fbpx Skip to content
Sziasztok!
A tegnapi kollégámhoz hasonlóan én is a Starking videópályázatával kapcsolatban szólnék hozzátok. Kicsit máshonnan közelítem meg a témát.
Egy ideje tart már a pályázat és rengeteg videó érkezett:
Akadnak köztük ígéretes darabok is, de mindenképpen érdemes megnézegetni őket. Még az is lehet, hogy hatással lesznek rátok. Előre szólok, hogy a videók nem véletlen tűntetik fel jobb fényben a Mac-et a PC-vel szemben.
Ajánlanám a mi videónkat is: http://www.starking.hu/pages.php?pageid=78
Kérlek titeket, hogy nézzétek meg és ha tetszik, akkor egy fél perces műveletben a reggeli kávé mellett tegyétek le a voksotokat. A következő oldalon iratkozhattok fel egy Mac megjelenésekkel kapcsolatos hírlevélre(semmilyen adatot nem kell megadni, csak az email-eteket):
És ez után tudtok a videó alatt email címetek megjelölésével szavazni. Mi is nagyon hálásak lennénk minden egyes szavazatért.
Nektek is megérheti, mert nyerhettek egy kamerás iPod Nano-t is!

Köszönöm mindenkinek a Werkakadémia pár elsőévese nevében!

Olvasd el a hozzászólásokat is

52 Comments

  1. Először is tisztáznám, hogy nem vagyok MAC ellenes! De valljuk be a MAC szép, dizájnos, stílusos, de ami a teljesítményét illeti egy nagy rakás sz@r! Abból az árból olyan laptopot lehet venni, hogy a MAC leülhet melette! Vegyük számításba azt is, hogy a MAC OS -en szinte semmi se fut ami a Microsoft Windows 7 OS -en, és ha MacBookra Windows 7 -et akarunk ráerőszakolni megtörténhet, hogy sikerül, de olyan instabil lessz mint PC-n a MAC OS… Szóval szerintem nem éri meg az árát…

  2. Hat azert osszeeresztenem a macbookodat az en msi-mmel ami fele annyiert 2x tobbet tud hardverileg. Amugy ott a beszeljukmac.com dugig megbizhatosagi problemakkal. Igen nagy gondolat volt uj apple termeket osszehozni 10eves laptoppal. Ami StaKinget illeti repulovel egyutt olcsobban megveszem mint naluk;).

  3. Hát igaz-igaz, az Apple mindenben abszolút pénzéhes üzletpolitikát folytat, így méregdrága termékeik vannak (mekk, szifony stb.). Viszont a legtöbb általuk készített kütyü kiváló minőségű, sokmindenben előzi a korát. Persze van olyan, hogy 1 laptop hardveresen megelőzi a Macbookot, csak nem igazán ez az általános helyzet.

  4. Szerintem az már régen rossz, hogyha egy cég/kereskedő úgy akarja eladni a forgalmazott termékeit, hogy a konkurens termékeket tünteti fel rossz szinben.

    De most komolyan, ennyire telik Magyarországon?

  5. Ezek szerint a macet nem kell tölteni… Bármeddig bírja…

  6. Még mielőtt sok rosszat kapok, el kell hogy mondjam, ez a videó 3+ perces lenne eredetileg, sokkal több anyagot vettünk fel, de így sikerült összevágni. Nem arra mentünk rá, hogy lefikázzuk a sima laptopot, nem találtunk jobbat annál…
    Egyébként ha visszamennénk az időben, amikor az a laptop gyártódott, akkor már megvoltak az első olyan Apple laptopok amiken volt isight kamera és az aksijuk is sokkal tartósabb volt. Az oprendszerről nem is beszélve.

    Azt meg azért nem is tettük bele, csak egy vilanásra a windows-t, mer jogok miatt nem akartuk, hogy kizárják a videót. Volt forgatókönyv, elég sok minden változott a forgatás alatt is és a vágásnál mégtöbb….Kevés időnk volt nagyon, késtünk. Forgatni is csak 3 óránk volt zavartalanul, mer jöttek a vendégek. Majd ha érdekel valakit, szólhatok, ha elkészült a hosszú verzió is.

    Én személy szerint utálom a windows-t, nem azér mer windows és manapság divat szídni, hanem azér mer kipróbáltam az Osx-et. És ez a döntő. Isssszonyat nagy külömbség, már nem is tom elviselni a windows 7 lassúságát egy olyan gépen, amin a Crysis közepes-max grafika beállításon elfut! Fent van rajta az Osx is, és minden! művelet negyedannyiba kerül mint windows-on!! Negyedannyiba!

  7. Sziasztok! Ez poén! Miért kell nektek véresen komolyan venni?! Amugy én abszolut nem vagyok mac párti, drága és nem gyorsabb, és ha valamiért stabilabbnak tűnik az csak azért van mert kevés hozzá a hardver és a szoftver is.
    Egy ami tényleg jobb szerintem az anyagok a csatlakozók.
    Ja ez a video sokkal jobb az előző álmos dolognál!

  8. Starking a havi szponzor vagy mi a tok, hogy minden masodik post roluk szol? Abba lehetne mar fejezeni…Mellesleg ez egy igazan szar film volt, mind mondanivalo, mind megvalositas teren.. ja es a “zenetol” is hulyet kap az ember…

  9. Én humorosnak találtam a ventilátor részt 🙂

  10. Ennyi ingyen reklamot ennek a starkingek….
    az a kopasz gyerek vagy jo szinesz vagy tenyleg baromira nagy sznob

  11. Eh, nemjó ez a videjó! Nincs benne egy darab női személysem 🙂

  12. @admin: Biztos Intel processzorral volt felszerelve =)) csak azt kell nitrogéncellával hűteni a laptopokba 😀 Álltalában a ventinlátorok a hűtésükbe halnak bele 😀 Most nézhettek engem is snobnak, de 8 éve javítok laptopokat, és a véleményem róluk, hogy a legjobb párosítás az AMD-ATI HD 🙂 Gyors, stabil, halk, nem megeledik, keveset fogyaszt!
    A videohoz még egy annyit hozzafűznék, hogy a sz@ros macbookot nem egy kőkorszaki laptophoz kellene hasonlítani! Nem kaptatok egy HP DV6 -ost? vagy egy ASUS-t?
    Vessétek össze a két rendszert, meik mit tud? Meik gyorsabb? Melyiken futnak a játékok, melyiken hány alkalmazás fut, mekkora a terheltség, és akkor lehet fikázni a MAC-et is kicsit… Jóformán semmi se fut rajta, nincs ami lassítsa mivel a háttérben sem fut semmi induláskor!
    Ja és nem tudom, hogy idén melyik rendszer dobbantott nagyobbat a felhasználók között? MACWindows7?

