fbpx Skip to content

Bizony-bizony a Yahoo több fronton is támad az iPhone harcmezején, hiszen egyből 2 meglepetéssel is jelentkezik nagy kedvenc telefonunkra.

Az első a Yahoo Messenger, ami ha igazak a pletykák akkor rövid időn belül elérhetővé válik. Jöjjön is hát egy hangulatkeltő videó a hivatalos blogról:


A másik meglepi egy könnyedén kezelhető Yahoo-program, ami a legfontosabb netes szolgáltatásokat foglalja magába. Ezek pedig a következők:

– Yahoo! oneSearch
– a legfrissebb hírek és hírforrások
– Yahoo! Mail, Gmail, AOL Mail és Hotmail kezelése
– státusz és fotófrissítési lehetőségek a Facebookhoz, Twitterhez, MySpacehez, Bebohoz, Friendsterhez stb.
– RSS-program (a My Yahoo!-t is beleértve)
– honlapok, sporthírek, horoszkópok, moziműsorok etc.

Az app már ingyenesen letölthető az AppStoreból!

Olvasd el a hozzászólásokat is

62 Comments

  1. 1. 🙂 ja, sztem ne hagyjuk ki a gyárilag beépulo nagyon hasznos kis idojaras proginkat. ha jol tudom, az is yahoo

  2. Bezony és még a tőzsdés cumó is, bár én már kilőttem sbssettingssel

  3. ezt a videot mivel csinállják?
    ugyértem milyen progival

  4. @nkAAA: Én a tőzsdét, az itunes store-t és a külön mobileaddressbook-ot egyenesen töröltem. Az első 2-t úgyse használom, a harmadik meg elérhető a telefon menüből, gondoltam akkor minek foglalja a helyet.

  5. @iNigga: Hogy lehet törölni eredeti programot iPhone-ról? Applications mappából letörlöm és kész?

  6. Sziasztok! kicsit szórakoztam a cydiában és valahogy eltüntettem a winterboard-ot. Hogy tudom ismét vissza varázsolni,mert eltűnt az összes beépülő csicsa a telefonomról és így nagyon gáz. Előre is köszi! És DetoX kérdésére a válasz is érdekelne. 🙂 Nagyon köszi!

  7. @DetoX: SBSettings-szel “lekapcsolod” őket. én is eltűntettem a nem használt ikonokat

  8. @Mateo87: Kössz szépen, eddig nem is néztem bele SBSettings beállításaiba, csak a Processes-t, meg a wifi/3g kapcsolóit használtam 🙂
    De ez így nagyon jó, fele eredeti progit lekapcsoltam, mert alternatívokat használtam eddig is helyettük, csak feleslegesen voltak ott.

  9. @DetoX: Bocs de nem volt időm nézni az oldalt. Én winscp-vel szépen kitöröltem az applications mappából a mobilestore.app-ot, a mobileaddressbook.app-ot meg a stocks.app-ot. A kamerát meg az sms-t én is csak hide-oltam sbsettings-el, jobb ha azok megvannak, de a többi csak a helyet foglalja. Ugyanígy kitöröltem mindenhonnan 13 abszolút felesleges nyelv .lproj mappáit. Plusz ugye az összes textinput-ot, és így már egész sok helyem van.

  10. @agentjr: Esetleg telepítsd újra? (keress rá, aztán install)

  11. @iNigga: Persze, az a legjobb, ha siman letörlöd az Applications könyvtárból őket T-Pottal, utána Respring és kész, az SBSettings a libhideot használja az ikonok elrejtésére, ha nem használsz egy prorgramot, csak töröld le, én detto ugyanazokat letöröltem, mint iNigga. Ha biteSMS-t használsz – én azt – (szerintem az iRealSMS-sel is ugyanez a helyzet), és nem akarsz a gagyi beépítettel foglalkozni, akkor egész nyugodtan letörölheted a mobileSMS.app-at is, ha be van állítva a default sms a progikban, én már így használom kb. 3 hónapja, szerintem sokkal gyorsabb. A winterboard azért még mindig belassul a nagy .png fájloktól, ha valakinek hasonló baja volt, akkor a pngcrusshal be lehet tömöríteni az ikonok fájljait. Egyébként, ha átírja az ember a /System/Library/LaunchDeamons-ban a .plistekben a daemonok futtatási paramétereit, és kitörli a rendszerből a többi beépített nyelvet – nem tudom, én csak az angolt és a magyart hagytam meg – sokkal gyorsabb lesz a teló. Csodálom, hogy csak néhány cikk van ezzel kapcsolatban a neten, de mind1. Én kikísérleteztem – plussz utánaolvastam, mit és mire érdemes megváltoztatni, kb. 4-5 darab az Apple daemonjaiból teljességgel feleslegesen fut KeepAlive módban, a syslogd-t pedig egyenesen le lehet kapcsolni, ami után sokkal gyorsabb a programok indulása, vagy az update-ot, ami tökéletes OnDemandben is… – , akkor simán és bármiféle gond nélkül kaphatsz egy hipergyors, jailbreakelt iphone-t boot után SBSettingssel 68 Mb szabad memóriával… (és közben fent van a mobilesubstrateben a winterboard, biteSMS, iRealQuickSMS, LockCalendar, Clippy, Backgrounder, SBSettings, UAFaker, PreferenceLoader, és a VoIPover3G .dylib-jei).

