fbpx Skip to content

+2 fokos reggelt mindenkinek! 🙂

Tegnapi nap végére sok minden megjelent. Gondoltam most reggel elég, ha írok egy összefoglaló postot.

Első körben a Nintendo emulátorokról beszélnék. Hogy miért írtam többes számban? Nos, tegnap nem csak 1 emulátor jelent meg, hanem kettő.

ZodTTD – N64 Emulator:

mario

December elején aki figyelte ZodTTD fórumát láthatta, hogy nyílt egy újabb rész az N64 -nek. Akkor még csak gondolkoztak a srácok, hogy a 3.0 -val és az SDK platform-al már létre lehetne hozni ezt is és megfelelően működne a 3G és 3GS telefonokon. Tegnap megjelent!

Igen, tegnap óta letölthető ZodTTD Nintendo 64 emulátorának egy korai verziója a Cydia Store-ból összesen $2.50 -ért meglehet venni, illetve már letölthető az alternatív verzió bizonyos repókból 🙂

Azért írtam, hogy ez egy korai verzió, mert jelenleg nem igazán mennek a mentések és nem minden játék fut el rendesen, többek között landscape mód sincs. Érdemes tudni még, hogy a program leginkább 3GS -re van optimalizálva, mert a OpenGL ES 2.0 használja és ez csak a 3GS és 3rd generációjú ipodtouch-okban van.

Irányítás:

ZodTTD nem volt rest kifejlesztette az accelomater irányítást és BlueTooth kapcsolat által akár Wii controllert is használhatunk hozzá. Természetesen az alap tapogasd a képernyőn gombok is vannak, ha valaki azt szereti.

Itt jegyezném meg, hogy a Bluetooth Wii kontroller azért elég nagy újdonság, ha ez ZodTTD-nek sikerült, előbb utóbb majd minden kontrollert hozzá lehet rendelni az AppStore-os játékokhoz. Feltéve, ha az Apple megengedi az újabb privát api használatát.

Negatívumok:

– Az emulátor még igen kezdeti stádiumban van, még 3GS -en is “akadhat”

– Sajnos a legtöbb játék tényleg igényli a jobb grafikus processzort, így 3G -n else indulnak.

Ettől függetlenül szép kezdeményezés, reméljük minél jobban kiforr és egy teljes értékű nintendo 64 -et foghatunk a kezünkben.


Nescaline
Old-School Homebrew NES Games for iPhone and iPod Touch

Tegnap az AppStore-ban megjelent egy NES emuláló program is, amit a neves Jonathan Zdziarski készített.

Az ő program is hasonlóan épül fel mint amiről fent beszéltem. A kijelzőn lévő gombokkal irányíthatjuk a klasszikus Nintendo játékokat. A programba beleépítettek 5 NES letöltő helyet, ahonnan ingyen tölthetjük le a játékokat, ergo egy teljes értékű Nintendo van a kezünkben. 🙂 Működik a mentés, van landscape mód is. Az optimális játékmenethez 3GS ajánlott, de nem szükséges.

Picit beszélnék még Jonathan Zdziarski-ről. Sokan, akik nem a 2G -s korszak óta követnek minket nem ismerik őt. Ő is a dev-team egyik “volt” tagja. Annyira azért nem munkálkodott a csapatban, őt inkább a apple SDK érdekelte. Írt is 3-4 könyvet erről, ha rákerestek a google-ben érdemes ezeket elolvasni, megnézegetni. Többször beszéltünk már róla itt a szifonon is:

http://szifon.com/2009/07/25/szombat-napi-hirek/

http://szifon.com/2009/05/22/appstore-jovahagyas-ujabb-biztonsagi-problemak/

http://szifon.com/2008/04/05/iphone-konyvek/

Leginkább az Apple biztonsági problémái érdeklik, de részt vett már több iPhone közösségre ható munkában is.

iPhone – Bluetooth Billentyűzet:

Tegnap egy furcsa csomagra lettem figyelmes a cydiában:  Bluetooth Keyboard

shapeimage_1

Ez a program arra hivatott, hogy bármilyen külső kékfogas billentyűzetet rákapcsoljon az iPhone -ra. Többek között az Apple BT billentyűzete is megy. Jelenleg csak a Demo van fenn a cydiában a másikat valami miatt letörölték. Keyboard Driver Demo néven keressétek. Mint ZodTTD Wii-je ez is a BTstack Project -re épül a Bluetooth kommunikáció terén. Ez a project opensource, tehát bárki felhasználhatja, hogy BT kommunikációt készítsen a programjához.

Jelenleg a Demo azt jelenti, hogy csak a programon belül tudjuk használni a billentyűzetet, de reméljük hamarosan megjelenik a teljes verziós változat.

