fbpx Skip to content

Mai hírekben szó lesz a TomTom navigációjáról és egy magyar fejlesztésű programról.

TomTom is jön iPhone-ra

Amíg a NavNGo a múlt héten jelentette be, hogy az iGo már tesztelési szakaszban van, addig a holland székhelyű navigációs programokat gyártó cég újsághirdetésben toboroz munkatársat iPhone-ra történő fejlesztésre. A hirdetés nem tartalmazza a cég nevét, de köztudomású, hogy a TomTom székhelye Amszterdamban van és kinyilvánították érdeklődésüket az iPhone iránt.
A munka minimum féléves időtartamú és kiemelt fizetéssel jár. Aki esetleg kihívást érez a munka iránt, a linken található hirdetésen keresztül tud jelentkezni.
Ugyanakkor a Garmin nem valószínű, hogy megjelenik ezen a platformon, mivel az Asus-al stratégia szövetséget kötött, így született meg a nüvifone M20. Mindenesetre kár érte, a nagyobb versenyből a felhasználók is profitálhattak volna.

tomtom

QuickLock – zárd le a telefont egy gombnyomásra!

Igen kellemetlen tud lenni, amikor elfelejted a Power On/Off gombbal lezárni a telefont és az automatikus lezárás előtt a zsebedben felhívsz valakit. Ennek kiküszöbölésére jött létre a QuickLock nevű alkalmazás, amelynek ikonjára kattintva lezár a képernyő.
A programot a magyar Csizmadia Zsolt készítette és elérhető a Cydiában a ModMyi repóból. Célszerű az ikont a kezdőképernyőre kirakni, így nagyobb a valószínűsége, hogy nem felejted el lezárni a készüléket.

Olvasd el a hozzászólásokat is

18 Comments

  1. hm, én személy szerint nem látom értelmét a QuickLock-nak mivel ha az ember elfelejti megnyomni felül a gombot (bár igazából ezt sem értem h h lehet) miért más ha az a képernyőn van? ránéz és “hoppá majdnem elfelejtettem lockolni a telót”!? bocs de ez nekem magas 😀

  2. erdekes, menyivel konyebb nem elfejeteni megnyomni egy gombot a keprnyon mint magan a keszuleken ? 😀

  3. @RKG:

    jo felfogás:D de amugy télleg sztem nem rossz ötlet meg el lehet vele szórakozin(2 percet) aztán törlés. felrakni nem fogom:D

  4. Szorakozni??!?egy “hold” gombbal?erdekes…

  5. pont ez jutott nekem is szembe..még egy gomb. Ha egyiket elfelejted, ami elég jo helyen van akkor egy ikont miért nyomkodnánk?!

    persze nem az uriembert szeretném kritizálni ezzel, csak én nem látom értelmét

  6. ráadásul a képernyö az ujjadon kivül másra nem nagyon reagál 🙂

  7. Sztem is egy felesleges szar XD

  8. max úgy lenne értelme ha a progi az alapján lockolna hogy mennyi fényt kap a hangszóó mellett bal oldalon lévő izék
    Mondjzk akkor meg sötétben nem lehet nyomulni
    Na mindegy

  9. @Billseigs:

    akkor az a 3 pötty valami feny erzekelö lenne?? en ezt nem is tudtam.nezegettem mar en is,de ranem jöttem volna hogy mi az. köszi,ez jo kis info volt.

  10. QuickLock: már miért lenne kellemeten hogyha az iphone nem nyomásérzékelős kijelzővel van ellátva? és még olyat nem hallotam hogy elfelejtete lezárni, erre való az autolock!
    Csizmás Zsolti biztos vizes zsebkendők és elemhalmok között hordozza a készülékét valamint súlyos feledékenysége lehet hogyha elfelejti lockolni!
    hasznavehetetlen-haszontalan app
    @sztar1: jó 5let, mongyuk 10másodperc sötét után legyen lockolás, kérdés hogy megvalósítható-e?

    a TomTom-ot meg várjuk 😀

  11. en meg nem felejtettem el lezarni 1xsem a telefont,de biztos hasznos progi lehet valakinek.max annak akinek a lezaras a fontos.aki meg elfelejti lockolni,annak minek egyaltalan ilyen telefon? enyi erövel egy olcsobb telefont is elfelejt lezarni,pedig ott több gomb van!

  12. quicklock szerintem elég fölösleges dolog nekem egyszer nem nyomódott be…

  13. Szerintem pedig hasznos app egyrèszt nem kell mechanikus gombot nyomogatni ami elromolhat,másrészt pedig ha elromik akkor sincs baj mert az appal tudod zárni

  14. Velem igenis előfordul, hogy elfelejtem lezárni, de ezen ez az app sem segítene. Ellenben azok a szenzorok, amik a kijelző fölött vannak, nem csak fényt érzékelnek, hiszen azok kapcsolják le a kijelzőt, ha a fülünkhöz rakjuk a telefont, ezt ki lehetne használni zsebrerakáskor is.

  15. @ha0rex: Ezekkel a fény és közelség érzékelőkkel csak az a baj, hogy a telefon nem tudja, hogy most azért van sötét mert eltetted vagy mert este van … vagypedig nem tudja, hogy most azért érzékel közel valamit mert zsebreraktad, vagy csak a kezed tetted oda, esetleg asztalon volt és rátettél egy papirlapot 🙂 Engem biztosan zavarna ha azok az érzékelők lockolgatnák a telót 🙂 ott az autólock ha elfelejteném, de amugyse felejtem el, mert gyakorlatilag már reflexből nyomom a gombot ha elteszem a telót 😀

  16. Ha zsebrevágom a telefonom és nincs semmi benne akkor mi fogja nyomogatni az ikonokat?Mert eddig sosem zártam…(beállítások-automatikus zárolás).
    Most néztek félhülyének a kollegáim, hogy próbálom a zsebemben nyomogatni a telefont ruhán keresztül.ami persze nem csinál semmit.Vagy rokker a srác és a bőrnadrágban mégis működik?

  17. ez a quicklock is kb azoknak a bugyuta amerikaiaknak jó és valóban hasznos, akik annyit nem érnek fel ésszel, hogy ha lenyomják a pwr gombot, lezár a telefon. ugyanígy ezért van alapjáraton 1 percen az autolock is. mellesleg azért megnézném, amikor valaki a zsebével rábök a telefon ikonjára, bepötyög valami random számot, majd még meg is találja utána a hívás gombot…

    akinek csak egy ikonra tappintással sikerül lezárni a telefont, annak nem való iPhone. persze ilyenből aztán valóban nem egy darab mászkál odakint, mert divattelefon lett. persze az ilyeneknek az is gondot okoz, hogy hogyan telepítsék fel ezt a progit. szóval mindegy is.

    egy kis józan, paraszti ésszel fel lehet érni, hogy nyomjak egy pwr-t mielőtt elteszem zsebre. de akinek ez nehézséget okoz, annak aztán kb tökmindegy, hogy ezt iPhone-nal játsza el vagy bármi mással.

  18. Ha már kikapcsolásnál tartunk, létezik olyan progi, ami kikapcsolt telefonnál ébreszt?
    Üdv:
    kremoki


Add a Comment