  12. @iNigga: Csak most frissítettem az oldalt, látom, csak ismételtem a nyelvek kitörlésének hasznosságával iNiggát… Jaja, textinputok feleslegesek, én a UIKit frameworkből töröltem az Emoji keyboardot is, én nem használom, úgyis csak iphone-ok között működik, és más program nem függ tőle, ugyanígy felesleg a kb. 60 féle egyéb nyelvű billentyűzet, a beépített háttérképek jó része, a beépített csengőhangok jó része… Ha mindent kitöröl az ember egész szellős lesz a rendszerpartíció – nekem cydia és mindenféle szükséges rendszerkomponens után 337 Mb szabad helyem van.

  13. @bzolkaa: Pár linket dobhatnál, érdekelne engem is, hogy mivel lehet még gyorsítani.

  14. @iNigga: Hát, akkor inkább ide gyors összefoglalom, mondom, egy része saját “eredmény”:

    Tudom, a winterboard elvileg nagyon kevés erőforrást igényel, ez így is van, de itt nem a RAM-ról van csak szó, hanem hogy telepítés vagy nagyobb témák után egyszerűen lag-ek lesznek a springboardban, de ha kicsit összébb nyomjuk a témákat, azért gyorsabb lesz minden:
    pngcrush: ezen a linken találod meg, egy GNU project – http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=1689, kicsit össze tudja nyomni a .png fájlok méretét – veszteség nélkül. Ugye az iPhone nem szabványos .png headereket használ, mert a header tömörített, ha T-Pot-ot használ az ember, akkor persze ezt észre se veszi, mert a T-Pot lefordítja a pngket is a szabványosra – egyébként az iphone tökéletesen boldogul a beépített progijain belül is a szabványos pngkkel, felesleges visszafordítani a fájlokat, de van rá mód (valami png shop talán a neve, nem emlékszek). Ha egy témán belül minden képet pngcrusholsz, akkor az eredeti mérettől függően akár 20%,25%-kal is kisebb lesz a végső összméret. Egyébként parancssori, én -brute -reduce -l 9 -m0 -f 0 paraméterekkel szoktam kiadni, meg új kiterjesztéssel. Ugyan nem mértem semmit le, de szerintem gyorsabb lett a rendszer.

