fbpx Skip to content

Mivel az iPhone alapból nem játssza le az avi formátumú filmeket (Cydiás mplayertől és vlc4iphone-tól tekintsünk el), ezért a teljesség igénye nélkül kipróbáltam a legnépszerűbbnek tartott konvertáló programokat. Tesztfile az új Knight Rider sorozat nyolcadik epizódja volt (349 MB, 42 perc). Amelyik konvertáló program képes volt feliratot égetni, ott használtam ezt az opciót is.
Teszthez egy kifejezetten lassú gépet használtam (2.4 GHz Celeron, 736 MB RAM), a háttérben nem futott semmi más program (már amennyire a Windows multitasking ezt lehetővé teszi), ezért a konvertálási időket nem önmagukban, hanem más programokkal összehasonlítva kell értékelni. Nyilván egy gyorsabb gépen hamarabb készül el a konverzió.
Na, akkor nézzük a programokat.

Sima (felirat nélküli) konvertálók

Vio Mobile Video Converter

A Pirate Bay-es csapat hozta létre ezt az ingyenes konvertert, mellyel videókat lehet konvertálni mobil készülékekre. Először be kell tallózni a videofilet, amelyet kielemez. Baloldalon ki kell választani az Apple iPhone-t, jobb oldalon pedig megmutatja a majdani file paramétereit, amelyeket felül lehet írni. Alapból Good qualityre van állítva, de célszerű átrakni Full qualityre, mert ennél a felbontás nem lesz szemcsés. Mint a képen is látható, a becsült fileméret 276 MB, de a végén ennél kisebb, 204 MB lett a film. Konvertálás közben kiírja a hátralévő becsült időt is, majd a végén felajánlja az iPhone-ra másolást. Több lehetőséget is próbáltam, de ez nekem nem jött össze, így marad az iTunesos szinkronizáció. A telefonon a kép hosszúkás lett, nem tartja meg az eredeti méretarányt, a hang jó, nem csúszik, érthető. A konvertálási idő 30 perc volt.
A konverter a Pirate Bay honlapjáról tölthető le.

vio

Xilisoft iPhone Video Converter

Nagyon könnyen beállítható program a Xilisoft iPhone Video Converter. Add gombbal hozzá kell adni a konvertálandó filet, a profilból ki kell választani a 480*320-as felbontást, majd el kell indítani a konvertálást.
Átalakítás közben többek között láthatjuk a fileméretet és a filmből eltelt időt másodpercben. A konvertálási idő 29 perc volt, a film mérete 408 MB lett.
A telefonon kiváló kép és hangminőségben élvezhetjük az átkonvertált filmet.
A konverter a Xilisoft honlapján 29.95 dollárért vásárolható meg.

xili

Super

Az eRightSoft Super nevű ingyenes konvertálója tulajdonképpen mindent konvertál mindenre (így is hirdetik), így iPhone/iPod beállítások is beépítésre kerültek.
Kezelése egyszerű, először ki kell választani a konvertálandó filet, majd az Output Containerben ki kell választani az MP4 profilt. Betöltődnek a beállítások, nem kell módosítani semmit sem.
Az Encode gombra elindul az átkódolás, a zöld sávban látjuk, hogy hol tart és épp mekkora az új fileméret. A konverzió elég sokáig tartott, 1 óra 43 perc vett igénybe, a file 399 MB lett.
A kép minősége kiváló lett, a hang is megfelelő, nem csúszik.
Lehetőség nyílik iPod 5.5G profil kiválasztására is, de ennél a konvertálási idő 2 óra 26 percet vett igénybe, a file pedig 275 MB lett.
A konvertáló program ingyenesen letölthető az eRightSoft honlapjáról.

super21

Táblázatba összefoglalva nézzük meg az értékeket. Pontozásnál 1 a legrosszabb, 5 a legjobb érdemjegy.