  13. Egy dolog azért van, amiben egy mekk biztosan odaver egy ringyózt: a win az csak hülyebiztos, de a mac az ERGONÓMIKUS ergo hosználható is.
    (csak azért, hogy apple-lel foglalkozó oldalon ne csak szidjáka Mac-et. 😀 )

  14. @mythbuster:

    “De valljuk be a MAC szép, dizájnos, stílusos, de ami a teljesítményét illeti egy nagy rakás sz@r! ”

    Hát igen, a MacBook Pro egy lassú gép 😀

    “Abból az árból olyan laptopot lehet venni, hogy a MAC leülhet melette! ”

    Ne zavarjon, hogy azonos kategóriában nem kapsz olcsóbb gépet.
    (Ne, ne gyere az ipari hulladék FuSI és MSI vackokkal.)

    “Vegyük számításba azt is, hogy a MAC OS -en szinte semmi se fut ami a Microsoft Windows 7 OS -en, és ha MacBookra Windows 7 -et akarunk ráerőszakolni megtörténhet, hogy sikerül, de olyan instabil lessz mint PC-n a MAC OS… ”

    – Minden alkalmazás amit általában az emberek notebook-on használnak, megvan OSX-re is, csak lényegesen jobb és szebb kivitelben.
    – Aki azért vesz Mac-et, hogy lelassítsa a Microsoft rendszerével, az meg is érdemli
    – Egyáltalán nem lesz a Win7-től instabil, csak lassabban fog működni, hála az elmaradottabb erőforrás kezelésnek, ami minden Windows sajátossága

    Nem kéne úgy nyilatkoznod, hogy Mac-et csak a neten láttál képeken…

    @franek:

    “Hat azert osszeeresztenem a macbookodat az en msi-mmel ami fele annyiert 2x tobbet tud hardverileg. ”

    Meséljél…

  15. @Mordon:
    macbookpro17″ 684900ft kb nehogy abbol mar ne kapj egy erosebb mezei “pc” laptopot?!

  16. @mythbuster:

    “Most nézhettek engem is snobnak, de 8 éve javítok laptopokat, és a véleményem róluk, hogy a legjobb párosítás az AMD-ATI HD Gyors, stabil, halk, nem megeledik, keveset fogyaszt!”

    Hát barátom, te nem sok notebook-ot láthattál, ha ilyen hülyeségeket beszélsz.
    AMD meg kis fogyasztás és gyorsaság 😀 😀 😀
    Nincs egy normális mobil rendszerük, asztali rendszerek esetén valóban tudnak felmutatni valamit, de mobil fronton szóba sem kerülnek, ha komolyan veszi bárki is a témát.

  17. @Zoltan:

    Nem kapsz.
    De lássuk mit is kéne tudnia annak a 17″-os notesznek:
    – 2,8, vagy 3 GHz-es Core 2 Duo proci
    – 4 GB RAM (8 GB-ig bővíthető), 1066 FSB
    – Gigabit ethernet
    – Firewire 800
    – digitális audió kimenet
    – hibrid videóalrendszer – GeForce 9400M/9600M (512 MB)
    – 1920×1200-as natív felbontás
    – digitális videókimenet, ami meghajt egy 30″-os külső monitort is
    – több mint 8 óra működés akkuról
    – normális touchpad (egy notebook-nál ne kelljen már egeret használni)
    – megvilágított billentyűzet
    – alu burkolat
    – teljesértékű szoftvercsomag (rendszer és alkalmazások)

    No ilyet mutathatsz olcsóbban.

  18. @Mordon: A Turion X2/Athlon64 X2/neo processzorok, sokkal többet mutattak nekem fel mint az intel izzadó processzorai! Az intel alapból túlhajt minden egyes processzort, hogy legyen sebessége, a hűtéssel nem számol, se a stabilitással! Nem egyszer volt már alkalmam tapasztalni, hogy az 1-2 éves notebookok esetén a coolerek már elvannak szállva, zajosak, és ha megterheled akkor képes 10 perc alatt könyörtelenül halálra fagyni! Az AMD -nek nem az a célja, hogy halálra hajtsa a processzorait, inkább menjen egy processzor 2,6GHz helyett 2,1GHz -n de stabilan, és ne izzadja magát halálra!, ezért is van az, hogy az Athlon -al felszerelt notebookok nem zajosodnak meg, és nem főnek le mint az intel 10 perc alatt, és ezzel én is egyet értek!

  19. @Mordon: Fantasztikus 😀 és mit akarsz tenni azzal a tömérdek atommaggal? 😀 Netán képeket nézegetsz vagy zenét hallgatsz? 😀 egy iPhone -al mindazt meglehet valósítani mint egy macbookal, kisebb a kijelző, de lehet vele telefonálni is! :D… Amúgy én telepítettem Windows 7 Ultimate -t MacBook Air -re, ment is rajta, míg túl nem terheltük a rendszert a S.T.A.L.K.E.R -el… Úgy el-kékhalálozott mint atom! Tudod a Mac-ek ben van egy kis hitvány Apple biztonsági chip, amihez a Microsoft valamiért nem gyártott le drivert 😀 Így édes mindegy, hogy MAC vagy Windows van rajta, ha csak nem zenélni vagy nettezésre akarod használni a géped, akkor nem éri meg Apple MacBookot vásárolni… lehet kritizálni de igazam van 🙂

  20. ez a videó inkább a könnyítsd meg a pénztárcád kategóriába tartozni, túlzó, nevetséges és szar a videó.
    ne értsd férre, a kamerahasználat az a helyén van csak a megvalósítás szar ahogy van!

