fbpx Skip to content

Pulzáló AppStore

Az Apple a WWDC-re kiállított egy 20 képernyőből álló videofalat, melyen 20000 alkalmazás ikonja látható. Amennyiben letöltenek egy alkalmazást, az ikon villan egyet.
A lenti videón látható hogyan is működik a rendszer.

appwall1

appwall2

GPS dömping

A német Navigon cég bejelentette, hogy MobileNavigator navigációs szoftverjét iPhone-ra is kifejlesztik. Az alkalmazás álló és fekvő módban is használható, bejövő telefonhívás után a program automatikusan visszakapcsol navigációra.
Június végéig megjelenik az alkalmazás, ár még nem ismert, de két változatban fog kijönni. Az ingyenes Lite verzióban a térképeken kívül POI-k is lesznek, de útvonaltervezésre nem lesz lehetőség. A fizetős változatban elérhetőek lesznek a jól ismert Navigon funkciók, mint Reality View Pro, Realistic Routeview Pro és a Speed Assistant and Day & Night mode.

A kép illusztráció
A kép illusztráció

Úgy látszik turn-by-turn navigation felnyitott sorompója sok cég fantáziáját megmozgatta. Az Appleinsider információja szerint a kaliforniai TeleNav már egy éve dolgozik a szoftveren. A cég már eddig is együtt működött az AT&T-vel, „AT&T Navigator” néven több készülékre is eladta navigációs programját. Palm Pre-ben és T-Mobile G1-ben is az ő szoftverjük fut. A cég blogján MaryBeth Lowell szóvivő annyit közölt, hogy „most nincs hivatalos bejelenteni valójuk iPhone-nal kapcsolatban, de hamarosan lesz.” Azt nem tudjuk, nekünk magyaroknak ebből mennyi hasznunk lesz, mivel USA-ra koncentrálnak, gyaníthatom nem sok.
A Garmin viszont azt jelentette be, hogy biztosan nem fejleszt iPhone-ra, mivel stratégiai szövetsége van az Asus-al és inkább vele dolgozik együtt. Kár, mert több alkalmazás biztosan jót tett volna a versenynek.

Viszlát ujjlenyomat

Az Apple ismertette hogyan kell az iPhone 3G S készüléket tisztítani. Többek között leírta, hogy ne használj ablaktisztítót, aeroszolos sprayt, csak lágy foszlásmentes törlőt, mert a képernyő olajtaszító réteggel van bevonva. Ez azt jelenti, hogy a zsír, ujjlenyomat sem marad annyira meg, mint a sima 3G-n. Nagyon hasznos újítás, nem kell állandóan törölgetni a képernyőt.

Olvasd el a hozzászólásokat is

14 Comments

  1. Egy kérdés navi ügyben. Van-e arról infótok, hogy 3.0 esetén használható lesz-e a navigáció Touch 2G-vel és külső bluetooth GPS-szel? Nem találtam erre való utalást sehol.

  2. Micsoda turn-by-turn szoftver dömping lett hirtelen…nem is gond, szerintem már minden iPhone tulaj régóta várta…hajrá!!!

  3. Egy csomó turn-by-turn szoftverről hallottunk már, de mi van az iGo-val?? Én arra várok 🙁 Bejelentették hogy tesztelési fázisban van és azóta semmi hír.

  4. @Taxy:

    Konkrét infot erről én se tudok, de elég nagy esélyt látok rá, hogy használható lesz touch-on is.
    A 3.0 elvileg a legkülönfélébb kulső eszközökkel is tud majd kommunikálni igy egy kulso gps vevővel is. Hamarosan kiderul 😛

  5. jah, iGO érdekelné sztem a népet… jólenne ha hallatva vmi kis hírmorzsát magáról 😛

  6. @bbence:

    Köszi, akkor bizakodom. 🙂

  7. @Taxy:
    “Support for external GPS”

    Maga a 3.0 támogatja a külső GPS jelvevőket, sztem nem lesz köze, hozzá, hogy 3G vagy 2G. =)

  8. Reménykedek benne hogy a későbbi navi prograok jobbak lesznek mint pl az ida, mert az olyan szuper az UK térképpel hogy kb 50km-re nyugatra rak le engem. 🙂 Így meg kevésbé használható.

  9. Sziasztok!

    Nem régóta vagyok boldog iPhone tulajdonos, és nagyon érdekel a navigációs része a telefonnak. Rengeteget olvastam arról, hogy miféle navigációs szoftverek készülnek, de igazából nem találtam meg sehol azt amire igazán kíváncsi vagyok, remélem ti tudtok segíteni!
    Az lenne a kérdésem, hogy a TomTom-féle szoftverhez kell-e majd internet kapcsolat? Avagy a “turn by turn” azt jelenti, hogy internet hozzáférés nélkül is képes a telefon elnavigálni?
    Válaszotokat előre is köszönöm!

    Üdv.

  10. A turn by turn azt jelenti hogy végignavigál az útvonalon. Attól még lehet netes vagy kapcsolat nélküli. Jelenleg az xGPS működik kapcsolattal (vagy félig), és az ida kapcsolat nélkül. A mostanában bejelentettek elvileg kapcsolat nélkül fognak működni. (tomtom, iGO, sygic, stb.)

  11. A torn-by-turn azt jelenti hogy pontról-pontra. De a TomTom-hoz természetesen nem lesz szükség internetkapcsolatra. 😉
    Remélem hogy Touch 2G-vel is fog működni, az már nagyon komoly lenne.

  12. nem felvágás végülis 😛

  13. hát ez nagyon komoly ez a fal! állatul néz ki, ahogy villognak az alkalmazások!
    hogy fognak villogni az ilyen navi programok is, ha kidobja pár gyártó a szoftverét! 😀
    én kivárok asszem, majd úgyis lesznek tesztek róluk, és akkor a legjobb ár érték arányút fogom beszerezni! meg persze azt, amin lesz Magyar térkép! 😀

  14. @iWanted:
    Bízom benne. 🙂
    Sajnos még nem sokat tudunk a táccs bluetooth-járól. Jövő héten kiderül, ha addigra visszakapom a szervizből a kicsikét.


Add a Comment