fbpx Skip to content

A hírekben szó lesz az EU mobil VOIP érdekében történő fellépésről, az új készülékek körül kialakult számháborúról és a májusi Pre indulásról.

Európai Bizottság fellép a mobil VOIP-ért

A legtöbb európai mobil távközlési cég maga dönti el, hogy engedélyezi-e hálózatában a VOIP programok használatát. A német T-mobile abszolút letiltotta és ez az EU Távközlési biztosában, Viviane Redingben kiverte a biztosítékot. Elmondása szerint fel kell lépni az ilyen piaci erőfölénnyel szemben, és szabad utat kell adni az innovatív szolgáltatásoknak. Már el is készített egy tervezetet, amely szabad utat nyitna a mobiltelefonos VOIP-nak. Reding trösztellenes vádakkal is illette a T-mobile-t a korlátozás miatt.
Reméljük az esetleges határozat következtében törvényes keretek között lesz a VOIP használható, és az egész hercehurcából a fogyasztók kerülnek ki győztesen.
skype3

Már három új telefonnál tartunk

Úgy látszik, ahogy közeledik a júniusi WWDC időpontja, az internetes újságok egymásra licitálnak a bemutatandó új modellek számában. Most éppen háromnál tartunk. Egy kínai lap szerint lesz egy 2.75G (EDGE) verzió, egy módosított 3G verzió és egy Kínának szánt modell (CDMA).
Személy szerint az EDGE-s modellt valószínűtlennek tartom. Szerényebb anyagi lehetőségekkel megáldott embereknek bizonyára jól jönne a készülék, de az Apple még sohasem lépett vissza a termékskálán. Ennyi erővel az eBayen is meg lehet vásárolni a készüléket.
Mindenesetre júniusban kiderül az igazság.
iphonex3

Májusban jöhet a Palm Pre

A Phone News szerint az amerikai mobil távközlési cég, a Sprint saját üzletinek kiadott belső feljegyzésében minden ügyfeles dolgozónak májusra szabadság tilalmat léptetett életbe, mivel ekkorra tehető a Palm Pre indulása. Az ügyintézők oktatását már el is kezdték.
Két tervezett indulási időpont van. Az egyik változat szerint az üzletek április végén, május elején kapják meg a készülékeket és május 17-el indulhat az értékesítés. Második esetben, ha a kívántnál csak kevesebb darabszámot szállítanak le, akkor az indulás június 29-re tolódna ki, mivel teljesen ki akarják elégíteni az igényeket.
Júniusi indulás összecsúszna az új iPhone bemutatkozásával. Tavaly a 3G-t június 9-én jelentették be és július 11-én indult a forgalmazás. Palm szempontjából üzletpolitikailag jobb lenne a májusi indulás, de meglátjuk addigra tudnak-e eleget gyártani belőle.
pre

Olvasd el a hozzászólásokat is

26 Comments

  1. jaj de szép nyarunk lesz :DDD
    személy szerint én elvinnék egy ilyen kis palmot mongyuk egy hónapra, hogy az alatt egy kis videóanyagot összedobhassak arrol hogy miért is jobb ennél az iphone, mindenesetre elég pofás kivülröl azt valljuk be

  2. Ha már a palm kinézeténél tartunk, sztem marha csúnya…
    Úgy néz ki mint valami kikloffolt karaj… és duci

  3. Fujj de ronda ez a Palm Pre.Am mivel tud ez többet mint a szifon?Hát ilyenér biztos nem adnék pénzt akkor inkább G1 Android.

  4. Valahol írtak róla egy cikket. Ha tényleg fogja tudni, akkor nem egy buta kis készülék. De hát nem UIQ és nem MAC.

  5. Hat igen itt a kerdes az hogy tenyleg jobb annyival hogy a regit lecsreljem? Azt eleg nehez elore megmondani hogy ez palm mennyire lessz aktualis hardweresen szoftveresen. En biztos idegbajt kapnek ha kiderulne hogy nem jobbat vettem hanem rosszabbat!

  6. Off:Melyik eredeti firmwaret tegyem fel, ha szervizbe kell vinnem a szifont?Csak hogy passzoljon hozzá a 02.28.00-ás baseband!Előre is köszönöm a választ!Jöhet email-ben is: [email protected]
    Jocky

  7. Lenne egy kérdésem ami fontos nagyon!
    Az hogy van egy levegöbuborék a képernyöm alatt ès a fulesem is elromlott ès gondoltam rászánom magam egy ket hét hatha megcsinaljak gariba ez is kérdéses DE restore kell??!! Felvan törve ès ez baj help

  8. @jocky: 2.2

  9. Szkjúzmí uraim!

    De meg kell kérdeznem, hogy Wake on Lan létezik iPhone-ra?
    http://wakeonlan.me/ ezzel próbálkoztam, kb kétszer sikerült is – nem tudom hogy, de azóta semmi…

  10. Warnen- Létezik külön program is rá appstoreban, a nevét nem tudom, de láttam már. Keress rá appstoreban!

  11. Jó lenne tudni a progi nevét, tuti vevő lennék rá!

  12. @miki315: Thx!

