fbpx Skip to content

Mai hírekben szó lesz a Palm újabb akciójáról és a kitágult valóságról.

Na most már elég lesz!

Eredetileg a Pret azért lehetett az iTunes-al szinkronizálni, mert a Pre a Device id alapján elhitette a programmal, hogy ő egy iPod. Ennek következtében frissült az iTunes és a 8.2.1-es verzió már figyelembe vette a Vendor id-t is, tehát a készüléket az Apple-nek kellett készítenie. Azonban a másik oldalon sem pihentek a Pre 1.1-es rendszerében már elhitették, hogy a Pre-t az Apple gyártotta (hahaha, ez nagyon vicces :), így minden ment tovább mint korában. Ez a lépés azonban már az USB Implementers Forum szabályai ellen van.
Nos, a Palmnak nem volt elég ennyi, mert figyelemelterelésként panaszt nyújtott be az Apple ellen a fent nevezett Fórumnál, sérelmezve hogy az Apple csúnya módon letiltotta a Pre USB Device-id-ját.
„Hiszünk a nyitottságban és az átjárhatóságban, így a felhasználók választhatják meg a tartalmat a készüléktől függetlenül.” – mondta a Palm szóvivője.
Szerintem inkább egy iTunes-hoz hasonló szoftvert kellene készíteniük. Ja, hogy ez sokáig tart és még fel is kell futtatni? Na kérem, az Apple sem egyik napról a másikra küzdötte fel magát oda ahol van, hanem sok kis lépéssel jutott fel a csúcsra, ráadásul nem más hátán…
Lehet, hogy alkalmatlanok ilyen szoftvert készíteni?

Jön a kitágult valóság

A 3.1-es szoftververzióban az Apple lehetővé teszi új API-k használatát, amellyel a kitágult valóság (augmented reality) is valóra válik.
De mi is ez? Egy adott alkalmazás egyszerre használja a készülék kameráját, digitális iránytűjét és a GPS-t, így a kinyert információk alapján kitágul a körülöttünk lévő világ.
Az Acrossair nevű fejlesztő cég vezetőjének az Apple egyik illetékese elmondta, hogy a 3.1-es verzióban fogják alkalmazását engedélyezni, amely valamikor szeptemberben lehet. Az alkalmazással, mint a lenti videó is mutatja, a new yorki metró állomásairól kaphatunk információt.
A kitágult valóság jó néhány programozó fantáziáját megmozgathatja, azért szép számmal várhatóak olyan alkalmazások, amelyek ezt a funkciót használják.

Olvasd el a hozzászólásokat is

159 Comments

  1. Teljes mértékben egyetértek, ha tényleg volt Almások ülnek a Palmnál, és ekkora az arcuk, kitalálhatnának vmi hasonlót, mint az iTunes, ott legalább a saját Storejukban tudnának garázdálkodni a hülyék! Jah hogy még csak most fejlesztik? Muhaha

  2. Kérdés, hogy ez az egész cécó jó lesz-e nekik (mármint a Palmnak), vagy inkább presztizscsökenéssel jár, hiszen nem túl egyenes dolog amit most művelnek.
    Ez az augmented reality nagyon frankó dolog. Már évekkel ezelőtt gondolkoztam azon, hogy mennyire frankó lenne egy ilyen BKV-s megállókkal (vagy később akár magukkal a járművekkel, hogy lássam hol van még a megállótól, néha előnyös lehetne). Lassan itt van rá a lehetőség, de ha a BKV-n múlik, ez 2050-ig nem lesz itthon elérhető… 😀

  3. Szerintem vicces a dolog, én egyáltalán nem nézek emiatt rossz szemmel a Palmra, attól függetlenül hogy nem tetszik a telefonjuk. Nem értem miért ilyen népszerű az iTunes, azon túl hogy az Apple csinálja, iszonyat lassú, főleg mikor csatlakoztatva van hozzá az iPod/iPhone, olyankor fagy rendesen, legalábbis nálam ezt csinálja, de gondolom nem vagyok egyedül vele.

  4. A palm nem tud egy olyat írni mint az itunes? Na ne vicceljünk 😀 Itt arról van inkább szó, hogy amcsiban az itunes népszerű. Ha ott a program amit rengetegen használnak, abban tárolják, hallgatják a zenéiket, akkor minek újat írni? Mondjuk írhatnának egy olyat, ami tud iphonet is szinkrozinálni, mert én rühellem ezt az itunest…
    jimmy neked személy szerint miért fáj, hogy a palm itunessal szinkronizál?

  5. @Abysmal: Nálam ezt a régi 3400+ Sempron!!!! procival csinálta…egekbe szökött a proci kihasználtság és döcögött…

    Most az új x2-sel win7 alatt 4-5 %-s procihasználatot produkál, uh lehet vmi szoftveres gebasz volt/van nálad is…:)

  6. Amúgy Palm…az usa a lehetőségek hazája…éltek egy lehetőséggel és ha illegális lenne, apple már perelne…;) etikátlannak se nevezném, de ez az usa versenypolitikáját ismerve, amúgy sem sokat jelent náluk…

    Mind2 félnek jó lehetne, hiszen palm kb ingyen bővíti kínálatát, apple meg több bevételt szerez, hiszen ezek a *nagyon-nagyoncsúnyaszó* palm felhasználók az itunes-ból vásárolnak…;)

