fbpx Skip to content

Widgetek hivatalosan

Eddig csak jailbreakelt készülékeken lehetett widgeteket használni, erre a célra szolgál többek között a Smartscreen és a Cydget alkalmazás. Úgy látszik az Apple enyhített elfogadási politikáján vagy egyszerűen a jóváhagyó volt figyelmetlen, de az iGizmoz nevű program átcsúszott a szigorú rostán és megvásárolható az AppStore-ban. Segítségével 11 mini alkalmazást rakhatunk a képernyőre:

• Naptár
• Visszaszámlálás
• Elemlámpa
• Kereső képernyő
• Slideshow
• Gyorstárcsázó
• Jegyzetek
• Stopper
• Swinging creature
• Tic tac toe game
• Világóra

Az alkalmazás egyetlen hátránya, hogy előtte el kell indítani és csak utána férünk hozzá a widgetekhez. Így viszont nem sok értelmét látom az egésznek.
Aki mégis meg akarja vásárolni, 0.79 euróért megteheti.

Feltűntek a lopott telefonok

Nemrégiben írtam a nagy iPhone-rablásról. Nos, a készülékek Oroszországban tűntek fel (hol is máshol 🙂 A sztyeppék országában hivatalosan még nem lehet a 3GS-t kapni, így adta magát a gyárilag független készülékek terjesztése.

Több kereskedő is hívást kapott, 100 darabos csomagban ajánlották bagóért a telefonokat. Elég sokan ráharaptak, de a nyilatkozó kereskedő inkább távol tartotta magát a zűrös készülékektől, mert már az Interpol is nyomoz az ügyben, a sorozatszámok és az IMEI-számok is ismertek, így könnyen le lehet őket tiltani és aktiválás után az Apple értesíti a nyomozókat.
Akinek olcsón kínálnak gyárilag független 3GS-t, így tudja leellenőrizni, hogy a lopott szállítmányból származik-e a készülék: Settings -> General -> About, a Modelnél az utolsó két karakter NF. (Mondjuk ebben nem vagyok teljesen biztos)

Korábban többször írtam az Apple sajátos jóváhagyási politikájáról. Mondvacsinált indokokkal utasítottak el alkalmazásokat, míg botrányt keltőeket simán átengedtek. Ezt elégelte meg egy fejlesztő és apprejections.com néven weboldalt indított.
Különös történeteket lehet az oldalon olvasni. Például visszautasították az „iPhone: the missing manual” nevű alkalmazást, mert nevében szerepel az iPhone szó. Végül is miről szóljon egy iPhone kézikönyv, ha nem magáról a telefonról?
Aki nevetni (vagy fejlesztőként esetleg sírni) akar, olvasgassa a bejegyzéseket.

Olvasd el a hozzászólásokat is

50 Comments

  1. Mindig is tudtuk hogy hulye az apple jovahagyasi proceduraja,most legalabb mar oldal is van rola:)
    lopott iphone-t venni pedig csunya es rossz dolog!!!!!:)

  2. Nem tudná valaki feltenni a crackelt smartscreen-t cydia source-ba? 😀 Előre is köszi. 🙂

  3. Szevasztok ,nem tudtok valami másik programot a Global AQ helyett?Fizetősé tették az sms küldőt,sajnos.

  4. Okosított Smartscreen-re, vagy legalább használható aktiválási számsorra igényt tartanék én is 🙂 (Persze nem 5 dollárért).

  5. Valaki tudna segíteni? a telefonon meghalt a Cydia, leszedtem a black1rin a telefonról, hogy majd felrakom újra és újratelepítem a cydiat, de nem tudom rá visszarakni.mindent úgy csinálok, ahhogy azelött, de nem akar újraindulni a teló amikor ott van az a srác képe az iphoneokkal miért?

  6. Ha van egy jó ötletem iPhone alkalmazásra, de nem vagyok programozó, akkor kihez fordulhatok, hogy akár még egy kis pénzt is kereshessünk közösen az ötlettel és a programmal?

  7. a legnagyobb hulyeseg szerintem a widgetek gadgetek alkalmazasa

  8. @ocsi10:

    tokeletesen mukodik ingyen…

  9. Az Apple egyetlen dologra jó: hogy mindig újabb hardware verziójú szifonokkal rukkoljon elő. 😀 Vicce34n kívül, valaki írtam hogy az Apple inkább hardeware cég, nem software…. Hát igaza volt. Én 2 db. appstoreos alkalmazást használok a saját szifonomon, (IM+ meg egy camera app), a többinek nem sok értelmét látom, játszani meg nem nagyon szoktam… A software részét én inkább Geohot-ékra bízom… 😀

  10. @H2CO3:

    Akkor te nem sok mindenre használod a készülékedet.

