fbpx Skip to content

Korábban már írtam arról, hogy van heti ingyenes kínálat az USA iTunes Store-ban. Most egy újabb ilyen ingyenes lehetőségről lesz szó. De ahogyan a korábbi cikk esetén is, ezt is csak akkor tudjuk használni, ha USA Store-os account-unk van. Egyrészt azért, mert ugye a legnagyobb felvevőpiac az USA, és ezeket az ajánlatokat épp ezért erre a piacra adják; másrészt pedig azért, mert jelenleg a zenei tartalmak jogi szabályozása az EU területén eléggé összevissza, így nincsen például magyar Store sem.

A zenei tartalmak jogi viszonylataival kapcsolatban egyébként az IT café írt egy cikket, ami pont arról szól, hogy elindultak a jogkezelést egyszerűsítő tárgyalások, így talán hamarosan megjelenhet a magyar iTunes Zenebolt is. Bővebben itt olvashatsz erről.

Ám addig viszont marad az USA Store. Ez már csak azért is jobb választás, mert ez a legnagyobb tartalommal rendelkező Store az összes közül; ami ugye nem is véletlen, hiszen elsősorban amerikai “termékről” van szó.

Ha nincs Facebook account-unk, akkor regisztráljunk. Nem nehéz, pár perc alatt megvan, és persze beszél magyarul is. 🙂 Ha meg már van, akkor nagyon egyszerű a helyzet.

Jelentkezzünk be, majd kattintsunk az alábbi képre, vagy keressünk rá a Free On iTunes alkalmazásra. További teendő, hogy “rajongóvá kell válnunk”, konkrétan az amerikai iTunes Facebook-os oldalát kell hozzáadnunk ehhez, de ezt írja is alább.

Ha megtettük, és fan-ok lettünk, akkor visszakattintva az alkalmazáshoz már igényelhetjük is a saját redeem-kódjainkat az épp aktuális kínálathoz:

free_on_itunes_FB

Érdemes figyelni a hírfolyamot a profilunkban, és amint megjelenik egy új ajánlat, lecsapni rá, mert a redeem-kódok véges számúak, így ha nem vagyunk elég gyorsak, akkor lemaradunk.

A kapott kódot vagy kézzel bemásoljuk a számítógépen az iTunes-ban a Store alatt a Redeem opciónál megjelenő mezőbe, vagy elég rákattintani a Redeem Now gombra. Ez megnyitja nekünk az iTunes-t, és csak le kell okéznunk, hogy redeem-elnénk, és egyúttal megadni az iTunes account-unk jelszavát (célszerű egyébként már futó iTunes mellett rányomni a Redeem Now gombra, mert néha nem nyitja meg).

Ilyenkor egy külön playlist-et is csinál az iTunes automatikusan a redeem-elt “csomagnak”. Ha iPhone-on vagy iPod Touch-on redeem-eltünk és töltöttük le, akkor viszont nem készül hozzá külön playlist, így ebben az esetben érdemesebb számítógépen letölteni.

És hogy mit szerezhetünk meg így ingyen? Normál esetben fizetős dolgokat. Legtöbbször itt is zene szokott lenni, de volt már TV-sorozatokból válogatás, ahogy jelenleg is van. Sokszor adott alkalmakhoz tartozó válogatások, mint jelenleg az Austin City Limits 2009 Sampler is.

Amire még oda kell figyelni: ezeknek az ajánlatoknak van lejárati idejük. A lejárati idő után ezeket az ajánlatokat törlik az oldalról, és a korábban igényelt, de fel nem használt kódok is érvénytelenek lesznek. Tehát ahogy jelenleg is látszik, október 31-én két ajánlat lejár – így akkortájt várható, hogy lesz megint valami új. De ugyanígy a Fall 2009 Sampler például valamikor az éjszaka került ki.

Néha van, hogy redeem-eléskor azt mondja az iTunes, hogy az adott kódot már felhasználták. Ilyenkor nem kell kétségbe esni, vissza kell menni az oldalra, ahol a kód van, majd nyomni neki egy frissítést (F5). Ha nem ad új kódot, akkor másik böngészőben kell megpróbálni. Ez akkor szokott lenni, amikor hirtelen nagyon sokan “ráugranak”.

