Úristen kezdő iphone-os vagyok!

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az utóbbi napokban érlelődik a cikk bennem, hogy a szifon.com nincs egy olyan cikk, ami össze foglalná az eddigi dolgokat, nagyon kezdő szinten. Azt már most leszögezem, hogy semmi pontos leírást nem fogok adni, inkább csak útba fog igazítani a cikkem.

istock_000007239630xsmall

Legalább 3 féle kezdő iphone tulaj létezik:

Olyan ki most vesz a t-mobilenál iphonet.

Olyan aki most vesz használtan iphonet.

Olyan akinek van iphoneja de soha sem frissítette vagy kötötte rá a számítógépre, de most szeretné frissíteni.

Először is szögezzük le, nem kötelező sem függetleníteni sem jailbreak-elni egy iphone-t.

Az iphone-t érdemes kinyitni vagy is jailbreakelni. A kinyitással olyan dolgokat érhetünk el amit az Apple normál esetben nem engedélyezett nekünk, vagy pedig nem készítette el, de mi használnánk pl: Magyar nyelv.

Minden iphone más. Sajnos nem lehet készíteni egy általános leírást mindig az adott telefontol függ ki merre indul el.

A legfontosabb mindig a szoftver kérdés. Az iphone szoftvere több részből áll, de mi csak kettő részt különítünk el.

Van a szoftver és a baseband.

A szoftver szoktuk úgymond kinyitni, vagy is jailbreakelni. A kinyitás minden iphone és szoftver verziónál másképpen megy végbe. Jelenleg minden szoftvert és iphone-t lehet jailbreakelni.

A baseband felelős az összes kommunikációs részét pl telefonálásért. A baseband-et lehet írni és olvasni, de egy bizonyos védelmi mechanizmusnak köszönhetően csak frissíteni lehet butítani nem. A baseband felelős a szoftveres iphone függetlenítésért is.

A szoftver és a baseband egy szoftver avagy nevezzük angol nyelven firmware. Az iphone megjelenése óta nagyon sok szoftver jelent meg 1.0.2, 1.1.4, 2.0, 2.2.1, 3.0, 3.1.2. A legtöbb nagyobb frissítés baseband-et is frissít a kicsik nem mindig. Ha a baseband frissül, akkor az Apple általában befoltozza azt a hibát amit mi kihasználunk a függetlenítésre.

Összegezve: Ha te a telefonodat az itunes által, a gyárira frissíted, akkor elveszted a függetlenítés lehetőségét!

Tehát a legfontosabb mielőtt bármihez is kezdesz az itunes-al nézd meg milyen telefonod van és milyen szoftver van a telefonodon.

Jelenleg a következő lehetőségek vannak:

Ha neked iPhone 2G -d van, akkor: Függetleníthető és jailbreakelhető bármelyik szoftver bármelyik baseband verzió!

Ha neked iPhone 3G-d van, akkor: Jailbreakelhető bármelyik szoftvert, de nem függetleníthető 3.1 -es baseband.

Ha neked iPhone 3GS-ed van, akkor: Jailbreakelhető bármelyik szoftver, de nem függetleníthető a 3.1-es baseband.

Ez eddig rendben van.

Kérdés: T-mobile-os vagyok és most vettem iphone-t (tegnap).

Válasz: Akkor neked több mint valószínű, hogy 3.1 vagy nagyobb szoftver van rajta, tehát TE tudsz jailbreakelni, de nem tudsz függetleníteni, ameddig a jelenlegi baseband-et fel nem törik. (múltkori fél év volt)

Kérdés: Pár hónapja vettem a T-mobilenál az iphone 3G/S telefonomat, és jelenleg 3.0 vagy 3.0.1 -es szoftver van rajta.

Válasz: Te tudsz jailbreakelni és függetleníteni, mert neked még egy régi baseband van a telefonodon, de nem frissíthetsz gyári 3.1 vagy 3.1.2 -re!

Kérdés: Több hónapja vettem a 3G-met, de sohasem frissítettem még.

Válasz: A helyzet ugyan az mint az előzőnél, ha nem 3.1 vagy 3.1.2 van rajta, akkor tudsz függetleníteni is.

Összegezve: Jelenleg a 3.1 illetve 3.1.2 jailbreakelhető, vagy is kinyitható a szoftver, de nem tudsz függetleníteni. Ha neked régebbi szoftver van fent, akkor fel tudsz rakni egy olyan speciális kinyitott 3.1 vagy 3.1.2-őt ami a baseband-et megtartja és függetleníthetsz.

Használt iphone vásárlása esetén is ugyan ezekre kell oda figyelni, hogy mégis milyen szoftver van rajta és, hogy miután megkaptuk ne essünk neki a frissítésnek! 🙂

iPhone 2G/3G/3GS frissítése: Minden esetben figyeljünk oda, hogy legyen backup illetve legyen elmentve a névjegyzék, általában itt szoktak ezek elhalálozni.

iPhone 2G régebbi szoftver frissítése újra: Itt nem veszíthetjük el a függetlenítést sem a jailbreaket. Az Apple már nem foglalkozni az iphone 2G -vel így tulajdonképpen csak az adatainkra kell oda figyelni és, hogy milyen szoftvert szeretnénk felrakni.

– Na, akkor itt lehet kérdezni és mi megpróbálunk válaszolni mi a teendőd! 🙂

 1. Nah admin bá’…nekem 1 hónapja eszembe jutott már, hogy csinálok egy all-in-one cikket, amit oldalra is ki lehetne pakolni, benne az összes kérdéssel, amit minden postban legalább 70-en feltesznek. Mondjuk lehet ettől függetlenül megcsinálom majd. 🙂

 2. Jó lett, csak a fél év az fájt, nemkééne emlékeztetni rá 😀 most drukkolok az arcoknak mert ugye 1 hónapon belül szolgáltatót váltok 🙂 pozitiv energiák csaka pozitiv energiák 😀

 3. Az emailre én is kíváncsi lennék, mivel sosem sikerült beállítanom. A megoldás sokkal egyszerűbbre sikerült mint gondoltam…leszinkronizáltam az egészet egyszerűen az Outlookban lévő fiókommal, ami mindent beállított. 😐

 4. Ha valakinek felkínálnak olyan iPhone-t aminek az OS verziója 3.1, legyen nagyon gyanakvó a jailbreak-et és főleg az unlockot illetően, mivel most találtam egy módszert hogyan kell egy 3.0-s telót rábírni arra hogy 3.1-es verziót jelezzen magáról.
  Az eset arrol szól hogy sok olyan játék van ami csak a 3.1-el hajlandó elindulni. Ezt feltételként szabta meg a developernek az Apple, bízva abban hogy akinek kell a játék frissítésre áldozza a telefonját. Csakhogy a mafia itt is jelen van és független, jailbreack-elt telefonként akarják eladni.
  Na most ezzel még olyan nagy gond nincs is amíg felteszed az iTunesnak. Ő is azt fogja hinni hogy 3.1-es a verzió. De ha csinálsz egy restore-t, mert valami történt, akkor a készüléked sosem fog életre kelni többé.
  Sajnos nem tudom még hogyan lehet felismerni ezt az átírást de remélem tőlem okosabbak majd kiderítik.
  Amire szükség van:
  – iPhone/iPod Touch OS 3.x Jailbreak-elve.
  – Egy ssh alkalmazás: Cyberduck mac-re vagy WinSCP win-re
  1. SSH-n belépsz a /System/Library/CoreServices/ -ba
  2. Keresd meg a SystemVersion.plist – file-t, mentsd el valahova, és nyisd meg egy text editor-al.
  3. Keresd meg ezt a részt:
  ProductVersion
  3.0.1
  4. Csréld ki a 3.0 értéket vagy a 3.0.1-et a 3.1.-el
  Opcionálisan, módosíthatod a Build verziót is, de nem fontos.
  keresd meg a
  ProductBuildVersion
  7A400

  cseréld ki a 7C144, a 3.1-nek
  5. Vissza másolod a helyére, persze fölülírással.
  6. Újraindítás, kész.

 5. @isty:

  1. Ha jelenleg jailbreakelve van a telefonod akkor mehet.
  2. Ennyi, de backup-ot csinálj manuálisan ( iTunes jobb klick telefonra – backup)

  3. Gyárit fel tudsz rá tenni, de nem lesz be activálva a 2G-s telefonod tehát ergo nem kezdesz vele semmit, és kezheted a 3.0-t felrakni és függetleníteni és jailbreakelni és activálni ezután pedig megin tallózhatod a 3.1.2-őt 🙂

 6. @admin: s jailbreakelt s függetlenítet…
  Még valami…mikor a 3.0 át raktam fel anno, shift restore-al a művelet végén (de redsn0w előtt) telo ujra indult s rendesen felált a pgsm hálóra..(elfogadta pinkód megjött a pgsm logó s tudtam telefonálni)Biztonság kedvéért megcsin a redsn0w-t is s azóta nem volt ien(3.0.1 felrakásánál már nemjelentkezett ez a módozat)
  Ez mitől lehet???

 7. A kezdők miatt ki kellene rakni a cikk direkt elérését az főoldal jobb vagy bal oszlopához (“Ha kezdő vagy…” vagy bármilyen névvel), mert ti is tudjátok, hogy a 2-3 írással ezelőtti cikkeket senki nem fogja olvasni és a következőkhöz fogják beleírni a “jobbnál-jobb” kérdéseket ezzel a témával kapcsolatban. Ez csak egy ötlet az agyvérzés megelőzésére 🙂

  De amúgy jó cikk lesz amikor mindent tartalmaz a kezdők számára!

 8. Van egy nagyon egyszerű dolog, hogyan lehet kiszúrni, hogy a telefon gyári független-e, illetve hivatalosan 3.1-es, nem csak át van írva.

  Mielőtt megveszi valaki a telefont, kérje meg, hogy csináljon Restore-t, azaz szűz rendszert. Ha pedig a kezünkbe kaptuk és elhúzzuk a csúszkát, be fog ugrani az ablak, hogyan kell módosítani az ikonok sorrendjét. Ezt egyetlen egyszer játsza csak el, friss restore után. Tehát ha ezután beteszünk bármilyen kártyát és elfogadja, akkor tuti gyári független, ezzel pedig kiszűrtük a JB trükk lehetőségét is.

 9. hello

  nekem olyan kérdésem lenne hogy hol tudom ellenőrizni hogy mennyit beszéltem le a havi perceimből? mert a telefonomba csak az összesítettem látom igaz?

 10. JEAHH
  remek ötlet !! köszi és köszi .
  A kérdésem egyből :
  Egy Trés 3g de lejárt a z előfizu és gyári független most vodás 3.12 vel Win xp.
  JB kor mert függetleníteni értelemszerűen nem akarom kell valamilyen FW-t választanom vagy ilyenkor csak simán blackra1n .
  Ha csak JB-t akkor marad black vagy van másik lehetőség mintha azt olvastam volna van erre más lehetőség is ?
  Van valamilyen megoldás a tetheringre ?

 11. @Deniel: Tudom , azzal próbálom már 3 napja de már 2x elszállt a rendszer és csak 3.0-ra tudtam visszarakni , annak ment a jailbreak , de nem megy rá a custom. itunes kiírja hogy unknow error. 🙁

 12. Hali nekem az a kérdésem lenne mint leendő Iphone vásárló, hogyha megveszek egy külföldi 3GS-t ami gyárilag független (mert azt mondják hogy van ilyen) és azon frissítek szoftvert akkor ugye nem lesz függő? Csak azt nem tudom hogy az Apple honnan tudja hogy melyik telefonját melyik szolgáltatónak adta el.

