fbpx Skip to content

Két új 3GS reklám

Apple a héten két új reklámmal hirdeti a 3GS-t. De minek reklámozni, amikor úgy sem tudnak eleget gyártani belőle? Na mindegy, nézzük a reklámokat.
Az elsőben a megosztás (fotó, kontaktok, szókirakó) előnyeit ecsetelik.

Másodikban az utazásos alkalmazások kerülnek terítékre. Szerelem városa, Párizs a célpont: séta, metró és képeslapküldés.

Wii távirányító

Youtube-on megjelent egy videó, melyben az iPhone-on lévő Wii távirányítót egy valódi távirányítóval mozgatja.
Mint a videón is látszik, a telefon Airplane módban van, majd indít egy OpenGL-ES Demot. A demoban a mozgatás Bluetooth kapcsolaton keresztül valósul meg.

iPhone-fejű robot

Bemutattak egy robotot, melyet egy iPhone 3GS vezérel. Nem tudom mennyire fake a videó, de úgy látszik a robot képes:
– megváltoztatni az arcát,
– zenére táncolni,
– ébreszteni hadonászással,
– megfogni tárgyakat,
– mozdulatokat tanulni és megismételni.

Mai hírekben szó lesz a garanciavesztésről, szigorított AppStore jóváhagyásról és a jailbreakelt készülékek arányáról.

Figyelmeztetés: garancia nem érvényes!

iPhone-ban van két érzékelő (egy a fülhallgató csatlakozójánál, egy pedig a dokkoló csatlakozójánál), mely érzékeli ha a készüléket vízkár éri. Néhány hete jelent meg a hír, hogy az Apple megszigorította az iPhone-ok ilyen típusú garanciális cseréjét. AppleInsider felfedezett egy szabadalmi beadványt, melyben a cég további védelmi mechanizmusokat ír le.
Ezek szerint lenne a készülékben egy hőérzékelő, ütközés-érzékelő leejtés érzékelésére és egy folyamatosság-érzékelő (continuity sensor), mely azt nézi, hogy a készüléket szétszedték-e. Ha valamilyen rendellenesség lép fel, akkor az információ memóriába kerül és bizonyos esetekben a további károsodást megelőzendő a készülék kikapcsol.
Ezzel a megoldással az Apple saját magát védi, mivel a sérült készüléket a boltban átvevő alkalmazott nem tudta megállapítani mi történt és újat adott helyette, pedig a garancia nem terjedt ki az ilyen típusú hibára (Magyarországon nem így működik a dolog).
Kíváncsi leszek melyik készülékben jelenik meg először ez a védelmi rendszer.


Apple visszautasítja az ebook alkalmazásokat?

Utóbbi időben megnőtt az elutasított alkalmazások száma. Múlt héten a Google Voice alkalmazásokat penderítették ki az AppStore-ból, egy szótárprogrammal kapcsolatban is problémák vannak, egy másik fejlesztő több mint 900 alkalmazását is kirúgták szerzői jogi probléma miatt.
Újabban állítólag jóval kevesebb ebook alkalmazást engedélyeznek szintén szerzői jogi probléma miatt, mivel „az ilyen alkalmazásokat gyakran használják olyan szándékkal, hogy megsértsék harmadik fél jogait. Ezért úgy döntöttünk, hogy az ilyen típusú alkalmazást nem jelentetjük meg az AppStore-ban.” – kapta meg üzenetben egy fejlesztő.
Egy másik fejlesztő a következő levelet írta az Apple-nek: „Az ártatlanság vélelmét félre téve, mi van az iTunes-al és az iPoddal? Sok felhasználó hallgat rajta nem éppen legális zenéket.”
A jóváhagyók szorosra húzták a gyeplőt és ez jónéhány fejlesztőt elriaszthat, ami hosszú távon nem nyerő. Remélhetőleg a cég változtat politikáján és a fürdővízzel együtt nem dobják ki a gyereket is.

8,43 % jailbreak

Korábban már írtam a Pinch Mediaról, mely az alkalmazások felhasználást méri a felhasználó tudta nélkül.
Nos nyilvánosságra hoztak egy statisztikát, mely szerint az iPhone-ok mindössze 8.43 %-a jailbreakelt, a többi nem. Előző héten még 8 % volt az érték. Én meglepődtem ezen az alacsony számon, magasabb értékre tippeltem. Magyar szám nem áll rendelkezésre, de jóval magasabb lehet.

