga is meg tudja csinálni! Így még nagyobb örömöt fog lelni az iPhone-jában!

  466. @SzijjartoJ: ne csomagold ki, hanem csak nevezd át a .zip kiterjesztést .ipa-ra!!!

  467. @Angelfire: Ha teljesen új vagy a témában, azt kell mondjam: nem lesz egyszerű! Sajnos a 3GS esetében a restore alatt komunikáció lép fel az APPLE központjával és így csak a legfrissebb szoft-ot engedi felrakni. Én ezzel sokat szívtam, bár nekem butítanom kellett volna 3.1-ről. Legrosszabb esetben custom fw-el tudsz majd frissíteni!
    Egyébként, ha nem tévedek cidya-ban megnézed, hogy fel van -e az ULTRAS0w nevezetű program. Ha igen, akkor valószínű, hogy nem gyárilag független készülékről beszélünk!

  468. @ooccssee: Köszi a gyors választ,ezért is szeretem ezt az oldalt 🙂

  469. @ooccssee: custom firmvarét tudok rá rakni anélkül, hogy le lenne mentve a ECID,IBSS,IBEC. Mert ha igen akkor OK. 2 éve van 2GS Iphon-om és mindig custom firmvarét rakok rá.
    Nagyon jó az ár tehát, ha tudom pannonnal használni és esetleg egy lefagyásnál custom firware-val helyreállítani akkor minden ok.

  470. @Angelfire: Nem merem bizton állítani, de szerintem igen. Addig mindenképp, amíg meg nem jelenik egy új fw! Mindenesetre bízz abban, hogy gyárilag független! Miért ne lenne az, ha egyszer azt állítják?!

  471. Visszaolvasva elég zavarosan fogalmaztam. Szóval ha esetleg csak szoftveresen függetlenített (mert az ár miatt még akkor is megérné). Tudok majd egy hiba esetén restor-t csinálni anélkül, hogy az unlock elveszne? Pannonon használnám. Köszi

  472. vagy 3.0.1-et rakni megint fel, amit tudok függetleníteni. Ez lehetséges?

  473. @Zoltan: tényleg! Ezt a cikket már el is felejtettem! Egyébként a kérdésem inkább irónikus volt!

  474. Köszi a segítséget ooccssee és H2CO3

  475. @Angelfire: Én továbbra is azt tudnám tanácsolni, ha ilyen félelmeid vannak és tök mindegy mennyiért adják:
    Vigyél magaddal egy számítógépet, frissítsd az iPhone-t. Ha ezek után is elfogadja a kártyádat, független a készülék! Ha ebbe nem megy bele az eladó, további kérdések merülnének fel bennem. Mennyire megbízható a forrás? Ki tudja, hogy mennyire tiszta a készülék és ma-holnap IMEI szám alapján nem lesz letiltva a teló? Nem ilyesztgetni akarlak, de ha félelmeid vannak, nem csupán a frissítéstől okozhat a későbbiekben gondot!
    Ismétlem: ez csak felvetés!!!

  476. Postafiókon (email)belül lehet létrehozni új mappákat? ne csak postaláda , szemetes meg elküldött mappa legyen !

    ———————————————————————————————————–

    3G-ben az aksi ragasztva van a hátlapra vagy csavarozva?

  477. @Angelfire: Szívesen. Amúgymeg úgylátom, ooccssee nagyon vágja a dolgot (én nem függetlenítek, úgyhogy ezeket nem szoktam nyomon követni), érdemes +fogadnod a tanácsait. 🙂

  478. @H2CO3: Tiltakozom! Nem vágom, pusztán kicsit több mint két éve nyomom az “iPhone ipart” és sok-sok iPhone átfutott már rajtam, de ezt már írtam korábban. (rengeteg plussz pénzem lehetne, ha kértem volna érte pénzt, de nem tettem) Viszont elég sokat, a legtöbbet itt tanultam a szifonon, ja és persze nagyon sok órát szívtam nem egyszer, de abból lehet a legtöbbet tanulni!
    Azért köszi 🙂

  479. Hello!

    Párnapja kérdeztem egy alkalmazás utána, meg is mondtátok hogy az SBSettings amit én keresek. De cydiában csomo verzio van, szerintetek melyik a legjobb?

  480. @ooccssee:
    Kösziiii…
    🙂

  481. @zsolooo: Hát igazán nagyon szívessen
    Örülök hogy segíthettem 😀

  482. @ooccssee:
    Bár, ránéztem:
    Nekem Cydiában a köv. cuccok vannak:
    Magyar UI local. 2.2.1 – nyilván nm ez az
    Magyar UI lokalizáció – nálam verzióra 1.0.1-et ír, ez volt fent 3.0-n, és tökyól ment, ezért most is ezt tettem fel, de most nm tűnik okésnak
    Magyar UI lokalizáció 2.1- gondolom ez sm
    Magyar UI lokalizáció 2.2-és ez sm lenne túl logikus.

    Mindenesetre akkor marad az English nyelv, HUN keyboard…

  483. @Dodo: A sima SB Settings BB től

  484. @Manoo: szia
    Nekem Gmail van beállítva IMAP al
    ott leszinkronizál mindent
    ergó ha GMAIL ben létrehozok mappát akkor a telón is meglesz
    csinálj magadnak egy gmail postafiókot és irányítsd oda a levelezésed ha másképp nem megy

  485. @ooccssee: Akkor abszolút értető. Én nem tartom magam technikai analfabétának, de nekem csak három hónapja van szifonom, és ÉN IS ITT, A SZIFON.COM-ON TANULTAM A LEGTÖBBET. Ez gondolom annak köszönhető, hogy nagyon jó a közösség, a tagok segítőkészek és hozzáértők. Ezúton is virtuális pluszpont a szifon.com remek csapatának! 🙂 Az pedig nagyon rendes tőled, hogy ingyér segítettél másokon. 🙂

  486. @H2CO3: Na, ebben éreztem egy kis élt! Nem azért írtam, hogy dicséretet kapjak, hisz ez számomra a világ legtermészetesebb dolga és örömmel, büszkeséggel tölt el, ha valakin tudtam segíteni. Én így vagyok összepakolva! Pusztán annak dacára közöltem, mert tudom, hogy nem kevesen vannak ITT is olyanok, akik pénzért nyúlnak iPhone-hoz. Bár ez mindenkinek a szuverén joga, csak nem tartom korrektnek és ellenzem!!! Nem tiszta dolog, kihasználni más “tudatlanságát”!