 13. Hali,

  A “felmásolt” ipa-k, és a Cydia-val felrakott dolgok is visszakerülnek egy backup-custom ipws -restore után, és minden működni fog, mint előtte?
  Vagy megint el kell játszani a Cydia, applestore account, ingyenes app le, fölrakni vmi proggit a cydiából, majd visszaszinkronozni az appokat a backupból?

 14. hello, nagy gázom van… próbálom a blackrain-t és azt is hogy másik firmwaretrakjak fel a telefonra, de megragad recovery modeban… és utána nem ír ki semmit… valaki help pls… hogy mit tegyek ha csak a recovery modeban van

 15. Hali!
  Láma kérdés, de nézzétek el. Szóval, nekem jelenleg windows xp van a gépen, legfrissebb iTunessal. Telefonom egy t-mobile-s iPhone 3G amin 3.0.1-es fw van.
  Szóval az lenne nekem a kérdésem, h itt található http://szifonfw.myip.hu/?path=./3.1.2/ “iPhone3GNemAktivált-nincsbasebandupdate-Almalogos” ezt nyugodtan felrakhatom? Shift+restore? Előre is köszi!

 16. Kérdés :
  Sima T-s 3G m van, Vodás kártyával. Felraktam az általatok készített JB-s nem aktivált Custom FW, tökéletes. Iphonenál is úgy működik mint a HTC készülékeknél, ahol lehetett a különféle ROM okat tesztelgetni ?

 17. Szóval akkor most jól értem:

  A régi 2G-met, ha rádugom a gépre, elindítom az iTunest, rányomok, hogy beckup, majd, hogy update, simán felrakja a 3.1.2-t és független marad a telefonom?

 18. Sziasztok!
  Lehet egy olyan kerdesem, hogy van e valakinek 2G iphone elado??? Haveromat megfertoztem es szeretne lecserelni a nokiajat, ha lenne valakinek, az szoljon mar, koszi!
  Sziasztok!

 19. Helló!
  Nem tudom jó helyen kérdezem-e, de megpróbálom.Trémobilos, original 3g-m van. Semmi bajom vele, több mint 1 éve használom.Eddig nem foglalkoztam a store-ral.Most letöltöttem néhány ingyenes progit, ituneson ott is van az apps-ok között. De hiába próbálom szinkronnal átvinni a telefonra, nem sikerül. Pedig regeltem,a store-nál authorizáltam a szgéppel,mégis azt írta ki,hogy nincs authorizálva. Mit tegyek?

 20. sziasztok!
  lenne 1 kérdésem 2g-vel kapcsolatban:
  adott 1 2g amit megfürdettek, kiszárítottuk és láss csodát működik, a kijelző felső harmadát kivéve, viszont a notes-ban fontos jegyzetek vannak amiket szeretnék kinyerni, gondoltam t-pot private/var/mobile/… de a t-pot csak nehány könyvtárat lát:
  DCMi
  iTunes
  Photos
  Installer
  A kérdés: van mód rá, hogy kinyerjem a jegyzeteket?
  segítségeteket előre is köszönöm.
  üdv
  zaka

 21. Hali!
  Láma kérdés, de nézzétek el. Szóval, nekem jelenleg windows xp van a gépen, legfrissebb iTunessal. Telefonom egy t-mobile-s iPhone 3G amin 3.0.1-es fw van.
  Szóval az lenne nekem a kérdésem, h itt található http://szifonfw.myip.hu/?path=./3.1.2/ “iPhone3GNemAktivált-nincsbasebandupdate-Almalogos” ezt nyugodtan felrakhatom? Shift+restore? Előre is köszi!

 22. most vettem egy új 3gst de még a 3.1es szoftverrel szeretném frissíteni 3.1.2 re de azt szeretném kérdezni hogy abba ugye még nincs benne az új boot loader és black rainel tudom jb lni?

 23. hello, nagy gázom van, ha nem segíttek!!!… próbálom a blackrain-t és azt is hogy másik firmware-t rakjak fel a telefonra, de megragad recovery modeban…

  és utána nem ír ki semmit… valaki help pls… hogy mit tegyek ha csak a recovery modeban van

  köszi szépen

 24. Sziasztok!

  Hónapok óta van iphoneom, ~maximálisan kihasználom, de szeretnék MINDENT elérni. Azaz jailbreak. Tegnap a blackraint rátoltam a telefonomra. Ott meg is állt a tudomány…Hogyan tovább? Mit csináljak utána? Honnan szerezzek cydiát, stb…Kell még hozzá több program is? Kérlek az email címemre válaszoljatok:
  thejackal92@gmail.com
  Előre is köszönöm, és bocsánat, ha már a tökötök kivan a kérdéssel.
  Sakál

 25. Hello!
  A minap írtam hogy nagyon gyorsan lemerül a Iphone 3GSem, de olyan szinten, hogy nem csinálok vele semmit sem és estére már 30% on van. Valaki azt tanácsolta hogy vigyem vissza a T-mobileba és kicserélik nekem. De az lenne a kérdésem, hogy csak az akkumulátort cserélnék ki, vagy kapnék egy új telefont?
  Azért lényeges ez a kérdés, mert ha olyan 3GSre cserélik ki, amit már nem lehet feltörni, akkor az szívás lenne.Valamint elveszne az invisible shieldem is, de ez nem is olyan fontos.Vagy nem oldható e meg hogy csak az akkumulátort cseréljék ki? Előre is köszönöm a választ!

 26. Vegre egy post, ahol az offolok kerdezhetnek. Ha kell segitseg osszerakni a beallitos cikket, szivesen segitek, vagy kezdoknek valaszolok, ha vki gondolj: felall.aaa [at] gmail [.] com

 27. Sziasztok. Egy baratom updatelte az iphone 3gjet az uj 3.1.2-es szoftra itunesal. Annyi mondent olvastam mar, de valahogy sehogy sem tudtama lenyeget kiszurni. Szoval lehet e igy a telot jaibrakelni?

 28. @Mordon
  Igen, természetesen. Az i-tunes/app-ban meg is jelenik az ikon a képen, apply, elkezdi és hibaüzivel kilép. Az nem lehet baj, hogy regnél nem adtam meg bankkártya adatokat? Mert csak ingyenes progikat kerestem.

 29. A vallási félóra után kérdeznék. Létezik arra megoldás, hogy billentyűzár esetén valamelyik hardveres gombbal (célszerűen a menü gombbal) lehessen hívást fogadni? Köszi.

 30. Sziasztok. Most fogok win-t újratelepíteni, és akkor ugye új itunes is felkerül, namost a kérdésem az, h amikor a friss rendszerrel összekötöm az iphonet, akkor minden adatom el fog róla tünni vagy simán leszinkronizálja a mostani cuccokat a telon az itunes-al? Segítségeteket előre is köszönöm!

 31. Sziasztok!

  Hónapok óta van iphoneom, ~maximálisan kihasználom, de szeretnék MINDENT elérni. Azaz jailbreak. Tegnap a blackraint rátoltam a telefonomra. Ott meg is állt a tudomány…Hogyan tovább? Mit csináljak utána? Honnan szerezzek cydiát, stb…Kell még hozzá több program is? Kérlek az email címemre válaszoljatok:
  thejackal92 at gmail. com
  Előre is köszönöm, és bocsánat, ha már a tökötök kivan a kérdéssel.
  Sakál

 32. Sziasztok.
  Bocs hogy nem épp a témába vág, de nem találtam választ külföldi fórumokon sem sajna.

  A következő a helyzet :
  Van egy 2g iphoneom, amire 3.0 szoftvert téve jöttek elő a gondok. Előtte a régi szoftverrel minden ment simán gördülékenyen.
  Legnagyobb probléma, hogy usb kábelen át nem találja sem a windows, sem az itunes. Nem csak hogy nem találja, de tölteni sem hajlandó, csak a 220as töltőből, viszont akkor is csak addig, amíg el nem indul a telefon.
  Viszont érdekes, hogy néha közben utána is tölti, de az aksi kijelző rész totál kapa, néha 100 %on van néha 10%-ot jelez és még bírja napokig. Legutolsó alkalommal amikor még minden ment (sajnos) feltelepítettem egy aksi monitorozó progit az appstoreból, utána ment tönkre minden.Természetesen ezt már töröltem, de nem javult meg.
  Mit tegyek ?
  Ha visszateszek egy régebbi változatú szoftvert az megoldja a problémámat ? Hogyan tegyem vissza, ha nem látja a gép a telefonomat egyáltalán ?
  Kösz előre a segítségeteket !

  Próbáltam másik usb kábellel másik gépen sem ismerte fel.

 33. Sziasztok!

  Srácok, volna pár SOS kérdésem.

  Sokszor jailbreakelem a szifonomat (aktíválás nélkül), és mindig bizonytalan, hogy a szifon hozzáadása után látom -e az ultrasnow-t a telepíthetők között.

  1. Mitől van, hogy nincs?
  2. Ha nem látom, honnan tudom telepíteni a 0.9.3-ast? Mert repo666-ról csak 0.9.1-es jön le.

  Köszi szépem, nagyon jók vagytok!

 34. Hali!
  Láma kérdés, de nézzétek el. Szóval, nekem jelenleg windows xp van a gépen, legfrissebb iTunessal. Telefonom egy t-mobile-s iPhone 3G amin 3.0.1-es fw van.
  Szóval az lenne nekem a kérdésem, h itt található http://szifonfw.myip.hu/?path=./3.1.2/ “iPhone3GNemAktivált-nincsbasebandupdate-Almalogos” ezt nyugodtan felrakhatom? Shift+restore?
  Senki sem tudja a választ?

 35. Néhány infó magamtól !
  tehát volt trés 3g már gyárilag független legális tré csinálta. 3.12 vodás kártya.
  itunes-backup-blackra1n”ikon a szifonon”majd rábök telepít cydia rock.-hibátlan jb.
  működik a telcsi. modem : 05.11.07 FW: 3.1.2 (7D11) bár ez nekem semmit sem mond a régi dolgok közül minden felment és műkszik. Mcleaner,igo,inteliscreen magyarítás stb. ami nem megy az a mobilelog.
  nincs tethering.
  egy hiba volt egyszer azt játszotta ,hogy a töltés max 80 %ra ment fel és onnan gyorsan fogyott de egy reboot megoldotta úgy néz ki.

 36. Sziasztok!

  3GS, 3.01, JB és függetlenített is. Elvileg cikk szerint mehet rá a 3.1.2, marad a függetlenített verzióm.. DE.. néhol írják, hogy ezzel megszűnik az Internet Tethering Voda alatt.. Tud valaki segíteni, hogy ez tuti igaz, mert akkor nem teszem fel a 3.1.2-t. Köszi

 37. @Andris: Nekem mindentől függetlenül megszűnt !! jb nélkül gyári 3g 3.1 el volt tettem bele vodás kártyát és amíg nem indítottam el látszott a menüben gondoltam nekem megmaradt hurrá aztán mikor használni akartam ráböktem és nem indult aztán már nem is látszott egyszerűen eltűnt ez nem a jb hanem az apple genyasága sztem

 38. Dicséretes a cikk!
  Olyan jó iparosmunka!!!
  Ilyenkor érzi azt az ember hogy törődés veszi körül egy közösségen belül!
  Csak jó szavak illetik a csapatot!!!
  Tengermély tisztelet!!!

 39. @lala79: szifonPONTcom/2009/08/13/magyar-ui-lokalizacio-3.0-beta-3/

  ez még csak béta, ahogy írják is 3Gsre jó, de nem tökéletes. A végleges verzióval nem tudom mi van, szerintem megakadt a dolog, de ez is több a semminél.

