fbpx Skip to content

Az utóbbi napokban érlelődik a cikk bennem, hogy a szifon.com nincs egy olyan cikk, ami össze foglalná az eddigi dolgokat, nagyon kezdő szinten. Azt már most leszögezem, hogy semmi pontos leírást nem fogok adni, inkább csak útba fog igazítani a cikkem.

istock_000007239630xsmall

Legalább 3 féle kezdő iphone tulaj létezik:

Olyan ki most vesz a t-mobilenál iphonet.

Olyan aki most vesz használtan iphonet.

Olyan akinek van iphoneja de soha sem frissítette vagy kötötte rá a számítógépre, de most szeretné frissíteni.

Először is szögezzük le, nem kötelező sem függetleníteni sem jailbreak-elni egy iphone-t.

Az iphone-t érdemes kinyitni vagy is jailbreakelni. A kinyitással olyan dolgokat érhetünk el amit az Apple normál esetben nem engedélyezett nekünk, vagy pedig nem készítette el, de mi használnánk pl: Magyar nyelv.

Minden iphone más. Sajnos nem lehet készíteni egy általános leírást mindig az adott telefontol függ ki merre indul el.

A legfontosabb mindig a szoftver kérdés. Az iphone szoftvere több részből áll, de mi csak kettő részt különítünk el.

Van a szoftver és a baseband.

A szoftver szoktuk úgymond kinyitni, vagy is jailbreakelni. A kinyitás minden iphone és szoftver verziónál másképpen megy végbe. Jelenleg minden szoftvert és iphone-t lehet jailbreakelni.

A baseband felelős az összes kommunikációs részét pl telefonálásért. A baseband-et lehet írni és olvasni, de egy bizonyos védelmi mechanizmusnak köszönhetően csak frissíteni lehet butítani nem. A baseband felelős a szoftveres iphone függetlenítésért is.

A szoftver és a baseband egy szoftver avagy nevezzük angol nyelven firmware. Az iphone megjelenése óta nagyon sok szoftver jelent meg 1.0.2, 1.1.4, 2.0, 2.2.1, 3.0, 3.1.2. A legtöbb nagyobb frissítés baseband-et is frissít a kicsik nem mindig. Ha a baseband frissül, akkor az Apple általában befoltozza azt a hibát amit mi kihasználunk a függetlenítésre.

Összegezve: Ha te a telefonodat az itunes által, a gyárira frissíted, akkor elveszted a függetlenítés lehetőségét!

Tehát a legfontosabb mielőtt bármihez is kezdesz az itunes-al nézd meg milyen telefonod van és milyen szoftver van a telefonodon.

Jelenleg a következő lehetőségek vannak:

Ha neked iPhone 2G -d van, akkor: Függetleníthető és jailbreakelhető bármelyik szoftver bármelyik baseband verzió!

Ha neked iPhone 3G-d van, akkor: Jailbreakelhető bármelyik szoftvert, de nem függetleníthető 3.1 -es baseband.

Ha neked iPhone 3GS-ed van, akkor: Jailbreakelhető bármelyik szoftver, de nem függetleníthető a 3.1-es baseband.

Ez eddig rendben van.

Kérdés: T-mobile-os vagyok és most vettem iphone-t (tegnap).

Válasz: Akkor neked több mint valószínű, hogy 3.1 vagy nagyobb szoftver van rajta, tehát TE tudsz jailbreakelni, de nem tudsz függetleníteni, ameddig a jelenlegi baseband-et fel nem törik. (múltkori fél év volt)

Kérdés: Pár hónapja vettem a T-mobilenál az iphone 3G/S telefonomat, és jelenleg 3.0 vagy 3.0.1 -es szoftver van rajta.

Válasz: Te tudsz jailbreakelni és függetleníteni, mert neked még egy régi baseband van a telefonodon, de nem frissíthetsz gyári 3.1 vagy 3.1.2 -re!

Kérdés: Több hónapja vettem a 3G-met, de sohasem frissítettem még.

Válasz: A helyzet ugyan az mint az előzőnél, ha nem 3.1 vagy 3.1.2 van rajta, akkor tudsz függetleníteni is.

Összegezve: Jelenleg a 3.1 illetve 3.1.2 jailbreakelhető, vagy is kinyitható a szoftver, de nem tudsz függetleníteni. Ha neked régebbi szoftver van fent, akkor fel tudsz rakni egy olyan speciális kinyitott 3.1 vagy 3.1.2-őt ami a baseband-et megtartja és függetleníthetsz.

Használt iphone vásárlása esetén is ugyan ezekre kell oda figyelni, hogy mégis milyen szoftver van rajta és, hogy miután megkaptuk ne essünk neki a frissítésnek! 🙂

iPhone 2G/3G/3GS frissítése: Minden esetben figyeljünk oda, hogy legyen backup illetve legyen elmentve a névjegyzék, általában itt szoktak ezek elhalálozni.

iPhone 2G régebbi szoftver frissítése újra: Itt nem veszíthetjük el a függetlenítést sem a jailbreaket. Az Apple már nem foglalkozni az iphone 2G -vel így tulajdonképpen csak az adatainkra kell oda figyelni és, hogy milyen szoftvert szeretnénk felrakni.

– Na, akkor itt lehet kérdezni és mi megpróbálunk válaszolni mi a teendőd! 🙂

Olvasd el a hozzászólásokat is

661 Comments

 1. Nah admin bá’…nekem 1 hónapja eszembe jutott már, hogy csinálok egy all-in-one cikket, amit oldalra is ki lehetne pakolni, benne az összes kérdéssel, amit minden postban legalább 70-en feltesznek. Mondjuk lehet ettől függetlenül megcsinálom majd. 🙂

 2. hajrá! 🙂 igazából ki lehet egészíteni folyamatosan a cikket.

 3. Jó cikk lett PáPi 🙂
  Írtam tWitteren hogyha hazaléptem, csinálok 1 cikket nektek a különböző mail beállításokról 🙂
  (feltéve ha nem gond 🙂 )

 4. dehogy gond! 🙂 jó 5let.

 5. Jó lett, csak a fél év az fájt, nemkééne emlékeztetni rá 😀 most drukkolok az arcoknak mert ugye 1 hónapon belül szolgáltatót váltok 🙂 pozitiv energiák csaka pozitiv energiák 😀

 6. Az emailre én is kíváncsi lennék, mivel sosem sikerült beállítanom. A megoldás sokkal egyszerűbbre sikerült mint gondoltam…leszinkronizáltam az egészet egyszerűen az Outlookban lévő fiókommal, ami mindent beállított. 😐

 7. Nagyon jó, köszönöm!
  Illetve, várom ACE írását is nagyon.

  I love SZIFON 😀

 8. Ha valakinek felkínálnak olyan iPhone-t aminek az OS verziója 3.1, legyen nagyon gyanakvó a jailbreak-et és főleg az unlockot illetően, mivel most találtam egy módszert hogyan kell egy 3.0-s telót rábírni arra hogy 3.1-es verziót jelezzen magáról.
  Az eset arrol szól hogy sok olyan játék van ami csak a 3.1-el hajlandó elindulni. Ezt feltételként szabta meg a developernek az Apple, bízva abban hogy akinek kell a játék frissítésre áldozza a telefonját. Csakhogy a mafia itt is jelen van és független, jailbreack-elt telefonként akarják eladni.
  Na most ezzel még olyan nagy gond nincs is amíg felteszed az iTunesnak. Ő is azt fogja hinni hogy 3.1-es a verzió. De ha csinálsz egy restore-t, mert valami történt, akkor a készüléked sosem fog életre kelni többé.
  Sajnos nem tudom még hogyan lehet felismerni ezt az átírást de remélem tőlem okosabbak majd kiderítik.
  Amire szükség van:
  – iPhone/iPod Touch OS 3.x Jailbreak-elve.
  – Egy ssh alkalmazás: Cyberduck mac-re vagy WinSCP win-re
  1. SSH-n belépsz a /System/Library/CoreServices/ -ba
  2. Keresd meg a SystemVersion.plist – file-t, mentsd el valahova, és nyisd meg egy text editor-al.
  3. Keresd meg ezt a részt:
  ProductVersion
  3.0.1
  4. Csréld ki a 3.0 értéket vagy a 3.0.1-et a 3.1.-el
  Opcionálisan, módosíthatod a Build verziót is, de nem fontos.
  keresd meg a
  ProductBuildVersion
  7A400

  cseréld ki a 7C144, a 3.1-nek
  5. Vissza másolod a helyére, persze fölülírással.
  6. Újraindítás, kész.