  487. @pokica44: Sajna még nem jöttem rá 🙁
    Valakinek valami ötlete email + mappákkal?

  488. @Manoo: IMAP lényege pont az, hogy nem csak letölti a levelet, hanem kommunikál a serverrel és ugyan azok a mappák jönnek létre mind a 2 helyen (iPhone és e-mail server). Ahogy pokica44 mondta, a serveren kell mappát lérehozni.

  489. @ooccssee: Akkor bocsi, EGYÁLTALÁN NEM
    IRONIKUSAN, VAGY BÁNTÓ SZÁNDÉKKAL ÍRTAM!!! 🙂

  490. @ooccssee: És, ha már itt tartunk:
    osztálytárs közeljövőben akar venni szifont. Megkért, hogy meséljek róla egy kicsit. Persze a “beszámoló” utáni 1. kérdése volt, hogy segítenék-e megcsinálni a JB-t. Igent mondtam, és – bár szó sem esett róla – eszembe nem jutott volna egy fillért is elkérni ezért.

  491. @bondi: betalocal.szifon.com ezt is hozzáadtad a source hoz?

  492. Nem rég lettem én is tulajdonosa egy 2G-s Szifonnak. Akitől vettem, már frissített rajta szoftvert 3.0-ra, persze meg lett jailbrake-elve, és ment rá Cydia is (gyárilag független volt). Egy pár program is volt már rajta, azóta, én is sokat töltögettem rá. Kérdésem, van-e értelme frissíteni a szoftvert rajta 3.1.2-re, és ha igen, akkor szoftver frissítése minden adatomat törli? Ha minden törlődik, mivel tudom teljesen lementeni, pl, Contact, SMS, Notepad, és a többi. Viszont ha már frissíteném, Windows-os környezet alatt melyik szoftver az, ami megbízhatóan, működik, illetve kell-e, megint bootloadert is frissítenem. És ha már firmware, melyiket érdemes letöltenem, amiben már van cydia is.

    Köszönöm türelmeteket!!!

  493. @pokica44: Ez egy jó ötlet volt, de én kihagytam a g-mailt! Nem kellett oda átorányítanom a leveleimet!@Manoo: Szóval… Nekem eddig POP-al volt beállítva a levelezésem, de hála pocika44-nek, kipróbáltam IMAP-al és láss csodát! Működik! Online tudok hozzá adni mappákat!
    Mivel nem értek hozzá, lehet, hogy ez szolgáltató függő, de érdemes kipróbálnod! Lényeg az, hogy a leveleződben állítsd át a szolgáltatódnál a POP-ot IMAP-ra, aztán jelentkezz be a szolgáltatódon keresztül a levelezőszerverre online és ott rakosgass hozzá mappákat! Nálam így működött!!!

  494. hello,

    használja valaki a downloadmetert? Letöltöttem appulo-ról. de nem indul el.. (3GS)

  495. @green1:

    Nekem se jó, letöltöm installálom és nem teszi ki az ikont. Nálad is ez a baj?

  496. @Dodo: Nem, nálam kiteszi, de mikor indítanám kilép. Mindegy, letöröltem. Esetleg valami hasonló program van az adatszámolásra? Valaki?

  497. Sziasztok!

    Továbbra sem sikerül megcsinálni az iphoneomat és már nagyon idegesít, hogy 2hete csak az emergency call funkciót tudom használni. 278-as commentben leirtam a gondom. Nem lehet olyan nagy gáz vele csak vmi szoftvert kéne ujrarakni. Aki tud segíteni vegyen fel msnen, hogy ne kelljen továbbrais ezzel szívnom! Nagyon szívesen meghívom egy sörre, vagy adok neki 1-2ezer forintot ,de már nagyon idegesít a dolog!

    Bence ([email protected])

  498. Sziasztok!

    Eltudja mondani valaki hogy hogy tudok a gépről feltenni témát a telora? iTunes-al kell?

    Előre is köszi!

  499. Mit jelent az hogy telefon aktiválva van??
    A restore funkció az Itunesben a jelenegi szoftvert állitja helyre vagy felteszi a legújabban! Mert nem mindegy! THX

  500. @Digit:
    A restore tudomásom szerint azt jelenti, hogy a telefonodat visszaállítja gyári alap beállításokra, mint ha mst vetted volna, Aktíválva: Ha van eredeti (T-Mobilos hivatalos forgalmazói kártyád) akkot egyszerű mert a telefon felajánja, aztán amint beírod a PIN-t megtörténik restore, vagy JB utáni első indítás után, ha nincs akkor szükséged van az oldalról letölthető előre aktivált JB-s Firmre.

  501. @Borg: De miért van szükség az aktiválásra? Akkor a restore csak azt állítja helyre ami rajta van! Nem fog frissíteni a 3.1.2-re?

  502. @bensi: Már mondtam vagyél fel msn re és segítek
    De akkor felveszlek én és szólj ha vagy,ma én 21:30 tól vagyok gépnél

  503. @Digit: Ahham
    A Restorenál vagy te megmondod hogy melyik fw akarod feltenni vagy ő letölti a legfrissebbet,és akkor frissít mindent (ez nem javasolt ha függetleníteni akarsz)
    Update esetén a beállításaid megmaradnak csak a fw hez nyúl

  504. @pokica44:
    Értem!
    Ha bekapcsolásnál rögtön az a kép fogad hogy USB kábel és kössem a gépre akkor csak a RESTORE segít ugye? Nem lehet vaami bill kombóval elinditani?

