fbpx Skip to content
Végre frissült az iGO. Az 1.1-es verzióban
– új térképek,
– úti-cél választása a kontaktok közül,
– hívásindítás POI-ból,
– zenelejátszás vezérlése navigációból (gyorsmenüből),
– köztes úti cél megadása,
– QWERTY billentyűzet fekvő módban.
A fejlesztések nagy része már benne volt az általam fordított skinben is, épp itt volt az ideje, hogy hivatalosan is megjelenjen. Egyelőre még csak a Nyugat-európai változat jött ki, de hamarosan megjelenik a többi is. Reméljük a következő frissítésre nem kell 3 hónapot várni…

Reklámok

Már legalább egy hónapja tart a vérre menő küzdelem az AT&T és a Verizon között. Anyázások, feljelentések, perek tarkítják a történetet. Eddig az Apple kimaradt a csatából, de úgy látszik Cupertinoban elérkezettnek tartották az időt a beszálláshoz. Tegnap két olyan reklámot sugároztak az amerikai tévék, amelyek az iPhone egyidejű telefonálási és internetezési képességét mutatja be.
Szintén egy hónapja Kínában is kapható az iPhone, azonban a korlátozások és a magas ár miatt elég karcsú eladásokat sikerült produkálni. Ezért készítettek egy reklámot a készülék promótálására.
Hiába a reklám, ha a feltételek nem kedvezőek…

Akinek nem nyílik meg a reklám, ezen az oldalon meg tudja nézni.

Komoly iPhone-os adatforgalom

AdMob egy webes hirdető cég, mobil alkalmazásokban és portálokon helyezi el hirdetéseit. Közzétettek egy felmérést, miszerint a reklámjaikra való kattintásból származó adatforgalom fele iPhone OS készülékektől (iPhone és iPod Touch) származik. Többi gyártó készüléke messze elmarad ettől, Symbian rendszerű telefonokról való forgalom 25 % (csökkenő tendencia). Android feltörekvő, de még így is csak 11 %-on áll.
Azért messzemenő következtetést nem szabad levonni az adatokból, mert csak a hirdetésekre való kattintást mérték. Én például sohasem kattintok hirdetésekre…

Olvasd el a hozzászólásokat is

104 Comments

  1. And back! :o)

  2. @admin: Hali! Mivel emilen nem kommunikálsz, próbálkozom egy utolsót itt… Hagyjam a francba a próbálkozást? A Navigon lett letojva vagy csak az én fordításom?

  3. @jarodfree: Nem nincs letolva, de nem volt időm felrakni a source-ba. Probáld meg ipa -ként terjeszteni ha van pár mirror, akkor csinálnok neki egy külön postot nem probléma.

  4. Estét!

    az új IGO hoz jó lesz a szifon sourceban a az 1.0 patch?:S 🙂

  5. @admin: ok köszi az infót, a több mirroros terjesztés már megtörtént pár lelkes szifonossal. persze már jó pár posttal ezelőtt, én se követtem teljesen, de akar rákeres

  6. És ho vannak a sprrdcam riasztások? Az nagyon hiányzik!!!

  7. @jarodfree: Üdv,rákerestem a Navigon 1.3 hun.ipa-ra.Ha a honosítást bele integrálom a teljes Európába,gondolom menni kell vele…..?!/Köszi/

  8. estét mindenkinek .

    @Crazy: az orbitos postba fel tettem neked az Ashpalt 5-t. megkérném a kedves @admin: hogy ugyan abban a postban a 39,40,41-es hsz eimet legyen kedves kitörölni ha nem nagy kérés, elöre is köszönöm

    az igo-ra kivi leszek nagyon 🙂

  9. Pont jókor jött szóba a telefonálás közben internetezés: tapasztalt valaki mostanában olyat, hogy telefonálás közben elmegy a 3G-s net? mostanában (friss restore után is) azt látom a beszélgetés befejezése után h nincs semmi jelzés a carrier logo mellett és egy pár mp-vel utána megjelneik a ‘3G’ ! és a legérdekesebb, hogy random csinálja, tehát próbálgattamnézegettem, már azt hittem h elmúlt, de ma megint előjött!?

    más: vártam h lesz egy postot arról h mi volt ez a nagy leállás és meglepődve láttam h nincs, szal kaphatok/tunk valami infót h mi törpént?(engem személy szerint nagyon érdekel 🙂 )

    aztán: még jó h a legtöbben iPhonenal neteznek mer még mindig az a legalkalmasabb arra 🙂

