fbpx Skip to content

Wired.com összeállítást készített az iPhone jailbreak történetéről. Ezt az írást mutatom be kivonatosan.

A vakáción lévő George Hotz (Geohot) 17 éves korában több száz órát töltött azzal, hogy az iPhone titkait megismerje. Erőfeszítését siker koronázta, ő volt az első (még mint Dev Team tag), aki lehetővé tette az iPhone bármely hálózaton való használatát. Ezzel a figyelem középpontjába került, egy vállalkozó elcserélte Nissan 350Z sportkocsiját Geohot független telefonjára. Geohot most független hackerként dolgozik, elvileg egy főiskolára is jár, de csak azért hogy egy kicsit szocializálódjon.
„A törés kb. 500 órát vett igénybe -, de visszagondolva – az első iPhone törése hihetetlenül egyszerű volt.” – emlékezik vissza Geo.
Ez a tini azóta is megoldatlan feladat elé állítja az Apple-t. Jobs rá egy hónapra úgy nyilatkozott, hogy az Apple kénytelen macska-egér játékot folytatni. Azóta is újabb és újabb verziókat kénytelen kiadni, melyekben betömi a feltöréseket lehetővé tevő lyukakat. Tehát Apple betömi a lyukat, a hackerek pedig néhány héten belül újat találnak.
Hackerek adták a feltörésnek a jailbreak szót. Ez az első lépés a függetlenítéshez. Az iPhone API kódját gyorsan visszafordították és lehetővé tették harmadik fél által készített alkalmazások telepítését. Elég hamar készültek játékok, felhasználói programok és témák is. Ekkor az AppStore még sehol sem volt, így a jailbreak volt az egyetlen eszköz ahhoz, hogy többet hozzanak ki a telefonból. 2008 júliusában megnyílt az AppStore, amely azóta is töretlen siker a maga több mint 100 ezer alkalmazásával, így a jailbreak háttérbe szorulhatott volna.
Nem így lett. Az Apple sajátos jóváhagyási politikája miatt jónéhány olyan alkalmazás került az azóta megnyílt Cydia Store-ba, amelyet Cupertinóban nem hagytak jóvá vagy sértette a cég alapelveit (SDK-t). Mivel az Apple elég sok alapfunkciót kihagyott a telefonból, ezért ügyes programozók kifejlesztették ezeket és a Cydiából bárki letölthette őket. Cydia azóta a nemhivatalos alkalmazások tárháza lett, néhány programozó pedig szépen keresett vele. A 3G Unrestrictor alkotója például az első két héten 19 ezer dollárt kasszírozott.
Szóval a macska-egér játék folytatódik, a Dev Team rendszeresen frissíti a PwnageTool nevű programját, mellyel custom (feltört) firmwaret lehet készíteni, így már törhető a telefon. Az Apple az Amerikai Szabványügyi Hivatallal akarja kimondatni a jailbreak illegalitását. Eric McDonald Dev Team tag szerint ők nem sértik az Apple jogait, mert nem másolják és terjesztik az Apple szoftverjét, hanem a felhasználók a hivatalos firmwaret töltik le és patchelik meg.
Geohotot ugyan kirúgták a Dev Teamből, mivel hackelési információkat hozott nyilvánosságra, de ez annyira nem érdekelte őt, kiadta a lehető legegyszerűbb feltörő programot, a blackra1nt. Nem pénzért dolgozik, de elfogad adományokat. Azért annyira nem szerény, mert jailbreak közben az ő képét láthatjuk. Olyan, mint egy angyalarc egy Caravaggio festményen.
„A blackra1n mindössze 600 Kbyte, de a képem ebből 200 Kbyte.” – mondta nevetve Geohot.
Apple felvette a kesztyűt, álláshirdetést tett közzé, melyben biztonsági szakembert keres, így akarja megnehezíteni a feltörést. Geohot nem hiszi, hogy ez a szakember meggátolhatja a törést. Elmondása szerint egy újabb lyukat talált a rendszerben és még a jövőre megjelenő negyedik generációs iPhone-t is fel tudja majd törni.
„Személy szerint tetszek, ahogy az Apple zárva akarja tartani az iPhone-t. Ez a hobbim és nem lenne buli, ha a cég változtatna a politikáján. Vegyék fel ezt a jailbreak-zsarut és megmutatom mit is tudok igazán.” – zárta a beszélgetést Geohot.