    700k ből meg simán veszek olyat laptopot ami odaveri a prot, asztaligépet meg még milyet lehet 700ból venni, nyami 😀

    az aksikra meg nem kellene feszülni, a mac aksija ugyanúgy rommá megy 1év használat után mint a többi laptopé. jók lennének az apple termékek, de az apple és steve üzletpolitikálya gyomorforgató és gusztustalan.

    olyan mintha politizálnánk, tök8 hogy A vagy B, mert mind a ketten ugyan azt csinálják, szinte ugyanazon az útvonalon, mi meg csak mosolyoghatunk hogy haha, megint jól megszoptuk, de jó :S

    fölösleges ilyen faszságokkal foglalkozni, 700k FT meg nem ér az a “szar”

  21. @mythbuster:

    ” Az intel alapból túlhajt minden egyes processzort, hogy legyen sebessége, a hűtéssel nem számol, se a stabilitással!”

    Ezeket a butaságokat nem tudom hol hallottad, de köze nincs a valósághoz.
    Azokban a “túlhajtott” procikban még van vagy 20-30% túlhajtásra lehetőség, és köszönik, de nem szoktak lefagyni, a túlmelegedés és az emiatti fagyás meg nem éppen az Intel procik problémaköre, hanem inkább AMD-s történet, de látom felesleges veled erről vitatkozni, mert abszolút nem értesz hozzá.

    “és mit akarsz tenni azzal a tömérdek atommaggal?”

    Azt hittem már magadtól is rájöttél, hogy egy 17″-os MBP árát nem pistike csengeti ki, hogy az iskolában azzal dicsekedjen, hanem olyanok, akik megtermelik az árát (grafikusok, fotósok, videósok stb.), akiknek az asztali munkaállomástól távol, a terepen is szükséges lehet a nagy teljesítmény.

    “Tudod a Mac-ek ben van egy kis hitvány Apple biztonsági chip, amihez a Microsoft valamiért nem gyártott le drivert”

    Édes istenem és az ilyen még azt hiszi magáról, hogy ért az informatikához 😀 😀

    “ha csak nem zenélni vagy nettezésre akarod használni a géped, akkor nem éri meg Apple MacBookot vásárolni…”

    Hát igen, Mac-el csak zenélni és netezni lehet….. Jajjjjjj……
    Ha ezt nem direkt csinálod, hogy bosszantsd az ide betévedőket, vagy forgalmat csinálj az oldalnak, akkor nagyon tudlak sajnálni.
    Lehet elégedetten használni Windows alapú rendszert is, de ilyen szintű korlátolt butaság már elég fájdalmas.

    @fleshman:

    Mint írtam, nem tudsz, de ha tényleg mást gondolsz, akkor várom a listát az olcsóbb és gyorsabb gépekről.

    “az aksikra meg nem kellene feszülni, a mac aksija ugyanúgy rommá megy 1év használat után mint a többi laptopé.”

    Lehet (bár nem igaz), de addig sem 1,5-2 órát megy el, mint az átlag Windows-os noteszek, ami egy notebook esetében eléggé lényeges szempont.

    “fölösleges ilyen faszságokkal foglalkozni, 700k FT meg nem ér az a “szar””

    Ha fotós vagy és 2-300 GB-nyi RAW képet kell átnézned terepen, akkor hidd el, megéri az a “szar”, mert ezzel keresed a kenyered. Ezek a gépek nem játékra vannak, mobil munkaállomások.

    A kis 13″-os Macbook, meg Macbook Pro, meg nem mondható drágának a saját kategóriájában. Ezzel nem azt mondom, hogy olcsó gépek, mert kurvára nem azok, de a hasonló felszereltségű és minőségű gépeket más gyártó sem adja olcsóbban.
    Persze, ha te megalkuszol a biliműanyag, nyeklő-nyakló-nyikorgó, agyonmatricázott burkolattal, a használhatatlan touch pad-el, a 1,5-2 órás akkuidővel, a zörgő ventilátorral, a gépeléskor hullámzó és tévesztő billentyűzettel, a gyenge minőségű kijelzővel akkor kapsz sokkal olcsóbb gépet is, de vannak sokan akik ennél igényesebbek, az Apple és a többi gyártó az ilyen árkategóriájú gépeket nekik készítik.
    Ha nincs pénzem Audira és mindenképpen kell kocsi, akkor megelégszem egy Suzukival is, de nem fogom szidni az Audit a fórumában és jobbnak kikiáltani a Suzukit, mert mindenki kiröhögne.

  22. @Mordon: Latom nem igazan vagy kepben semmi ertelme vitatkozni veled mivel magad ellen beszelsz. Maradjunk annyiban hogy nem veletlenul tobb laptot van mint macbook. Meghogy Msi ipari munka hehehe. Amugy a ceges laptopom szoftvertiszta csak irodas alkalmozasok futnak rajta lam 3 eve stabil az xp pont mint mac mert nincs rajt semmi!!!! 2x annyit nem erdemes fizetni hogy vilagitson a tetejen egy alma;)

  23. @franek:

    “Meghogy Msi ipari munka hehehe”

    Nem ipari munka, hanem ipari hulladék. Nem ugyanaz a kettő 😀 😀

    ” Amugy a ceges laptopom szoftvertiszta csak irodas alkalmozasok futnak rajta lam 3 eve stabil az xp pont mint mac mert nincs rajt semmi!!!! ”

    A gond az, hogy OSX alá telepíthetsz több száz alkalmazást, meg törölheted, akkor sem fog lassulni és instabillá válni ezért.
    A most használt rendszerem lassan 5 éves és már látott vagy 4 különböző gépet és ez piszokul nem zavarja. És én nem mondhatom el róla, hogy nincs rajta semmi, mert van egy tonna alkalmazás amit használok.

    Azt meg értsd már meg, hogy nem fizetsz 2x annyit, sőt adott gép esetén olcsóbban úszod meg, mert a konkurens termékek a drágábbak.
    A sarki közértből összekukázott legoPC-t meg ne hasonlítsd egy brand géphez, főleg ne olyanhoz, aminél a szoftver a hardver utolsó csavarjához is optimalizálva van.

