fbpx Skip to content

Jön GTA iPhone-ra

Rockstar bejelentette, hogy ősszel megjelenik a Grand Theft Auto: Chinatown Wars iPhone-os változata. A játék már létezik Nintendo DS-re, annak egy átírt változatát kapjuk, de kihasználják a hardware előnyeit is.
A játékban Huang Lee-t alakíthatjuk, aki egy feltörekvő Triad-tag és az apja különleges halálesete miatt érkezik Liberty Citybe. A játékban fel kell deríteni az igazságot, találkozni fogunk más GTA játékokban megismert környezettel, eszközökkel is. A játék csak 18 éven felülieknek lesz elérhető.
Így néz ki a játék Nintendora:

Szeptember 17-ig kijön a 3.1-es firmware?

Egy fejlesztő -, aki használja a 3.1-es fw harmadik bétáját – felfedezte, hogy annak érvényessége szeptember 18-án lejár. Ez két dolgot jelent (illetve hármat):
1, szeptember 18-a után nem használható a béta változat (haha, nehéz volt kitalálni 🙂
2, addig kiadnak egy újabb bétát,
3, elég régen adták ki az utolsó béta változatot, és az Apple gyakorlata az, hogy az utolsó béta lejárta előtt 1-2 nappal kiadja a végleges firmwaret.
Remélem a harmadik változat lesz a nyerő, és hamarosan láthatjuk a verziófrissítést, főleg annak fényében hogy az iTunes9 megjelenése szeptember 9-én várható.

Beszédfelismerés az IM+-ban

Az alkalmazás fejlesztője továbbította Apple részére a népszerű IM+ programjának 3.4-es változatát. Ebben a verzióban már lesz beszédfelismerés is chatre és twitterre, így elég kimondani a szöveget, a program átfordítja írott szöveggé. A funkciót viszont alkalmazáson belül lehet 1 dollárért megvásárolni és egyelőre csak angol nyelv a támogatott.
3.4-es verzióban történt változások:
– beszédfelismerés chaten és twitteren,
– animált emoikonok (szmájlik),
– hibajavítás (a képernyő tetején lévő fekete sáv fekvő módban javítva)
Jelenleg az Apple-nél van a labda, ezért megjelenési dátum még nem ismert.



Így működik a beszédfelismerés:

Mire is jó a Find My iPhone?

Az Apple beépítette az iPhone szoftverébe a Find My iPhone funkciót, mellyel megtalálhatjuk elvesztett/ellopott telefonunkat.
Egy pittsburgi lakos nagy hasznát vette ennek a tulajdonságnak, mert éjszaka 1 órakor hozzálépett két férfi, fegyvernek látszó tárggyal megfenyegették és felszólították a tárcájának, hitelkártyák PIN kódjának és telefonjának átadására. Nem tudott mit csinálni, kénytelen volt őket odaadni.
Persze nem hagyta annyiban, otthon a számítógépén kiderítette, hogy a telefonja éppen egy Wal-Martban van, ahol a hitelkártyájával vásároltak. Forró dróton volt a rendőrséggel és egy benzinkútnál elfogták a gyanúsítottakat. Előkerült egy sörétes puska, az ellopott iratok, hitelkártyák és készpénz is. Az illetőket kétrendbeli hitelkártyacsalással, összeesküvéssel, lopott tárgy átvételével és bűncselekmény elkövetésére használható tárgyak birtoklásával és két személyt rablással vádolnak.
Így jár az, aki nem ismeri a modern technikát… (Vagy nem kapcsolja ki a telefont)

Lyuk a Falon

Kínai uralkodók az ország védelme érdekében építették fel a Nagy Falat, mongol csapatok nem is tudtak rajta áttörni. Nos, úgy látszik a Fal még mindig elég erős, mert gyaur imperialista vállalatok is gyakran visszapattannak róla. Eddig így járt az Apple is, a nagyhatalmú kínai vezetők nem nagyon akarták az iPhone hivatalos forgalmazását, nem tudtak megegyezni a bevétel megosztásán.
Úgy látszik az Apple engedett, mert végre hivatalossá vált, hogy a China Unicom három éves, nem exkluzív szerződést kötött az Apple-el, forgalmazás valamikor az utolsó negyedévben indul. Kétféle (egyes hírek szerint háromféle) készüléket lehet kedvezményesen megvásárolni, wifi nélkül (Nagy Testvér rulez). További részletek még nem ismertek.