    Presztízs gyanánt letiltották, de ha annyira zavarná őket, sokkal komolyabb intézkedéseket is hozhattak volna, vagy jogi útra terelnék a dolgot…

    A pénznek nincsen szaga, ezt az apple is tudja…

  7. Az az igazság, hogy az Apple igencsak megérdemelne már egy jó nagy pofont.
    Online zenevásárlás terén bőven piacvezetők és a saját hardverre korlátozzák a szinkronizálást, ami szerintem piaci erőfölénnyel való visszaélés (bár nem vagyok jogász). Hasonló, mint ahogy a Microsoft integrálja az Internet Explorert a Windows-ba és ezzel nehezíti a többi böngésző terjedését. De valahogy az Apple-t senki nem basztatja, se az iTunes+iPod kapcsolás, se a böngésző miatt. Miért? Elég nagy már az arcuk szerintem, kéne egy pár százmilliós bírság, hogy a helyükre kerüljenek.

  8. Szerintem 90% hogy jogilag lehetne fogni az ügyön. Viszont kérdés hogy ez megérné-e az applenek, hogy pereskedjen velük ami elnyúlhat 2 évig is kb ez meg felhajtást keltene amiből a palm jól jönne ki mert reklámozná magát gyakorlatilag. Kb mint a Pystar ügy.

  9. @Zola: S ezt a pénzt adják oda nekem.

  10. @Zola: Azért mert az USA-ban más a piacszabályozás…

    M$-re is csak az EU szállt rá, majd egyszer apple-hez is elérnek a listán…XD

  11. @Zola: Kedves Zola, pont ez a jó üzletpolitika, mindent egy kézben tartani. Az elvakult win-esek is ha mást nem abban elismerik az apple-t hogy hardware-re írják a soft-ot. Ezért közelében sincs a windows az os x nek, mert nekik millió gépre kell optimalizálni/írni. Itt csak egy a baj (a mindent egy kézben elvel és a sok megkötéssel), hogy nem fedi le teljesen az igényeket. Ne is menjünk messzire itt az iphone. Csomó képességet nem engedélyeznek, csak az újabb telefonokon (pl.:mms) és utána csodálkoznak, ha törik a rendszerüket! És hogy ez mért van így? Mert az Apple egyre jobban megy át a lehúzásba, minthogy kiszolgálja minőségi cuccosokkal a vásárlókat. Sajnos

  12. Nem ertem az aplle miert razza a labat!inkabb boldog lenne,hogy az o bevetele no azalltal,hogy a palm felhasznalok is onnan toltenek.hamar azonositani tudja az alma az id alapjan a palm telokat,akkor egy pici megallapodas kellene,hogy x dollart kap a palm a letoltesek utan.

  13. Dunkel

    ensem rajongok tulzottan az itunes-ert,mert az allando szoft frissitesi kiserletei es uzenetei a sirba visznek!had dontsem mar el en,hogy mikor akarom frissiteni mind a telefont mind az itunes programjat.

  14. @sztar1:
    Itunes frissítés: edit/preferences/general …alul…check for updates automaticlly
    rádugod telódat, fő ablak…ugyenaz kb…és máris nem fog szólni…(amúgy minden más program is ezt csinálja…XD)

  15. Hát érdekes..
    Amúgy ahogy elnézem a videón lévő app még a giroszkópot is használja a gps a kamera és az iránytű mellett.. (Sztem így már nem is tűnik annyira hülyeségnek az iránytű funkció Gs-ben..)

  16. Üdv,
    bocs az off topicért, de van már 3.0-ás localizáció? vagy csak én vagyok béna, hogy nem találom?

  17. @btoma: majd biztos akkor lesz amikor a call fw és a logo is külöün lesz 3.0 alatt(tudom hogy idegesiti egyeseket hogy folyton ezzel traktálóüzok de engem is idegesit hogy nincs.!)

  18. @btoma:

    szia!
    igen te vagy a béna!

  19. @btoma: betalocal.szifon.com

  20. @Abysmal:
    windowson lassu csak OSX en azonnal indul egy kattra
    @dunkel:
    ezt mod tam en is tegnap 🙂
    @sztar1:
    ez jo otlet, lehet majd almasoknak is atkattan a szemuk $ – $ ra es rajonnek h nem is problema hanem csak jo ha mas is az itinesbol tolt le

  21. Off:
    Ha veszek a t-mobileban egy iphonet és nem ott függetlenítem(mert soknak tartom azt a 20-30 ezer ft-ot érte) hanem itthon unlockolom hogy a pannonos kártyával használhassam, annak milyen következményei vannak pl a garanciára meg ilyesmikre nézve?

  22. @dunkel: Ha én készítek egy programot, én akarom meghatározni ki csatlakozzon hozzá!
    Nekem a Palm pofátlansága nem tetszik. Amit ez a kis – elnézést a kifejezésért – “porbafingó” cég csinál, azért több a soknál. Az még rendben van, hogy volt Apple emberekkel dolgoznak, ilyen a világ, ez belefér. De, hogy ilyen lépéseket tesznek és még nekik áll feljebb, azért az durva. Túlélésért küzdenek és ezért semmi sem drága. Ha nem jön be nekik a Pre, lehúzhatják a redőnyt.
    Magát a Pret jó készüléknek tartom, de hát az alkotók…

  23. @Ywerd: ha a T függetlenít, marad a garancia. Ha Te és a szervizben esetleg rájönnek, gáz lehet.