nintendo

Olvasd el a hozzászólásokat is

156 Comments

  1. Na akkor off-al nyitok, meg ugysem tettem igy, de ehez a posthoz azon tul h le akalappal GeoHot es Dev-Team elott nem igen lehet mast hozza fuzni szoval talan masnal is okoz nemi kulonleges jatek elmenyt az alabbi hozzaszolasom:

    vegre vegre toucharcade.com/2009/11/13/auditorium-arrives-for-iphone/

    itt van torve
    2shared.com/file/9121850/c43438a9/Auditorium-v100-xssfuo.html

    sajnos rovid 30 palya es vegig is vittem, ajanlom mindenkinek!!!!!

  2. Masik game

    nemregiben tema volt az egyik postpan hogy mikor jon a Jet car stunts
    MOST 🙂

    info:
    toucharcade.com/2009/11/13/jet-car-stunts-flys-into-app-store/

  3. kozhasznu info!

    Ap pulo. u. Kedvenc oldalunk erosen leterhelt ezert kerdes ele allitjak a latogatot.
    A kerdesre ezt kell beirni hogy be tudj lepni az oldalra:

    Kyek

    szivesen:)

  4. @Zoltan:

    torve innEn toltheto
    2shared.com/file/9140421/c294f559/jetcarstunts-v10-mathboy.html

    na leleptem.
    (majd mikor jon az atok h miert offoltam akkor arra kell gondolni h hasznos infot akartam megosztani veletek )

  5. Zoltan latom te sem tudtal aludni:)

  6. @Zoltan: Köszi az infót,ez jól jött!

  7. @Nandi:
    nem nagyon. Most mar tudnek de a jet car stunts nem hagy, tul nagy a kihivas:) ez vegre egy jo autos game! (trackmania feeling-el)
    @tferi66:
    szivesen:)

    Na jocakat!

  8. Hali! Én azt vettem észre,hogy a gyári iphone pager hack nelkul sokkal gyorsabb és stabilabb,mint pl. a dynamic pagerrel! Ti hogy vgytok ezzel? 🙂

  9. Hát nem is a pagerrel van a gond hanem az sbsettings free memoryjával! amint benyomod és generál free memót belassul a dög…

  10. szerintem Geohot meg hasznot hoz Steve-nek,hisz ha nem lehetne feltorni a szifont akkor nem lenne ilyen eladas sem:):)

  11. bocsi, offolok énis.. röviden, felraktam a categoriest és csináltam egy mappát amiböl ez lett: http://i34.tinypic.com/1zfmuyd.png (a fehér:D)
    törölni sehogyse tudom,leszedtem a categories-t ez ott maradt, nyomtam restore-t akkor is ott maradt.
    valaki tud esetleg valami megoldást?

  12. @Zoltan: Ezt a kyek-et honnan tudtad?

  13. Appulo.us
    Four letters: Who am I?
    (KYEK)

  14. Valaki meg tudná mondani, hogy mi történt az oldallal?Azt értem hogy megelégelték hogy állandóan lerohad a szerverük a túl nagy forgalom miatt, de mit kell beírni arra a kérdésre hogy ki vagyok én? , hogy beengedjen?

    tudna valaki segíteni?

    LINK: http://appulo.us/appdb/index.php

  15. Nekem az is megfordult a fejemben,hogy ezeket az iPhone-os “vírusokat” az apple kezdte el,hogy az emberek megijedjenek és ne törjék fel a telefont…

  16. Elvileg változtatták a jelszot, most már: GWIK.

  17. Jóreggelt! SBsettings miért nem megy 3.1.2őn tejlesen új 3g-n?

  18. @hero: Mert valamit rosszul csinalsz.
    1000% hogy megy az SBSetting 3.1.2-őn.

  19. @Csaba29: Előző iphoneomon nekem is ment. Ugyanilyen volt csak garanciába kicserélték tegnap, szóval szerintem nem rontottam el semmit.

  20. Hi!
    Meg tudná valaki mondani, hogy a cikkben milyen téma van a képen???

  21. OFF:

    Sziasztok! Fura dologra lettem figyelmes: eddig installous-szal telepítettem gond nélkül programokat. Ma is szerettem volna telepíteni, de install közben a következő üzit kapom: unable to find executable. Az összes proginál ezt írja. Mi lehet a baja? Köszi, üdv

  22. Hero: mert jailbreakelni kell elötte! 🙂

  23. @adi:
    google a baratom 🙂

  24. @Kyle: Kössz 😀

  25. @hero: Nézd Hero az itt levő emberek nagy részének már 3.1.2-je van a telon és szerintem az esetek 99%-ban működik a SBS.
    Nekem is tökéletesen megy.
    Így hát tuti te csinálsz rosszul valamit.

