fbpx Skip to content

Üdv mindenkinek!

Mióta bemutatta Munkás Pista (Steve Jobs) a tavaly októberi rendezvényen ezt a fülhallgatót azóta álmodoztam róla, de mindig is drágának tartottam. Néhány éve még 2-3 ezer forintos fülhallgatókkal rohangáltam, majd 2 éve beszereztem életem első komolyabb fülesét, egy Sennheiser CX300-at. Azt hiszem ezt senkinek nem kell bemutatnom, szinte minden fülhallgatót ehhez viszonyítanak. Valóban ég és föld egy normál füleshez képest. Egészen addig boldogan használtam, amíg nem lettem iPhone tulaj, majd jött a bibi. Nincs rajta mikrofon. Ahhoz, hogy telefonálni tudjak tehát mindig ki kellett vennem a zsebemből, ugyanúgy amikor számot akartam váltani. Persze voltak kreatív emberek, akik forrasztottak, de azért nem volt “kedvem” szétbarmolni 2 fülest, valamint konzultáltam egy hozzáértő emberrel, aki elmondta, hogy ezek ki vannak mérve, szóval nem ajánlja. Tehát felváltva használtam a CX300-at meg a gyárit, de az utóbbi nekem több szempontból sem jött be. Egy idő után a jobb fülemet nyomta a kemény műanyag, a balból meg folyamatosan kiesett, valamint nem szólt jól. A végén csak elhatároztam magam, beszerzek egy ilyen szuper fülest. A legtöbb boltban 26-27 körül van, de szerencsére találtam olyat, ahol mindössze 20-ba fájt. (Macbolt.hu). Hétfőn fel is adták, tegnap még sehol nem volt, de szerencsére ma reggel hozta a postás bá’. Kikaptam a kezéből, majd széttéptem a csomagolást, mint etióp gyerek a segélycsomagot. A kis doboz természetesen Apple minőség, egyszerű de igényes.

kep_1

A késői döntésemet az is befolyásolta, hogy az Apple oldalán az 1200 véleményező fele teljesen elégedetlen volt a hangzás és a fülhallgató minőségével, a másik fele pedig abszolút tökéletesnek mondta. Sokan panaszkodtak arról, hogy nincs basszus, de ennek annyi a prózai oka, hogy nem a megfelelő méretű szilikont használták. A dobozban a következőek találhatóak:

kep_2

– A fülhallgató
– Tok
– S és L méretű szilikon
– Tartalék fém rács (ez védi a fülhallgatót a kosztól, illetve ütésektől)
– leírások, matricák

Ezután mondom uccu neki, halljuk mit tud a kicsike. A fülesen alapból a közepes méretű szilikon van, ezt használtam a CX300-on is, teljesen jó, sőt! Sokkal puhább, mint a CX300, így kevésbé kényelmetlen, mégis jobban szigetel (ennek sajna megvannak a hátrányai is, bővebben később). Nem szokásom lelőni a poént, így olyan számmal kezdtem, aminek laza bevezetője volt. Aki nem tudná, a füles azért kerül ennyibe (azon kívül, hogy Apple), mert a szokásos 1 hangszóró helyett 2db van benne, egy mély/közép, illetve egy csipogó (a magasnak). Mikor megszóltalt a vokál, zongorakísérettel erősen leesett az állam. Majd jött a mély…hát mit ne mondjak. Erősen odaver a CX300-nak. Iszonyatosan tisztán szól, olyan hangokat hallok a zenékben, amikről nem is tudtam, hogy vannak benne. Szóval azt kell, hogy mondjam, hallható a különbség a 2 kis hangszóró miatt. A mikrofon, illetve a távirányító része szintén hibátlan. A tok miatt külön pacsi, ezt nagyon hiányoltam a CX300 esetében. (Eléggé sokkolni szokott, mikor azt látom, hogy jó pár ember körbetekerve a lejátszóján tárolja a fülest). A zenei élmény része tehát nagyon jó.

