fbpx Skip to content

A nemzetközi helyzet fokozódik

Tegnap olvashattatok Geohot mindenre kiterjedő jailbreakeléséről. Nos, a konkurens fél (Chronic Dev) sem hagyta annyiban, mert az iPhoneWikin nyilvánosságra hozta a feltörést lehetővé tevő exploitot. Erre persze Geohot berágott és hirtelen felindulásból leárulózta Chronicot, mert tálcán kínálta az Apple-nek a lehetőséget és befejezettnek deklarálta munkáját, pá-pá jailbreak-kiadás.
Chronic a blogjában válaszolt Geohotnak. Kiderült, hogy ez is a pénzről szól, mivel Chronic elfogadott Paypal-adományokat. Ez viszont megszűnik, ha kijön Geo a teljeskörű jailbreakkel és az adományozók vissza fogják követelni a pénzüket, ha ugyanazt ingyen is megkaphatják. A Paypal pedig rendszerint a vevő javára ítél.
Kiderült az is, hogy az exploitot egymástól függetlenül fedezték fel, de Chronic nem akart egy félkész munkát kiadni a kezéből, tesztelés alatt van a megoldásuk. A nyilvánosságra hozatalban nem láttak semmi kivetnivalót, mert az Apple két nap múlva (amikor is kijönne Geo megoldása) úgy is rájön a hibára és javítani fogja.
Geohot válaszolt és bocsánatot kért Chronictól, megnyugtatta a népet, hogy két nap múlva kiadja a jailbreaket.
Ámen.


Ilyen lesz a Sn0wBreeze

iH8Sn0w egy rövid videóban bemutatta hogyan is indul a PwnageTool windowsos változata. Tervezett megjelenési dátum továbbra is október 12.

Olvasd el a hozzászólásokat is

63 Comments

  1. beszarok milyen harcok mennek már a JB miatt 😀

  2. nem annyira a JB, hanem a pénz.

  3. Sziasztok,
    Ha 3.1 van a telefonon, akkor hogy tudom visszatenni a T-pottal lementett adatokat?, contact, stb….

  4. @delcsi:
    ttp://szifon.com/2009/06/25/hogyan-mentsuk-az-adatainkat-manualisan/

  5. Ez micsoda szájkaratéjozás… Mindegy kitől csak jöjjön már 😀

  6. Látszik azért, hogy ifjú titánokról van szó…

  7. Hejnye! Ezzel is mindenki az Apple mobil mellett veri fel a port! Így is a szifonok kerülnek a középpontba, szóval ez is hatalmas marketingfogás az Apple részére! 🙂
    Minenesetre megvárom ezt a wines jailbreaket mostmár! 🙂

  8. ez a teljes körű jailbreak már az új baseband-et is feltöri, vagy még nem?

  9. Huzzad még ezazz huzzaddd

  10. Mi az a jalibrék? mi az a baseband? 😀

  11. @bbence:
    KÖszi…:)
    Lementeni letudtam 3.1 update előtt, a kérdés az volt, hogy visszatenni??, mert nem találtam a megfelelő /private mappát a T-pottal.

  12. @cartmen: bocsi javítalak 🙂 , DZSÉLBRÉK a népnek.

  13. ezek se szart gurigatnak bmeg:)
    am nekem mind1 én még 3.0án vagyok teljsen hibátlan.

  14. @rale: a baseband-et ebbe ne keverjük bele! annak ebben a kontextusban semmi köze a jailbreak-hez. ez csak jailbreak-el majd, de az új baseband-et NEM függetleníti, az változatlanul az ultrasn0w dolga…!

  15. az én kis kétgémmel engem is szinte hidegen hagy ez a jailbreak dolog, megvagyok a customfw-el 🙂 amit ezúton is köszi 😉

  16. @Jadeye: haverom 3GS-en véletlenül restore-olt 3.1-re, frissítve a baseband-et is. Akkor ezek szerint a közeljövőben nem tud jailbreakelni?