Célegyenesben a TomTom-tartó

Beadták engedélyezésre az amerikai távközlési hatóságnak (FCC) az autós tartót. Így megtudhattunk eddig nem ismert részleteket, mint pl. a beépített Bluetooth lehetővé teszi a kéz nélküli telefonálást is. Aki a részletekre kíváncsi, ezen a linken letöltheti a felhasználói kézikönyvet is.
Megjelenési dátum még nem ismert.

Olvasd el a hozzászólásokat is

31 Comments

  1. Nahy királyság lesz ez az Im frissítés! Egyre inkább kezdik kihasználni ezt a hangvezérléses témát, aminek nagyon örülök!

  2. Van valami hír a 3.1 törésének lehetőségéről? Vagy meg kell várni a végleges verzió kikerülését?

  3. sziasztok! nem tudom volt-e már erről szó, gondoltam belinkelem
    h t tp://beszeljukmac.com/index.php/weblog/comments/2_sim_kartya_1_iphone/
    további szép napot mindenkinek!

  4. napot. OFF kérdés. adott egy t-molbile ikon 400as iphone 3g. átváltottunk dominora. azt hittem, nem lesz így semmilyen net elérhetőségem itthoni wifin kívül, de edge mégis megmaradt. 2700ft volt rajta, ami elment annyival, hogy behatároltam magam gps-n illetve betöltöttem safariban a vip-et + küldtem barátnőmnek egy sms-t. vki esetleg megtudja mondani mi zabált le 3000ft-t a kártyámrol alig 1 perc alatt ? semmilyen idióta szolgáltatás nincs bekapcsolva rajta. köszönöm ^^

  5. @Drone: Én biztos nem használnám az iPhone-omat dominoval! Ez egy olyan készülék ami elég sokat használja és szüksége van az internet kapcsolatra. Valamilyen netes mobil csomagot kérnék a helyedben a domino mellé ha lehet, vagy vissza az ikon 400-at.

  6. Mi a helyzet most a 3.1-es fw-rel? Jelenlegi tudásunk szerint jailbreak-elni, vagy függetleníteni nem tudjuk majd? (ECID chip, stb.)

  7. Hello! NA most egy baromvoltam! Széttszedtem megin a 3gmet, a multrko megcsinaltam rajta a power gombot, most a kiejlző alatti port akartam kitakaritani!
    Sikerült eltörnöm! Szoval kéne egy uj kijelző! Már beszéltem egy pesti sráccal hoyg van neki, de ha valaki tud esetleg egyet a Csorna Győr környékén az igenjo lenne! köszi – már eléggé kivagyok – nyugtatot is vettem be 🙂

  8. nekem sima előfizum van. no net-tel. mi a fenének fizessek a net szolgáltatásért ha mindenhol van wifi-m. Na bumm hogy a kocsiban nem tudok netezni. de mindenhol máshol igen. én egyszer neteztem edge-vel akkor mék egy nokiával és a laptopommal 2óra netre kb 40e ft számlázott a tré mobil. Igazi lehúzás.

  9. @MegyoCon: Lehet majd JB-elni csak nem szabad rogton a megjeleneskor feltenni majd, mert ugyis megkapjatok egy leirast a dev-team -tol hogy mit s hogyan….Mondjuk aki nagyon turkalgat a neten az most is megtalathatja…

  10. Még több cikket
    Még több cikket
    Még több cikket a Népnek

  11. jaja sok cikket
    elég lagymatag mostanában a történet.

  12. Írjatok írjatok!!! 🙂

  13. egyszer volt, hol nem volt………………………:)

  14. én autóspecifikus ipod/phone interféjszekt forgalmazok
    ha gondolod……..

  15. @Drone: @Drone: ha MINDEN adatforgalmat ki akarsz kapcsolni (Edge, 3G), akkor a settingsben kapcsold ki a Data Roamingot is. Ettol fuggetlenul az Edge jele (E) meg fog maradni, de nem bir majd csatlakozni. Ha nincs wifi kapcsolat es megis megprobal csatlakozni, akkor mindig feljon majd egy kis figyelmezteto ablak, hogy nincs adatcsomagod elofizetve. Ha jailbreakeled a telefont, akkor pl az SBS settingsel az Edge-t is off-ra tudod allitani. Ez esetben nem jon fel figyelmeztetes sem. En fel evig igy hasznaltam a 3G-t (wifivel, adatcsomag nelkul, Edge/3G off, data roaming off) es soha nem volt gondom, 1k adatforgalom sem kerult szamlazasra. Sok sikert.