    és végül: végre van megint szifon.com, juppiiiii 😀

    üdv

  10. @Crazy: sry nem neked akartam, bocs teso 😀

    @RKG: én is észre vettem hogy néha netezés után eltűnik a 3g valamikor közbe is, meg volt hogy megnyitottam valamit cydiába és utána vissza dobot a menübe ez pontosan a háttér packoknál volt meglestem az 1 est majd mikor rányomtam a 2 re elszállt az egész majd újra cydia és meglestem a 2 utána a 3 és megint. aztán szerencsére jó lett 🙂 szal nem csak nálad vannak érdekességek

  11. Hali.
    Eloszor is orulok, ujra elerheto az oldal!!!
    A lenyeg: 3Gm van. Nem erem el t-pot-al a teljes fajlszerkezetet. A repoban van egy pack ami: USB 3GS Blackra1n Patch neven hasit. Kerdes, hogy feltehetem-e a 3G-re, megoldja-e a problemat avagy sem?
    Valaszokat elore is koszi!!!

  12. @proth: röviden tömören: megoldja!

  13. @Crazy: 4 es hozza szolasra vki tud vlaszolni?

  14. Koszi a valaszt!

  15. Sziasztok! Hova tudok beküldeni általam készített cikket? Egy külső GPS vevőről írnék, és a programról amivel használható. Ég és föld a különbség vele, sokkal jobban használható az iGo és minden más navigációs program is.

  16. Hali! Egy apró észrevétel: Nektek se írja a napot? Csak azt,hogy milyen évet írunk és hanyadika van?
    Ha angolra teszem a dátumformátumot akkor írja a napot is!
    Mondjuk nekem a DateFormats-mappábol hiányzik a hu.plist file!
    Valaki feltölene egy műkodőt? 🙂
    Kösz előre is

  17. @Jason: Itt a file: http://szifon.com/wp-content/uploads/2009/09/hu.zip – csomagoljuk ki, majd egyszerűen T-Pottal másoljuk a /System/Library/Frameworks/UIKit.framework/DateFormats/ könyvtárba, respring, és ezután a Settings-ben állítsuk be: General > International> Region Format > Hungary – ezzel készen is vagyunk, örülhetünk az új dátumnak.

  18. Ohhhh juhhhhééé! Végre megint szifonypontkom! 😀

  19. Végre visszatértetek és olvashatjátok a hüje kommentjeinket! 🙂 üdv itthon!

  20. Az OK, h frissült, de honnan tudom letölteni? Ugyanis az iTunes nem adja, a weboldaluk meg katasztrófa.

  21. Ok, közben rájöttem, h csak annak van most frissítés, akinek a Nyugat-Európa van felrakva. Bocs.

  22. Az iGO skinnek kijött egy új változata. Elvileg nem lehet benne sok változás, mivel hamar megjelent. Nekiállok fordítani.

  23. Sziasztok!

    Navigonhoz keresek térképeket, de nem találok. Tud valaki segíteni?

    Köszönettel

  24. @Jam.: Szia Jam, engem nagyon érdekelne, ha nem gond elküldenéd nekem emailben? poweradi @ freemail .hu (persze egyben) Nagyon köszönöm

  25. @tferi66: Szia! Persze, megy teljes európával is. Csak a nyelvi mappát kell átraknod, és a magyar hangot. esetleg az ikont, mert az is egyedi “hun”-os lett 🙂

  26. @Jam.: Szia! Engem is érdekelne az irományod. Elküldenéd nekem is? forum kukac vinczecsalad pont hu
    Köszönöm!!

  27. Remélem javították a hangnavigációt is, mert nekem egyáltalán nem beszél:(
    Real T-Mobile, no Jailbreak, no crackers dream:)

  28. @protekcio: Nagyonszépen köszönöm 🙂

  29. @Jam.: engem is, engem is 🙂
    kishevke kukac gmail pont com
    köszönöm!

  30. Hm egy apró észrevétel ezzel a dátum plistel kapcsolatban!
    Alapesetben ilyen:

    http://kepfeltoltes.hu/091126/K_p_337_www.kepfeltoltes.hu_.png

    De szerintem így helyes és jobban is tetszik így:

    http://kepfeltoltes.hu/091126/K_p_338_www.kepfeltoltes.hu_.png

    Szóval ha valakinek kell az én átírt plistem akkor innen szedheti le:

    http://www22.zippyshare.com/v/76764890/file.html

    T-Pottal másoljuk a /System/Library/Frameworks/UIKit.framework/DateFormats/ könyvtárba, respring, és ezután a Settings-ben állítsuk be: General > International> Region Format > Hungary.

