fbpx Skip to content

Jody Sanders nevezetű egyén – aki újracsomagolta a Dev Team yellowsn0w programját és pénzért árusította – 10000 dollárt ajánlott fel Geohotnak a 05.11.07-es baseband függetlenítéséért. A siker után sokan találgattak, vajon Geohot kéri-e a pénzt.
Nos, a blogjában közzétett egy írást, melyben visszautasítja az összeget (Dev Team üdvözölte a lépést). Véleménye szerint ingyenes programokat nem szabadna pénzért árulni, az ilyen oldalak mindig becsapják a gyanútlan és tájékozatlan vásárlókat. Minden jailbreak és unlock programnak ingyenesnek kell lennie, ezért közösen, az információ erejével kell fellépni ellenük. 4 napot adott Jody Sandersnek az elgondolkozásra.

blacksnow

Olvasd el a hozzászólásokat is

73 Comments

  1. tudjuk 😛

  2. ő mindig csak osztogatja a napokat. 2 nap múlva ez lesz, 24 órán belül az, stb. egyébként helyes lépés ez tőle, bár van egy kis képmutatós szaga a dolognak, mivel neki ott a donate gomb a devékkel ellentétben.

  3. @Mateo87:
    szerintem a donate teljesen rendben van, akinek tetszik es van ra 1-2$ja miert ne adjon neki ha valami mukodokepeset ad ki a kozosbe

  4. Mondjuk o mint az elso aki feltorte az iPhonet kapott egy Nissan 350Z sportkocsit.Mint gugli alkalmazott biztos jol meg is van fizetve.Zseni a gyerek az biztos!!!!

  5. így is vannak sokan akik 5000ér jailbreakelnek +3000ér még magyar nyelv is van +2000ér meg függetlenítés is…
    de azért szép hogy visszautasította, bár kicsit képmutatónak tűnik a dolog, de hát megteheti:)

  6. Annyira gazok vagytok, kepmutatonak tunik meg meleg meg nagykepu… El lehetne felejteni ezt a jellemzoen magyar mentalitast.

  7. Daralan: johogy van aki 5000-ért jailbreak-el, + 3000 ft-ért magyarítja, + 2000 ft-ért függetleníti. Igaz sok ez az összeg valóban, de ha valaki nem ért hozzá, akkor annak szerintem ha 10 ezer magyar forintot kifizet, s egy sokkal jobb ráadásul független iPhone-t kap vissza, akkor még örül is 🙂

  8. @Zoltan: bocs az off-ért nem kenyerem, de amennyit okoskodsz az felér egy rakat offolással!!!!! mellesleg attól hogy zseni, nem kicsit egoista

  9. @Xedamen: így hogy mondod, végülis… holnaptól asszem lóvéért lakatolok:DDD

  10. Nem igazán akartam e magasröptű vitába beleszólni, de én is fizetséget kérek a TELÓKÉRT.
    Az ár 2L eredeti, piros címkés Coca Cola.
    Bárki hozhatja hozzám, aki Egerben jár!!
    NINCS KÍVÉTEL :):)

  11. @daralan:
    tegyel le valamit az asztalra aztan fikazd geohot ot h geoista nagykepu meleg vagy eppen kepmutato addig szerintem csondben orulj annak amit ingyen ad.

  12. Én fizetnék a lakatos munkáért. Mert már régóta szívok azzal, hogy a gyári frissítést megpróbáltam hónapokkal ez előtt. Viszont lassan kezd összeállni a kép, hogy mi is történt, és mik a lehetőségeim. Itt falun nincs is akinek fizethetnék. Így aztán “magad uram…” Pedig egy ingyen vitorlázás velem az garantáltan komoly értéket képvisel. 🙂

  13. @Szanya:

    Engem érdekelne a hajókázás !!!!
    Merrrre is ??? 🙂

  14. Bocsanat tudom hogy nem a temahoz fuzodik de nekem a telommal van egy kis gond es orulnek ha valaki tudna ra valami modot hogy jo legyen,tehat az a bajom hogy a telom gondol egyet es hiaba nyomom meg a home vagy a power gombot nem akarja az istenert se behozni a lockscreen-t szoftvert is mar ujra raktam de akkor is ugyanugy csinalja es kinyitni is csak ugy birom ha ujrainditom a telot.ha valaki tud ra valami megoldast azt nagyon megkoszonnem.elore is THX!

