fbpx Skip to content

Már az éles hálózaton tesztelik

[1] a várhatóan jövő nyáron megjelenő új iPhone-modellt, legalábbis erre utal, hogy több hálózati forgalmat figyelő szoftver is új, magát iPhone 3.1 néven azonosító készülékeket fedezett fel San Francisco körzetében.

[2] Az Apple-nek szokása az iPhone-verziószámokat csak akkor megemelni, amikor az új telefon kereskedelmi forgalomba kerül, a jelenlegi legfrissebb modell, a 3GS először 2.1-es számozással került tesztüzembe. Ezt a mostani esethez hasonlóan vették észre idén januárban.

[3] Az Apple hagyományosan nyáron dobja piacra a telefon új verzióját, ehhez mérten reális lenne, ha most kezdték volna azt tesztelni a kereskedelmi hálózaton. A pletykák szerint ezzel a verzióval fog az Apple szakítani az eddigi, egy szolgáltatóhoz kötött modellel (Európában több országban elérték ezt már, de Amerikában továbbra is az AT&T-é a kizárólagosság), és egyelőre annyi szivárgott ki a fő újdonságokról, hogy a beépített térképalkalmazást szeretnék erősen feljavítani. Az iPhone jelenleg a Google Mapset használja a gps-es tájékozódáshoz, de a szolgáltatásai jóval gyengébbek, mint az Android, vagy a Motorola Droid navigációja. Pár hónapja az Apple felvásárolt egy online térképes alkalmazásokat fejlesztő céget, és visszadobta a Google ajánlatát, hogy a Latitude szolgáltatást építsék be a telefonba.

[5] Szintén a szoftveres támogatás megerősítésére utal, hogy az Apple csúcskategóriás játékfejlesztőkkel tárgyal, hogy azok ne az App Store-on keresztül, külső fejlesztőként készítsenek iPhone-játékokat, hanem a céggel szoros együttműködésben dolgozva, eredeti, kimondottan a telefonra specializált játékokat írjanak, amelyek akár a szériatartozékként, alapban telepítve is megjelenhetnek a következő generációs iPhone-on.

(forrás)

Fuji

Olvasd el a hozzászólásokat is

56 Comments

  1. Sziasztok!

    Kinek mi az a feature amit a legszívesebben látna az új iPhoneban?
    És mi az ami reálisan megvalósulhat?

    Találgassunk!

    Az én tippjeim:
    -Erősebb processzor, több memória és nagyobb telepélettartam
    -Az előbbiekből fakadóan multitasking
    -Szerintem a multitasking bevezetésével egy időben egy teljesen új UI-t is ki fognak hozni. Lehet, hogy lesznek benne widgetek, intelliscreen, egyéni skinek stb.
    -OLED kijelző
    -nagyobb felbontású kamera
    -videotelefonálás?
    -Bluetooth fájl küldés?
    -külső facelift?
    -bármelyik szolgáltatónál meg lehet majd venni a szifont hogy jobban terjedjen
    -Ezen kívül szerintem esélyes, hogy megjelenik a teljes Flash iPhone válzata.
    Az Apple híres a mocskos húzásairól, hogy alap, más telefonokban elérhető dolgokat évekig visszatart, aztán nagy csindradattával eladja mint valami baromi új dolgot (lsd. copy/paste, turn by turn navi)
    Szterintem logikus, hogy a következő telefonban bemutassák a Flash Playert – ami természetesen csak az új változatban lesz elérhető azzal a szöveggel, hogy nem bírja a régi hardver…

    Kb. szerintem ezek amiket még bele tudnak gyömöszölni kedvenc telefonunkba. Viszont esélyes hogy az Apple lévén évekre előre tervez, ezért az említett dolgoknak csak egy része lesz a kövkező telóban.

    Szerintetek?

  2. Még valami:
    Szinte biztosra veszem, hogy a nem túl távoli jövőben meg fog jelenni a telefonba építhető, vagy akár Apple által hivatalosan gyártott és külön megvásárolható pico-projektor!

  3. @zd: Egyetértek, ezek közül 1-2 lesz csak benne, és az csak is hardveres, szoftveres a mapson kívül szerintem nem is lesz, kell még újat tartogatnia az új firmwareeknek..

  4. Én arra is kíváncsi lennék, hogy vajon a külseje változik-e, vagy harmadszorra is ellövik ugyanazt a design-t?