 40. Sziasztok!
  Már sokszor kérdeztem hasonlókat és tudom, hogy láma vagyok…:D
  Szóval…Van egy iphone 3g-m 3.0.1(7A400)->ez nem tom mi) verzióval és Windows-os géppel. Ez a szoftver ami rajta van fel is van törve…asszem redsn0w-val sikerült. Szeretném felrakni rá a 3.1.2.-es verziót feltörve ha lehet…, hameg nem akkor mindegy csak újabb legyen a jelenleginél. Az a kérdésem, hogy ezt milyen programmal tehetem meg windows-on illetve az ehhez szükséges dolgokat honnan tölthetem le? még egy kérdés: Az shsh ecid meg ilyen dolgokat hogyan szedem ki belőle, és egyáltalán sima 3g-hez kell-e?
  Köszönöm a segítségeteket!
  Bence

 41. @Bence: szifonPONTcom/2009/10/12/na-miez-custom-3.1.2-firmware/

  -itt letöltöd a 2.at, (iPhone 3G: Aktivált/nincs baseband update /almalogós/ )
  -iTunes megnyit
  -shift+restore
  -kitallózod amit letöltöttél
  -vársz
  -kész

 42. Sziasztok. Haverom vett ma egy fehér 3gs-t,és valami baj van vele szerintem.

  3.1.2-ő volt rajta,és ráeresztettem a blackra1n-t. Simán felmegy meg minden,de amikor fennt van olyan mintha érzéketlenné válna a kijelző. Néha nem is lehet elhúzni a lockscreen en a kioldást… Ilyet még nem láttam… Ha nyomok restore-t akkor persze megint semmi baj sincs. Kb 3 szor megpróbáltam,de mindig ez van.
  Valakinek van valami ötlete?:S

 43. Sziasztok,

  Sajna nálam még mindig nem oké valami:
  letöltöttem a CIA féle fw fájlt és azt mondja, hogy a frimeware file is not compatible még mindig.

  Van valakinek valami ötlete?

 44. @samgar:
  Amúgy egy konkrét sourcot keresek, amiből letöltöttem a G.O.C pro témát (27 megás) mindenkinek ajánlom. A gépemen levan mentve, de kéne a source címe, mert több más cucc is van fent.
  Valaki?

 45. Sziasztok.
  Látom, hogy a Té-nél most van 3GS. Ha most veszek, van rá esély, hogy a feltörhetetlen változatot kapom?
  Másik: Ha nem olyan, akkor gond nélkül megy a jb, az unlock egyenlőre nem érdekes.

 46. @Gyurma: Gyurma, nagy valószínűséggel Te még magyar készletből kapsz (ez 2 hetente kerül frissítésre) és 3.1. lesz rajta gyárilag. Ezzel az unlock egyelőre felejtős, csak a JB fog menni rajta.
  Az iBoot változás egyelőre csak az USA piacon merült fel, ha jól tudom…nyilván csak idő kérdése, hogy ide mikor ér majd…

 47. Sziasztok!

  Kérlek segítsetek!
  Van egy T-Mobile-os 8gigás, iPhone 3G készülékem, 1 éves. 3.0-ás firmware volt rajta, jailbreakelve. Mikor megjelent a blackra1n iTunes 9-cel, felnyomtam rá a legújabb3.1.2 fw-t.Minden a fórumokon leírt módszert kipróbáltam már, de hiába, nem sikerül jailbreakelni. Windows 7 ultimate, és Win Vista home professional rendszeren sem. Így most gyári fw van rajta. Mi lehet a megoldás? Hogyan tudnám jailbreakelni, win 7-en? Függetlenítés nem érdekel.
  Előre is köszi a segítséget.

  És kössz a cikket!

 48. @lanika: DFU-módba rakni így kell:
  1. Dugd rá az iPhone-od a gépre. Valószínűleg, ha úgy van beállítva, még az iTunes is megnyílik, de ha nem, indítsd el, és utána hagyd úgy, nem kell törődni vele.
  2. Kapcsold ki az iPhone-od.
  3. Tartsd lenyomva a Sleep buttont 3 másodpercig, majd
  4. tartsd továbbra is lenyomva a Sleep buttont, és tartsd lenyomva a Home buttont is további 10 másodpercig.
  5. Engedd fel a Sleep buttont, DE tartsd továbbra is nyomva a Home buttont további 30 másodpercig.
  6. Ha mindent jól csináltál, akkor az iTunes beszól, hogy DFU-ba rakott eszközt érzékel.

  Ezután Shift-et tarsd lenyomva nyomj Restore-t az Itunesban, és tallózd be a custom firmware-t… Ennyi.

 49. giroszkop vizszintezesere van valami plist file? mert az enyem 1fokot elter sajnos a vizszintestol (fuggolegestol, attol fugg hogy nezzuk)

  voltt itt gy srac aki irt valamilyen aksi meros progit, na neki kuldom ezt:
  appulo.us/appdb/?page=viewapp&id=12110
  ez mar dizajnos 🙂 erdemes kiprobalni

 50. Sziasztok. egy olyan kérdésben kellene nekem segitség, h jelenleg 3.0-ás szoftver van a 3G-men. nem gyárilag függő. Akkor az oldalon található jailbreak-ek közül melyiket tudnék én használni. elég kezdő vagyok és nem akarom h használhatatlan legyen a telefonom :S ezért kérnék segítséget. Minden segítséget előre is köszönök. üdv.

 51. Sziasztok.
  Örülök a topicnak.
  A kérdésem:
  2 hónapos 3gs jailbraikelve 3.0.1 sw.
  A kezdetektől és yellosnow-al függetlenítve.
  Nem szeretnék 3.1 vagy 3.1.2-t
  Csak fel szeretném tenni újra a 3.0.1-et

  Mi a teendő?

 52. VALAKI VEGYE MEG nekem ezt a programot
  hedonicsoft.com/prod/iphone/download-meter/
  es crackolusszal masoja le nekem a telojarol!
  KIFIZETEM!
  ami appulo-n (appscene) van 2db, sajnos egyik sem hajlando a telefonon elindulni…

  KOSZI 🙂

 53. sziasztok, tudom hogy off, bocsi.
  SOS kellene egy válasz.
  Té-nél ikon 200-as csomagban van ugye 200 lebeszélhető perc, ezt bármely hálózat felé lebeszélhetem, vagy csak té-s számokat? értem azt, hogy hívhatok vodást is meg pannonost is ebből a 200 lebeszélhető percből. remélem érthető voltam.
  köszönöm

 54. @Gyurma: Minden belföldi számra elhasználható a keret.

  Kérdés:
  Nekem csak hétfőn lesz kártyám a telefonhoz, addig egy dominót használok. Már kétszer beszoptam, sikerült egy perc alatt lenullázni az egyenlegemet, és most is majdnem. Végre rászántam magam, hogy jailbreak-eljem a telefont, ami elvileg sikerült is. Feltelepült a blackra1n, de ezen kívül semmi változást nem tapasztalok. T-pottal néztem a fájlrendszert, de ugyanazt látom, mint eddig. A blackra1n-t elindítom, felajánlja a cydia telepítését (igazán kedves tőle, mert amúgy fingom nem lett volna, honnan és hogyan tegyem fel), viszont itt jön a probléma. Ez elkezdi ezerrel letölteni a cuccot, ami nekem pillanatnyilag megfizethetetlen a dominóval, így persze nem települt semmi. Lehetséges máshogy is telepíteni? Illetve a cydia, vagy a JB előnyeit kihasználni, amíg nincs normális előfizetéses simkártyám? (Custom firm telepítését egyelőre mellőzném.)
  Köszi mindenkinek előre is!

 55. Sziasztok!

  Egy hetes T-Mobilos 3Gs telefonom van gyári 3.1.2-vel.

  Elolvastam a cikket, de lehet, hogy gyenge elméjű vagyok, mert pár dolog még most sem világos.

  Jilbreakelni úgy látom több módon lehet:
  1 – Pwnage tool 3.1.4
  2 – Blackra1n
  3 – Custom firmware 3Gs Aktivált
  4 – Custom firmware 3Gs Nem aktivált

  Mi a különbség az aktivált és a nem aktivált firmware között?
  Melyiket kell az én esetemben választanom?

  Melyik módszer biztosítja azt, hogy bármikor visszarakhassam a gyári firmware-t, és hogy a garanciát, adott esetben érvényesíthessem.

 56. @zolihun: A Pwnagetool már csak MAC re csinálják
  2 Blackra kell neked ezzel tudsz JB -ni
  ha már fent van a 3.1.2 akkor ne akarj rá rakni FW-t
  Aktivált annak kell aki régi verzióról frissít és nem T kártyával használja a telót
  a nem aktivált T -seké de az is csak annak aki régiről frissít

  neked csak a 2 es verziód van JB

 57. @zolihun:
  -pwnage tool macre van
  -blackrain windowsra
  -aktivált az annyit tesz hogy független, tehát használhatod más kártyával
  -a customot te nem tudod felrakni mert az csak már jailbreakelt telokra jó
  -ha nem sikerül vmi, a gyárit egy sima restorral vissza tudod állítani, gari visszajön

 58. Hali!
  Nem olyan régen lett jailbreakelve a telefonom, és felraktam rá a cydia proramot de hallottam egy olyan progiról amiben app store-os progikat vagy játékokat lehet keresni és torrent oldalakról ingyen letölteni. Aki ismeri a proramot az létszi írja meg a nevét.
  Köszi

 59. @Sonik-29:
  Layar bol par pelda 🙂
  tweetelo csaj kepfeltoltes.hu/091015/1tweeter_www.kepfeltoltes.hu_.png
  bkv kepfeltoltes.hu/091015/2BKV_www.kepfeltoltes.hu_.png
  koncertek kepfeltoltes.hu/091015/3Koncertek_www.kepfeltoltes.hu_.png
  pizza kepfeltoltes.hu/091015/4Pizza_www.kepfeltoltes.hu_.png

  ——
  mas: ERRE valaki ? 🙂

 60. “[B]The Dev Team could spend all their time looking for holes in basebands but have made the decision to only unlock every other BB which is why they warn people not to upgrade.
  From MN’s Twitter:
  “the BB is far too massive to play cat&mouse on for *every* update they make, so unlock oscillates between BB and bootrom RCE” ”

  So from what i can make out, the dev team are not even trying to unlock the baseband 05.11.07. They unlocked the last baseband 04.26.** so now they are concentrating on the bootrom RCE (what ever that is).[/B]

 61. Szeretnék egy kis segítséget kérni:

  Sajnos nálam még mindig nem oké valami:
  letöltöttem a CIA féle fw fájlt és azt mondja, hogy a frimeware file is not compatible még mindig.

  Van valakinek valami ötlete?

 62. @Hazmester: Hali próbáltam rebelsimmel, i-smartphone-al. de semmi reakció. i-smartphone-al néha azt követelte, hogy aktiváljam aztán meg nem ismerte fel. Amíg valamelyik cracker meg nem oldja az új basebandet így marad.

 63. Sziasztok!
  Egy kerdesem lenne! Van egy 3GS 16Gb telom, de angol. Frissitettem a szoftot 3.1.2re van fent Cydia meg blackrain. Meg lehet csinalni a telot magyarra es ha igen hol talalok tobb infot errol?
  Elore is koszi ha tud vki segiteni ebben!

 64. @Zoltan: 😀 te nagyon kész vagy :DD szegény lány 🙂 de a progi csak 3.1 megy szal nem sikerült felraknom de majd nemsoká feltolom az új szoftot 🙂 amugy köszi marha jó progi neke nagyon bejön

 65. Admin!

  Gratula a cikkhez, de én továbbmennék:
  A főoldalra egy külön kis dobozkába (portletbe) csinálni kéne egy felsorolást:
  – 2G JB
  – 3G JB
  – 3G JB & Unlock
  – 3GS JB
  – 3GS JB & Unlock
  stb.

