fbpx Skip to content

Appulo link: http://appulo.us/appdb/?page=viewapp&id=8170

A tegnapi nap folyamán a Sega régi klasszikusa, a Sonic the Hedgehog szériájának első darabja végre megjelent hőn szeretett AppStore-unkban. Akárhogyis nézem az eredeti széria jócskán 18 éve hódított először a már “kincsnek” számító Mega Drive-okon, amit még általános iskolás fejjel sikerült birtkolni (úgy a C64 környékén). Akkoriban ilyen grafika láttán letettük a hajunkat, de mai fejjel már kicsit jobban örültünk volna némi feltupírozott verziónak.

A játék irányítása pofonegyszerű: baloldalon befigyel a virtuális joy, amivel jobbra-balra-le-fel mászkálhatunk, míg a jobboldali “gombbal” meg az ugrást tudjuk kieszközölni. Megjelenítés terén 2 opció közül is választhatunk: nyomathatjuk full-screenben és nem kreténben a témát, de akár a régi 320×224-es arcade-feelinget is választhatjuk, ami valljuk be dicséretes.

Grafika terén az öreg 2D-s balról jobbra szaladok megoldással találkozhatunk, s összesen 7 zónán kell keresztülverekednünk magunkat, amikbe beletartoznak a klasszikusnak számító Green Hill- és Labirynth zónák is. Természeten Dr. Egg is visszatér őrült kreatúráival, akit meg kell akadályoznunk világratörő elképzeléseinek megvalósításában.

Összességében elmondható hogy egy remek portolásnak lehetünk szem- és fültanúi, de türelmetlenek módjára ennél több szifonra varázsolt játékot várunk (pl. Crazy Taxi, House of the Dead és társai)..

Olvasd el a hozzászólásokat is

27 Comments

  1. Nekem nem indul el…
    vagyis nem szinkronizálja az itunes. egy pillanatra kiirja, hogy szinkr. Sonic és utánna egyből, hogy kész is. ( ez kb 1 mp) ikon meg nem jelenik meg…. 🙁
    A rolando is ezt csinálja, más progikat amiket telepitettem azokkal nincs gond ( pl nfsu, terminator, cranyon, stb )
    5let?

  2. na a változás annyi, hogy rolandoból fel ment az 1.0 és müködik is. viszont az 1.3 és 1.4 nem. A Sonic továbbra sem… 🙁

  3. Fú, de menőn néz ki xD Érdemes lesz majd leszedni 😀

  4. Sziasztok!

    Bocs, hogy ide OFF-olok…
    Tudja valaki, hogy az XP hova menti az iPhone biztonsági másolatát?
    Előre is köszönöm…

  5. gyerekkoromban én is játszogattam vele,de most valahogy nem tudott lekötni…inkább NFS vagy doodlejump,flightcontrol….

  6. Doodlejump ftw – nem lehet megunni

  7. Nekem elindul, de a menübe nem tudom kiválasztani az 1 játékost, amikor meg elindítja a bemutató videot kockás az egész.. :/ Már kipróbáltam 3 crackertől is, mind ugyan ez

  8. @Kovi87: Hali !
    Köszi ! Ez a verzió már tényleg működik.A másik az gatya.

  9. [Off]
    Adott egy fuggetlen 3g 2.2-os firmel. Abbol hogy lehet 2.2.1 et varazsolni? Hivatalos firmet ratolom itunesbol, majd siman QuickPWN 2.2.5 es kesz is? Ugye nem tudom lezarni? 🙂
    2Gsem megcsinaltam, most tesom 3Gjet kellene
    [/off]

  10. sajna nálam ez a verzió is ugyanazt csinálja 🙁

  11. Hűű, retrohangulat, mindjárt előszedem a régi Sega Mega Drive II-t, ha minden igaz még működik, bár pár éve már csak a szekrényben porosodik 🙂

  12. @dnp:

    az attol fugg, hogy gyarilag fuggetlen-e a készulek vagy csak yellowsnow

  13. @dnp:Szia!
    Rosszul értettem h updatelni akarod???
    Ha nem, akkor a tört telot gépre dugva itunes és sima update.
    És elviekben tört 2.2.1 lesz rajta.
    Nekem legalábbis így működött.

  14. @rastawicc:
    Igen csak update kellene ra, ujj appok nem igazan mennek 🙂

  15. @dnp:

    ha gyári független akkor update és aztán QuickPWN 2.2.5, de ha yellowsnow és software-esen van függetlenítve akkor viszont csinállj egy custom firmware-t baseband frissítése nélkül.

  16. @tom: Ok, kocce

  17. @dnp: ÁÁÁ
    Bocsi!
    Igaz is, a tied újra kell breakelni.

  18. Na mukodik 🙂 Koszi mindenki. Immar ket 2.2.1es telcsi van itthon….

  19. ezt még én irtam tegnap hogy jó lenne ez 🙂

  20. Nem hiszem el, hogy nem tudták volna szebb grafikára megcsinálni. Ez egy nintendo grafika! A sega készítette a Super Monkey Ball-t, annak nagyon szép a grafikája, nem azt mondom, hogy ez is 3D legyen, csak mégis lehetett volna egy két csillogást rátenni a képre, esetleg plusz csillanás (lens effect) a nagyon világos részeknél.

  21. nem hiszem el hogy ennyi idióta van!
    azért ilyen a grafikája mert ez sega port!
    ha egy játékot portolnak akkor átírják az adott platformra nem pedig újraelkészítik/újrarajzolják!
    azért ilyen a grafikája mert így aratott sikert, fölösleges változtatni mert csak elveszíttené a hangulatosságát! az hogy te kimaradtál abbol a korból amikor ez a játék toppon volt, és nem vagy elég informált ahoz hogy ismert attol még nem kell leszolni.
    sok játék egyszerűen úgy jó ahogy van, láthattuk már a quake 1-et, a wolf3D-t, az openTTD-t amik nagyon jól sikerültek, valamint ottvannak azok a darabok is amik sajnos nem túl irányíthatóak/játszhatóak de megvennak: cube, quake3, doom, és van port amit újragondoltak, újrakreáltak a régigrafikával: pacman, simcity (wolf is inkább ilyen).
    ha kijönne valami csoda folytán a starcraft1 iphonera, az is úgy lenne tökéletes ahogy most néz ki

  22. Nekem Warcraft II és Settlers II kellene 🙂

  23. Helló mindenki!
    Nekem sem telepíti fel az iTunes!2.2-es breakelt iPhone-om van de nem szeretném 2.2.1-re updatelni tudnátok nekem segíteni mit tegyek hogy sikerüljön feltennem!?
    Ráadásul nem csak Sonic-al van gondom: Myst,FlickNBA,Tiger Woods,Terminator stb!
    Megoldás?
    Köszi!

  24. @bakker83:

    cydiában vagy egy progi ami átírja a software version számát. a nevét nem tom de itt kb mindenki tudni fogja.

  25. Próbálta már valaki a modolt Sonicot? Most szedtem le csak 3.0 JB hílyán nemtudom kpróbálni de az ikonját is átszerkeszteték sonic 2-re, de az ikonján a 3ból van a gonosz sün!


Add a Comment