 9. Nagyon jó a cikk, gratulálok! Végre olyanok is értik, hogy mi a helyzet a telefonokkal mint én! (Nem műszaki zseni :-P)

 10. Kérdés:2G-mre (3.0.1) shift+restore-al feltolom az aktivált függetlenített custom ipsw s ennyi…?
  Tehát gyári 3.1.2 -es ipsw nem tudok feltolni??

 11. @fontix: WOW

 12. @isty:

  1. Ha jelenleg jailbreakelve van a telefonod akkor mehet.
  2. Ennyi, de backup-ot csinálj manuálisan ( iTunes jobb klick telefonra – backup)

  3. Gyárit fel tudsz rá tenni, de nem lesz be activálva a 2G-s telefonod tehát ergo nem kezdesz vele semmit, és kezheted a 3.0-t felrakni és függetleníteni és jailbreakelni és activálni ezután pedig megin tallózhatod a 3.1.2-őt 🙂

 13. Fél év?! Na ne! 🙁

 14. @admin: Thenki…
  töbit vágom bacup ot is stb…de valszeg leszedem manuálisan is….
  Tényleg jó ez a cikk mert amik eddig voltak fulra összezavaró..:/

 15. @admin: s jailbreakelt s függetlenítet…
  Még valami…mikor a 3.0 át raktam fel anno, shift restore-al a művelet végén (de redsn0w előtt) telo ujra indult s rendesen felált a pgsm hálóra..(elfogadta pinkód megjött a pgsm logó s tudtam telefonálni)Biztonság kedvéért megcsin a redsn0w-t is s azóta nem volt ien(3.0.1 felrakásánál már nemjelentkezett ez a módozat)
  Ez mitől lehet???

 16. Mert független maradt baseband-et a 2G nél már nem frissítik. Viszont ugye a jailbreakhez kell a redsn0w vagy pedig mindez benne van egy custom-ben ami egyszerűbb.

 17. A kezdők miatt ki kellene rakni a cikk direkt elérését az főoldal jobb vagy bal oszlopához (“Ha kezdő vagy…” vagy bármilyen névvel), mert ti is tudjátok, hogy a 2-3 írással ezelőtti cikkeket senki nem fogja olvasni és a következőkhöz fogják beleírni a “jobbnál-jobb” kérdéseket ezzel a témával kapcsolatban. Ez csak egy ötlet az agyvérzés megelőzésére 🙂

  De amúgy jó cikk lesz amikor mindent tartalmaz a kezdők számára!

 18. Van egy nagyon egyszerű dolog, hogyan lehet kiszúrni, hogy a telefon gyári független-e, illetve hivatalosan 3.1-es, nem csak át van írva.

  Mielőtt megveszi valaki a telefont, kérje meg, hogy csináljon Restore-t, azaz szűz rendszert. Ha pedig a kezünkbe kaptuk és elhúzzuk a csúszkát, be fog ugrani az ablak, hogyan kell módosítani az ikonok sorrendjét. Ezt egyetlen egyszer játsza csak el, friss restore után. Tehát ha ezután beteszünk bármilyen kártyát és elfogadja, akkor tuti gyári független, ezzel pedig kiszűrtük a JB trükk lehetőségét is.

 19. Srácok nekem egyszerűen nem mászik fel a 3.1.2 custom a 3.0 jailbreakelt fw-re 2G-n. Kiírja hogy Unknow error. WTF?

 20. hello

  nekem olyan kérdésem lenne hogy hol tudom ellenőrizni hogy mennyit beszéltem le a havi perceimből? mert a telefonomba csak az összesítettem látom igaz?

 21. Honnan tudok letölteni (tört) programokat, mint pl Navigon? Köszi

 22. Juventinista: Pont itt van fent egy custom restore.ipws file az egyik postban. Elötte DFU mod, és mehet rá, nem lehet baj.

 23. JEAHH
  remek ötlet !! köszi és köszi .
  A kérdésem egyből :
  Egy Trés 3g de lejárt a z előfizu és gyári független most vodás 3.12 vel Win xp.
  JB kor mert függetleníteni értelemszerűen nem akarom kell valamilyen FW-t választanom vagy ilyenkor csak simán blackra1n .
  Ha csak JB-t akkor marad black vagy van másik lehetőség mintha azt olvastam volna van erre más lehetőség is ?
  Van valamilyen megoldás a tetheringre ?

 24. @Deniel: Tudom , azzal próbálom már 3 napja de már 2x elszállt a rendszer és csak 3.0-ra tudtam visszarakni , annak ment a jailbreak , de nem megy rá a custom. itunes kiírja hogy unknow error. 🙁

 25. Hali nekem az a kérdésem lenne mint leendő Iphone vásárló, hogyha megveszek egy külföldi 3GS-t ami gyárilag független (mert azt mondják hogy van ilyen) és azon frissítek szoftvert akkor ugye nem lesz függő? Csak azt nem tudom hogy az Apple honnan tudja hogy melyik telefonját melyik szolgáltatónak adta el.

 26. @KristofER: Nem lesz függő, ha ténylegesen gyári független akkor az az is marad bármelyik szoftver kerül rá.

 27. Hali,

  A “felmásolt” ipa-k, és a Cydia-val felrakott dolgok is visszakerülnek egy backup-custom ipws -restore után, és minden működni fog, mint előtte?
  Vagy megint el kell játszani a Cydia, applestore account, ingyenes app le, fölrakni vmi proggit a cydiából, majd visszaszinkronozni az appokat a backupból?

 28. @Deniel: h ttp://appulo.us/appdb/ innen

 29. @admin: Grat a cikkhez nagy segítség a kezdőknek 🙂

 30. hello, nagy gázom van… próbálom a blackrain-t és azt is hogy másik firmwaretrakjak fel a telefonra, de megragad recovery modeban… és utána nem ír ki semmit… valaki help pls… hogy mit tegyek ha csak a recovery modeban van

 31. Srácok!
  A Mac-es “t-pot”-ot hogy hívják és honnan lehet beszerezni? 🙂

 32. Hali!
  Láma kérdés, de nézzétek el. Szóval, nekem jelenleg windows xp van a gépen, legfrissebb iTunessal. Telefonom egy t-mobile-s iPhone 3G amin 3.0.1-es fw van.
  Szóval az lenne nekem a kérdésem, h itt található http://szifonfw.myip.hu/?path=./3.1.2/ “iPhone3GNemAktivált-nincsbasebandupdate-Almalogos” ezt nyugodtan felrakhatom? Shift+restore? Előre is köszi!

 33. Köszi a cikket!!!
  Hatalmas szakadékot tömött be!!!

 34. Kérdés :
  Sima T-s 3G m van, Vodás kártyával. Felraktam az általatok készített JB-s nem aktivált Custom FW, tökéletes. Iphonenál is úgy működik mint a HTC készülékeknél, ahol lehetett a különféle ROM okat tesztelgetni ?

 35. @Abel: PhoneView
  és google 🙂

 36. Ha van egy 3g 3.1.2-es iphone-om és JB-elni akarom, mit kell tennem? 🙂 Eredeti T-s. Ilyen alap dolgokat is bele lehetne rakni a cikkbe!

 37. @iTrash: erről van szó !! 😀 köszönöm

 38. Szóval akkor most jól értem:

  A régi 2G-met, ha rádugom a gépre, elindítom az iTunest, rányomok, hogy beckup, majd, hogy update, simán felrakja a 3.1.2-t és független marad a telefonom?