Sn0wBreeze – Avagy PwnageTool Windows-ra:

logo

Újabb képeket kaptunk a Sn0wBreeze-ről! A SnowBreeze tulajdonképpen a Pwnagetool Windows-os verziója. Készíthetünk vele custom firmware-t Windows alatt is. Anno a 2.1 már nem jelent meg több Winpwn, ezért abba maradt a custom firmware-k készítése Windows alatt. A Sn0wbreeze ezt hivatott újra életre kelteni.

A funkyspacemonkey.com megkapta tesztelésre a Sn0wBreeze egy végleges Béta változatát. Azt írják, hogy kevesebb mint 30 másodperc alatt készíthetünk customfw -t, ugyanakkor a pwntool-nak ez több mint 4-5 perc. Az új változat továbbá támogatja a Blackra1n függetlenítést, de ugyanakkor iphone 2G bootneutert is tartalmaz.

Megjelenés: Karácsony / Újév

sn0wbreeze1 sn0wbreeze9

Olvasd el a hozzászólásokat is

44 Comments

  1. A Bluetooth Keyboard nevű programnak gondja volt a 3.1.2-es fw-el, mára igérték a javítást.

  2. es vajh ez a sn0wbreeze jo lesz az “uj” iBoot-os 3.1.2-es 3GS-ekre?

  3. Ez egy jó kérdés manca!

  4. @manca, @szadipapa: még régen írta ih8sn0w, hogy sajnos nem lesz az új 3GS untethered.

  5. Akkor várnunk kell még Gehotra, hátha kiadja valamikor. Hallott valaki esetleg arról hogy Gehot mikor adja ki 3GS untethered jailbreaket?

  6. @szadipapa: Előbb gondolom kellene találni az új iboot-ban is valami biztonsági hibát amit kihasználva kijöhetne a tethered törés. Erre az esély megvan csak hát kicsi…majd egyszer biztos.

  7. Valakinek megy a NES emulátor linkje, applestoreban nem találom! Közvetlen linkre azt írja nem elérhető a storeban. Appulon sincs! Akkor ez most mi?

  8. @szadipapa: Geohot azt irja a twitter blogjan, hogy eleg van az egeszbol es nem foglalkozik az untethered jailbreakkel, nem fogja megcsinalni. Remeljuk meggondolja magat.

    “sick of the iphone and the dumb emails and tweets i get because people don’t read, haven’t worked on it in a month now and don’t plan to 8:10 AM Dec 9th from web “

  9. Most értettem meg hogy ez sima NES emulátor. Az igazi nagy konzolnak számító SNES-hez(Super Nintendo) nincs vmi emulátor, akár cydia-ból?

    Köszi!

  10. @MrTwister: Sajnos igazad van. Tényleg levették, reggel még fenn volt.

    @cotag: Már érződik a “nép” nyomása… figyeld meg lassan valaki elfogja kezdeni feltörni és akkor Geohoz beszáll és feltöri. hehe

  11. @admin: sztem is igy lesz, Geohot nem birja majd ki, hogy mas csinalja meg. Es egyre tobb ember marad jailbreak nelkul, vagy bevallalja a tethered jailbreaket, ami finom szolva szivas. De azert ugy tunik ez par napon belul nem fog megtortenni.

  12. @cotag: Sztem nem szopás tethered jailbreak, mert ha 20% alá esel akkor áteszed magad airplane módba. Ott még 10-15h bőven bír a telefon és ha nagyon kell egy hívás akkor fogadod vagy hívsz. Aztán utána már úgyis találsz 220 valahol 🙂

  13. Off: Kedves Admin! Ha van időd lennél kedves feltölteni az ebben a postban említett http://szifon.com/2009/10/12/na-miez-custom-3.1.2-firmware/ 2G: Aktivált/független/almalogós firmware-t valahova, ahonnan le lehetne tölteni, mert a szifonfw-s cím nem működik.? Köszönöm előre is! és bocs az OFF-ért.

  14. @cotag:
    total meg tudom erteni geohotot, bunko a tomeg, csak kovetelozik, elismerest viszont nem mutat. lasd itt is le lett melegezve a srac…
    @admin:
    azert eleg gaz hogy szerencsetlen ajfont repcsibe kell kapcsolgatni mert “fos” az aksija es nap vegere mar haldoklik 🙂

  15. a tethered jailbreak mit jelent pontosan?

  16. @ecci: Hogy megy rajta az tethering, azaz a mobilnet megosztás 🙂

    Amúgy várom már a Sn0wBreeze -t. Jobb ha én magam csinálom a customfw -t.