A feketeleves…

Azt szokták mondani, hogy hiába is tagadom, amit én megveszek, azzal szemben elfogult vagyok (pedig nem is). Mivel semmi sem tökéletes, ezért van pár dolog ezzel kapcsolatban, ami nem a legjobb. Kezdjük az in-ear fülesek legnagyobb hátrányával. Erősen blokkolják a külső hangokat, ami ugye veszélyes lehet, ha nem figyel az ember. De ami a legfurcsább, az a telefonálás. Mivel nem hallja az ember a saját hangját, csak a dörmögést, akaratlanul is hangosabban beszél, tehát szimplán hülyének nézik, ha nem kontrollálja magát. A másik bibi, hogy a szél zaja, illetve ha csak hozzáérünk a kábelhez hallható, de persze ha szól a zene, akkor alig észrevehető. Nem értem továbbá, miért nem lehet ezt a fülest is úgy megcsinálni, hogy hátul elvezethető legyen a jobb oldali füles része? A CX300-nál ez a jó, ha ki kell vennem a fülest, akkor szépen megmarad a nyakam körül, de ennél vagy elteszem, vagy átvezetem a pólón, aztán húzogathatom, hogy ne csússzon le. Ezt mondjuk tudjuk be ízlés kérdésének. De ami a legérthetetlenebb, hogy miért nem képes belátni az Apple,hogy ezek az iPod csatlakozók NEM JÓK!? A normális fülesek csatlakozója szépen 90 fokkal el van fordítva, hogy ha mozog a telefon a zsebben, akkor jobbra-balra képes legyen forogni. Na ennél nincs ilyen. Itt bizony a kábel feszül, igazán védeni se lehet ilyen formán a csatlakozó végét, ami azért eléggé röhej, egy ilyen kategóriájú fülhallgatónál. Ha meg megtörik a vezeték, akkor így jártál, nem tudom a garancia erre érvényes-e.

kep_3

Összességében tehát:

Pozitív:

– Remek hangzás
– Kényelmes
– Mikrofon és távirányító
– Tartalék védő rács
– 3 különböző méretű szilikon
– Tok

Negatív:

– Külső hangok blokkolása
– Néha hallható szélzaj, illetve a kábel surlódásának hangja
– iPod csatlakozó (könnyen megtörik a vezeték)

Első pár óra után tehát ezek a tapasztalatok, kommentben jöhetnek a kérdések ha vannak. 🙂

üdv:  – Ace –

Olvasd el a hozzászólásokat is

97 Comments

  1. A Sennheiser is felismerte a lehetőségeket, és megcsinálta az MM50-et külön iPhone-ra, talán már legalább egy éve. iPhone stílusú dugó, mikrofon, szebb hangzás a cx300-nál. Viszont hogy melyik a jobb, azt csak az tudja aki mindkettőt próbálta..

  2. Én maradok a Sennheisernél, akinek mirofon és jó hangzás kell és nem tud kifizetni 20-25000 forintot egy fülhallgatóért, annak ajánlom, a Sennheiser MM50 IP fülest. Sok helyen lehet kapni 12000 forint körül. Van belőle fehér és fekete is.
    Én még tavasszal vettem egy feketét, imádtam, ám elszakadt a buszon, de éppen a jövő héten készülök venni egy fehéret, a változatosság kedvéért 🙂

    Egyetlen hátránya van a apple füleshez képest. A headsetes bigyója elég bumszli, futásnál elég zavaró. Amikor kocogok akkor a standard apple fülest használom, amúgy is egészségesebb ha nem zárodik be a fül teljesen mozgásnál, párologtatás és egyensúly miatt is. Azonban hétköznapi használatra nagyopn kényelmes, és csodálatos a hangzása

  3. Sokan panaszkodtak a vezeték szakadására az MM50 esetében. Egyébként mint írtam, azért is drágább, mert 2 hangszórós, persze ha valaki nem audiofil, akkor ez mindegy. 🙂

  4. Azt hallottam, hogy az Apple In Ear füles nem megy rendesen iphone-nal. Legalábbis a vezérlőgombok nem. Igaz ez?

  5. 3G-n a hangerőgomb nem működik, de a többi funkció (play/pause, next, previous, seek) megy.

  6. nekem az összes fülessel az a bajom, hogy max 3 hónap után elszakad benne a szál és kuka. ezért nem veszek 10-20ezrekért fülest. Igaz h sennheisert még nem probáltam, de az eddigiekkel ez volt a bajom. (apple, sony, panasonic stb.)

  7. nekem van mm ip50-em De szerintem Nem nagy durranas. En most sony bt fulest hasznalok, ez jobb hangzasban is, es nem kell a zsinorral vacakolni, plusz Eleg sokaig birja egy toltessel.

  8. az mm50 nekem tört csatlakozásnál három hónap után.. bezzeg a 4 éves cx300-assal egy traktort is el lehetne húzni.

  9. Bizony, a CX300 tyúkbele nagyon komoly. Nekem húgom használta az utóbbi hónapokban és meg se kottyant neki, hogy össze-vissza tekerte.

  10. @Ace: ne már bassz*meg : S. és nincs rá valami hack? vagy hw-s a gond?