  Ezek lehetnének ugyanúgy blogok, mint a középen lévő írások, de commentek nélkül. Mindig frissítenétek, és mindig a legújabb JB lehetőséget írnátok le benne (mint egy unlock guide screencap-ekkel és printscreenekkel – de mindig frissítve). Mert sajnos az a baj, és azért kérdeznek annyi mindent a kezdők, mert nem találnak meg mindent egy helyen. Persze erre lehet azt mondani, hogy “ott a kereső”, de a problémát ezzel nem oldjátok meg. Mindig leszenk kérdések arra vonatkozóan, hogy “mit jelent az 1600-as hiba”, “miért nem lehet DFU-ba rakni”, stb. Azzal, hogy korrektül, frissen tartva megtalálnák az emberek a JB és/vagy az unlockolás leírását típusspecifikusan, nem lenne pl. 1000 feletti comment szám a 3.1 JB posztban sem.

 66. Sziasztok.

  Feltettem a 3G-mre a 3.1.2-es sof-ot. Sajnos a szolgáltató nevét nem írja ki, még úgyse, hogy a grafikus színes logo-t felteszem a cydiaból.

  Hogyan lehetne feltüntetni a szolgáltatóm nevét? Ha lehet színesben?

  Köszi.

 67. OFF

  H.András kérésére – Copilot LIVE Europe –

  h t t p://rapidshare.com/files/293479126/Copilot_LIVE_Europe.part01.rar
  h t t p://rapidshare.com/files/293480091/Copilot_LIVE_Europe.part02.rar
  h t t p://rapidshare.com/files/293481054/Copilot_LIVE_Europe.part03.rar
  h t t p://rapidshare.com/files/293482155/Copilot_LIVE_Europe.part04.rar
  h t t p://rapidshare.com/files/293483314/Copilot_LIVE_Europe.part05.rar
  h t t p://rapidshare.com/files/293484434/Copilot_LIVE_Europe.part06.rar
  h t t p://rapidshare.com/files/293485596/Copilot_LIVE_Europe.part07.rar
  h t t p://rapidshare.com/files/293486597/Copilot_LIVE_Europe.part08.rar
  h t t p://rapidshare.com/files/293486941/Copilot_LIVE_Europe.part09.rar

  ON

 68. @laserze: de a jailbreakre utaló nyomokat el lehet tüntetni és rögtön 50-ezerrel többért adják a “gyári” független iphone-t. Baseband, firmware, szolgáltató, minden átírható- ezket támogató appokat töröltetni kéne cydiából.

 69. help! bekúrtam a szifonom. 3g anno 3.0 jb + unlock volt rajta erre meg én hülye rossz kattintással a másik custom fw szedtem le. a nem aktivált. dfu módba raktam de 1600 hibával kidob. megőrülök

 70. Sokan várták már ezt a topikot úgy veszem észre! 🙂 Többek között én is! 🙂 Majd kérdezek tuti én is baromságokat! Kellene egy link a főoldalra hogy mindig el lehessen érni rögtön!

 71. lehet itt fel is tehetem a kérdésemet!
  valamiért elment a youtube,nem játza le a videókat csak a hangot,kép helyett pedig a quick player logoját nézegethetem!
  mi lehet a gond?
  ja jailbreak az van és 3.1!

 72. SZIASZTOK!

  MINT KEZDŐ IPHONE TULAJ LENNE PÁR KÉRDÉSEM. 3.1 FW VAN A TELEFONOMON. CSAK JAILBREAKELNI AKAROM, FÜGGETLENÍTENI NEM. SAJNOS ABSZOLÚT NEM TUDOM HOGYAN KELL, HOGY NE TEGYEM TÖNKRE A TELEFONT. ILLETVE GARANCIA EZUTAN MEGMARAD? HALOZATI BEALLITASOKAT MEGJEGYZI? (NET STB)

  ELŐRE KÖSZÖNÖM A SEGÍTSÉGET. AZ ELSŐ SEGÍTŐ VENDÉGEM EGY SÖRRE!!!

 73. @ijofko:
  Pontosabban ott van link a program letöltéséhez.

  1. Csinálj egy backupot a telefonodról iTunes-al, majd RESTORE segítségével telepítsd fel rá a 3.1.2 -es firmwaret.

  2. Ha ezekkel megvagy, lépj ki iTunesból, indítsd el a letöltött blackra1n programot, és az szépen elvégzi a dolgát.

  3. A telefonon megjelenik GEOHOT képe, cirka 30 másodperc alatt jailbreakeli a telefont, újraindulás után az iPhoneon a blackra1n ikonra kattintva tudod telepíteni a számodra szimpatikus csomagkezelő alkalmazás egyikét.

  Remélem nem írtam le bután 🙂

 74. @MacMester:

  Nekem is T-Mobile-os 32GB-s iPhone 3G[s]-em van. Elviekben, ha olyan szoftver okoz kárt a készülékben ( amire kevés az esély ) ami nem hivatalos, elveszhet a garancia. De ha bármilyen hardveres gondod-bajod van és visszavétel előtt feltelepíted rá a gyári firmwaret, nem lehet gondod belőle.

 75. @Supi: és a “model” azonosítót is át lehet írni? Eddig nyugodtan aludtam a gyári függetlenség tudatában, de kezdek elbizonytalanodni. le lehet ezt valahogy 100%-ra ellenőrizni? Márhogy nem unlockolták-e

 76. @rohamcsiga: ha beváll egy itunes frissítést a szemed előtt az eladó, vagy cydiában ellenőrzöd milyen progik lettek telepítve. Valamelyik cikkben volt róla szó, de most lefexem. Azthiszem az a kamuprogram ami feltör jailbreakel és unlockol is. Valahol volt hozzá egy videó is, na meg hogy mivel készül. Fake carrier, fake imei, meg ilyen proginevek. Én is most akarok függetlent venni…

 77. @MacMester: cydiában stable.szifon.com aztán keress rá a mobileinstallation crack-re, majd tegyél fel telóra 1 ingyenes progit App store ból és innentől csak az ipa- fileokat behuzogatod iTunes-ba majd szinkronizálod a telóval és fent is vannak a kiválasztott programok.

 78. Iphone 3gs-em van 3.0-ás. Függetlleníteni és jailbrékelni is szeretnék ha jól
  értelmeztem mindkettőre van lehetőségem. Mely programokkal kell?

 79. @laserze:
  “-pwnage tool macre van
  -blackrain windowsra
  -aktivált az annyit tesz hogy független, tehát használhatod más kártyával
  -a customot te nem tudod felrakni mert az csak már jailbreakelt telokra jó
  -ha nem sikerül vmi, a gyárit egy sima restorral vissza tudod állítani, gari visszajön ”

  Aktivált nem egyenlő a függetlennel. Aktiválod a telefont a sajaát kártyájával, ha függő a saját függő kártyájával, ha gyárilag független a telo akkor bármivel.
  Ha nincs meg az eredeti mert kulfoldrol van a telo akkor custom fw. hasznalsz vagy az aktuális jailbreak-elő szoftware aktiválja neked.

 80. Ha Backup csinálok manuálisan itunes-ba elmenti a telo számokat is:O? mert most volt restore,jailbreak,stb..de a sim karin lévő számok maradtak meg:S 😀

  kössszzz:)

 81. Ha Backup csinálok manuálisan itunes-ba elmenti a telefonszámokat is:O? mert most volt restore,jailbreak,stb..de a sim karin lévő számok maradtak meg:S 😀

  kössszzz:)

 82. Nekem olyan gondom van ami latom senkinek, nem tudom leszedni az iphoneval keszult kepeket mert nem ismeri fel a PC-e eszkozkent, valaki(3GS/3.1.2/Jailbreak)?

 83. Felraktam a 3gre custom fw-t de nem irja ki a halozat nevet. Vki stepbystep irja le h mit kell csinalni mert mar 100x megbantam h babraltam a 3.0 jailelt unlockolt szifonom…

 84. Hello mindenki!
  Nekem csak egy problémám van,de az számomra eléggé zavaró!Nem működik a Cydiám,vagy 1 hónapja beszart,állítólag összekutyultam a sok letöltögetésekkel,
  egy (haverom szerint).most mit tegyek?megtudom én amatőr ként oldani vagy vigyem el egy iphone guruhoz!előre is köszi

 85. Srácok!Az miért van hogy az itunes nem ismeri fel elsőre a telót csak kb.huszadszorra?(windows,3G 3.0)És még valami,amikor telefonálok előjön egy némító gomb.Azt nem lehet valahogy letiltani,mert állandóan benyomom a fülemmel:)

 86. Iphone 3gs-em van 3.0-ás. Függetlleníteni és jailbrékelni is szeretnék ha jól
  értelmeztem mindkettőre van lehetőségem. 3.2-es szoftverrel lenne jó!
  Mely progikkal kell?

 87. @godan: 🙂 😀
  Nos igen elvileg mind a 2 re van letőséged
  de jelen pill még csak a 3.1.2 fw nél tartunk 3.2 még nincs
  elösször is kell egy redsnow 0.8
  kell egy eredeti 3.0
  redsnow val JB eled a telot
  majd utána az oldalról letölthető custom 3.1.2 fw -t felrakod és kész is

 88. Srácok!

  Miért nem tudok visszamenni az előző napi cikkekhez? Nincsenek gombok az oldalon amik ezt lehetővé tennék. Mindenkinél ez van?

  Más…

  A Broadcom FM chip-el kapcsolatban. Egy ismerősömmel beszélgettem tegnap erről az FM cuccosról ami a 3GS-ben van. Ő azt mondta hogy tudja hogy lehet vele rádiót fogni és hogy tud jeleket is szolgáltatni az iPhone, mert olvasott róla a neten. Azt is mondta hogy az USA App Store-ben van is ilyen FM transmitter progi amit le lehet tölteni. Igaz lehet ez? Hogyan tudnánk ennek utána nézni? Csak mert izgat a dolog! 🙂

 89. Sziasztok !

  Szeretném a segítségetek kérni , egy hete újra tettem az xp-t és és letöltöttem az iTunes 8.1.0. nem akarja össze szinkronizálni a telefont , szerintetek mit csináljak , már ott tartok hogy inkább nem mondom xd. Előre is köszi .

 90. @Zuzzer:
  egy baja van/lesz
  kijon ingyen , viszont hogy a jatekban eletben maradj venni kell majd health-t meg venni kell fegyver upgradet meg mindig fost…
  szoval kivancsi leszek hogyan lesz ez feltorve…
  appon belul kell mindenert perkalni…

 91. Hello!

  Arra lennék kíváncsi hogy ki milyen alkalmazásokat használ, tudnátok mondani párat ami praktikus és bevált? Mert most csináltam jailbreak-et és nem tudom miket tegyek fel. Láttam még régebben egyik haveromnál egy olyat hogy a kijelző tetejére bökött az ujjával és legördült egy menü ahol tudott állítani fényerőt, wifi-t, 3g-t. Annak valaki nem tudja a nevét véletlenül?

  Előre is köszi!
  Csao

 92. Köszi a választ pokica44. Rosszúl tettem fel a kérdést. Van tehát egy függetlenített jailbrékelt 3.0-ás 3gs-em. 3.1.2-es szoftot szeretnék rá
  és úgy hogy független is legyen. Ez már megoldható? Köszi

 93. köszi szépen a választ. Még azt szeretném meg kérdezi hogy ebbe van az hogy ki tudom kapcsolni azokat a progikat amik háttérben futnak kilépés után? Vagy az egy másik alkalmazás?