  5. hááát, remélem a mapsot nem fogják elrontani, legalábbis én teljesen meg vagyok elégedve a mostanival, ellenben a Calendar-nak adnék több funkcionalitást, pl a google calendarral összefüggésben.
    amúgy amit én várok/remélek h benne lesz a köviben (szoftver(4.0?) és hardware vegyesen): OLED mindenképp, egy más, de a mostanihoz hasonlóan tetszetős külső dizájn, még erősebb proci, valami SBsettings-hez hasonló “gyorskapcsolók”, lockscreenen több lehetőség (widget vagy akármi), USB 3 támogatás (gyorsabb szinkronizálás) és/vagy hogy ne csak USB-n lehessen szinkronizálni, az ébresztés kikapcsolt állapotban is működjön! részemről ennyi 🙂

  6. Illene megjelölni a forrást, ha már egy teljes Indexes cikket átvesztek. Egyébként meg ennek az egész cikknek (az Indexest is belevéve) nincsen igazi hírértéke, mert idáig is tudni lehetett, hogy gyártás-fejlesztés alatt áll az új készülék.

  7. @suexID: jah ezt kerestem, mert commentből halásztam ki, de ott sem volt megjelölve a forrás. Esetleg van közvetlen linked?

  8. Cikkben kimaradt a 4es:D

    A bluetooth fájl küldés biztos nem lesz elérhető a store miatt vagy ha igen, akkor se lehet majd zenéket küldeni hanem ahogy már van erre alkalmazás, képeket esetleg videókat. Videótelefonálás sztem nem kell bele, csak vakításra van az is, kihasználja azt?(még ha olcsó lenne se jutna eszembe…)

  9. @suexID:
    lehet index is ugy szedte mivel az iphonealley is ugyan ezeket irja…
    @zd:
    erosebb proci es memon kivul nem valoszinu h barmi mas fejlodni fog, se kulsoben se oprendszerben.

  10. @admin:
    index.hu/tech/cellanaplo/2009/11/30/mar_tesztelik_a_negyedik_generacios_iphone-t/
    Iphone:
    iphonealley.com/current/next-generation-iphone-spotted-in-app-stats
    Terkep:
    iphonealley.com/current/apple-hiring-dev-to-help-remake-maps-app-ditching-google-maps

  11. @zoltan: nemhinném h kidobnának egy 3GSS-t (super speed vagy mittomén) 🙂

  12. Jaj alig várom már, hogy kijöjjön. Aludni is alig tudok …..:))

  13. @icecave: Nejem speciel tetszik ez a mostani dizájn, az egyik legszebb tervezésű a teló. Új fícsörként lehetne benne pl. 8MP kamera, HD videofelvételllel, vakuval, meg az alap camera app felturbózva (zoom, self-timer, meg ilyesmi). Aztán több RAM – nagyobb proci, és végül: hogy JB-zhető&függetleníthető maradjon. Vagy Jb helyett multitasking, Safarival file fel-, letöltés, nyílt filerendszer, hogy iTunes mellőzhető legyen.

  14. @H2CO3: Multitasking még csakcsak, de safari fel- letöltés és nyílt filerendszer…hülyék lennének ezt megtenni, álmodj csak királylány 😀

  15. @H2CO3: nem fikázás, csak tényleg érdekelne: minek egy telefonba 8MP-es (vagy akár csak 5MP-es) kamera?

  16. wifis szinkronizálásnak örülnék:)

  17. Szerintem a multitaskingot egyszerűen bele kell tenniük, mivel a konkurens telefonok többsége már mind tudja alapból… Ennyire nem engedheti meg az Apple hogy lemaradjon, főleg hogy az Android ott lohol a nyomában.

    És különben is, mennyire jó lenne már ha nem kéne újra 1 percet várni az iGo indulására miután valaki becsörgött? ;-P

  18. @The Hypeboy: 😀 Azért szeretném, ha jailbreakelhető maradna.

  19. Sziasztok!
    érdeklödni szeretnék, hogy az igaz hogy az iphne-on be lehet állítani azt, hogy bizonyos ember, ha hív annak azt jelezze, hogy foglalt a telefon?

  20. @RKG: Mert az jó. 😀 Am azért, mert legalább normális képet tud (akár zoomoláskor is) csinálni. Úgyis az a jövő, hogy az all-in-one mobilok (p.l: szifon) végül helyettesítik a digitális fényképezőgépek nagy részét.