  26. @Csaba29: Már megoldódott csak egy reboot kellett hozzá.

  27. Mrlespaul: az installous beállitásokban a dirty-re állitsd/vagy valami ilyesmi van odairva/ vagy a másikra mellette és működnie kell.

  28. @mrlespaul:
    ha ugy sem megy akkor meg ott van az X-ipa vagy a Intsall0us

  29. sziasztok
    ha letöltök egy alkalmazást törve előfordul hogy nem .ipa formátumban van hanem .zip vagy .rar ban és ezen belül vannak az alkalmazás file-jai
    az lenne a kérdésem hogy ezeket hogy kell bemásolni, mert próbáltam 1-2 helyre de a legtöbb amit elértem hogy a sringboardon megjelent az ikon de amint elindítottam volna rögtön kilépett

  30. Kali, Zoltan köszi a válaszokat, a dirty működik installous-ban. Érdekes, eddig semmi gond nem volt clean-nél sem… X-akta. Hali

  31. @Zoltan: Köszi! 🙂

  32. Nekem miért nem akarja aktiválni a 2g iphoneom a blackra1n?
    Kiírja, hogy done, waiting for reboot, de nem rebootol magától és ha én kikapcsolom akkor meg nem aktiválódik.
    Van erre valami megoldás? Másnak működik? Szűz 3.1.2, blackra1n rc3 köszi előre is, ha kapok segítséget!

  33. @Zoltan: A Kyek után ezt kérdezi:

    What was the name of Hackulous’ April Fool’s Day app?

    Tudja valaki a választ?

  34. Személy szerint tetszek:D vannak gondok a nyelvtannal:D

  35. @Fejo: Winoluos

  36. @csavar:

    Rosszul írtam,ne haragudj,helyesen így: Winolous

  37. @Fejo: winulous

  38. Igen,most már nekem is kellemetlen,de Winulous és végre helyes is,elnézést a többszörös kommentért

  39. GeoHot egy kis zseni 😮 Kíváncsi vagyok, hogy milyen trükköket tartogat még a zsebében. 😉

    OFF:
    Amikor iTunes-ban syncingelem iPhonet akkor ilyet ír ki, hogy “The iPhone “Ákos’s iPhone” cannot be synced. The required file is locked.”
    Nincsen valakinek valamilyen ötlete, hogy hogyan oldjam meg?

  40. 32-re valaki tud válaszolni? google nem a barátom 🙁

  41. az árpilis elsejei tréfát ki tudja appulon?

  42. bocsánat, nem frissítettem az oldalt és nem láttam hogy már itt a válasz

  43. ok, megoldottam, recovery módban sikerült

  44. Szia mindenki.

    Szeretnék egy kissegítséget kérni. Az iPhonom nemrég dominós lett. Sajnos.
    És azóta rendetlenkedik. Van mikor nem tudok se telefonálni se smst küldeni csak ha ki kapcsolom a 3g t. Máskor meg be kell kapcsolnom. Engem lehet hívni mindkét esetben. Történt ez már mással is? Van valakinek ötlete mert ez így elég idegesítő. Előre is köszi.

  45. @Petyaa: Nyomj egy restore-t és ha nem javul meg vidd be a t-mobileba. Én tegnap kaptam tőlük új iphone-t wifi miatt 🙂

  46. Rendben akkor megpróbálom ezt a lehetőséget.

  47. Nagyon jo ez a cikk!koszonjuk!

  48. nem ertem appulo-nak miert jo ez a kerdez felelek? kiraknak egy kerdest 10p muvla ugyis midenki tudja a vlaszt…

  49. szerintem sok bot ment fel rá, ezeket akarták kiszűrni.

  50. Megint másik kérdés van appulo-n.

  51. Hackulous started off as ___________.net.

    nem tudjátok mi a válasz?