    Másik dolog: minél kevesebb fájlból áll egy winterboard téma, annál kevésbé lassítja a rendszert:
    A billentyűzet: én egy billentyűzetet találtam (Glossy keyboard a cydiában), amit tetszik is, eszem ágában sincs másmilyet felrakni később se, úgyhogy felülírtam vele az eredeti szürke billentyűzetet. Ennek annyi a haszna, hogy ha még felraktam billentyűzetet is a winterboardba, akkor én úgy vettem észre, hogy lassabb a beépített billentyűzethez képest a megjelenítése, felbukkanása a “winterboardos” billentyűzetnek. Persze ez nem sok idő, de engem zavart. Van megoldás: leszeded cydiából a billentyűzetet, és lemented a wincsire T-Pottal vagy SSHval a /System/Library/Frameworks/UIKit.frameworkből a KB-Common.artwork és KB-Latin.artwork és Other.artwork-öt. Ezek tartalmazzák a User Interface képeket, gyakorlatilag minden olyan dolgot, ami a winterboard témák könyvtáraiban a UIImages könyvtárban van…. De ezek a fájlok kb 3sec alatt kitömöríthetőek. (kb 700 darab png lesz a 3 artworkből) – progi hozzá: http://www.modmyi.com/forums/skinning-themes-discussion/425091-new-iphoneshop-1-22-supports-all-2-2-artwork.html -egy egyszerű export.bat indítása után az adott artworkök tartalma a megfelelő könyvtárakba kerül, utána megkeresed hogy neked tetsző billentyűzet téma fájljai hol vannak és felülírod őket (a billentyűzet egy része a KB-Common, egy része a KB-Latin artworkben van, de a szétválasztás betűrendi, egy adott fájlnévig mind a Commonban majd utána mind a Latinba jön…), utána import.bat, létrehozza a fájlokat, és vissza lehet másolni, respring és kész is.
    Ha valakit zavar az lockscreen óra mögötti szürke sáv – engem igen – vagy a page dotokból más tetszene, akkor azokat is nyugodtan felül lehet írni, csak arra kell vigyázni hogy pixelszámra ugyanannyi legyen az új png mérete is, mint az eredetié – ehhez az Other. artworköt kell kitömöríteni.
    Szóval gyakorlatilag ha nem olyan vagy, hogy mindig változtatgatsz a témákon – max a háttéren és az ikonokon – akkor ezeket nyugodtan bele lehet integrálni a rendszerfájlokba, gyorsabb lesz tőle a megjelenítés – legalábbis én ezt vettem észre.

  15. Másik hasznos program: iPhoneTunnel – a legfrisebb verziót reg után az ispazio weboldaláról lehet leszedni, kitűnő program, már kétszer mentett meg a restoretól, ugyanis ha a springboard vagy egyéb más daemon miatt nem akar bebootolni a teló, és leáll a boot a fehér alma logónál, de fent van a rendszerben az openssh, akkor meg lehet próbálni ezt, ez a kis progi az openssh-t elindítja a telón, majd azt használja, hogy csatlakozzunk a telóra, nem kell wifi, usbn működik az egész, és persze ha valakinek nincs otthon wifi de jogosultságot akar állítani akkor is tökéletes, belépés utána elindítható a putty vagy a WinSCP, rooton fog menni minden.
    A legfrisebb verzió a 2.0.

  16. na, jól összekeveredtek a hozzászólásaim, elnézést….

  17. Mondj mely számú hozzászólásokat töröljem… egyébként hosszú volt és moderációba tette, ilyenkor nekem kell engedélyezem.

  18. visszatérve a daemonokra: 1. a bluetooth – én az iphone bluetoothát még életemben nem használtam, szerintem nem is fogom, fájlküldésre ott a file2mail, sztereó bluetooth headsetem nincs, de nem is akarok, majd az őj 3.0-val biztosan ki fogjuk használni. A BTServer a daemonja, kikapcsolni nem lehet (disabled true), mert a rendszer állandóan ellenőrzi működik-e. Viszont tökételetesen műkszik KeepAlive helyett falseban is, és ugyan nem néztem hogy jelent-e valami energiamegtakarítást, de nem értem, minek megy a bluetooth chip a telefonban deepsleep módban, ha nem is használom-

  19. ha megnézed az etc könyvtárat a telón (vagy symlinkcsinálás után private var etc talán) ott van egy bluetool nevű alkönyvtár, abban a telefon típusának megfelelően meg lehet nyitni a scripteket amik irányítják a chipet, az iphone 3g-nél a BTServer (ami egyébként csak annyit csinal hogy kiadja a parancsot a script futtatásra) az 1.2-es deepsleep scriptet, editorral az end elé oda lehet biggyeszteni a parancsokhoz egy power off-ot, nem tudom minek működjön a chip ha nem használom – a poén az, hogy a bluetooth bekapcsolás ettől gyakorlatilag nem lesz lassabb és addig se fogyasztja a chip az áramot – bár gondolom nem sokat eszik, de nekem akkor se működjön ha nem kell…

  20. admin, a 14.-es hozzászólás volt a hosszú, azt tagoltam szét…

  21. mindjárt nézem hogy melyikek feleslegesek

  22. @admin: A 16, 17, 18, 20, és 21. sorszámút törölheted! köszönöm

  23. Az apple egy netes leírása szerint az iphone OS számára is ugyanaz a OnDemand és a KeepAlive, ezt elvileg a Mac OS X 10.4-ben vagy 10.3-ban hozták be, de az iphoneon ez mégse így van, nem véletlen hogy az apple a saját daemonjainál se ugyanazt használja a kettő közül… Szóval OnDemand true-ban a launchd a daemont bootnál be se tölti, csak ha valamilyen processnek szüksége van rá és kéri (ki lehet kötni a launchd-nek, hogy milyen körülmények között indítsa egyébként, de ez azért bonyolultabb…)

  24. @bzolkaa: Ezek érdekes dolgok, lehet 1 külön cikket megérne, ha van rá időd és energiád, akkor dobj 1 emailt a fenti mailcímre és akkor szívesen kirakom cikkbe.