  11. @ocsi10: hat nem tom nekem nem fizetős… csak a mobil netet hasznalja vagy wifit

  12. @Mordon: bizazertos csak azert kellett h legyen mivel villogni a suliban….. 😀 😀 bocs

  13. @Mordon: Azt azért nem mondanám… Legfőképpen netezésre használom (talán ide tartozik a honlapom szerkesztése meg a messenger is?), emellett fotózásra/videózásra, valamint zenehallgatásra, de pendriveként is használtam már.
    @Crazy: Ja, csak azért van. Am meg tudja nekem valaki mondani, hogy mi az az appstore? 😀

  14. @H2CO3: There’s an app for that helyett, az Apple ill. Pisti legfőbb életcélját ismerve: theres’s an app for MONEY.
    😀

  15. @H2CO3: Hoppá, persze ‘”there’s”

  16. @H2CO3:

    ” az Apple inkább hardeware cég, nem software…. Hát igaza volt. Én 2 db. appstoreos alkalmazást használok a saját szifonomon”

    Igencsak hibás a gondolatmeneted, mert az App Store-ban nem Apple alkalmazások vannak.

    ” A software részét én inkább Geohot-ékra bízom… ”

    Ők nem igen írnak produktív alkalmazásokat, inkább a rendszerrel és annak feltörésével foglalatoskodnak.
    A leírásod alapján, hogy mire használod a készüléket, meg végkép nem értem minek neked jailbreak, hisz amit felsoroltál, az gyári állapotban is tökéletesen működik 😀

  17. Épp a napokban olvastam egy vitát arról, hogy a kereskedők megölik az érdeklődést azzal, hogy hasznot szeretnének. Alapvetően egyetértek az ingyen osztogatással, és erre is törekszem a mindennapjaimban, de lássuk be, hogy ez manapság nem elfogadott dolog. 🙂
    Azt hiszem, hogy a mérték az, ami alapvetően meghatározza, hogy mikor áll át valaki a sötét oldalra.

  18. @peetboy84:
    Szia, csináltál restore-t is?

  19. @H2CO3: ha erre használod akkor nem is kellett volna 10ezreket kidobni egy telefonra… vehettél volna egy blackberryt erre a célra tökéletes és olcsóbb
    a szifon az egy életérzés:P

  20. @lacika35:

    nem, azt hogy kell?

  21. @ombre: Nekem ezt irja “ki No credit left” felmegyek az oldalukra és ott már fizetös árak vannak.

  22. @Face: iPh on(e) my skin. Feel the plastic. iStyle is your lifestyle. 🙂

  23. @Crazy: @Crazy: Tudom,hogy működik,mert eddig ezt használtam tegnap még ment ma már nem megy…kiírja,hogy nincs lé…,de hát eddig sem volt:-)

  24. valaki wááá 🙂 ha nyomok egy restore -et akkor leszed róla mindent?, utána megint jailbreakoni kell?

  25. köszi

  26. nem mindent szedett le róla! Most újratelepít párat, ez miért van?

  27. @Face: Nem volt pénzkidobás… A szifon tényleg életérzés, többek között ez az, amit pl. egy BalckBerry NEM tudna pótolni… 🙂 Olyan jó, mikor meglátsz valakit (estleg ismerőst) szifonnal a kezében, és te is tudod, hogy ez a szó ugyanazt jelenti neki is. 😀 Nomeg legalább ennyire hozzájön az is, hogy a blackberry nem olyan szép, meg nem olyan jól támogatott (hivatalos és nemhivatalos források által), mint a szifon. Azért a szifon mindig is szifon marad.

    @Mordon: Az appstoreban nem Apple által készített, hanem Apple által jóváhagyott alkalmazások vannak. Viszont a jóváhagyás – a fél post erről szól – eléggé zűrös, és rendszertelen. Ha az Apple szoftver cég lenne, akkor normális appból több, fölöslegesből kevesebb jelenne meg az appstoreban.
    GeoHot-ékon az egész JB közösséget értettem (tehát a szoftverfeljesztőket is), bocs, ez tényleg kicsit félreérthető volt. A JB pedig miért is kell? Hát hogyan is tudnék fileokat pakolni a telóra iTunes nélkül? Hogy is tudnék a Sfariban letölteni? Hogyan lehetne FTP-zni, telnetezni, neadjisten programozni a szifonon? A Backgrounder, Cycorder, illetve Winterboard már csak a jéghegy csúcsa.

    Ha bárkit is megbántottam ezzel vagy az előző kommentek bármelyikével, attól bocsánatot kérek. Csak egy személyes vélemény kifejtése lett volna, nem gondoltam, hogy ezért többen meg fognak szólni.