  31. @Slyr: azzal nem volt probléma h olvasgatnal vissza fele is akkor ott a megoldas az egyik cikk (igos) cikk kommentjeiben! nah latod meiylen rendes vagyok h segitettem… KERESD MEG:)

  32. Sziasztok! Tudom, hogy off, de fontos lenne!
    Hogy tudok iphone 3g-re felmásolni videot? Tnap mindent próbáltam Itunes-on keresztül, de az istenért nem ment.
    Köszi
    Ja, meg milyen lejátszót ajánlotok?
    cső

  33. Jam én is szeretném elkérni a cikket ha nem gond. csabika121 kukac gmail.com Köszi!

  34. Hi!

    Próbálta már vki ezt az IGO 1.1-et
    Ezt is hagy kívánnivalót maga után?

  35. @set79: at kell konvertalnod mp4 re

  36. Egy kis off, de nem találom a keresésben a megoldást, pedig már egy órája keresem.Szóval a legújabb iphone 3gs em van az új ibootal.természetesen jb-s:) Sb setting egyszerűen nem akar működni.Install, restart spring board és ennyi.Van helyette másik program?Feltelepiti a c ydia, de hiába huzogatom a felső részen a kezem, ahol pl 2gs sel tökéletesen működik, itt nem történik semmi.
    hátha így már nem kell várni a moderálásra..

  37. és a 2.1es iphone3gsen milyen program kell mac alá, hogy lássa a root könyvtárat? DiskAid nem jó 🙁

  38. @eszement: updatelj mar!!! mert van rajta 2.1???… 3.1.2 és blackra1n…..

  39. crazy nem érted. a 2.1es iphone az új 3gsnek a hivatalos neve aminn az új ibot fut. termmészetesen feketeeső van rajta.és 3.1.2

  40. @eszement: És minden reboot után kell JB-elned, iboot miatt?

  41. @eszement: bocsi

  42. @poweradi: pontosan@Crazy: no problem:)

  43. @eszement: szifon.com cydia repoban találsz egy USB 3GS Blackra1n Patch nevü packot azt telepítsd és minden látni fogja. (ha fent van és mekken ez másképp működik akkor nemszóltam)

  44. ujabb magyar “fejlesztes” de inkabb portolas:

    appulo.us/appdb/?page=viewapp&id=13047

  45. @Zoltan: Lemmmmminnnggssss:) jeee

  46. @RKG: RKG nagyon köszi, ez volt a megoldás az sbs problémám valamiért még imndig moderálásra vár. nevezetesen hogy hhiába telepitem mégsem jelenik meg.Erre is tud valaki megoldást?

  47. @Crazy:
    jeee bizony de ez a kis kocsog lemming nem akar asni, kivalasztom h asson, rakattintok de csak kijeloi es kijelolve setal tovabb, nalad?

  48. @Zoltan: @Zoltan: jaja, nagyon van még mit javítani rajta sajnos :S pedig én is ráindultam kb 1 hete mikor megláttam!

  49. @eszement: alapban tudod h h kell használni? mármint h a felső “lécet” (ahol az óra meg akku stb van) kell végighúzni balról-jobbra?

  50. Hi

    Okositható az igo? Most tervezek venni valami készüléket és eddig a htc felé hajlottam az igo miatt. Kérdés hogy megy -e iphone on is és mikoriak a térképek illetve a normál igo térképeket kezeli -e .

    Köszi

  51. @smoothy: iphone t vegyel. h kezelne mar a pdas terkepeket?….

  52. @RKG: természetesen. 2gn tökélettesen működött

  53. @Crazy:
    androidos htc hd2-t vegyel majd

  54. Ehh visszavonom, megjavult csak restart kellett neki.

  55. @smoothy:
    vagyis te 🙂

  56. Milyen külső pótakksit ajánlanátok 3GS-hez?

  57. @poweradi:
    nekem ez van
    dealextreme.com/details.dx/sku.16083
    kb 3x tudja egy toltessel ujra tolteni a telomat

    de ezen az oldalon van rengeteg kisebb is ami nem “tokkent” szolgal, csak ha
    “bajba” kerulsz radugod es lerakod amig tolti.

  58. @Zoltan: és ezt milyen tokba rakod, hogy ne essen ki belőle az iphone?