  13. @Daneealama: az Android se tud lényegében többet a szifonnál.. 🙂

  14. Hát a Palm csak egy koppintás sokkal rondább kinézetbe pfuj !!!

  15. @Daneealama:
    G1 sokkal kezdetlegesebb mint a Pré
    Pré vs 3g arra meg azt mondom h Pré
    Uj iPhone vs Pré arra meg latatlanban azt h Uj iPhone

  16. @asbi:
    mi tud többet a szifonnál? valószínüleg az utódjalesz az egyetlen aki képes felülmúlni 😛
    szerintem abszolót nem klón a palm pre, csak egy gyenge próbálkozás,de akármit is mondotok szerintem pofásan fest :]

  17. Hali!

    Ez furcsa, nem tudok login-olni szifonról. 🙂

    Én társulok xboxman-hez, szerintem is egész jól néz ki, bár inkább nézném sima pda-nak, mint telefonnak. Azért ha kijön, tuti elmegyek nyomkodni egy kicsit. 🙂
    Lehet tudni, h melyik szolgáltatónál lesz kapható?

  18. Palm tré

  19. Plam emlékeztet a régi nokia 6600-ra. Ugyan az a tojás alak.

  20. @csabiuvb: Szerintem inkább szappan.

    Egyébként, ahogy Dezs is írta, ha tényleg annyit fog tudni, amennyit igérnek, nem lesz az rossz. De én akkor is a next gen szifonra spórolok 🙂

  21. …SZAPPAlm… 😀

  22. @jocky: teljesen mind1, mivel az iphonet nem javítják, hanem ha megállapítják a garanciaigény jogosságát, akkor cserélik egy az egyben:)

  23. @jocky:
    es szerviz utan nagy valoszinuseggel a legujabb baseband lesz rajta, viszlat yellowsnow

  24. Hali.
    Elnézést az offért, csak telefonvétel előtt állok, és hiányosak az ismereteim.
    Annyi lenne a kérdésem, hogyha olyan tlefont veszek ami külföldi és csak külföldi hálózat kártyáját fogadja el, azzal is meg lehet oldani, hogy problémamentesen működjön itthon akármelyik hálózat sim kártyájával?
    előre is köszi, és mégegyszer bocs a nem idevágó kérdésért.

  25. Csak tisztánlátás végett….a palm pré egyelőre 3G EVDO Rev A rendszerü lesz az amerikai Spring kínálatában, hogy mi is az EVDO ime egy kis olvasnivaló: http://www.evdoinfo.com/content/view/37/61/
    röviden, GSM hálózatban nem használható…. Vannak pletykák, hogy elérhető lesz az év végén GSM telefonként is, de addig már az új szifon is már szinte fél éves lesz….egyelőre tehát számunkra nem is létezik (kivéve Románia ahol van EVDO hálózat ZAPP néven)

  26. @ezsiga: Igen, ez így van, de a Sprintnek 1-2 hónap exkluzív joga van az árusításra, utána lesz belőle UMTS. Az EVDO Rev A is GSM, a telefonnak nem a beszéd hanem az adatkommunikációs protokollja és megoldása különbözik. Az EVDO Rev A-t akarták a 2.75G utódjának, de UMTS lett belőle, szerencsére, mert az EVDO Rev A nem tud többet 7.2 Mbs-nál a gyakorlatban, a HSUPA legújabb verziója pedig igen (14.4 Mbs). SZÓVAL:
    ahogy már máshol is leírtam a harveres rész igen JÓ, sokkal jobb mint iphone 3G, míg abban v11-es ARM van 420Mhz-re lelassítva, abban egy “kvázi” 12.generációs ARM Cortex 800Mhz-es proci van, teljes sebességen, és a grafikai koproci is egy generációval jobb és kétmagú, mivel az oprendszer egy módosítitt linux aminek a kernelét jól átírták és a legalapvetőbb szinten támogatja a javat (gyakorlatilag egy a javara nagyon hasonló, CSS, net, C++ és Java standardok alapján megírt rendkívül objektumorientált nyelven kell progikat írni, ezért nem tart sokáig a dolog, ráadásul a Classic környezettel a MacOS X első kiadásaihoz hasonlóan gyakorlatilag az eredeti harvernél is gyorsabban képes futtatni a régi PalmOS verzióra megírt összes progit.) nem lesz ez annyira rossz, csak szerintem a Palm ígyis-úgyis csődbemegy, egyébként a Palm tulajának van tulajdonrésze a Research In Motion-ben is (Amerikában a RIM Blackberry SOKKAL népszerűbb SAJNOS mint az iphone), videókat lehet nézni a Palmról működés közben is.
    Ja, xsellize-on van is egy cikk: egy rendezvényen volt egy pár, akik beta-tesztelték a Palm Pre-t, egyáltalán nem voltak elájulva tőle.
    Az Applenek inkább az új és hamarosan megjelenő Balckberrytől kell félie.

    (Elnézést a rettenetes tördelésért, fáradt vagyok)


Add a Comment