  25. ha egy plist editorral nekimegy az ember a .plist fájloknak a /System/Library/LaunchDaemons/ könyvtárban akkor elég sok ramot össze lehet spórolni… (apropó, plist editor: egyszerű, gyors,, ingyenes, és ez talán az egyik legjobb is, ráadásul tud konvertálni xml és binary formátumú plist között, ja és windowsos, nem tudom volt-e már a blogon valamikor, ha igen, akkor elnézést: egy qlmiao nevű emberke csinálta, a weiphone.com blogján találtam, koreai, de itt a fórumoldal google translationös verziója: http://translate.google.com/translate?hl=en&langpair=zh_CN|en&u=http://www.weiphone.com/thread-96170-1-1.html, az egész egy 70 kbos progi, és nagyon jó.)

  26. @admin: hát lehet, hogy jobb lenne, belekezdtem, de túl hosszú lesz….

  27. @bzolkaa: Én az iPodRobot plist editort használom. Ingyenes, és konvertálás nélkül megjelenít bármilyen .plist, vagy .strings fájlt. Linket ugyan most fejből nem tudok hozzá, de google talál letöltési oldalt hozzá.
    És ha van rá energiád, tényleg dobj össze egy cikket. Akik értik amit leírsz, azok örülni fognak, akik meg nem azok meg majd vagy millió kérdést tesznek fel, vagy simán megfektetik a telót néhány rossz plist szerkesztéssel 😀

  28. @bzolkaa: az sose baj 😀 csak képekkel kell vegyíteni 🙂

  29. szó, ami szó, a felesleges daemonok: syslogd, ha csak valaki nem programozó nem hiszem hogy hasznát venné, egyébként a hibák észlelése és leírása ettől függetlenül is fut, azt a CrashHouseKeeper és a DumpBaseband, DumpPanic irányítja, tehát gyakorlatilag két “logprogi” fut az iphoneon, úgyhogy vagy bele lehet írni plist editorral a com.apple.syslod.plist elejére, a “” után, hogy “Disabled” vagy elindítani egy terminált vagy puttyot és su root után kiadni hogy launchd unload -w /System/Library/LauchDaemons/com.apple.syslogd.plist és kész is, többet nem töltődik be – azért a biztonság kedvéért csináltam hozzá bosspref kapcsolót, azzal mondjuk egyszerűbb is.

  30. na jó, akkor megpróbálok valamit összedobni, bár az tuti nem ma lesz… 😀 de örülök a kedvező fogadtatásnak… Köszönöm a linkeket! 🙂 iNigga, a bátorságnak azért volt ára – azért kb 3-4szer csesztem el a telót, de legalább ez újra nem fordul elő….

  31. @admin: admin, a  cydiában van egy gTxtEdit nevű gUI a terminalos parancshoz, fantasztikus kis progi, kitűnő plist és egyéb egyszerű fájlok szerkesztésére, de persze csak az xmlt tudja csak szerkeszteni, viszont azt se kell nem a telón konvertálni ha nem akarod, mert saurik beletette a cydiás alapcsomagba a plutil nevű parancsot csak root legyen a user, ráadásul pl. a LaunchDaemons könyvtár esetén ki lehet adni *.plist-el is 🙂

  32. ja, macosx-re TextWrangler- hiperjó kis plist editor progi, akinek kell van crack is…

  33. @admin: admin, ha a hozzászólásba írni akarok paraméteres cuccot, pl. key /key a KeepAlive mellé, akkor azt hogy lehet? Azt hittem, ha idézőjelbe teszem jó lesz, de most látom, mégse…

  34. @bzolkaa: Hátő developer kolléga az illetékes ebben, sztem erre nincs felkészülve a blog 😀