 39. @admin: a JB az 2G esetén szintén ugrik a frissítéssel. egyetlen esetben nem, ha custom fw-vel frissítjük, de ez szintén nem ajánlott. inkább a restore.

  @Major: igen, de aktiválni is kell majd még

 40. Köszönjük a cikket, és várjuk a folytatást akár haladóknak is!

 41. Grat az ötlethez és a cikkhez.

  Nekem csak annyit áruljatok el, hogy hogyan lessz magyar az 3Gs-em

  Köszönöm

 42. Sziasztok!
  Lehet egy olyan kerdesem, hogy van e valakinek 2G iphone elado??? Haveromat megfertoztem es szeretne lecserelni a nokiajat, ha lenne valakinek, az szoljon mar, koszi!
  Sziasztok!

 43. Helló!
  Nem tudom jó helyen kérdezem-e, de megpróbálom.Trémobilos, original 3g-m van. Semmi bajom vele, több mint 1 éve használom.Eddig nem foglalkoztam a store-ral.Most letöltöttem néhány ingyenes progit, ituneson ott is van az apps-ok között. De hiába próbálom szinkronnal átvinni a telefonra, nem sikerül. Pedig regeltem,a store-nál authorizáltam a szgéppel,mégis azt írta ki,hogy nincs authorizálva. Mit tegyek?

 44. sziasztok!
  lenne 1 kérdésem 2g-vel kapcsolatban:
  adott 1 2g amit megfürdettek, kiszárítottuk és láss csodát működik, a kijelző felső harmadát kivéve, viszont a notes-ban fontos jegyzetek vannak amiket szeretnék kinyerni, gondoltam t-pot private/var/mobile/… de a t-pot csak nehány könyvtárat lát:
  DCMi
  iTunes
  Photos
  Installer
  A kérdés: van mód rá, hogy kinyerjem a jegyzeteket?
  segítségeteket előre is köszönöm.
  üdv
  zaka

 45. @vanekur:

  Ugye be is pipáltad az iTunes-ban, hogy szinkronizálja az alkalmazásokat és melyikeket?

 46. Hali!
  Láma kérdés, de nézzétek el. Szóval, nekem jelenleg windows xp van a gépen, legfrissebb iTunessal. Telefonom egy t-mobile-s iPhone 3G amin 3.0.1-es fw van.
  Szóval az lenne nekem a kérdésem, h itt található http://szifonfw.myip.hu/?path=./3.1.2/ “iPhone3GNemAktivált-nincsbasebandupdate-Almalogos” ezt nyugodtan felrakhatom? Shift+restore? Előre is köszi!

 47. most vettem egy új 3gst de még a 3.1es szoftverrel szeretném frissíteni 3.1.2 re de azt szeretném kérdezni hogy abba ugye még nincs benne az új boot loader és black rainel tudom jb lni?

 48. hello, nagy gázom van, ha nem segíttek!!!… próbálom a blackrain-t és azt is hogy másik firmware-t rakjak fel a telefonra, de megragad recovery modeban…

  és utána nem ír ki semmit… valaki help pls… hogy mit tegyek ha csak a recovery modeban van

  köszi szépen

 49. segítetek

 50. @rezme: igen felrakod a 3.1.2-t és nyomhatod is rá a blackra1n-t 😀 működni fog 🙂 de csak a jb

 51. de az új iboot nincs még benne ugye?

 52. @rezme: nekem 3gs van 3.1.2vel with blackra1n 🙂 szal simán fog menni 😀

 53. Sziasztok!

  Hónapok óta van iphoneom, ~maximálisan kihasználom, de szeretnék MINDENT elérni. Azaz jailbreak. Tegnap a blackraint rátoltam a telefonomra. Ott meg is állt a tudomány…Hogyan tovább? Mit csináljak utána? Honnan szerezzek cydiát, stb…Kell még hozzá több program is? Kérlek az email címemre válaszoljatok:
  [email protected]
  Előre is köszönöm, és bocsánat, ha már a tökötök kivan a kérdéssel.
  Sakál

 54. Hello!
  A minap írtam hogy nagyon gyorsan lemerül a Iphone 3GSem, de olyan szinten, hogy nem csinálok vele semmit sem és estére már 30% on van. Valaki azt tanácsolta hogy vigyem vissza a T-mobileba és kicserélik nekem. De az lenne a kérdésem, hogy csak az akkumulátort cserélnék ki, vagy kapnék egy új telefont?
  Azért lényeges ez a kérdés, mert ha olyan 3GSre cserélik ki, amit már nem lehet feltörni, akkor az szívás lenne.Valamint elveszne az invisible shieldem is, de ez nem is olyan fontos.Vagy nem oldható e meg hogy csak az akkumulátort cseréljék ki? Előre is köszönöm a választ!

 55. Vegre egy post, ahol az offolok kerdezhetnek. Ha kell segitseg osszerakni a beallitos cikket, szivesen segitek, vagy kezdoknek valaszolok, ha vki gondolj: felall.aaa [at] gmail [.] com

 56. Sziasztok. Egy baratom updatelte az iphone 3gjet az uj 3.1.2-es szoftra itunesal. Annyi mondent olvastam mar, de valahogy sehogy sem tudtama lenyeget kiszurni. Szoval lehet e igy a telot jaibrakelni?

 57. @zoltan: A topikok témája meg gyakran a
  8. parancsolatot
  Ne lopj.

 58. @Mordon
  Igen, természetesen. Az i-tunes/app-ban meg is jelenik az ikon a képen, apply, elkezdi és hibaüzivel kilép. Az nem lehet baj, hogy regnél nem adtam meg bankkártya adatokat? Mert csak ingyenes progikat kerestem.

 59. A vallási félóra után kérdeznék. Létezik arra megoldás, hogy billentyűzár esetén valamelyik hardveres gombbal (célszerűen a menü gombbal) lehessen hívást fogadni? Köszi.

 60. Sziasztok. Most fogok win-t újratelepíteni, és akkor ugye új itunes is felkerül, namost a kérdésem az, h amikor a friss rendszerrel összekötöm az iphonet, akkor minden adatom el fog róla tünni vagy simán leszinkronizálja a mostani cuccokat a telon az itunes-al? Segítségeteket előre is köszönöm!

 61. Sziasztok!

  Hónapok óta van iphoneom, ~maximálisan kihasználom, de szeretnék MINDENT elérni. Azaz jailbreak. Tegnap a blackraint rátoltam a telefonomra. Ott meg is állt a tudomány…Hogyan tovább? Mit csináljak utána? Honnan szerezzek cydiát, stb…Kell még hozzá több program is? Kérlek az email címemre válaszoljatok:
  thejackal92 at gmail. com
  Előre is köszönöm, és bocsánat, ha már a tökötök kivan a kérdéssel.
  Sakál

 62. Jadeye: És az aktiválás az hogyan a legegyszerűbb?

 63. @BoRRoNeo:
  😀

 64. Sdk-ról is lehetne egy jó részletes posztot csinálni.

 65. @greenw:
  szerintem meg most syncelj le mindent es mentsd el! (kepek zenek sms contacts meg ami meg kell..)

 66. Sziasztok.
  Bocs hogy nem épp a témába vág, de nem találtam választ külföldi fórumokon sem sajna.

  A következő a helyzet :
  Van egy 2g iphoneom, amire 3.0 szoftvert téve jöttek elő a gondok. Előtte a régi szoftverrel minden ment simán gördülékenyen.
  Legnagyobb probléma, hogy usb kábelen át nem találja sem a windows, sem az itunes. Nem csak hogy nem találja, de tölteni sem hajlandó, csak a 220as töltőből, viszont akkor is csak addig, amíg el nem indul a telefon.
  Viszont érdekes, hogy néha közben utána is tölti, de az aksi kijelző rész totál kapa, néha 100 %on van néha 10%-ot jelez és még bírja napokig. Legutolsó alkalommal amikor még minden ment (sajnos) feltelepítettem egy aksi monitorozó progit az appstoreból, utána ment tönkre minden.Természetesen ezt már töröltem, de nem javult meg.
  Mit tegyek ?
  Ha visszateszek egy régebbi változatú szoftvert az megoldja a problémámat ? Hogyan tegyem vissza, ha nem látja a gép a telefonomat egyáltalán ?
  Kösz előre a segítségeteket !