  15. Nem túlságosan sok a telapített alkalmazás a telcsin ???

  16. Probálj egy hard resetet(home+power 15mpig) ha nem segít full restore backup nélkül. Majd manuálisan visszapakolod a dolgokat. Hogy hoygan kell manualisan backupolni azt megtalálod az oldalon. Jobb felül kereső!

  17. Sztem az appok számának nics köze ehez:-s legalábbis ilyenröl még nem hallottam.

  18. Mekkora egy fos brigád van itt istenem! (tisztelet a kivételnek) Tipikus: a fika megy, meg az oltás, de a sok gyökér azért feltolja a telójára a Geohot féle jb-et. Hatalmas köszönet kéne inkább, hogy fullosan lehet használni az iPhone-t az ilyen emberek révén, mint pl Geohot.

  19. Igy igaz.

  20. Ismétlés…, ami szintén kicsit off, de lazán kapcsolódik.
    Nagyon szeretem olvasgatni a hozászólásokat. Időnként jókat röhögök.

    A legnagyobb probléma még mindig az, hogy nincsen külön témákra szedve semmi. Minden cikk utáni hozzászólás egy nagy egyveleg mindeféle témában.
    Ha lenne egy külön fórum (amiről már többen írták, hogy mennyire jó lenne), ahova mindenki a kapcsolódó témakörbe beírhatná nyűgjét, baját, akkor nem lenne ennyi “off” és nem váltaná ki a gyengébb idegzetű olvasókból az anyázással teli hozzászólás gondolatát. Mert ha egy kezdő szifonos keres valamit, biztos nem az első google találatban fogja megtalálni a választ. Tehát megijed és beír egy olyan cikk hozzászólásai közé, ahol pörög a téma és a nagy agyak biztos tudnak segíteni. Ezért van ennyi off. Ezért ülök naponta több órát a gép előtt hozzászólásokat olvasva.

    Egyébként GeoHot nagy király, sokak nekik köszönhetik, hogy úgy néz ki és azt tudja a telefonjuk, ahogy azt szeretnék. Aki meg fikázza és nagyképűnek tartja (van miért), ne is használja a programját, vagy csináljon ő is egy törést!
    Lehet próbálkozni.

    Én kicsit több mint 2 hónapja szereztem a 3G-met, amin 3.0.1 fut. Eddig nem nagyon mertem hozányúlni, nehogy elcsesszek valamit és használhatom megint a Nokiat (szerettem, de azért ne már), de ha ez a 3.1.2 anyival jobb, akkor 4 nap múlva, lehet, hogy megpróbálkozom egy kis játékkal. Mondhatjuk, hogy várom a szerdát.

    Tiszteletem minden cikkírónak, aki veszi a fáradtságot és képes összehozni egy tartalmas és értelmes anyagot!!! Itt hál’ Isten ilyeneket olvahatunk.

    Szóval csak így tovább! Üdv a segítőkész hozzászólóknak mindenért, akik képesek egy “off”-os kérdésre is normális hangnemben válaszolni! Rengeteget tanultam csak a kommentek olvasásából. Kérdeznem sem kellett…. még.

  21. Emberek! GeoHot egy nagy zseni. Az önarckép a jailbreakelődő telón, meg a sok egyéb “egoista” megnyilvánulása csak hülyéskedés. Nem kell őt szidni. Az meg, hogy van donate gomb, hát istenem… Szerintem nem sokan nyomják meg. Senkit sem rövidít meg vele. Nagy köszönetb és tisztelet neki.
    Aki meg pénzért JB-el, az meg a tudását fizettette meg (illetve azt, hogy a másik ember nem volt képes/hajlandó megnyomni a make it ra1n-t), nem az ingyenes szoftvert. Szvsz.

  22. @H2CO3:
    a hasznalg gsm boltos sarlatanok szerintem nem a tudast v idot fizettetik meg, siman csak lehuzzak az embert kurva sokkal es meglopjak a fejlesztoket.

  23. @H2CO3: Egyébként nem sok olyan program van gépre, ami ingyenes és ne lenne donate lehetőség…

  24. @Zoltan: Igaz, és ez nagy szemétség is tőlük. Csak itt is az a baj, hogy az az átverhető, aki nem képes utánanézni, hogy “nini, ingyér’ van a JB/unlock”.

  25. Amugy a dev teammel mi van? Csak mert a nagy feketeségben semmit nem hallani róluk.

  26. @Ace: Jaja. De a donate gombot nem muszáj használni, nyilván sokan nem is használják. Nekem semmi bajom sincs geohottal, mert rendes tőle, hogy ingyen adja a jailbreaket (persze ugyanezt el lehet mondani a dev-teamról is stb.)