  24. @jimny: Thx!

    Valaki esetleg nem tud pontos árat hogy mennyi a függetlenítés?Mert 10-30-ig már midnent hallottam, és nem mindegy hogy ha nem megy le a 3G ára holnaptól hogy 140ért veszem vagy 170:\

  25. Valaki lekapna Cyderrel a callforw+logo+mms+egyebhulyeseg for 2G-t es felrakna valahova? Ki szeretnem szedni a nekem kello cuccokat belole, de sajna nalam nem igazan mukodik a PCs letoltes. A sourceot sehogy sem frissiti…
    Koszi elore is

  26. Hali.
    Valamiért pancser vagyok és nem találom a legújabb redsn0w-t.
    Tud valaki segíteni honnan tudom leszedni, a dev oldalan nem talalom…

  27. Sima 3G-t akarok jail-elni…

  28. @sztar1: Nem vagyok Apple fan az iphone az 1etlen amit szeretek de törés nélkül azis használhatatlan lenne számomra, de azért ezt te se gondoltad komolyan ezt a megállapodás dolgot. Az apple fizessen x%ot a Palmnak mert letöltenek 1 zenét ituneson keresztül amit az apple hozott létre a servereket is ő fizeti a dalok, szerzői jogok stb és azér kapjon pénzt a palm mert az itunesból letöltött zenét az ő telójukon hallgatják úgy, hogy közben 1 fillért nem tettek le nem futtattak fel semmit stb..tudom h csak 1 elképzelés volt de annak is eléggé hülyeség…A másik konkrétan nem származik az applenek kára abból, hogy a pre rátud csatlakozni az Itunesra de könyörgöm ez konkrétan lopás nemszeretem az ilyet ez tényleg olyan hogy nekik sokáig tartani felfuttatni 1 itunes féle dolgot és inkább könnyebb út az h kihasználják az applet?:S…Ez kb olyan mintha 1 étteremben megrendelnéd a kaját és átmész a másik étterembe megenni.

  29. Szerintem ezert meg bajban lesznek a pre-sek… Ha ugy nezzuk vegul is mindent az appletol loptak… szakemberek, kb a telo is hasonlit az iphonera, most meg me’g az itunest is sajatukka akarjak tenni. 8 ev borton mindegyiknek! Felreertes ne essek, nincsen veluk bajom h most csinaltak egy iphone “gyilkos” telefont (kacc kacc), csak az a bajom ahogy ezt csinaljak. Legalabb ha mar ilyen szemetek akor legalabb a sajat otletuket hasznalnak vagy valami, de ezek csak lopni, meg koppintani tudnak…

  30. @jimny: na azert nem olyan probafingo ceg
    @Ywerd: 20 ezer ft
    @Csebby: ez nem lopas, es ahogy mar sokan mondtak ez csak a felhasznaloknak jo akinek itunesban van minden zeneje, miert szivjon egy masik progival amibe ujra be kene importalni rendezni az albumat, ne legyetek mar vaskalaposak, gondolkodjakot felhasznalokent es akkor latod h az erdekedet szolgalja egy ilyen lepes es csak jo neked. ne az apple erdekeljen….@Steev: amugy meg miert zavar titeket h melyik ceg mit csinal?
    hol nem s-arom le, nekem legyen jo felhasznalonak es kesz.

  31. @zoltan: Jah, a vegen mindenki lopni fog mindent mindenkitol, es a felhasznalo fogja megszivni az egeszet mert csak sz@rt fog kapni, mivel ha tenyleg igy lesz akor nem lesz ertelme a sok penzt beleolni a fejlesztesekben, mert egyszerubb ellopni a masiktol, hol lesznek akkor a one more things-es dolgok???

  32. na msot oszinten mit loptak?

  33. de nyugodtan haborodjatok fel, es tuti mindnet meg fogtok oldani, sot szerintem peticiot is be kellene nyujtanotok.

  34. @zoltan: Egy online zenebolt neked nem eleg nagy lopas???

  35. Csebby

    ha azt nezed,akkor a JB is lopas!ugyanis igy tudsz ingyen jatekot meg egyebeket feltenni.a JB is ingyen jon!akkor ezert is lehetne penzt kerni!a fejleszto meg gennyesre keresne magat vele,meg akkor os ha csak 1 dollar lenne a letoltese! En nem azt mondtam hogy most egy app utan dollarokat fizesse a palm-nak,hanem mondjuk 20centet.igy apple is jol jar,mert no a forgalma es esetleg egyre jobban menne neki,hiszen a letoltes lehetosege futotuzkent terjedne,ami az apple-nek csak jol jonne,gondolom en!

  36. st@Steev:
    mert a palm ellopja az mp3akat szerinted? ugyan ugy fizetnek utana a userek, senki nem lop semmit.
    birom mikor otthon az iro asztal mogul mindenki okos es bele lat mindenenbe es meg tudja allapitani h melyik ceg kitol mit lop es/vagy masol.