fnadat

fnertekel

Feliratos konvertálók

Total Video Converter

A felhasználók körében nagyon népszerű program a Total Video Converter.
Indítás után ki kell választani a konvertálandó filet és a céleszközt. iPhone-nál két lehetőség közül választhatunk: MPEG-4 és AVC H264, én az előbbit választottam. Előre kiírja az átkonvertált file méretét is, de a végén ennél egy hajszálnyival kisebb lett a file. A Filternél hozzáadhatunk feliratot is, amit beleéget a filmbe. Lehet az egyszerű (Easy mode) és a szofisztikált (Advanced mode) beállítások közül választani. Az Advanced módban tudunk többek között célkönyvtárat, filenevet, profilt (és így minőséget) is állítani. Enyhe bug, hogyha a Filternél beállítom a feliratot és lekattintom az Advanced gombot, akkor már nem jegyzi meg a kiválasztott feliratot, hanem újra meg kell jelölni a felirat helyét. Aki csak konvertálni akar, annak bőven elég az alapbeállítás, nem kell mással törődnie.
Konvertálás közben láthatjuk az aktuális fileméretet és a konvertálásból hátralévő időt.
Az egész művelet mindössze 28 percig tartott, a file 379 MB lett.
Enyhén hosszúkás a kép, de nem vészes, a felirat jól olvasható, a hang sem csúszik.
A program 40.95 dollárért megvásárolható a fejlesztő honlapján.

total2

Mediacoder iPod/iPhone Edition

A program indítás után rögtön felmegy a készítő honlapjára és egy varázslón keresztül be lehet állítani a legfontosabb paramétereket. Szerencsére ez kikapcsolható, rutinos konvertálók rögtön a lent látható képernyőt kapják.
A programban igen sok beállítási lehetőség van, de az alapbeállítások mellett is jó minőséget kapunk. A konvertálandó file hozzáadása után akár el is indíthatjuk a konvertálást, de mivel a program a feliratokat is tudja kezelni, ezért előbb azt hozzá kell adni.
Itt érdemes megjegyezni, hogy a program magyarul is tud, de aki teheti inkább az angolt használja, mert pl. a Subtitle Alcím-nek van fordítva…
Konvertálás közben egy újabb ablak nyílik meg, melyben láthatjuk a hátralévő időt, a becsült file méretét, stb. Végső fileméret valamivel kisebb lett (187 MB), mint a jelzett, de a konvertálás majdnem két óra hosszat tartott.
A film minősége kiváló, a hang nem csúszik, felirat jól olvasható.
A program ingyenesen letölthető innen.

media3

Winavi iPod Video Converter

Egyszerűen kezelhető programot alkottak a Winavi iPod Video Converter készítői.
Indítás után válasszuk az iPod konverziós típust, majd válasszuk ki a konvertálandó fájlt és a célkönyvtárat. Az Advanced gombbal finomítani tudjuk a beállításokat, pl. ha felirat ugyanolyan névvel ugyanabban a könyvtárban szerepel, mint a fájl, akkor azt beégeti a filmbe. Lehetőség nyílik a konverzióval egy időben megnézni az átkonvertált filmet is, de ezt nem próbáltam ki.
Az elején egyébként választhatunk MP4-es konvertálási módot is, azonban ezt nem ajánlom, mert elég rapszodikusan égeti bele a feliratot, néha van, néha nincs.
Konverzió közben látszik a konvertálási FPS és a hátralévő idő. Az egész művelet mindössze 24 percet vett igénybe, a fájl 269 MB lett.
A kép kiváló, hang nem csúszik, a felirat olvasható.
A program 24.95 dollárért tölthető le a készítő honlapjáról, de egy időlimites próbaverziót is kipróbálhatunk, így megnézhetjük, hogy megfelel-e számunkra a program.

winavi1

Nézzük meg itt is az összefoglaló táblázatokat.

fadat1

fertekel1

A tesztben szerepelt volna a Videora iPhone Converter is, de több verziónál is csak az első 10 másodpercet konvertálta le. Nem tudni miért, a profilban hiába állítgattam, nem használt semmi.

Összefoglalásképpen elmondhatjuk, hogy sima konvertálók közül mindhárom bevált, feliratosoknál pedig a Mediacoder és a Winavi holtversenyben nyert. Persze ha valaki tört verziót használ, akkor csak elenyésző különbségek vannak a programok között.

Olvasd el a hozzászólásokat is

77 Comments

  1. hmhm, vannak jó dolgok, sőőt… köszi! Én amúgy a Mediacoder iPod/iPhone Edition használom.

  2. HI!

    Ha tudtok egy normális progit MAC-re szivesen fogadnék tippeket…

    Üdv Kefear

  3. Köszi jimny a cikket 😉 Éppen ideje átkonvertálnom a Joey első évadot (^_^)

  4. Én Quicktime-ot használok mac-en simán a konvertálásra. Egyébként az elérhető avi lejátszók mennyire használhatóak?