  505. @admin:
    Szia!Nagy gondban vagyok a jailbrake-val!3.1.2-es az iphone-m,mert 2 hete megfagyott és buktam a cydia-t!Most az a problémám,hogy nem tudom megcsinálni a régi módszerrel!Letölt egy FW-et egy redsnow-ot,de a browse okézásánál nem tudok tovább menni!Segíts légyszi,hogy újra legyen cydia-m!!!!!
    e-mail-em:[email protected]!

  506. Sziasztok!
    Most probáltam felrakni a telefonomra az iGO_My_way-v1.0-Cracked nevű gps programot és az alábbi hibaüzenetet írja ki “The application “IGO” was not installed on the Iphone because an unknown error occured (0xE8008001).

    Megköszönném ha valaki tudna segíteni!

    Máté

  507. @Golyo: Szerintem nem tetted fel a mobile installation crack-et. Ha itunes-on keresztül akartod gépröl feltenni akkor ez lehet a hiba

  508. @pokica44: 21:30kor felmegyek. Köszi előre is!

  509. Kösz a gyors választ.
    Ezt a mobile installation cracked hol találom?vagy hogy tudom feltenni?

  510. @ooccssee:

    Jó estét mindenkinek!

    Ooccssee ahogy mondtad; tényleg üzemel 🙂
    (igaz, mint telefon másik SIMmel egyelőre nem lett tesztelve)

    Intéztünk egy USB-s adatkábelt és most azon gépészkedünk, hogy rávegyük a pcvel való együttműködésre. (Legalább olyan szinten, hogy filmet másoljunk rá, eddig sajnos sikertelenül 🙁

  511. @Golyo: sziifon cydia source-ból! 🙂

  512. @pret: basszus, hogy bírjátok??? Rakjatok bele másik SIM-et. Engem kib.. érdekel, hogy megy -e! Azzal, hogy beleraktok egy másik kártyát, elrontani nem tudtok semmit!!!
    Filmet másolni legegyszerűbben itunes-on keresztül tudtok!

  513. Kösz mindenkinek a segítséget.Sikerült!

  514. @ooccssee:

    Mostanra kipróbaltuk; sajnos érvénytelen SIM üzenettel elszáll 🙁

  515. Sziasztok! Nekem a következő a szitu: 3.1.2-re frissitettem, és most egyetlen alkalmazásom sem indul. Nincs jailbreak, nincs függetlenítés, és mégsem. Futott már bele valaki ebbe?

  516. @Digit: A restore segít rajta
    de ha nem nyúltál nagyon bele akkor egy nagy restart is segít

  517. Na, most vesztettem el a fonalat, kérlek segítsetek!

    Ma vettem egy 3GS-t (T-Mobile-ban, 3.1-es szoftver, 05.11.07-es baseband)
    Nem akarom függetleníteni most sem, és később sem.

    Jól gondolom, hogy semmi mást nem kell tennem, mint egy full backup, aztán egy blakra1n? Semmi Shift+Restore, meg DFU, csak egyszerűen egy “Make It Ra1n”?

    A Custom IPSW-kkel csak annak kell szórakoznia, aki függetleníteni is akarja, ugye?

  518. @MegyoCon: frissíts 3.1.2-re és aztán nyomj egy blackrain-t!

  519. Sziasztok!
    Kérdésem az lenne, hogy az EDGE-t hogy tudom kikapcsolni 3GS-n eddig nem használta most valamiért mégis. Válaszotok előre is köszi. 3.0.1 van fenn.

  520. Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. 3 Gs em van 3.0-val, teljesen független jalibreakelve. Tegnap óta nem megy a skype-om. amikor belépek, és szöveget szeretnék írni, a billentyű lenyomására azonnal kilép a programból. újratelepítettem, és ezt a hibát írja ki: “this version of skypeis only supported on unmodified iphone os 2.2 and 3.0 Segítségeteket előre is köszönöm, mert sokat használom, és nagyon hiányzik..

  521. @cia: Köszönöm szépen a segítséget

  522. @pokica44:
    Hogy kell “Nagy restart”-ot csinálni?

  523. @pokica44:
    nmnmnm…
    Köszi az infóóóót…
    🙂

  524. Valami egyszerű profilváltó progit keresek, amiben van időzítés és általam előre összeállított profilok. A MyProfiles-t próbáltam, de nem jön be, ráadásul nem is azt csinálja amit kéne neki. És még keresnék valami jó kis internetes rádió progit. Köszi a segítséget.

  525. Sziasztok
    Van egy gyári T-s 3GS 3.0 -ás fw-vel.
    Hogy csináljak belőle 3.1.2-t ami függetleníthető? SOSE volt még JB-zve, szóval előbb cydiaból menteném a Saurik-kal a fileokat.

    Tehát az elméletem lépésről lépésre:
    1. JB-zem a 3.0-t. (Kérdés mivel: purplera1n vagy redsnow?)
    2. cydia indít, fileok mentése
    3. keresek egy 3.1.2 custom fw-t, ami nem aktivált (mert T kártyával tudom aktválni, ugye?) és csak Cydia kell bele, minden más gyárin, valamint a basebandet ne változtassa (hogy lehessen ultrasnow-val függetleníteni) / amúgy ehhez dobhatnátok egy tuti működő linket 😉 3GS!! /
    4. shift+restore -al feltolom rá a cfw-t

    Eredmény: örömködöm?

    Ez így jó út? Javítsatok illetve az JB-t mivel csináljam, valamint link kéne az említett cfw-hez.

    KÖSZI

  526. sziasztok!3.1.2-re frissítettem és azóta k.o!utána csináltam rajta egy 3.1.2-es avtive restore update devicet amit itt találtam és utána elment minden!most nagy nehezen visszafrissítettem!tele van a t.k.m vele!ez idei alapon nem megy :D!
    mit tudok csinálni most ezek után, hogy független legyen!eddig nokia párti voltam,de úgy érzem mellé nyúltam!megköszönök minden segítséget!