Olvasd el a hozzászólásokat is

102 Comments

  1. Nalunk 80:20 ra tippelem a JB reszere 🙂

  2. Én is nagyobb arányra tippeltem volna, de végiggondolva nem is elképzelhetetlen.
    A 2G idejében kb. pont fordítva lehetett.

  3. a szabadalmi képen mi is van egész pontosan? nem a jelenlegi iPhone az biztos : ))

  4. Én is majd 1 évig használtam nem JB a sajátomat..
    Néha pár hétre rátoltam az aktuális JB-t, inkább csak a kísérletezés miatt, illetve gyakrolás képpen, de semmi olyan alkalmazás nem hiányzott ami miatt rákattantam volna. 🙂 Szinte minden szükséges feladatra találtam legális megoldást. Néha csak 3-4 lépésben az 1 helyett, de sikerült.
    A 3.0 érkezésével lépett elő a dolog olyan stádiumba, hogy elkövettem tartós használatra ezt a felháborító és aljas bűncselekményt ami az Apple és a T-Mobil álláspontja szerint minimum egy anyagyilkossággal ér fel és úgy is kellene szankcionálni.. Pfúj.. nyavalyás kalózok, kábszer maffiák és terroristák használnak csak JB-s szifont. Így most erősen csökkent értékű erkölcsi bizonyítvánnyal rendelkezem csak.. de mégis azt mondom JB RULEZ!! 🙂

  5. Szerintem ez a kis arány azért lehet mert kegyetlen sokan csak telefonálásra használják iphone-jukat és nem is foglalkoznak azzal, hogy mennyi minden rejlik még benne. JB RULEZ

  6. lehet pont fordítva adták meg az arányt… 🙂

  7. @PZs:
    szia eltudod nekem küldeni a jailbreak menetét, mert nem müködik az iphone 3g -m előtte a 3.0.1 verzió volt rajta

  8. Hi!
    Egy kis segitseget kernek.
    Regebben olvastam azt, hogy a 3GS csak a 3.0 ipsw-el jailbreakelheto, illetve hogy restor kozben le kell menteni a igm3-at es az ECID kulcsot ahoz, hogy barmelyik ipsw-vel jailbreakelheto legyen a jovoben.
    Na most az a kerdes, hogy a jelen pillanatban is ez a helyzet? Ez tenyleg mindenkeppen meg kell csinalni? Vagy redsnow-al ill purplerarain ezt automatikusan megcsinalja ?
    Kerem akinek van mar tapasztalata az valaszoljon, ill irja le ha mar maskent mukodik ez a dolog.
    Elore is koszonom!!!

  9. @fradi: Üdv! 3.0.1-et fel sem tettem.. De ha jól olvastam a kommenteket ugyanúgy zajlik mint 3.0-nál, csak a redsn0w-nak nem a 3.0.1-es ipsw-t mutatod meg hanem a régi 3.0-ásat.

  10. Amig a föld kerek, addig lesznek hackerek! 😀

  11. Amíg a föod kerek, addig lesznek jailbreakesek!

  12. Navigonban van ‘Hol vagyok?’ funkció? Ha igen, akkor merre, mert én nem találom sehol :S

  13. @Joker_3G: nezz korbe, rogton latod hol vagy. Nekem ehez nem kell telefon 🙂 Most prepill egy huvos szobaban ulok.

  14. @DnP:
    😀
    Jó de mégis jól jöhet egy ilyen kis segítség.

  15. @DnP: addig örülj amíg hűvös szobában ülsz és nem a JB-eseknek fenntartott hűvös helyen 🙂 🙂 🙂

  16. @Joker_3G: ráklikkekel a show map-ra és megmutatja hol vagyok 🙂

  17. Off.

    Az előző topikban már írtam, hogy valamiért nem talál a navigon gps jelet. Szerintetek, ha kiderül, hogy a gps egység a szar és cserélni kell a telót akkor az lehetséges, hogy azt mondom ráfizetek és adjanak inkább egy 3 gs-t. Nincs előfizum a T-nél, dominóban vettem hivatalosan függtlenítettem, mert vodás vagyok.