  11. Nagyon zsir lett a cikk 🙂 én is vennék vmi komoly fulest, ha használnám a telefont erre 😀 eddig az iPod rész csak kihangistva, vagy FM transmitterrel szolt. De mégegyszer mondom, a cikk naagyon király

  12. Részvétem öreg mert ilyen füllhalgatót lehet venni 10k körül vagy picivel alatta 🙂 De neked biztos jó biznisz volt. Grat

  13. Én a Bose in-ear fülhallgatóját használom, már a harmadikat, mert egyszerűen nem találni nála jobbat hangzásban ami ilyen kicsi lenne. Drága, de tényleg nagyon ajánlom. Kompatibilis a 2G hülye jack-jével is, plusz mikrofon is van rajta. A hangzás meg elképesztő, basszus és magas is van bőven!

  14. Valaki tudna nekem segíteni:
    Mitől lehet az hogy sorra szállnak el a füleseim (utoljára pont egy CX300-ast kinyírtam ki), először elhalkult az egyik oldal aztán egyszer teljesen elhallgatott.

    Van valami ötletetek hogy ez mi miatt lehet?

    Már több fülesemmel is megtörtént, az egyiknél még a csatlakozót is kicseréltettem egy ismerőssel, jobbos előtte is működött rendesen, és nem lett semmi baja, de a másikon nem segített

  15. @Ace: Hát ezt a sstrapát szerintem egy vastag damilszál bírta volna ki amit kapott a füles, konkrétan, befékezett a busz, belekadt a kábel az egyik ülésbe és eldöltem 85 kilóval. Nem tudom okolni ezért a Sennheiser mérnökeit, de a sofőrt igen. Ha olvassa a fórumot, ezuton is a j. k…. a…dat

  16. http://www.macbolt.hu/inear/ : “A termék jelentette örömöt beárnyékolja, hogy nem képes iPhone készülékkel együttműködni, csak iPod nano (4G), iPod classic 120 GB és iPod touch (2G) modellekkel működik együtt a mikrofon része hangjegyzetek készítésére. ”
    Ez igaz? Vagy csak parasztvakítás?

  17. Mi lehet a marketingindok, hogy nem teljesen kompatibilis az iphone-al. Mikor megjelent emiatt nem vettem meg. (pedig van ipod-om is, de abban még nem is volt szerintem füles, csak kocsiban meg dokkolóban van)

  18. Ti eléggé strapáljátok a fülest 😀

    Én 2 hét után lecseréltem az apple féle fülest,mert nagyon gagyi…semmi bass nincsen benne.
    vettem egy akg k324p-t ami 1éve nagyon jól szolgál…semmi baj nincs vele. mondjuk ennél is hallani,ha piszkálja az ember a vezetéket,de ahhoz nagyon kell tekergetni…

    Miért jobb dobozba tartani? Én általában csak feltekerem és úgy van a zsebemben. Meg néha rátekerve….

  19. 10 körül? Az jó mert usa-ban is 79$ áfa…te kevered a sima in-ear fülessel ami több éves…

  20. @Ace: németben a mm50 is 80€ 🙂

  21. Én azért örülök a toknak, mert sok fülesem elkezdett recsegni, miután párszor koppant. 🙂

  22. @Zoty4: Na igen, Viega kolléga nem nagyon van képben. 🙂

  23. (mellesleg a Munkás Pista kifejezést asszem én alkalmaztam itt először)

  24. Nekem semmi bajom az apple fülessel, high end studió minőséget úgysem tud adni, meg ahoz olyan mp3-is kell. Meg vigyázok a fülemre és csak akkor hangosítok, ha a külvilágtól nem hallom Bocellit 🙂

  25. Esküszöm nem láttam még ezt a nevet leírva, meghökkentő véletlen! 😛 Amúgy van FÜLhallgató 100k felett is. 🙂

  26. Meghalt a cydia a telcsimen se csomagok se források ! Eltünt minden ! Valaki tud tanácsot adni , hogy tudom visszahozni az életbe?

  27. asszem a leg drágábbat a conrad katalógusában láttam, az valami audiophil cucc volt és 6-éve volt 700 000, de nem füles, hanem fejes.

  28. Sziasztok!

    Bocs, hogy ezen a fórumon írok telefon hibával kapcsoalatban, de új vagyok az oldalon és kapkodtam a regisztrációnál… Remélem tudok segíteni. Jailbreakelt telefonomon nem működöt a fénykép mentés dolog, fotóztam, de aztán nem mentette ela galáriába. a Szifon.com-on javasolt letöltést elindítottam a cydiában, ment is minden, amikor egyszer csak megszakadt loading közben a dolog és elszállt az összes iknom a letöltöttek kivételével (facebook aplikáció, ilyenek). Most mit csináljak? nincs egy reset gomb, amely visszaállítja az eredeti állapotot? Mit javasoltok? Bocs, hogy itt kérdeztem és előre is köszi a választ!