  527. Sziasztok! Találtam egy Iphone fiele kezelőt winfos alá. Kérdésem mennyire használható ez az iFunBox nevű okosság? Vagy mit ajánlotok helyette ha van jobb?

  528. @_Atis_: Nekem a T-Pot vált be.

  529. Zenéket amúgy lehet másolni ezzel a T-pottal? Ha igen, akkor hová kell?

  530. @Bedrock: Oda kell másolni, ahol iFile-lal
    megtalálod, mer’ onnan tudod lejáccani. Nekem pl /private/var/mobile könyvtárban van egy pendrive/Dokumentumok nevű mappa, ide szoktam másolgatni a zenéket.

    @GorTen: Tökéletes, ahogy mondod. De ha nem akarsz a cfw-rel (SzifonFirmware) szívni, akkor GeoHot blackra1n-jével (blackra1n) simogasd meg a rendszert. 🙂

  531. @Bedrock: Oda, ahol iFile-lal látod. Az iPod számára érthető formában viszont nem lehet sajna.
    @placi86: 3.1.2-t nem lehet függetleníteni.
    @GorTen: Igen; cfw-ek itt: h ttp://szifonfw.myip.hu, de ha nem akarsz a cfw-rel sz1vni, akkor blackra1nnel csináld a dzsélbréket: h ttp://blackra1n.com
    @Digit: Home+Power nyomvatart 15 másospercig.

  532. @GorTen: Bocsi, most látom, függetleníteni akarsz, a blackra1nt visszaszívtam… 🙂

  533. @H2CO3: Köszi! Azt meg tudja mondani valaki, hogy hogyan lehet beállítani, hogy ha hív valaki és vége van a beszélgetésnek, akkor NE a telefonkönyvbe ill kontaktokba rakjon vissza, hanem rögtön a kezdőoldalra. Tök idegesítő, hogy állandóan nyomkodni kell a home gombot, hogy kilépjen onnan.

  534. Jó estét mindenkinek!

    Az iTunes legújabb verziója a 9.0.1.8?

  535. Illetve még azt szeretném megtudakolni, hogy:

    – 3.0.1 (7A400)-as verziójú szoftvert (3GS-ről lenne szó) lehet-e jailbreakelni mondjuk blackra1nnel?

    – ki tudom-e végleg nyírni a telefont vele?

    előre is köszi a válaszokat 🙂

  536. (hopp visszaolvastam 😀 asszem GorTen 544-es hozzászólása alapján kéne eljárnom nekem is :o)

    de egykérdés még mindig maradt; ki tudom végleg nyírni a telefont?

  537. @bondi: Hi
    Szóval sikerült?

    Látom H2CO3 kollega már mindent megválaszolt 😀
    @pret: JB elni tudod a Blaktra Gehot féle progival
    A telefont ki lehet nyírni ha vízbe dugod vagy ledobod a 10 emeletről 🙂

  538. Sziasztok!
    Kérdésem az lenne, hogy az EDGE-t hogy tudom kikapcsolni 3GS-n. Eddig nem tudta használta (azt írta ki mikor csatlakozni akart, hogy a szolgáltatónál nincs aktiválva) most valamiért mégis tudja használni és nekem baromira nem kell. Válaszotok előre is köszi. 3.0.1 van fenn.

  539. @bazzsy: Ha JB elt telód van akkor sbsettings és abban van rá lehetőséged ki be kapcsolgatni többek közt ez tis

    Ha nincs akkor brutálisabb megoldás
    beállítások hálózat EDGE beállítások törlése
    😀

  540. @pokica44: Köszi szépen a gyors választ.

  541. Sziasztok!
    Segítséget szeretnék kérni.
    Nem rég vettem meg az első iphone-omat. 3g, 8gb, 3.0.1-es szoftver. A teló T-mobilos. Jailbreakelve lett, majd függetlenítve ugyanis Vodás vagyok. Kb.: 1hétig tökéletes volt, de aztán néha amikor hívtak, nem voltam elérhető. Én tudtam telefonálni sms-t tudtam küldeni és kapni is. Térerő van mindig, nem dobja el a hálózatot. Újra lett rakva a telefon, de továbbra is jött a probléma, most már szinte elérhetetlen vagyok.
    Kérdésem, hogy volt e már valakinek hasonló problémája, esetleg tudja e valaki a megoldást.
    Előre is köszönöm szépen a segítséget!

  542. @peti-ke: próbáld meg a simkártyádat a szolgáltatónál újabbra cserélni, ez segíthet.

  543. @Laci:
    Köszi szépen, ezt ajánlották már. Szerintem megpróbálom! Remélem csak ennyi a baj. Köszi mégegyszer.

  544. jajjajjaj t-pot nem látja a private és system könyvtárakat… néhány mást lát, de pont ezeket, amire igazán szükségem lenne nem
    mi lehet a gond?

  545. Sziasztok!

    Lenne egy olyan kérdésem, hogy nem akarom a winterboardot telepiteni, de a dock-ot el szeretném tüntetni.Hol találom meg a filet? és azt most törölnöm kell vagy valami mást kell bemásolnom a helyére?

    hali!

  546. @galant: Jb elve volt a telefon?
    Ált ez akkor jön elő ha nem volt JB elve

  547. @ngar146: h t tp://www.iphone-updates.com/2008/08/25/terminal-tips-make-hidden-dock-icons-transparent/

  548. @pokica44: nem nem, jb van rajta

  549. @galant:

    Akkor próbáld WINSCP vel,az kicsit bonyolultabb,kell a telóra ssh
    de azzal is be tudsz lépni

  550. @pokica44: kösz,
    nem mondom, h egyszerű volt de sikerült
    hurrá, hurrá, hurrá

  551. Helo! egy kis segítség kéne tegnap megpróbáltam visszatenni a 3.0 a telóra és a 1005 hibaüzenetet írta ki miért nem engedi?! most 3.1 van rajt

  552. @izoli: mert a 3.1-nek magasabb (5-ös) basebandja van.. és ezért nem tudod.