 94. @beno: Amit én használok:
  Backgrounder (háttérfutást tesz lehetővé)
  iBluetooth
  iFile (fájlkezelő és -nézegető)
  Safari Download Manager
  Mobile Terminal + Python programnyelv
  Cycorder
  Snapture
  Realistic haptic/vibration – billentyűzet rezgő visszajelzést tesz lehetővé
  Ezek a fontosabbak, vam még egy pár “finomság”.

 95. @H2CO3:
  cycorderbol itelve 3g-d van
  melyik szoftverrel mert nalam az iBluetooth nem megy (3gs) vagy 3gsen nem is fog?

  ja es a backgrounder melle hasznaj Kirikae-t!!!
  info itt:
  szifon.com/2009/09/11/vendeg-blogger-alttab-vagy-multitasking/
  es akkor home hosszont nyomvatarasaval elo jon a lista h mi van hatterben es valtogathtasz koztuk

 96. Hellosztok. Pár hónapja vettem egy 2gs iphonet hazsnáltan. 2.2es verzió volt rajta úgy tudom, és hát gondoltam frissítem kicsit, de hát nem néztem utána és az ituneson akartam 3.3asra frissíteni. kivolt jailbreakelve is úgy tudom. elis kezdte telepíteni, de nem tudtam befejezni a telepítést. mikor késöbb próbáltam már nem tudtam vele semmitse cisnálni. az iphone bekapcsol de csak sos hívásokat tudok róla kezdeményezni. a “húzd el” is vagy 6 nyelv váltakozásából áll. a háttér pedig olyan föld gömb lett. a menübe nem tudok belépni. amikor pedig ráakarok csatlakoztatom a gépre rögtön ezt írja ki: “itunes could not connenct to the iphone because an unknown error occurred (0xe8000035). és amikor próbálom frissíteni az ituneson ezt írja ki amikor rákattintok az iphone fülre “the sim card inserted in this iphone does not appear to be supported. only compatible sim cards from a supported carrier may be used to activate iphone. please insert the sim card that with your iphone or visit a supported carrier’s store to receive a replacement sim card. ” légyszi segítsetek, hogy hogy tudnám feléleszteni 🙂 mit tegyek? vala mi programmal nem lehet újravarázsolni meg újra ki jailbreakelni ha kell? vayg ezen már csa ka szervíyz segíthet? ha igen körülbelül mennyibe fájna ez nekem? köszi szépen előre is. üdv: S. István

 97. feltettem az installous-t és leakartam szedni iGo-t vele és már 5. próbálkozásnál is elkezdi a letöltést és midnig megáll. Ilyennel már talákoztatok? vagy csak én szerencsétlenkedek?

 98. @razputyn: szia! tényleg nem azért, de…
  kicsit kellene olvasnod, többek között azért, mert így marha nehéz lesz NEKED! Fel kell raknod agy custom fw-t, amit pl innen tudsz letölteni:
  http://szifonfw.myip.hu/?path=./3.1.2/
  Miután ez meg van, be rakod a telót recovery-módba (ha nem olvasol kicsit utána, újabb kérdés), itunes-ban SHIFT+restore, kiválasztod a letöltött FW-t, itunes frissít és készen is van a jb-elt 2G-d! Aztán Cydia-ból fölrakod a fontos dolgokat (megint csak kérdezbi fogsz, hogy mit, hogyan, miért?) Röviden ennyi, de tényleg! Millió és egyszer le lett már írva!!! Bocsánat, de nem helyreigazítani szeretnélek, pusztán a Te érdeked, hogy tudd mit, miért és leginkább, hogyan csinálsz!

 99. @razputyn: szia! tényleg nem azért, de…
  kicsit kellene olvasnod, többek között azért, mert így marha nehéz lesz NEKED! Fel kell raknod agy custom fw-t, amit pl innen tudsz letölteni:
  h t t p :// szifonfw.myip.hu/?path=./3.1.2/ (szóköz nélkül)
  Miután ez megvan, berakod a telót recovery-módba (ha nem olvasol kicsit utána, újabb kérdés), itunes-ban SHIFT+restore, kiválasztod a letöltött FW-t, itunes frissít és készen is van a jb-elt 2G-d! Aztán Cydia-ból fölrakod a fontos dolgokat (megint csak kérdezni fogsz, hogy mit, hogyan, miért?) Röviden ennyi, de tényleg! Millió és egyszer le lett már írva!!! Bocsánat, de nem helyreigazítani szeretnélek, pusztán a Te érdeked, hogy tudd mit, miért és leginkább, hogyan csinálsz!

 100. @razputyn: Ja és még egy tanács! Ha van egy kis türelmed, simán meg tudod csinálni magad! Így nem kell érte kifizetned más szabadidejét!!! Itt a szifon-on minden kérdésedre megtalálod a választ!!!

 101. Hali,

  Olyannal próbálkozott már valaki, hogy két PC között átvinni az iTune-os dolgokat? Nekem a melóhelyen van minden lementve a telóról, XP alatt. Otthon viszont win7 van. Egyszer, mikor még XP volt, próbálkoztam hazavinni a fileokat, de nem sikerült, az otthoni fe akart törölni mindent a telóról. Megelégednék azzal is, ha XP-ről XP-re át lehetne valahogy vinni a cuccot.

  Előre is köszi,

 102. rendben. köszönöm szépen akkor utána olvasgatok mindennek és ha valamit nem értek akkor kérdezek cak rá. tényleg bocsi a tudatlanságomért. amúgy székesfehérvári vagyok

 103. @H2CO3: Hello!

  Ezt: –Realistic haptic/vibration – billentyűzet rezgő– honnan lehet letölteni? 3GS-n megy ez, nem tudod? És másik kérdésem is lenne: hogyan lehet T-Mobile logót beállítani? Köszi a választ!

 104. @Szpisti: c\DocAndSet\User\MyDoc\MyMusic\
  könyvtárból az iTunest könyvtárat másold ide-oda. Ha vannak mentett csengőhangjaid, akkor egy Ringtones könyvtár is van a MyMusicban. Ha bemásoltad, inditsd újra ay iTunest. Ne használj importot. A Backuphoz még ezt is másold: C:\Documents and Settings\User\Application Data\Apple Computer\iTunes\. Ahhoz hogy ezt a könyvtárat lásd, be kell kapcsolni a rejtett filek láthatóságát.

 105. @zt: blackra1n nélkül is csak 65 de pár napja még 82 volt
  De ez szerintem nem az fw frissítés miatt van
  sztem csak takarítottak ,a régiek ki lettek szórva

 106. En az USA-ban elek es az AT&T-nel van elofizetesem a keszulekem 3GS 3.0.1 julius 28.-an vasaroltam. Azt szeretnem megtudni hogy ha jailbreak-elem akkor szamithatok-e barmilyen retorziora(nyilvanos fejbeloves stb.) az AT&T reszerol. Fuggetleniteni nem akarom, maradok naluk. Illetve, hol talalom a leirast a jailbreak-hez.
  Koszonom.

 107. @siraiz:
  3.0.1-en maradsz akkor megmarad a theteringed, ha felmesz 3.1.2-re akkor bukod azt hogy a telot “modemkent” tudd hasznalni, gepen netezni.
  amugy a jailbreak miatt nem fognak kitoloncolni, ha pl beszarik a telo vissza rakod a gyarit es kesz. nincs nyoma!

 108. @siraiz: Nem lőnek fejbe 🙂 De ha beviszed valamiért egy AT&T üzletbe, csinálj egy restort gyári firmware-val.A JB leírása ebben a topicban is megvan feljebb, de ezen az oldalon megtalálsz mindent.
  3.0.1-t, ha nem akarsz ujabb OS-t (nem igazán változott szerintem), könnyű dolgod van. Keress rá redsnöw-win_0.8 ra és iPhone2,1_3.0_7A341_Restore.ipsw

 109. Hello,
  ha már ez egy kérdezős cikk, akkor szeretném megtudni, hogy hogyan lehetne, a Szifonomon a naptárban más-más színekkel jelölni az egyes eseményeket. Nekem mindegyik simán kék. MS Outlook2007-el szinkronizálom, ott vannak kategóriák, azoknak különböző színeket adtam… Így sem változik.
  Ötlet?

 110. sziasztok amióta updateltem 3.1.2-re és zenét hallgatok, a zsebemben folyamatosan hallkítja meg megeli magától a hangerőt amikor hozzá sem nyúlok és fekete a képernyő(azaz megnyomtam a felső gombot) a teló jb-ve van) kösznöm előre is!

 111. Sziasztok! Égető kérdés: Újra húztam az iphoneo-mat (3Gs gyári független) és eltüntek a pannonos web beállítások. Nem tudok 3G netezni. Mit és hol kell beállítanom, hogy tudjam használni a netet?
  + 1 kérdés: hogy lehet a gyári progikat törölni vagy eltüntetni a telóról (pl.: Stocks)?
  előre is köszi!

 112. >: Sziasztok!
  Nekem ugyanaz a problémám mint Razputyinnak a 2G-mel. Hiába rakom restore módba és rakom fel az általatok ajánlott custom fw-t a telefon hibát észlel (1604) és továbbra is emergency módot engedélyez csak. Hiába próbálkozok nem sikerül megoldanom a problémát. Mi lehet a gond? Az Itunes verziószáma vagy a custom fw nem jó? Budapesti vagyok,nagyon hálás lennék annak aki segítene….

  Bence (juventusmpx@hotmail.com)

 113. @admin:
  Szia Admin!
  NAgyon jó ez a cikk, nagyra értékelem a munkátokat!
  A 12-es kommentedhez egy további kérdés. Ha így frissítem a 2G-m Shift+Restore-val az általatok feltett custom FW-re, akkor is tehetek úgy, ahogy javasoltad már 3.0 frissítésnél is, azaz: új telefonként kezeltessem az itunessel, új accounttal, hogy gyorsabb is legyen? Ekkor sem kell redsn0w vagy blacktra1n?
  Ilyenkor hogyan tudom a korábbi itunesos megvásárolt progijaimat visszarakatni? újra kell keresnem őket az itunes storeban, vagy ez a módszer az itunes accountomat nem zavarja, csak éppen nem tölti vissza a különböző beállításaimat.

 114. Sziasztok!
  Egy olyan kérdésem lenne, hogy hogyan lehet netről számítógépre letöltött témát felrakni a telóra?
  Erre szeretnék választ kapni mert még nem kaptam!

 115. @propergsm:
  Szerintem a legegyszerűbb, ha előbb az iphone-t összeszinkronzálod pl az Outlookkal, majd a nokiádat hasonlóan az Outlookkal. Én anno amikor a SE-mat adtam felaz iPhone kedvéért, így tettem.