  37. amugy meg telefon nelkul ipod nelkul is lehet itunesban vasarloni…

  38. felhasználói szemszögből az ég világon semmi bajunk nem származik az egészből viszont kicsit el lehet gondolkozni az egészen ez 1 ilyen blog meg lehet vitatni az ilyen témákat pont ezért szeretem a hasonló posztokat. hogy ez lopás vagy sem azt nemtudom nem vagyok ügyvéd de szerintem biztos h van mit fogni az ügyön. De monom konkrétan az apple ebből nem jön ki szarul és profitálni sem fog rajta de ha akarja akkor hadd tiltson már le bármilyen készüléket a saját programjáról. Ez így akkor is 1 kissé pofátlanság amit a Palm művel…

  39. @Csebby:
    ezzel igy egyet ertek h had tiltson, csak azhon mosolygok h mennyire szive ugyenek tekintik nehanyan(es a dolgok moge tud latni, megallapitani a “tenyallast”:) ) h mas keszulekkel is lehet csatlakozni itunesra mint apple termekkel, mert akkor az mar lopas… akkor eszkoz nelkuli csatlakozas is lopas 😀

  40. @zoltan: Nem az mp3-rol van szo, hanem h a pre-sek az apple sajat koltsegen uzemeltetett, fentartott, kifejlesztett Online boltjat hasznaljak, meg ha onnan is vasarolnak, a bolt nem az oveke…Nemtom h mi lenne a pre-vel itunes nelkul, egyaltalan lehet itunes nelkul is zenet meg stb feltenni ra?

  41. @Steev:
    en is ” az apple sajat koltsegen uzemeltetett, fentartott, kifejlesztett Online boltjat hasznalom, meg ha onnan is vasarolok, a bolt nem az enyem” akkor most lopok?

  42. ja es jelenleg nincs se iphoneom se ipodom csak third party mp3lejacom/mobilom

  43. @Steev:

    ugy latom h van neki sync-elos progija, es meg sok masik thirdparty is jo hozza:
    ttp://kb.palm.com/wps/portal/kb/common/article/2630_en.html

    .

  44. Maga a rendszert és a szolgáltatást lopja el. Mert ugye alapból nincs olyan szolgáltatás a Pre-hez, amivel zeneszámokat tölthetnél le és szinkronizálhatnál a telefonnal. A fenti étterem példa talán a legszemléletesebb. Ez olyan mintha egy jól menő étterem egy asztalát lefoglalnád egy estére és úgy árulnál minden ételt mintha te csináltad volna. Nem vesztene rajta az étterem hiszen ő is megkapná az ételek árát, de kétlem, hogy megtűrnének. Ez mindenképpen a Pre sara. Képtelenek saját programot összehozni, vagy egy megállapodást kötni az Apple-lel. Egy kis pénz ellenében biztos támogatná az itunes a Pre-t is és nem lenne ez a herce-hurca.

    Amúgy meg hajrá Pre, amíg van rá lehetőség csak rajta. Nekik nem a Apple a fontos, hanem a saját felhasználóik és amíg viszonylag ingyen meg lehet oldani, hogy az itunes-on élősködjenek, addig miért ne tegyék.

    Az Apple-nek meg ha olyan fontos ez akkor oldja meg hogy ne lehessen csinálni vagy pereskedjen.

  45. akkor megeccer leirom, mert nem ertem hogy miert “lopas” mas eszkozzel hasznalni ha eszkoz nelkul nem lopas

  46. @zoltan: Nem lopás csak pofátlanság.

  47. @csuklyasmaki:
    akkor en is pofatlan vagyo meg sok sok felhasznalo akinek nincs apple eszkoze csak felhasznalo reg. az itunesban/hoz?

  48. @zoltan: Nem a felhasználókkal van a gond. Hanem a nem támogatott eszközökkel, amik így egy olyan szolgáltatáshoz jutnak, amihez alapból semmi közük. Nem a vásárlással van a gond, hanem a szinkronizálással.

  49. @zoltan: Fel evvel ezelott meg lopas lett volna, mert akor meg csak ipodra, es iphonera syncelhetted jogilag a zeneidet, azota ez mar megvaltozott, szal most mar csak pofatlanok lehetnek, es nem tolvajok 😀

  50. De mondom, ha én lennék a Pre- helyében én is ezt csinálnám, nem is kérdés.

  51. @csuklyasmaki:
    ok vettem az allaspontot.
    en mindezek ellenere orommel latom a pre tevekenyseget.

  52. @Steev:
    nem pofatlan hanem ugyes es userfriendly. de innetol mar csak ismetlni fogjuk magunkat, te a te allaspontodat en az enyemet:)
    jo volt a parbeszed!
    /quit

  53. Hogy a másik hírhez is hozzászóljak: Kíváncsi vagyok mire jutnak ezzel a technológiával a legkreatívabb programozók. Milyen programok születnek karácsonyig.

  54. @csuklyasmaki:
    jo ez a progi turistakent nagyon hasznos az adott helyen, egy baj van vele h kotelezo lesz neki a 3.1 igy sok fuggetlenitett user akik ha ugy vesszuk “lopjak” 😀 a telefont nem fogjak tudni hasznalni amig devteamek nem adnak torest hozza

  55. Az iTunes használatával nem a zeneletöltés a legnagyobb gond, hanem magának a szoftvernek az engedély nélkül hardverhez illesztésével.
    Az OSX-nek és a Windows-nak is megvan a maga Sync alkalmazása, amit bárki ingyen használhat, csak a megfelelő plugint kell telepítenie hozzá, de nem, a Palm a rendszer megkerülésével, azonosítók átírásával trükközik, amihez nincs joga.
    Érdekes, hogy a Nokia a saját Mac-es szinkronizáló szoftvere használja az iTunes-t és lehet vele rátölteni zenéket mégse zavarja az Apple-t, az apró különbség, hogy erre a Nokia engedélyt kért és kapott, pedig nekik még saját tartalom áruházuk is van.