  553. Üdv!Valaki vegyen már fel MSN-re vagy küldjön E-mail-t vagy magyaráza már el nekem valaki pontosan,hogy hogyan is tudnám ki függetleniteni a telefonomat!Nekem iPhone 3G-van O2 UK kártya van benne és leszarnám, hogy T-Pont-os vagy Pannon-os kártyát kéne bele tenem csak magyar kártya legyen már benne!!!Nagyon szépen kérek valakit segítsen nekem mert nem tudom ide haza használni sehogy csak film,zene,game,photo,Wi-Fi-zésre!
    De se hívni nem tudok meg nem tudnak.MSN cím-em: [email protected]
    Előre is köszőnöm!

  554. sziasztok

    segítség kéne hogy kell felrakni zenét videót stb.stb. itunessel.
    ja és mitől van hogy a telóm szinkronizálás közben time out leál meg kifagy az itunes is?
    idegesitő mert meg van a telom 3 hette és semmit nem tudok kezdeni vele.
    válaszotokat elöre is köszönöm.

    LeslieE30

  555. @LeslieE30: Azt a videót, vagy zenét, amit fel szeretnél rakni az Iphone-ra, át kell konvertálni, majd dupla klikk és magától berakja az iTunesba, aztán mehet a szinkronizálás.Egy szupi konvertáló program ” Xilisoft Video Converter Ultimate” ez mindent megcsinál.

  556. @szagi: oké ez mind szép és jó de nem tudok szinkronizálni az itunesal állandoan leál time out-tal.

  557. Semmi esély visszarakni a régi Basebandot ?

  558. Tudnátok adni egy ELőre aktivált 3.1.2 es Custom firmwaret alma logóval régi basebandel?

    mert ami itt van a szerveren nem engedi letölteni..

  559. h ttp://thepiratebay.org/torrent/5129579/iPhone1_2_%283G%29_3.1.2_%287D11%29_pwned_activated_IPSW

    Ez jó?

  560. JÓ csak az aktivált, ez a nem aktivált :
    h t tp://thepiratebay.org/torrent/5129582/iPhone1_2_%283G%29_3.1.2_%287D11%29_pwned_UNactivated_IPSW

  561. @LeslieE30: Nem tudom?-megoldottad a problémát, ha nem akkor próbáld meg, hogy törlöd az iTunes-t, az Apple Mobile Device Support-ot, és újra telepíted az egészet!Nekem ez segített annó!

  562. @Mr. Mamut: Szia!

    Ha már frissítettél 3.1(.2)-re, akkor buktad a függetlenítést. 🙁
    Ha meggondoltabb voltál, és nem frissítettél, akkor két lehetőséged van:
    – Maradsz 3.0(.1)-en, jailbreakelsz redsn0w-val és függetlenítesz ultrasn0w-val; VAGY:
    – Frissítesz (inkább restore-olsz) 3.1.2 CUSTOM FIRMWARE-re, amiben nincs baseband update, és előre jailbreakelt. Utána szintén ultrasn0w-val tudsz függetleníteni.
    Ha bármi kérdésed van, akkor nyugodtan írj!

  563. @szagi: újra raktam mindent úgyan az hiba.
    mitévő legyek?

  564. Hali!
    Tegnap vettem egy 3gs-t 3.1 (7c144) van rajta, a firmware 05.11.07es! Az lenne a kérdésem, hogy ezen akkor meg lehet-e oldani, hogy másolt játékokat vigyen, vagyis ne app store-osokat??
    Előre is kösz!

  565. Sziasztok. Remélem tud nekem vki segíteni. iphone 3g-m van 8 gigás t-mobilos és ilyen kártyával használom nem akarom függetleníteni. 3.1 FW volt rajta. Frissítettem ituneson+restore, de előtte lementettem a tel számokat,sms,mail,stb. Majd új iphoneként aktiváltam az itunesban. Visszamásoltam a számokat,sms,mail, stb. És most nem jönnek meg az sms-ek, nem tudok sms-t küldeni, nem tudok menteni a telefonkönyvbe… Valakinek vmi ötlete esetleg, hogy ez mitől lehet? Előre is köszi mindenkinek.

  566. Valaki probálta már felrakni 3.1.2 2G-re a videorecordert? Nálam hibával kidobja magát de eddig a 3.0 ment !

  567. kimaradt 😀 winscp azota nem látja a szifonom erre is kérnék tanácsot !

  568. továbbra is küzdök a telómmal nem tudok szinkronizálni vele!!!!!
    elöre is köszi a segítséget!!!
    meg tudnátok mondani hogy a legyen ön is milliomosnak a magyaritását és az ibluetooth frissitett és magyarositott változatát honnan tunám letölteni?
    köszi

    Leslie

  569. ????????

  570. Hali!

    Lenne egy olyan gondom hogy iPhone 2G m van vodás kártya van benne és néha elveszti a hálozatot és általába csak 2-3 on van…. amint elkezdem nyomkodni a telót vagy valami rögtön lemegy 1-2 re…. hívás közbe elég zavaró hogy fél mondatot nem értem…. valami javítási lehetőség lehetséges?

  571. Hali! ibluetootht 3.0 müködik valakinek 3gs-en?

  572. @Thomasson: Igen, a mobileinstallation crack 3.0-t és egy ingyenes appstore-os progit kelle először feltenned.
    @Blup: Chmod 777-et eressz rá az adatbázisfájlokra vagy szifon source-ből tedd fel a chmod javítást.
    @Fej: Csak akkor, ha 05.08-as bootloadeed van. Az meg nem valószínű, mert nagyon ritka, a régi szifonokbam volt olyan, a mostaniakban 06.xx-es van.
    @Ginopapa: Restore, majd rakd fel a Cycordert. Sokkal jobb minőségű, és megbízhatóbban működik.
    @LeslieE30: iBluetooth 1.0.8 ami megy a 2G, 3G 3.1.2-n (3GS-en NEM!) cydia.xsellize.com, iBluetooth crack. Nem magyarosított.
    @akangel: Tedd fel esetleg a szifonos mms/tether/logofixet, hátha segít. Esetleg reset network settings…
    @Muki: iBluetooth NEM megy a 3GS-en.

