fbpx Skip to content

Igencsak rosszul járt egy iPhone tolvaj, az esetről a New York Post számolt be.
Sayaka Fukuda, egy 29 éves Manhattani hölgy február 21-én hajnalban a földalattira várt, amikor egy Daquan Mathis nevű egyén kikapta kezéből a telefont. Dulakodás alakult ki, de Mathis a haverjával együtt felugrott a bejövő szerelvényre.
Miután Fukuda feljelentést tett, hazament, ahol a kimenő üzenetek között egy emailt talált. Tudta, hogy nem küldött semmit, ezért megnyitotta és a csatolmányban a mellékelt fényképet találta. A képet maga a tolvaj készítette és elküldte a saját emailcímére. Fukuda rögtön elküldte az emailt a rendőrségre, ahol gyorsan azonosították a tolvajt.
Fukuda válaszolt Mathisnak és megírta, hogy elküldte a levelet a rendőrégnek is, hamarosan őrizetbe fogják venni. Mathis válaszában megfenyegette, hogy megöli, tudja hol lakik, hol dolgozik és ráküldi embereit.
Fukuda ezután figyelmeztette , hogy egy telefon miatt ne tegye tönkre az életét és adja fel magát, mielőtt rosszabbra fordulnak a dolgok. A tolvaj erre fittyet hányt, visszaírt, hogy igaza van, de nem megy el a rendőrségre.
Azonban ezt az idióta embert (mert nem lehet mást mondani olyanra, aki fényképet készít magáról és elküldi a tulaj emailcíméről) a rendőrség csütörtökön letartóztatta, most rablással és lopással vádolják.
Mathis azóta másik két bűncselekményt is bevallott, közte egy iPod ellopását.
thief

Olvasd el a hozzászólásokat is

46 Comments

  1. Az a baj, hogy itthon a cigók nem azt sem tudják mi az az email, szóval esélyünk sincs hogy így kerüljön meg a tolvaj.. A másik meg, hogy Mo-on a rendőrség kiröhögne ha egy képet küldenél a tolvajról, amilyen bénák az alapján se tudnák elkapni.. (nekem rendszám alapján se tudtak 1x elkapni egy balesetet okozót, én viszont megtaláltam, ennyit a rendőrségről..:D )

  2. vannak még hülye emberek 😀

  3. A kis Apple-fan 😀

  4. Hátha még fenn lett volna a GPS-es progi is a csajnak…. Biztos lett volna nemulass…

  5. gratula … 😛

  6. Kivancsi lennek h mennyire erdekelene a rendorseget az eset, ha magyarorszagon tortent volna…

  7. Legalabb ertelmes cuccokat lop Apple! 🙂
    Meg jo,h nem a farkat fenykepezte le! 🙂

  8. Ez mekkora szánalom????!!!! 😀
    És vannak ilyen emberek ! Alacsony Isten állatkertjének a kapuja !

  9. Szerintem ha iphone-ról küldök emailt akkor az asztali gépemen az nem jelenik meg . Hacsak plusszban be nem állítom hogy a mailt nekem is küggye 🙂

  10. @miki3155:

    kint használnak mobileme-t is az emberek, csak itthon nem fizetnek semmiért pluszba 🙂

  11. @miki3155: De, megjelenik. Gmail-el próbáltam, küldtem egy email-t valakinek a taccsról, és a gépemen is látszott, hogy el lett küldve.

  12. kis tolvaj feka geci lőnem le az összeset!!!:D
    de persze ez csak az én véleményem. 😉

  13. Az Apple a gyengéje 🙂

  14. Mo. rendőrség:

    Édesanyám festményket fest, viszonylag jól 🙂 helyhiány miatt az elkészült képeket amik még nem kerültek ki galériába a pincébe tároltuk. kb 10-15 festmény darabja 30-100 ezer forint közötti érték. A pincét feltörték (remélem az már majdnem mindenkinek világos ilyenkor h nem fehér ember, de kishazánkba nincsen ügyebár hivatalosan cigánybűnözés ugyhogy nevezzük állampolgárnak (sajnos) ). Rendőrségen feljelentes megtörtént, kijöttek felmérték a terepet majd elmentek 😀 és azóta sincs semmi infó részükről. Részünkről: a képek a vaterán értékesítve lettek, és el is keltek. Leadtuk a rendőrségnek a vásárlók adatait és az eladó adatai (név, telefonszám, cím, eladás időpontja, átvétel módja, személyes átvételnél, átvétel helye) ezeket mind beadtuk a rend őreinek (maga a szó is fusztrál már …), de nekik még ez is kevés, hogy elkapják a tolvajt 😀 a következő lépés max az lehet h elkapom én és beviszem a főkapitányságra, de szerintem ezeknek még akkorse sikerülne elkapni vagy bármit is kezdeni vele … Na mind1 csak gondoltam megosztom hamár emlegettétek a honi rendőrséget 😀

  15. sziasztok!

    bocs az offért, nem tudom hova irni:
    ma vettem észre, hogy ha kicsit megrázom telót vmi kattog benne, nem tudok rájönni mi :S
    Persze nem hangos de ha figyel az ember lehet hallani még akkor is ha nem rakom a fülemhez annyira közel..
    Tapasztalt valaki ilyet? 2 hónapos még soha nem volt leejtve meg semmi ilyesmi..

  16. Hát nem túl jó dolgok ezek! Gondoljatok már bele tegyük fel aki 2évesre (én 1-re) szerződtette a iphont és rá 1hónap múlva ellopják v elhagya szal eléggé trés a helyzet! ha már van GPS a telóba nem értem mér nem lehetne azzal megtalálni!(Én akár fizetnék érte,h megtalálják) Iphonra olyan szoftver kell létre hoznia ami azt tartalmazza,h megtudjam nézni ,h hol a telom(3.0-ba jó lenne:D) , bár elég agyament dolgok már ezek szal vmit ki kéne találni ha ellopnák..

