fbpx Skip to content

Mai hírekben szó lesz a Skype frissüléséről és egy magyar fejlesztésű játékról.

Frissített Skype – jailbreakelt készülékeket nem támogatnak

Frissült a Skype, az 1.0.2-es verzióban egy üzenet fogad: „Ez a Skype verzió csak a nem módosított 2.2-es operációs rendszeren támogatott.” Ennek ellenére jailbreakelt készülékeken is működik.
Skype nyilvánvalóan azért rakta ezt az üzenetet a programba, mivel az előző verzió sok jailbreakelt készüléken a MobileSubstrate fájlból kifolyólag nem működött. A verzióban történt módosítások:
– javított támogatás azoknál a telefonszámoknál, amelyeknél nincs országkód,
– javították a hibakezelést azokban az esetekben, ahol havi előfizetés esetén vonalas vagy mobil hívás történt és nem jött össze a hívás,
– javították a problémát, mely akkor jelentkezett, ha új számlát akartak nyitni és egy hibás weboldalra történt az átirányítás,
– hibajavítás chat közbeni avatarra klikkeléskor (összeomlott az alkalmazás)

skypejailb

iTunnel 3D – egy magyar fejlesztésű játék

Egy magyar fejlesztőkből álló csapat, a Cloubble gárdája készíti az iTunnel 3D nevű alkalmazást.
A játék során egy csőben száguldasz és a különböző formájú kapukon keresztül kell minél messzebbre jutnod. Ha nekimész egynek, újra próbálkozhatsz, de kevesebb pontot kapsz. A teljes játékban 30 szint van, kedvcsinálónak lesz egy Lite verzió is, amelyben egy szintet kell teljesítened.
Pontos megjelenési időpont nem ismert, de már nem kell sokat várni. Addig is jöjjön egy videó.

Olvasd el a hozzászólásokat is

45 Comments

  1. Nagyon jó ez a játék!!!
    Ezek mit olgozhattak rajta…:D
    Le a kalappal!

  2. Ennek a játéknak ismerem az eredetiét, pc-n toltam is sokat. Valami kis flash játék volt, elég minimál grafikával. Ez azért kidolgozottabb.

    A Skype-os figyelmeztetés meg LOL 🙂

  3. igen egy kicsit gáz, hogy nem eredeti a játék alapötlete… de ettől még hajrá, csak nehogy baj legyen belőle 🙂

  4. Azzal mennyit nyomtam:)

  5. én is sokat toltam, és ahhoz kifejezetten illet a minimal grafika… ami nem is volt annyira kidolgozatlan… szerintem…

  6. Kiderült egyébként, hogy nem a MobileSubstrate a felelős a kilépésért, hanem azok a programok, amik hibásan használják. Pl: Intelliscreen meg Mobilelog. Az előbbinek már van olyan változata, ami támogatja a skype DRM-jét. A Cydia főoldalán van erről egy magyarázó leírás, meg egy lista azokról a programokról, amik a kilépést okozzák. Az Intelliscreen van eddig egyedül lehúzva.

  7. Végre egy magyar játék, ami még jónak is néz ki 🙂 Egyből írunk róla tesztet, amint a “kezünk” ügyébe kerül!

  8. Naz ilyen game-t imádom:) Tipikus.. autóban lefelénézős, beszédülős behányós:)))

    OFF kérdés: 2.2.1 szoftverre való frissítés után már nem fagy a böngészőm!!!
    Viszont FAGY az egész telefon. ÁLLANDÓAN… beszélgetés végén fekete marad a kijelző és újra kell indítani, háttérkép váltás közben… bármikor… RANDOM…
    Valakinek hasonló??? Dzsélbrék, magyar meg szokásos népszerű stuffko vannak rajta… HELP PLS!!!

  9. @nkAAA: most a hányásra, vagy hogy fagyok?:D

  10. Nem lehet ezt a figyelmeztetést kiszedni?

  11. @gabo007: Csak 1x írja ki ezt a figyelmeztetést.

    @hurricane: Tuti valami háttérben futó program okozza a galibát.

  12. @Ace: mivel lehet kideríteni???

  13. @hurricane: Nincs fenn véletlenül a videoháttér alkalmazás? Nálam az csinált ilyet és hiába szedtem le, ugyanúgy lassult, vissza kellett tenni, kikapcsolni és úgy leszedni. Tehát csak az van, hogy elkezded egyesével leszedni az alkalmazásokat, amiket nemrég tettél fel.

