fbpx Skip to content

szifon1

Minden előzetes híreszteléssel ellentétben állíthatom, hogy biztos információkból tudom, hogy lesz magyar nyelv az új 3.0-s szoftverfrissítéshez. Ha az Apple elfeledkezik róla, mi akkor is folytatjuk a korábban megkezdett projektet és közre fogjuk adni az eredményt.

Ez annyira biztos információ, hogy nem is olyan régen a legutolsó béta frissítésből összegyűjtöttem a fordítandó erőforrás file-okat és feltöltöttem a fordító eszközünkbe. Ezekben a percekben, amikor összefüggő írássá próbálom formálni csapongó gondolataimat, már körülbelül 85%-on áll az újdonságok fordítása. Hatalmas köszönet illeti meg Dezs-t, aki rengeteg időt és energiát fordított már a munkálatokra.

local

Természetesen mielőtt Cydia csomaggá érne a munka gyümölcse, szeretnénk megvárni az igazán végleges, hivatalos változatot és azzal is össze fogjuk vetni azt, amink eddig kész van. Bizonyára lesznek különbségek, de dolgozni fogunk azon, hogy mielőbb megoszthassuk a végeredményt… és késő éjszaka becsúszott bakijainkat megtaláljátok (lásd csergés és társai).

Olvasd el a hozzászólásokat is

59 Comments

  1. Ha lesz hivatalos magyar nyelv akkor minek saját magyarítást készíteni? nem kötözködés képen : )

  2. tényleg ha lesz hivatalosan, akkor minek csinálni hozzá, ez akkor nem lesz hivatalos csak mi tudjuk majd használni, persze jailbreakkel.

  3. A Gold Master-ben nincs magyar nyelv tudomásunk szerint. Minden hírben arról volt szó, hogy nem lesz magyar nyelvi opció… dehogy nem lesz, hiszen készítjük. 🙂

  4. Nem lesz hivatalos UI lokalizáció!

  5. Hajrá!!!! Ja,a kép is király!!!

  6. a contacts ikon továbbra is címjegyzék lesz benne?
    és a kapcsolatok -> szerkeszt -> kép -> kamera után a felirat marad “vedd meg a képet”? 😉
    egyébként nagyon jó, amit csináltok!

  7. @SylverRat: Igen és a Beállítások -> Hangok -> Csergés is visszakerül… sok más újdonsággal együtt. 😀 Javítani fogom mindenesetre.

  8. Ez a lesz, nemlesz dolog nekem tiszta zavaros! Wwdcn ottvoltunk a dián, aztán hivatalos honlapon meg semmi! De már nem kell sokat várni és meglássuk! 🙂

  9. @Edems: Az Apple honlapja szerint lesz magyar lokalizacio.

  10. @krisgo: Mégis hol látod ezt pontosan ? 🙂

  11. Szerdán mikortól lehet tölteni a 3.0át?

  12. Igen erre énis kíváncsi lennék hogy szerdán mikortól lesz elérhető a 3.0? És hogy nálatok, innen is lelehet majd szedni?

  13. @admin: Volt egy szep kep, iphone a kozepen, tamogatott nyelvek tole jobbra ill. balra. Szerintem ez meg a wwdc-s prezentacioban volt. Most megneztem es a magyar csak supported keyboard alatt szerepel. :S Visszavonom, majd meglatjuk!
    En eddig is beszelni kulfoldiul, ezutan is beszelni kulfoldiul! 😉
    Pedig oly szep, amikor valakinek ifonja van es nem ajfonja!
    Sorry, ha kirekeszto lennek…

  14. @krisgo: Azt én is benéztem. A támogatott nyelveket a bill kiosztásra értették. Ami viszont érdekes, hogy anno volt egy screenshot egy ipod touchról, ahol a languages résznél ott virított a magyar nyelv.

    Más: Maszírozzatok már ki egy linket ami a Szifon Storehoz visz. Köszi! 🙂

  15. a BBC-n pont most megy egy műsor a 3Gs-ről

  16. örülök és szurkolok hogy minnél kifinomultabban jöjjön a világra, de hadd kötekedjek egy kicsit :]
    ugye ebbe már meg lesz normálisan csinálva az ON/OFF, vagy még mindig ez a gagyi villanyos lesz?? I/O??nekem a magyarba valahogy a BE/KI tetszene, nemtudom ti hogy vagytok vele, de ameddig ilyen a lokalizáció addig nekem alap angol nyelvű OSem lesz, de a többi szép munka

  17. @Ace: iPod Touch 2G-m van, 3.0 GM szoftverrel. Ott van a magyar nyelv, de minden angol – kivéve a Google Maps útvonaltervezőjét és a billenytűzetnél a magyar szavak.