    üdv,
    B

  29. Ennyi pénzért már V-Moda Vibe Duo-t is lehet kapni (szintén iPhone-hoz valót, mikrofon, stb), na az üt mindent!

  30. Nézzetek szét az http://www.ebay.com/ on sokkal olcsóbban meg lehet venni minden iphone terméket mint itthon.

  31. amúgy az igazi élmény, egy 30″-os monitor és egy THX-minőségű hangfalszett, bőven elég a 2.1.

  32. @Ace: Nemtudom ki nincs képben mert szerintem nálad én csak jobban képben lehetek de mindeggy nézegessed és sirjál amiért annyiért vetted.

    http: //cgi.ebay.co.uk/Authentic-Apple-Ipod-In-Ear-Earphones-with-Remote-Mic_W0QQitemZ200396568418QQcmdZViewItemQQptZUK_AudioVisualElectronics_HomeAudioHiFi_Headphones?hash=item2ea890f762#ht_772wt_941

  33. na meg a config hozzá.

  34. @Supi: ja, vidd magaddal futni ezt a konfigot 🙂

  35. @viega: ebay, remek. Szállítási költség? Garancia? Csak mert az adott országban lehet érvényesíteni…rendeltél már tőle? Inkább veszem megbízható forrásból…nekem eleve gyanús, ami jóval olcsóbb a HIVATALOS Apple árnál…

  36. Én raj vagyok és 1000ft-os sennheiserrel járok, MX160 PoWa!!!:D

  37. Sziasztok!
    A héten rendeltem egy Klipsch Image S4i-t. Az S4-et meghallgattam és nagyon tetszett a hangja. Jó basszusok, szép magasak. Az S4i annyiban különbözik, hogy van rajta mikrofon és gomb. Remélem a héten ideér 🙂 Várom már nagyon

  38. @Ace: Anno a V-Moda-t a hazai 23e helyett 8e-ért vettem az ebayen, a szállítási költség 0 ft volt… Ha 1 éven belül tönkremegy (amennyi a hazai gari) akkor rendelek mégegyet, még úgyis olcsobban jövök ki. 😉

  39. @Fejo: De én a hivatalos árhoz viszonyítva mondom, ahhoz képest 20ért teljesen korrekt volt. Ennyiért fülest meg nem 2 napra veszek. 🙂

  40. Mindeggy Ace maradi én nem 1-2 forintos dolgokat vettem már onnan jelen esetben a szállitási költség pedig 8 font de láttam ugyan ilyen árral 3 font szállitási költséget is. A gari meg itthon is él ember csak az iphonok nem nemzetközi garanciával élnek. Azért ha joltudom te cikkeket is irsz szifonra stb azért ennyit illene tudni.

  41. Én egy motorola S9 stereo BT fülest használok, 6000ft volt, teljesen jó, sokáig használni nem olyan kényelmes, de szaladni például kitünő.

  42. @viega: Nézd, az eBayről rendelni a legjobb ha dombornyomott kártyával intézed. Nekem ilyen nincs, mert nem szoktam vásárolni ilyen helyeken, ha meg csak emiatt csináltattam volna, akkor ugyanott vagyok. (Bár nekem az ár akkor is gyanús) Remélem így már érthető.

    Peace!

  43. @Ace:
    nem kell mikrofonos draga fules
    eleg venni egy jo minosegu sima fulest olcsobban ami nem apple termek de fulesek kozott kivalo es hozza egy 1-2 dollaros ilyet:

    dealextreme.com/details.dx/sku.22829
    raadasul ennek derekszogben el van “torve” a csatinal a kabel 🙂

    illetve:
    dealextreme.com/details.dx/sku.25015
    dealextreme.com/details.dx/sku.27966

  44. @Zoltan: Oszt olyan hosszú lesz a kábel, hogy körbetekerhetem magamon. 😀 Amúgy ha meg olyan fülest veszel, ami 2 hangszórós, azokat nem úszod meg olcsóbban. 🙂

  45. Kircsi
    és amikor megveszeda cuccot es kiadsz 20-25 pappeert érte utána meg hallgatod vele a zsír kis mp3 akat ( egy kalap szr mind) – én is azt hallgatom soxor jobb híján….
    Flacot kellene ifonrol tolnod, azt elhiszem, hogy fulllll .
    Örülök, hogy örülsz. Kiprobálnám én is. Mondjuk lehet gyártani franko mp3at cdrtől….