  Próbáltam másik usb kábellel másik gépen sem ismerte fel.

 67. @zoltan: lesyncelem, de hova menti a dolgokat a gépen?

 68. @greenw:
  az ipakra keress ra a C-n total commanderben hogy alt+f7 *.ipa *.mp3 🙂 a contacjaidat smseket meg kezzel szedd ki, amit most bocs de nem irnek le.

 69. Okés, köszi, megcsinálom!

 70. Sziasztok!

  Srácok, volna pár SOS kérdésem.

  Sokszor jailbreakelem a szifonomat (aktíválás nélkül), és mindig bizonytalan, hogy a szifon hozzáadása után látom -e az ultrasnow-t a telepíthetők között.

  1. Mitől van, hogy nincs?
  2. Ha nem látom, honnan tudom telepíteni a 0.9.3-ast? Mert repo666-ról csak 0.9.1-es jön le.

  Köszi szépem, nagyon jók vagytok!

 71. Hali!
  Láma kérdés, de nézzétek el. Szóval, nekem jelenleg windows xp van a gépen, legfrissebb iTunessal. Telefonom egy t-mobile-s iPhone 3G amin 3.0.1-es fw van.
  Szóval az lenne nekem a kérdésem, h itt található http://szifonfw.myip.hu/?path=./3.1.2/ “iPhone3GNemAktivált-nincsbasebandupdate-Almalogos” ezt nyugodtan felrakhatom? Shift+restore?
  Senki sem tudja a választ?

 72. Néhány infó magamtól !
  tehát volt trés 3g már gyárilag független legális tré csinálta. 3.12 vodás kártya.
  itunes-backup-blackra1n”ikon a szifonon”majd rábök telepít cydia rock.-hibátlan jb.
  működik a telcsi. modem : 05.11.07 FW: 3.1.2 (7D11) bár ez nekem semmit sem mond a régi dolgok közül minden felment és műkszik. Mcleaner,igo,inteliscreen magyarítás stb. ami nem megy az a mobilelog.
  nincs tethering.
  egy hiba volt egyszer azt játszotta ,hogy a töltés max 80 %ra ment fel és onnan gyorsan fogyott de egy reboot megoldotta úgy néz ki.

 73. Sziasztok!

  3GS, 3.01, JB és függetlenített is. Elvileg cikk szerint mehet rá a 3.1.2, marad a függetlenített verzióm.. DE.. néhol írják, hogy ezzel megszűnik az Internet Tethering Voda alatt.. Tud valaki segíteni, hogy ez tuti igaz, mert akkor nem teszem fel a 3.1.2-t. Köszi

 74. Nektek működik a Navigon 1.2 magyarítás? nekem nem telepíti fel mindig hibát jelez.

 75. @Andris: Nekem mindentől függetlenül megszűnt !! jb nélkül gyári 3g 3.1 el volt tettem bele vodás kártyát és amíg nem indítottam el látszott a menüben gondoltam nekem megmaradt hurrá aztán mikor használni akartam ráböktem és nem indult aztán már nem is látszott egyszerűen eltűnt ez nem a jb hanem az apple genyasága sztem

 76. @Ace: Az nagyon nagyon jo volna 😉

 77. valaki pls vegyen fel msnen… nagyon kéne a help… nem tudok JB-kelni blackrainel mert bekerül recovery mode-ba és nem megy onnan tovább , nagyon köszönöm előre…

 78. valaki pls vegyen fel msnen… nagyon kéne a help… nem tudok JB-kelni blackrainel mert bekerül recovery modeban és nem megy onnan tovább , nagyon köszönöm előre…

 79. Tud valaki még bontatlan csomagolású független 3GS-t még gyári 3.0-ás szofttal? (Az enyém basebandje frissült és sajna AT&T függő lett)

 80. @h.andras: Keress meg mailben, hogy mire vagy kíváncsi. trapala freemail
  Vagy írd meg ide 🙂

 81. Dicséretes a cikk!
  Olyan jó iparosmunka!!!
  Ilyenkor érzi azt az ember hogy törődés veszi körül egy közösségen belül!
  Csak jó szavak illetik a csapatot!!!
  Tengermély tisztelet!!!

 82. @lala79: szifonPONTcom/2009/08/13/magyar-ui-lokalizacio-3.0-beta-3/

  ez még csak béta, ahogy írják is 3Gsre jó, de nem tökéletes. A végleges verzióval nem tudom mi van, szerintem megakadt a dolog, de ez is több a semminél.

 83. cydia szifon source nektek is csak 65 appot tartalmaz. Előző JB-nél 80 körül volt. Magyar Millioner, meg ez az nincs. (3G 3.1.2vel blackra1n)

 84. Sziasztok!
  Már sokszor kérdeztem hasonlókat és tudom, hogy láma vagyok…:D
  Szóval…Van egy iphone 3g-m 3.0.1(7A400)->ez nem tom mi) verzióval és Windows-os géppel. Ez a szoftver ami rajta van fel is van törve…asszem redsn0w-val sikerült. Szeretném felrakni rá a 3.1.2.-es verziót feltörve ha lehet…, hameg nem akkor mindegy csak újabb legyen a jelenleginél. Az a kérdésem, hogy ezt milyen programmal tehetem meg windows-on illetve az ehhez szükséges dolgokat honnan tölthetem le? még egy kérdés: Az shsh ecid meg ilyen dolgokat hogyan szedem ki belőle, és egyáltalán sima 3g-hez kell-e?
  Köszönöm a segítségeteket!
  Bence

 85. @Bence: szifonPONTcom/2009/10/12/na-miez-custom-3.1.2-firmware/

  -itt letöltöd a 2.at, (iPhone 3G: Aktivált/nincs baseband update /almalogós/ )
  -iTunes megnyit
  -shift+restore
  -kitallózod amit letöltöttél
  -vársz
  -kész

 86. Sziasztok. Haverom vett ma egy fehér 3gs-t,és valami baj van vele szerintem.

  3.1.2-ő volt rajta,és ráeresztettem a blackra1n-t. Simán felmegy meg minden,de amikor fennt van olyan mintha érzéketlenné válna a kijelző. Néha nem is lehet elhúzni a lockscreen en a kioldást… Ilyet még nem láttam… Ha nyomok restore-t akkor persze megint semmi baj sincs. Kb 3 szor megpróbáltam,de mindig ez van.
  Valakinek van valami ötlete?:S

 87. @lanika: Javaslom, hogy tedd DFU módba, és úgy tegyél fel custom firmware-t…

 88. Cydia source listákat keresek, lehetőleg azokat, ahol tört appok vannak. Találtam pár linket, de azok mind benne vannak alapból a cydiában.

 89. Sziasztok,

  Sajna nálam még mindig nem oké valami:
  letöltöttem a CIA féle fw fájlt és azt mondja, hogy a frimeware file is not compatible még mindig.

  Van valakinek valami ötlete?

 90. @samgar:
  Amúgy egy konkrét sourcot keresek, amiből letöltöttem a G.O.C pro témát (27 megás) mindenkinek ajánlom. A gépemen levan mentve, de kéne a source címe, mert több más cucc is van fent.
  Valaki?

 91. @laserze: túlzottan is megakadt, olyan mintha a készítők beleuntak volna, vagy elfáradtak.

 92. 3g, 3.1.2 JB-t leírná nekem egyszerűen érthetően, emailbe???? Nagyon megköszönném! Blackrainnel sokszor próbáltam, aztán a vége restore lett!
  email: [email protected] !!

 93. @Szpisti: és ha DFU modba rakom akkor is iTunes al csináljam a costum feltöltést? és pontosan másodpercre pontosan leírná valaki a DFU-hoz eljutást?