  18. @kmate: sztem 1000%, hogy nem fogják teljesíteni a kérésed… 🙁

  19. Régebben volt hír, hogy Dev-Team nézte, hogy a torrenteknél a seederek milyen ip-ről jönnek, és tökre meglepődtek, hogy a kb. 100 olyan seedert találtak, aminél az ip cím Apple-céges volt… Szóval azért ez az anyagyilkosság meg kábítószerterjesztéses dolog ott veszti el az értelmét, amikor lát egy ilyen adatot az ember… Vajon az Apple is tud a dologról? Nem hiszem, hogy 100 alkalmazott csak úgy ellenőrizetlenül seedelgethetne a céges neten, bár…
    Másik: ugyanez kb. amikor a egy régebbi szabványhoz, a csatolt magyarázórajzon a SpringBoardon az Installer ikonja is ott csücsült… Kicsit ez az egész a szolgáltatók felé szól, szerintem…

  20. azért a pincsmédia eléggé fals adatokat küldhet, tekintve hogy milyen szoftverekbe építik be, valójában 5 dollárnál drágább alkalmazások közt elég ritka már, pedig a JB főleg azoknál számít, és ahol nincs próbaverzió. Mondjuk tőlem semmit sem tudnak meg pincsék, mert net nélkül próbálom ki a cuccokat, és általában a következő netre csatlakozás előtt már törölve is van a program…

  21. @kmate: attól függ mennyit vagy hajlandó ráfizetni :). Komolyan: Szerintem van rá esély. Bár ha nem leszel hű a nagy T-hez és még gyárilag függetlent is akarsz az azért elég sokba fog fájni.

  22. Értem. Hát @csuklyasmaki: Hát figyelj ha cserélik akkor minndenképpen függetleníteniük kell mert azt már egyszer kifizettem.Függő mobilt nem adhatnak vissza. Egyébként 50 ezerig hajlandó vagyok fizetni. Vodás vagyok nem akarok a T mobile-hoz menni.Én úgy gondolom, hogy nekük is megérné mert ha már úgyis adniuk kell egy új telót akkor miért ne érné meg nekik, hogy én még ráfizetek? De lehet rosszul gondolom. Na mindenesetre ez a gps-es dolog nagyon gyakori téma külföldi fórumokon rengeteg ember küldte vissza a telót javítani emiatt.

  23. @draft: Ok de szerinted miért nem? Nekik is jobban megéri mert pénzt kapnak tőlem.

  24. hát ez a 8 % valóban nem sok.aszittem kb phone-ok fele breakelt.

  25. @kmate: egyszerű, nézd meg a tré üzletpolitikáját és meglátod, nekem már lejárt az 1 év hűségem a 3G-mre, de be sem viszem cserélni… inkább kintről vételeztem a 3GS-t 🙂

  26. off
    sziasztok.
    valamiért nem tudok telefonszámokat se módosítani, se törölni, se újat hozzáadni. ötlet?
    próbáltam már winscp-vel egy régebbitelkönyvet beadni neki, ami sikerült is, de ott sem mennek a változtatások.
    please help.

  27. Mad_Boy: Nekem 3Gs van 3.0.1es szoftverrel. Redsnow JB-eli. iTunes-szal rátolod a 3.0.1-et utána redsnownak beadod a 3.0-t és követed amit ír. Arra figyelj, hogy a 3G-s és a 3Gs-es ipsw különböző! Töltsf le a 3Gs-hez tartozó 3.0-ás ipsw-t!

  28. @draft: hogy jarhatott le az 1ev, nem aug. 22-en jelent meg tavaly?

  29. senki nem tud segíteni????????

  30. @draft: Nekem nincs hűségem náluk! Tehát ha már adniuk kell mindenképp egy újat akkor nekik az jobban megéri ha én ráfizetek.

  31. @bug: júl 30-án járt le 🙂 – most néztem meg

  32. Ez a robot, tuti fake.

  33. @draft: Nem vagyok T-s, Telcsim gyari fuggetlen, nincs rajta elofizus net, se push se semmi idiotasag. A huvos Jail max ratok var 🙂

  34. @DnP: azért megnéznék egy számlát amit az apple állított ki és az szerepel rajta, hogy gyári független teló… 🙂

  35. @honda.racing: Én nem értek hozzá, de a jogok rendben vannak. Lehet nem ez a gond.

    Egyébként én a gmail-ban tárolok mindent és így egy esetleges restore után csak be kell lőni és minden megy szépen. Ha változtatok valamit a szifonon, akkor az rögtön megjelenik a gmailban és vissza.