  56. sziasztok. hol lehet megnézni az előzményeket itt a fórumon?

  57. OFF
    Hali!
    Olyan kiegeszites nincs meg, amivel meglehet nezni a flash-es oldalakat is?
    ON

  58. lehetséges, hogy a 2g-s iPhone nem látja az iTunes-t Vista Basic alatt? tud valaki segíteni?

  59. az iranytus metros progihoz :
    ket masik otletes progi:

    ttp://www.iphonealley.com/news/twittaround-augmented-reality-twitter-app-twitter-in-3d

    ttp://www.iphonealley.com/news/layar-augmented-reality-app-for-mobile-phones

  60. @zoltan: Nincs gondom az ügyeskedésekkel, meg a lopásokkal, hiszen magyar vagyok :), de ettől még nem legális. Az hogy ennyien JB-elnek az egyértelműen jelzi, hogy valamit rosszul csinálnak az Apple-nél. Egy kis módosítással kevesebb lenne a JB-elt iphone. Egyébként meg ha JB-elsz, akkor bevállalód az esetleges következményeket is.

  61. Ms

    igen,lehetseges!a basic egy butitott verzio! Ultimate alatt semmi gond

  62. off.esetleg nem tud valaki segiteni?amilo xi3650-es gépet használok vista premiumal.le töltöttem a leopardot mert azt olvastam,h erre a gépre fel lehet rakni.de,hogyan kell felrakni?mert nem akar sikerülni.valaki ha tud sgitsen.köszönöm,.

  63. Lecoka

    sajnos egyenlore nincs!

  64. köszönöm! viszont másik iPhone -t látja? de az 3g-s! ? Mi az ultimate?

  65. András

    FAT32 formazott merevlemez kell hozza!
    Reszletek a bluedragon warez oldalon vagy a netmaffia oldalan

  66. Az Ultimate a felsokategoria a vistabol! Ehez viszont minimun 3GHz proci kell 1GB memomoriaval

  67. @sztar1: köszi.esetleg te nem tudnál bövebben segiteni?amit letöltöttem annak elméletileg daemon toolsal elkellene indulni de persze nem.

  68. @sztar1: köszönöm!

  69. akkor mondjak le arról, hogy a 2g-s telefont látni fogja?

  70. @dnp:
    szia ha szét tudtad szedni szolál essetleg??
    érdekelne engem is s a 2G met is!!:)

  71. Tudomasom szerint az nemfog menni deamonnal!

  72. @sztar1: Basic nem egyenlo a butitottal.. teljes erteku vista,csak a felesleges sallangok nincsenek benne amit a sok warezolo 99%-a nem hasznal ki…(ceges mokak, stb..)

  73. @isty: ha elkuldi valaki 🙂 nekem a Cyder nem megy. Beadom a szifon sourceot de nem frissit, igy nem tudom letolteni sem.

  74. Igazad van!en fogalmaztam rosszul

  75. ha elmagyarázod hogy csin meprób leszedni neked!

  76. @isty: Lejott, most mar csak valahogy szet kene szedni 🙂 egy deb file az aldozat

  77. @dnp: Nekem frissít, mingyárt felteszem.

  78. @isty: megoldom:)

  79. @adamita: thx!! előre is!

  80. @dnp: Drukkolok!!!!

  81. @isty: eléggé kéne mivel sokat hivok hivnak s állandóan felugrik az a fárnya ablak…
    csak utána eltudnátok mondani hogyan is kell majd a telora felrakni a szétszedett cuccot???:$
    🙂

  82. @dnp: Akk mind1.. xD Neten keress rá, asszem linuxon terminálban mkdir parancs, vagy vmi ilyesmi.

  83. Tess a 2g-s pack: gyiok13.extra.hu/magyar.carrier.fix.3.0.2g.deb

  84. @adamita: thx
    s ezt hova is kell a teloba???
    t Pot van

  85. kozben szetszedtem en is 🙂 egy peazip nevu csodaval… otvar lassu de szetkapta
    Szerintem nekunk csak a carrier boundle filok kellenek, a tobbi springboard meg comcenter hack csak mms hez kell

    Most csak a pgsm mappat razuztam telcsire, epp bootol. Meglatjuk mi sul ki belole.

  86. Kesz 🙂 szep pannon logo, es callford off…Elozo kommentem nemtom miert moderalasra varo, se link se semmi benne.

  87. @dnp: pls help me…t-pot om van s szeretném bemásolni én is de nemtom hova s hogy kell….:S:S
    láma vok nah 😀

  88. @isty: Ide: var/root/Media/Cydia/AutoInstall/ s akk a cydia telepíti asszem. Vagy cyder nevű windows os progival (beteszed a cyder.exe mellett lévő archives mappába majd cyderrel felteszed a telóra) Vagy van még egy 3. lehetőség is ami az egyik cikkben részletesen le van írva itt a blogon. 😉 (nem linkelem be ha nembaj sztem megtalálod..)