 94. már egy ideje próbálkozok smsekhez saját hátteret bebiggyeszteni, de nem akarja az igazságot(t-pottal nyomom)vki esetleg tudna segíteni?winterboard nem jáccik

 95. Hi. Egy kis off. En eleg erosen hasznalnam a bluetooth fulest de allandoan panaszkodnak hogy alig hallanak. Valami megoldas? PDA kal hibatlanul mukodik.

 96. Sziasztok.
  Látom, hogy a Té-nél most van 3GS. Ha most veszek, van rá esély, hogy a feltörhetetlen változatot kapom?
  Másik: Ha nem olyan, akkor gond nélkül megy a jb, az unlock egyenlőre nem érdekes.

 97. @Gyurma: Gyurma, nagy valószínűséggel Te még magyar készletből kapsz (ez 2 hetente kerül frissítésre) és 3.1. lesz rajta gyárilag. Ezzel az unlock egyelőre felejtős, csak a JB fog menni rajta.
  Az iBoot változás egyelőre csak az USA piacon merült fel, ha jól tudom…nyilván csak idő kérdése, hogy ide mikor ér majd…

 98. Sziasztok!

  Kérlek segítsetek!
  Van egy T-Mobile-os 8gigás, iPhone 3G készülékem, 1 éves. 3.0-ás firmware volt rajta, jailbreakelve. Mikor megjelent a blackra1n iTunes 9-cel, felnyomtam rá a legújabb3.1.2 fw-t.Minden a fórumokon leírt módszert kipróbáltam már, de hiába, nem sikerül jailbreakelni. Windows 7 ultimate, és Win Vista home professional rendszeren sem. Így most gyári fw van rajta. Mi lehet a megoldás? Hogyan tudnám jailbreakelni, win 7-en? Függetlenítés nem érdekel.
  Előre is köszi a segítséget.

  És kössz a cikket!

 99. @lanika: DFU-módba rakni így kell:
  1. Dugd rá az iPhone-od a gépre. Valószínűleg, ha úgy van beállítva, még az iTunes is megnyílik, de ha nem, indítsd el, és utána hagyd úgy, nem kell törődni vele.
  2. Kapcsold ki az iPhone-od.
  3. Tartsd lenyomva a Sleep buttont 3 másodpercig, majd
  4. tartsd továbbra is lenyomva a Sleep buttont, és tartsd lenyomva a Home buttont is további 10 másodpercig.
  5. Engedd fel a Sleep buttont, DE tartsd továbbra is nyomva a Home buttont további 30 másodpercig.
  6. Ha mindent jól csináltál, akkor az iTunes beszól, hogy DFU-ba rakott eszközt érzékel.

  Ezután Shift-et tarsd lenyomva nyomj Restore-t az Itunesban, és tallózd be a custom firmware-t… Ennyi.

 100. giroszkop vizszintezesere van valami plist file? mert az enyem 1fokot elter sajnos a vizszintestol (fuggolegestol, attol fugg hogy nezzuk)

  voltt itt gy srac aki irt valamilyen aksi meros progit, na neki kuldom ezt:
  appulo.us/appdb/?page=viewapp&id=12110
  ez mar dizajnos 🙂 erdemes kiprobalni

 101. Sziasztok. egy olyan kérdésben kellene nekem segitség, h jelenleg 3.0-ás szoftver van a 3G-men. nem gyárilag függő. Akkor az oldalon található jailbreak-ek közül melyiket tudnék én használni. elég kezdő vagyok és nem akarom h használhatatlan legyen a telefonom :S ezért kérnék segítséget. Minden segítséget előre is köszönök. üdv.

 102. @lanika: Nincs mit, bocsi elöbb is válaszoltam volna, de csak most ültem a gép elé… Látom mások nem nagyon vettek észre…

 103. @fokt: Hogy érted azt, hogy “nem gyárilag függő”? Később lett az? 🙂

 104. @Pepe: Szia Pepe!
  Win 7 en nem igazán működik
  nekem is kifagyott ezért win xp alatt csináltam meg a jailbrake-et

 105. Sziasztok.
  Örülök a topicnak.
  A kérdésem:
  2 hónapos 3gs jailbraikelve 3.0.1 sw.
  A kezdetektől és yellosnow-al függetlenítve.
  Nem szeretnék 3.1 vagy 3.1.2-t
  Csak fel szeretném tenni újra a 3.0.1-et

  Mi a teendő?

 106. @samgar: Itt amit kértél:
  Repo.beyouriphone.com/, ezt add hozzá a cydiához.!

 107. Contactocat, sms-eket,stb melyik mappában találom, hogyha T-pottal bennt vagyok a telón?

 108. @Szpisti: De csak én emailbe küldtem el neki 😀

 109. VALAKI VEGYE MEG nekem ezt a programot
  hedonicsoft.com/prod/iphone/download-meter/
  es crackolusszal masoja le nekem a telojarol!
  KIFIZETEM!
  ami appulo-n (appscene) van 2db, sajnos egyik sem hajlando a telefonon elindulni…

  KOSZI 🙂

 110. @greenw: /private/var/mobile/library/sms

 111. @pokica44: Nagyon köszi!!

 112. @greenw: bocs a contakt nem tudom nálad mit takar de szerintem
  /private/var/mobile/library/addressbook

 113. @pokica44: esetleg a névjegyzéket nem tudod h merre van?

 114. Nem tudja valaki honnan tudnám leszedni a copilot eut?appulon fent van de onnan nem lehet.
  Köszönöm

 115. sziasztok, tudom hogy off, bocsi.
  SOS kellene egy válasz.
  Té-nél ikon 200-as csomagban van ugye 200 lebeszélhető perc, ezt bármely hálózat felé lebeszélhetem, vagy csak té-s számokat? értem azt, hogy hívhatok vodást is meg pannonost is ebből a 200 lebeszélhető percből. remélem érthető voltam.
  köszönöm

 116. @pokica44: sorry nem olvastam, h írtál:) contact-nál a névjegyzékre gondoltam. Akkor az Addressbook lesz?

 117. Szagi

  @samgar: Itt amit kértél:
  Repo.beyouriphone.com/, ezt add hozzá a cydiához.!

  Szagi, te egy úr vagy! Ez azzzz! Köszi szépen 🙂

 118. @greenw: szifonPONTcom/2009/06/25/hogyan-mentsuk-az-adatainkat-manualisan/

  itt egy lista a kérdezettekről

 119. @laserze: Nagyon köszi!!

 120. @Gyurma: igen csak T -s számokra ergo hálózaton bellül él a buli.

  @greenw: igen ez a névjegyzék

 121. @Gyurma: Minden belföldi számra elhasználható a keret.

  Kérdés:
  Nekem csak hétfőn lesz kártyám a telefonhoz, addig egy dominót használok. Már kétszer beszoptam, sikerült egy perc alatt lenullázni az egyenlegemet, és most is majdnem. Végre rászántam magam, hogy jailbreak-eljem a telefont, ami elvileg sikerült is. Feltelepült a blackra1n, de ezen kívül semmi változást nem tapasztalok. T-pottal néztem a fájlrendszert, de ugyanazt látom, mint eddig. A blackra1n-t elindítom, felajánlja a cydia telepítését (igazán kedves tőle, mert amúgy fingom nem lett volna, honnan és hogyan tegyem fel), viszont itt jön a probléma. Ez elkezdi ezerrel letölteni a cuccot, ami nekem pillanatnyilag megfizethetetlen a dominóval, így persze nem települt semmi. Lehetséges máshogy is telepíteni? Illetve a cydia, vagy a JB előnyeit kihasználni, amíg nincs normális előfizetéses simkártyám? (Custom firm telepítését egyelőre mellőzném.)
  Köszi mindenkinek előre is!

 122. Tud valaki arról valamit, hogy a dev team már nem foglalkozik az új baseband feltörésével? Csak a régire fog customokat gyártani?

 123. Sziasztok!

  Egy hetes T-Mobilos 3Gs telefonom van gyári 3.1.2-vel.