  5. Handbrake nagyon szép m4v -ket csinál DVD-ből, csak nekem nem akart összejönni, hogy az egészet egyben csinálja meg.
    Valamiért csak külön engedte a chaptereket.
    Azt hiszem a dvd -n kívül más formátumból is tud dolgozni, így egy avi-nál már nincs ilyen probléma. De ebbe még belebújok.
    Egyébként van már olyan oldal, ahonnan iPhone-filmeket lehet le/fel tölteni?
    Beszállnék én is pár ritka csemegével.

  6. óóhh! Nem semmi adatok

    free youtube to iphone converter 2.1.2.3 v használom. Nem kell hozzá semmi extra, és mindent megcsinál pár perc alatt. A végeredmény pedig makulátlan.

  7. Illett volna belevenni a quicktime-ot is a tesztbe, mar csak azert is, mert ez a legkezenfekvobb…

  8. A killer appot kihagytátok: Handbrake
    http://handbrake.fr/
    Az összes platformra elérhető (win, osx, linux), ingyenes és rengeteg előre készített beállítás van kifejezetten ipodra/iphonera való konvertáláshoz.
    És nem mellesleg minden formátummal elboldogul

  9. mac-re a ffpmegX egész jó. kicsit szenvedni kell az első beállításnál, de mindent korrekten elmond az oldal.

    http://www.ffmpegx.com/

    Éget feliratot is. Vannak gyári beállítások, de ezekből kiindulva el is térhetsz tőlük.

  10. Üdv! Mediacoder Iphone Edition-t használok, és a kérdésem a következő. 3200+os A64es athlon 1 GB ram a gépem, és mégis miért konvertál a fentebb emlitett progi 1 filmet ~185 percig?

  11. Mint írtam a teljesség igénye nélkül készült a teszt.
    Köszönök minden hozzászólást, ahogy nézem a cikknek lesz második része is 🙂

  12. kicsit OFF: Ha már itt tartunk, csak a Mac -esekhez:
    DVD ripper programot keresek, ami DVD-ből DVD-t tud csinálni.
    Olyat mint PC-n a CloneDVD.

  13. @KeFear: a Vuze is elfut minden platformon, és marha egyszerűen működik, letölti a torrentet, az meg drag&droppal áthúzod egy másik mappába a programon belül, és automatikusan elindul a konvertálás, sőt, az itunes-ba is beleteszi

    természetesen nem torrentes, hanem már meglévő filmeket is rá lehet dobni, sőt dvd-t is

    a kép és a hang szép

  14. Azért én támogatnám hogy inkább GPL alapú software-t hanszáljatok. mondjuk:
    DVD konvertálásra: HandBrake http://handbrake.fr/
    van kimondottan iphone profil.

  15. LOL a legjobb ingyenes programot nem teszteltétek!!!!
    Movies2Iphone

    Gyors, szép az eredmény, egyszerű

  16. A visualhub is tud iphone-ra konvertàllni
    Ès szerintem a legjobb konvertàlo
    Csak azthiszem feliratot nem tud ràègetni

  17. @ProgHammer: ez a Vuze is tud feliratot égetni? 🙂 Amugy mindkozul ennek a legszebb a weboldala 🙂

  18. ez a Vuze meredek nagyon 🙂 és még félig magyar is 🙂 fú de király 🙂

  19. Tenkjúúúúúúú!

  20. Én az Xvid4PSP-t használom, minden handled kütyü benne van a profilokba és frankón gyors és ingyenes. A felirathoz kell vobsub a gépre.

  21. Újabb Nvidia kártyával, Badaboom használatával 15 perc alatt át lehet konvertálni egy sorozatrészt. (8600+)

  22. jah, badaboom nagyon tuti, Madagaszkár2 (1.5GB) ipopd nanóra 10 perc. 8800GTS 512MB-tal

  23. Hali! Én találtam egy szétcrackelt total video convertert! Még installálni sem kell 😀 . 5 mega az egész.Ha kell akkor írj a

    [email protected]

    ra és elküldöm mail ben.

    Üdv Gabi!