Ha meg netán nem tetszik a zene… Ingyen volt. Mit veszthetsz? 🙂

(Az OFF-olást kéretik mellőzni. Használjátok a keresőmezőt a jobb felső sarokban. Szinte az összes OFF-olós kérdésre már megvan a válasz.)

Olvasd el a hozzászólásokat is

56 Comments

  1. koszi 🙂

  2. na be is “vasaroltam” jo magyarhoz meltoan ingyen zenet meg mindent

  3. 45db-ot

  4. kösz szépen, ennek hasznát veszem majd ugy érzem:D:D

  5. Köszönöm az infót:) már jönnek is a zenék….
    Amúgy ha már megvannak, akkor azok megmaradnak nekem “örökké” vagy van felhasználási ideje is…?
    üdv..

  6. letoltodes utan szol h ha akarod kiirja cdre…
    amugy jo egy kis valtozatossag ujdonsag
    “idegen” zeneket is kell hallgatni h megismerjuk
    egesz jok

  7. naggggyooooon karaj 🙂

  8. jadeye
    hogyan lehet azt megoldani hogy az egyszer mar “megvett” de mar letorolt tv sorozat reszeket ne akarja letolteni ujra es ujra?! ketszer is deletet nyomok ra, stop es remove, de ujra es ujra le akarja huzni.

    koszi

  9. en eddig is ingyen toltottem a zeneket mindenfele kod nelkul,csak nem itunesbol XD

  10. Jó kis írás, csak kicsit faramuci helyzetet teremt, ugyanis legálisan az us store-t csak az usából használhatod, így gyakorlatilag ez sem legális. Vásárolni is talán csak us bankkártyával tudnál itt.

    Persze más kérdés, hogy ezeket az ingyenes ajánlatok kihasználást milyen mértékű jogsértésnek veszik. Gondolom, ha észreveszik simán letiltják az accot és jónapot.

  11. szerintem meg ha valakinek van us acc-ja az nem illegalais

  12. igen, ha van legális us acc-od, akkor teljes nyugalommal tölthetsz le más országban is számot magadnak. Akkor az is illegális lenne hogy ha kint letöltöm és elhozom iPodon Európába, hogy hallgassam?

    Nekem a Fall válogatás eddig bejött, felénél tartok.

  13. @Polllen: igen, ha nagyon kötekedően és kukacoskodva nézzük, akkor a felhasználási feltételek szerint valóban csak az USA területén lehetne használni.

    CSAKHOGY. az Apple-nek nem érdeke elriasztani egyetlen vásárlót sem. ha pedig még van legális amerikai címed is, akkor sokat nem nyavajognak rá. több, mint 3 éve használom az account-omat, és sosem volt gondom. ez idő alatt pedig többet voltam Magyarországon, mint amennyit az USA-ban, tekintve hogy Magyarországon élek.

    csak gondold el, hány amerikai utazik külföldre. így ha az Apple ezt véresen komolyan venné, és tiltaná az account-jaikat, akkor jó pár pert akasztana a saját nyakába. ez meg nem érdeke.

    @jarodfree: ha nagyon kukacoskodunk, *elvileg* nem teljesen legális.

  14. @Jadeye: jadeye, attól függ milyen accountod van. Ha kavart valaki az US store-ba való belépéssel, akkor az illegális, de ha legális számlád van egy US hitelkártyával, akkor te a US kereskedelmi területébe tartozol azzal a kártyával, akárhol is tartózkodsz épp. Oda fizetsz adót a költéseid után, stb. és ez számít.

  15. tehát ha legális a számlád, akkor hawai-DJ-sunshine, ha pedig valami kavarással lettél US store vásárló, akkor amíg ez ki nem derül, addig nem leszel tiltva, akármerre is jársz a világban.

  16. @Jadeye:

    Lentebb le is írták miről szól a fáma…:) Őket a bevétel érdekli…:) Ha az usában élsz és van us bankszámlád nekik jó, mert vásárolhatsz náluk, te kellesz nekik!

    Ha viszont Mo-n élsz és létrehoztál egy amcsi címmel egy accot, nincs us bankszámlád, így nem vásárolhatsz a usstore-ból, pénzt sem hozol nekik, csak élvezed az ajándékokat^^ Na ez jogosan csípheti a szemüket;)

    Természetesen tudom, hogy lehet venni érvényes kódokat a neten, amikkel már lehet várásolni bankszámla nélkül, de az sem a leglegálisabb megoldás!