  46. @Vjoe: azért egy 192kbit-es 44khz-s mp3 már nem annyira rossz. 🙂 De egyébként kódolás kérdése. Hallottam már szar minőségű 192-est, meg jó minőségű 128-at. A hétvégén pont leszedtem egy zenét FLAC-ban, átraktam 192-be high quality encoding-al és nem hallottam különbséget (mivel nincs stúdió minőségű hangfalszettem).

  47. Heló!
    Felmentem a macbolt.hu-ra néztem az in eart, de azt irja iphonehoz nemjó… Ezt most nem értem, te tudod használni a mikrofont, meg a gombokat? http://www.macbolt.hu/inear/
    Itt azt irja iphonnal nem képes együtmüködni.. Nekem egy 3ghez kéne inear. Valaki tud segíteni?

  48. én meg a CX300nak pont a derékszögű kábelétől akadok ki, rohadtul zavar. Ha bele van dugva a füles, akkor az iPhone mindig úgy van, hogy fölfelé van a csatlakozó (ha nincs bedugva, akkor az alja van fölfelé), és így pont mindig megtörik. Mellesleg a CX300 egész használhatóan szól, de az enyém teljesen besárgult, meg a törésgátló gumik foszlanak. Egyébként kettő nagy pillanatot várok a fülhallgatók történetében:
    1. amikor nem 27k egy fasza headset, amivel lehet zenét is hallgatni
    2. amikor kiadnak egy olyan fülest, aminek nem ragadós gumi a kábele (CX300), hanem sima műanyag (gyári apple)

  49. Amugy én MM50-ip-t használok nekem volt már 1 csak elöször zárlatos lett mert belefolyt az izzadság mivel edzésnél is használtam, eleinte megállitotta ujrainditotta a zenét magától váltott stb, majd megszakatt a kábel benne a csatinál és fogni kelett hogy mindkét hangszóró üzemelje később az sem segitett most vettem egy másikat ugyan ezt. Ja és darabját kb 5000 forintért és brutális a hangzás.Szerintem 5k-t megér 🙂

  50. Zenét nem érdemes mp3-ba kódolni, ha már magadnak kódolod, hanem AAC-ba. Az AAC sokkal fejlettebb, 192-256k körül még hallani a különbséget az MP3-hoz képest, és amennyi hely van az iPhone-okban, simán érdemes 256k-ra kódolni, és ráadásul VBR-re. Az iTunes meg úgyis mindnkinek kéznlél van, remekül konvertál AAC-be.

  51. @viega: ha tudsz 5000 ftért akkor hozhatsz nekem is

  52. OFF
    Admin:
    Köszi, mint mindig a nagy segítséget!
    De tényleg! Rád mindig lehet számítani! Minden levélre válaszolsz!
    Egy igazi segítőkész!

  53. van még egy hatalmas rossz tulajdonsága (idővel rájössz te is): a kábel teljesen csúszó anyagból van megkonstruálva, ergo nem tapad meg sem a ruhán, sem a bőrön, igy ha sétálsz vele szépen lecsuszik a zseb felé a kábel és elkezdi húzni a füledet, igy mindig ki kell rángatnod a polodból, majd 5 perc mulva megin, mert megin lecsuszott. és a lefele húzott fülesnél nincs rosszabb, főleg ha állandóan teszi ezt. 🙁
    régi AKG fülesem szépen megtapadt, igazábol csak a remote control miatt vettem meg az apple fülest, de nem érte meg utólag:(
    a hangzás nagyon szép viszont, csak tudni kell használni az in-ear füleseket, basszus is szép telt…

  54. @rollerpig: na ez érdekes, pont írtam néhánnyal föntebb, hogy nekem a csúszós kábel jön be, a ragadós is csúszik valahogy lefelé, ha pl valamikor lenézek, de amikor újra fölhúznám, akkor megkitépi a fülemből a fülest. Nemrég elővettem a gyárit egy hosszú telefonálás miatt, a kábele megváltás volt.

  55. Az a szomorú igazság, hogy – főleg komolyzenész voltom miatt – viszonylag keveset hallgatok könnyűzenét (inkább csak elalvás előtti egy-kéy nyugtatób számot), és jobb szeretem az élőzenét… (persze hogy lehet ahhoz hozzájutni? 🙁 ) Kövezzetek meg, de nekem a füles=1.5m kéteres kábel+2db átm. 10-es hangszóró 🙂 Nemvan pénzem (ennyi) ilyen célra => gyári füles nekem tökéletes. Persze más kérdés, hogy van, aki ilyen téren igényes (meg tudom érteni), és igenis szüksége van a profi iníör hedszetre.
    A csatlakozója pedig sokkal jobb (Apple-féle ergonómikus +oldás), és szebb is, mint a deréxögű csatik.