  24. @mythbuster:

    Tehát itt jön képbe az, hogy a laptopok, 2 év használat után elavulnak, elromlanak, és zörögnek! Te magad mondtad. És akkor egy Macbook, az 6 év után is ugyanolyan teljesítménnyel fog működni. egy g3-as gép még most is olyan teljesítménnyel megy mint amikor kiadták, az oprendszer meg nem úgy frissül, hogy régi kódokhoz hozzáírnak még jópárat, hanem a karcsúság miatt a legújabb oprendszer is ugyanolyan gyors tud leni mint korábbi változatai. Míg egy winyós laptop vmiért mindig belassul, azok az idő elteltével egyre lassulnak és Nem Tudom Miért??

    Ilyenkor persze lehet jönni azzal, hogy szerelő ismerősem mondták hogy egy csomó macbook ment szarrá és vitték hozzájuk meg mindig javítani kell őket. Hát sajnos ez igaz, de csak kis részben

    “Építesz több száz hidat, és ha egy leszakad, arról fognak rád emlékezni, nem pedig a többiről.”

    Minden gyártás során lesznek olyan “hulladékok” amit eladnak ugyan, megy egy ideig és utána akármit teszel, szar marad, kocsiknál is van ilyen, még a bmw-nél is! De ez elenyésző. A többi viszont töb évig szolgálja a gazdáját bármi gond nélkül.

  25. ON: bocsi, szerintem ez egy unalmas videó.

    OFF:
    Srácok. Most őszintén. Én használok Macet Winnel és OSX-el egyaránt. Itthon is, munkában is.

    Aki még sohasem töltött el két hetet egy maccel folyamatosan az szerintem ne akarja megmondani, hogy megéri-e az árát, vagy sem.

    Továbbá: nem illik egy noname MSI-t Machez mérni. De nem illik Lenovohoz, HP-hez, Dellhez sem mérni az MSI-t. ASUS-t sem, FuSi-t sem. Ahogy a Suzukit se mérjük a Volvohoz, Mercihez. Bocs fiúk, ez van. Persze a Suzuki is gyorsul úgy, mint egy 1.6-os Volvo, meg van benne légzsák, meg négy ülés is. Ettől még jó autó, csak más kategória.

    Minden jogtiszta Windows-zal és azonos szoftverrel vásárolt márkás (értsd IBM, Dell, HP) gép, azonos súlyban és minőségben annyiba kerül, mint egy Mac.

    Hogy jobb-e a Mac, mint egy pécé? Igen jobb. Jobb-e az OSX, mint a Win 7? Szerintem nem. Csak más.

    Winre 100x jobb programozni hála a Studionak. Gyorsabban, jobb minőségű alkalmazásokat lehet összerakni. Nagy létszámú környezetben egyértelműen jobban teljesít, hála a Szerver alkalmazásoknak és a valóban jól átgondolt környezetnek.

    OSX otthon és kisebb irodában jobb, én úgy érzem. Ahol nincs informatikus és ahol nem akarod a szomszéd pistikét, a vírusirtást, meg tűzfal progit. Ahol elég egy kis szerver. Ott viszont rommá veri a Windowst.

  26. @Teddy:

    Végre valaki megérti miről van itt szó 😀

    “Hogy jobb-e a Mac, mint egy pécé? Igen jobb. Jobb-e az OSX, mint a Win 7?”

    Technológiailag sokkal jobb és fejlettebb az OSX. Futtass mindkét platformon olyan alkalmazást ami több magot és sok memóriát használ, a Windows 7-en futó alkalmazás jó 20-30%-al lesz lassabb ugyanazon a vason (és most nem érdemes azzal jönni, hogy mert az OSX jobban optimalizált a Mac-re, mert egy Core i7-es Hackintos-on teszteltem és azon a Windows-nak kéne jobban futnia. Tömörítésnél, videókonverziónál, renderingnél perceket ver rá az OSX alatt futó alkalmazás a Windows-os párjára. Rar, zip, Handbreak, Maya, Cinema4D, Photoshop, Acrobat amivel tesztelgettem a két rendszert, mivel ezek mindkét platformon megvannak, de a tesztprogramok GeekBench, Cinebench szintén ezt mutatják.

    Szóval a Windows számomra maximum játékok esetében lenne alternatíva, de mivel nem játszom, így abszolút nem hiányzik (sem a vele járó bosszúságok).

  27. @Mordon:

    OMG, mekkora mac lover…

    Azért tisztázzunk valamit:
    1. ha netezni, filmezni szeretne valaki laptopon, vesz egy 130000 Ft-os gépet, bőven jó rá.
    2. ha valaki bármilyen mérnök, a számtalan szükséges program legalább 50 %-a csak Windowsra van (layout terv. progik, visual studio, új matlabok, stbstb), és nem helyettesíthető mac-es régebbi, esetleg utánzat variánssal, itt már kell az erőforrás, nagy képernyő, vesz 300000-ért egy jó laptopot.
    3. ha valakinek játékra kell a gép akkor vesz 400000-ért egy erőmű laptopot, ahol a dizájnra is adnak már rendesen + win 7
    4. ha valaki iparművész, designer, grafikus, fotós, az VESZ macbook pro-t! evvel teljesen egyetértek, ahogy fentebb kifejtetted, jól jön minden képessége.
    5. ha valaki kis hálózatot akar kiépíteni, akkor az többnyire kisebb mértékű vállalkozás, nem költ annyit gépekre…win-el is jó hálózat kialakítható.

    remélem mindent lefedtem….amik kimaradtak, azok beleférnek az 1. kategóriába…

    üdv

  28. @Mordon:

    Abszolut egyet értek. Nekem is van hackintoshom otthon, egy 3ghz-s core2duo, 4 gb ram és egy 3870-es videókártya. A windows gyakorlatilag arra van rajtas használva, hogy játszak és a gta iv-be kocsikat rakosgassak…kb ennyi. És az a röhej, hogy ha akármilyen nagyobb dologtelepítése közben próbálom megnyitni a chrome-ot, nem megy egyszerűen, rohadt lassú.

    JAJAh és a másik legérdekesebb dolog számomra, hogy ugyanazon a gépen, ugyanazon a netkábelen, és routeren, ugyanaz a net vagy 4x gyorsabb a hack osx-en. egy 8M-es invitel net, kábelen. Osx alatt minden oldal egy villanásra bejön, Windows alatt meg 3-4-5 ms. gyakran még sokkal több is, a youtube konkrétan akad, de nem tom mér.