    Ne támadásnak vedd amúgy, csak gondoltam felhívom a figyelmet erre a legális-illegális kérdésre.

  17. jadeye sz.rd le te nem csinalsz itt semmi illegalisat, megosztottad velunk a facebookos linket aztan csokolom. folosleges itt legalitasrol illegalitasrol beszlni, eleg csak az “alternativ” letoltesekre gondolni az eddigi megannyi post hsz.-ei kozott…

  18. Hmm… Köszi ez érdekes , én tuti kifogom próbálni .

    De ha nem bánnátok , a segítségetekre lenne szükségem , a telefonomat felszeretném frissíteni a 3.0-ra (2.2.1-ról azt hiszem) , de amikor a Restore (shift- el benyomom neki ) . utána megjelenik a telefon kijelzőjén az alma utána meg a kis csík töltődik alatta be , de olyan 3/4 behal az egész ezzel a hiba üzenettel :

    “The iPhone “mi5en’s iPhone” could not be restored. An unknown error occurred (10).”
    K
    örülbelül vagy már eddig vagy 4x próbáltam meg újból és annyi különbség volt hogy a 10-es helyett 14 volt . Tiszta rossz , valaki help-et tudna adni ?

    Előre is köszönöm !

  19. @tole_dano:
    elso off, nyeremenyed a portan var!

  20. @Polllen: USA store accounthoz nem szükséges az, hogy legyen bankkártya regisztrálva az adott accounthoz. giftcard-okat is használhatsz, és ahhoz meg nem kell számla. a lényeg az annyi, hogy csak az appstore esetén szerepel kifejezett megkötésként, hogy US only. (Terms and Conditions / APP STORE / 3. pont) giftcard vásárlása és redeem-elése viszont bárhol legális, de értelemszerűen csak abban a store-ban, amelyikhez tartozik.

    másrészt. ha nem akarod, ne használd. nem áll Steve a hátad mögött egy sörétessel, és nem kényszerít rá. 🙂

  21. @Zoltan :

    Elismerem tényleg off, de hol máshol kérdezhetném meg az h mi baja lehet , hiszen (tudomásom szerint) nincsen Fórum .

  22. @Jadeye:

    Nem is fogom túlzottan ne félj^^, de akárhogy is csűrjük, csavarjuk, végigjátszod, letöltöd és itthon legalitását tekintve = torrentről szedted:)

    Ettől függetlenül nem azt mondtam, hogy ne csináljuk, csináljátok és hogy fujj letöltés, csak attól, hogy technikailag működik még…

  23. Bocs ha nem ide vág de fórum híján valahol meg kell kérdeznem, most akarok veni egy 3GS-t dominós csomagban, és úgy tudom hogy a T-nél hivatalosan függetlenné tudják tenni a telefont, ha dominós vagy ja lejárt a hűségidő. Valaki csinált már ilyet? Mely boltokban lehet? Mennyibe kerül?

    Köszi a választ, és bocs az OFF-ért

  24. @Polllen: tévedsz. olvasd végig a terms and conditions-t. annak alapján ez legális. és az Apple szempontjából ez a mérvadó. és pláne nem egyenlő a torrenttel a legkevésbé sem.

  25. Magyarításról van valami hír?

  26. @Jadeye:
    Pont ott van leírva, hogy minden boltot csak az adott országban használhatsz, a US store gift kardokat csak us lakosként használhatod stb-stb…te melyiket olvastad, ahol nem ez szerepelt?:)

    De nem vitázni jöttem, csak jelezni, hogy az írásodból ez nem derül ki, pedig pont azért érhetné meg az embernek, hogy ingyen legális tartalmakat szerezzenek maguknak. Ezt én is szoktam támogatni;)

    Amúgy ha az apple ezt vérkomolyan venné, már megoldotta volna, hogy ne lehessen elérni.

    Hja és a tököm kivan a legális dolgokkal, ugyanis a passcode-t nem engedi megvásárolni a magyar storeból ez a “kedvesrendesokosszép” rendszer:D

  27. ehhez kell US store account regisztárlni? oda meg elvileg egy US cimet kell beadni, US telefonszámlával… na és ott hol a legalitás (gondolom fake dolgokat irtok be)? vagy ezt hogy oldottátok meg?