  Elolvastam a cikket, de lehet, hogy gyenge elméjű vagyok, mert pár dolog még most sem világos.

  Jilbreakelni úgy látom több módon lehet:
  1 – Pwnage tool 3.1.4
  2 – Blackra1n
  3 – Custom firmware 3Gs Aktivált
  4 – Custom firmware 3Gs Nem aktivált

  Mi a különbség az aktivált és a nem aktivált firmware között?
  Melyiket kell az én esetemben választanom?

  Melyik módszer biztosítja azt, hogy bármikor visszarakhassam a gyári firmware-t, és hogy a garanciát, adott esetben érvényesíthessem.

 124. @Before: Használj Wifi-t.

 125. @zolihun: perpill az sincs…De holnap reggel megyek wifiközelbe, akkor felrakom azzal, köszi! 🙂

 126. @zolihun:

  Nekem a nem aktivált kell, mert mivel t-mobileos a teló, és van hozzá kártyád majd tudod aktiválni, az aktivált arra kell, hogy ha amerikából hozattad a telót!

 127. @zolihun: A Pwnagetool már csak MAC re csinálják
  2 Blackra kell neked ezzel tudsz JB -ni
  ha már fent van a 3.1.2 akkor ne akarj rá rakni FW-t
  Aktivált annak kell aki régi verzióról frissít és nem T kártyával használja a telót
  a nem aktivált T -seké de az is csak annak aki régiről frissít

  neked csak a 2 es verziód van JB

 128. @zolihun:
  -pwnage tool macre van
  -blackrain windowsra
  -aktivált az annyit tesz hogy független, tehát használhatod más kártyával
  -a customot te nem tudod felrakni mert az csak már jailbreakelt telokra jó
  -ha nem sikerül vmi, a gyárit egy sima restorral vissza tudod állítani, gari visszajön

 129. @samgar: Egy Úrhölgy!

 130. Hali!
  Nem olyan régen lett jailbreakelve a telefonom, és felraktam rá a cydia proramot de hallottam egy olyan progiról amiben app store-os progikat vagy játékokat lehet keresni és torrent oldalakról ingyen letölteni. Aki ismeri a proramot az létszi írja meg a nevét.
  Köszi

 131. Köszönöm a válaszokat!

 132. @levi: cydiába add hozzá:cydia.hackulo.us/, majd telepítsd az Installous !

 133. @Sonik-29:
  Layar bol par pelda 🙂
  tweetelo csaj kepfeltoltes.hu/091015/1tweeter_www.kepfeltoltes.hu_.png
  bkv kepfeltoltes.hu/091015/2BKV_www.kepfeltoltes.hu_.png
  koncertek kepfeltoltes.hu/091015/3Koncertek_www.kepfeltoltes.hu_.png
  pizza kepfeltoltes.hu/091015/4Pizza_www.kepfeltoltes.hu_.png

  ——
  mas: ERRE valaki ? 🙂

 134. @Zoltan: bocsi, de akkor miért nem veszed meg te, ha kifizetnéd másnak?:)

 135. @laserze:
  talan mert nincs dombornyomott kartyam.

 136. @levi: ez ugyan nem telora program, de szerintem egyszerűbb innen szedegetni majd felrakni fizetős appokat
  appulo.us/appdb/

 137. Szagi, ezerbocsánat :$
  @–)—

 138. @feeblefrail: felrakhatod

 139. “[B]The Dev Team could spend all their time looking for holes in basebands but have made the decision to only unlock every other BB which is why they warn people not to upgrade.
  From MN’s Twitter:
  “the BB is far too massive to play cat&mouse on for *every* update they make, so unlock oscillates between BB and bootrom RCE” ”

  So from what i can make out, the dev team are not even trying to unlock the baseband 05.11.07. They unlocked the last baseband 04.26.** so now they are concentrating on the bootrom RCE (what ever that is).[/B]

 140. Köszi Szagi sikerült is

 141. Sziasztok!

  3G 3.1.2 rebel simmel lehet vodas kártyával hasznalni, milyen mas megoldas van amennyiben nem?

  Valaszaitokat elore is koszonom!

 142. Szeretnék egy kis segítséget kérni:

  Sajnos nálam még mindig nem oké valami:
  letöltöttem a CIA féle fw fájlt és azt mondja, hogy a frimeware file is not compatible még mindig.

  Van valakinek valami ötlete?

 143. @petya: Pesti vagy ?

 144. @cia: igen

 145. @Hazmester: Hali próbáltam rebelsimmel, i-smartphone-al. de semmi reakció. i-smartphone-al néha azt követelte, hogy aktiváljam aztán meg nem ismerte fel. Amíg valamelyik cracker meg nem oldja az új basebandet így marad.

 146. Van kedved holnap dunakeszire kijönni, mert meg nézném ha nem gond ?

 147. Sziasztok!
  Egy kerdesem lenne! Van egy 3GS 16Gb telom, de angol. Frissitettem a szoftot 3.1.2re van fent Cydia meg blackrain. Meg lehet csinalni a telot magyarra es ha igen hol talalok tobb infot errol?
  Elore is koszi ha tud vki segiteni ebben!

 148. cydia/ betalocal.szifon.com

 149. Szpisti

  Igen úgy értem 🙂

 150. Kedvem lenne 🙂 csak holna nincs semi időm 🙂 legközelebb vasárnap tudnék :-S

 151. Ha addig kibírod akkor majd írj egy e-mailt hri kukac freemail.hu-ra

 152. @Zoltan: 😀 te nagyon kész vagy :DD szegény lány 🙂 de a progi csak 3.1 megy szal nem sikerült felraknom de majd nemsoká feltolom az új szoftot 🙂 amugy köszi marha jó progi neke nagyon bejön

 153. @h.andras: Ha kell feltöltöm neked a rapidshare-re, csak a mérete nagy egy kicsit 1.62 Gb.

 154. Na mentem csucsukálni, mindenkinek kellemes szifonozást.

 155. @cia: köszi 🙂

 156. Sziasztok!
  Egy olyan kérdésem lenne, hogy hogyan lehet netről számítógépre letöltött témát felrakni a telóra?

 157. Admin!

  Gratula a cikkhez, de én továbbmennék:
  A főoldalra egy külön kis dobozkába (portletbe) csinálni kéne egy felsorolást:
  – 2G JB
  – 3G JB
  – 3G JB & Unlock
  – 3GS JB
  – 3GS JB & Unlock
  stb.

  Ezek lehetnének ugyanúgy blogok, mint a középen lévő írások, de commentek nélkül. Mindig frissítenétek, és mindig a legújabb JB lehetőséget írnátok le benne (mint egy unlock guide screencap-ekkel és printscreenekkel – de mindig frissítve). Mert sajnos az a baj, és azért kérdeznek annyi mindent a kezdők, mert nem találnak meg mindent egy helyen. Persze erre lehet azt mondani, hogy “ott a kereső”, de a problémát ezzel nem oldjátok meg. Mindig leszenk kérdések arra vonatkozóan, hogy “mit jelent az 1600-as hiba”, “miért nem lehet DFU-ba rakni”, stb. Azzal, hogy korrektül, frissen tartva megtalálnák az emberek a JB és/vagy az unlockolás leírását típusspecifikusan, nem lenne pl. 1000 feletti comment szám a 3.1 JB posztban sem.

 158. “cia”

  KOSZONOM SZEPEN A LINKET a MAGYARITASHOZ!!!!

 159. @Sonik-29:
  🙂 megneztem , furcsa nyelven twitterezik

 160. @Csöpi: private\var\stash\themes mappába kell bemásolnod, majd winterboardban kiválasztani

 161. @pokica44: Köszi! Megpróbálom.

 162. Sziasztok.

  Feltettem a 3G-mre a 3.1.2-es sof-ot. Sajnos a szolgáltató nevét nem írja ki, még úgyse, hogy a grafikus színes logo-t felteszem a cydiaból.

  Hogyan lehetne feltüntetni a szolgáltatóm nevét? Ha lehet színesben?