  17. @hegyi: Persze 😀 az a beépitett kattógó … Teljesen egyedi fejlesztés, de csak a 3.0 Os ben fog debütálni. Viccet félretéve 🙂 Nekem is “kattog”. Vagy a vibramotor, vagy a giroszkóp szerintem, több kattogó vagy mozgó alkatrész nincs benne asszem 😛

  18. @FekaBa:
    Ha te megkeresed és elkalapalád mondjuk a cigányt,ha már a rendőrök nem képesek rá akkor,meg téged egyből megtalálnak és büntetőeljárás indul ellened… Imádom a magyar jogrendszert… Ha betörnek a lakásodba normálisan meg se védheted magad,mert ha sérülést okozol “szegény,nincstelen” betörőnek akkor téged is elvisznek…

  19. @MusTanG89: Ha fizetnél is érte az a legjobb, mert kismillió olyan alkalmazás van ami ezt csinálja 🙂 Asszem van (ebben nem vagyok biztos ne kövezzetek meg) AppStoreos program is, de ha másnem Cyda dugig van ilyen programokkal. Szóval választék van bőven 🙂

  20. És az milyen amikor lelőttek sotival pár cigót a helyszinelő meg azt állapítottameg hogy füstmérgezés…..mo….

    Nekem is kattog

    Gmailen megjelenik a bármiről elküldött email az elküldött (és összes) levelek listáján

    Persze nemtudják lenyomozni az ellopott telefonom de ha bankot rabolnék tuti lekapcsolnának műholddal
    Básszákmeg!

  21. @FekaBa: megnyugodtam 🙂
    örülök, hogy neked is kattog össze vissza :D:D

  22. de szerintem én vagyok az őrült, hogy ilyeneket észreveszek 😀

  23. @hegyi: Hát nekem sose tünt volna fel 😀

  24. @hegyi: Nekem nem kattog 🙂 de nem is rázom mint fagyis a csengőt, csak próbaképp most 😀

  25. Tényleg, csak egy kérdés, ha ellopják a telóm, és letiltatom az imei számot azt felül lehet írni valamivel? Szerintem iPhone-nál a válasz nem, de akkor meg mi értelme ellopni ha úgyse tudja majd használni?

  26. @FekaBa: Hehe tudod ha vki nyom egy restort ako csumi a helybeazonosító programoknak 😀 épp ezé mondom,h a Iphone szoftverébe kéne berakni 🙂

  27. Na, amit itt ti ,,RENDŐRSÉG”-nek hívtok, annak semmi köze nincs a rendőrséghez!!!
    Magyarországon vagyunk, és itt más van, ezek szerintem túlfizetett (iQ mentes)
    biztonsági emberek,vagy testőrök!
    Ebből következik h csak a főnököt védik.
    Lásd mikor meg akarták ,,gyepálni” Gyurcsányt akkor ezek megvédték, de ha az igazi Magyart kell védeni akkor az valamiért nem kivitelezhető, nem sikerül!!!!

  28. @MusTanG89: Teljesen igazad van, de egy restoreval az osbe integrált nyomkövető beállitásaid is elvesznének 🙂

  29. @FekaBa: Licitálnod kellett volna egyre és akkor….

  30. @hegyi: Nem a giroszkop lötyög? mert más mi?

  31. @h.hlaci: 20000-ért vesz egy új alaplapot és nyert egy független telot.

  32. @hegyi: Az enyimé nem kattog. Akkó az enyém rossz?

  33. @bazooka: Ha 3G-s akkor tuti kattog 😀 rossz a fületek 😀

  34. Nekem is kattog…:P:D de monnyuk az enyémnél a kinézete alapján érthető…:/ am Bazooka a tiédbe még nem integráltak kattogót… öreg hiba… én szervízba vinném, vagy egyenesen kicseréltetném egy kattogósra…:D

  35. Hohó!! nekem kettőgés!!

  36. @Dezs: Szia!
    Kérlek osztd meg velem h hol lehet 3g 16gb alaplapot venni!

  37. Ebay dá kám

  38. Ebay……..
    Ott van 2db 2G 8gb-hoz alaplap

  39. Akkor nézegesd 3 naponta

  40. @rastawicc: Vaterán van egy fickó aki ezzel foglalkozik. Bármit beszerez a saját állítása szerint.

  41. Kattog 2g iphone

    Imap-nak pont ez a lenyege semmi kulsos progi nem kell hozza minden emiled barhonnan megnezhto

  42. Ráadásul a gyerek még pókember maszkját is ellopta, ott van a kép alján

  43. Nem igazán èrtem a dolgot. Ellopják a telefonom es arrol küldenek E-mailt. Akkor èn (ö) hogyan làtom az elküldött levelet? Mikor màr nincs is nálam a telefon?

  44. @T_Z: Hát belépsz a levelező fiókodba -.- Exchange,MobileMe,Gmail,Yahoo mail,Aol és még sorolhatnám … ezeket nem csa a telefonról tudod megnézni hanem mondjuk webes felületen is … és ott ott lesz az elküldött üzik között.

  45. FekaBa:
    Kösz. Ezekt nem használta igy nem tudtam. Nálam ez felejtös lenne mivel Drotnet-et és freemail-t használok. A Drotnet az internet szolgáltatom ott csak mail program-mal lehet megnèzni. Küldött leveleim elvesznek ha újra teszem a leot. Tehát nem menti. A freemail meg nem tárolja el (ha jol tudom) csak ha web-es felületröl küldök. Jó tudni hogy ilyen is van.


Add a Comment