  28. @Polllen: tehát ha te nem amerikai állampolgárként kapsz valakitől ajándékba egy giftcard-ot, akkor azt nem használhatod fel itthon? ez abban az esetben igaz, ha a magyar store-ban szeretnéd redeem-elni, hiszen nem ehhez szól. de mi van akkor, ha a legális account-odat azért használod Magyarországon, mert hazaköltöztél? vagy ha folyton utazol? teljesen mindegy nekik. az Apple-nek épp az az érdeke, hogy a giftcard-okat is megvegyék, és felhasználják, hiszen azok értéke nem visszatéríthető.

    ugyanakkor ha az Apple nem tiltja le, hogy innen elérjük a US store-t, hallgatólagosan ők is jóváhagyják annak külföldi használatát. elhiheted, nem ok nélkül. igen magas ugyanis azoknak a száma, akik nem az USA területéről használják. és ez nekik hoz bevételt. ha ők nem tiltják le, akkor legális.

    de ne legyünk annyira álszentek, hogy nem használjuk, mert a TOC alapján nem lenne szabad… nem mondhatod komolyan, hogyha külföldre mégy, akkor csak azért sem fogsz megvenni semmit, ameddig haza nem érsz, mert jujjnemszabad…?

    fölöslegesen vitázhatnánk ezen. ha nem akarod, hát ne használd. senki sem kényszerít.

    (nekem legál accom van, legál címmel, stb. nem fogom nem használni csak azért, mert jelenleg épp nem az USA-ban vagyok.)

  29. @kulkris:
    @tole_dano:

    az offal akkora baj meg nem is lenne, inkabb a tartalma idegesit (engem)
    olyanokat kerdeztek meg ujra es ujra amik mar nem egyszer nem ketszer nem haromszor meg lettek valaszolva elozo postokban ha meg akarnad oldani es nem csak azt varnad h valaki megoldja neked mar regen megtalaltad volna a megoldast itt a blogban a posztok kozott vagy a googleban.

  30. @Jadeye: Nem álszenteskedem, mondtam, hogy egyébként semmi gondom ezekkel, csak a cikkben ez nem szerepel és szvsz sarkalatos pont.

    De ahogy látom nem is az állampolgárság a meghatározó, hanem a tartózkodás…:)

    Ha van us legális címed bárhonnan használhatod az us store-t. Ha több országban van, akkor elméletben mindet használhatod.

    És hja én is tudok több helyet is ahol lehet venni gift cardot és forinttal lehet érte fizetni…

    Apple meg levédte a fenekét a felhasználói feltételekkel, de a pénznek nincsen szaga…;)

    (mellesleg tuti nem vennék gift cardot, mivel több olyan webáruház is van, ami olcsóbb mint a store és iphone/ipod ugyanúgy lejátsza…)

  31. @Zoltan: Végig googliztam az egész napot, ti pedig álltalában mindent tudtok ami a telefonnal kapcsolatos, és hiába olvasok végig 1000 hsz-t ha nem kapok mindenre választ.

    Köszi

  32. tudjátok mi a teendő akkor ha az itunes nem engedi felrakni iphonera ezt a 20 ingyen zenét mert azt írja ki hogy “this computer is not authorized”, pedig be vagyok lépve azzal a felhasználóval amivel letöltöttem a számokat és amikor újra beírom a felhasználót és jelszót,újra jön a hibaüzenet?

  33. sziasztok!

    bocs de lenne egy sürgős kérdésem: ikon (200) csomagnál küld a T sms-t az adatforgalom 50% és 100% elhasználásánál?

    mert most nem vagyok otthon vasárnapig és laptoppal tetheringelek és hó elején nem nulláztam iPhone-t :S

    köszi

  34. Köszi. Erről a lehetőségről tényleg nem tudtam. Nagy vagy.

  35. @Kulkris
    20.000 HUF a simlock levétele, dominosan azonnal, előfizetessel a hűségidő lejárta után.