  573. Köszönöm a gyors választ.

  574. itt is megkérdezném hogy nem tudna vki csinalni nekem egy custom fw ami új basebandes és cydias és aktivált?

  575. Hello!
    Adott egy T-mobilos 3gs, FW 3.1.2, erre blackra1n, +sydia, eddig minden ok. Használtam, örültem, jó volt. Sydia-ról csengőhang feltelepít, újra indul, de az alma logonál sötét kép, és akárhányszor indítom, mindig a logóig jutok el. Mit tudok varázsolni vele, vagy kit, tud erre megoldást, és mennyiért. -köszi

  576. nem tudom feltenni mert kiír valami errort :S (Sub-process/usr/bin/dpkg returned an error code 1) :S erre tudsz valamit mondani?

  577. @H2CO3: Hello!
    Köszi szépen megértésedet és válaszodat is!
    Már meg csináltamrá mindent új SW van rajta az az a 3.1.2 JailBeak-el
    Hát az egyik ismerösőmmel probáltuk ezt a függetlenitést de nem ezen az uton amit te mondtál de majd meg probálom meg csinálni!
    De ha meg kérhetnélek nem venél fel MSN-re?!
    Nem foglak zaklatni és ha neked is bármi kérdésed van nem csak telefonnal kapcsolatba akkor írj nyugodtan!
    Még egyszer köszi és írok mi a helyzet a telefonnal!
    Üdv neked és minden egyes szifonos-nak!!!!

  578. @x-flash: restore-t kell csinálni googleben keress rá ha nem megy akkor kb 3ezer ért megcsinálják de ha csak nincs türelmed hozzá akkor ne add be mert egyszerű megcsinálni.

  579. -megldottam.

  580. ill. megoldottam. 😀

  581. @H2CO3:
    Tudnál nekem segíteni ebben? Még nem csináltam ilyet! Ha tudsz segíteni küld el légyszi az msn címed a [email protected] -ra és felveszlek majd msn-re.
    Előre is nagyon kösz!

  582. Sziasztok.

    Más UPC -s internet előfizetőnek sem jelenik meg teljesen a következő oldal?

    http://cydia.saurik.com/

    🙂

  583. Sziasztok,

    Van egy 3G 16G-om és egy friss 3.1.2 sw rajta aminek köszönhetően újra hálózatfüggő lett a készülék (csak emergency call)!! Ha valaki esetleg tudja orvosolni a dolgot és életet tud lehelni a készülékbe akkor 10.000 HUF-al megjutalmaznám!!

    [email protected]

  584. Helló

    Nem tudjátok, hogy létezik-e gyárilag függetlenített iPhone 3G S vagy amit láttam az csak átverés lehet?

  585. @drfreeman:
    letezhet, hol lattad?

  586. @zoltan: ebayen, a formának van kb 30 és 580 dollárért adja

  587. @drfreeman:
    hehe:)
    ne hidd el
    max beleforasztott turbosimmel adja amire van itt egy post a blogon, kersd meg

  588. inkabb vegyel att-set ebayen 600-650ert en is azt vettem

  589. @TOM: crazy [at] mailbox [dot] hu vegyél fel msn en meg tudom neked csinálni:)

  590. Valaki mondja meg nekem legyenszíves, hogy miként lehet azt beállítani, hogy ha vki hív, akkor ha vége a hívásnak NE a tárcsázó jelenjen meg, hanem álljon vissza a kezdőoldalra.

  591. @pokica44:
    Hali!

    Pokica, bocs ha értetken vagyok, de mivel is tudom pontosan kinyitni a telót?
    (a “Blaktra Gehot”? -t merre találom ? 🙂

  592. @H2CO3: 🙂 ezt vágom én is, de zavar, h állandóan meg kell nyomni. Nincs erre vmi más okosság?

  593. @H2CO3:
    köszi, de sajnos nem jó a link 🙁
    tudnál küldeni másikat?

    egyébként ezzel a 3.0.1 (7A400)-s szoftvert ki lehetne nyitni?
    vagy frissíteni kell valami újabbra?

    előre is köszi!

  594. Üdv all!
    Lenne egy olyan kérdésem,hogy…………..
    Szépen meg csinálom az albumokat track lista album name stb. .
    De hogy a fenébe tudám az albumhoz csatolni a képet külön?!
    Az iTunes-be hova kell klikelni hogy be rakja és a telefonra is fel tegye?!
    Valaki írjon!
    Köszönőm!

    U.Í.:A függetlenítés még mindig nem sikerült kérem segítsen nekem valaki!
    3.1.2 van a telon a legújabb!Linket képet,videót is küldthet E-mail-be:[email protected] címre vagy MSN-en a [email protected]-ra!!!
    Köszönöm előre is a segítségeteket és figyelmeteket minden egyes Szifonos-nak!

  595. 3Gs-t Jb-elnek restore 3.1.2 utan minden Ok!
    Aktiválom.
    blackra1n futtat,de cydia install utan jon az alma logo aztan az iTunes + USB logo (ez a recovery mode?).Es ott ragad,sehogy nem tudom kiszedni.Eddig 3-szor restoroltam,de cydia utan mindig behal.

    Mit kell tennem?

    Most újra restore-oltam,de már nem merem futtatni a blackra1n-t mert tuti megint behal.