  59. @Zoltan: öhh hogy érted, lerakom amíg tölti? nem lehet töltés közben használni a telót? Még nincs 3GS de márcsak napok kérdése:) addig be akarok szerezni dolgokat hozzá, külső akksit, meg invisible shield egyenlőre. ami neked van tokban, láttam ilyeneket, de mi különbség van, hogy tokban van vagy anélkül, ugyan látom, hogy ami tokban van azok nagyob kapacitásúak. Lesz egy 14órás busz utam és arra (is) sztnék felkészülni:D nézd meg ez szted milyen lehet?expansys. hu/d.aspx?i=162963

  60. Crayz: Köszi! És milyen lejátszót rakjak fel? Van valami jó?

  61. @poweradi:
    de lehet
    ami nekem van tok az olyan, viszont ahogy irtam van rengeteg olyan amit radugsz olcso, jol is mukodik tolt rendesen, de azzal en ugy voltam h tuti nem lehetne kozben hazsnalni KENYELMESEN a telot, mert kb 5cmvel hosszabb lenne es konnyen kiesne/beletorne.
    erted?

    amit linketel az az a kategoria amit leraksz az asztalra vagy a buszon az elotted levo ulese mogotti haloba mert hogy fognad egyszerre kezben azt is meg a telot is meg meg ez kabeles is ha jol latom.

  62. hali Nekem gs-em van, számtech cégnél dolgozom, és itt mi ezt használjuk:
    FSP Rabbit Speedy Hordozható USB Akku-töltő
    3790 Ft.
    Ha érdekel PM.

  63. @Zoltan: Értelek, mi a véleményed a tiédről, “kényelmes” vele használni? szval ha olyat veszek belerakomszépen a tokba a telót tölti is és használni is tudom!? mert akkor ilyet veszek

  64. Off. Az appulohoz hogyan lehet napi jelszot kerni?

  65. @Kmate: hali, elvileg ma ez: cavern

  66. @poweradi:
    igen kenyelmes kicsit tegla esz tole a dolog, de praktikus nagoyn

  67. @poweradi:
    nekem napok ota nem ker jelszot
    ugylatszik kukiztak a sracok h ne kerjen mindig

  68. sziasztok!
    Egy iphone bluetooth headset-et szerettem volna venni, és úgy emlékeztem, hogy itt a szifonon lehet rendelni. Ám most hirtelen a frissítés óta nem találom a felületet.. mi történt?
    Ha valakinek van eladó (új) a robi kukac viski . hu -ra írjon már nekem …

  69. OFF: előre is bocs, de én az oldalon lévő daemon tuning helyett ezt használtam és több memória szabadult fel: h t t p://www.funkyspacemonkey.com/howto-boost-iphoneitouch-speed-removing-launch-daemons-2
    több daemont ír le ami törölhető

  70. @poweradi: Ugyanezt használom én is kb 1 éve mint Zoltan, praktikus,szuper darab!

  71. @Uzsi: Szia, engem a számtek cégetek érdekelne:) van esetleg munkalehetőség? 😀

  72. @Chrys: @Zoltan: Megvenném, csak még sohasem vásároltam külföldi honlapról, most itt is (amit Zoltán belinkelt), melyik szállítási formát válasszam, EMS express, vagy air mail?:S EMS még 18dolcsi, igaz így sem lenne olyan vészes 43 $körül kijönne ami kb 8000ft ha jól számolom!? Nektek mennyi volt a szállítási idő?

  73. Hello! Létezik valamilyen megoldás arra hogy a naptárban láthatóak legyenek a hetek számai?

  74. @poweradi:
    siman air mailrendelestol szamitott 2-4het

  75. @poweradi:
    de inkabb 4, en mar 8-10 alkalommal rendeltem innen, igaz 1-6 dollar ertekben, ez az aksitok volt a legdragabba mit rendeltem 22-25dolcsi, de haver rendelt innen pl 130dolcsiert masik meg 220ert, es ahogy nekem is nekik is megerkezett minden csak lassan.
    4hetnel nem tobb

  76. @Uzsi:
    jo ez jo ez csak nem “mobil” a kalsszikus ertelemben. hordozhato ugyan, de megsem olyan praktikus mint Chrys-e v enyem.