  17. @cartmen: a jailbrék az a jelenség, amikor pir0shó esik. A baseband pedig az a program, ami meríti az akksit, és nem enged aktiválni. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

  18. @rale:
    Ha előtte volt Saurik SHSH mentése, akkor vissza lehet tenni a 3.0-t JB-elni, és ez el fogja fogadni a 3.1 Custom FW-t. Nálam ezt volt a szitu, most megy rendesen JB-elt 3GS 3.1

  19. magyarul a baseband az ellenséged:d

  20. @cia: “Hejj, kedves Dev-team, dobjátok a bréket! Rátok vár a fél társadalmi réteg!!!” – írta/írták nem is olyan rég a z UnJailbreakable Guys. Mostantól dev-team helyett GeoHot lesz a szövegben??? 🙂

  21. Kis buzi chronicosok. Minden jb-nél felmerült a nevük és mindig paypaloztak tövig. Mellesleg nem törtek fel lószart se. Most meg megakarnak minket fosztani töle? Buzik…

  22. Off: Eddig mikor a telon bongesztem a szifon.com-ot mindig az iphone friendly modban jelent meg. Most valamitol rendes weblapkent jeleniti meg a Safari. Hogy tudnam ezt visszaallitani? Cache es Cookie torles mar megvolt. Elore is koszi

  23. @Aky: Nem jó az úgy? különben restore XD

  24. Várunk… Várunk… Várunk… Ezek meg itt veszekednek szarságokon. Kemény hogy pimasz kis önfejű tini-zsenikre vagyunk utalva. 🙂

  25. @Aky: A lap alján ott van hogy iPhone vagy Normal verzsön 🙂

    DZSÉLBRÉKET a népnek…ezt mi kreátoltuk anno 🙂
    Valami újat is kellene. 🙂

  26. @Hypeboy: Hat jobb szerettem az iphone friendly modban. De nem hiszem ,hogy egy ilyen apro dologra csak a restore lenne a megoldas.

  27. @Aky: Egy pár napja nekem is mindig így hozta be, de nálam segített a cache és cookie törlés. Érdekes .

  28. Szerintem ez server oldali dolog lesz. De majd az oldal uzemeltetoi biztos megmondjak. Most reseteltem a telot es ujra a mobilos verzio jott be. De ahogy kivalsztom barmelyik cikket at is valt rendes webes feluletre. Erdekes, remelem majd megjavul :S

  29. Tegnap is 2 nap volt hátra… remélem péntekre tényleg kijön.

  30. remélem meg is lesz, de főképp, hogy jó is! 🙂 inkább várok, de jó legyen.:)

  31. @Onion: 5-e óta 2 nap van hátra. Holnap reggel-re meg kell lennie.

  32. @adi: Na jó, de ha azt nyilatkozta ma hogy 2 nap van. Na meg ugye az időeltolódást beleszámoltuk??:))

  33. @Onion: Ezt 5-én mondta hogy 2órája fogott bele adjunk neki 2 napot: Azóta mindenki ezt emlegeti. 2 nap, 2 nap….

  34. @adi: oh akkor ez az egész kamu gyanús. Hetekig nem sikerül senkinek, ő meg 2 óra alatt feltöri, hmmmmmmm

  35. @H2CO3: “csináljátok srácok, nyomjátok az entert, nem baszhattok már át ennyi embert”, valahogy így volt….. 🙂 csak szét eset a a banda de szifon Szigetre biztos összeállunk.

  36. Akkor egy láma kérdés, de csak hogy tudjam.Ha most besátélnék a T-mobilba, hogy vegyek egy 3gs-t mert az a vágyam, akkor azon ugye már 3.1van. Mivel nincsen mentésem az adott fájlokról, így erre kéne nekem is várni, erre a JB-re hogy pl tudjam használni pannonal is? Mert nekem ez csak úgy érné meg.