  24. @MexicoSHIT: Nekem is ez konvertált a legtovább 🙁

  25. összességében nézve nem értem miért nincs minden relase meg iphone relasben is 😀

  26. Nekem legjobban az iPodME jött be.Kicsi, gyors, állítható a minőség és a sebesség, ja és mellesleg ingyenes is.:)
    http://www.videohelp.com/tools/iPodME

  27. hi

    en soha tobbet nem rakok vigjatekot/kabaret az iphonera. vonaton ulve magadban rohogve hulyenek neznek. :))))

    udv

  28. Egy darabig én is szórakoztam ilyen programokkal, de mivel alapvetően lusta vagyok: Pirate Bay –> Torrentek listája —> Film –> Handheld
    azaz:
    http://thepiratebay.org/browse/206

  29. @KeFear: Én ffmpegx -t használok mac-en

  30. macre én a visualhubot tudom ajánlani. eddig jobbat nem találtam.

  31. Xilisoft iPhone Video Converter tudom ajállani. Nekem bejött.

  32. ipodra video converter? lassan több éve használom… tökéletesen működik, kb annyi idő a convertálás mint amennyi idő maga a film, de jó munkát végez, rádasul a fájl mérettel is lehet játszani a beállításokkal

  33. Admin: Mediacoder iPod/iPhone Edition ezzel h csinaltad ameg a feliratot? mert az teny es velo h beolvassa az .srt t de nem rakja ra:(

  34. én total video convertert használok.sztem teljesen jo

  35. @ecci: melyi kverzio van meg es honnan szedted?:) gondlom nem vetted +:D

  36. na en is csinaltam egy tesztet az altalam mar annyit emlegetett Ultra MPEG-4 Converter
    http://www.aone-soft.com/mpeg-4_converter.htm progival. (mindig midnent ezzel konvertalok)
    van benne direkt iPhone profile is. szoval csak ajanlani tudom
    kb mint a Super mindnet mindenbe tud audio video mindegy.

    eredmeny:
    Lost legujabb epizod:
    350,58 MB 41perc 42mp
    konvertalasi mertet es ido:
    255,5 MB 16perc alatt

    beallitasok: video Superb, minden egyeb default

  37. @zoltan: feliratot tud kezelni?:)

  38. Amúgy en a family guy filmet konvertaltam at kb 700 mega 9 perc alatt:D:P

  39. @Crazy:
    azt nem eget ra, jo ha tudsz angolul 😛

  40. @Crazy:
    azert rajzfilmet ne hasonlits egy filmhez

  41. tudok:) de ha van minek ;D

  42. Nálam a XILISOFT VIDEO CONVERTER A KIRÁLY!

  43. Figyu egy kis off:) most kaptam mailt amiben van egy word file csatolva a mail progi meg is nyitja az nem gond de ha iFile al szeretnem masolni a csatolt fajt hol talalom a telon belul?

  44. Khm…
    Meg kell jegyeznem, hogy a Xilisoft konvertere bizony tud feliratot égetni, eléggé jól lehet paraméterezni a felirat beállításokat (betűnagyság, szín, helyzet, stb)

  45. Mivel eddig senki nem említette eddig akkor majd én: Air Video
    http://appulo.us/appdb/?page=viewapp&id=4998

    Egy Air Video szervert feltelepítesz a gépre, majd a telefonodról tudod nézni a videókat amik a gépen vannak. Ha pedig olyan formátumban van a videó amit a telefon nem szeret (én avi-val próbáltam), akkor át konvertálja a videót. Hozzá is lehet adni egyből az iTuneshoz. Elég jól működik, a használata egyszerű … egyet böksz az iPhonon a videó file-ra és már fel is ajánlja, hogy konvertálja. Persze beállítási lehetőség 0, de nem is kell. Feliratokat nem igen kezel, bár nem próbáltam.

    Most kipróbáltam a HandBrake-t, ez is jónak tűnik konvertálásra (teszteltem is elég gyors és a minőséggel sincs gond) és feliratot is kezel

  46. @Neu:
    miert nezed otthon telefonon a filmet ? 🙂

  47. Free studio manager…Én ezt szoktam használni,eddig nem volt vele bajom

  48. @lightgraph: a sima xilisoft konverter tudhat, de az iPhone-os változatban nem találtam ilyen opciót.

  49. @Crazy: nem vagyok Admin :), de ha a Subtitle-nél kiválasztottam, nekem beégette.