    A játékok viszont szépen és jól futnak, és tényleg gyorsabbak a 7 alatt mint Vistán voltak.

    Na de elkalandoztam. A ha viszont nem tetszik a videó, akkor nem tetszik, kész, lehet fikázni nyugodtan, mi örülünk, hogy kész lett, első videónk, munkánk együtt, vannak akiknek rajtunk kívül is tetszik, és az a lényeg…legalábbis számomra. Megpróbáltuk népszerűsíteni, de addig örüljetek, amíg nem a tv-ben kell megnéznetek a hasonló próbálkozásoka, hanem a neten és önszántatokból.

  29. Sztem kár ezen vitatkozni mind2 jó valamire 🙂 valamibe ez valamibe az fölösleges itt túráztatni magatokat mindenki olyat vesz amilyet akar és telik rá.
    Az meg hogy csóri srácnak elveszitek az életkedvét tényleg nem értem, jó jó oké hogy régi a másik laptop de kit érdekel? az a feladat hogy csináljanak egy reklámot hogy miért jó a macbook, akkor nem reklámozhatja a hp pavilion-t,meg az asztali ps3 mat, nincs rajta márka szal nem lehet megmondani milyen gép az legalábbis én nem tom a célra szerintem meg felel, és akár olyan mondani valója is lehetne mint a telos reklámnál, hozd be szutyok készüléked és cseréld le, vidd haza a tutit. szerintem nem rossz kis reklám, és ne várjunk már egy lucas rendezte agyon efektelt (mint a matrix) reklámot.

    ui: birom lucas filmjeit is meg a matrixot is

  30. Gyerekek, en vettem magamnak egy MavBookPro-t, es az Acer ott alszik a taskajaban azota…:DD
    Tenyleg draga, de nagyon jo. Olyan, mint amikor az iPhone utan a HTC Trinity-t veszem elo. Akkor az volt a legjobb, most ez.

  31. Mordon, értem, hogy miért mondod, hogy jobb az OSX és még egyet is értek az érveiddel. Pontosan abba a home office/home user kategóriába, aki említettem, hogy ott rommá ver az OSX mindent.

    De a világ nem itt ér véget. Egy nagyvállalatnál ahol van legalább 250, de akár több tízezer felhasználó az OSX labdába se rúg. A szerver szoftverek és az integráció nagyfokú hiánya egyszerűen lehetetlenné teszik egy ilyen környezetben a használatot.

    Nálunk kb. 250 önálló felhasználó és 50 csoportos van. Az IT éves költségvetése 150 millió Forint, amiből az MS licenc 20-30 millió körül mozog évente. 30 szerver, legkülönbözőbb technikákra, SAP, Exchange stb. Ezek az üzleti alkalmazások nincsenek meg jelenleg OSX platformon.
    Egyedül én használok OSX-et a vállalatnál, de van alatta Windows is, mert nélküle vállalati felhasználás nincsen. Mindenki Macet akar, aki látja, hogy mikre és hogyan használom és mindenkinek nemet mondok, mert tudom, hogy milyen rémálom lenne tömegesen kezelni a Mac felhasználókat.

    Szóval van élet a Doomon és a videóvágáson túl.

  32. @mythbuster: LOOOOL! Nagyon nagy butaságokat írsz itt össze vissza! 🙂 “Intel izzadó processzorai”??? 🙂 Olyan széria az Intelnél csak egy volt anno a Prescott magos P4! Az AMD-nél viszont ugye mindenki emlékszik a jó öreg Thunderbirdekre? Cseréltem abban az időben rengeteg ilyen procit amit megsütött a gazdája! Intel procit viszont soha egyet sem a 12 év alatt mióta hardware-ekkel foglalkozom.(szervízben dolgozom) Ja és a Prescott ha elért egy bizonyos hőfokot, akkor visszavette az órajelét és szépen ment tovább, az AMD meg szépen megsült! 🙂 Az igaz hogy a 754-es vagy 939-es vagy AM2-es tokozású AMD proccok már nem melegednek, de ezzel szemben az Intel procik sem! Sőt! Ha hoznak hozzám pl. egy rossznak mondott alaplapot hogy teszteljem le, nem kell a 775-ös proccokra semmi hűtés amíg letesztelem vagy futtatok egy memóriatesztet, mert nem melegednek ezek a procik. Ezzel szemben egy AM2-es AMD-t nem mernék így letesztelni, mert megállna a tudomány 5 perc alatt és megfagyna a cucc! Tapasztalatból beszélek! És mondok még valamit! Van egy E8400-as Core2 Duo proccom ami gyárilag ugye 3.0Ghz-en ketyeg és ezt a procit 4.4Ghz-en hajtom úgy hogy atomstabil és még soha sem fagyott meg ilyen mértékű tuning mellett sem és a hőfoka max.60C fok! Persze ilyen mértékű tuninghoz megfeleő hűtés is kell de az megvan! Volt ez mellett a procc mellett már agyonhúzott négymagos AMD Phenom (nemtudomhányplusszos) 🙂 de elég viccesen teljesített! SuperPi-ben pl. szinte ugyan annyi idő alatt számolta ki a cuccost a négy magjával mint az én procim két maggal! Ja és COD4-ben is kb. 40frame/sec-el gyorsabb volt ez az Intel ugyan azzal a 4890-es kártyával. Nem is merek beszélni az i7 vagy i5-ös procikról, mert ezek mellett az AMD eddig nem tudott labdába rúgni, de egy hamar nem is fog. Az órajel a nagyúr nem pedig a mittudomén hány plussssz! Laptopoknál detto ez a helyzet! Haveromnak van itt pécsett laptop boltja és kb. 80%-ban adnak el Intel proccal szerelt laptopot, a maradék 20% az AMD-s. Visszatérve a témához. Az Apple termékek tényleg szépek és jobb minőségűek szerintem is! Egy MacBook viszont nem éri meg az árát! Abból a pénzből olyan laptopot veszek hogy szegény MacBook elsírja magát mellette! És a kedves Úriember aki a videot készítette, az miért egy Celeron procival szerelt F…TSU S..MENS laptoppal hasonlítja össze a MacBookját? Nem fair, nincsenek partiban! De tudok ajánlani neki olyan Windows7-el telepített laptopot ha gondolja, ami mellé nyugodtan odarakhatja a MacBookját és lehet hogy furcsa arcot fog vágni utána. Én ahogy látom és a statisztikák is mutatják(európában), nem a Mac lesz a megváltás a usereknek hanem a windows7. És ismerjük el, hogy tényleg az eddigi legjobban összehegesztett windowsal állunk szemben! Ja és az a szigszalagos megoldás szánalmas szerintem! A video részemről NULLA! Nem úgy kell eladni Apple terméket hogy a másikat fikázzuk! Munkára pl. videovágásra vagy egy grafikai, zenei studióba egyértelmű MAC-et vennk én is! De egy átlag user aki netezik, chatel, zenét hallgat vagy filmet néz, akkor neki bőven elég féláron egy normál laptop vagy PC. Ha meg játszik akkor egy jobb VGA is kell és kész! Bocsi hogy hosszú voltam!