  16. de jó, xboxon nem tudtam leszedni a chinatownt, mert nem akartam ezért live accountot venni 🙂
    off
    1 év 1 hónapos korában az iphone 3Gm világra hozott egy kis csavart a sim kártya nyíláson.. zörgött benne valami, kivettem a simet és jött utána egy csavar is 🙂 járt valaki így? Végig én használtam és ennyi idő alatt egyszer ejtettem le 50cmről kőre.. még jó, hogy nem csinált valami zárlatot.

  17. @Drone: Siman lehet 2 perc alatt 2 megat lerantani a netrol. Ha nincs elofizud akkor 10 KB-12Ft korul mozog. Azaz 1 mega kb 1200 Ft.
    Hihetettlen nagy gecik ebben a tekintetben a Trések. Ezzel mar en is megjartam.
    ha nem akarsz semmilyen mobil netet kapcsold ki az Edget, 3Gt. En biztosra akartam menni ezert meg felraktam Cydiábol a Fake Apnt amivel most mar tuti nincs net csak wifin.

  18. Sziasztok.. bocsánat lenne egy kérdésem..3.0-án működik az iBlack list? letöltöttem, install, és amikor elindítanám visszalép… ????? azt szeretném, ha a listában lévő emberek hívhatnának, a teló meg sem moccan, és a Hívó sem észlel semmit ebből tehát mintha fel sem venném.. na meg a telegon sem reagál.. ue. sms–el is.. van megoldás? Köszönettel…MG16

  19. @MG16 (18): Működik az iBlacklist, de nem az, ami a szifon.com source-ben van. Keress rá cydiában! 10 USD, kifizethető ár érte. Pont azt csinálja amire neked szükséged van.

  20. @NitroTom:

    Akkor kérdezhetek ?

    Audihoz kellene olyan, amivel az iPhone-on futó navi hangját és az ipod részt tudom a gyári motyon hallgatni. Gyári kihangositó van, azzal együtt is kellene működnie.

    Köszi

  21. Hat Ti szifonosok telleg nagyon gazdagok vagytpk. 10 dodo csak ugy. 😉
    Erdekelne az interface audi a6 mmi- hez!!! Letezik?? Koszi
    v.j kukac upcmail pont hu
    koszi

  22. @CercatO (21): Gazdag a fene, de nehogy ne érjen már meg 2000 Ft-ot.
    Vagy elviszi az A6-os cascója a buznyákot? 😉

  23. Na mindenki audihoz kattant a cuccra. Casco kell a …-nak, a muhold viszi csak 😀
    tehat ujra!!! Safari altal letoltott pdf hova kerul? Quickoffice sem latja.

  24. @CercatO:
    persze hogy létezik
    Dension Gateway 500 nak hívják.
    Full mmi vezérlés ipod usb aux
    100e
    de kaphatsz xifonos kedvezményt 90e

  25. akinek esetleg egyébb kérdése lenne annak szívesen válaszolok
    multimediaservice ku kac hotmail po-nt kom on
    msn vagy mél ugyan az

  26. a video alapjan egy ez szar. a gangstar sztem sokkal jobb

  27. Sziasztok!
    Valaki véletlenül nem ismeri vagy jártas az iTouchMidi Dj nevű programban?
    Vagy nem ismer valami oldalt ahol részletesen utána tudnék nézni?
    Van egy apró de nagyon bosszantó gondom és nem tudom megoldani sehogy.
    Köszönöm!

  28. Nem tom ti mit csinaltatok a szifonnal h ne tudjon felmenni a netre, en mindent kikapcsoltam azt megis mindig vitte le a penzt.. Mikor egy hét alatt harmadszorra kellett feltoltenem a telom ugy dontottem h elofizetek ikon 200 ra! Azota vidaman iphoneozok!

  29. @Bigzo: edge off (SB settings)


Add a Comment