  36. Bocsi, hogy én is offolok, de kellene egy kis segitség. Reggel óta szivok az Iphonom firmware frissitésével, vagyis a Cydiával icyvel. Nem működik egyik sem, vagyis félig meddig. A fontosabb programokat frissitéseket nem tudom letölteni. Például a szifon cydia sourcról nem jön le a magyar helyesirás ellenörző, vagy az ultrasnöw és egy Cydia frissitések sem. Minden esetben a hibaüzenet a http://apt.saurik.com Host Unreachable. Másnak is van ilyen problémája? 3.0 és 3.1.2-n is ugyanez a helyzet.

  37. szupper, mindent levettem!!! 🙂 jó ez így ócsón….

  38. usa acc. infók: létező usa lakcím és usa bankkártya kell hozzá, ennyi, nálam mindkettő adott, 1,5 éve szigorították meg, csekkolják, hogy a bankkártya usa bankhoz tartozik-e…

  39. 1000 bocs az offért!valaki segitsen légyszi!
    Van nálam egy 2g még 1.1.4-es szoft volt rajta.müködott is minden.
    Fel raktam rá a 3.0-át majd redsnow.be is aktiválta stb.
    De hálozatot nem talál ráadásul nem is keres!
    Ötlet?

  40. @hegyi:
    Üdv!

    Úgy tudom, hogy ha felhívod az ügyfélszolgálatot külön beállítják neked, de alapértelmezetten nincs.

  41. @h.andras: 3.1.2 custom-ot tedd fel, majd utána tedd fel a bootneuter-t. a settings alatt az autolock-ot állítsd be never-re. indítsd el a bootneuter-t. állítsd az unlock-ot OFF-ra. várd meg, míg befejezi, kb 2p. utána újraindítod. ekkor nem fog elfogadni semmi kártyát, csak ATT-st. újra elindítod a bootneuter-t, és az unlock-ot átpattintod ON-ra, végigvárod, reboot. elvileg ez megoldja, mert újraflasheli a baseband-et.

  42. @Jadeye:
    tunal nekem segiteni ebben?

  43. @Jadeye: Köszönöm a segitséget.holnap otthon leszek és macen ugy megcsinálom ahogy mondtad.

  44. @Zoltan: olvastam. gondolkoztam rajta. ha egyszer letöltötte, akkor utána nyomj neki egy check for available downloads. ha ezek után írja, hogy no downloads available, akkor elvileg oké. ha még ezek után is le akarja tölteni, akkor passz…

  45. @Jadeye:
    a lenyeg h egyszer mar lejott meg is neztem okekt, aztan toroltem a geprol, mivel a gepen nem talalja le akarja huzni, de nincs kedvem tobb gigat letoltettni vele, ez itt a bibi.
    de max akkor majd mindig kilovom oket…

  46. @Zoltan: esetleg iTunes reinstall volt már? mert egy időben nekem is csinált ilyet, de aztán ez “elmúlt”. de épp emiatt nem tudom, hogy mitől javult meg. 🙁

  47. Hogy kell authorizálni?

  48. ja még annyit füznék hozzá hogy azért kérdezem, mert itunesba rámentem hogy authorize de amikor le akarom játszani ujra meg ujra elöhozza az authorize ablakot

  49. Elég hallgatható zenét adnak leginkább alternatívot.

  50. @skagames: engem is ezzel szivat:(

  51. OFF: (miért nincs a blogokon fórum?) Miért van az ha telefonálok és pl közben hivnak, vagy egyszerre érkezik 2 bejövö hivás, szoval ha valami szokatlan törtenik, utana nem tudok telefonalni? Hivom az embert erre teljes csend a hangszoroban… Közben ö mar felvette és fél perce nem hall semmit de nalam csak az van hogy ringing.. aztan lerakom és percekig az van hogy call ending, van hogy ujrainditás utan nem kér pinkodot és azt latom hogy még mindig hivásban van, nem értem… 3G 3.1 jailbroken, nem függetlenitett

  52. Jelez-e arról valamit az iPhone, hogy, ha olyen valakit hívok, aki éppen mással beszél, de be van neki kapcsolva a hívás várakoztatás?
    A Nokiám ilyenkor kiírt a kijelzőre, hogy Várakozik és csippant egy kicsit.

  53. Ez naon karaly. Köszi!

  54. @micro:
    ezt en is hianyolom

  55. Sziasztok, hogy tudok usa accountot csinálni?


Add a Comment