  596. Adott 2 db 3gs.

    – Enyém kb 2 hónapos, Purplera1n, Blackra1n gond nélkül Jailbreakeli.
    – Barátnőmé kb 1 hetes és ha futtatom a Blackra1n-t 2szer újraindul aztán Cydia telepítése után recovery mode-ba kerül és se kép se hang.Azaz iTunes Logo + USB Logo és nem megy tovább.
    Már 3szor próbáltam,de ugyan az történik.

    Elképzelhető,hogy ez már az új iBoot-al rendelkezik???

    Honnan lehet ezt megállapítani?

  597. Hello mindenki!

    Jó volt rövid ideig szifonosnak lenni 🙁

    Restore, FW frissítés és JB után szeretné a teló ha aktiválnám…
    Viszont az original SIM nincs meg… (külföldi-szolgáltató függő)

    Van valakinek valami tippje arra, hogy hogyan lehet életet lehelni SIM nélkül egy telóba ami azt szeretné, hogy aktiváld?

    (Vagy ez most így marad, mint egy “szép kavics”? 🙁

    köszi és üdv;
    pret

  598. @pret:

    wáháháháháháááá!!!
    (örül, örül, örül) :DDD
    ne kérdezzétek, hogy hogyan de sikerült visszaállítanom
    a dolgokat (igaz a FW 3.1.2 (7D11) lett :o)

  599. Kérlek titteket!
    Valaki vegyen már fel és segítsen mert kurva szar így használni a telsfont!
    A telom frissitve volt JB 3.1.2 van rajta meg 7D11.
    Ennyit tudok le írni a telorol!
    Jaaaaaa………….
    Külföldi telo O2 függő!
    THX ALL!
    E-mail és az MSN címem nem változott!

  600. Üdv!

    Nem tudja valaki, hogy hogyan lehet megállapítani egy új 3gs-ről, hogy melyik szoftver van rajta anélkül, hogy bekapcsolnánk?

  601. Ez engem is erdekelne,DE foleg az,hogy honnan tudom megallapitani JB-elheto e vagy sem?!

    Baratnom 3gs-e kb egy hetes,de Jb utan recoveryben marad.ez azert lehet,mert uj boot loaderrel rendelkezik es nem Jb-elheto?

  602. legyen ön is milliomos magyaritását hol találom meg?
    tudtok valami normális szifonos sources-ot ahol friss progikat meg stb. stb. találok?
    elöre is köszi mindenkinek

  603. Sziasztok!

    Nincs valakinek öttlete arra vonatkozólag, hogy miért tűnik el az iPhone-ról a felső információs sáv (ahol a szolgáltató, idő, akksi jelenik meg)? Amikor bekapcsolom még van, belépek (úgytűnik) bármelyik progiba, majd vissza és már nincs is.

  604. Jelenleg egy JB-elt Iphone 2G-vel rendelkezem, amin a 3.0.1 (7A400) firmware van. Kérdésem, van-e értelme, és ha igen mit kell tennem a 3.1.2-esre való frissítéshez.
    Honnan tudok jó firmware-t letölteni, és milyen programokra lesz szükségem?
    Menteni, majd megtanulok addig.. :-))

  605. Helló!

    Nincs senkinek ötlete az eltünő információs sávval kapcsolatosan (627. bejegyzés) ?????

  606. @drfeeman: ezt komolyan kérdezed?! és miért nem lehet bekapcsolni – bomba van benne ?!

  607. Sziasztok!
    Adott egy egyhetes gyári független 3GS, alapból 3.1.2-vel
    JB simán ment, a problémám az, hogy kikapcsoláskor mindig recovery-be megy. Szerintem az iBoot zavar be. Lehetséges hogy ezt nem is lehet megoldani?
    Persze semmi gond nincs, teszem rá a gépre, indítom a blackraint és újra használható, de mi van ha elutazom és nincs a gépem a közelben? Vagy szívok, vagy nem szabad kikapcsolni.

  608. meg tudnátok mondani hogy a legyen ön is milliomosnak a magyaritásáthonnan tudnám letölteni?

    elöre is köszi

  609. Sziasztok Srácok!

    Nem tud valaki segíteni Nekem!!??
    Az Iphonom(3G) jobb oldali hangszórója sokkal halkabb mint a bal…

    Zsola

  610. @LeslieE30: Cydea_http://stable.szifon.com….ott megtalálod!

  611. @zsola76: hy hát én nem találom sehol sem.

  612. @LeslieE30: Bocsi,most néztem meg, de leszedték…sőt máshol sem találom…..

  613. Hi, pici segítség kéne. Az Iphonom ne akar felkúszni semmi féle wifi-re. “Unable to join the network” több helyen is próbáltam. Frissítettem is, de semmi.Mit cseszek el? előre is köszi…

  614. Sziasztok.
    Most vettem egy iphone 2g-t, 2.2.1-es firm van rajta. Mutatna nekem valaki egy oldalt, ahol szépen le van írva, hogy hogyan kell 3.1.2-es jb-t rakni rá? Mert olvasgatok én itt is, de össze-vissza van minden.
    Előre is kösz!

  615. Ha jól értem akkor 2G-nél így kell eljárni:
    itunes frissít 3.1.2-re, blackra1n-el jailbreak, majd BootNeuter-el unlock hogyha kell, nem nagyon tudom, hogy független-e a teló.

  616. @Torry: Jól értetted!!! 🙂
    ezt olvasd el:
    h t t p ://szifon.com/2009/11/03/iphone-3.12-fuggetlenites-ma/

    a kulcsmondat:
    -Ha iPhone 2G -s user vagy és 3.1.2 -re frissítettél véletlen, akkor a blackra1n ezt is képes hacktiválni, és b00tneuterrel tudsz függetleníteni, amit a cydiából telepíthetsz.

  617. És szeretném, hogy minden kontakt, sms minden szar lekerülne a telefonról. Ekkor megtörténik az is? Sim kártyát hagyja békén csak ennyit szeretnék. Tényleg sim-t benne kell hagyni vagy sem?