 116. belinkelem újra a régebbi commentem hátha nemolvasta valaki XD

  Hellosztok. Pár hónapja vettem egy 2gs iphonet hazsnáltan. 2.2es verzió volt rajta úgy tudom, és hát gondoltam frissítem kicsit, de hát nem néztem utána és az ituneson akartam 3.3asra frissíteni. kivolt jailbreakelve is úgy tudom. elis kezdte telepíteni, de nem tudtam befejezni a telepítést. mikor késöbb próbáltam már nem tudtam vele semmitse cisnálni. az iphone bekapcsol de csak sos hívásokat tudok róla kezdeményezni. a “húzd el” is vagy 6 nyelv váltakozásából áll. a háttér pedig olyan föld gömb lett. a menübe nem tudok belépni. amikor pedig ráakarok csatlakoztatom a gépre rögtön ezt írja ki: “itunes could not connenct to the iphone because an unknown error occurred (0xe8000035). és amikor próbálom frissíteni az ituneson ezt írja ki amikor rákattintok az iphone fülre “the sim card inserted in this iphone does not appear to be supported. only compatible sim cards from a supported carrier may be used to activate iphone. please insert the sim card that with your iphone or visit a supported carrier’s store to receive a replacement sim card. ” légyszi segítsetek, hogy hogy tudnám feléleszteni 🙂 mit tegyek? vala mi programmal nem lehet újravarázsolni meg újra ki jailbreakelni ha kell? vayg ezen már csa ka szervíyz segíthet? ha igen körülbelül mennyibe fájna ez nekem? köszi szépen előre is. üdv: S. István

  leszedtem a progit csak az a gond h nincs restore gomb :S
  http://kepfeltoltes.hu/view/091016/itunes_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
  nézzétek meg a képet. ott kéne lenni a gombnak ugye? most mit tegyek?

  ha valak itud segíteni adjon egy emailt vagy msnt 🙂 kérlek segítsetek

 117. Sziasztok! Annyi kérdésem lenne hogy a szifon.com cydia repo fájljait el lehet érni simán egy böngészővel(pl. firefox). Kéne nekem maga a deb file 🙂 lehetséges ez ?:)

 118. @kipseter: custom fw az már eleve JB-elt, ahhoz már nem kell se redsn0w se blackra1n. redsn0w amúgy sincs a 3.1.2-höz, a blackra1n-t meg szintén nem kell már használni custom fw felrakása után.

  mindenképp javasolt “set up as new”-ként, de az itunes account az legyen a korábbi, mert akkor a korábban megvett cuccaid nem fognak felmenni rá.

 119. A teló ipod része ha szól és jön egy bejövö hívás, akkor ugye elnémul és fogadod a hívást. ha vége van, akkor magátol elindul ujra a zene vagy marad megállítva? csak mert nekem nem indul el, nekem kell ujra elinditani. ez normális igy? ugy emlékszem, h ez nem ilyen volt.

 120. Sziasztok! Egy kis segítség kellene! Adott egy iphone 3g 2.2 szoftal! Ha felrakok egy custom firmware-t ami nem frissíti a basebandet fog menni az ultrasnow?
  Mert én ugy tudom hogy az ultrasnow csak 3.0-ás szoftal működik!
  Szóval a kérdés hogy ilyen régi basebandel is működik,vagy ha nem akkor mi a teendő?
  Köszi!

 121. Van egy apró, de elég idegesítő izé a szifonommal. Ha jól olvastam, a 3Gs képes valós többszálú futtatásra, így például a háttérbe lehet helyezni. Mégis, a legtöbb alkalmazás egyszerűen elszáll, ha bejön mondjuk egy hívás, vagy akár egy sms. Még, ha újra is indul magától, akkor is egyszerűen csak újraindul, elfelejt mindent, pl játékoknál a pályát, stb.
  Ezt ki lehet küszöbölni valahogy? Illetve egyáltalán, hogy lehet valamit háttérbe pakolni, ha éppen én akarok hirtelen csinálni valamit?

 122. Nem tudjátok honnan tudom leszedni a MobileNavigator Europa programot?
  Csak ezért kínlódtam a telefon feltörésével, és most nem találom.

 123. Sziasztok! Sokadik iphone-on vagyok túl de ez az 5.- az első hivatalos. T-nél vettem és kapásból igényeltem egy függetlenítést rá 20800Ft-ért. Amikor Jön az appletől az engedély, akkor nem baj, ha amcsiba regisztrált iTunesból aktiválom? Dobozból kivéve 3.1-es szoft van rajta. Jailbreak előtt, ha lementem a custom firm.et akkor is bukta a gari? Aktiválás előtt tegyek vele még valamit, hogy jailbreakelni lehessen?
  Köszönöm a válaszokat előre is.

 124. @Supi:

  Hali!

  Pontosan milyen iPhone-ról van szó?
  Azzal nincs probléma, hogyha Amerikában aktiválod. A kérdésed viszont nem értem :)”Jailbreak előtt, ha lementem a custom firm.et akkor is bukta a gari?” Kivetted a dobozból és 3.1 volt rajta, ha ez után jailbreakelted, akkor sem mondanám hogy elvesztetted a garit, hiszen bármikor visszatudod rakni az eredeti software-t.
  Egyébként a minap beszélgettem egy T-Mobile-os szervizes sráccal, ő mondta nekem, hogy sokszor hoznak be jailbreakelt iPhone-t, ha a telefon softwaresen hal meg akkor azt mondják hogy: Sajnáljuk… . Viszont ha bármi hardware-es probléma merül fel akkor megnézik.

 125. @iPh0nedebreceN: az iTunes amerikai címre van regelve, mert az teljesen más mint a “hazai”. Most vettem 3GS 32gb-os szifont T-nél, dominoban,amit 20800Ft-ért függetlenít az apple, amit az itunes-on keresztül visz véghez kb hétfőn. Addig T-mobos. A kérdésem lényege, hogy a mentsek-e valamit a telóról, hogy garanciális maradjon, mert szeretném jailbreakelni. Amúgy még egy naív kérdés, mikor az apple engedélyezi a telefonomnak, hogy aktiváljam a függetlenítést, akkor restore- és törvényszerűen felmegy az új soft, vagy megtarthatom a 3.1-et?

 126. hello

  a telefon oldalán lévő hangszint szabályzó az kihat a telefonálás közbe létrejött párbeszéd hangszintjéhez is? vagy azt külön máshol kell hangosítani?

 127. @newiphone: mikor beszélsz, akkor csak arra hat ki. Ha zenét hallgatsz is közben, akkor mind2re egyszerre. Ha viszont letetted, azzal nem halkul a csörgés hangereje ha erre gondolsz. 🙂

 128. @ooccssee: Szisztok!
  Nekem ugyanaz a problémám mint Razputyinnak a 2G-mel. Hiába rakom restore módba és rakom fel az általatok ajánlott custom fw-t a telefon hibát észlel (1604) és továbbra is emergency módot engedélyez csak. Hiába próbálkozok nem sikerül megoldanom a problémát. Mi lehet a gond? Az Itunes verziószáma vagy a custom fw nem jó? Budapesti vagyok,nagyon hálás lennék annak aki segítene.

  Bence (juventusmpx@hotmail.com)

 129. Hello!

  Az lenne a kérdésem, hogy restore-t akarok nyomni és láttam még valahol ezt a backup dolgot eltudná valaki mondani hogy hogyan kell ezt csinálni és restore után hogy tudom vissza hozni a dolgokat a teloba meg a számokat hogy tudnám kimenteni.

  előre is köszi

 130. töltsd le a 3.0-át.
  restore és tallozd be neki a 3.0-át.
  a restore végén hibaüzenetet kapsz de no problem.
  töltsd le és inditsd el a quickpwn 2.2-öt és a felugro ablakon kövesd az utasitást(nyomd 30mp valami ilyesmi) ha ezt megcsináltad ne folytasd a quickpwn-t.
  mert már kész is vagy.

 131. @h.andras: aham értem köszi ill. még 2 kérdés hogy tallozam be neki me ha restore nyomok akko nem kezdi el felrakni az aktuális fwt?!?! 3.1et ugye nem lehet függetleníteni?! Köszi a választ előre is..

 132. Sajnos nem.csak jailbreakelni tudod mást nem!a baseband más lett.ha vissza rakod a 3.0-át sem tudod függetleniteni a baseband miatt.
  Van egy alkalmazás a cydiában az tudja downgradelni ha megfelelő neki a bootloader.

 133. A cydiában ird be a keresőbe,hogy Fuzzyband.
  Ezt letöltöd és kapsz egy ikont.elinditod az alkalmazást és kiirja,h tudja vagy nem tudja downgrdelni a basebandet.ha igen akkor nyertél és tudod utánna ha végzett ami jo pár perc függetleniteni.Cak a SAJÁT FELELŐSÉGEDRE!!!

 134. Sziasztok!

  Tegnap vettem iphone -t (3gs) a westendben és most vettem észre, hogy nem szól az egyik hangszórója (se videóban, se ipodban és kihangosítva se). (fülesen szól a jobb és a bal is, úgyh nem hinném h sotfware-es a hiba forrása)
  Van vkinek jobb ötlete, mint, hogy hétfőn menjek be a szervízbe és adjam le (sztetek kb mennyi idő lenne)?

  köszi

 135. Nos nekem is sikerult beszereznem egy 3Gs-t.Sajnos balga modon az iFile-al letoroltem par Font mappaban levo dolgot es azota csak almazik a telefon.3.0.1 van rajta es nem szeretnek restoret.T-pottal vissza tudom masolni a hianyzo dolgokat??

 136. Sziasztok!
  Fuuzyband progival downgrdeltem a basebandet,ezután melyik progival tudok függetleníteni vagy hogyan tovább? Segítségeteket előre is Köszönöm!

 137. hello

  első Jb et akarom elvégezni és lenne egy kérdésem. vagyis egy pár
  Csináltam backup ot ez hova menti a dolgokat, később hogy tudom visszatenni a telefonra?
  JB elést melyikkel csináljam?
  Pwnagetools 3.1.4 letöltés erre: LiNK
  iPhone 3G: Nem Aktivált/nincs baseband update/Almalogós/ -LiNK

  ezek között mi a különbség?

  Tmobilosoknak miért a nem aktováltat kell letölteni?

  bocs a sok kérdésért de ezek után világossá válik sokminden. köszi

 138. sokat olvasgatom a szifont de ha valaki tényleg leírná ezekre a választ akkor tökre örülnék, na mind1 ha nem válaszol senki akkor folytatom az olvasgatást. de kb 3-4 hónapja olvasgatom a szifont igaz iphoneom csak 1 hete van

 139. Komoly! Megcsináltam!!! Köszönöm H.Andrásnak és minden szifonosnak! Örülök hogy most már teljes jogú szifonos lehetek az iphoneommal amit ezidáig sajnos csak ipodként tudtam használni!

 140. Sziasztok!
  Nagyon hálás lennék ha valaki válaszolna a kérdésemre.Mi lehet a gond,ha az itunes egyszer csak tökéletes működés után hibát jelezett,nem indult el.Gondoltam leszedem,újrarakom,de nem megy fel az itunes,mert a quicktime installálást nem tudja megcsinálni fogalmam sincs miért,pedig fent van!?
  mit csináljak?
  Előre is köszi

 141. Hello!

  Letöltöttem pár játékot gépen és itt akarom feltenni telora, olvastam hogy cydiábol le kell szedni a mobileinstallation crack-et de csak 3 féle volt fent 2.1, 2.2, 3.0-ás rendszerhez. Ha nekem a 3.1.2 van akkor nem tudok még feltenni itunesbol játékokat a telora?

 142. Sziasztok!

  Lenne egy olyan problémám, hogy haverom vett egy iphone 2G-t, és hogy kitöröljön mindent, nyomtunk neki egy összes tartalom és beállitás törlését, majd kész lett, újraindult, és azóta csak az alma jön be, meg forg középen a töltés jele, de nem megy tovább. Dfu-ba rakom, bejön az itunes jel, meg hogy csatlakoztassam, de nem reagál rá a gépem. ha a sajátomat rádugom, egyből látja.
  Mit lehet ezzel tenni? valakinek valami ötlet.???

 143. Hello.Valaki tud olyan progit ami vibral ha hozzáérsz a kijelzohoz?pl sms irásnál. És van olyan program, ami lehetővé teszi, hogy gyorsabban lehessen scrollozni pl ezen az oldalon is? 100 hozzászólás után már “fárasztó” a sok huzigálás. 3gs-ről van szó.