  36. @csuklyasmaki:
    köszi a helpet, megpróbálom a jogot átírni 777re.
    én a safit használom a backup-okra

  37. Udv!

    lenne egy olyan problemam, hogy miota egy ket demont atirtam, lehet nem ezzel kapcsolatos, azota nem megy a kontaktok szinkronja. azt irja az ityunes, hogy a telefon megszakitotta a kapcsolatot… talalkoztatok ezzel mar? help….

  38. @Typhoon: Olyan mint egy classic iPOD

  39. @kmate: Pusztán marketing célból nem fogják ezt neked felajánlani szerintem. 🙂

  40. @csuklyasmaki: nálam is a “gmail sync” a nyerő 🙂

  41. Én megnéztem a dolgot. Ha a GPS appok nem kellene, akkor játékostol mindenestöl 10k HUF-ból megoldom, hogy ne kelljen JB a 3GS-re nekem. De sajnos leginkább azért kell mégis, mert a drága appokból nincsen LITE, amivel meg tudnám nézni, hogy működik-e. Bár arra ott van a 2G-m az úgyis JB. Amúgy tényleg majdnem mindenből van free, ami kb alig tud kevesebbet, mint a fizetős pro, pl a twitterfonban nincsen landscape keyboard…

  42. @honda.racing: Nekem is történt ilyen de a jogok átállítása után minden ok lett! 🙂

  43. Kmate el vagy tévedve nem kicsit nagyon, mesze jársz, nincs közöd a t-mobilhoz azt mondod beviszel nekik egy szar telefont hogy ugyan cseréljétek má ki egy új 3gs-re
    Régi előfizetőknek ott van a kötbér + az új teló ára te meg azt várod hogy egy régi szar telóért +50k ért hozzád vágnak egy új 3gs-t?

    Vásároltál már te valaha üzletbe???
    Igen bolhapiacosan gondolkozol az az igazság úgyis elhajtanak ha nem tetszik el lehet menni.

  44. @Cyrmos:
    Na szépen leszóltad szegény gyereket, gratulálok…

    Egyébként az arányokon nem lepődtem meg. Itt kint amcsiba még egy jailbroken iphone-t se láttam és nagyon azt se tudják mi az a jailbreak. Szóval, éppenséggel lehet hiteles a grafikon. De azért egy magyar statisztikára is kíváncsi lennék 😀

  45. @hepike:
    lehet hogy kicsit erősen fogalmazott de igaza van!
    a Tnek az a célja hogy elsózza az összes 3Gt nem az hogy féláron osztogassa a 3GSt amiból óriási hiány van, azért gondolkozzunk már kéremszépen

  46. Mint lehendö Iphone tulaj szeretnék töletek tanácsot kérni.
    Jövöhéten pénteken venném meg a 3gs-t mit kell elsösorban tudnom ahoz, nehogy átverjenek? Kinti független telefon bontatlan csomagolásban. Számlát nem, de adásvételit tud adni.
    Elöre is köszi türelmeteket.

  47. @Tomi: ha gyári csomiban van akkor nem kell félned semitől, max. nézd meg a telefon hátulján az adatokat, más probléma nagyon nem lehet vele – max ha NEM indul el csak akkor…

  48. 1 perce olvastam egy weboldalon, hogy a közel 4 millió eladott iphone-ból 1 millió van JB-elve v. törve !!! – minden típust összevontak – ez sztem már közelebb áll a valósághoz…

  49. @draft:
    igen, sztem is, bár itthon bőven 50% fölé teszem a JB arányt, ugye mert szarabb megélhetés, kiforratlan appstorunk van meg ugye szifon.com 😀

  50. Letezik arrol valami info, hogy a 3G-t meddig gyartjak meg illetve ha mar nem gyartjak meddig eleg a raktarkeszlet?

  51. @xboxman:
    igen, egyébként maximálisan igaza van, tuti elfogják hajtani a tétől.
    @draft:
    azért azt is kezelje fenntartásokkal ,hogy gyári csomiban van. ebay-en 1-10 dolcsi egy iphone doboz fóliázni meg nem nagy tudomány, nálunk a piacon a cigiárus szines( )fém tolvajok is így csinálják 😀
    @Tomi:
    szóval felbont, bekapcs, iránytűt megkeres és ha pozicionál és szerinted jól is(akár írhatnak is rá egy egyszerű szoftot ami úgy tesz mintha :D) akkor tied a nyeremény.