  37. Utánaolvastam a témának, és most már talán értelmesebb kérdéseket is fel tudok tenni.

    A meggondolatlanságból iTunes- on keresztül frissített szifonban (3G) a mézbend frissült. Jól tudom?
    Most egy valid SIM kártyát kér, és azt, hogy dugjam fel neki az USB kábelt az iTunes- ába. Állítólag a nagybritánoktól került ide a készülék, ezért a T-kártya nem ízlik neki.
    Törni tudom- e az itt http://www.hackthatphone.com/3x/p_3_1_3g.html leírt módszerrel? Függetleníteni is lehet? Vagy valamit félreértettem?
    (Van XP-m is meg OS X- em is.)

  38. Törni lehet, függetleníteni nem az uj baseband miatt amit az itunes rakott fel…

  39. hmm RE:)

    a helyzet legjobb megoldasa: GeoHot ot felveszi az Apple programozónak.
    Geo pár hónapig rendesen dolgozik majd beleépít minden új fw be egy exploit ot. ennyi:)

    jó éjt:D

  40. @cia: Nem is tudtam 🙁 Megint kellene a Feltörhetetlen Fiúk banda… 🙂 Valami jó kis rímet össze lehetne hozni erre is, valami ilyesmire gondoltam:
    Chronic-dev postol, Geohot morog,
    ettől a helyzettől a gyomrom forog.
    Hagyjad a PayPal-t, ne nézd a pénzet,
    csak mondd velünk, hogy DZSÉLBRÉKET A NÉPNEK!!!

    Hajrá, fiúk! 🙂

  41. Szép napot mindnekinek!

    GeoHot barátunk nem tétlenkedik.Feltörte a iPot Touch 3G-t és új oldalt indított amit érdemes lessz figyeni.
    És várni a “fekete eső”-t.

    w w w .blackra1n.com/

    Jól indul a nap !

  42. @Szanya: Jailbreakelni tudod, (3.1-en is, downgrade-elni js tudsz 3.0(.1)-re), de akkor hacktiválni kell (előreaktivált custom fw vag redsn0w.)

  43. Srácok! Segítséget kérek, jó pár iphone átfutott már rajtam mindet nem tudtam csinálni, most van nekem is egy, és ezzel nem!

    5órán keresztül mindenféle próbálkozás ellenére kifagyotta firmware apdate kb 60%nál a csík, legutolsó elkeseredésembe feltettem a 3.1-et itunes-ből és láss csodát megy!

    Most ez feltolt egy új baseband-ot? Nem tudom már kifüggetleníteni soha? Valamilyen downgrade mód nem létezik?

  44. @Csabeeweb: Az attól függ, milyen szifonod van. Ha 3GS, akkor neked downgrade nincs, se jailbreak, mert azt 3.0(.1) JB-re lehetett volna feltenni. Ha 3G vagy 2G akkor downgrade-elj, majd redsn0w. Ha restore közben 13xx hiba, akkor reseteld a szifont: 15 mp Power+Home, elenged, 2 mp csak Home, lehet, h. többször is kell
    próbálkoznod. Másik: igen, a 3.1-ben van baseband frissítés, ezt egyenlőre nem lehet függetleníteni.

  45. @H2CO3:
    3G-m van! Akkor 3.0.1-el restorolhatom nyugodtan? Nem szúrhatom el?

  46. És lemaradt, hogy persze 2G/3G-re is lehet custom fe-t tenni.

  47. Nekem firmware frissítés közbe 1015ös hibát dobja ki! Az miért lehet? Mikor töltődik a csík akkor újraindul a 70%ánál!
    Csak a 3.1-es gyári fw megy fel rá! Találkoztatok már ilyennel?
    Függetleníteni gondolom már nem lehet.

  48. Szanalmas ez a belharc. Ahelyett, h osszefognanak, ugyanis az Apple all nyeresre, es ha ezt igy folytatjak, akkor meg is fogja nyerni a jailbreak versenyt. Eleg jo uton halad efele a techologiat tekintve.