  89. 2G Callforwarding es Logo fix

    Akinek kell, az a www dnp extra hu / cb.rar -t huzza le, es a benne levo 3 mappat nyomja at a system/library/carrier bundles mappaba 🙂

    Adminnnak mar en is sirtam 1 honapja erte 🙂

  90. @isty: azzal a debian file-al nem mesz semmmire, ugyanaz mint amit cydiabol lehuzol, abban mms is van ami szepen kinyirja a telcsidet. 🙂 Nalam 1 hetig volt fent, de a telcsim 2 napot nem birt ki ugy.

  91. @dnp: thx ha a call fw is mükszik
    (vicceltem amugy is!!:)

  92. Jah én azthittem nemtudja leszedni vagy vmi ilyesmi.. Nem akartam félrevezetni.. Isty inkább halgass dnp-re :D;)

  93. @adamita: most inditottam ujra a telot rem mükszik…
    régóta van iphone om de igy nem fgolalkoztam még vele csak mostanában kezdődött..nálam 😀

  94. mükszik!!!
    mostmár csak azt szeretném megtanulni hogy lehet igy szét bontani valamit..(későbbi hasonlo esetekre gondolva… )!!!

  95. @dnp: emailban nem tudnál picit okítani…persze ha van időd…(deb fileba hogy lehet belenyulni ilyen esetnél pl mire kell figyelni stb…)
    🙂

  96. @isty: Hat en is most csinaltam eloszor 🙂 Google a baratom. Cyderrel leszedtem cuccost, deb file-ra rakerestem googleban, 3ik oldalon dobott ra egy win kibontot: (peazip, gugli elso talaltan a link). Ezzel kicsomagoltam, benne volt 2 tar file, amit mar siman Totalcommanderrel bonthatsz. A lenyeget kikopizod, a sallang mehet kukaba. Az egyik tar fileban vannak benne a tenyleges telepitenivalo cuccok, a masikban a config van, mit hova milyen jogokkal kell felrakni. Abba sem art azert belekukkantani…
    Hat kb ennyi volt 🙂

  97. Kijott egy femdetektor app 3GS re 🙂 a hardware-es iranytut hasznalja.. lol

  98. Jutub-on /watch?v=p-0hdQGmquM

  99. @dnp: elsőre boynolult de meglesem!
    rem nem fog az aksim merülni mint egy duracelnyuszi…

  100. Bocs az OFF-ért segítsetek nem tudom az Apollus-ról leszedni a Sygic teljes europa térképét mert üresek az appok honnét tudnám fontos lenne köszi elöre is

  101. @isty: Okok :)En is tesztelem.8 fele leveszem toltotol, es ha reggel meg mindig 100% akkor jo a cucc 🙂

  102. Nos. Hali mindenkinek.
    MA vacsu uj 3.0 t tettem fel es nem restoroltam semmit csak h uj es alap legyen minden es h kikuszoboljem h nagyon merul a telcsi.
    Reinst redho 8.x csak cida szufon szorsz es hackulo szorsz
    %kijelzot, magyar cidat, installust, cyntactot tettem fel ja es a 3.0 krekket.
    Sms mail calendar fotok mind manualisan lett visszateve a telora jail utan.
    A lenyeg: merul a telo mint allat cida mig betolt 3 %ot csokken az aksi szazaleka!!!
    Valaki help pls!!! Mi a repat csinaljak???

  103. @proth: Eloszor tanulj meg irni 🙂 Azutan fogj neki megegyszer, mi is a bajod?

  104. @dnp: ejjjj… dekódolj… dekóóódolj…
    Tehát: nagyon merült az áFonyám. Így fogtam és nyomtam egy shift+restort, persze előbb mindent lementettem t-pot-al (sms.. stb.), Tehát kész volt a restor, utána redsn0w 8.x vel jailbreak. szifon source-t hozzá adtam cyntact1.3, %akksi és a cida magyarosítást tettem fel. Majd hackulo source-t onnan pedig installust tettem fel!!!
    Legnagyobb örömömre most még sztem jobban merül az áFonya mint eddig… volt olyan, hogy míg a cida betöltött 3%-ot merült a telcsi a kijelző szerint.
    Szóval ennek a dolognak az elhárítására szeretnék valami okos gondolatot hallani…

  105. @proth: Kapcsold ki a push-t

  106. Ercsuk… na nekem ezek kozul semmi sincs fent 🙂 Egyedul a cydia, tehat nemigazan tudok mit hozzatenni. %os buzulas minek kell? SBS ben is benne.. hatha attol kap hulyet.

  107. az is megvolt már jóideje… oO

  108. na mi van fiúk valami ötlet???

  109. @apapplaci: En mar irtam csak moderalasra var 🙂 ugorj fel az applephone pont hu ra.. onnan leszedheted magyarul. Terkep nem tom mi van benne sajna.

  110. @apapplaci: 2X is irtam, mindketto moderalas alatt… pedig link sincs benne… ??!!??

  111. 2 napja nem megy a szifonon a wifi.ha beviszem a t-mobilba szifont adnak csere készüléknek vagy nem?köszi ha tapasztalatból tudja valaki.

  112. @András: Sajna nemigen.

  113. @dnp: Köszi megvárom A magyar navigonba nem tudod lehet térképet belerakni országok szerint?