  28. @Face: Nem volt pénzkidobás… A szifon tényleg életérzés, többek között ez az, amit pl. egy BalckBerry NEM tudna pótolni… Olyan jó, mikor meglátsz valakit (estleg ismerőst) szifonnal a kezében, és te is tudod, hogy ez a szó ugyanazt jelenti neki is. Nomeg legalább ennyire hozzájön az is, hogy a blackberry nem olyan szép, meg nem olyan jól támogatott (hivatalos és nemhivatalos források által), mint a szifon. Azért a szifon mindig is szifon marad.

  29. @Mordon: Az appstoreban nem Apple által készített, hanem Apple által jóváhagyott alkalmazások vannak. Viszont a jóváhagyás – a fél post erről szól – eléggé zűrös, és rendszertelen. Ha az Apple szoftver cég lenne, akkor normális appból több, fölöslegesből kevesebb jelenne meg az appstoreban.
    GeoHot-ékon az egész JB közösséget értettem (tehát a szoftverfeljesztőket is), bocs, ez tényleg kicsit félreérthető volt. A JB pedig miért is kell? Hát hogyan is tudnék fileokat pakolni a telóra iTunes nélkül? Hogy is tudnék a Sfariban letölteni? Hogyan lehetne FTP-zni, telnetezni, neadjisten programozni a szifonon? A Backgrounder, Cycorder, illetve Winterboard már csak a jéghegy csúcsa.

  30. @ocsi10:
    @ocsi10:
    asszem a krekkelt app az 500smst tud, vagyis a megvasarolt app tud 500smst. amit feltortek.

  31. @Face: @Mordon:
    nem k..rva mindegy ki miert vesz iphonet es mire hasznalja?!

  32. @zoltan: Nem tudom eddig ment rendesen…most már leszedtem ,újra telepítettem másik ipröl próbáltam semmi.Valami alapján azonosítja a telot esetleg.

  33. @zoltan: Szia, Zoltan. Legalabb van valaki, aki egyutterez velem… 🙂

  34. emeberek, kérlek seggítsetek, teljesen meghalt az iphone om, sötéten világít a képernyő, nem reagál semmire, ha csatlakoztatom géápre, azt írja hogy felismerhetetlen usb eszköz

    MIT CSINÁLJAK??????

  35. @peetboy84: DFU vagy hirtelen nem jut eszembe az a masik mode és restore:D jah ha felismerhetetlen akkor meg eszeközekezlő töröld adriverét és ismertes fel újra kézzel a programfiles common files apple mappaban lesz vlaahol a drivere! 😉

  36. sziasztok, kéne egy kis help, mint itt sokan másnak, a következő a szitu, vettem egy gs-t 3 hete, az itt leírtak alapján unlock, jailbreak, minden ami kell tökéletesen megy, egyik ismerősömét is megcsináltam ismét hibátlan, de egy barátom ma vett egyet a tmobilnál, és miután telepítettem neki a mobile installation cracktet, bejön hogy dugjam be az usb-be itunes-ra.
    ötlet?? előre is köszönöm

  37. lehet hogy a tmobile mahinált valamit?!?!?!?!

  38. @Uzsi: mert az mar az UJ iboottal rendelkezik azaz mindin ujrainditasnal JB kell azaz blavckra1n … de az adatai meg amit telepitett megmaradnak csak ujra kell jbzni! ha óbeallitott mident NE kapcsolja ki:P

  39. @peetboy84: hali, home gomd+kikapcs gom hosszan, vagyis master reset- segítetett? vagy próbáltad már?

  40. ahhjj az életemet mentetted meg, NAGYON KÖSZÖNÖM

  41. nincsmit 🙂 azért vagyunk itt hogy segítsünk egymásnak 🙂 én is megkattanék ha valami baja lenne a feleségemnek 😀

  42. 😀

  43. Valaki szerezhetne tort Snappy-t !
    H mi az? Cydiaban megtalalod!

  44. @zoltan: Szia! BeYouriPhone repoban megtalaod! repo. beyouriphone. com. Én már leszedtem, ha nem találja valaki, mehet emailben a deb, vagy felrakom a honlapomra.

  45. @H2CO3:
    ha ott fent lenne nem irtam volna ide!
    Szerintem te a snaptap-rol beszelsz ami hardware buttont ad a fotozashoz, en meg snappyrol beszelek

  46. @zoltan: Szia! Boccs… tényleg, közben rájöttem…

  47. @H2CO3: FTP on the go az appstore-os és tökéletesen lehet fel és letölteni meg minden, kismilló beállítással. Én 1 éve használom.

  48. Sziasztok, aki esetleg szeretné kipróbálni az iGizmoz Widget programot, annak itt a lehetőség: h t t p ://www.multiupload.com/W3ALPZ3R9L

    Üdv mindenkinek 😉


Add a Comment