  52. draft és hepike köszönöm a gyors választ 🙂 Remélem szerencsém lesz vele.

  53. Off:

    valaki tudna adni egy linket a Guitar -rock Tour 2 höz? mert nekem az appulo-s linkek nem jók :S

  54. kicsit off lenne 1 olyan problémám, hogy az Iphoneom 1folytában eldobja a wifit 3.0 volt fent demost újraraktam és 3.1 (asszem az a legújabb…) van most fent de 1folystában azt csinálja h felcsatlakoznék a hálózatra erre 1xer csak teljesen megszűnik a wifi majd aztán visszajön de ezt így 10 másodpercenként váltogatja…valakinek valami ötlet? nemtudom pontosan mióta van ez a probléma esetleg az antenna lehet sérült?:S

  55. Akkor énis offolnék egy pillre, mert sürgős és nincs jobb ötletem:)

    Tudom nem ez a legjobb hely, de Touch 2g jailbreakot megcsináltam, és azóta egyes gépek nem ismerik fel. Szóval az a hang hallatszódik win alatt, mint amikor rádugsz egy olyan eszközt az USB-re amit nem ismer fel.

    Más gépeken meg jó, de mindenhol a legfrissebb itunes van.

    Nincs valakinek bárminemű ötlete, hogy mi lehet a gond?

  56. @cotag: 3G raktárkészlet odakinn még van, ezt tutira tudom… most fogják majd leárazni őket

  57. Hali! A Wifi antenna erősítésére nincs valamilyen szoftveres hack?
    A hardveres megoldáson már gondolkodom.

  58. Valaki tudna reagalni a 8-as hozzaszolashoz ???

  59. @Mad_Boy: az én 3GS-emet 10 perc alatt megoldották az oldal tetején látható címen… én nem jáccok vele otthon…

  60. Hali! Tegnap este óta nem futnak a telefonomon ( iphone 3G 16GB) a programok ( a vásároltak sem). Most reset után sem??!! ValaKINEK VOLT MÁR ILYEN BAJA ? hA IGEN SEGÍTSEN VALAKI MI LEHET A t-mOBILOS TELEFONOMNAK.
    kÖSZÖNÖM.

  61. igen, meg kell csinálni. van is rá egy nagyon jó program, a neve iBEC and iBSS Grabber. Neked csak nyomni kell egy DFU restore-t, és ő kimásolja neked a szükséges fájlokat.

  62. dE MITŐL “ROMLOTT” EL?

  63. @mihaly1963: itunesbe nem “turkáltál bele” mobilinstallation fennvan rendesen ?!?!?!?

  64. mILYEN INFÓT KÉRSZ?

  65. tELJES RESTORT CSINÁLTAM A TELÓN (ITUNSSAL)
    , MOST TELEPÍTEM AZ ITUNEST UJRA

  66. restore utan mobilinstall crk ins majd 1 ingyenes app felrakas es csak utana a progik felrakasa szepen egyenkent

  67. Na mostmár talán jó, nem tudom mi lett vele. Ujra telepítettem az Ituns-t és most talán.

  68. @mihaly1963: Elsozor kezdd azzal, hogy kinyomod a CAPS-LOCK-ot.. sokat fog segiteni hidd el.

  69. a 3.0.1 szoftver van a telefonomon a frissítés után.
    Hogyan tudom jailbreakelni ?

  70. OFF: sry de mobileLog-ot feltettem a gépemre, és állandóan errort ír ki a felénél, és folyamatosan el akarja tüntetni a cydia de nem tudom… Emiatt nem tudok semmi más programot feltenni onnan mer nem tudja kitörölni a MobileLogot… hogy tudom manuálisan kiszedni h ne legyen baj ezzel többet? ezért tettem teljesen újra a telefonomat mer azt hittem ott vmi nem stimmel, de ezek szerint nem ott volt a baj..

  71. *nem a gépemre tettem fel, hanem a telefonomra:D ennyi javítás

  72. Hali! Segítsen valaki?

  73. @mihaly1963: oldalon jobb felső sarokba beírod 3.0.1 jailbreak és kidob majd egypár linket ott pontosan le van írva minden….

  74. pRÓBÁLOM, KÖSZÖNÖM.

