fbpx Skip to content

Admin már írt két fontos hírről, ezért most azokat mutatom be, amelyek még a mai napon érdeklődésre tarthatnak számot.

Az Apple már csak 3.0 FW kompatibilis alkalmazásokat fogad el

Az Apple emailben tudatta a fejlesztőkkel, hogy nyáron sokmillió felhasználó fogja készülékét frissíteni a 3.0-ás verzióra, ezért mostantól csak azokat az alkalmazásokat fogadja el, amelyek kompatibilisek a 3.0 FW ötödik bétájával.
A már az AppStore-ban lévő alkalmazásoknak is kompatibilisnek kell lenniük, ezért a fejlesztőknek le kell őket tesztelni az új verzióval, mivel a nem kompatibilis programokat a FW megjelenésekor törölni fogják.
Mindenképpen örvendetes az Apple igyekezete, így remélhetőleg nem nagyon lesz olyan alkalmazás, amely update esetén nem fut 3.0-án.

30applconf

Beépített iránytűre mutató jelek

A 3.0 FW ötödik bétájában egy lelkes fejlesztő iránytű beállítására utaló jeleket talált. Mivel a jelenlegi készülékek nem tartalmazzák a beépített iránytűt, ezért csak az új, elvileg júniusban bemutatandó készülékben lehet ilyen eszköz.
Kíváncsian várjuk a további fejleményeket, elég sok alkalmazásban pl. GPS esetén lehet az iránytű előnyeit kihasználni.

magneto1

magneto2

Olvasd el a hozzászólásokat is

43 Comments

  1. Én is most fogom tesztelni a BETA 5-öt, igaz csak Touch-on. 🙁

  2. az iránytűről annyit, hogy ha mozgásban vagy, a GPS alapján is pontos az irányjelzés. elég, ha csak 2 métert mégy. csak indulj el. az elektronikus iránytű meg azért jó, mert az álló helyzetben is irányba állíthatja a térképet pl.

    egyszóval míg szoftveresen is működik a dolog mozgás esetén, a mozgás nélkülhöz viszont hardveres módosítás, jelen esetben az elektronikus iránytű beépítése szükséges.

    tehát nem kell csak az iránytű miatt rohanni, és új telót venni. ez nem egy forradalmi újítás. de annyi biztos, hogy a pontosságon növel majd. navigációhoz a mozgás miatt azonban egyáltalán nem létszükséglet. egy rakás kézi GPS-ben sincs elektonikus kompassz, és mégis kitűnően működnek (pl Garmin eTrex Venture Cx). 🙂

  3. En geocachinghez mar sokszor hasznaltam a szifonomat, eddig 100%-os talalati arany (MotionX-GPS) 🙂 Viszont teny, hogy egy elektromos iranytu nagyon jol jott volna a 3G-s keszulekbe is. Nekem legtobbszor az van, hogy amikor a geolada kb 15-20m-es korzetebe erek, a lassu tempo miatt elveszti az iranyt. Emiatt pedig fel-le kell futkoraszni, hogy GPS jel alapjan beloje az iranyt, es ne kelljen atgereblyezni a kornyeket 😀
    Azt varom mar nagyon, hogy legyen egy jofele offline topo terkep, ami hasznalhato lenne a turistautak.hu terkepallomanyaval.

  4. @kulitoko: hát, nemtom, végülis a garmin is kijött nokiára, azzal meg menne a turistautak.hu is. hátha 🙂

  5. OFF! Üdv. Lécci akinek van egy kis ideje irja le, hogy az ssh-val ha a gépről az itouchra akarok játékot áttenni melyik mappába, vagy hogy lehet ezt? Lécci segitsetek! THX

  6. SSH val azert nem lesz az olyan ecceru. Miert nem iTunes?

  7. iTunes mindig azt mondja hogy nem eredeti vagymi és nem teszi át csak 1 hibaüzenetet küld.

  8. @feen: mobilinstallation crack?

  9. Mostmár feltettem az installoust és az appolusrol tudok leszedni dolgokat szóval az elég is nekem de azért köszi 🙂

  10. Egy idiot kerdes: SBS ben, fent alapesetben adott par ikon (telcsi, wifi, BT), ha viszont en tobbet szeretnek, menuben bekapcsolom oket, akkor azokat hol erhetnem el? Max 4et rak ki. Pl most felraktam a Processes-t de nem latszik, csak ha kiveszem valamelyik alap cuccost…. Remelem ertheto mi a gondom 🙂

  11. Van valakinek valami tapasztalata az iPhorest progiról? megéri megvenni 4euróért?

  12. @dnp: köszii .. szerintem amúgy úgy lenne igazi ez a progi, hogy ahol vagy (GPS jel szerint), ott ültethetsz növényt, és csak ODA VISSZATÉRVE tudod azt meglocsolni pl

  13. @feen: ha van installous, akkor total commanderhez szedd le a t-pot kiegeszitot. Ez felismeri az iphonet, mint egy pendriveot. Keresd meg az installous konyvtarat (pl keress ra egy jatekra, amit apullo-val toltottel le). Ha ide bemasolod a letoltott ipa-kat, akkor azok uugy installalhatoak installous-zal.