  618. @Torry: itunes-ban restore-t nyomsz és ha kész, nem szinkronizálsz! Én úgy szoktam JB-elni, hogy a SIM-et benne hagyom, csak a pint kapcsolom ki.

  619. Szóval pin kikapcs(hol is kell pontosan?), aztán restore, majd 3.1.2, majd blackra1n, majd unlock.

  620. @Torry: a pint settings-telefon menüben tudod kapcsolni!
    A restore-al update-elsz, tehát itunes-ban, amikor restore-t nyomsz, frissítesz is 3.1.2-re. Aztán blackra1n és a cydia-ból b00tneuter.

  621. Köszönök mindent!

  622. nah úgy néz ki, hogy készen vagyok, szifon.com-t hozzáadtam, viszont nem találom a rock band-t:D nincsen, vagy csak rossz helyen keresem?

  623. Sziasztok! Mától (illetve már tegnaptól) én is iPhone 3GS tulajdonos vagyok. Hallottam már a jailbreakről, meg nagyjából tudok is pár dolgot róla, de ez ahhoz még kevés, hogy neki merjek ugrani egyedül. Nagyon jó ez a cikk, de nekem egy picit szájbarágósabb és részletesebb leírásra lenne szükségem ahhoz, hogy feltörjem a telefonom. Merre találok ilyesmit? Köszi, üdv.! 🙂

  624. Sziasztzok!
    Én holnap veszem a T-nél az Iphone 3gs-t.
    Az itt leírtak alapján az iphone-t érdemes kinyitni vagy is jailbreakelni .
    Ha ez megtörtént akkor elvesztem a garanciát,hol lehet megcsinálni?
    Minden érdekel,mert szeretném kihasználni a telefont!
    Előre is köszönöm a segítséget!

    üdv:Yoshi

  625. sziasztok
    3GS-em van 3.1.2-es szoft van rajta ezt szeretném jailbreakelni csak azt nem tudom hogy hogy álljak neki mit honnan kell letölteni stb.stb.stb.
    elöre is köszönöm a segitséget!!!!!!!!!!!
    LeslieE30

  626. Hali!

    Azt hol tudom leellenőrizni egy telefonról, hogy jailbreakelt e?
    Már ha csak úgy be lett szerezve, s foggalmam se sincs róla?
    Köszi:
    Gojesz

  627. Sziasztok,

    3G-s jb, függetlenített telefonom van, 2,2.1-es firmware-el és szereném frissíteni 3.1.2-re. feljebb ezt az oldalt (h t t p ://szifon.com/2009/11/03/iphone-3.12-fuggetlenites-ma/) írtátok mint összefoglalló leírást róla, de nem találom. egyáltalán ez kell nekem?:)
    lécci segítsetek, lelkes vagyok, de nő!!:)))

    köszi!
    Zandy

  628. @GooYes:
    Ha van rajta Cydia akkor jailbreakelt!

  629. @zandy: ha sima 3G akkor elvileg restore és akkor felfrissiti gyari 3.1.2-re (adatot mentsél) és utána blackrain…vagyis én ezt csináltam

  630. Sziasztok. Pár hónapja van iphone 3gs-em, jailbrakeltem, nem is volt vele semmi probléma. Most restore -oltam újra mindent megcsináltam ,de akadt 1 probléma.Hiába van bekapcsolva a 3g nem tudok netezni,nem tudom használni…De eddig rendben volt minden-.- Próbáltam utána olvasgatni, de semmi.Remélem tudtok segíteni. Előre is köszönöm.
    További szép napot!

  631. Jah és még annyi hogy a tmobile-nál vettem

  632. pls vki segítsen!

  633. Sziasztok!
    Azt szeretném megtudni, hogy 3G 3.1.2-re melyik logo fix-et kell felrakni (1.0.1, vagy a 3.1 2G/3G Logo/MMS javítást)?
    Nem AppStore-os alkalmazások telepítéséhez mehet a MobileInstallation 3.0 fix? Vagy AppSync, vagy mifene kell?

    Még 1 nem egészen ide tartozó kérdés.
    Mivel lehet gond, ha telefonálás közben többnyire torzítgat a hang?

    Köszi!

  634. Sziasztok az a problémám van egy 2G-m akitől vettem megfektette a rendszert rajta mert csinált egy gyári bállitások vissza állitását. tdom hogy csak restore meg jailbreak és kész de a baj az hogy rádugom a gépre egyszercsak felismeri egy idő után a gép hogy iphone elinditom az itunes-t és kifagy az itunes miután meglátja a telefont. windows-om van. ha tudnátok segiteni mit csináljak hálás lennék. köszi.

  635. Hello Mindenki!

    Adott egy iPhone 2g 1.1.2 OS-el.
    Jelenleg független, de származása nem tisztázott, így ha AT&T-s volt, ami sanszos, akkor nincs hozzá kártya az aktiváláshoz.
    A kollégám a megjelenésekor vette és azóta nem csinált vele semmit.
    Tudtok segíteni mi a legfrissebb OS-amit rá lehet tolni?Persze JB és Unlock elengedhetetlen.
    Próbáltam visszaolvasni, de a régi posztokban a letölthető OS-ekre mutató link-ek már nem mutatnak sehová, elévültek.

    Előre is köszönöm a segítséget, mailt is küldhettek az endrusz83 @ citromail.hu-ra.

  636. Srácok kérlek segítsetek nekem!

    Van egy 3G-m gyári 4.2.1-es verzióval 05.15.04-el. Szükségem lenne a 4.3-as iOS rendszerre pár alkalmazás miatt. Megoldható a jailbreak vagy más módon történő 4.3 telepítése 3G-re, úgy hogy a baseband ne változzon, vagy ha nem tetszik a 4.3 vissza tudjam rakni a 4.2.1-et? Gyárilag független a szifon!

    Hálás köszönetem a válaszért!

  637. @csimmedli: iPhone 3G-re nincs iOS4.3, tehát SEHOGY nem lehet rátenni.


Add a Comment