  33. @danaudio:

    “ha netezni, filmezni szeretne valaki laptopon, vesz egy 130000 Ft-os gépet, bőven jó rá.”

    Erre írtam, hogy ha meg tud alkudni bizonyos hibákkal és hiányosságokkal, akkor tud olcsóbb gépet választani, ha nem akkor nem.
    Ezekre a feladatokra sem kapsz olcsóbb gépet még az Asus-tól sem, ha vannak bizonyos minőségi elvárásaid.

    ” ha valaki bármilyen mérnök, a számtalan szükséges program legalább 50 %-a csak Windowsra van (layout terv. progik, visual studio, új matlabok, stbstb), és nem helyettesíthető mac-es régebbi, esetleg utánzat variánssal, itt már kell az erőforrás, nagy képernyő, vesz 300000-ért egy jó laptopot.”

    Itt már kevered a dolgokat, egy mérnök pl. nem használ Visual Studio-t 😀
    Mathlab-ok meg vannak OSX-re is.
    Amiben viszont igazad van és nem vita tárgya, hogy ha tervező vagy és nem az építészetben dolgozol, akkor nincs megfelelő alkalmazás OSX-re (csak ArchiCAD van, de azt alapból ide fejlesztik), ez az a terület, meg a nagy vállalatirányítási rendszerek, ahol ez a rendszer lemaradásban van.
    Minden más esetben van alternatíva, vagy ide is portolt változat.

    “ha valakinek játékra kell a gép akkor vesz 400000-ért egy erőmű laptopot”

    Aki csak játszik a géppel és laptopot vesz, az szerintem nem egészen normális, már elnézést.
    Én már a PC vásárlást is viccesnek tartom, ha játékról van szó, amikor ma már a játékipar egyértelműen a konzolok fele tolódik el. Ami töredék ároból megvan, minden rájuk írt játék megfelelően fut rajtuk, nem kerül bele a vásárló egy idióta mókuskerékbe, ami arra ösztönzi folytonosan, hogy vásároljon újabb hardvert újra és újra, mert adott új játék megköveteli.

    “ha valaki iparművész, designer, grafikus, fotós, az VESZ macbook pro-t! evvel teljesen egyetértek, ahogy fentebb kifejtetted, jól jön minden képessége.”

    A videósokat kihagytad, pedig ez az írás pont ezért van 😀
    Egyébként már írtam, hogy az Apple a Pro gépeit célzottan ezekre a feladatokra készíti, aki egy ilyen gépet netezésre és játékra vásárol, annak ki kell fizetnie azt a tudást is, amit esetleg soha nem fog kihasználni.

    A nem Pro gépek (Mini, Macbook, iMac) meg kategóriájában egyáltalán nem számít drágának, rakj mellé egy _!azonos konfigurációjú (proci, fsb és ram sebesség, videóalrendszer, képernyőméret és típus, teljes értékű OS és szoftvercsomag)!_ Dell, Sony, Lenovo vagy HP gépet és vagy alig lesz különbség az árban, vagy drágább lesz.

    ” ha valaki kis hálózatot akar kiépíteni, akkor az többnyire kisebb mértékű vállalkozás, nem költ annyit gépekre…win-el is jó hálózat kialakítható.”

    Ha legálisan vásárol szoftvereket és operációs rendszert és nem a sarki közértből válogatja össze a gépeket, akkor ez nem feltétlenül igaz.
    Egy Mac Mini-re, vagy az olcsóbb iMac-ekre épülő kis irodai hálózat nem drágább, mint, ha megbízható brand gépeket választasz más gyártótól. Vagy ha van is árkülönbség, akkor az olcsóbb fenntartási költség behozza azt nagyon hamar. Aki üzemeltetett már OSX-es hálózatot Windows-ossal párhuzamosan, az pontosan tudja, hogy ott sokkal kevesebb a felmerülő probléma és a felhasználó szintű támogatás igénye (Gizike hamarabb eligazodik a rendszerben és az alkalmazások között és teljes lelki nyugalommal klikkelgethet a levélmellékletekre, nem okoz vele semmi problémát :D)

  34. @Zuzzer:

    “Egy MacBook viszont nem éri meg az árát! Abból a pénzből olyan laptopot veszek hogy szegény MacBook elsírja magát mellette! És a kedves Úriember aki a videot készítette, az miért egy Celeron procival szerelt F…TSU S..MENS laptoppal hasonlítja össze a MacBookját? Nem fair, nincsenek partiban! De tudok ajánlani neki olyan Windows7-el telepített laptopot ha gondolja, ami mellé nyugodtan odarakhatja a MacBookját és lehet hogy furcsa arcot fog vágni utána. ”

    Ok. Mondjál.
    Macbook (266.000 Ft):
    – 13″ LED-es kijező (1280×800)
    – 2,26 GHz Core 2 Duo
    – 2 GB RAM, 1066 MHz
    – 250 GB HDD
    – Geforce 9400M
    – DVD író
    – jól használható billentyűzet
    – jól használható, nagy méretű touch pad (multi touch)
    – teljes operációs rendszer (nem funkció csökkentett, mint a Windows Ultimate alatti változatai)

    A paraméterektől eltérni csak felfele térhetsz el, 15″-es, AMD-s és lassabb memóriájú és fsb-jű gépek nem érdekelnek.
    Jó keresgélést. 😀

  35. Uppsz, az digitális hang- és videó kimenetet, az N-es WIFI-t, beépített kamerát és a 7 órás akkumulátoridőt kifelejtettem, ezt is vedd hozzá a listához.