    (magánvélemény, nem kötelező egyet érteni, lehet kettőt is! 🙂 )

  56. Azért ezekkel az 5 ezres Sennheiserekkel vigyázni kéne,mert nagyon durván hamisítják őket…..
    Amúgy ha valaki tényleg szép hangzást akar,az nézegesse a Sennheiser IE vonalát. Nem mondom hogy nem bízok az Apple-be,de azért a Sennheiser kicsit nagyobb név a zenei műfajba.

  57. @aKároly: Mondjuk igaz az 5000 huf-os sennheiserekkel vigyázni kell de hál istennek az MM50ip-ből nincs hamisitvány “még” 🙂

  58. Az ifos fejhallgató (fül) is senheiser belű, leglábbis a régiekben az volt, és amugy láttam olyat, hoyg a gyári fülcsire kell egy szilikon in ear izékét pattintani. Azt kellene kipróbálni, vagy, szloplaszt körbe és jó is 🙂
    bruhahahahahhhahahhhaaa

  59. huha ha tudnád hogy én ezt a bizonyos fülest hogy tartom a táskámban ha épp nem használom…. segítség egyszerüen belerakom ahogy esik ugy puffan modon 😀

  60. @igali: nem tudok a cydia repóban segíteni, teljesen máshogy közelíted meg a dolgokat. Sajnos nincs rá időm. Ne haragudj,

  61. @viega:

    Az akkor jó legalább,de mondjuk nem hiszem hogy sokat kell rá várni:D

  62. @H2CO3: No! Akkor Te vagy az aki elé le kellene pakolni az összes itt emlegetett fülest, oszt “vakteszt”!

  63. Itt még 1 opció: thinkgeek.com/gadgets/cellphone/c5dc/

  64. @sanyiii: ha megvan, elmondhatnád, hogy milyen a Klipsch. Én is azt néztem ki, valószínű meg is fogom venni, de azért kíváncsi lennék a véleményedre!

  65. Apple in ear fülest nem hamisítják? 25 fontért nagyon olcsó, ha igazi.

  66. Nekem van egy eladó Apple In-Ear fülesem, igaz a régebbi fajta, de az kompatibilis az iPhone-al is! Ha valakit érdekel írjon bátran: [email protected]

  67. Eladó Apple iPos In-Ear fülhallagtó szett dobozzal, tokkal. Nagyon szép állapotban van. pénzhiány miatt eladó.

    vabe44 kukac gmail pont com

  68. @vabe: bocsi, elírtam az előbb:
    Nekem van egy eladó Apple In-Ear fülesem, igaz a régebbi fajta, de az kompatibilis az iPhone-al is! Ha valakit érdekel írjon bátran:
    vabe44 kukac gmail pont com

  69. Ha van egy jól bevált, régi fülesetek mikrofon nélkül, akkor inkább ez a megoldás:http://www.xms.hu/apple.php?t=isonitalkiphone
    ezzel a kábel hossza nem nő meg, igaz, 2xeződik, de ez még midnig jobb mintha 2x olyan hosszu lenne:D nekem ez van és iszonyat jóó

  70. @hero: Közben szóltak nekem, mi a hiba abban amit a srác linkelt…abból az aukcióból még 20 nap hátravan… 😀 😀 😀 😀

  71. szia amit én is tudok ajánlani az a bose in-ear. sajnos nekem a mikrofon nélküli verzióm van, mert akkor még nem volt tervben iphone, de a hangzás remek, a kábel is finom anyagból van, nem törik. a gond az ugye a mikrofon hiánya. mellesleg ha esetleg valaki tudna egy itthoni helyet ajánlani, ahol lehet kapni a mikrofonnal ellátott változatot, nagyon megköszönném! jónak tűnik ez az apple in-ear, csak az a buta csatlakozója ne lenne, meg elég zavaró, hogy a hangerőgombok nem mennek 3g-n -.-

  72. http: //cgi.ebay.co.uk/Apple-In-Ear-Headphones-with-Remote-and-Mic_W0QQitemZ290363812785QQcmdZViewItemQQptZUK_AudioVisualElectronics_HomeAudioHiFi_Headphones?hash=item439b082bb1

  73. 11-fontért ingyen van és csak 3 nap van hátra az aukcióból!
    http: //cgi.ebay.co.uk/Apple-In-Ear-Headphones-with-Remote-and-Mic_W0QQitemZ290363812785QQcmdZViewItemQQptZUK_AudioVisualElectronics_HomeAudioHiFi_Headphones?hash=item439b082bb1

  74. Ez a legjobb, amit használtam!!!!
    Ott van a minőség!
    De mikor elhagytam az egyik gumidugót akkor az ide majd szét b@szott….
    Egy közepest keresek, de kinek van ilyen???
    Hát senkinek…. ):

  75. Na pont jókor jött a cikk, ma lett kb. elegem a széthulló fülesből. Van ugyan egy Motorola ROKR S305-öm (12k-ért jött meg), de az annyira rossz, hogy elmondhatatlan. Nem akar csatlakozni (lefagy a fülesben a szoftver!), és ha mégis, akkor simán hallani a biteket, ahogy futkorásznak. Az A2DP hangszórót és a mikrofont egyszerre nem lehet használni (skype? ventrilo?), csak a mono borzasztóságot, ami a használhatatlanság csimborasszója. Arról meg ne is beszéljünk, hogy mennyire “egyszerű” felvenni a telót egy ilyen fülessel.