  21. @RKG: mert egy telefon mindig nállad van, ellenben egy fényképezőgéppel (én pl nem viszek egy kocsmába fényképezőt, viszont lehet olyan pillanat amit meg szeretnék örökíteni…) és ha már ennyi pénzt költesz egy telefonra akkor elvárható hogy normális fényképezője is legyen.
    Ez az egyetlen dolog ami hiányzik nekem a régi telefonomból (Nokia 5800)

  22. Sziasztok.
    Pár napja nem tudok szinkronizálni az iTunessel.Azt irja ki “iTunes could not conenect to this iPhone because an unknown error occurred (0xE8000022) ”
    Mit csináljak nem tudok menteni semmit sem. PhoneWien sem csatlakozik.

  23. @tigivok: Naja. Meg ezért is. Én sem szoktam a szifonon kívül fényképezőt magammal hordani, pedig van egy 4MP-es. Más: pedig a Nokia 5800 szegény 3G-nél fényévekkel jobb képeket csinál…

  24. @tenpub:
    itunes le/fel
    driver le/fel

    proba

    fail: restore

  25. @suexID: Nomeg az is nyílt titok, hogy minden nyáron jön egy újabb ájfón verzió.

  26. @zoltan: Már az Osx-et is ujra raktam.Restort nem szeretnék mert kellenének az sms-ek. Fényképezőnek az iPhoto látja.

  27. @H2CO3: Mondjuk, igen, maradhatna is, nem kellene eldobni a tokokat, amik most vannak. 😀

  28. @tenpub:
    lemented az smseket tpottal windowson

  29. @tenpub: Ha voltál olyan elvetemült, hogy az OSX-et is újraraktad, akkor egy restore nem árthat meg… 😀

  30. Húú nagyon régen OFFoltam, de most nem találok seholse választ(de mintha itt lett volna már téma, csak nem tudom mi volt a végkifejlet)

    Tehát van egy 2G-s iphone és a youtube-hoz nem tud csatlakozni, ez miért van?(van wifi dögivel, ez nem lehet baj)

  31. Tpottal sem tudok belemenni. Szar-nék a restorra csak elötte mentenem kellene.

  32. 3.1.2. ota nekem sem megy a Youtube sem kulon sem Safariban, de viszont a mxTube rendesen mukodik. Tudja valaki mi lehet a gond. Amugy minden tokeletesen mukodik.

  33. Nos a következő iPhone:

    – Nagyobb 640×960-as felbontás a kompatibilitás miatt, ezzel egy időben az UI-t átalakítják vektor alapúra.
    – A kijelző marad a mostani S-IPS alapú panel (az AMOLED nem kerül be a kültéren való csekély láthatósága miatt)
    – Erősebb CPU és GPU (több magos CPU és Tegra alapú grafika)
    – Több memória (512 MB) és nagyobb háttértár (64 GB)
    – A kamera 5 megapixeles és a videórögzítés 720p-s lesz
    – A készülék alkalmas lesz a HD tartalom lejátszására (gyári kábel: HDMI kimenet és analóg/digitális hibrid audió kimenet 5.1-es támogatássa)
    – Az SDK-ba bekerül a multitaszk képesség lekezelése (a fejlesztő az Apple jóváhagyásával engedélyezheti az alkalmazás háttérben futását), ezzel az indokolt alkalmazások, pl. navigáció képes lesz háttérben futni, míg az átlagos alkalmazások, amik ezt nem igénylik nem. A kecske is jól lakik és a káposzta is megmarad elvén 😀
    – A fájlrendszer nem lesz megnyitva, de lesz egy közös felhasználói terület, amit minden alkalmazás elér írás és olvasási jogokkal. Bekerül a Mail-be a mentés a Safari-ba a download lehetősége és a sokak által várt BT fájltranszfer (kizárólag a felhasználói területen lévő állományokra, az iTunes-al szinkronizált adatok nem oszthatók meg továbbra sem).
    – A Springboard-ot lecserélik egy modernebb megoldásra, lehetővé válik az alkalmazások rendezése (folder-es, vagy tab-os megoldással), bekerül a rendszerbe a Today screen, ami a jelenlegi Lock screen utódja lesz. Kibővül a Spotlight az internetes keresési lehetőségekkel.
    – A közösségi funkciók (Twitter, Facebook) rendszer szintű alkalmazások lesznek (Today Screen integráció).
    – Vezeték nélküli töltő, nagyobb kapacitású akkumulátor

  34. @The Hypeboy: safaribol se?

  35. @siriuspapa: Áthúzott play gombok…

  36. @Mordon: Ezek hivatalos forrásból vagy te ezeket látod reálisnak?