  77. Sziasztok! Szeretnék érdeklődni, hogy nem e tudtok valami olyan programot, amivel közeli rádióként tudom használni az iphone-om h állomást csináljak amit a kocsim felismer és úgy tudjam hallgatni(nincs jack a kocsiban és így azért olcsóbb:D)

  78. @P.Balázs: FM transmitter a neve

  79. @Zoltan: köszönöm

  80. Hali!
    Uber nagy OFF de tudja valaki mi van, mi lesz az APPULO.usal?
    Kofike

  81. hali

    lenne egy off hozzászólásom, de nagyon fontos:
    az a helyzet h a telefonomnak problémája van a gps és a wifi jel erősségével, valamint a giroszkóp sem tökéletes, ezért be fogom vinni a szervízbe mert van még rá garanciám. de kicsit utánna olvastam és láttam h ilyen indokokkal gyakran vissza dobják a telefont. szeretnék vmi tanácsot kérni h milyen indokkal tudnám biztosan kicseréltetni a telefonomat egy új készülékre?
    légyszi segítsetek és bocs az off-ért

  82. Senkit nem zavar, hogy ma már minden post szénné van OFFolva?

  83. @Diego: Igazad van, de kv@ nagy segítség, hogy vannak segítőkész emberek, akik ha tudnak válaszolnak, itt, egyből.

  84. Heló az lenne a kérdésem hogy valaki használja uRemote-t de nem a store-osat hanem cydiás Bigboss-os source és utorrent ikon van rajta kint!És elvileg webuit használ de nem vágom hogy hogyan segítséget kérek!Előre is Kössz!

  85. @Diego:
    engem mar nem:€

  86. @Matt: ha visszadobják és továbbra sem jó, vidd be a fogy.véd.felügyelethez!

  87. Bocsi nem szoktam de off-olnék 1et. van valakinek vmi ötlete, hogy 3G kamerának a fokuszán lehet valami progival javitani van egy névjegykártya olvasó és nem tudom élesen lefotozni hogy be tudja szkenelni rendesen. a 3GS az teljesen jol be is olvassa a fotó után.

  88. @szorian: 3g ben nincs fokusz.

  89. @Crazy: azt én is tudom hogy nincs a kérdés az hogy nincs semmi mód arra hogy élesebb makro képet tudjak csinálni

  90. @szorian: nem tudok róla:S ha van is az ugy szoftveres az meg háát … minthalottnak a végbél kúp … 🙂

  91. @jarodfree: Nagyon köszönöm a 25-re a válaszod,illetve a belefektetett munkádat,üdv!

  92. @Zoltan: Sikerült megrendelni, le is húzta a lóvét azon nyomban:) Ki hozza ki amúgy a csomagot, milyen szerv? megadtam címet emailt stb, innentől kezdve már csak várnom kell igaz?:)

  93. Jó estét mindenkinek!!! Melegség önti el lelkemet h egy nap kihagyás után ilyen jó a közösség mint régen mikor a blog elején mindenki televolt félelemmel és kérdéssel, öröm olvasgatni a hsz.tokat

  94. @poweradi:
    posta viaszi
    levelkent kapod
    1-1.5het mire shipped lesz es onnan 14napon belul megkapod

  95. Az IGo nál van valami megoldás arra, hogy ne merüljön gyorsabban a szifon mint ahogy a autós töltő tölti?

  96. Most néztem, hogy a Navigonból is van már kelet-európai verzió magyar térképpel gyárilag, bár ahogy nézem magyar nyelv nélkül. Ráadásul már az 1.3-nál tartanak. Nincs valakinek ebből egy “összerakott”, letölthető verziója?

  97. @kisszaki: nem tom h miylen autós töltőd van de nekem nem merül!!!!! sőt még tölti is:) oylan autós töltőm van ami akkora feszkót ad neki mintha áramról menne sza nem usb-s!

  98. @kisszaki:Ne usbröl töltsd.Hanem rendes hálózatiról vagy egy szivargyújtós átalakítom és 220V -at csinál.Ugyan 140 W -ot ,de az böven elég.Igy még tölti is igo használat közben.Mos tnem jut eszembe a neve minek is hívják az átalakító nevét.Tehát szivargyújtóról csinál 220V és simán bedugod az iphone hálózati töltőjét.

  99. Értem, és köszönöm. Akkor valósznűleg a töltőmmel van baj. Pedig kipróbáltam kettővel is. Se akkor keresgetek tovább.

  100. @Jam.: Szia Jam, légyszi küld el nekem is az infot, nagyon kéna jó megoldás. [email protected]. Nagyon köszönöm!

  101. Kijött a Full Eu 1.1 is….

  102. oh áj sííí, csak irtam, hátha:) nincs sajna munka:(

  103. Napi hírek 12.01 (32. comment), valaki?
    Segítsetek, köszi


Add a Comment