fbpx Skip to content

Az ispazion Fabiano kipróbálta a 3.1betat az iphone 3GS-én, és hogy utána vissza tudja-e tenni a jailbreak miatt a 3.0-át. (Jelenleg CSAK a 3.0 jailbreakelhető, a 3.1beta nem, tehát a 3.1-et se lehet majd). A telefont true DFU módba kell helyezni, a szokásos eljárással (kikapcsolni a telefont, meg nyitott iTunes-sal, Pc-re csatlakoztatott iPhone-nal megnyomni a power és a home gombot egyszerre, pontosan 10 másodpercig tartani a kettőt, majd felengedni a powert, és 5 másodpercig nyomni a home gombot tovább. A telefon képernyője sötét marad.), majd az iTunes-ban a felugró ablakot leokézzuk.

1

A szerver lekérdezése után a SHIFT gomb megnyomása mellett a Restore-ra klikkelve felugrik a tallózó ablak. (Mac-en: ALT+Restore)

2

Keressük meg az eredeti, iphone 3GS-re való 3.0 firmware file-ját (iPhone2,1_3.0_7A341_Restore.ipsw).

A felugró ablak arról tájékoztat minket, hogy a  telefont most visszaállítja az iTunes 3.0-ra, és utána ellenőrzi a Restorolt telefont az Apple szerverein keresztül. Tehát, ahogy GeoHot már leírta, az iTunes ellenőrzi a Restore-t, nem lehet olyan egyszerűen custom ipsw-t felrakni majd.

DE: ugyan nem tudjuk a 3.1 hivatalos kiadása után is marad-e ez a helyzet, az iTunes nem akadályozta meg a downgrade-et, „mindössze” tájékoztatott minket, hogy le fogja ellenőrizni, az eredeti, Apple által kiadott 3.0 került-e a telefonra. Tehát van remény, akkor is, ha 3.1 lesz előtelepítve a magyar T-mobile-os iphone 3GS-ekre.

A szokásos procedúra végigvárása után az iTunes finoman kijelenti, hogy ismeretlen hiba miatt a Restore nem sikerült. Nem kell megijedni, a 3.1betaban új baseband verzió van, ezért jelez hibát a downgrade végén. A megoldás már ismerős, a következők kellenek hozzá:

– MacOS X

– az iRecovery (link: http://chronicdev.googlecode.com/files/iRecovery-Mac.zip)

Az iRecovery egy kis program, mellyel különböző parancsokat adhatunk ki a mobilnak Recovery módban is, a fejlesztő pedig a sokak által ismert chronicdev (pl. részben neki köszönhető a  2.0 jailbreak, vagy az iPod Touch 2G feltörése).

Szóval, a letöltött zip kicsomagolása után (praktikusan, csomagoljuk ki a Desktopra) elindítjuk az Applications > Utilitiesben lévő Terminalt, és kiadjuk a következő parancsot (persze csatlakoztatott iphone mellett)

cd desktop

./ iRecovery –s

(megjegyzés: a teljes elérési út megadás azért szükséges, mert ezzel biztosítjuk, hogy a program admin jogokat kapjon, ugyanez a logika az iphoneOS-ben is működik)

A program egy csomó mindent fog kiírni, a végén kapunk parancssort.

3

Semmi más teendők nincs, mint ide beírni, hogy:

fsboot

Ezután a telefon rebootol, és felugrik az iTunes aktivációs ablaka.

Szóval, a fentiekből két dolgot szűrhetünk le:

  1. Van remény: ha 3.1 is lesz preloadolva, talán menni fog a downgrade, de biztosat csak akkor tudhatunk majd…
  2. A fentebbi technika az összes downgrade-majd-iTunes-ismeretlen hiba szituációban működik.

(forrás: ispazio.net)

( A cikkért köszönet B.Zoli kollégának )

Olvasd el a hozzászólásokat is

11 Comments

  1. iRecovery egy eletmento program :-)) Bar, van amikor “fsboot” siman nem segit, erdemes ujrainditani a telefont es ellenorizni, nem recovery mode-ban indul ujra. Ilyenkor erdemes ezt megprobalni:

    1. run the coomand ‘setenv auto-boot true’
    2. then run ‘saveenv’
    3. then run ‘fsboot’

  2. Na ezt jó sokan meg fogják csinálni 😀

  3. mert mindig vannak kiskapuk : )

  4. és ha 3.0-ról downgrade-elek 2.2.1-re, akkor működik az ultrasnow?

  5. @SPEED001: igen, marad a 3.0 basebandje, működik!

  6. Azért kíváncsi lennék hogy egy 3g S re rá lehet e tolni a 2.2.1-et! Lehet kicsit megzakkana!

  7. @bzolkaa: köszönöm a megerősítést én is e szerint gondolkodtam

  8. Semmi baja nem lenne valszeg, csak nem tudnal bizonyos funkciokat hasznalni. Latjatok, sokan sirtak hogy most mi lesz… ez lesz… Nem kell aggodni.

  9. Van-e már pontosabb infó a Mo-i bevezetésről?

  10. @Wask: iTunes restore előtt elszállna egy hibával szóval nem lehet benne kárt tenni 🙂

  11. Sziasztok! Valakinek van valami ötlete, hogy mit rontok el hogy nem indul el a IRECOVERY


Add a Comment