 144. @Zoltan: igen, 3G-m van, méghozzá 3.0.1-es softtal (JamesBondolva), és tökéletesen megy az iKékfog. Nem tudom, hogy 3GS-en mi lehet a baja… talán túl gyors neki… 🙂 🙂 Lehet hogy a szifon.com sourceből szedted le, és ott még a 2.x-es sw-hez vaó van? Én innen töltöttem le: cydia.xsellize.com

 145. JA és még egy infó, a töltést veszi a telő, mert ha lemerül, és rádugom a hálózati töltőre, akkor bekapcsol, de a gép már nem akarja látni.

 146. @newiphone: Ne keseredj el! Ezeket már sokan megkérdezték, még többen válaszoltak is rá (ezt jelölje n).
  Megválaszolom n+1-edszerre:
  Ha 3G-d van, tudsz 3.1.2-n blackra1n-nel jailbreakelni, vagy (ha Mac-ed vagy hackintosh-od van) PwnageTool-lal cfw-t csinálni (ha wined van, letölteni). Téseknek azért kell nem hactivált, mert a hivatalos aktiválással használható marad a push, internet tethering stb.

  Egyébként szívesen! 🙂

  @Bedrock: cydia.xsellize.com, realistic haptic/vibration. Reboot után rezeg is a billentyűzet!

  @ngar146: JB-s szifonról sose nyomunk ilyen reset all content stb-t. Próbáld ezt: hard reset, DFU mód (amit leírtál aza recovery), PC/Mac reboot, itunes uninstall reinstall. Vagy szerviz.

 147. @H2CO3: Szia!

  Nem az a dfu mod, hogy kikapcsolom, home+power, ujraindul, nyomva tartom a home gombot, és bejon, hogy csatlakoztasd az itunesre(itunes ikon felé mutat egy nyil és egy usb csatlakozo), ha nem ez az, akkor hogy tudom dfu-ba rakni, mert akármit csinálok, nem megy tovább az alma logonál, és a gép meg egyszerüen sehogy nem akarja érzékelni.
  Már gondoltam arra is, hogy lehet kiforrasztom belőle az akksit, hátha ugy elfelejt mindent.

 148. @ngar146: Ha nyomva tartott Home mellett indul el a telo akkor, mikor gépre van csatlakoztatva, akkor recovery modeba teszi magát (mármint saját magát, nem téged 🙂 ) DFU:
  kikapcsol
  Akksi kiforrasztás után szvsz. max az órát felejtené el, mert a system errort okozó dolgok a fw-ben vannak, a flashbe égetve.

  töltőről gépről lehúz
  3mp Power
  10mp Home+Power
  30
  mp Home
  kijelzo sotet marad!

 149. Az a baj, hogy nem reagál erre sem. Eleve nem tudom kikapcsolni, mert az alma ott van a képernyőn, ha lenyomva tartom a power gombot, akkor nem történik semmi, csak a hard reset működik rajta. újrainditás után ismét alma és megint semmi. szóval nem tudom dfuba sem rakni, csak recoveribe, de az meg nem jó semmire, mert nem látja a gépem se, nemhogy az itunes. Windows alatt próbálom, a sajátomat látja.

 150. @kedvencdoki:
  Itt a file: https://szifon.com/wp-content/uploads/2009/09/hu.zip – csomagoljuk ki, majd egyszerűen T-Pottal másoljuk a /System/Library/Frameworks/UIKit.framework/DateFormats/ könyvtárba, respring, és ezután a Settings-ben állítsuk be: General > International> Region Format > Hungary – ezzel készen is vagyunk, örülhetünk az új dátumnak.

 151. Sziasztok
  Olyan kérdésem lenn, hogy van egy T-s 3G-m 2.2.1 JB-kelt sw.vel, ha fel akaron rá rakni a 3.1.2-t akkor simán iTues Shift+restore, tellóz, és ennyi és utánna a JB-is meg marad? vagy utánna még reds0w? Fontos lenne, mert a teló munka eszköz és nagyon kéne.

  Köszi Borg

 152. Sziasztok kezdő szifonos vagyok és az lenne a kérdésem hogy max. hangerőn van a telóm és alig lehet halani hogy csörőg.
  Ez gyárilag ilyen halk teló vagy nálam van valami elállitva?
  Válaszotokat előre is köszi!

 153. Próbáltad a settingben felvenni a hangerejét? ha így sem megy JB után tudsz olyan hangot leszedni aminek magasabb a hangereje. Az én kérdésemre valaki esetleg?? Fontos lenne tényleg. 385

 154. Sziasztok,
  most vettem egy használt 2g-t 2.2.1 es szoftver van rajta. cydia és pár alkalmazás volt ugyan rajta, de sajnos a cydia nem indul el, próbálkozik ,de 1mp után kilép. mi lehet a probléma és hogyan lehet orvosolni? Kezdő iphonos vagyok. Elöre is köszi a segitséget!

 155. @Bedrock: Eléggé rapszódikusan működótt/nem működött nekem is, de restore után felrakva 3.0.1 szifon 3G-re hibatlanul megy. Többszöri restore után is. Most is, ahogy ezt írom. 🙂 Próbálkozz kitartóan! 🙂
  @bensi: Mi a probléma? Am nagyon rendes vagy hogy nem ingyen várod a helpet, de itt mi akár free-of-charge is adjuk (kivéve aki sörözik az meghivathatja magát 🙂 ) Megkeresheted a szifon.com szervízt is; az tényleg fizetős de nagyon vágják a témát a srácok, biztos megcsinálnák a szifonodat. 🙂

 156. 2G-m van frankón működött is, amíg nem updateltem a legújabb itunes-ra. Azóta Itunes logó és egy kábel van az iphone-on az itunes pedig sim hibát észlel. Hiába teszem restore módba a telefont, és próbálom a custom fw-t rányomni a folyamat megszakad és 1604-es hibát jelez. Már minden szart megpróbáltam de nem sikerül. És elég rossz, hogy nem tudok semmit csinálni a telefonnal. Ha gondolod és tudsz segíteni több sörre is meghívhatlak 😀

 157. @Borg: ha nincs fent a JB akkor nem tudod feltenni a custom fw
  Az hogy melyik kell neked az attól függ hogy T -s vagy vagy nem
  Ha igen akkor a nem aktivált
  Ha nem akkor aktivált

 158. @bensi: Az a baj, hogy ha 2G, akkor valszeg gyárilag AT&T függő. 🙁 Viszont, ha jól tudom, akkor a 2G-t még mindig lehet függtleníteni:
  tedd DFU és ne restore módba;
  tallózd be neki a 3.1.2 előre aktiváltat, ha ezzel nem megy akkor egy gyári 3.0-t.
  Ha 3.1.2 cfw megy, cydiából lehet is ultrasn0wt telepíteni. Ha nem megy, viszont 3.0-val műkszik, akkor 3.0-t dzsélbrékeled hactiválod redsn0w 0.8-cal, utába cfw. Több ötletem – szifon.com szervizen kívül – nincs… 🙁
  Ja és köszi max virtuális sör mert 18 év alatt nem élek vele 🙂

 159. @h.andras: szia
  vitatkozni és sem,csak a tapasztalat

  a 3g-n nem ment fel az új custom fw,csak úgy ment fel ha volt a telón JB fw
  én 3.0.1 JB re raktam fel a 3.1.2 -t
  úgy hiba nélkül megy

 160. sziasztok

  3g független iPhonom van 3.0,de anno nem sikerült jailbraikelni,most megint ráálltam a témára,próbálkoztam letölteni a QuickPWN 3.0,közbe gyenge angol tudásommal a blackra1n is letöltöttem,elindítottam,meg akartam nézni mi ez,viszont a számitógépről töltöttem éppen a telefont és dfu módban ragadt,iTunes és usb csatlakozó ikon látható a telefonon és semmire nem reagál.Ha tud valaki,legyen szives segíteni,nem tudok máshová fordulni
  msn címem : tdoki@contactnet.hu

 161. @bensi: Felveszlek majd holnap ha – remélem – gépközelbe jutok.

  @tdoki: az nem DFU hanem recovery, és úg tudsz kijönni belőle hogy csinálaz eg un. hard resetet: tartsd nyomva a home és a power gombot amíg újraindul a teló. Am blackra1n 3G-n nem megy.

 162. Szisztok meg van sikerült megcsináltam a 3.1.2JB-t megy minden tök jól ha tudok valakinek segíteni akkor szóljon.

  Köszi h.andras a segítséget

 163. Sziasztok! adva van a telom amivel sokaig nem foglalkoztam az os el… szal meg 2.2 (5g77)van rajta 02.28.00 modemmel

  ezt akarnam frissiteni…. mivel tudom az uj cuccok customok nem frissitenek modemet ezert eloszor valami modem frissites kellene nekem…

  tudna valaki segiteni mit honnan rantsak le, mert elkezdtem harvestelni a dolgokat 3.1.4pwnage stb de a modem es a 3.x firmwarek fajloknal elakadtam…

  pls help

 164. @Miller: Kell a függetlenítés? Ha nem kell, tegyél fel gyári ipswt majd geohotozd meg. A 3GS-re az a legjobb. Ajánlom még azt is, hogy NE tegyél vissza backupot, inkább T-PoT vagy ilyesmivel manuálisan.

 165. [OFF]
  Szeretném a segítségeteket kérni a következő ügyben:
  Szeretnék telnetet illetve ftp-t használni szifonról, Fel is tettem Cydiából az inetutils nevű csomagot, ebben mindkettő van (MobileTerminalhoz van a csomag). Elsőre nagson szépen megy is, de második bejelentkezésre, ill. reboot után már mindig hibaüzenetet kapok, hogy: Nodename or srevname provided or not known. Az az érdekes, hogy több szerverrel is megpróbáltam, és PC-ről
  ment a dolog. Hálózat is van, 3G. Ha fölteszem a 3G Unrestrictort, akkor
  megint enged egy darab bejelentkezést. Lehet, hogy a wifit hiányolja? Akinek van ötlete, vagy tudna segíteni, legyen szíves válaszoljon!

  Köszi előre is!

  Árpi

  [ON]

 166. @Miller: A GeoHot-féle blackra1n.exe-vel dzsélbrékeld! Vigyázz, ha ezt +csinálod, utána nem tudsz függetleníteni (egyelőre).
  1.) http://blackra1n.com/ Innen vindózos vagy mekkes fekketeeső letölt
  2.) Feketeeső gyökérkönyvtárba felmásol
  3.) Szifon gépre rádug, kikapcsol.
  4.) Blackra1n rootként elindít, Make It Ra1n megnyom->Waiting for phone…
  5.) Szifon bekapcs
  6.) Blekkrén írja: entering recovery… ez látszik is a szifonon
  6.) Megjelenik GeoHot öntelt pofikája 30
  mp-re
  7.) Szifon rebootol, utána blackra1n ikonra bökve tudod a Cydiát telepíteni.
  8.) Hogy T-PoT is lássa, szifon sourceből fixet telepít
  9.) Örül

 167. az lenne még a kérdésem mi lehet a hiba nem tudok semmit felrakni pc-ről a telóra Pl: képek videók stb.stb. mert a itunes ezt írjaki : The iPhone ” Leslie E30’s iPhone” cannot be synced. The device timed out. erre kéne nekem segítség meg arra hogy nincs valami másik progi amivel egyszerüben lehet fel meg leszedni a telóról a cuccokat.

  előre is köszi

  Leslie

 168. Hali én eredeti 3.1.2 firmwaret akarok ráteni a 3G re nem ilyen belenyulkáltat, aztán jailbreakelni.
  Nem updatelni akarom hanem restoreolni…
  sokáig nem követtem a dolgokat, honnan tudom ezt megkaparintani?
  vagy azért van a baseband frissités nélküli firmware gyüjtemény mert ha frissiti akkor nem tudom jailbreakelni?
  Szal hogy hol találom mert nekem az kéne köszi

 169. sziasztok!
  Jadeye, köszi az előző válaszaid!
  Még lenne frissítéses kérdésem: A 3.1.2 alá is használhatjuk a 3.0 béta magyarítást, billentyű fixet és mobile installation cracket? Vagy várjunk türelemme mert hamarosan kiadjátok?