  35. szóval az OnDemand true-nak annyi előnye van, hogy ha játszani akar az ember – mondjuk egy Fieldrunners-t – akkor kell neki a memória, ha előtte lefuttat egy freememoryt, vagy MemoryInfo-t (ez ugye 35MB szabadot csinál) akkor azok bezárnak mindent, amit tudnak – illetve a FreeMemory nem, csak a MemoryInfo, és lám lesz 35Mb. De ha az ember zenét is akar hallgatni Fieldrunners közben? Igen, lehetséges, bár nem tudom kinek mi a tapasztalata, nekem állandóan kilépett a progi, de ha átírjuk a “felesleges” daemonokat OnDemand truera, attól természetesen ha boot után elindítunk egy safarit vagy phonet betöltődik egy csomó a daemonok közül, de a játék előtt a MemoryInfo ezeket is be tudja zárni, és gyakorlatilag a fentebb elmondott MobileSubstrates cuccokkal, winterboard témával, a háttérben futó, zenét lejátszó iPoddal nekem tök stabilan fut a Fieldrunners, még smst is tudok belőle írni :).

  36. configd: egy helyi hálózati Bonjour megoldás, ha minden igaz a wifi és egyéb dns címek kezelésére, felesleg KeepAliveban futnia.
    CommCenter: na, ez kivétel, maradjon KeepAlive true-ban
    CrashHouseKeeper: hasznos, karbantartja a boottal egy időben a log fájlokat
    dataaccessd: a nevével ellentétben nem létfontosságú, a feladata, hogy ha valakinek over the air sync van beállítva a naptárhoz vagy a névjegyzékhez vagy egyéb over-the-air szolgáltatást használ akkor ettől függ a dolog, ez végzi. Ha Disabled akkor nem lehet OTA sync sehol, ha OnDemand true akkor nem lesz semmi baj, az első ilyen programnál, ami igényli (a mail push is ettől függ, de nálam ezzel se volt baj a módosítás miatt) a launchd szépen elindítja, ez kb. 0 másodpercbe kerül, azaz nem lassul semmi ha ondemand, a memóriaigénye mindig más, de néha 1-1.5 Mb szóval tuti van benne lag.

  37. csak hogy a fontosabbakat tovább soroljam: fairplayd: ez végzi a DRM azonosítást, ha disabled akkor nem indulnak el a saját magunk által letöltött iTunes programok, a crackelt közül valamelyik igen, valamelyik nem, a cydiás és beépített apple progik természetesen minden gond nélkül futnak, továbbá ez kell iTunesStoreból letöltött zene vagy film hallgatásához/nézéséhez is, maradhat KeepAliveban is,de OnDemand trueban egészen addig amíg nem indít az ember egy iTunesos programot – ami nálam legalábbis napközben, munkában eléggé ritkán fordul elő addig nincs szükség rá, ha meg kell, elindul, nem lassít semmit a progik indulásán.

  38. visszatérve a BTServerre, ha valaki blútyúkot használ gyakran akkor hagyja KeepAlive trueban, egyébként azt vettem észre, hogy OnDemand trueban kicsit belassulítja a rendszert, de KeepAlive falseban nem. Nem tudom, lehet hogy ez egyéni, vagy csak beképzelem, de még az OnDemand true és a KeepAlive false között is van különbség, kiváncsi lennék mégis miért adott ki az Apple direkt erről egy cikket, ami az ellenkezőjét állítja….

  39. IAPd: egy másik talány, annyi biztos hogy a dokkolók és külső hangszórókhoz kell, talán a blútúsz headsethez is, de az biztos, hogy máshoz nem. Tehát aki nem használ dokkolót, külső hangszórót az egészen nyugodtan kikapcsolhatja, a gyári headset illetve bármilyen egyéb mezei vagy direkt iphoneos headset működik nélküle teljesen, a videókábellel sincs semmi baj, kocsiban aki átjátszókábellel használja az iphonet az is működik, egyéb dolgokat nemm próbáltam,de én már kb 3 hónapja az IAP daemon nélkül használom a telefont, és eddig semmihez se kellett… szóval nyugodtan disabled truera lehet állítani, akinek valami utána nem működik állítsa vissza, mondom, tapasztalat, hogy nálam legalábbis az égvilágon semmihez se kelllett.