  17. projektoros mobil nokia iphone mutans:D
    index.hu/tech/2009/12/22/a_lezersugarba_epitett_halalcsillag_esete_kinaval/

  18. @ecci:
    hogy ki be kapcsolgathatod a telot es nem kell ujra fekteesozni, nem szall el

  19. Mi is az alternativ repo címe?:$ (n64 emuhoz)
    köszi

  20. @admin: nekem azert elfordult a 3GS-el, hogy magatol kikapcsolt (csak egyszer), szerencsere nem volt rajta jailbreak. Azert ha par napra elutaznek kicsit stresszelnek, hogy valamiert ujra kell inditani es akkor ott allok telo nelkul.

  21. @zoltan: hat olvasgattam a kommenteket az ‘on the iphone’ oldalon, nem kicsit faraszto, hogy szazadszor teszik fel ugyanazokat a kerdeseket.

  22. Sziasztok.Bocsi,az offért de nem tudom 3.1.2-vel szinkronizálni a telómat itunosban.EZt írja ki: Itunes was unable to load provider data from sync services.Valaki tudni segíteni?üdv

  23. Én először nem tudtam mi van, mert amíg rajta volt a notin és úgy újraindulgatott akkor oké, ment a fekete eső és nem volt gond.
    De másnap városba voltam, vártam egy számlára, addig babráltam az új 3GS-em és egyik alkalmazás újraindítást kért, hopp beszoptam 🙂 Azóta restore és kivárok amíg lesz rá megoldás, ha lesz 🙁 mert ez nem az így nem az igazi

  24. @Roland: Ha gondolod cserélek veled telefont, iPhone csak nem 3GS 😀

  25. de létezik olyan 3gs aminél nincs ez a ki-bekapcsolòs csoda?

  26. @ecci: Létezik, szeptember előtti.

  27. Kb 1 hete megjelent a sn0wbreeze Lite verziója.
    ha szeretnétek tudni hogy milyen lesz a sn0wbreeze 3.1.2 tessék:
    rapidshare.com/files/324457784/sn0wbreeze_3.1.2.exe.html
    MÉG NEM A PROGRAM!!!!!! NEM MÜKÖDIK.

  28. Sziasztok!nem értem,2 hete vettem a 3gs-t Ausztriában,itthon a haverom megcsinálta és nem kell félnem,ha kikapcsol.akkor ez régi széria volt,vagy tud a srác?3gs,cydia,jb,3.1.2. van rajta.

  29. @Saga24: hát ha tud akkor add meg az elérhetőségeit:D

  30. @admin: és costum fw-sel működik?

  31. üdv!
    az iwayel mi a helyzet?hogy áll a fejlesztés? mert az online oldalt néztem, de ott be kell jelentkezni.

  32. @bru.balazs: nem ezt várjuk 🙁

  33. Hello valaki tudja hogy hogy lehet feltörni az ipod 1g-t 3.1.2-es szoftverrel az ih8ssnow progival???

    kössz

  34. Hi
    Az uj T-mobiles 3gs ekre van mar olyan unlock ami ujrainditas utan is mukodik?
    Koszi

  35. Bocsi elolvastam az elozoket hulye kerdes volt 🙂

  36. üdv!
    egy kérdés. eddig ha megnyitottam az intézőt, akkor ott volt az iphone, de most nem látja, tegnap volt restore. ötlet?mit kell feltenni hogy lássa?

  37. @Brekii: A kérdés az, hogy mikorra lesz, mert lesz az tuti 🙂

  38. @morcego: openssh amire neked szükséged van szerintem.
    más:ha egy 3gs ilyen ki-bekapcsolós módon van jailbreakelve, hogy lehet levágni?kikapcsolom és megadja magát mikor újra bekapcsolnám vagy mi?

  39. @zoltan: Tévedés, az az untethered JB. 🙂
    @ecci: Mikor újra bekapcsolnád, Recovery módba megy, iTunesért sír.
    Am morcegonak nem kell (erre) az openssh. A windóz intéző alapból látja a telót digitális fényképezőként.

  40. @H2CO3: és most így akármelyik 3gst lehet jb-elni?hogy ki-bekapcsolásmentes élete legyen?

  41. Szasztok skacok. Nem tudjatok meik az a program ameik felveszi a telefonbeszelgetest? Nem talalom hirtelen. Koszi

    Boldog Karácsonyt mindenkinek 🙂
    -^-
    /”,’\
    / . ‘.\
    /.”,.’. \
    !!!

  42. @Norrbi: az nem csak UK-ben működik?ha mondjuk vki tud olyat ami működik itthon én is megköszönném


Add a Comment