  14. @Ace: nincs . winterboardban is kikapcsoltam mindent. intelliscreent leszedtem… és miközben ezt a HSZ-t írom.. beléptem még a Cydiába.. leszedni a MyBattery programot.. és megint fagyás… Olyan igazi Windows feeling..:) minden előrejelzés és lassulás nélkül.. egyből JÉG..:(

  15. valaki tudja hogy miért nem müködik a skype nálam mióta fenn van ez a mobile subtanc szarság?

  16. 🙂

    ööö Közvéleménykutatás: kinek mennyi a szabad memória egy sima boot után???

    nekem 30.. ami régen 50 volt..:(

  17. 26 🙂

  18. nekem csak 18.

    a skype nekem is idiotan viselkedik. betudok jelentkezni,de amikor rabökök egy nevre hogy chatelni hivjam,akkor kifagy. fingom sincs miert.leszedtem minden progit,de ekkor is.

  19. Mennyi/hány “oldalnyi” “felesleges” app van fenn nektek hogy csak annyi a memóriátok? (O_O)

  20. az en Iphone 3G-m csak 8GB-os.26 telepitett program van plusz Skype na meg Aiglemesenger csomag. ezen felül 78 mp3 es 12 videoklipp meg egy teljes film.

  21. csak nalam az a baj pluszba hogy mindent az OS memoriara rakosgat.

    jelenlleg ezt irja infonak:

    Free: 7,10MB
    Wired: 31,13MB
    Active:23,96MB
    Inactive: 11,77MB
    Page Ins : 137,82MB
    Page Outs: 0,19 MB

    Dev/ disk 426MB Used, 33MB Available, 92% Capacity

  22. Bocsi a kezdő kérdésér de ezt hol tom megnézni ? : D

  23. ehez külön program kell. neve System. ez megmondja a memoriat,procesort,halozati adatokat. ideertve az Edge-wifi adatokat is,akumlator adatokat.

  24. vagy Cydiaban a a Manage opcio alatt is meglehet nezni,de az nem ad sok infot.

  25. És honnan tom leszedni? (systemet)

  26. http://data.hu/get/1337901/Saved_Games.rar.html

    pl ezzel letudod szedni. ez angol nyelvü program,de kinai oldalrol tölt mindent. termeszetesen a jatekok programok mind angolul vannak kiirva es ezen a nyelven is futnak. ehez azomban JB telefon kell.tehat gyari telefonra nem megy fel a PandaDemon telepitö,csak ha elötte a JailBroken megvolt. tehat felkell törni a telefont hozza.nem mint a tojast! 🙂

  27. @hurricane: Reboot után SBSettings szerint szabad memória: 50MB. Kb 7db Cydia progi, meg 12 AppStore-os. Rendszerpartíción az 500 megából 227 szabad.
    @sztar1: A System/Library/Textinput és/vagy a System/Library/KeyboardDictionaries mappák tartalma egy az egyben törölhető, cserébe felszabadul egy csomó helyed (kb 130mega, ha jól emlékszem).

  28. Valaki tudna nekem segíteni. Szval jailbreakelt iphoneom amikor skype on hívok wifin keresztül akkor 30-40 másodpercig tudok beszélgetni majd kilép a skypeból. Próbáltam MobileSubstrate-el meg anélkül is de nem jó sehogy.

    Segítségeteket előr eis köszönöm.

    Üdvözkettel: egy szifon.com rajongó

  29. A 32.-hez csatlakozom én is. Valaki (nálam tapasztaltabb), leírhatná a Skype trükköket. Nem sorolom fel ,hogy miket próbáltam, konkluzió: Nem működik! Jól!
    Ezzel a 102-es változattal sem.

    Üdv, köszönöm!!

  30. @iNigga:

    köszi az infot. tenyleg lett nemi plusz hely. eröl nem tudtam.

  31. Nem a mobilesubstrate a gond. A következő alkalmazások egyike okozza a gondot:

    – IntelliScreen (A legújabb változattal már nincs gond, de ahhoz még crack nincs)
    – mAdvLock
    – mCoolPhone
    – MobileHook
    – MobileLog/iLog
    – Rock Exenstions

  32. A Skype nekem is olyat csinál, hogy ha rábökök egy névre akkor kilép!De csak ha arra az egy névre bökök rá.Mindenki másnál beadja,hogy mit lehet csinálni(chat vagy call).Érdekes.