  114. A kulon szazalek telepites oriti meg!ezt jeleztem korabban en is. Ha a bossprefs telepitve van es emelle valaki pluszba leszedi,akkor az gubancot okoz! Sima eltavolitas nem elegendo,ujra kell tenni a telefont teljesen.

  115. @proth: Az Sbs -ben nezd meg hogy mik futnak. Nalam ha belepek a Contactokhoz elindul a hatterben a mail ugy hog ynem veszed eszre, es ez meriti az aksit. A Safari is el szokot indulni a hatterben de arra meg ne jotten ra hogy mitol. Szoval az SBS-ben lődd le öket csak a PHONT hagyd meg es mar nem is merul. Termeszetesen Push kikapcsolva.

  116. “Off”
    Üdvözlet!Van egy olyan gondom,beragadt egy progim,amit a megszokott módon nem tudok kitörölni(az I-Tunes is hibát jelez ennél).Ahogy nézegettem a T-PoT-al a \private\var\mobile\Applications mappában vannak elhelyezve az alkalmazások,ha nem tévedek!Nos itt ez a progi legalább 8-szór látom…..hmmm.A kérdés az lenne,hogy itt ki törölhetem-e ezeket a hibás könyvtárakat??
    A másik kérdés:nálam a \private\var\stash-ban 2-mappám van a” Themes.0eyeKU” illetve “Themes.tAdc0p”.Ez utobbi a régebbi soft. WinterBoard témái voltak,amit szintén szeretnék törölni.Nem lessz problémám ebből szerintetek?Köszi……!

  117. Bossperf nem tudom mi, szóval direkt tuira nincs fel max ha alapbol felmegy a cidabol.
    Na megnezem az sbs-t h mit mutat.

  118. Ha semmi okosat nem akkor, max megegyszer ujra huzom a telot 😀
    Lasson töbször lesz újrahúzvi mint a f@szom és a windowsom 😀

  119. nos, elkell, hogy keseredjek semmi nem fut a háttérben.. 🙁

  120. @proth: Hát nem is tudom hogy ez jo vagy sem ?

  121. @sztar1:
    Te próbáltad már? Mármint, hogy újra tetted a telót és nem tetted fel a szifonos %akksi bigyot és utan jó lett?

  122. @zoltan:

    Tényleg nem érted,vagy csak szivatsz minket?

  123. Admin….a 114.hsz miért van még moderálás alatt?Thx!

  124. Proth

    igen.nekem is bekavart rendesen!ujra raktam a szoftot,de nem csinaltam semmifele visszaallitast, sot,en a kontaktokat a kartyra szoktam menteni egy masik telefonnal,majd ezutan ezt masoltatom vissza a telefonnal.meger annyit hogy rendesen mukodjon!egyszer kell megcsinalni es minden rendben lesz

  125. Ja hozzateszem,en nem itunes-al szinkronizalok,hanem pandadeamonnal,az meg nem pakolgat vissza butasagokat.

  126. Vajon ma lesz hír a 3GS pénteki megjelenéséről vagy majd csak megjelenik egyszer?

  127. Július 31-én 9 órától vásárolható meg az új iPhone 3GS

    A T-Mobile Magyarországon július 31-étől forgalmazza az iPhone 3GS-t, amely minden idők leggyorsabb és legerősebb iPhone-ja. A T-Mobile ikon csomagokról és az ezekkel a csomagokkal érvényes árakról a http://iphone.t-mobile.hu weboldalon tájékozódhat. Az iPhone 3GS 2009. július 31-étől a következő T-Pont üzletekben lesz kapható: reggel 9 órától a MOM Park Bevásárlóközpontban (1123 Budapest, Alkotás u. 53), délelőtt 11.00 órától pedig a következő budapesti üzletekben: 1117 Budapest, Budafoki út 103-107., Aréna Plaza (1087 Budapest, Kerepesi út 9.), valamint további nyolc vidéki város (Szeged, Kecskemét, Nyíregyháza, Debrecen, Pécs, Veszprém, Székesfehérvár és Kaposvár) T-Pont üzleteiben. Az iPhone 3GS-re vonatkozó aktuális üzletlista és az iPhone 3GS készülékkel kapcsolatos további információk a http://iphone.t-mobile.hu oldalon találhatók.

  128. Az előbb elérhető volt a 3gs oldalon 31-én 9-től kapható, de se árak semmi más infó, azóta meg 404. Állítólag lesz a héten, de csak pár helyen Bp, Megyeszékhely, vidék talán 5-én kap. A T-s haverok a múlthéten is ezt mondták. És semmi nem lett, de én is bízok. Mondjuk én 3g-t akarok ha olcsóbb lesz.

  129. Székesfehérváron remélem az első hullámmal lesz.

  130. @sznandi: én is 3G re pályázom inkább… (csatlakozom)

  131. @isty:
    Szerintem még soikan,csak van egy megérzésem, addig amíg a 3gsből nem lesznek nagy készletek raktáron addig a 3g ára nem fog csökkeni, hanem a gs lesz drágább, majd ha lesz készlet szépen le viszik az árát a mostani 3g-re a 3g meg akkor lesz olcsóbb. CSak ne legyen igazam!!!!

