fbpx Skip to content

No comment…

Valódi billentyűzet iPhone-hoz

Szerintem az iPhone egyik nagy előnye a virtuális billentyűzet, de nyilván vannak olyan felhasználók, akik hiányolják a valódi gombnyomogatást. Nekik fejlesztette ki a Mobile Mechatronics a tegnap bemutatott, iPhone-hoz csatlakoztatható billentyűzetét, mely az iTwinge névre hallgat.
Egyszerűen bele kell csúsztatni a telefont, bekapcsolni és már lehet is gépelni. A gyártó szerint valódi billentyűzet élményét nyújtja, a gépelés is gyorsabban megy, bár a fekvő módban nem használható.
A kiegészítő 30 dollárba kerül (+10 dollár szállítás), november 19-én kerül piacra, de már előrendelhető.

Bing: nagyot szól?

Továbbra is tart a küzdelem az Apple és a Microsoft között, de arra mindkét fél figyel, hogy kiszolgálja a másik ügyfeleit.
Legújabb bejelentés szerint az MS új keresője, a Bing képkereső motorja már rendelkezik külön iPhone alkalmazások galériájával. Ha az alkalmazás ikonja fölé viszed az egeret, akkor megjelenik a neve, rövid leírás a fejlesztővel, árral, kategóriával, rangsorban elfoglalt pozícióval és az utolsó frissítés dátumával. Azonban iTunes-os linket már nem tettek bele 🙂
Más érdekességek is vannak: lehet rangsorolni népszerűség, ár, megjelenési dátum és név szerint is (vajon az AppStore-ban miért nincs ilyen?)
A kereső egyetlen hátránya, hogy csak 500 alkalmazást tud megjeleníteni.

MS reklám iPhone-os alkalmazásban

Microsoft a hamarosan megjelenő Windows Mobile 6.5-ös verzióját és az AppStore-ra hajazó Marketplace népszerűsítésére reklámhelyet vásárolt iPhone alkalmazásokban. Habasch nicknevű felhasználó egy twitter alkalmazásban találta a mellékelt képen is látható reklámot.
Mikor lesz iPhone-reklám Zune HD alkalmazásokban?

Olvasd el a hozzászólásokat is

31 Comments

  1. Az Én GS-em nem ilyen belülről… 😀

  2. Kar, hogy a szoftveres billentyuzet inputtol fuggoen valtozik, ez meg nyilvan nem. Fail?

  3. @Isti: FAIL. egyértelműen. pláne a másik, hogy na és ha oldalra fordítod…? akkor nem is fog ez menni. miért lóg rá a kijelzőre? hacsak nem ez nyomkodja a kijelzőt az ujjaid helyett… akkor meg aztán feltalálták a spanyolviaszt, de nagyon… sonyericcson i900 vagy min volt ilyen, az lehajtható. de ez így értelmetlen kb.

  4. hát ez a billentyűzet nagyon ronda 🙂

  5. Vkinek vmi jó szótár progi angol magyar ?:)
    bocs az előzőért :O

  6. @Jadeye: Dehogynem! Jól mondod, a billentyűk alatt elhelyezett kis pöckök nyomkodják helyetted a billentyűket. Neked, mint felhasználónak azért lesz billentyűzet “élményed”, mert műanyag gombokat nyomkodhatsz az iPhone helyet!

    Katasztrófális … ki az a barom aki ezt kitalálta ….

  7. @nszebenyi: Ha minden áron nyomkodni akar akkor ne vegyen iPhone-t és menjen dilidokihoz. Esetleg vegyen valami mást, Palm Pre-t, vagy valamilyen nagy kijelzős gonbolkodós Nokiát … Lassan már ott tartunk, hogy az iPhone-nak köze sincs az iPhone-hoz …. Én még a JailBreak-et is megvetem elviekben. Kizárólag az akkumulátor %-os kijelzése miatt hackelem a telefont. Egyébként ha 3G[S] -em lenne, hozzá sem nyúlnék. Az iPhone úgy jó ahogy van. Ha még nincs pénzünk egy programra akkor váltsunk munkahelyet.

    Nah mindegy, ez az én véleményem 😀

  8. @kozmo: english hungarian dicitionary neven az apple store-ban!