    Szóval jól megörültem, pont kell egy kis madzagos. Még két hétig dözsölök, hogy a melóhelytől 10 percre van egy remek Apple Store! Jah, és email-ben küldték a számlát, helló APEH, helló múlt század!

    Még nem próbáltam a mikrofont, de az biztos, hogy vezetés közben inkább majd a BT fülest használom. Vagy nem hallgatok podcastokat autóban.

    A hangerőszabályzó tényleg nem megy a 3G-n, de most őszintén, az eredetin volt ilyen? Jah, és ami a legdurvább: a felsoroltakon kívül a másfél hónapos MBP-m a 3G-hez képest teljesen jól kezeli a hangszórót, ééééés….. a mikrofont! Teljesen kellemes csalódás!

    Na elkezdem nyúzni, majd kiderül, hogy megérte-e a 16kHUF-ot.

  76. @Leon: Jöhetnek a fülesek! 🙂

  77. @Ace: Én nem liciteset linkeltem hanem buy it now tipusút 🙂 nézd már meg mielőtt mondassz valamit. A 20-nap utcsó másodpercében is annyi lesz.
    @hero: Az a füles 25-30 fontért meg valószinű hogy eredeti. Csak viszonyításképpen full dobozos zsir új bluetoothos mighty mouset vettem még kb fél éve 29 fontért és lám eredeti és itthon 20-26K erről ennyit. 🙂

  78. Lehet én vagyok a legnagyobb skót, de (tessék kapaszkodni) 2,89 USD-ért (szállítással) vettem egy külsőre ugyanilyen (természetesen hamisítvány) fülest és teljesen elégedett vagyok vele..Előtte Sony CMD-EX700-asom volt de ez a kis gagyi még attól is sokkal jobb..:)

  79. Nekem van egy eladó Apple In-Ear fülesem, igaz a régebbi fajta, de az kompatibilis az iPhone-al is! Ha valakit érdekel írjon bátran:
    vabe44 kukac gmail pont com

  80. Udv. En egy Koss iSparkPug fulest neztem ki ami direkt iphone/ipodhoz van. Kb 30 eur es lifetime garanciat adnak. Nekem mar regebtol van egy Koss PortaPro gyonyoruen szol. Akiknek nem bir ki a fules fel evnel tovabb ajanlom a kosst, akarmi tortenik vele, szo nelkul gyerelik! Haver mar 4x csereltette 3 ev alatt ( rault es eltorott, leesett a lejatszoja megszakadt a kabel) es minden esetben szo nelkul kuldik az ujat esetleg szerelik.

  81. Az In-Ear füles működik az összes iPhone modellel, kivéve a hangerőt szabályzó gombok, azok csak 3GS-sel működnek. Sajnos nagyon valószínű, hogy ez hardveres probléma az iPhone 2G és 3G térfelén. 3GS-sel az összes gomb működik jól. iPodokból a vezérlőgombokat a 4. gen. nano és újabb iPod nanok támogatják illetve a harmadik shuffle és a 120GB-os és újabb classicok.

    A macbolt leírása kicsit rég lett frissítve, azért pontatlan.

    Egyszer én is írtam pár dolgot a fülesről, amikor anno megvettem:

    http://ipod.kreative-labs.com/2008/12/new-apple-in-ear-headphones-fully-compatible-with-unibody-macbooks/?lan=hungarian

    Illetve az Időmilliomos Apuka is írt egy tesztet:

    http://apuka.qqriq.com/2009/01/ktutas-apple-iem-fejhallgat-teszt.html

  82. @Supi: 1:csak ovatosan! Keresztelo szent jano sem jart jol! 🙂
    2: Bocelli es a gyari fules pont egy szinten vannak. 🙁

  83. eredeti apple in ear fülhallgatót vettem ebayről 1500 forintért. eredeti papirok meg csomagolás.

  84. a csatlakozó meg tényleg nagyon rossz hogy nem derékszögü, bár ez függ a zseb alakjától, méretétől. aki 25 rupoért megvesz egy fülhallgatot az tudjon is rá vigyázni.