  132. Ez volt kint a honlapon! Másik forumon találtam nem az én szerzeményem.

    A T-Mobile Magyarországon július 31-étől forgalmazza az iPhone 3GS-t, amely minden idők leggyorsabb és legerősebb iPhone-ja. A T-Mobile ikon csomagokról és az ezekkel a csomagokkal érvényes árakról a http://iphone.t-mobile.hu weboldalon tájékozódhat. Az iPhone 3GS 2009. július 31-étől a következő T-Pont üzletekben lesz kapható:

    reggel 9 órától a MOM Park Bevásárlóközpontban (1123 Budapest, Alkotás u. 53), délelőtt 11.00 órától pedig a következő budapesti üzletekben: 1117 Budapest, Budafoki út 103-107., Aréna Plaza (1087 Budapest, Kerepesi út 9.), valamint további nyolc vidéki város (Szeged, Kecskemét, Nyíregyháza, Debrecen, Pécs, Veszprém, Székesfehérvár és Kaposvár) T-Pont üzleteiben.

    Az iPhone 3GS-re vonatkozó aktuális üzletlista és az iPhone 3GS készülékkel kapcsolatos további információk a http://iphone.t-mobile.hu oldalon találhatók.

  133. Sziasztok! 🙂 Ahogy el nézem ez a videót, az már nem áll messze attól a valóságtól amit nem is oly régen akár melyik scifi filmben láthattunk! Hogy körbe nézek a kamerával és látom a metró állomásokat!?!! Ez nagyon jó lenne!!!:) Én úgy gondolom ha ti ezt az alkalmazást meg csinálnátok Budapest metró hálózatára akkor már, a ti fantáziátokat is eléggé meg fogja mozgatni az ilyen alkalmazás! 🙂 No akkorra nekem is megéri le cserélni a 3G-t egy 3Gs-re. 🙂

  134. Megszületett:

    A webshopban bent a 3gs ár

  135. Ja itt:

    webshop.t-mobile.hu/webapp/wcs/stores/WSPhoneDisplayCmd?catalogId=2001&storeId=2001&langId=-11&categoryId=101&processMode=Modify&company=13507

  136. Nincs bent énis néztem de csak ez van: Sajnos ez a termék jelenleg nem rendelhető!

  137. @adi: Ott az ár 18990Ft 219990 helyett ez a legolcsóbb formában!

  138. Jó igazad van de mivel a 3g-nek is a legkedvezőbb árát jelzi ami ikon 600 24 hónapos hűséggel akkor gondolom a 3gs-nek is a legkedvezőbbje ez. És ez 18000forintos pluszt jelent. Ahogy sejtem nem lesz olcsó.

  139. @adi: ja így kb 450000 a két év rabságal. brrrr

  140. @sznandi: Egy biztos, ez az utolsó hét júliusból. Az a semmitmondó link hónap elejétől üzemelt, és nem hajlandóak még rendesen beárazni sem pedig már rég a zsebembe szeretném tudni a ketyerét.

  141. @sznandi: Hopppáá beárazták!!!! Nézzétek megvannak az árak… 124000 ikon 200 ban 12 hónappal.

  142. @isty: Most nalam fel 12 van, este 10 tol telcsi stabilan 100% . Joez 🙂

  143. @adi: Hol találtál ilyet? :O Nekem az van kiírva,h “Sajnos ez a termék jelenleg nem rendelhető!”, a 3gs termékismertető meg a 3g-hez dob..

  144. @adamita: Tudtommal innen mindenféle link moderálva van szóval egyszerűen csak lépkedj a 3g tarifák és áraktól lefele és ott lesz legalul.

  145. Egyébként nem tudom mi van mert előrendelem címszó van a készülékeke alatt és először csaka fehér 16gb-nál volt most meg már csaka 32gb. Ennyire ráharaptak volna és el is fogyott?

  146. itt:
    webshop.t-mobile.hu/webapp/wcs/stores/WSSpecialProductDisplayCmd?docname=t-mobile%2Fcatalog%2FWSProductDisplay.jsp&storeId=2001&productId=151509&message=&langId=-11&catalogId=2001&ddkey=ProductDisplay

  147. Szerintem még nincs rendesen beüzemelve az oldal, de gondolom az árak ezek lesznek.

  148. Ha ezek hanem húzósak!!

  149. Előrendelés már nincs, készülékcsere opció meg nem jön be.

  150. Dominos csomag lesz 3GS-el?

  151. Most csökkent a 3GS 32GB fekete ára, csak így tovább 🙂

  152. @atisat: Biztos, de sztem olyan 200 ezer körül lesz.. xD

  153. @csuklyasmaki: Tényleg!! Vicces. Mostmár a főoldal is megy JÚLIUS 31!

  154. Sziasztok !

    Légyszi segítsetek !
    3 napja az iphone 3G-m nem lát 1 wi-fi hot spot ot sem ! mit lehet tenni vele?
    Volt már valakinek ilyen hibája?
    Előre is köszönöm !
    ha nem nagy probléma akkor a [email protected] ra is írjátok meg a választ

    Köszönöm előre is mindenkinek !

  155. @dnp: igen igen mükszik rendesen!!
    thx

  156. @k.tomi: Nekem is ez volt, és kicserélték garanciában. (Csak szörnyű rossz volt a cserekészülék amit helyette ideiglenesen adtak.)
    T-s vagyok és tíz nap alatt jött meg az új.


Add a Comment