  9. @nszebenyi: Azért ha veled megszaladt a szekér nem kell másokat is lenézni.
    Amúgy egész életed során megnézném hogy hogy hány oprendszert alattuk futó alkalmazást, letöltött zenét és filmet, online könyvet raktál fel néztél meg halgattál meg akár otthon akár barátoknál ugy hogy nem fizettél érte.
    Azt meg hogy valakinél minden abszolut tisztán lenne azt még a BSA-nak sem hiszem el.

  10. Emlékszem annak idején mennyi problémám volt a billentyűzetekkel!(lekopott, elszakadt, beragadt…)úgy örültem, mikor megvettem az iphone-t, és lásd, valakinek még sem jó!:(

  11. @Lala: Mindíg lesznek olyanok akiknek semmi sem jó ez meg van írva…nade könyörgöm ezt nem gondolhatták komolyan…ennyire senki nem lehet hülye… az Iphone billentyűzete azért jó meg ütős és azért fér el jobban mint a fizikai mert ha számokat akarsz beírni akkor megváltozik a bill ha írásjeleket detto tehát nem kell 1xerre kint lennie az összes fölösleges gombnak.

  12. Ugy latom a felveten h azert befert volna oda a masik hangszoro is, hogy sztereo legyen, remelem majd azert egyszer bele is rakjak.
    Szep napot!

  13. @Csaba29: Te sikeresen félre értetted amit mondtam. Nem az a lényeg, hogy megveszel-e valamit vagy sem, hanem, hogy amit igazán szeretsz elmondásod szerint azt is lopod vagy hajlandó vagy érte fizetni! Egy szóval nem mondtam, hogy nálam zsák számra álnának az eredeti cd-k & dvd-k. Nem baj, olvasd át mégegyszer és az állásváltást meg csak humorosan tettem hozzá a válság okán ….

  14. OFF:

    Nem tudja valaki, hogy hogyan lehetne kicserélni a Navigon USA logóját a Navigon Europe logójával?

    Előre is köszi.

    ON:

  15. Bocsi, off:

    Talalkozott mar valaki olyannal, hogy 3.1-re frissites utan a Cydia es az Icy sem tud netre csatlakozni?
    Minden tok jol megy, de amikor ez a ket program probalna kapcsolodni, akkor felul nem latszodik, hogy porogne a kis jel a wifi/edge ikon mellett, a program pedig azt irja, hogy timeout.

    koszi

  16. Megoldottam.

  17. off
    a videorecorder3.app-al készített vidiket hol találom meg a tpoton, vagy winscpn??????????
    thx

  18. @nszebenyi: A fizikai gomb pontosabb leütést tesz lehetővé, tehát ebben az értelemben spanyol viasz. A legjobban a játékoknál jön elő, a szemeddel a képernyőt nézed közben az ujjad már régen nincsen a virtuális nyilakon. Ez egy PSP-n például ez nem fordul elő. Én azért nem is nagyon játszom sem FPS-t, sem TPS-t iPhone-on mert a virtuális billenytűk rosszak. Erre például kifejezetten jó lenn egy ilyen hardveres kiegészítő, de ennek feltétele volna, hogy minden játék ugyanoda rakja a virtuális gombjait és nem sokat takarjon ki a kijelzőből. Én simán megvenném.

  19. NFS-ről mit tudtok, mikor jön ki?

  20. @Zolcsi: én úgy gondolom, h számtalanszor el lett mondva, h a 3.1en NEM MEGY a jailbreak. Mit olvasol? Népszavát?

  21. javítok, 3gs-en és 2g-s touchon. bocsi. csak én se vagyok ma a toppon 😀

  22. ergo, ha 3g-d van akkor bocsi:d

  23. Most jutottam el arra a pontra, hogy leírom amit régóta akartam. Ez a 3.0.1(!) EGY K*RVA NAGY MOCSKOS SZ*R! Amióta ez a verzió van fent, a wifi ledobál, AppStore-ba fél élet, mire belép, ugyanígy Cydiával, plusz még rengeteg változást vettem észre (rosszat), de eddig szemet hunytam ezek felett. 2.2.1 volt eddig a legstabilabb. Soha semmi problémám nem volt a telefonnal, de amióta 3.0.1 van fent, azóta égnek áll a hajam. Remélem a 3.1 nem lesz ennyire használhatatlan, bár ahogy olvasgattam az se lesz valami 100-as.