  14. @vucctok: csak az iTunes nem mindig fogadja el őket, és syncnél vagy letörli, vagy felmásolja. Sajnos az esetek többségében letörli, hiába van bekapcsolva az iTunes toggle Installousban.

  15. iPhorestet még letölteni sem éri meg

  16. azert figyelitek az 4. hsz volt az ucso a temaban

  17. @Piero:
    Honnan töltötted le a Beta 5-öt? (nem vagyok tagja a tesztelőknek, így nemis tudom hivatalosan megszerválni)
    Touch melyikre? Nekem 2G-s van, és nagyon érdekelne a dolog 😉
    Mik az észrevételeid? Hogy megy, milyen stb…

  18. sziasztok!mondjátok már meg,hogy honan tudom le szedni a 3.0át.

  19. : D

  20. Ti is észrevettétek hogy más a music importálás az iPhonera?
    nekem nagyon nem tetszik eddig jobb volt hogy lehetett húzgálni most meg nem….

  21. @Adee: mi az, hogy más? betetted a pipát a “manually manage music” elé? ha nem, akkor ne csodálkozz…

  22. másik kérdés. aki ennyire ugrik a 3.0 BETA-ra: az ugye azzal is tisztában van, hogy a baseband frissül, tehát viszlát jellósznó? ha 3G-d van, és nem gyári független, vagy akarod függetleníteni, akkor ne tedd fel a 3.0-át! ugyanakkor ha nincs developer listán a telefonod, akkor a telepítéssel/aktiválással is problémáid lehetnek. biztosan tudod, hogy mit csinálsz? ha igen, akkor nincs több kérdésem.

  23. @jadeye:
    nem tudom, hogy iPod Touch 2G-n is kipróbáltad-e, és ha igen, akkor ott mik az észrevételeid?
    Ott ha felrakom a beta 5-öt, és ha még sem kell, nem tetszik, akkor simán visszafogom tudni tenni a 2.2.1-est, ugye?

    Ha valaki feltette iPod Touch 2G-re a beta 5-öt, kérem írja le véleményét, tapasztalatait!

  24. @igali: nincs touch-om, sem 1G, sem 2G, szóval nem tudtam megnézni, így nem is tudok mondani rá semmit. de mivel a touch-ban nincsen baseband, így feltételezem, hogy vissza lehet rá tenni a 2.2.1-et sokkal simábban, mint ugyanezt egy iPhone esetén.

  25. Helyes! Jó lesz ha már most elkezdi mindenki 3.0 -ra fejleszteni a szoftvereit.

  26. valaki mondja meg,hogy honnan lehet le szedni a 3.0 betat.mert ki szeretném probálni….

  27. Nah fasza.
    most lett kesz a programom, es holnap akartam feltolten… most meg allhatok neki 3.0at telepiteni, meg irhatom at…bar remelem nemnagyok lell majd 🙂

  28. @anduska: google-t próbáltad…? keress már rá, és találsz millió linket. vagy torrentoldalakon is fentvan… vagy nemtom… de linkelni már tényleg nem fogom.

    amúgy ha keresgélsz, megtalálod tök hamar. max 5p.

  29. Ha valaki felakarja tenni 3.0-t táccsra (sokan alap dolgokkal nincsenek tisztában és úgy akar feltenni egy fejlesztőknek szánt betat na mind1 végén én leszek hülye…)
    szóval aki fel akarja tenni táccsra (1genen próbáltam még beta1-et meg 3-at asszem) egyszerűen felteheti updatetel/resoreral, viszont mikor syncelsz iTunesal nyomd le a gépet a netről mert kifog pofázni, hogy nem vagy developer tag..ha véletlen elfelejtetted volna és kiirná mégis nincs gond lépj ki iTunesból, net le, iTunes relaunch és lehet is syncelni…

    lényeg: gyakorálatilag GOND NÉLKÜL lehet innentől kezdve használni (csak youtube nem müxik) és 2.2.1-et DFU-ból GOND NÉLKÜL vissza lehet tenni Touchon.

    én is birom ezeket a “hol lehet letölteni” kérdéseket…vannak torrentoldalak, google stb…

  30. akinek iPhone 3G-je van az meg birjon már még ki 1 hónapot, nem tudom mit kell annyira ráizgulni…ha eddig megvolt mindenki 2.x-el akkor ezt a kis időt ki lehet birni sztem!!

  31. lehet hogy növagyok de hülye nem csak türelmetlen!

  32. @hegyi: mert egy hónap mulva mi lesz szerinted? 🙂
    ha kijön a végleges attól még nemlesz hozzá egyböl sárgahó, gondolom… szal ugyanazt éri el valaki a véglegessel 1hónap múlva, mint most a beta-val. 😉
    ha meg t-s akkor meg aztán teljesen mindegy…

  33. Valaki meg tudná nekem mondani, ha felrakom a 3.0-t, milyen kockázatokkal jár? Yellowsnowra nincs szükségem.
    Hypephone-on olvastam aktivációt. Szerintetek működik? Mennyire ronthatom el vele az iPhonet? Mikor tiltják le a telefont? Működik-e a youtube?
    Ha visszarakom a 2.2.1-et, működni fog az új (04.26.08) basebanddel?