  52. appulo új jelszó “geniusblog”

  53. “Fill in the blank: Hackulous started off as ___________.net.”
    Válasz: geniusblog

  54. Peetboy:
    geniusblog

  55. Faszom már az appuloba..

  56. thx Kovi87

  57. Hy!
    Lenne egy kerdesem:)!Amiota felraktam a legujabb jb-t nem mukodik a push-om!Vmi olyat ir ki,h aktivaljam az applenel!Elore is koszi!
    Ja es ON OF!

  58. 3,1,2.n a magyarítás kicsit változott, pl amikor jön az üzenet akkor azt írja ki hogy TEXT_FROM_ONE_LINE ezt hogy lehetne átírni? Mert ilyen sort nem látok a Hungarian iproj-ban, tehát ez frissül! Illetve a hálózatoknál is van egy ilyen, az ASK_TO_JOIN amit lekéne fordítani! Valaki segítsen!:)

  59. Honnan tudjátok a jelszavakat?

  60. @lacika35: google a barátod:)

  61. Sziasztok!
    RAM növelésre van ugye a fölösleges fájlok törölgetése módszer, és az, hogy a flasht egy részét használja memóriának.
    Nekem egyik sincs megcsinálva, de pár hete, mikor egy óriás fájlt töltöttem le (safari dl. pluginnal) az iPodomra nem a rendes fájl jött le, hanem valami dl.php nevű fájl, aminek a mérete az eredetivel azonos, de nem nyílik meg. (ez már gyakran előfordult mikor regisztrációt igénylő torrent oldalról töltöttem le az iPodomra torrent fájlokat – Tud valaki megoldást rá, hogy ne hibásan töltse le?)
    A lényeg az, hogy mikor ezt a fájlt megpróbálom megnyitni, jó pár másodpercig próbálkozik a megnyitással, amikor elfogy a memória, és az iFile összeomlik (ezzel próbáltam megnyitni).
    Miután ez megtörténik, az alap, átlagosan 55 MB szabad memóriából 70-75 lesz. Gondolom a rendszertől vett el RAM-ot, de ez utána megmarad, az OS nem követeli vissza. (legalábbis alapjáraton biztos nem)
    Mivel nem vagyok ilyen szinten otthon az Apple cuccokban, meg úgy szimplán a számítás technikában, így tőletek kérdezem, hogy ez így lassítja-e az OSt, és ez a plusz RAM használható is, memória igényesebb app.-okra, (kipróbálnám, de sose volt bajom a sebességgel, így nem tudom mit kéne futtatnom hozzá) vagy amint nem alapjáraton van, app.-ot futtat, a rendszer vissza veszi?

  62. Az iphone magyarositással nekem is ilyen gondok vannak. Nincs valami frissités 3.1.2-re?

  63. @dávid:
    a szifon sourceban levo gondolom 3g-re van nem 3gs-re ezert vannak ezek a szep sorok, nalam is.
    lassan jon a “teli szunet” majd talan akkor nekiulnek 🙂

  64. @Zoltan: Nem a telefon miatt van, hanem mert ez még béta, nem 3.1.2-re van..
    @dávid: kb 1 hete twitteren még azt csiripelte a szifon.com, hogy hamarosan elkészülnek..

  65. @Fejo: winulous

  66. Sziasztok.
    A szifon.com-nak volt egy olyan oldala ahol le lehetett tölteni custom fw-ket.
    De sehol nem találom és a google se dobja ki.
    ha esetleg ez már nem létezik akkor tudtok olyan oldalt ahol 3gs-re van 3.1.2 custom fw?

  67. Kicsi off…feltettem a legújabb os-t…3gre,minden oké ,viszont a youtube azt írja ki ,hogy nem sikerült kapcsolódni a youtube-hoz.Viszont minden más alkalmazás megy amit a net használ.Mitől lehet ez?Köszi

  68. @zyxelxx:
    letöltöd rá a gyárit majd a blackra1nel jb-ed 🙂

  69. The very first public forum dedicated specifically to iPhone 2.0 app cracking was hosted at __________.com.

    Válasz: Haklabs

  70. én nem szeretném felrakni az új basebandet.

  71. @zyxelxx:
    aztan miert nem?
    mar mindenkinek az van

  72. @KTM: köszi

  73. @ocsi10: Köszi magamnak megoldottam,ha valakinek hasonló problémája van akkor le kell tölteni a pushfix-et és restart és oké.