  18. Hali!
    Köszönet a munkátokért. Lehetővé teszitek, hogy olyanok is
    megszeressék az Iphone-t aki nem beszél Angolul.
    KÖSZÖNÖM!

  19. @Cenzi: Na akkor kérdés, hogy most mi van/lesz? Érdekes mindenesetre…

  20. Tényleg le a kalappal az erőfeszítéseitekért!

  21. Tudom a címet, csak szvsz érdemes lenne kitenni vmi jól látható helyre. 😉

  22. @Ace: Szerintem a szifon.com projectekhez befog kerülni 🙂

  23. ÁÁÁ!! IstenKirály a kép! Lehet nem illik ez a comment ide,de engem kikészített a röhögéstől 😀
    Csak így tovább!

  24. Lesz a 3.0-ban magyar autocorrection?

  25. Sziasztok!

    Mivel ez az első hozzászólásom úgy gondolom illik köszönni, bár, hogy őszinte legyek fogalmam sincs mi illik meg mi nem itt a fórumok világában:)
    Talán nem meglepő ha azt mondom én is iPhone tulaj lettem. Sokat agyaltam rajta, millió véleményt olvastam és végül belevágtam. Rövid használat után már az biztos, hogy ez más mint a többi telefon vagy PDA. Valaki írta valahol találóan, hogy “alig várja, hogy elhúzza a csúszkát”, na azt énis nagyon várom mindig. Jó pötyögni vele mégha nincs is célom vele:)
    A hiányosságaival tisztában voltam, viszont abszolút nincs hiányérzetem ezek miatt. Hú most nézem tök másról írok amiről kellene:)) Nézzétek el nekem még az újdonság varázsa alatt lehetek:)
    Hogy a cikkhez is szóljak: annyira értelemszerű a telefon kezelése, hogy nekem nem is hiányzik a magyar nyelv róla:)
    Na nem is írok többet így is marha hosszú lett:)) (elnézést érte)

  26. hi
    tényleg jo a kép:D
    nem ide tartozik de lehet ad-hoc halozatot a szifonnal csinalni?
    tehat nem egy laptop vagy pc altal csinalt ad-hoc halozatra csatlakozni hanem h
    a telo csinal egyet amire pl.: egy itouch tud csatlakozni.?
    köszi

  27. @Ace: Még dolgozunk 1-2 banneren, és akkor lesz kirakva… remélem minél előbb hihi :p

  28. off:
    http://iphone.t-mobile.hu/
    tarifák nem érhetők el:):-)
    Kedves Adminék ilyen legós képeket nem akarnátok többet elküldeni vagy közzé tenni.
    Nagyon pofásak

  29. @cubehead: Nekünk sem a magyar nyelv hiányzik, hanem az angol megértése. 🙂

  30. Helló mindenkinek először is bocs az off ért de meg szeretném tudni hogy lehet e már frissíteni az itunest jailbreakolt iphone 3G -nél nem e lesz gond és hogy a 3.0 ra már van jailbreak mert ha igen akkor szeretném frissíteni ha meg nincs még jailbreak 3.0 ra akkor még hagyom a frissítést.

  31. @donsos:

    szerintem várj péntekig akkor már dev team ki fogja adni elvileg a progit rá és akkor le fogják írni.

  32. icsacsa
    Köszönöm szépen akkor várok úgyis el kell utazzak és azon gondolkodtam hogy teszem fel de meg oldódott a probléma:-)
    Még 1x bocs az off ért

  33. Ma olvastam egy kulfoldi forumon,h a szerdai kiadas napjan mar lesz is az nap jailbreak.tud valaki errol valamit?

  34. továbbra is hatalmas respect a magyarításért (:

    u.i.: Remélem a hétvége fele lesz már dev-team progi a 3.0 OS -hez. Bár tudom, 2G szifonom nem lesz annyi újítás, de attól még faja lesz az új OS. Stabilitás és akkuzabálás terén biztos jobb lesz (:

  35. Sziasztok!

    Nem tudja valaki, hogy a 3.0-ban lesz-e flash támogatás? Vagy létezik-e már 3G-re olyan alkalmazás, ami támogatja a flash szolgáltatást?

    Üdv.

  36. nekem az iPhone magyarul nem iPhone valahogy az apple termékek nekem nem tetszenek magyarul, eddigis angolul használtam továbbra is úgy fogom…

  37. Arról lehet valamit tudni, hogy a függetlenítéssel mi lesz? Marad a custom restore baseband frissítés nélküli verzió a yellow használóknak?