  75. @CyrmosKedves Cyrmos! Milyen alapon oktatsz te ki engem? Legyél szíves és olvasd már el mit írtam az előző kommentekben!!! Vaktába olvasgatsz bele a kommentekbe utána meg osztod az eszet! Ki beszélt itt arról, hogy a régit becserélik egy újra, még jó hogy nem cserélik be! Komolyan nem értem az ilyen emberekt.

  76. Még a témához annyit, hogy egyszerűen nem tudom elviselni azokat az embereket akik utolsó paraszt módjára osztják az eszet. Nem szoktam magam felidegesíteni de ez most kiverte a biztosítékot. Ez a gyerek feljött az oldalra elolvasott két szót amit írtam aztán meg elküldött a picsába. Mégegyszer tanulj meg olvasni meg művelődj még egy kicsit, hogy ne húzd le ennek az oldalnak a színvonalát az ikutlan hozzászólásaiddal!

  77. OFF: Az egyik kollégám most váltott szifonra. Kellene neki egy olyan app, amivel az SMS-eket tudja mappákba rendezni meg egy olyan, amivel az SMSeket tudja kimenteni valahova mondjuk txt-ben. Létezik ilyen?

  78. off.
    winscp-ben hova tudok tenni jpg-t,hogy lássam a szifonomon?

  79. JB nem kerdes szamomra a WinterBoard miatt, mert igy szemelyre szabhatom a keszulekemet. Viszont a JBvsnemJB arany tuti kamu azzal csak elhitetni szeretnenek velunk hogy nagyon kevesen JBkeltek ugy mi sem tegyunk. Ez csak egy gyenge marketing probalkozas. Az osszes Youtubos bemutato videokon: jatek, programok stb JB kelt keszulekek vannak szerintem az arany pont forditva van!!!

  80. @Invi: Hu de durva kivansagai vannak az embereknek, fogalmom sincs de tutira nincs olyan app;). Viszont vagy beszeljen a kollegad a felesegevel hogy ne nezegesse az smseit vagy a szeretojevel hogy ne kuldje neki;). Bar inkabb kene egy olyan app melyik bizonyos telszamtol erkezo smseket alapbol mashova teszi es levedi jelszoval!!!

  81. @kmate:

    Nem vaktában olvasgattam bele még az előző postokban lévőket is elolvastam nehogy olyat írjak bele amit esetleg előtte említettél de félrevezethet.

    nos ez a pár sor volt ami után már kezdtem úgy érezni hogy írjak

    “Én úgy gondolom, hogy nekük is megérné mert ha már úgyis adniuk kell egy új telót akkor miért ne érné meg nekik, hogy én még ráfizetek?”

    nos abból az időből már rég kifutottál hogy a hibás telefonod miatt pénzt visszakaphass és újra elvásárolhasd szóval eleve felejtős hogy ráfizetsz.

    Másik dolog szerintem senki nem fog bemenni tré-hez vagy felhívni őket hogy erre válaszoljanak neked. szóval már rég felhívhattad volna őket és megkaptad volna választ és nem itt vekengenél rajta.

    Az hogy nem szolok minden második post után az pont azért van mert aminek utánna tudok járni itt is és egyéb fórumokon is annak utána járok.

    Eddig minden kérdésemre kaptam választ csupán olvasás után.

    De tényleg elnézést hogy kicsi lelkedbe tapostam.

  82. Igen a hangnem nem volt megfelelő. Nagyon okosnak hiszed magad engem meg túl hülyének! Kívácsi volnék hány éves vagy mi a végzettséged?
    Viszont sajnos most sem értelmezted amit írtam, teljesen félreérted mit szertettem volna, olvass vissza kérlek !!!! Senki nem mondta, hogy pénzt akarok a használt (ha ez lenne meghirdetném a beszmacen és kész) telómért tisztában vagyok, hogy mit lehet és mit nem.Te valamiért azt hiszed, hogy én be akarok menni a T mobile-hoz és azt mondani, hogy:Jó napot kívánok, itt ez a régi készülék ráfizenék 50 ezret kérem adjank egy jobbat a régit meg itt hagyom. Komolyan mondom egyszerűen képtelen vagy értelmezni amit írtam, vagy legalábbis a válszodból nem az derül ki mintha képes volnál rá.

    Mert ugye ezt írod:”nos abból az időből már rég kifutottál hogy a hibás telefonod miatt pénzt visszakaphass és újra elvásárolhasd szóval eleve felejtős hogy ráfizetsz.”