  40. itunesstored: hát, nem tudom, megint csak magamból és a kb. 2 környezetemben iPhonennal rendelkező emberkéből kiindulva nem szoktam se én, se ők kétpercenként nézegetni az AppStoret, és konkrétan máshoz nem kell a daemon, csak az itunes authentikációs eljárásához, ha majd bejön a 3.0 és mindenki bőszen fogja fizetni az In-App ablakokon keresztül a súlyos dollárokat az új Sims kiegészítőkért vagy a Newsweek havi előfizetését akkor aggódhatok miatta, hogy diabled truera raktam a daemont, addig tök felesleg futnia, főleg, hogy az appuloust az installouson keresztül vagy a mega4i-t többször nézem, és mindenkettőn crackelt progik vannak, tehát azok telepítéséhez nem kell ez a daemon, sőt az itunessal pcről is bármi felrakható, tehát ma Mo-on csak az AppStore használja, de az is csak akkor, ha rámegy az ember az update fülre, vagy ha le akar tölteni egy progit. Ennyi. Maga az AppStore.app minden gond nélkül elindul a daemon tiltása után is, ha meg rámjön, hogy azonnal le akarok tölteni valamit, akkor ugyanúgy csináltam hozzá BossPref kaapcsot, bekapcsolom és kész.

  41. mDNSResponder: hát ugye az apple csak egy kis “csonkot” hagyott az eredeti FreeBSD ipconfigd daemonból, az asztaliban még benne a terminálos parancs, iphone OSben az se, bár a daemon tiltása után hozzá tudunk férni az eredeti ipconfighoz (valamelyik fórumon láttam, hogy újra engedélyezni tudták, csak azzal nem kompatibilis a progik rendszere, de terminálon keresztül szépen ment a letöltés), helyette a saját Bonjour rendszerét írta bele, ennek a daemonja az mDNSResponder, konkrétan bármilyen netes eléréshez a DNS és ip cím kezelést végzi, ha letiltjuk akkor a Safari, Mail, stb…. nem fogja élérni a 3G-n vagy EDGE/GPRS-en keresztül a netet, de megint csak felesleges KeepAliveban futnia, elég az OnDemand true mindkét plist fájlban (mDNSResponder és mDNSResponderHelper)

  42. a mediaserverd a zene és videólejátszáshoz kell, máshoz nem, tehát ez is mehet nyugodtan OnDemand true-ra, az iPod indításával egyidőben elindul, és utána ha memóriatisztítás van, be is zárul…

  43. a betűrendben következő érdekesebb és állandóan futó daemon a lockdownd, nem szabad belepiszkálni a plistjébe, inkább hagyjuk is békén, úgy ahogy van (com.apple.mobile.lockdown.plist), másképp kapunk egy szép befagyott fehér apple logót a bootkor. A feladata, hogy betölti az aktivációs adatokat a memóriába, ez az egyik első daemon a láncban, úgyhogy ha elcsesszük a daemont, akkor dfu restore, mert az usb elérés se műkszik.

  44. a powerlog, ha minden igaz eleve OnDemand trueban fut (azért feltételes a kijelentés mert az eredeti .plistek nincsenek meg, úgy emlékszek ebben eleve OnDemand true volt, ha nem nyugodtan írjuk át rá), az akksit figyeli

  45. securityd: OnDemand true nyugodtan, de asszem eleve is az…
    SpringBoard: ezt ugye mindenki ismeri…. ez is elvileg eleve OnDemand true, a fileban látjuk,hogy konkrétan majdnem minden dynamic librariest használó progi ezzel a plisttel töltődik be, a DYLD_INSERT_LIBRARIES pont alatt (mCoolPhone ide teszi magát, a MobileSubstrate alap libje, a sokat szidott RipDev Kate-je, stb.). Ebben az a vicces, hogy Saurik annyira jól megírta a MobileSubstrate-et, hogy gyakorlatilag bármilyen dylib-et gond nélkül futtat saját magából is. Nem tudom, lehet, hogy ez megint csak egyéni benyomás, de a nem MobileSubstratees progik, melyeknek kell dynamic library, azok is jobban, gyorsabban, kevesebb memóriával futnak ha egyszerűen bemásoljuk a dylibjüket a /Library/MobileSubstrate/DynamicLibraries könyvtárba, és a MobileSubstrate-re hagyjuk a betöltésük, ahelyett, hogy a SpringBoarddal töltetnénk be a boottal egyidőben.