  74. @Zoltan: Nekem nem 🙂

  75. @zyxelxx:
    Én is így voltam vele, itt van a cfw-ek: http://custom.szifon.com/

    3G vagy 3GS az mindegy, a magyarítás szempontjából mind2-nél van ez a hiba, mert ez a magyarítás a 3.0-ra van jól belőve, a 3.1.2-re már nem 100%os.. csak95%

  76. Zsír cikk, Thxxxxx! 😀
    Appulo.us pedig erő, feszültség, kapacitás, elektrokémiai együttható (F, U, C, K)!!! 😀

  77. Itt senki nem érzi egy fórum (sürgető) szükségességét? 🙂

  78. @Zoltan: Nekem nem.. Sőt, még a 3.0.1 fw van fent, mert lusta vok mindig újra beállítgatni/feltelepíteni mindent.. 😀

  79. @_Atis_: nem hogy orulnel bakker hogy ingyen toltheted le a cuccokat…. nocomment vagy

  80. Ha egy alkalmazást nem .ipa kiterjesztésben töltök le,hanem .deb-ben akkor azt hogy tudom telepiteni?

  81. @ocsi10: windows alatt sehogy. csak a mac használ .deb kiterjesztést.

  82. @ocsi10:
    felmasolod telora majd terminalban beirod h
    dpkgi -i filenev.deb

  83. dpkg -i filenev.deb

  84. @Zoltan: Köszönöm sikerült

  85. Koszi Ocsi10!!!!

  86. @Typhoon: Tévedsz, a Debian használ .deb kiterjesztést. Az 1 dolog, h a mac is(!).

  87. GeoHotot mert nem fgadja el jelszokent ez a szar appolous? Vagy nem is o a megoldas?

    Who is the cracker most credited with discovering the cracking method we use today?

  88. @Kovi87:
    unix

  89. @Ginopapa: koszi! 🙂 ismeros oldal, de kozel sincs annyi mint appun…

  90. @DnP:
    Testicals

  91. @Zoltan: nalam nem jo 🙂

  92. @Zoltan:
    yahoo answer szerint, de nem jo

  93. Ott en is megtalaltam 🙂 De ez poen volt csak, heregolyo nikket ki ad maganak? 🙂

  94. @Ginopapa:
    ertem en h embereket akarsz az oldaladra csabitani, de nem irnad be konkretan a linket ide is ?

  95. @Zoltan:

    iphoneipodtouch.blogspot.com

  96. Who is the cracker most credited with discovering the cracking method we use today?

    erre mi a válasz??:D

  97. Segitettek:

    Seven letters: Who is the cracker most credited with discovering the cracking method we use today?

    Igy sem jo 🙂

  98. @DnP:
    en tojok appuloekra, ha kell egy ipa beirom googleba hogy

    appneve szokoz ipa

    🙂 elso 3talalat tuti siker:)
    aztan majd csak normalis lesz az apulo
    @Ginopapa:

    Nezd linkelek de megsem
    valamilyen.oldal.com

    ennyit te is megtehettel volna onreklam helyett

  99. @Ginopapa: nem teged tiltanak.. hanem a h t t p -t tartalmazo kommenteket.. azoknekem sem jonnek.. moderalasra varnak fel napig 🙂

  100. @DnP: De sajnos őt tiltólistára helyezték sajnos……

  101. Amugy motor “tilt” szoval ne hidd h ott ul valaki es azt figyeli h ki mit ir es gyorsan megfogja.
    Vann kulcsszavak amik maguktol nem mennek ki publicba…

  102. @cia: ohhh.. lemaradtam valamirol? 🙂

  103. és az már köztudott h ez a “motor” nem a legjobb..

  104. @Ginopapa:
    de ha igy meg vagy sertve miert irsz ide egyaltalan?
    az en szovegemet is nagyon sokszor megfogha a robot v a beallitott robot
    megsem panaszkodom

  105. @Ginopapa:
    amugy ha jol emlekszem eleg erosen toltad a sajat linkedet a hozzaszolasaidban mint egy alairast, es azt en sem toleralnam

  106. Who is the cracker most credited with discovering the cracking method we use today? (Hint: LSEMTEX)

  107. Appulo: LSEMTEX

  108. hogyan lehet kikapcsol adott csomagra cydiaban h ne mutassa a frissitest?
    fent van a 0.2.1-es iphonedelivery sms csomag es szol hogy van 0.2.2
    de abbol mar kivettek a kezbesitett sms ele berakott PIPA jelet, ami nekem tetszik ezert kezzel vissza kellett raknom a 0.2.1et de most meg ujra szol es ott virit a piros pottyben az 1-es a cydia ikno sarkaban.