 170. Hallottatok olyanról hogy egy új Iphone 3GS-t kibontva a dobozt nincs még rajta semmilyen szoftver? Vagyis első lépésként az Itunes-ban fel kell rakni rá??

 171. H2CO3, a 432-ben írtak szerint csináltam, de így sem ment, hibaüzenettel elzavart. Két dolgot nem értek, lehet ez hiányzik csak, mi az, hogy
  2.) Feketeeső gyökérkönyvtárba felmásol (ha jól gondolom bemásolom C\ alá…)
  4.) Blackra1n rootként elindít, (mi az, hogy rootként elindít?
  Köszi, és pls!!!

 172. Sziasztok!
  Most kaptam egy iPod Touch 2G-t és szeretném jailbreakelni, de amit letöltöttem PwnageTool-t valami dmg file-ba van és nagyon nem értem, hogy mit kell csinálni vele! Sehol nem találtam egy leírást, hogy hogy kell végigcsinálni, tudna valaki egy kicsit segíteni?

  Köszönöm előre is! Üdv!

 173. A tesóm most vett egy 3gs-t angliában és amikor bekapcsolja rögtön az jön be amikor a földgömb meg hogy dugja rá a gépre! hmm Meg a leirásban az van hogy első lépés dujuk az Itunes-ra. Hogy lehet ez?

 174. @pokica44:

  3G a telom hehh ezt nem mondtam 🙂

  szal anno a 2.2.1 ig elegge ott voltam, aztan a sok melo miatt nem volt energiam foglalkozni a frissitesekkel (meg Mac-om se volt) most van minden csinalnam is, de a telom kb beadta az unalmast…

  feltettem a 3.0 firmwaret, hogy meglegyen a modem verzio aztan utana tettem volna a 3.1.2 customot..
  elso lepcso ment is rendesen, de utana 1600 as hiba az itunesban es telo max az ibootig jut el 🙁

  megprobaltam fajlokat torolgetni a itunes mappakban nem segitett…
  megprobaltam a regi itunest asszony gepen, de a 7.5 es 7.7 1 es errort nyomáz a 7.8 as 1601 es errort…

  pwn age 3.1(vagy 3.0 volt?) es belehal a 3.0 firmware generalasba, a 3.1.4 azt mondja a 3.0 firmware re hogy nem jo….
  a 3.1.2 bol tudok generalni de azok meg nem mennek fal (fentebb leirt hibak 🙁
  kb itt tartok…

 175. ja es javasolva volt hogy hasznalatos simet hagyjam benne… nos a behalt 3.1.2 custom azt is hazavagta…

  semmilyen teloban nem megy 🙁
  (illetve van terero de nem enged telefonalni/ nem csorog ki…)

 176. Sziasztok!

  Hirtelen nem tudtam, hogy hova írjak, remélem nem lesz off 🙂

  Külföldön (valami francia szolgáltató kártyájával) talált egyet egy barátom és szeretné itthon saját SIMmel használni.

  Még nem volt kikapcsolva, mert a PIN kérés be van állítva.
  (repülőgép üzemmódban van, hogy a szolgáltató le se tilthassa).

  A kérdések a következők lennének;

  1.) Ha kikapcsolja a telefont, függetleníthető-e illetve másik SIM kártyát el fog e fogadni az előző PIN ismeretének hiányában?

  2.) Az iPhone-nak meg lehet változtatni valamilyen módon az IMEI számát?

  Tudom, hogy elég reménytelen a helyzet, de gondoltam megér egy próbát 🙂

  Bármilyen infót előre is köszi!

  üdv;
  pret

 177. @pret: A PIN kártyához rendelt történet, nem telefonhoz! Az, hogy szolgáltatófüggő -e a cucc, próbáld ki más kártyával. Ha régebbi szoft van rajta, lehet függetleníteni Ha 2G, akkor mindegy! Egyébként hasznos lenne tudni azt is, hogy melyik tipusú iPhone-ról beszélünk. Az IMEI szám megváltoztatása nem lehetséges és ne felejtsd el, bűncselekmény (ha jól tudom).

 178. hyhyhy!

  3.1-re létezik magyarítás? mert amit cydiában találtam,az 3.0-n tökyól működött, viszont 3.1-en egy csomó helyen string not found van…

 179. @ooccssee:
  Köszönöm a gyors választ.

  Tudom, hogy a PIN a SIM-hez tartozik, de régebben volt olyan telóm (asszem siemens vagy samsung?) amiben opcionálisan be lehetett állítani, hogy csak az épp aktuálisan benne található SIM-mel működjön (így ha ellopták/vesztették hiába volt SIM csere ugyan arra a szolgáltatóéra a telefon használhatatlan volt)

  Az első kérdés máshogy így szólna:

  Ha kicseréljük a SIM-et akkor a telefonon található alkalmazások működőképesek? (és csak a hálózatfüggő szolgáltatásokat nem lehet használni rajta -> hívást inditani/smst küldeni stb?) vagy be sem lehet kapcsolni?

  A második kérdés máshogy így szólna:

  Meg lehet akadályozni, hogy a francia szolgáltató IMSI alapján letiltsa a telefont? Vagy SIM cserével+országváltással “kikerül a szolgáltató fennhatósága alól”?

  (Azzal pedig tisztában vagyok, hogy a telefonbuherálást a törvény bünteti -> büntetőjogilag egy kategória pl a tört játékok másolgatásával… és szerintem ebbe a kategóriába tartozik a függetlenítés/magyarítás és bármiféle módosítgatás amit a gyártó/szolgáltató nem támogat -> el lehet olvasni bármelyik szerződésének kisbetűs részét, de ebbe inkább ne menjünk bele…)

  A telefon iPhone 3G (32GB) Model No.: A1303

  Minden további infót előre is köszi!

 180. @pret: akkor rakj be egy másik szolgáltató kártyáját. Egyból kiderül, hogy független-e! Mivel a telcsi aktiválva van, az alkalmazásokat továbbra is lehet használni! Konkrétabban: Nyugodtan cserélhetsz kártyát!!!

 181. Sziasztok egy fontos kérdésem lenne:

  Ajánlanak nekem egy 3GS-t
  Vadonatúj kártyafüggetlen I Phone 3GS 32 gigás vadonatúj fekete színű készülék. A telefon Angliából származik, nem előfizetéses.
  Cydia. 3.0.1-es szoftver van rajta és kártyafüggetlen.

  Mivel van rajta Cydia, nekem gyanus, hogy szoftveresen függetlenített.

  A kérdésem az, hogy van-e rá mód, hogy kimentsem a ECID,IBSS,IBEC -t és ha valami beszar a telón tudok-e restorolni 3.0.1-re

 182. @ooccssee:

  köszi a tippet 🙂
  (holnap -amint lehetőségem van rá- meg fogom próbálni 🙂

  Összegezve (utoljára):
  Ezek szerint, ha a telefon aktiválva lett, alkalmazás-szinten működik bármilyen SIMmel (videó lejátszás/zenehallgatás) kivéve a hálózatfüggő szolgáltatásokat?

  (bocs, hogy ilyen nehéz vagyok, de teljesen analfabéta vagyok a témában 🙂

 183. @Angelfire: Ha garantálják, hogy független, rakasd fel a 3.1.2-t és tedd be a saját kártyád! Ha megy, akkor tényleg kártyafüggetlen 🙂
  (Nekem ez a ECID,IBSS,IBEC mentés nem jött be! Szívtam is pár hétig az iPhone-al. Utáltam JB nélkül! Nekem úgy “buta” volt, de a blackra1n megoldotta.)

 184. @Angelfire: Kérd meg azt, akitől veszed, hogy nyomjon rá egy gyári 3.1.2 szoftvert. Ha meg meri csinálni, akkor valszeg gyári független a teló (azért ha megcsinálta, ott helyben próbáld meg 2 féle kártyával).
  Ha jól tudom, akkor az ECID SHSH fileokat a Cydia 1. indításakor lwmwnti Saurik szerverére, de egyenlőre downgradelni nem lehet, csak 3.1.2-t feltenni. De ha jót akarsz, akkor nem izgatod azon magad, h. gyári független vagy függetlenítve lett, hanem egy mézbendupdate nélküli cusrom firmet teszel rá (3.1.2-t). Egyébként a Te döntésed, és @Mindenki: szóljatok ha hülyeséget írtam… 🙂

 185. @ooccssee: Sajnos ez nem megy, mert akitől veszem csak behozta és nem ért hozzá (tehát nem tudja, hogy biztosan független-e). De az árat épp ezért le tudtam alkudni.
  Arra lennék kiváncsi, hogy ha valamiért restorolnom kellene a telefont tudom-e majd 3,0,1-re, hogy megmaradjon a függetlenítés mindenképpen. Addig meg nem mennék 3.1-re amíg biztosan nem függetleníthető.

 186. Sziasztok. Nagyon köszi az oldal szerkesztöinek a sok hasznosságot. Eddig kérdezés nélkül elboldogultam mindennel (tényleg érdemes elöször mindent elolvasni 🙂 ). kérdésem annyi lenne , hogyan tudok olyan programot telepiteni ami nem .ipa file hanem .zip lett letöltve apollo.us rol es kicsomagolas utan a file ok vannak meg. Hova kell masolni T-pottal ? Koszi a valszt es megegyszer gratula a kozosseghez. SzJ

 187. @H2CO3: Én úgy gondolom, hogy ha kártyafüggetlenként adják neki, akkor talán drágább is! Így ragaszkodjon a gyári 3.1.2-höz! Mivel GS-ről beszélünk, a jailbreak-et maga is meg tudja csinálni! Így még nagyobb örömöt fog lelni az iPhone-jában!

 188. @Angelfire: Ha teljesen új vagy a témában, azt kell mondjam: nem lesz egyszerű! Sajnos a 3GS esetében a restore alatt komunikáció lép fel az APPLE központjával és így csak a legfrissebb szoft-ot engedi felrakni. Én ezzel sokat szívtam, bár nekem butítanom kellett volna 3.1-ről. Legrosszabb esetben custom fw-el tudsz majd frissíteni!
  Egyébként, ha nem tévedek cidya-ban megnézed, hogy fel van -e az ULTRAS0w nevezetű program. Ha igen, akkor valószínű, hogy nem gyárilag független készülékről beszélünk!

 189. @ooccssee: custom firmvarét tudok rá rakni anélkül, hogy le lenne mentve a ECID,IBSS,IBEC. Mert ha igen akkor OK. 2 éve van 2GS Iphon-om és mindig custom firmvarét rakok rá.
  Nagyon jó az ár tehát, ha tudom pannonnal használni és esetleg egy lefagyásnál custom firware-val helyreállítani akkor minden ok.

 190. @Angelfire: Nem merem bizton állítani, de szerintem igen. Addig mindenképp, amíg meg nem jelenik egy új fw! Mindenesetre bízz abban, hogy gyárilag független! Miért ne lenne az, ha egyszer azt állítják?!

 191. Visszaolvasva elég zavarosan fogalmaztam. Szóval ha esetleg csak szoftveresen függetlenített (mert az ár miatt még akkor is megérné). Tudok majd egy hiba esetén restor-t csinálni anélkül, hogy az unlock elveszne? Pannonon használnám. Köszi