  Köszi.

 163. OFF

  H.András kérésére – Copilot LIVE Europe –

  h t t p://rapidshare.com/files/293479126/Copilot_LIVE_Europe.part01.rar
  h t t p://rapidshare.com/files/293480091/Copilot_LIVE_Europe.part02.rar
  h t t p://rapidshare.com/files/293481054/Copilot_LIVE_Europe.part03.rar
  h t t p://rapidshare.com/files/293482155/Copilot_LIVE_Europe.part04.rar
  h t t p://rapidshare.com/files/293483314/Copilot_LIVE_Europe.part05.rar
  h t t p://rapidshare.com/files/293484434/Copilot_LIVE_Europe.part06.rar
  h t t p://rapidshare.com/files/293485596/Copilot_LIVE_Europe.part07.rar
  h t t p://rapidshare.com/files/293486597/Copilot_LIVE_Europe.part08.rar
  h t t p://rapidshare.com/files/293486941/Copilot_LIVE_Europe.part09.rar

  ON

 164. Hi. Külföldről hozattam egy 3gs-t. 3.0 van rajta. Azt hogy tudom meg hogy gyárilag független vagy unlockolták?

 165. hazse: detto nálam is uez!

 166. @godan: ha unlockolt akkor jailbreakelt is

 167. @laserze: de a jailbreakre utaló nyomokat el lehet tüntetni és rögtön 50-ezerrel többért adják a “gyári” független iphone-t. Baseband, firmware, szolgáltató, minden átírható- ezket támogató appokat töröltetni kéne cydiából.

 168. @MegyoCon: Osztom megyo véleményét. Igen hasznos lenne. Akár egy kis chat is. Bár a blog kiszolgálója nem tudom lehetővé teszi ezeket.

 169. @Supi: hát igen, vannak extrém esetek: 😀
  szifonPONTcom/2009/09/23/vendeg-blogger-hackelt-szifon/

 170. help! bekúrtam a szifonom. 3g anno 3.0 jb + unlock volt rajta erre meg én hülye rossz kattintással a másik custom fw szedtem le. a nem aktivált. dfu módba raktam de 1600 hibával kidob. megőrülök

 171. Én meg mertem volna esküdni,h nekem volt 3g függetlenitett telom 3.1el… Ezt most akkor nem értem…

 172. Sokan várták már ezt a topikot úgy veszem észre! 🙂 Többek között én is! 🙂 Majd kérdezek tuti én is baromságokat! Kellene egy link a főoldalra hogy mindig el lehessen érni rögtön!

 173. lehet itt fel is tehetem a kérdésemet!
  valamiért elment a youtube,nem játza le a videókat csak a hangot,kép helyett pedig a quick player logoját nézegethetem!
  mi lehet a gond?
  ja jailbreak az van és 3.1!

 174. @Locsi: Ebben magyar hang és menü van?

 175. @Zuzzer:
  az enyémben igen….
  de ha en mtölem kérdezted cydiából letölthetö a magyar 😉

 176. SZIASZTOK!

  MINT KEZDŐ IPHONE TULAJ LENNE PÁR KÉRDÉSEM. 3.1 FW VAN A TELEFONOMON. CSAK JAILBREAKELNI AKAROM, FÜGGETLENÍTENI NEM. SAJNOS ABSZOLÚT NEM TUDOM HOGYAN KELL, HOGY NE TEGYEM TÖNKRE A TELEFONT. ILLETVE GARANCIA EZUTAN MEGMARAD? HALOZATI BEALLITASOKAT MEGJEGYZI? (NET STB)

  ELŐRE KÖSZÖNÖM A SEGÍTSÉGET. AZ ELSŐ SEGÍTŐ VENDÉGEM EGY SÖRRE!!!

 177. SZÓVAL MILYEN LÉPÉSEKET CSINÁLJAK. 🙂

 178. @MacMester: Elsőre elég, ha nem írsz csupa nagy betűkkel 🙂

  Második kérdés, milyen iPhoneod van?

 179. @yotzo: 3GS előre is köszönöm

 180. @MacMester: Ha tényleg nem szeretnél függetleníteni a jövőben, és TÉNYLEG nem szeretnél függetleníteni, akkor a GEOHOT féle megoldás a legjobb számodra.

  A teljes leírást arról, hogy kell jailbreakelni ezzel a programmal itt találod:

  geohot féle jailbreak

 181. Valaki visszaél a nevemmel!!!!!! Ez hogy lehet?

 182. @Gyurma: Mellesleg nem örülök neki, hogy van még 1 ilyen nevü felhasználó…. megtévesztő!!!

 183. @Bughi: köszi

 184. @ijofko: És ezzel elveszik a garancia? Hálózati beállítások megmaradnak?
  Tényleg, de tényleg nem akarom függetleníteni. 🙂

 185. @ijofko:
  Pontosabban ott van link a program letöltéséhez.

  1. Csinálj egy backupot a telefonodról iTunes-al, majd RESTORE segítségével telepítsd fel rá a 3.1.2 -es firmwaret.

  2. Ha ezekkel megvagy, lépj ki iTunesból, indítsd el a letöltött blackra1n programot, és az szépen elvégzi a dolgát.

  3. A telefonon megjelenik GEOHOT képe, cirka 30 másodperc alatt jailbreakeli a telefont, újraindulás után az iPhoneon a blackra1n ikonra kattintva tudod telepíteni a számodra szimpatikus csomagkezelő alkalmazás egyikét.

  Remélem nem írtam le bután 🙂

 186. @MacMester:

  Nekem is T-Mobile-os 32GB-s iPhone 3G[s]-em van. Elviekben, ha olyan szoftver okoz kárt a készülékben ( amire kevés az esély ) ami nem hivatalos, elveszhet a garancia. De ha bármilyen hardveres gondod-bajod van és visszavétel előtt feltelepíted rá a gyári firmwaret, nem lehet gondod belőle.

 187. @ijofko: Ezzel a hálózati beállításaim elvesznek?

 188. @mong: akkor nem tetszik neki az fw
  reméllem a régi 3.0 fw-d megvan
  azt rakd vissza és JB eld
  majd mehet rá az oldalon található fw

 189. Mi lehet az oka,hogy nem szinkronizál az i tunes? 3gs jb mobileinstallation ok 3.1.2

 190. Feltettem a Cydia-t. Hogy tudok letöltött programokat most telepíteni?

 191. @Supi: és a “model” azonosítót is át lehet írni? Eddig nyugodtan aludtam a gyári függetlenség tudatában, de kezdek elbizonytalanodni. le lehet ezt valahogy 100%-ra ellenőrizni? Márhogy nem unlockolták-e

 192. Cydias a telefonom. Letöltöttem pár .ipa file-t. Hogy tudom őket telepíteni?

 193. @rohamcsiga: ha beváll egy itunes frissítést a szemed előtt az eladó, vagy cydiában ellenőrzöd milyen progik lettek telepítve. Valamelyik cikkben volt róla szó, de most lefexem. Azthiszem az a kamuprogram ami feltör jailbreakel és unlockol is. Valahol volt hozzá egy videó is, na meg hogy mivel készül. Fake carrier, fake imei, meg ilyen proginevek. Én is most akarok függetlent venni…

 194. @MacMester: cydiában stable.szifon.com aztán keress rá a mobileinstallation crack-re, majd tegyél fel telóra 1 ingyenes progit App store ból és innentől csak az ipa- fileokat behuzogatod iTunes-ba majd szinkronizálod a telóval és fent is vannak a kiválasztott programok.

 195. Iphone 3gs-em van 3.0-ás. Függetlleníteni és jailbrékelni is szeretnék ha jól
  értelmeztem mindkettőre van lehetőségem. Mely programokkal kell?