  109. @vik707: @GaZso:
    uhh ezzel most jol megfogtak a nepet tobb mint 2 oraig:)

  110. @Zoltan:
    na es maris uj kerdes van 🙂
    Who was the admin of Hakstore?

  111. Appulo: LABRAT

  112. bakker tegnap megvettem a download meter-t mivel appulon levo 2 variaco az 1.1 alatt azonnal kilepett inditas utan
    erre ma appulon megjelent a 1.2
    appulo.us/appdb/?page=viewapp&id=11943
    valaki probalja mar ki h elindule, es akkor 2dollar miatt felkotom magamat:)

  113. @Zoltan:
    Nekem a 3GS-en nem indul!

  114. @Zoltan:
    Nemekm 3G, 3.1.2-n nem indul.

  115. @GaZso: @Oxag3nt:
    koszi megnyugodtam 🙂

  116. @Zoltan:
    Pedig anyira nem megnyugtató… Azért jó lenne, ha elindulna 🙂

  117. @Zoltan:
    Felraktam az appulos 1.2-t

    megaupload.com/?d=9XE1TM32

    próbáld ki te is.

  118. @Oxag3nt:
    The file you are trying to access is temporarily unavailable.
    Remélhetőleg mihamarabb 😀

  119. Már ok, ha köll.

  120. @Oxag3nt:
    ha a download meterrol beszelsz akkor azt megvettem ahogy az elobb le is irtam

  121. @Zoltan:
    Igaz! Attól még más viheti, ha nem jön be neki az appulo.

  122. @hero: Ezek szerint tényleg kicserélték. És nem véletlenül 3gS-t kaptál? Merthogy állítólag lefogyott már a 3g készletük. Mellesleg két hét után éppen ma elkezdett működni a wifi, és nem tudom mitől.

  123. @Oxag3nt:
    de miert vigye ha nem indul el?
    2en is irtatok h rossz

  124. @Zoltan:
    Hátha neki megy 😛

  125. Appulo új kérdés :
    What is the name of Appulous’ caching algorithm?

    válasz ?

  126. Appulon már ujabb kérdés van 🙁

  127. What was the name of the short-lived app on the Hackulo.us repo meant solely for refreshing your springboard cache?

  128. @H2CO3: Pedig egy darab link, se semmi nincs benne!!! 🙁

  129. @lajos:
    REBUILD

  130. Szervusztok Jó Emberek!

    Ezen a történelmen véglegesen belelkesedtem, és lesz, ami lesz alapon kb. 4 hónapos GS 16-omat jól jailbreak-eltem.
    Szépen muzsikált is, feltettem a szifon-os dolgot az ábra szerint, az is ment. Aztán onnan feltoltam az iFile-t, és majd kiugrottam a bőrömből, amikor megláttam a fájlszerkezetet: siker!!! 🙂

    Ezt követően a magyar szifonból feltoltam azt a fájlt, ami azt mondja, hogy javítja az USB-kapcsolat hibáját, és lehetővé teszi valamennyi USB kapcsolat hibátlan használatát.
    A telepítés végén ottan volt, hogy újraindítást kér.
    Rábök: és soha többé nem indult el a teló. Ha benyomom a bekapcs gombot, akkor 2-3 mp-re előjön az alma, de se tűled, se hozzád.
    Barátom tanácsára próbáltam hardwer-resetet (nem tudom, jól tudja-e: bekapcs gomb, és az alsó műveleti gomb egyidejű lenyomása, és 10 mp-ig történő tartása lenne a hw-reset? Arra sem reagál).

    Természetesen a számgép sem érzékeli, ha kihúzom, ha bedugom az USB kábelt, ha újraindítom a számgépet, ha nem. 🙁

    Tudnátok ötletet adni, hogy mi a teendő?

  131. @FYGureout:
    blakra1n-nel csináltad ? mert azt a telefon minden újraindítása után le kell futtatni

  132. Hy.nem tudna valaki csinálni nekem egy serialt a Mcleaner 1.8.1-hez?mert nem wines vagyok.ha igen irom az imeit.
    Köszönöm

  133. @h.andras:Szia Andris! Légyszi segíts:hol találom az ifile-ben a szifon.com beta feliratot?Köszi előre is

  134. @apapplaci: hy.Este megkeresem neked.