  27. @cbdomi: Szerintem devék megunták a “macska-egér játékot”. Mikor olyan hírek terjengtek, hogy geohot JB-je nem stabil, akkor gondoltam, várok a redsn0wra. De nem jött… Mostmár nem hiszem, hogy bármit is csinálnának.

  28. Mondjuk nem értem ezt az egészet, ha Jody Sanders annyira meg akarta volna hálálni Geohot ténykedését pénzzel, akkor miért nem szép csöndben rányom a donate gombra és átutalja a 10 000 dolcsit..?

  29. @fuji001: Nem lenne etikus itt reklámozni. 🙂 De megtalálsz, ha guglizol. 😉

  30. Hát most biztosan nem fognak semmit sem csinálni. Sztem a következö komolyabb frisdítésnél majd gyorsabbak lesznek, hogy összedobjanak valamit.

  31. @daralan: Ez az a kis része a társaságnak
    A többség, aki neten keresztül segít az ált ingyen segít. De…. ha az időmet amit ráfordítok a segítségre kiszámolnám simán lenne 10000 Ft De nem teszem Mert én is innen kaptam anno rengeteg segítséget,és mert egy illegális feltörést pénzért megtenni ráadásul súlyosbítja a dolgot

  32. @cptdev89: Hali! Nekem egyszer sikerált telepítenem valamilyen progit ami mobil substrate addonként megjelent sbs settingsbe…ugyanezt csinálta nekem is,de sajna nemtudom,h melyik progi volt az,ha sikerál akkor törölj le pár dolgot pl nem gamékat hanem ami belenyúl a teló dolgaiba stb…de egyszerűbb lenne egy restore:) remélem segítettem picit:D

  33. zorro

  34. @fuji001: Rákattintottam a nevedre, és egy tök jó nyitóoldal jött be. Ezt hogy tudom én is megoldani?

  35. Hoho tetszik a homokos kep 🙂 amugy ez igy van. Remelem a dev-team is atneti a kodot amit geohot talalt es csinalnak egy csomagot ok is.

  36. Szevasztok egy kis off

    Az a problémám,hogy eddig ha itthon voltam felment simán a wifire,most viszont ha épp nem használom a netet akkor két perc múlva már nincs rajta…és ujra kell csatlakoztatnom.Mit állítottam el,hogy most minden egyes internetezés elött ,be kell mennem a beállításokba és ott elinditani a netet.Köszi

  37. @Szanya: A profilodban edj meg a web lapnál valami internet címet és az bejön 😀

  38. srácok
    lenne egy olyan gondom, hogy
    ugye iPhoneom van nekem is. és akinek nincsen ugye az eléggé rá van kattanva, és mindig elkéregetik tőlem barátaim hagyj nézegessék stb… ezzel nincsen semmi bajom mert tudom hogy akinek odaadom az vigyáz is rá. ámbár állandóan bele nézegetnek az üzeneteimbe, és az a magánügyem ugy gondolom. nem tudtok valami progik vagy valamit amivel külön appokat lehet lekódolni? mert ugye csak az egész telefonos kódról tudok, viszont a játékok örömétől őket sem fosztanám meg 😀
    szoval mondjuk valami messages.app blokkolás or számtink lájk det?

    előre is köszönöm!

  39. Dev-Team.. 🙂
    Ott vannak ők mindenhol, nehogy azt higgyük, hogy nem csinálnak semmit. Olyan pletykák terjednek, hogy mostmár ők saját maguknak csinálják csak. MIVAN?!
    @geohot-al beszélgetnek ők is, csakhát ők pihengetnek, végülis, 3(!) nagyobb új fw-frissítésnél ok csinálták a JB-progikat..

    És a @geohot-ról szóló kommentekről annyit, hogy mostmár mindenki elmodta a véleményét, mindenki leanyázta/beképzelt majmozta, vagy éppenséggel istenítette, úgyhogy már a 100ezredik geohot ellenes/pártját fogó kommentnél már ki is kapcsoltam a gépem, nagyon unalmasak..

  40. @kovacsb07a: Cydia-ban keress rá hogy “lock”, ott lesznek ilyenek, hogy iLockdown, vagy ilyesmik, azok közül szabadon válogathatsz 🙂

  41. @kovacsb07a: Cydia:Lockdown

  42. @bukko: @cia: köszöntem szépen!