  36. @Mordon: Én a MacBook Pro-ra gondoltam mikor az árát írtam, azt nem írtam oda bocsi. A videoban meg nem tudom milyen MacBook szerepel mert nem ismerem annyira őket. Gyorsan kerestem egy kb hasonló laptopot a Te configod mellé, de ebben azért a VGA durvább. Árban kb. egyforma a kettő. Ő az: h t t p ://www.acer.hu/acer/productv.do?LanguageISOCtxParam=hu&kcond61e.c2att101=71307&sp=page16e&ctx2.c2att1=10&link=ln438e&CountryISOCtxParam=HU&ctx1g.c2att92=40&ctx1.att21k=1&CRC=3110920592#wrAjaxHistory=14

    És az ára: h t t p ://www.technet.hu/shop/notebook/termek/65718

    A MacBook Pro mellé pedig ezt ajánlanám amire gondoltam is eredetileg az előző hozzászólásomban: h t t p ://www.acer.hu/acer/productv.do?LanguageISOCtxParam=hu&kcond61e.c2att101=69473&sp=page16e&ctx2.c2att1=10&link=ln438e&CountryISOCtxParam=HU&ctx1g.c2att92=40&ctx1.att21k=1&CRC=3868760225

    Az ára pedig százezrekkel olcsóbb: h t t p ://www.tmct.hu/#id=4&c=10&p=3268&o=ard

  37. @Mordon: Írtam Neked csak moderálják még, nem tudom miért. Reméljük hamarosan megjelenik.

  38. Sziasztok!
    Csípem a Winfos használókat, olyan viccesek, de komolyan!
    A Mac drága, nem éri meg, nincsenek rá progik…
    Használtatok már mekket???
    Gondolom nem, mert nincsen rá keret!
    260e alatt nincsen noti, és az asztali gépek se pite árban vannak, ez tény.
    Nem vagyok egy gazdag ember, de mekkem van otthon, és a boltban is.
    Miért?
    Mert egy szar 1000mhz-es PPC-vel leiskoláztam egy 2*3000-es intelprocis gépet videóvágásban!
    Csak pislogott az ember, hogy ezt így lehet?
    A stabilításról annyit, hogy a mini otthon havonta 1 éjszakát pihen kb, amikor az asszony nincsen otthon. (arról ne is beszéljünk, hogy nem melegszik, hangtalan, és pici! Havernak 1 DVD lejátszót cseréltük ki minire, mert fel lehet szerelni a 120-as tv hátáral)
    nyomok egy gombot, és csinálja a dolgát, míg a rinygyóz összefossa magát álltalában!
    Jaa, kijött a 7-es csoda? Igen én is használom, mert nekem is MSI GX600-as notém van, ami hardwerben megyegyezik egy előző generációs Macbook Proval! De van egy baromi nagy külömbség! A notémon 1 év alatt 5ször telepítettem windowst, míg a mekkeken az eredi telepítés fut úgy, mint új korában! Aki még nem használt mekket soha nem fogja tudni a külőmbséget, csak azt látja, hogy drágább, és a számok kissebbek!
    Még egy kiegészítés a monológhoz!
    10 éve javítok gépeket, és a fuji amit a filmben látunk egy szar, újonan is az volt, úgyhogy a film nem fer!
    Vessétek össze egy normális PC-vel, ami ugyan gyengébb lesz mint a mac, de autóversenyben sem fer a trabi vs porsche!
    Remélem senkit nem bántottam meg, de nemszeretem, ha valakik olyanról mondanak véleményt, amit nem ismernek!
    Tudjátok:
    csokító! Ronda és finom!

  39. Még mindig nem értem min megy a harc, nem az volt a kérés csináljanak 2 tiptoppal tesztet melyik a jobb,hanem hogy reklámozz, a tv be amikor a tisztasági betétre öntik azt a kék löttyöt ott sincs ki írva hogy az egyik libress a másik tescos vagy always, ne legyetek már ennyire műszaki szakik mert nem az a lényeg. egy egyszerű kis reklám ahol poénosan bemutatják a macet. mien reklám lenne ha hiper-szuper laptoppal ment volna és mellette eltörpül a mac az biztos bejött volna az applénak is.nekem semmi bajom egyikkel se és szívesen kipróbálnék egy mac prot 🙂

  40. Mac=iPhone
    PC=Nokia

    ennyi

  41. @Mordon:
    hát márpedig én mérnök vagyok és használok Visual Studio-t 🙂 (pl Simulinkbe S-function alkotás C kódból) Nyilván vannak más alternatívák is C debuggerre persze…

    abban egyébként én is egyetértek, hogy akinek játékra kell gép, annak asztali pc kell, csak hát ha már laptopokat hasonlítottam össze…

    a videósokat kihagytam sry 😀

  42. egyébként abszolút apple fan vagyok, szeretem a cuccaikat, és amióta gyártanak ipodot, azóta kb nekem van, touch nélkül már nem mozdulok el itthonról:D (jó nem ilyen vészes a helyzet), de MacBook-ot még nem vennék a 27 colos iMac mondjuk baromira tetszik…egy olyat elfogadnék :), de számomra az is túlárazott.

  43. Én egy dolgot tudok! Nekem van egy 7 éves laptopom. Del és toshiba alkatrészekből összerakott 2ghz 1Gb ram win xp. a rendszer rajta 3 éves, számtalan buliban járt. rezgés, por, 3 éve kapott 2 deci öszilevet is. kiszáradt és megy tovább. Csak zenélésre meg word excelre használom, a mai napig semmi baja. Ismerőseimnak van macbookja, egyiknek ram és winchester meghibásodása volt az alig 1 éves gépében, a másiknak billentyűzet dvd és kijelző cseréje. Ráadásul vigyáznak rá! Szerintem egy mac 3x annyiba kerül mint amennyit ér! de szép 🙂

  44. @Zuzzer:

    “Gyorsan kerestem egy kb hasonló laptopot a Te configod mellé, de ebben azért a VGA durvább. Árban kb. egyforma a kettő.”