  135. @h.andras: Köszi egyszer már segítettél de elfelejtettem.Köszi előre is.

  136. @FYGureout: tedd dfu-ba a telefont, úgy fel fogja ismerni a gép (gépre rádug, home+power 10 másodpercig együtt nyomva, power elenged, home gomb tovább nyomva míg a gép fel nem ismeri), majd restore..
    Aguinaga-nak abban igaza van, hogy lehet hogy a törést minden reboot után meg kell csinálnod, de ha több hónapos a készülék, akkor nem hiszem hogy az új iboot-tal van..a problémád pedig biztos nem attól van.
    a hard resetet jól mondta a barátod, ám az inkább csak lefagyásokkor segít, itt valami más van.

  137. @Aguinaga: De ez talán nem minden készülékre igaz?!

  138. @Ginopapa:
    tegnap azt irtad tobbet nem irsz 🙂

  139. @Ginopapa:
    amugy koszi, igy most en is atirtam!

  140. Sziasztok!

    Van-e valami mód arra, akár windows, akár mac-es környezetben, hogy a két hete T-mobilnál vásárolt 3.1.2 (7D11) szoftver verziójú telefonomat tartós jailbreak-el ellássam? Az a módszer nem jó nekem, ami az első kikapcsolásig jailbreak-eli, mert a munkahelyem megköveteli, hogy kikapcsoljam a telefont… nem elég a Flight mode…

    Kérem, aki tud segíteni, az segítsen, és ha tudja részletesen írja le mit, hogyan kellene tennem.

    Előre is köszönöm!

  141. @Ginopapa:
    szerintem nem kell ezt jatszani h nem irsz
    siman fricskabol kerdeztem ra

  142. @Raiker:
    nem tudok segiteni, viszont erdekelne hogy miert kotelezo kikapcsolnod? (repcsi miert nem eleg?)

  143. Mert akkor még működik a kamera, hangfelvevő, és egyéb olyan funkció, melyek nem engedélyezettek…

  144. @Ginopapa: Köszönöm a segítséget

  145. @Aguinaga: Igen, azzal csináltam: pik-pakk. 🙂

    Úgy értsem, hogy, ha felteszek valamit, ami resetet kért, akkor a reset után megint a blakra1n-re kell bökni?

    Más nem történik? Tehát, nem változik a korábbi állapot és azóta tett telepítések, ez amolyan technikai megerősítés-féle?

  146. @laserze: Köszönöm szépen! Most érkeztem haza Nagyfalunkból, de mindjárt kipróbálom..

    Igaz, hogy a Fiúknak írt levelemre is kaptam választ, és megígérték, hogy holnap megcsinálják (ezúton, nyilvánosan is köszönöm nekik), de az ördögfi sem alszik; ezt nekem is ki kell próbálnom! 🙂

  147. @laserze: Sajnos, nincs kalapot le és meghajlás szmájli, de így is nagyon szépen köszönöm – ez kottára bejött, és rendben működik minden (naná, hogy újra jailbreakeltem, naná! 🙂 )

    Mindenesetre, ahogyan megbeszéltem a fiúkkal, azért egy gyógyszervízes rátekintés nem fog ártani.

  148. Valaki tudja h, mi a mai megfejtése az appulo kérdésre?

  149. sziasztok!

    egy kezdő, hozzá nem értő kérdés:
    3.1-hez mikor lesz (ha lesz?) mobileinstallation crack elérhető?

    thx,
    sb

  150. Sziasztok

    honnan lehet beszerezni az eredeti 3.1.2 FW ?

    Blackrain el szeretném jailbreakelni a telcsim és uj telefonként kezeltetni!

  151. Sziasztok! Egy barátom vett egy GS-t, megcsináltuk JB-t, fenn van Cydia stb.. de ha újra akar indulni, vagy ki-be kapcsolod, akkor megjelenik az USB és várja hogy rádugd az iTunesra. Ott viszont jelzi, hogy recovery módban van de annyi. Csak újra blackra1nnel indul el újra.
    Van valakinek 5lete? Megköszönöm előre is.

  152. @USSR: Még nincs rá normális törés sajnos.

  153. Sajnos az új 3GS-nél ez nem megy másképpen.


Add a Comment