  85. @rollerpig: Nehogy azt hidd…láttam én már olyat, hogy zsírúj iPhone-t a srác végigcsúsztatott egy asztalon, hogy más is megnézhesse… 😀

  86. iPhone 2G-hez melyik fülest érdemes venni? Valakinek van valami tippje esetleg?

  87. barney- Nem felejtettél le egy nullát véletlenül?

  88. gratula, kiadták 20k forintot egy olyan fülhallgatóért, aminek fél év múlva tönkremegy a csatlakozója, ha naponta használod 🙂

  89. Miért nem vettél sennheiser MM 50 -et? Az iphone komaptibilis és nincsenek ezek a gyerekbetegségei.

    http://bit.ly/4aVTdE

  90. @Fejo: +1
    Sőt, az új verzió jack-je mar 90fokban hajlitott

  91. No akkor pár tapasztalat:
    eBay egy zseniális oldal, ha eredetit veszel, mert baromi olcsó. Természetesen ott vannak a hamisítványok is, aki kicsit is szakavatottabb szem, az észreveszi a különbséget. Ahova viszont odaírják, hogy original Apple headphone, az télleg Apple lesz.
    Nekem is az Apple régi in-ear fülese van már 1,5 éve és még mindig teljesen jó.
    Annak idején az Apple boltokban 13 k volt, nekem Hongkong-ból jött mindennel együtt 5 k-ért.
    Szóval hajrá, mindenki keressen eBay-es ismerőst.
    Csak példaképpen:
    Eredeti:
    http://global.ebay.com/MA850GA_APPLE_IN-EAR_HEADPHONES_WITH_REMOTE_AND_MIC/110450394394/item
    Hamis:
    http://global.ebay.com/in-ear_Earphone_Headphone_WMic_for_Apple_iPhone_3G2G/250516684263/item

    Az új fülesről pedig nekem is az a véleményem, hogy sztem nincsen basszusa, az előző Apple in-ear fülesnek a hangja még mai napig jobban tetszik (olyan van nekem :P)

  92. Nekem is tegnap került a kezembe az ebay en vettem múlt hét szombaton rendeltem és tegnap már élvezhettem 15 e körül. Szóval tegnap nagy lendülettel kicsomagoltam és bedugtam eszméletlenül szól. A hangszigetelésről annyit hogy egy diszkóban dolgozom és tegnap igen nagy buli volt 4000 watt baromi nagyot szól, simán tudtam hallgatni a pultban az ipodom! Utcán vigyázni ! Egyébként tényleg jó hangja ,van volt szerencsém mar néhány márkához!

  93. azer negativumnak felirni a külsö hangok blokkolasat nem semmi 😀 aza lényeg

    nekem a sennheiser iphone edition füles van, 10k és tökéletesen szól. negativumok: szimmetrikus, de az nem volna baj ha lenne rajta csiptető. a kabel vegen a csatlakozo nagyon “törékeny”, de amugy tudom ajanlani.

    amugy szerintem a 90fok még rosszabb, olyan kene midnenre mint a regi cx400akon, jo vaskos 5centis gumírozás, na azt nyuztam és sose tört meg!

  94. iPhone 2G-n működnek a vezérlő gombok?
    Mennyire strapabíró? A gyári elég hulladék :/

  95. erre énis kíváncsi lennék hogy ez bírja e 1 éven túl

  96. Sziasztok!

    Mai napon vettem egy ilyen fülest és, mit is mondjak. Az iPhone-hoz adott füleshez képest még kicsit szokatlan, de nagyon odaverős a cucc :). A negatívumokról csak annyit, hogy az tényleg veszélyes, ha teljesen kizárja a külvilágot ezért dupla odafigyelés, ha bárhova is megy az ember vele valamint Én nem tapasztaltam szélzajt illetve kábeles súrlódást. Az S mérte nekem nem vált be, mert nem nagyon hozta ki a hangokat valamint az L méret meg jó nagy és ezáltal nem szimpatikus :). Viszont az L mérettel teljesen meg vagyok elégedve és a hangzás is nagyon ott van :). Az viszont feltűnt, hogy az iPhone-on teljesen feltekerem a hangerőt, akkor kis torzulás tapasztalható. Ezért egy nagyon picit visszavéve a hangerőt már is kellemesebb hangzást kapok. Másik amit leginkább negatívumként mondanék, hogy iPhone 3G-n a hangerőszabályzó a fülesen nem működik. Azért egy 19.440 Ft-os Apple fülestől ez is elvárható lenne, de ez van. Az hangzásélmény kárpótol minket :).

    Csoki.


Add a Comment