fbpx Skip to content

A múlt héten bemutatott 3.0-s verzió sok újdonságot tartalmaz, de ezek többsége már elérhető jailbreakelt telefonokon. Gizmodo megjelentetett egy írást, amelyben összehasonlítja az újdonságokat a félig legális, már működő megoldásokkal. Nézzük, miről is van szó.

Copy-paste: Clippy (Cydiában, ingyenes, béta verzió)

Az Apple eddig mostohán kezelt megoldása elég soványra sikeredett. Megbízhatóan csak akkor lehet másolni, ha a billentyűzet is a képernyőn van, vagy ha olyan alkalmazást használunk, amely szövegbevitelt igényel. Weboldalról történő másolás technikailag működik, de nagyon bugos és a Safari gyakran összeomlik.

deep1

Valódi (turn-by-turn) GPS: xGPS (Cydiából, ingyenes)

A 3.0-s verzió GPS-e elég jó, de licenszelési probléma miatt a Google térképek nem használhatóak. Az xGPS Google térképeket használ, igen jó helyzetkövetéssel.

deep2

Terhering, 3G megosztása: iPhoneModem/PDANet (Cydiából, ingyenes)

A Cydiában megtalálható a Maces (iPhoneModem) és a Windowsos (PDANet) verzió is. Az iPhone eddig is támogatta a megosztást, a 3.0 egyszerűen szoftvert is ad hozzá. Persze a szolgáltatónak előbb engedélyezni kell hozzá a megosztást. Ha jailbreakelt készüléken használod, azért vigyázz az adatmennyiséggel, mert a Nagy Testvér összevonhatja szemöldökét.

deep3

Több fotó küldése emailben: Emailpix (App Store, $3)

Jónéhány olyan alkalmazás működik, melyben több fotót lehet emailben küldeni, de ezek többsége felületesen lett kidogozva. Emailpix elég klasszul megcsinálta az alkalmazását, egyetlen hátránya, hogy a küldés egy kicsit lassú, mert az email átfut a cég szerverén. Azért én nem biztos, hogy használnám.

deep4

Bluetooth adatátvitel: iBluetooth (Cydiából, 15 napos próbaverzió)

Most tekintsünk el attól, hogy a fizetős Cydiás alkalmazások is elérhetőek tört verziókban. iBluetooth-al képes vagy fájlokat küldeni és fogadni, bár a program egy kicsit bugos, de működik. Próbálj egy PIN-kódot beállítani, ha a számítógéped nem ismeri fel a telefont.

deep5

Univerzális keresés: Search (Cydiából, ingyenes)

A Search ugyan nem keres az alkalmazások és a zenék között, de megoldást ajánl az emailek, kontaktok, jegyzetek és SMS-ek közötti keresésre. Ha sok alkalmazásod van, akkor célszerű a QuickGoldot használnod, ez a Quicksilver-típusú alkalmazásindító keres a kontaktok, SMS-ek, Safari-előzmények és természetesen az alkalmazások között is.

deep6

Irányítás accelerometerrel: mCoolPhone (Cydiából, ingyenes próbaverzió/ $3)

A „Shake to shuffle” újdonság elég lámára sikeredett, mert bár az mCoolPhone nem érinti az iTunes funkcionalitását, de rázási eseményeket lehet hozzárendelni a funkciókhoz, mint pl. a hívásra válaszoláshoz.

deep7

Jegyzetek szinkronizálása: iPhoneNotes (csak Macre, jailberakelt telefon szükséges, ingyenes)

A telefonon installálni kell az OpenSSH-t, az iPhoneNotes a számítógépről a jegyzeteket és bármilyen textfájlt is szinkronizál.

deep8

Alkalmazások háttérben futása/Push: Backgrounder (Cydiából, ingyenes)

A 3.0 úgy oldja meg a multitasking kérdését, hogy engedélyezi a push használatát. Ez azonban nem olyan multitasking, mint amire a legtöbb Cydiás alkalmazás képes (különösen az SSH). A Backgrounder lehetővé teszi, hogy amíg más alkalmazást használunk, a hivatalos App Store-os programok fussanak. Ez kifejezetten jól jön az IM alkalmazásoknál, ahol az alkalmazás nyitva marad, amíg te mást csinálsz.

deep9

Fekvő billentyűzet: iRealSMS (Cydiából 10 $) és EasyWriter (AppStore, ingyenes)

A 3.0 tulajdonképpen az összes alkalmazásnál lehetővé teszi a fekvő billentyűzetet, de az SMS-nél és az emailnél már eddig is volt lehetőség erre. Emailnél az EasyWriter, míg SMS-nél az iRealSMS teremtette meg a lehetőséget, pluszban még jónéhány extra feature is rendelkezésre állt, pl. gyors válasz, fejlett keresés.

deep10

MMS : SwirlyMMS (Cydiából $8), Get MMS (App Store-ból $4)

Az MMS már nagyon hiányzott, cikizték is eleget az iPhone-t miatta. Legjobb ilyen jellegű alkalmazás a SwirlyMMS, de az AT&T hálózatán nem működött olyan jól (magyar hálózaton igen). Ezért alkották meg a Get MMS-t, de a használata a loginnév és a jelszó miatt nehézkes.

deep11

Hangmemók: Epiphany (AppStore, $2)