  46. szóval amit én kipróbáltam az az mcoolphone, és régebben a Kate, addig, amíg nem volt normális lockscreen naptár megoldás cydiából (szerencsére mostmár van 🙂 ) – vicces, hogy kitűnően fut a Kate a MobileSubstrateból, majdnem gyorsabban, mint az alapfelállással… Ha valakit érdekel, megjegyezném, hogy a mediaserverd daemonnal is kitűnően be lehet töltetni dylibeket a boottal egyidőben, ugyanígy DYLD_INSERT_LIBRARIES paraméter alatt, bár ezt azt hiszem mostmár semelyik program se csinálja…

  47. -a syslogd daemont már mondtam, hogy nekem nincs szükségem rá, hogy a normál, hiba nélküli folyamatokat loggoljam, diabled true és kész.
    -update:őszintén szólva a neten is csak feltételezések vannak a feladatával kapcsolatban, az biztos, hogy OnDemand trueban gyakorlatilag sose töltődik be, ami azt jelenti, hogy semmilyen program se hívja meg… Ez furcsa, de ez van, nem tettem Disabled-re, egyszerűen azért nem mert fogalmam sincs pontosan mi a feladata, szóval inkább ha kell valaminek, töltődjön csak be, de feleslegesen ne fusson! tegyük OnDemand truera! ha valaki problémát észlel, állítsa vissza KeepAlive-ra, ha meg valaki tudja pontosan mit csinál, akkor szóljon.

  48. usbptpd.plist: indítja a ptpd daemont, ez szükséges ahhoz, hogy a kis mobilunk tudjon kommunikálni usbn keresztül az itunnessal, szóval ne bántsuk, ha belenézünk a fájlba, látjuk is hogy OnDemand SuccessfulExit false van benne, tehát a progi mindig fut, és ha véletlen kilép vagy megszakad akkor azonnal újraindítja a launchd, ez így jól is van.

  49. com.saurik.Cydia.Startup : indít egy kis startup fájlt, ez beállítja a cydia egy socketját, ha minden igaz, elvileg lefut és kilép és kész, én azért a Label com.saurik.Cydia.Startup kulcs után beleírtam egy LaunchOnlyOnce true-t.

  50. a többi daemont – amit cydiás progik állítanak be maguknak – én nem szoktam engedni betöltődni, az ssht se, helyette csináltam hozzájuk bosspref kapcsolókat, ha kell bekapcsolom, ha készen vagyok kikapcsolom őket és kész.

  51. ssh plistje a /Library/LaunchDaemons alatt van, itt is lehetnek 3rd party progik plistjei.

    Egy valami még: nem tudom hányan vannak hasonló cipőben, nekem van egy vodkás korlátlannet, amit persze nagyon megbántam, de ez van, és a normál t-mobilos ikon 400. Néha, ha nem akarom már az ikon internetjét használni – eddig egyszer már előfordult hogy az RSSplayerrel letöltött videópodcastokkal majdnem túlléptem… – szóval olyankor jó, hogy bele lehet pakolni a mobilba a másik kártyát. Tudom én, hogy jó munkát végzett a DevTeam, a yellow csak fél-1Mb memóriát használ, de megint csak minek fusson állandóan ha egy héten egyszer használnám? meglepő, de a DevTeam leírása ellenére a yellow kitűnően fut a boot után is, még az eredeti kártyát se fontos azonnal kikapni, én csináltam hozzá egy bosspref kapcsolót, és ha nem kell akkor Disabledre van rakva a plistje, ha kell akkor benyomom, várok kicsit, airplanebe rakja a telót, visszajön a jel. ezután nyugodtan kiveszem a t-mobil kártyát, berakom a vodát, kicsit gondolkozik, airplane, majd hopp, van 3g, stb…

  52. hát tömören ennyi, a többi plistbe felesleges belenézni is, azok jobb ha úgy maradnak ahogy vannak.

  53. ja, azért jó vigyázni ezekkel, nehogy egy elírt betű miatt a plistben restoret kelljen csinálni a boot után, szóval csak az fogjon hozzá aki tudja mi az a launchd, plist, KeepAlive, stb….