  43. még 1 kérdés…
    rányomok Cydiára és bejön a fekete kép, de kidob egyből vissza:S
    ez mitől lehet illetőleg mi rá a megoldás?

  44. @cbdomi:
    Mi a külömbség a reset és a hard reset között az felér egy kikapcsolással vagy még annál is komolyabb újrainditásokkal jár?

  45. @Tyosi: Technikailag nem tudom mi a különbség, nem akarok hülyeséget mondani. Viszont gyakran elöfordul h valamit a hard reset megold, de a sima reboot nem.

  46. @pokica44: Köszi.

  47. OFF:

    ebben a szutykos retek TAPTAP REVENGE 3-ban nem is ritmusra jönnek a gömbök, ráadásul laggol is az iphone és mikor én teljesen jól nyomom, nem veszi be a TOUCHokat… tiszta retek.

  48. Nem tudom mit vagytok kiakadva a donate gombon :S

    Ez külföldön nagy divat, hogy letöltheted a programot csóró gyerek létedre, de ha tetszik a program és esetleg tudsz rá áldozni pár dollárt vagy eurót , akkor nyugodtan rányomhatsz a donate-ra és felajánlasz 5 dolcsit … higgyétek el sokkal jobb ez a rendszer, minthogy minden szarért lehuzzák az embert…

    A pénzért jailelésről pedig igazat adok az előttem hozzá szólónak…
    Ha valaki annyira sötét, hogy nem tud 1 névjegyet se hozzáadni a telójába, de azért neki jailbreak kell meg unlock meg minden .. akkor fizesse meg a tudást…

    Akinek kell help iphone-al kapcs: f u n n e r r a @ g m a i l . c o m

  49. Teljesen felesleges morogni a Donate gomb miatt. Ez csak egy lehetoseg, aki elni akar vele az megteheti, aki meg nem azt meg mit zavarja?
    Pl az xda deven a win mobile gepek romfejlesztoi, tweak keszitoi is kiteszik, megse okoz felhaborodast.
    Csak a magyarok ilyen hulyek es nem erdekel ha megkoveztek, akkoris ertelmetlen ezen gorcsolnotok…

  50. Gortennél a pont:) Üdv itt is;) Egy kis off részemről is.Hol tudom kimenteni egy játékból az állasokat?Meg kell válnom szeretett szifonomtól és nem szeretném ha az a rengeteg meló is kárba veszne vele, egy 3gsen tervezem folytatni a szép eredményeket:)

  51. Megérkezett a RED ALERT 😀

  52. @laserze: Jody nem jótékonykodni akart, hanem felhasználni, és frankón eladni, mint pl. hogy újracsomagolta a yellowsn0w-ot is, legalább is szerintem

    @pokica44: jól mondod dolgot, nekem is van jópár haverom akinek segítettem, megcsináltam nekik, meg elmagyaráztam pár dolgot hogy induljanak neki, amit mondjuk az elején jó lett volna ha nekem is elmondanak, ez időbe télleg nem kevés, de én is az oldalról “tudom” amit tudok:)

    amúgy félreértés ne essen, tisztelem Geohot-ot azért amit csinál, sőt egyenes hihetetlen a csávó, úgyhogy a donate gomb jó hogy van, sőt akkor se ítélném el ha akár pénzt kérne érte, mivel ha kiszámolod mennyit “nyerhetsz” ha nem megveszed hanem elveszed a progikat, akkor azért elég combos összeg is kijöhet… nekem csak a körítés nem teccik amit művel hozzá.. bár ha onnan nézzük valamilyen szinten jogos hogy el van szállva magától!?!?!?! amúgy kb. Steve bácsi is nyomkodja a donate gombot az oldalon, mivel ha a környezetemből indulok ki, csak azért vették meg mer lehet jailbreakelni…

  53. @Piero: Köszi! 🙂
    @daralan: Lehet, hogy valakinek (sőt, sok embernek) nagyképűsködésként jön le, DE: amint már fentebb írtam, szerintem csak félig-meddig vicces körítés, “hülyéskedés”, hisz’ annyira vágja a dolgot, hogy a blackra1n fejlesztésébe belefért az a a bizonyos kép… 😀 Na mindegy, csak annyi a biztos, hogy KÖSZI A JB-T, GEOHOT!!!