  33. Sziasztok,

    A skypról leírnám a tapasztalataimat röviden:
    Az első Skype (1.0.1) változat tökéletesen működik a telefonomon, természetesen kellett a mobilsubstrate update hozzá és mivel 3G-n is használom, a Voipover3g is (cydia!).
    Felraktam tegnap az újat (1.0.2) és csak egyetlen dolgot vettem észre:
    A háttérben sokkal kevésbé tartja magát a memóriában mint az 1.0.1-es változat, vagyis a legkisebb memoria ingadozásra bezárja magát (vagy a endszer zárja be). Vélhetően módosítottak a prioritásán, ami azt eredményezi, hogyha fogyóban van amemória az elsők között lépteti ki a rendszer a futó programok közül. Végül visszakerült az 1.0.1-es, az tökéletesen fut akár egész napa háttérben nekem, úgy hogy közben több alkalmazást is betöltök.

    Még egy észrevétel: Ugyan elindul, de nagyon instabil, lefagy stb 2.1-es rendszeren a skype. Az első indításnál ki is írja, hogy 2.2 kell neki. Akinek ilyen van, ajánlom a legalább 2.2 re az upgrade-t.
    E.

  34. @Ace: Az Intelliscreent leszedtem tegnap… és azóta viszonylag stabil. 1x volt egy újraindulása… de megy.:)

    Várjuk a szifonszorszban az új Intelliscreen-t:)

    Skype: ööö nálam folyamatosan kilép. Szinte bármire. Eddig használhatatlan.
    @Edu: ez a mobilsubstrate azt tudja, hogy 3g-vel is megy a hang? hmmm mindig tanul az ember.:D

    Ui.: kellene egy cset vagy ilyesmi.. olyan szifonos.:D

  35. @hurricane: Nem egészen, a mobilesubstrate olyan programokhoz kell, mint pl a Winterboard, ami kódot futtathat a Sprinboard-on. Namost ha egy ilyan program lefagy akkor jön a mobilesubstrate, ami lehetővé teszi, hogy nem omoljon össze az egész rendszer. Hogy a skype-nak mi köze van hozzá azt pontosan nem tudom, mindenesetre korábban ezzel, illetve az ezt használó pár programmal volt gond. A cydiában a főoldalon van is egy pár oldalas kis szösszenet erről, amiben Saurik leírja, hogy ő a maga részéről kijavította az alap mobilesubstrate programot, de az erre épülő egyéb programokat már nem tudja, hiszen ezeket nem ő írta.
    Ahhoz hogy menjen a 3G-n a hang mindenképpen jailbreakelt tel kell, a legfrisebb mobilesubstrate és VoipOver3G programokkal.
    E.

  36. @Edu: TENX! Működik!!:))

    Kérdés: Ifonos Skype-on is megcsinálható az, hogy ha online vagyok (3G-vel mindig;) ) akkor egy SkypeStátuszGomb jelenjen meg a weboldalamon és hívhasson aki akar?:D –> http://www.skype.com/intl/en/share/buttons/

  37. Az iPhone-os skype nem különbözik elvileg a számítógépestől, vagyis, ha azzal online vagy, akkor Skypon keresztül bárki hívhat, ha ez engedélyezve van. A Státusz gomb gondolom ha beilleszted a weblapodra ugyanúgy érzékeli majd ha online vagy.
    Bónuszként még annyit a 3G Skype-oláshoz írnék, hogy én még a backgrounder nevű programot is használom, és gyakorlatilag bármit csinálhatok a telefonnal, a Skype a háttérben ott van, elérhető vagyok, és hívhatnak. Sajnos ha a háttérben van a skype akkor az üzeneteket nem jellzi, de a hanghívást igen.
    E.

  38. @Edu: hmm na igen.. de elvileg abban van egy olyan kapcsoló ahol ezt engedélyezni lehet… mármint hogy láthatnak online… itt hogy csinálható meg?

  39. Itt ugyanúgy, bemész a “my info” menübe és beállítod, hogy mi az online státuszod (online, away, do not disturb, invisible, offline).
    E.

  40. Sziasztok!
    Van egy jó hírem! Megjelent a lite verzió…..letölthető! Biztos forrásból tudom, hogy pár hét és megjelenik a fizetős….:D:D:D

  41. Mármint…iTunnel 3D


Add a Comment