fbpx Skip to content

A heti ingyenes kínálat böngészése iPhone-on?

Gondolom, nem vagyok egyedül azzal, hogy az iTunes-ban az USA Store-hoz tartozó account-om van. Nem ok nélkül, egyrészt értelemszerűen ott a legnagyobb a kínálat, másrészt ha már voltál kint, nem is kérdés. 🙂 Kicsit másképp működik ez odakint, mint itt Európában általában.

Ha tehát USA Store account-unk van, felfedezhettük már, hogy van a Store nyitóoldalán egy “Free on iTunes” kategória, aminek a tartalma minden héten frissül. Az időeltérés miatt ez nálunk kedd reggelre szokott esni.

Van benne átlag 3 zeneszám: Single of the Week, Discovery Download, Canción de la Semana. Az első kettő többnyire angol szövegű zene szokott lenni, míg a Canción de la Semana az mindig valami spanyol. Emellett van mindig két videóklip is.

Ezeken felül szoktak lenni hangoskönyvek, néha csak részletek, néha teljes könyvek, valamint egyes TV sorozatokból ingyenes részek, évadnyitók, vagy különféle featurette-k (behind-the-scenes, stb).

Ez mind nagyon szép és jó. De akadhat olyan helyzet, hogy épp nincsen kéznél a desktop gépünk, így az egyetlen kapcsolatunk az iTunes-szal a telefon a kezünkben. Tény, hogy nem épp a legkényelmesebb dolog így letölteni mondjuk egy évadnyitó részt egy TV sorozatból. És pláne nem tesz jót a havi adatmennyiségnek, ha 3G-n próbáljuk mindezt. Ez utóbbira még az app is figyelmeztet, és nem is enged alapból letölteni egy adott méretnél nagyobbat 3G-n. De ha wifin vagyunk, és nincs más, akkor mindenképp hasznos lehet. A többi már csak tárhely (és esetleg 3G unrestrictor) kérdése. De a heti 3 zene nem fogja megenni a havi kvótánkat, és legalább valami kis friss mjúzika, ingyen. 🙂

Hát akkor hajrá, böngésszük meg a kínálatot a tenyerünkben… Az ám, csakhogy az iTunes Mobile Store-ban a telefonon ugyanez a Free on iTunes menüpont nem lelhető fel csak úgy. A Single of the Week és a Music Video of the Week kikerül ugyan a Mobile Store nyitóoldalára, a felső részbe, de a többi ingyenes dolgot nem ilyen egyszerű megtalálni.

004

Az sajnos nem megoldás, hogy a keresésben rákeresünk az ingyenes dolgokra, hiszen a Store keresés opciója az árakra való keresést értelemszerűen nem támogatja – egyrészt szinte minden egységáras (egy szám $.99, egy album általában $9.99), másrészt az iTunes Zeneboltban valami “furcsa” okból a fizetős vásárlást preferálják… 🙂

Megoldás? Van. Egyszerűen másoljuk ki a Free on iTunes linkjét a desktop gépünk iTunes Store-jából, majd nyissuk meg azt a telefonon:

http://itunes.apple.com/WebObjects/MZStore.woa/wa/viewRoom?fcId=328879919

A telefon már nyitja is meg szépen a Mobile Store appot, és elénk tárja a heti ajánlatot. Ha a képre bökünk, az is erre a linkre mutat, elmenthetjük például Safari-ban könyvjelzőnek:

005

Egy hiba van ezzel az egésszel: ha bármit kiválasztunk, és az betöltött, ha nyomunk egy vissza gombot, NEM jutunk vissza az előbbi listához, hanem az adott kategória főoldalára dob minket az app – például bármi zene esetén a Music tetején landolunk. Ilyenkor célszerű megvárni, míg befejeződik az aktuális letöltés, és csak utána lépni ki, és nyitni meg újra a linket.

Mivel a magyar Store esetén csak az AppStore van, így értelemszerűen ezt a magyar Store-ban nem fogjuk megtalálni. A fenti link egyébként is az USA Store-ra mutat, és a letöltéshez USA Store account-ra van szükség. A magyarhoz használt account-tal nem fog működni.

Olvasd el a hozzászólásokat is

18 Comments

  1. Nem gond a magyar account, csak erre az dőre kell átállítani az országot. Én így “iratkoztam fel” különböző podcastokra, utána vissza is válthattam magyar store-ra, frissíti a podcastokat.

  2. nekem pl az iTunes a 3GS emen azt írja ki hogy ebben az országban a szolgáltatás nem elérhető!

    ilyenkor mivan?

  3. @Reddly: olvasd el a cikket…meg amit feletted írtam.

  4. @Ace: az csak podcast esetén megy. mert azok teljesen ingyenesek. az iTunes U is elérhető, az mind podcast. a zenék, illetve más, ami alapból fizetős lenne, az azonban nem!

  5. és te megadtad a kártyaszámod, mert ha most akarok váltani országot, nincs olyan funkció hogy none.

  6. @sulytalan: jah:( én sem nagyon akanám megadni a kártya számom:S meg mondjukaszem dombornyomott is kell hozzá vagy mi:S de mondjuk ha mar a cimet tel szamot beirtam:D:S

  7. megvan, átmész usa storeba, és ott keresel egy free appot es akkor nyomsz create new accot, akkor ott lesz a NONE opcio. keresel a neten egy amcsi céget, beirod a cimet és go

  8. amit linkeltél nekem nem működött. de lehet másnak fog, kiváncsi vagyok

  9. @sulytalan: közben megpróbáltam, a jelenlegi offer már nem él. majd lesz új. de addig a legegyszerűbb valóban az, hogy keresel egy ingyenes appot az US store-ban, és azzal indítod a regisztrációt.

  10. sziasztok.bocsánat ,hogy ide irok és uj vagyok.meghalt az iphonom.felraktam a vm2-öt és azóta nem tudom bekapcsolni atelot.alma logo bejön es utana semmi.az itunban sem jelenik meg a telom.kérlek valaki segitsen.

  11. tedd dfu-ba és restore

  12. @Jadeye: Akkor én kérek elnézést. :$

  13. bocsánat.tényleg kezdő vagyok.azt.hogy kell,nekem sajna ez még magas

  14. itt láthatod: van vidi is
    h t t p://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=1034

  15. asszem sikerült.nagyon szépen köszönöm

  16. mégsem sikerült.ujra rakta a rendszert utana alma logo és utána megint csak fekete képernyő.segitsetek

  17. Ha nincs amcsi bankkártyátok, akkor szvsz ne adjátok meg a magyart, ha venni akartok valamit, inkább vegyetek iTunes kártyát (www.digitalbridge.hu), az biztonságosabb!!!


Add a Comment