  37. @The Hypeboy:

    Ezeket én látom reálisnak.
    Ha hivatalos forrásból tudnék ilyesmit és itt megosztanám, akkor szerintem már alma jelvényes rohamosztagosok döngetnék az ajtómat 😀

  38. @Mordon: te mindig olyan kurva okos vagy XD vezetés nélkuli tolto? átdobálja az elektronokat?

  39. @siriuspapa: Már van vezeték nélküli töltő csak a vicc hogy semmire nem jó, semmivel sem egyszerűbb mint beledugni egy kábelt( vmi külön gezemicét kell a telóra rányomni és utána rárakni egy fémpanelra…)

  40. @siriuspapa:

    Ha gyárilag fel van készítve erre, akkor csak a töltőre kell tenni, vagy a közelében elhelyezni.

  41. Vezeték nélküli töltő: már legalább 4 éve van, egy fél dolláros chip kellene a telokba és működhetne is, csak a jogdíjak miatt nem mennek bele a gyártók.
    Amúgy nekem az egerem is ilyen indukciós elven működik elem és vezeték nélkül.

  42. @Mordon: “az AMOLED nem kerül be a kültéren való csekély láthatósága miatt” – én ennek pont az ellenkezőjét olvastam mindenhol, azaz h az LCD-nél is jobban látható a képtartalom pl. napsütésben.

  43. @RKG: de persze sajnos csak olvastam, szal neked van élő tapasztalatod akkor?

  44. @Mordon: Ez tök jó lenne! (csak megszakadna a szívem érte, hogy nincs rá tartalék ZSÉ… 😀 ) Honnan tudod ezeket az infókat?

  45. Flash FLash Flash!!!!Mikor erem meg hogy tudom jatszani kedvenc jatekomat!!!!!!!

  46. @surda35: Honfoglaló? 😀

  47. @H2CO3: Te már érsz rá egész nap itt ülni és hülyeségeket beszélni 😀

  48. @The Hypeboy: Hasonló problémával küszküdök. Valaki?:\

  49. igen Honfoglalo!!!!!!!!!!!

  50. @RKG:

    Vannak személyes tapasztalataim is.
    Az AMOLED egyébként divatos gumicsont, mert a szép túlvezérelt színei miatt a marketingosztály kedvence.
    A gond az, hogy a TFT-hez képest csak akkor fogyaszt jelentősen kevesebbet, ha a látott kép jelentős része fekete (ilyenkor a fekete területen nincs világító pixel, ergo ott nem fogyaszt), ha világos a felület, filmet játszol le, vagy böngészel, akkor az egész kijelző felületén működnek a pixelek, így viszont már alig 3-4%-al kevesebb a fogyasztása, mint a hagyományos LED-es megvilágítású TFT paneleknek.
    A feketeleves akkor jön, mikor kiviszed szabad térre, ahol túl sok a fény. Alapból az AMOLED kijelző ilyenkor szinte teljesen fekete képet ad, alig látsz belőle valami. Erre találták ki az okos gyártók (Samsung-gal az élen), hogy ok, akkor tegyünk mögé rásegítő háttérvilágítást, hogy ilyenkor is olvasható legyen, tettek is. A vicc az, hogy háttérvilágítással együtt már többet fogyaszt, mint a hagyományos kijelző és még így is jóval gyengébb minőségű képet ad szabadtéri fényviszonyok mellett.

    http://www.vimeo.com/6440776

  51. @Mordon: azt tudtam,h ilyen létezik… csak nem tudtam,h már mobilba is belerakják :d én utoljára mikor ilyesmirol olvastam, az vmi olyasmi volt,h egy mágnes forgatott egy “generátort” 😀

  52. @siriuspapa:

    A Palm Pre az első kereskedelmi termék ami ilyet tud, de több készülékhez kapható kiegészítés, amivel így tölthetővé válik (pl. a régebbi iPhone-okhoz is).

  53. Remélem árképzésben nem folytatódik a trend és nem fog 230000-be kerülni, míg a 3Gs kapható marad 180000ért…

  54. Sziasztok!
    Iphoneban gondolkozok, most iPod Touchom van, csak van egy dolog ami nem világos nekem a phone körül. Ha én külföldön veszem (lehet használtan), akkor az unlockkal tudom függetleníteni, tehát hazai pl. T-mobile domino-s kártyát is bele tudok rakni, illetve használni is tudom azt? Vagy ez hogy működik? Köszi. 🙂
    Üdv.


Add a Comment