    Ki írt olyat, hogy én a hibás telefonomért pénzt akarok, és azt akarom levásárolni? Komolyan honnan veszed ezt a baromságot, sehol sem állítok ilyet!!
    Én csupán azt vetettem fel ( és nem állítottam hanem teóriaként kezeltem, hogy esetleg elképzelhető e…), ha esetleg telefon cserére kerülne sor (én úgy olvastam, hogy ha garanciába beadod nem javítják hanem cserélik) mivel úgyis adniuk kell egy új készüléket akkor megkérdezném, hogy lehetséges e, hogy nem kérem az új 3 g-t hanem ráfizetek és egy 3 g(s)-t kérek. Ezen mi olyan hülyeség? Ez semmilyen fajta kedvezményt nem jelent számomra ugyanazt az összeget fizetem ki a 3g(s)-ért, lévén, hogy dominóban veszem.

    “Másik dolog szerintem senki nem fog bemenni tré-hez vagy felhívni őket hogy erre válaszoljanak neked. szóval már rég felhívhattad volna őket és megkaptad volna választ és nem itt vekengenél rajta.”

    Ezt a mondatot nem értem!!! Kérlek idézd amikor megkérek valakit, hogy fáradjon be helyettem a T-mobile-hoz!!!

    Legyél szíves ha már kioktatsz úgy tedd, hogy próbálj meg arra szorítkozni amit ténylegesen írtam! Köszönöm.

  83. @Franek: A MobilBankos SMS-eit szeretné elpakolni külön mappákba, mint lakossági, cég1, cég2…. A többi kérésére leltem appot, ami nagy SZÓ! 😀

  84. @kmate:

    “mivel úgyis adniuk kell egy új készüléket akkor megkérdezném, hogy lehetséges e, hogy nem kérem az új 3 g-t hanem ráfizetek és egy 3 g(s)-t kérek”

    Te magad mondod leadod a régit (mert hibás és adnak másik 3g-set)és te ahelyett a 3g helyett 3gs-t kérnéd némi ráfizetéssel.

    Mellesleg a pénzes dolgog az a féléves gari végett jött hogy ha hibás féléven belül mondhatod azt hogy köszi de inkább levásárolom az árát.
    nah ide még ráfizetsz és úgy megvehetnéd az 3gs-t

    rendben csak arra szorítkozok amit épp leírtál és tényleg az én hibám hogy elrugaszkodtam a hozzászólásodtól es egyéb lehetőséget is megemlítettem benne.

    Most elmondom hogyan kapcsolható hozzászólásodhoz az én hozzászólásom.

    Én ráfizetéses teóriádat egészítettem ki hogy hogy lenne LEHETSÉGES.
    De írtam is hogy felejtős.

    A régi mobilodért úgy “kaphatnál pénzt” ha vásárlástól számított féléven visszaviszed hogy hibás ekkor kötelesek pénzt visszaadni(levásárlás) vagy újat adni.
    És itt is van amit te is mondtál újja adnak a rossz helyett.

    De te írtad hogy hogy nincs hűséged vagy azt hogy nincs már ne haragudj nem emlékszek pontosan a legrövidebb hűség egy év vagyis ha már nincs akkor kicsúsztál. Vagyis el lehet felejteni azt a lehetőséget hogy régi készüléket beadva az új helyett a pénzt kérnéd és + ráfizetéssel a 3gs vásárolnád meg.

    Nah akkor most felejtsük el ezt mind. azt fogom most mondani hogy azért nem működne a teóriád mivel a tré-nek pénzébe nem kerül hogy te új mobilt kapsz az az apple költsége a tré az csak visszont eladó ő visszaküldi a hibás telefont az applenak amit ő fog kicserélni. innentől neki nem érdeke az ilyen “csereakció” neki az eladott telefon mennyiség és a drágább előfizetés értékesítése a cél. minden mást leszar mint azt már oly sokszor tapasztalhattuk a Tré mobilnál.

    Mivel kicsi hely meg időszűkében is vagyok egyelőre ennyit fűznék a dologhoz. ha valami nem világos reagálni fogsz.