  34. @b.bence:

    csá

    attól függ melyik bétát rakod. de én kezdem ugy érezni h már olyan státuszban van a béta h már nem nagyon lehet downgradelni meg játszani vele mostmár érdemes várni 1 hónapot 2.2.1-el működve mint egy 3.0ás touch-al. de jadeye biztos tudja és tuti meg lehet csinálni.

    hajrá

  35. @tom kösz a tanácsot. Még azért várom a válaszokat. Jadeye, mint tapasztalt 3.0-s remélem meg tudja mondani

  36. @jadeye: erre mondta az öreg Garrison: ne feledd Eric, nincsenek hülye kérdések csak hülye gyerekek

  37. @b.bence, @tom: akkor pár szóban összefoglalva:

    Függetlenítés: amennyiben függetleníteni akarod, NE tedd fel a 3.0-át véletlenül sem. majd a dev-team kiadja a megfelelő progikat. ha gyári független, vagy nem akarod függetleníteni, akkor ez neked mindegy.

    Youtube: amennyiben legálisan, iTunes-szal aktiválod, csak akkor megy a YouTube. unofficial QuickPWN használatával a YouTube NEM megy!

    OS Downgrade: DFU-ban lehet downgrade-elni az OS-t 2.2.1-re. 3G iPhone esetén a végén hibaüzenet van, mert a baseband-et nem tudta írni, hiszen az hivatalosan nem downgrade-elhető. ezt a hibát hagyd figyelmen kívül, és a többit a quickpwn megoldja. az újabb baseband-ek szerencsére működnek 2.2.1 alatt. 2G iPhone esetén nincsen hibaüzenet, ott a baseband nem változott talán már 1.1.4 óta.

    Backup/Restore: 3.0-ás backup NEM állítható vissza 2.x-es rendszerre! 2.x-es backup visszaállítása lehetséges, de nem javasolt!

    Elrontás: ha gondot okoznak azok a kifejezések, hogy DFU, vagy zavarba jössz egy iTunes hibaüzenettől, és nem tudod megguglizni, akkor a saját érdeked, hogy NE is kezdj bele az egészbe.

    3.0 beta sajátosságok:
    – telepítés: beta 4 óta új iTunes kell (8.2.0.10 [b4] vagy 8.2.0.13 [b5]), ami ellenőrzi, hogy jogosult vagy-e telepíteni a beta-t, ehhez az kell, hogy a készülék UDID azonosítója fent legyen egy developer listán – vagy trükközhetsz az internetkapcsolat megszakításával a telepítés idejére;
    – aktiválás: quickpwn megcsinálja már a beta 5-öt is. egyébiránt iUtilities-szel a megfelelő plist-ek módosításával az iTunes átverhető, és aktiválja 2.2.1-ként. persze ez csak azoknak járható út, akik hivatalosan tudnak aktiválni (pl t-mobil vagy gyári független);
    – szinkronizálás: touch esetén a netkapcsolatot le kell nyomni szinkronizálás idejére, ha trükközve lett telepítve a beta. ha developer listán volt az eszköz, nincs szükség erre. iPhone szintén probléma nélkül szinkronizál, nem kell trükközni.

    letiltás? na ezt nem értem… ki tiltana le, és mit?

  38. @Jadeye: T-Mobile-os iPhone 3G-m van, nem szeretném függetleníteni.
    ezek szerint, ha jól értelmeztem, így megoldható:
    1. net ki
    2. iTunes-ban shift+restore a 3.0 beta 5-re.
    3. QuickPwn-nel jailbreak. iTunest bezárom.
    4. iUtilities-ben átírom 2.2.1-re az OS verziót és reboot.
    5. iTunes aktiválja nekem 2.2.1-ként

    vagy nem írom át 2.2.1-re és QuckPwn aktiválja. ebben az esetben nem működik a Youtube-om.

    letiltás alatt azt értem, hogy észreveszik, hogy a telefon nincs a developer listán és nem engedik hálózatra. pl. iTunes aktiváláskor. persze lehet, hogy ilyen nincs.

  39. az iránytűről annyit, hogy ha mozgásban vagy, a GPS alapján is pontos az irányjelzés. elég, ha csak 2 métert mégy. csak indulj el.

    de nincs gps a telóba…

  40. @b.bence: 3G esetén a quickpwn aktiválást nem javasolják. de a többi elvileg igen.

    @gps: ha nincs gps, akkor nincs elektronikus kompassz sem. innentől meg full tökmindegy. a 3G-ben van GPS. mozdulsz bármerre, van irányjelzés. az új telóban meg lesz kompassz, akkor meg álló helyzetben is irányhelyes lesz. ennyi. 2G esetén meg abszolút irreleváns erről beszélni, hiszen ez hardvereszköz, nem szoftver.


Add a Comment