  54. Most bizony bepöccentem!
    Fölraktam valamit a Cydiából, és innentől nem tud bebootolni a teló. Installálhatom az egészet újra, a rendszert, JB, AppStore programok, Cydia programok… útálom!
    Bocsi, nyilván rajtam kívül ez senkit nem érdekel.

  55. Off:
    Az a gondom, hogy az alap Notes-ban a korábban mentett ,majd visszamásolt jegyzeteket ugyan meg tudom nyitni,de se szerkeszteni nem tudok,sem pedig újat létrehozni. Jogosultságok nem voltak jók,átírtam 755 re , de a szitu reboot után is ugyanaz.
    /private/var/mobile/Library/Notes az elérés, és két fájl van itt nekem: notes.idx , notes.db . Esetleg 5let , h mit tegyek azon kívül h tegyek fel egy jegyzet progit? 🙂

  56. Probáld meg 775 vagy 777-tel

  57. Én sem okoskodnék, de az arca a védjegye, mivel már egy tévé műsorhoz is adta.
    Nem úgy mint a DEV-T, náluk az ananász a védjegy az sem zavar senkit, legalábbis azt még nem fikáztátok.

    És egyet értek mindenkivel aki szépen nyilatkozik Georól, mivel a fikázok is ha a DEV-T nem előz be szerdáig az Ő software-ével fogják kinyitni és használni a telojukat.

  58. @mephister:
    OOps ékezet lemaradt, bár néha én is fikázok de itt most a fikázókra gondoltam.

  59. @cbdomi: Kösz a választ,de egyikkel sem működik.Érdekes módon egy külső progival létrehoztam egy új jegyzetet,és azt bevitte a telefonba. Ezzel a helyzet ugyanaz,csak olvasni tudom. Pedig a 777-el elvileg “mindennek” adtam jogot hogy írja, de se szerkesztés,se törlés, se új létrehozás a telóról! Érdekes! 🙂

  60. @TigerBP: Mit raktál föl, amitől behalt a rendszer?
    @Chrys: próbáld meg chmod 777 és user/group legyen mobile/mobile. Reboot. Ha nem megy, restore. 😀
    @mephister: Egyetértek! Nem emléxel véletlen, hogy melyik TV-műsor volt az?

  61. @H2CO3: Nem jó! Majd kiszedem a fájlokat egy másik szifonból,és azzal próbálom. Aztán ha úgy sem jó,akkor a köv. restore-ig felmegy vmi helyettesítő app! Na joccak 🙂

  62. Félreértések elkerülése végett, Jody Sanders adományozni akart, vagy megvenni 05.11.07-es baseband függetlenítését?

  63. @Chrys: JoccakAT&T! 😀

  64. @H2CO3: Ha megint működik a rendszer megnézem, nem emlékszem melyik volt az utolsó. Addig meg installálok.

  65. @laserze: megakarta venni.

  66. @daralan: Akkor tartsd magad a velemenyedhez remelem ezek szerint nem hasznalad a jailbrekjet? Vagy magyar szakas szerint szidjuk aki nekunk ingyen dolgozik? Nincs itt egy ember sem aki nemet mondana a 10000 dolcsira mindketten tudjuk. Attol hogy egyedul dolgozik es egyedul szembeszal Appleval miert lenne egoista, inkabb tiszteletet erdemelne mint sok bunkoskodast vele szemben. Ne ertsd felre nem veled csak tipikus magyar viselkedessel van problemam, mely szerint minnel tobben utalnak annal nagyobb sikert ertel el.

  67. Inkább itt offolnék, mint a friss játéknál…
    Szóval, valaki találkozott már olyannal, hogy a teló nem megy standbyba? Tegnap óta csinálja, a usage ugyan annyi mint a standby. És persze merül is tőle szépen. Valami ötlet, mit csináljak (meg hogy mi csinálhatta)?

  68. @Kiri: Megoldódott, iBirthdayt állítgattam tegnap. Sorry

  69. @H2CO3: Megtaláltam: a 3G/3.1.2 Tether Aktiválás-t raktam föl utoljára. Nem megy nekem a tethering.

  70. Megvan, hogy lehet majd telepíteni a blacksn0w-t: h t t p ://twitpic.com/nzhhx
    A blacksn0w megjelenésekor kijön a legújabb blackra1n (rc3) is.

  71. @fuji001: Nagyon állat. Most már az én nevemnél is ott a link. Igaz, nem olyan szép, de a lényeg a virtuális téren kívülre mutat. 🙂


Add a Comment