    Ez semmilyen szempontból nem hasonlít egy Macbook-ra.
    Ha egy 13″-os kicsi és gyors gépet keresek, akkor egy 18,4″-os monstrum szóba sem jön.
    Azt, hogy ennek a jószágnak kisebb a sebessége (fsb és ram), és hogy fele annyi időt sem megy el akkumulátoros üzemben, az már csak apróság.

    “A MacBook Pro mellé pedig ezt ajánlanám amire gondoltam is eredetileg az előző hozzászólásomban”

    Viccnek szántad?
    Erő az van benne nem kétséges, de 1366×768-as képernyő? 3 óra akkumulátoros idő? Külső monitort, mondjuk egy 30″-os jószágot mivel hajt meg? HDMI-vel? Köszi, biztos jó kis házimozit lehet belőle csinálni egy nagy LCD TV-vel, de arra kicsit drága 😀
    Gyakorlatilag csak arra nem lehet használni, ami miatt mondjuk én megvennék egy Macbook Pro-t.

    Tipikus PC-s notebook-ok, belehányunk szépen hangzó lehetőségeket egy randa fröccsöntött műanyag kasztniba, az meg, hogy igazán semmire sem használható az nem lényeges, mert a gépre rá lehet ragasztani 20 matricát jól hangzó rövidítésekkel és pofás logókkal.
    Egyébként amikor a játékos notebook-ról beszéltél, gondolom erre gondoltál, mivel ez arra tökéletes (erős CPU és GPU, TV-re ráköthető), de igazából semmi értelme, mert játékra inkább konzol, vagy desktop gép való, munkára meg egy jobban megtervezett készülék.

    Egyébként azt hittem majd Sony gépet fogsz felhozni, mert minőségben az közelíti meg a Macbook/Pro vonalat, de ott is kell kompromisszumokat kötni az akku idővel, a hibrid videóalrendszerrel, touch pad-el, billentyűzettel és burkolat minőséggel. Ennek ellenére a Sony gépei nem olcsóbbak.

    Egyébként a 13″-os Macbook Pro-val szemben vajon miért nem a Dell Adamo-t hozod fel? Hasonló konfig, szintén unibody burkolat, csak éppen az ára picit magasabb 2x 😀

    http://www.kepkezelo.com/images/1c4xp1gaspul8vjsowk.jpg

  45. Miért érzem, hogy a köpködők fele életében nem nyomott le még egy cmd gombot sem egy mac-en.:)

    Én kb 2001 óta használok mac-eket és egyéb Apple termékeket. 2006 óta kizárólagosan Mac-et használok. A MacBook Pro-m több mint 2 éves mégis megy a gyári akksiról akár 2.5 3 órákat is. 🙂

    Nem azt mondom, hogy mindenkinek Mac-el kéne rohangálnia, de aki képes PC vonalról Lenovon-n és Dell-en kívül máshoz hasonlítani az árakat azt körberöhögöm.
    Nyilván mindenkinek más elvárásokat támaszt egy használati cikkel szemben, de akiben van egy kevéske szépérzék is, az egészen biztosan heves nyálelválasztás mellett kezdi el használni a Mac-eket.

    Összefoglalva a személyes véleményemet:
    Ha számítógép kell akkor Apple, Lenovo, Dell. Ha jól használható számítógép kell Apple. Semmilyen más termék nem képes a lényegesen felhasználóbarátabb OS X-t és a mai világban szükséges Windowst is futtatni. 🙂 Erről ennyit. 🙂

  46. ízlések és pofonok.Nincs értelme összehasonlítani a kettőt.Mind2nek megvan a maga szépsége,tudása.Üdv

  47. @danaudio: Ez se igaz…
    Kimaradtak a zenészek…
    És nem éppen illenek az első pontodba! 🙂

  48. Jó az iPhone, imádom, de a MacBookok, Macek szarok. Az összes, alapjában véve a Mac OS X miatt. Ha pedig Windows-sal használjuk, akkor meg minek?

    notebook= THINKPAD!!!

  49. Hi! Érdekelne ez a zene címe és az előadó, ami megy az álom alatt.. Már rég óta keresem, Nekem régen megvolt, csak elveszett… 🙁

  50. @Put2: Bocsi, nem ide akartam 🙂

  51. David:
    Van X301-em, T400-am.

    Közelébe se jön egyik se a Macnek. Az X301 méretre gyakorlatilag akkora, mint a MacBook Pro 13″. Vagyis az IBM legkisebb csúcsa a leggyengébb MBP-vek azonos. MBP még olcsóbb is, a TFT rommá gyalázza, teljesítményben, mindenben. Igaz a súlya valamivel nagyobb.

    A T400-ról, jobb, ha nem is beszélünk.

    Amiben TÉNYLEG jobb a Lenovo az csak az, hogy a cédé helyére akkut lehet tenni. Na az nagyon jó. Mondjuk akkor is csak azt éri el akku időben, mint az MBP alapból szóval… 🙂

  52. @David:

    Hát ha neked egy technológiai romhalmaz a jobb választás, szereted a registry-t bújni, hogy normális maradjon a rendszered, nem zavar, hogy elfogynak az erőforrásaid, mert nem kapcsolod ki a gépedet, hogy a hardvered sebességének 20-30%-át elpazarolja, hogy ezenfelül még 5%-ot fel kell áldoznod a vírusirtónak akkor a Windows neked van kitalálva. Aki OSX-et választ az elsősorban azért teszi, mert gyorsabb, egyszerűbb és biztonságosabb, mint a Windows. Ha meg nem vagy mérnök aki AutoCAD-el dolgozik, vagy nem akarsz nagyvállalatot irányítani a gépeddel, akkor minden másra találsz megfelelő alkalmazást, ami akár lényegesen okosabb, vagy gyorsabb, mint a Windows-os párja.

    Egy kis érdekesség:

    http://www.amazon.com/gp/bestsellers/pc/565108
    http://www.amazon.com/gp/bestsellers/pc/565098?ie=UTF8&ref_=pd%5Fts%5Fpc%5Fnav

    Valahogy az emberek mégis ezt a “drága” rendszert veszik legjobban az Amazon-on 😀


Add a Comment