  54. érdemes a Fonts-okat BossToollal, vagy Terminállal átrakni private var stashbe: su root, majd mv /System/Library/Fonts /var/stash/ && ln -s /var/stash/Fonts /System/Library/, én kitöröltem a többi, általam nem használt sms hangot is a /System/Library/Audio-ból. Ha valakit még nagyon zavart az, hogy a telefon minden számítógépbe dugásnál vagy beepbeeppel vagy rezeg, és ezt nem lehet kikapcsolni, a párom meg már félig alszik mellettem… szóval ennek a felelőse a fentebbi könyvtárban lévő beep-beep.caf. Töröljük ki, és biztos a nyugalom :), se rezgés se bipbip

  55. @bzolkaa: Ez igen! Otthon tuti alaposan átböngészem amit írtál, mert ez érdekel. De ha nem sértődsz meg, lehet jobb lett volna, ha ezt elküldöd Adminnak emailben, és egy cikk kerekedik belőle. Ettől függetlenül köszönet a hasznos infókért, asszem ma este nem fogok unatkozni 😀

  56. @iNigga: Dehogy sértődök, csak mással kellene foglalkoznom az iphone helyett, de ígérem, megpróbálom összefoglalni, és elküldöm Adminnak!
    Aztán csak óvatosan az itt leírtakkal, tényleg, mert nem szeretném, ha restore lenne belőle!
    Egyébként gondolom ezt sokan tudják – de ha elmenti az ember a pcre a .deb fájlokat a cydia cache-ből, vagy leszedi InstallerApp-vel (azt ugye ingyen is megcsinálja, a többit meg megcsinálja a felhasználó és kész, az installer csomagokat egyszerű ám kézzel telepíteni, persze ehhez kell egy MacOS X de tényleg jó a program) utána ha mégis restore lenne belőle akkor kb 3 sec alatt felrakhatja a mobilra vissza a cuccokat:

  57. pl felrakja T-Pottal a private/var/tmp-be az összes debet (fontos hogy a függőségek is benne legyenek), su root, és dpkg -i /tmp/*.deb és kész is.

    Még valami:ezt el is felejtettem, igazából fogalmam sincs, hogy ettől gyorsabb lesz-e a mobil, de engem zavar, ha nem fogok Indiába, Malajziába, Új-Zélandra, stb… utazni, akkor mi a francnak is van a mobilomon az összes létező carrier adata? szóval én az európai országok kivételével az összes többi szolgáltató könyvtárát letöröltem a /System/Library/Carrier Bundles-ből, ezt persze WinSCP-vel kell, T-Pot hibát jelez, utána még a hozzá tartozó symlinkeket legkönnyebbenn a MobileFinderrel lehet törölni,

  58. @bzolkaa: Először is: nekem itt is jó helyen vannak a leírtak. Max a biztonság kedvéért kimásolom a gépre.
    Másodszor: Én tudom mit szabad, és mit nem a nagy babrálások közben, igaz ennyire komolyan nem mélyedtem bele a dolgokba. A restore-tól sem félek. (még az 1.1.4-es firm volt a telón, mikor először nekiálltam kiirtani a felesleges nyelveket, és shift-es tól-ig kijelöléssel töröltem.Aztán véletlen egyszer a nyelvek közé került valami más mappa is, és sajnos töröltem. Asszem a privateframeworks-ben. Reboot után azonnali agyhalál. De azóta babrálással egyszer sem fektettem ki a telót).
    Szóval mégyegyszer köszi ezt a rakás hasznos infót 🙂 Neki is kezdek a tanulmányozáshoz.

  59. mert ott fehéren, mint fájl látszanak azok a MCC+MNC symlinkek, amik nem létező helyre mutatnak és nem könyvtárként, utána a T-Pottal is lehet ezeket a symlink “fájlokat” törölni.

  60. @iNigga: Nincs mit, szerintem tényleg megéri, sokkal gyorsabb lesz a teló, igaz, sok babrálás, de lesz rajta téma, ilyen-olyan progi és mégse lassul be 🙂

    még valami, aztán már nem okoskodok: univerzális megoldás MacOSX, Windowsra: .deb fájlokat gond nélkül ki lehet tömöríteni vele: muCommander – a legjobb az egészben, hogy ez egy java fájlkezelő, tehát bármilyen rendszeren fut.

    Nekem egyszer sikerült a usr/bin könyvtárat letörölnöm 🙂 de szerencsére a barátnőm telójáról leszedtem az egészet, utána a boot után visszamásoltam T-Pottal, de persze ettől nem lett 0777 az attrib, szóval iPhoneTunnelel beléptem a telefonba, és a WinSCP-vel módosítottam az attribot…


Add a Comment