 196. @laserze:
  “-pwnage tool macre van
  -blackrain windowsra
  -aktivált az annyit tesz hogy független, tehát használhatod más kártyával
  -a customot te nem tudod felrakni mert az csak már jailbreakelt telokra jó
  -ha nem sikerül vmi, a gyárit egy sima restorral vissza tudod állítani, gari visszajön ”

  Aktivált nem egyenlő a függetlennel. Aktiválod a telefont a sajaát kártyájával, ha függő a saját függő kártyájával, ha gyárilag független a telo akkor bármivel.
  Ha nincs meg az eredeti mert kulfoldrol van a telo akkor custom fw. hasznalsz vagy az aktuális jailbreak-elő szoftware aktiválja neked.

 197. @godan: redsn0w 0.8-cal tudsz dzsélbrékelni, és az ultrasn0w-val (cydiából telepíthető) függetleníteni.

 198. @H2CO3: 3GS-t biztos nem igy!

 199. Ha Backup csinálok manuálisan itunes-ba elmenti a telo számokat is:O? mert most volt restore,jailbreak,stb..de a sim karin lévő számok maradtak meg:S 😀

  kössszzz:)

 200. Ha Backup csinálok manuálisan itunes-ba elmenti a telefonszámokat is:O? mert most volt restore,jailbreak,stb..de a sim karin lévő számok maradtak meg:S 😀

  kössszzz:)

 201. @isty: pwngetool3.1.4 el custom ipsw gyártasz (aktiváltat)(vagy aktiválatlant s aktiválod az eredeti kártyával);
  utána ultrasn0w repo..s kész

 202. @ftotti: igen a backup menti a telszámokat hiváslistát sms-ek stb..is

 203. Nekem olyan gondom van ami latom senkinek, nem tudom leszedni az iphoneval keszult kepeket mert nem ismeri fel a PC-e eszkozkent, valaki(3GS/3.1.2/Jailbreak)?

 204. Jailbreakelheto a legujabb 3gs-is!!!
  phonealley.com/current/new-iphone-3gs-not-jailbreak-proof-but-needs-tether-to-boot

 205. Felraktam a 3gre custom fw-t de nem irja ki a halozat nevet. Vki stepbystep irja le h mit kell csinalni mert mar 100x megbantam h babraltam a 3.0 jailelt unlockolt szifonom…

 206. Hello mindenki!
  Nekem csak egy problémám van,de az számomra eléggé zavaró!Nem működik a Cydiám,vagy 1 hónapja beszart,állítólag összekutyultam a sok letöltögetésekkel,
  egy (haverom szerint).most mit tegyek?megtudom én amatőr ként oldani vagy vigyem el egy iphone guruhoz!előre is köszi

 207. @luteran82: Ha jól emlékszek, volt egy cikk itt szifonon, a Cydia kitakarításáról volt szó!

 208. Srácok!Az miért van hogy az itunes nem ismeri fel elsőre a telót csak kb.huszadszorra?(windows,3G 3.0)És még valami,amikor telefonálok előjön egy némító gomb.Azt nem lehet valahogy letiltani,mert állandóan benyomom a fülemmel:)

 209. @Joker 3G: köszi!!De azt hol találom meg?mert van egy jó pár bejegyzés!

 210. @luteran82: Hát én se találom, de tuti, hogy volt egy ilyen cikk, vagy lehet valamelyik cikken belül, valaki biztos tudja. Bocsi, hogy nem tudok többet segíteni!

 211. @luteran82:
  google – cydia crash
  elso talalt megoldja…

 212. @luteran82:
  vagy “how to fix cydia crashes”
  amugy xsellize-n le van irva

 213. @Franek: szifon source USB DRIVE 3GS

 214. exposé iphonera
  JUTUB.com/watch?v=7VI_4rROEFM

 215. @isty: A redsn0w 0.8 támogatja a 3GS jailbreakelését, és a legújabb ultrasn0w pedig a 3.0-ban levő BB unlockolását!!!

 216. Iphone 3gs-em van 3.0-ás. Függetlleníteni és jailbrékelni is szeretnék ha jól
  értelmeztem mindkettőre van lehetőségem. 3.2-es szoftverrel lenne jó!
  Mely progikkal kell?

 217. bar senkit nem erdekel de azert mutatom

  KICSIT BRUTAL lesz

  JUTUB.com/watch?v=Sa0g35j2da8

 218. @godan: 🙂 😀
  Nos igen elvileg mind a 2 re van letőséged
  de jelen pill még csak a 3.1.2 fw nél tartunk 3.2 még nincs
  elösször is kell egy redsnow 0.8
  kell egy eredeti 3.0
  redsnow val JB eled a telot
  majd utána az oldalról letölthető custom 3.1.2 fw -t felrakod és kész is

 219. Sziasztok!

  Hogyan/mivel kell beállítani a T-Mobile carrier logót a telón? (3GS + jailbreak van)

  Köszi!

 220. Srácok!

  Miért nem tudok visszamenni az előző napi cikkekhez? Nincsenek gombok az oldalon amik ezt lehetővé tennék. Mindenkinél ez van?

  Más…

  A Broadcom FM chip-el kapcsolatban. Egy ismerősömmel beszélgettem tegnap erről az FM cuccosról ami a 3GS-ben van. Ő azt mondta hogy tudja hogy lehet vele rádiót fogni és hogy tud jeleket is szolgáltatni az iPhone, mert olvasott róla a neten. Azt is mondta hogy az USA App Store-ben van is ilyen FM transmitter progi amit le lehet tölteni. Igaz lehet ez? Hogyan tudnánk ennek utána nézni? Csak mert izgat a dolog! 🙂

 221. @Franek: Valószinüleg döglődik a kábeled
  láttam sajna már ilyet 🙁

 222. @Zoltan: Ez tiszta Unreal!

 223. @isty: Köszönöm:-)

 224. Sziasztok !

  Szeretném a segítségetek kérni , egy hete újra tettem az xp-t és és letöltöttem az iTunes 8.1.0. nem akarja össze szinkronizálni a telefont , szerintetek mit csináljak , már ott tartok hogy inkább nem mondom xd. Előre is köszi .

 225. @H2CO3: igen közben rájöttem..

 226. @Zuzzer:
  egy baja van/lesz
  kijon ingyen , viszont hogy a jatekban eletben maradj venni kell majd health-t meg venni kell fegyver upgradet meg mindig fost…
  szoval kivancsi leszek hogyan lesz ez feltorve…
  appon belul kell mindenert perkalni…

 227. Hello!

  Arra lennék kíváncsi hogy ki milyen alkalmazásokat használ, tudnátok mondani párat ami praktikus és bevált? Mert most csináltam jailbreak-et és nem tudom miket tegyek fel. Láttam még régebben egyik haveromnál egy olyat hogy a kijelző tetejére bökött az ujjával és legördült egy menü ahol tudott állítani fényerőt, wifi-t, 3g-t. Annak valaki nem tudja a nevét véletlenül?

  Előre is köszi!
  Csao

 228. @Bitke: szia.és mit mond miért nem?

 229. @beno: Amit keresel az az SBSettings,cydian keress rá
  Azon kívül olyan alkalmazást amilyen neked szimpi

 230. @beno: Az az Sbsettings és a Cydia-ban keress rá.

 231. Köszi a választ pokica44. Rosszúl tettem fel a kérdést. Van tehát egy függetlenített jailbrékelt 3.0-ás 3gs-em. 3.1.2-es szoftot szeretnék rá
  és úgy hogy független is legyen. Ez már megoldható? Köszi

 232. @isty: Semmi gond! 🙂

 233. köszi szépen a választ. Még azt szeretném meg kérdezi hogy ebbe van az hogy ki tudom kapcsolni azokat a progikat amik háttérben futnak kilépés után? Vagy az egy másik alkalmazás?

 234. @beno: Amit én használok:
  Backgrounder (háttérfutást tesz lehetővé)
  iBluetooth
  iFile (fájlkezelő és -nézegető)
  Safari Download Manager
  Mobile Terminal + Python programnyelv
  Cycorder
  Snapture
  Realistic haptic/vibration – billentyűzet rezgő visszajelzést tesz lehetővé
  Ezek a fontosabbak, vam még egy pár “finomság”.