    Mondtam anno, hogy a 2G az egy tanulmany es referencia telo volt. Megtanultak rajta, hogy hogyan kell midware szoftvert fejleszteni, kik es milyen korok fogjak torogetni es milyen uton, majd rengeteg knos-how-t halmoztak fel a tores modok tanulmanyozasaval amit a 3G-be be is epitettek. Eleg csak azt nezni, hogy egy ev kellett a normalis baseband toreshez, illetve a 3GS-nel jelenleg milyen peremfelteteleknek kellenek teljesulnie ahhoz, hogy menjen a jb… es a 3.1 toresbol megint tanulni fog az Apple. Sajnos. Ugyanis par MobileSubstrate plugin nelkul a telo kinszenvedes.

  49. @H2CO3: Hát ez szép volt, majd hívom Higgins papát hátha lát benne valamit 🙂

  50. Srácok!

    Egy megerősítés. 3GS 3.1 szoftverrel, nincs lementve semmi. Ezzel JB -t tudok rá rakni ugye? Függetleníteni nem akarom!

  51. Jelen pillanatban nem tudsz! Azonban ez elvileg napokon belül változhat! 🙂

  52. Chrys: Így gondoltam, hogyha kijön ez a cuccz, akkor tudok… 😀 THX!

  53. @Csabeeweb: Nem, 3G-vel bármit csinálhatsz (illetve azért ne lődd le 9mm-essel… 🙂 )

    @cia: Ezt nem erre akartad válaszolni: @H2CO3 🙂

  54. Mi a különbség a redsn0w és a PwnageTool között?

  55. Itt http://www.hackthatphone.com/3x/p_3_1_3g.html azt írja (ha jól értem), hogy csak PwnageTool- lal tudom törni, aztán függetleníthetem is.
    Akkor most a gyári 3.1 után a mézbend megváltozott, de mégis lehet függetleníteni? Vagy mit értettem félre?

  56. Tudom, hogy láma kérdés, de valaki válaszolhatna, mert ettől függ, hogy megvenném-e a telót.Jelenleg lehet-e függetleníteni, úgy, hogy nem lehet JB-lni?Ezzel a Jb-vel megoldódna a függetlenítési probléma is?

  57. @eszement: JB nélkül sosem lehet fügetleníteni… Illtve ha letelt a hűség, akor akkor bemész T-hez, és drága pénzért függetlenítik.

  58. Azt lenne érdekes tudni, hogy a T hogyan függetleníti… 🙂

  59. @SPEED001: Jó kérdés, de szerintem ki lehet találni. 🙂

  60. @Szanya: Gyári 3.1-ben a mézbend változott, és egyenlőre nem lehet függtleníteni. A PwnageTool-os jailbreak nem frissíti a basebandot (a custom fw-ben a 3.0 mézbendje van, amivel elbír az ultrah0′.)
    Tehát, ha frissítettél gyári 3.1-re, akkor már pwn-es dzsélbrék után sem tudsz függtleníteni.

  61. @SPEED001: T úgy fügetleníti, hogy az iTunesStore adatbázisába jegyzi fel, hogy “ezt a szifont mindennel lehet használni”. Mikor legközelebb rádugod az iTunes-re, az mondja meg a szifon baseband-jének, hogy mindenféle SIM-et elfogad. Egyébként itt, Szifon.com-on is volt róla cikk “legális függetlenítés iTunes-szal” vagy vmi hasonló címen.

    @Szanya: az egyiknek 0 van a nevében…

    Google: PwnageTools
    Google: redsn0w

  62. Nekem semmilyen firmware nem ment fel a 3g-re! Csak a gyári 3.1-es, minden másnál behalt a készülék frissítéskor kb 60%nál, és 1015ös hibát dobott ki.


Add a Comment