  50. HandBrake -ben hogy kell a feliratot hozzáadni? .avi-ban van a film, a felirat ugyanazzal a névvel a mappában, és mégsem tudom kiválasztani a subtitles résznél:(

  51. @zoltan: Nem szoktam, de megtehetném. Amúgy a lényeg a konvertálás, igazából eddig arra használtam. Amúgy tényleg jó kérdés, hogy mire jó, ha a géppel egy hálózatban van a telefon akkor használható akkor meg az ember már inkább néz filmet a gépen.

  52. @Neu: Azt írtad, kipróbáltad a HandBrake-t, neked sikerült avi-hoz feliratot adni?

  53. Még mindig keresek Clone DVD programot Macre!
    Tudtok valamit ajánlani?
    Olyat ami a másolásvédelmen is átmegy 🙂

  54. sry ne nézzétek meg most így jobban rákeresgélve nem divx lejácco:S:D

  55. xilisoft konverátlója a legjobb

  56. @jimny:
    Valóban, megnéztem ez a verzió tényleg nem tud feliratozni. Nekem az Ultimate ver. van, azért voltam ilyen bátor…
    Bocs.

  57. Közben rájöttem, a HandBrake csak akkor tud feliratot égetni, ha dvd-ről konvertálsz:(

  58. sziasztok !
    Nekem semmi képpen sem égette alá a feliratot a Winavi 🙁 pedig 1 könyvtár ugyan az a felirat név is! nah valaki tudja mi lehet a gond?

  59. @brandyman: MP4 vagy iPod profilt választottad?

  60. Sziasztok!

    Nekem egy olyan segítség kellene, hogy tudtok-e olyan videó konvertáló progit iPhone-hoz, aminél meg lehet adni, hogy melyik audió sávval konvertálja az adott videót?! Mert nekem alapvetően az a problémám, hogy ha mondjuk a South Park epizódjait letöltöm valamelyik népszerű letöltőhelyről, azok általában 2 hangsávval vannak ellátva, és ha azokat konvertálom át, akkor azok alapból az angol hangsávot használják és eddig nem találtam olyan progit, aminél meg lehetne adni, hogy melyik audió sávot használja a konverzió során.
    (tudom léteznek barkács megoldások, hogy pl. törlöm az angol audió sávot, valamelyik videószerkesztő progival, de én nem szeretnék ilyennel szenvedni)

  61. Én Jodix konvertert használok. Két kattintás és konvertál mindent, ahogyan akarom. Jobb, rosszabb nekem nem kell.

  62. En a totalt es sztem tok jo, Southpark reszeket eleg jo ido altt konvertalja, pont tudok ezido alatt sza… na erteitek ugye.. 😀

  63. Én Videorat használok. Nekem megy és tökéletes a minősége 🙂

  64. Sziasztok ! Még az éjjel irtam 1 hozzászolást és most válaszolnék rá Jimmynek ! a kérdésedre a válazom IPOD formátumban! amugy mind 2-t kiporbáltam és semmi 🙂

  65. @KeFear:

    MAC-re: ViddyUp! – http://www.splasm.com/viddyup/

    kevés beállítás, feliratot kezel, tökéletes minőség, batch konvertálás… ennél jobb nem kell!

    thepiratebay.org -on beszerezhető…

  66. @brandyman: Advanced gombot nyomva az Encode fülön a Source Subtitle Streamsnél SRT(1) van?

  67. jimny Igen az van !

  68. @brandyman: esetleg nem szabályos srt felirat. Más lövésem sajnos nincs.

  69. Winavi totál nem megy nálam, a Mediacoder nem égeti rá a feliratot. Tud valaki KONKRÉTAN olyan konverter progit mondani, ami szép minőségben, viszonylag goyrsan konvertál és még feliratot is ráéget?

  70. Mac-en probald ki a squared5 Mpeg strimclip-jet, nekem bejott. 1 oras filmet 25-30 perc alatt lefordit es a meret is joval kissebb lesz.

    vagy ha egy egyszeruen hasznalhatot keresel akkor iSquint-et ajanlom.

  71. @japitaki: windowsom van… 🙁

  72. @Crazy:

    IGEN TUD, szoval kitartok amellett h ez a legjobb legegyszerubben kezelheto mindent mindenre akar felirattal konverter :P@zoltan:

  73. Hogyan lehet MediaCoder-el úgy konvertálni hogy a videó megőrízze mindkettő nyelvét és állítgatni tudjam az iphonon?


Add a Comment