  24. @Joker_3G: en ezert raktam vissza kb 1 ora mulva a 3.0-at.

  25. @cotag: Mert a 3.0 és a 3.0.1 között akkora különbség van…ne írj butaságokat légyszíves

  26. @Hypeboy: Való igaz, hogy a 3.0 és a …01 között nincs különbség, mégis amikor a 3.0 volt fent már akkor sem volt teljesen tökéletes, de a 3.0.1 azért már elég durva dolgokat művelt (gondolok itt most a wifiről ledobálásra, meg amikor azt írja ki, hogy nem tudja megnyitni a Safari az oldalt, mert nincs csatlakozva a netre, holott a wifi jel működik, de egy respring, vagy komolyabb esetben egy reboot megoldja a problémát. App Store-ból letölteni per pillanat nem tudok). Nem teszem vissza a 3.0-t, megvárom mit tud a 3.1 inkább.

    @cotag: Azért köszi!

  27. @Hypeboy: ne haragudj a butasagaim miatt es akkor en is elnezem neked ezt a beirast…

    Valoszinuleg nincs baj a 3.0.1-el, csak egyes esetekben, ahogy nalam ism fura dolgokat muvel. Nyilvan egy clean install eseteben nem es mondjuk ha visszaszinkronizalsz dolgokat, akkor megzavarodhat. A lenyeg, hogy nalam elszorta a TMobile halozatot es a wifi is rossz volt. Igy rovid uton visszakerult a 3.0, ami viszont elotte is tokeletes volt es azota is az. Egyszeruen nem erte meg bajlodnom vele.

  28. jo ez a billentyuzet de honnan tudod hogy epp szam modban vagy-e vagy text-ben?:)

  29. Sziasztok!

    Megprobáltam visszarakni 3.0 szoftvert de 1015 hibakodot irt ki a telepités 3/4-nél! Sima 3g t-mobilos telcsi!
    Esetleg valakinek ötlete?

  30. Ebben a Bing-es dologban kidomborodik a piacgazdaság szépsége: a Microsoft az egyik legnagyobb részvénytulajdonosa az Apple-nek, Steve Jobs a Disney legnagyobb részvényese, a Dreamworks 100%-os tulajdonosa, az Apple-nek jókora tulajdonhányada van a Google-ban, a Cisco, mint a jelenleg legnagyobb, kb. 20 milliárd dolláros, bármikor felszabadítható készpénztartalékkal rendelkező vállalat, az Apple-ben is tulajdonos, a Google elnöke a legutóbbi időkig tagja volt az Apple igazgatótanácsának, az Apple és a Microsoft is Intelre fejleszt, a Microsoft évi 4-5 milliárd dollárt fizet a Novellnek, mint a UNIX és az abban felhasznált technológiák egyedüli tulajdonosának, hogy ezen technológiákat használni tudja szabadon – pl. Win7 se saját “találmány” teljesen, de közben beperli a TomTom-ot, mert az Linux alapú rendszert használ a GPS-eiben — pedig sokáig tárgyaltak, hogy módosított Win-re épülnek majd, de a filerendszer a FAT32, ami a Microsoft tulajdona, az iPod automatákon Windows98 fut, mert a MacOS felhasználói szerződése kiköti, hogy csak Macintosh Apple számítógépeken futhat a MacOS, az Internet Explorer még ma is jórészt a Netscape kódjára épül, az Applenek és a Firefoxot fejlesztő Mozilla Foundation-nek évi 100-100 millió dollárt fizet a Google, hogy a böngészőikben a Google legyen az alapértelmezett keresőprogram, a Yahoo! már a Bing keresőmotorját használja, cserébe osztoznak az online hirdetési bevételeken, az Intel egyfolytában cseszegeti az AMD-t, de valójában fantomcégek útján pénzt nyom bele, mert amint csődöt jelentene az AMD, azonnal törsztellenes eljárás indulna az Intel ellen, ami nagy valószínűséggel a cég kettéosztásával végződne…. és így tovább. Nem értem. Miért kell mindig meglepődni az ilyen Bing-es dolgokon? Nem, ezek nem háborúznak. Ez piac.


Add a Comment