    U.i.: mindenkinek megvan a stílusa és a tűréshatára (a miénk nem esik egybe)

    nem értem a kor és a végzettség hogy jön ahhoz hogy másképp látjuk a dolgokat és lehetőségeket és a problémák megoldását? költői kérdés

  85. Dominóval vettem 3 hónappal ezelőtt! Nem érted?Garanciális!!!!! Nem csúsztam ki semmiből! Ha rossz cserélniük kell!

  86. Sehol nem írtad hogy 3 hónapja vetted gondolat olvasó meg nem vagyok. És nem feltétlenül cserélniük kell. Sőt biztos javítani fogják küldeni. Bár örülj ha mégsem.

  87. Nem írtam, hogy hány hónapja vettem igazad van, de írtam, hogy rossz a készülék és be fogok menni a T- mobile-hoz. Ebből egy pici logikával arra lehet következtetni, hogy van garanciám.Hülye nem vagyok, hogy azt higgyem, hogy egy használt telót újra cserélnek némi ráfizetéssel! De gondolom ezen nem gondolkodtál el.Ok de ha még ez nem is tűnt fel, mert nem egyforma a felfogóképességünk vagy a logikánk azt viszont már konkrétan írtam, hogy vodás vagyok, így nem tudom honnan vetted azt, hogy én nekem hűsegem van a T mobile-nál, mert egyfolytában ezt erőltetted.
    “Nincs előfizum a T-nél, dominóban vettem hivatalosan függtlenítettem, mert vodás vagyok.”
    Az teljesen természetes, sőt produktív ha az emberek vitatkoznak és elmondják a véleményüket. Én örülök neki ha valaki elmondja a véleményét, még akkor is ha nem értek vele egyet. De könyörgöm te nem a véleményedet mondtad el hanem elküldtél a faszba! A kor és a végzettség, ehhez azért kapcsolódik szervesen mert te vagy nagyon fiatal vagy és még nem tudsz intelligensen megnyilvánulni, vagy pedig nem elég iskolázott ahhoz, hogy intelligensen közöld a fórumtársaddal, hogy eltér a véleményed az övétől. Azt, hogy meg kicserélik e majd meglátjuk. Ha nem, leszarom megvagyok a 3 G(s) nélkül is. Engem ez a dolog innentől kezdve nem érdekel, ha akarod tied az utolsó szó joga, de igazából ez sem izgat! További szép napot!

  88. Hali!

    Reset után hogyan tudom az Appstor -nál vádárolt programjaimat ujra letölteni.
    Az itunes ben nincs meg mind csak egy része.
    Ha ujra le akaom tölteni akkor fizetnem kell még egyszer.
    Köszönöm előre is.

  89. @mihaly1963: Nem kell fizetned! Beírod a felhasználói címedet és letölti újra!

  90. @draft:

    Én tudok mutatni olyat, ami török hivatalos Apple Shop-ban vásárollt és szerepel rajta a SIM LOCK FREE szöveg. 720EUR volt tavaly novemberben.

  91. @kmate:

    Nem biztos. hogy letölti, de ha nem akkor csináld úgy, mintha megvennéd és észlelni fogja hogy már ” already purchased” és felajánlja a free downloadot 🙂

  92. @kmate:

    Hülye nem vagyok, hogy azt higgyem, hogy egy használt telót újra cserélnek némi ráfizetéssel! <<<megint magadnak mondasz ellent már ne haragudj.

    Régi telódat beviszid (hibás) kicserélnék de ha lehetne akkora a cserélt zsír új 3g helyett te inkább refizetéssel a 3gs-t vinnéd el.

    Ezt fejtegetted. de szólj ha tévedek. Ez megegyezik az általad leírttal ha nem tévedek.

  93. Mivel mondok magamnak ellent megint?Nem értem. Na mindegy! Igen ezt fejtegettem.

  94. @pphone: Ja igen, így van ezt írja ki.De a lényeg egyszer megvetted utána a tied akárhányszor letöltheted:)

  95. @kmate: mármint a jelszót, mert a apple id-t megjegyzi.Vagy nem jól értelmeztem?!
    Úgy csináltam és megjött az értesítő, leemelte a számláról

  96. Igen, igen.

  97. Azt hiszem nem leszek bénább.
    Az itunes -n keresztül megy.T e is így gondoltad?

  98. Az teljesen jó ha azon keresztül csinálod.

  99. Köszönöm, hogy segítettél.Jó éjszakát!

  100. @mihaly1963: a dolog csak akkor érvényes, ha az a pc is authorizálva van az accountoddal. Ez max 5 gép lehet.
    Enélkül mindenk mindent cserélgethetne az accountok birtokában 🙂


Add a Comment