  38. nincs flash sajnos, és azaz érzésem hogy soha a büdös életben nem lesz flash 🙁

  39. drukkolok, de nekem úgy csináljátok pls, hogy appstore-ból letölthető legyen, én nem jailbreakelek :)…még nem 😉

  40. @Ace:

    dev team azt irta, hogy a fuggetlenítésről bővebben a 3.0 megjelenése után fognak irni, addig nem látják értelmét.
    @Andras:

    mikor kiadták a bétákat már akkor irták, hogy amikor kijon a 3.0 akkor jon is hozzá a törés, mert olyan mélységekben találtak kiskaput, hogy azt szoftveresen nem nagyon tudja már az apple kijavítani , hát ugy legyen 🙂

  41. Kellene egy kis segítség,ha én amerikában veszek egy iphone-t,az apple store-ban,az itthoni sim kártyával használható lesz?

  42. xboxman:
    Az elején nekem is szokatlan megoldás volt, de ha csak tényleg ennyi a problémád, könnyedén át tudod szerkeszteni magad is, hics csak 2 kép. Sajna most nem tudom, hogy hol, melyik is ez, de az admin, vagy jadeye biztos szívesen segítene ebben (is).

    A magyarításról.
    Már sok helyen olvastam, hogy lesz hivatalos magyar nyelv választási lehetőség, de aztán kiderült, hogy csak részben, vagyis csak a billentyűzet választási lehetőségnél. Nem igazán értek a programozási dolgokról, de szerintem, mivel angol az alap nyelv, ezért valószínű, hogy a jailbrekelés is angol forrásból fog működni, tehát szükség lesz a jailbrekelőknek egy magyarítás. Ha csak nem csinál valaki egy hivatalos magyar nyelvű forrást, és ahhoz jailbreaket 😉

    donsos Andras Ace:
    Szerintem ki lehet bírni azt a pár napot, szerdán adják közzé a hivatalos 3.0-s rendszert, és szerintem akár egy hetet is meg ér várni a DEV-Team-ektől a stabil jailbreket! Eddig is kibírtuk, és azt a pár napot is már tényleg ki fogjuk bírni( pl nekem iPod touch 2G-m van, és nagyon várom [leginkább a bluetooth használata miatt], és szerintem nekünk sokkal többet kell majd rá várni)

    Joker_3G:
    Flash támogatás részben eddig is volt, de teljes, nagyon úgy néz ki, hogy nem lesz a 3.0-ás rendszerben sem, valahogy sosem tud kijönni az Apple, és az Adobe :S

  43. @csavar:

    ha lesz 3.0ához függetlenítés akkor igen, meg ha nem tiltják le. de sztem csak előfizetéssel tudsz venni, vagy kártyafüggetlenül, és akkor persze h tod itthon is használni

  44. @csavar:
    Sajnos erre biztos nem tudom a választ :S
    Viszont megkérlek írj egy mailt, mert mindenképp szeretnék veled privátban is levelezni!
    “tealista[kukacka]freemail[pont]hu”

  45. A yell0wsnowról raktak ki 30 perce egy bejegyzést:) hnap élőben bemutatják 😀 ill már ma lesz az

  46. hello, csak megszeretném köszönni hogy ennyit dolgoztok a magyar iphone/touch közösségér:)

  47. @Csigger: A cseh ill. szlovák felhasználók meg vannak győződve, hogy lesz lokalizáció a nyelvükön. A magyarok miért ilyen pesszimisták?

  48. @funditno: Vagy benézték a csehek és szlovákok vagy az Apple ennyire hajt a marginális piacokra is. Nem tudom. Mi abból indultunk ki, amit láttunk, hallottunk, tapasztaltunk. Szerintem ez nem pesszimizmus.

  49. Data Roaming-ra találjatok ki valami értelmeset, maradjon roaming, vagy hasonló, mert az adattovábbítás értelmetlen, illetve összezavarja az embert:)

  50. Csuda tudja.. Jopar honapja lattam a hup.hu n egy forum bejegyzest egy eleg johiru forditassal foglalkozo sractol hogy ok kaptak az iphone magyaritasat. En is azt furcsallanam ha most sem kerulne bele a magyar lokalizaco.

  51. @JoHn123: kiderül hogy azért nem került bele, mert az a csapat lassú volt… = D
    Akkor gyorsan átvesszük tőllük és a szifon.com féle magyarosítás a 3.0.1-be belekerül = )

  52. @tHeShAdOw: Nem tévedtek a tót atyafiak, tényleg van szlovák és cseh nyelv is.

  53. Mikorra várható a lokalizáció? Kösz

  54. Mikor lesz kész a lokalizáció? Elkövettem azt a hibát, hogy azt mondtam egy ismerősömnek, hogy vegyen nyugodtan iPhone-t, _van_ lokalizáció és nem azt, hogy lesz… és persze nem tud angolul semennyire… HELP

  55. @alex: ttp://szifon.com/2009/07/15/panyvazas-beta-2/ “lokalizáció”


Add a Comment