Elég sok hangrögzítős alkalmazás található az App Store-ban, most az Epiphanyt emeljük ki. A program képes a pufferba is rögzíteni az elhangzottakat és csak a számunkra fontos részeket menti el. Ugyan nem lehet a felvételt küldeni, mint a 3.0-ban, de wifin keresztül könnyen lehet szinkronizálni a számítógéppel.

deep12

Plusz kiegészítések, amelyek hiányoznak a 3.0-ból:

Videórögzítés: Cycorder (Cydiából, ingyenes)

A legnagyobb dolog amit az Apple-nek még hozzá kell tennie a 3.0-hoz az a videórögzítés. Hál’ Istennek, a Cycorder képes erre.

deep13

Flash: iMobileCinema (Cydiából, ingyenes)

Az iMobileCinema még nagyon-nagyon béta verzióban létezik, de néhány oldalnál már meg tud jeleníteni flash videókat, pl Google Video és Youtube. Ez egy olyan projekt, amelyen rajta kell tartani a szemünket.

deep14

Amint láthatjuk, a legtöbb 3.0-s újdonságot már mások korábban kifejlesztették, bár nem olyan elegáns formában, mint ahogyan az új verzió tartalmazni fogja. A kezdetekben nagy volt a hurráhangulat, mert a legtöbb újdonság meglepetésként érte az embereket, azonban a dolgok mélyére tekintve láthatjuk, hogy többnyire olyan fejlesztések történtek, amelyek a felzárkózást szolgálják.

Olvasd el a hozzászólásokat is

98 Comments

  1. Viszont szerintem ha ezek lesznek 3.0n akkor az appstore accomra rányomom a paypalom (bár lehetne párnapos ingyenes probaverzio) és leszedem a jailbreaket mer sokatlassult azóta a telefonom 🙁

  2. Hát igen, akinek van jailbreakelve a telefonja az a legtöbb dolgot megoldja már most és a legjobb benne, hogy napról napra fejlődnek ezek a Cydias appok, egyre jobbak és egyre többet tudnak.
    A Search helyett én a quickgold-ot mondtam volna, mert az majdnem egy az egyben az ami az új 3.0-ban lesz majd, csak nem ikonlapozással elérhető, hanem a “gomb” megnyomásával bárhol a homescreen-en ami szerintem sokkal jobb megoldás.
    Ha bele gondolunk lehet ha ki jön majd a 3.0 egy csomó mindenből még akkor is a hackelt verziót használjuk majd inkább, mert az jobb lesz és még szerintem így is marad egy csomó Cydias cucc amire az Apple még csak nem is gondol. Pl egy ilyen a Weathericon, ami annyit csinál, hogy az Weather program ikonját lecseréli az aktuális időjárásnak megfelelő képre és a hőmérsékletre sőt, még a status bar-ra is ki lehet vele tenni. Nem azt mondom, hogy életbevágó változtatás ami nélkül nem lehet meglenni, de nekem tetszik.

  3. Valaki aki feltette a 3.0-t iPot Touch 1G-re, mondja már meg, hogyan lehet visszatenni a 2.2.1-et? Az iTunes Error-t dob, és DFU módnál tovább nem jut, nekem meg fontos lenne. 🙁
    Köszi előre is.

  4. @Piero: Hát erre sok helyen fel volt vonva a figyelem, én ugytudom h downgradelni azaz visszatenni az előző verziót nem lehet. De javitsatok ki ha tévedek.

  5. Nos a cikkben irtakkal azért nem teljesen értek eggyet 🙂 Mert azért egy xGPS (habár remek program) közelébe se ér egy IGOnak mondjuk, a PDANet nem ingyenes, az iBluetooth szerintem kaki (ezzel nem a fejlesztő munkáját szeretném ócsárolni mert a fejlesztő iránt tengermély tiszteletem h ilyet összehozott, de azért valjuk be ez messze elmarad a jó tól 🙂 ) A search szintén a nyomába se ér a spotlightnak … de mondjuk az iRealSMS viszi a pálmát (swirlyről nincs véleményem nem használom nem MMSezek 😀 fizetek eleget szolgáltatónak másra …) Az iMobileCinema igéretes KEZDEMÉNYEZÉS 🙂 Télleg most akkor lesz Flash a 3.0 ban?

  6. @FekaBa: Na ez rosszhír.. Mert jövőhéten vittem volna szervízbe, kontakthibás a jack bemenet.. Jól sejtem, így ugrott a garancia is? A szoftveren egyébként semmi módosítást nem hajtottam végre, igaz, nem is tudtam volna. 🙂

  7. OFF!
    Kis segítség kellene !!!
    Valami frankó fekete lista programot keresnék gyári T-mobilos telefonomra.

  8. a Clippy mellett azért szót érdemel a hClipboard is. Nem annyira hasonlít a használata a 3.0 copy-pastehez, (a billentyűn jelennek meg a funkciók) de sokkal üzembiztosabb. A clippyt most szedtem le, mert majdnem kihullott a hajam attól, ahogy bekavarja az írást és a pozicionálást.

  9. Ezt a felsorolást valamelyik nap láttam az iPhones.ru-n. Elég lassan veszi át a dolgokat az Apple a jailbreak közösségtől, és még mekkora a lemaradása…
    Vajon mikor jutunk el oda, hogy tényleg nem lesz szükség a jailbreakre, mert megkapunk mindent legálisan? (na jó, ez költői kérdés volt)

  10. @fuji001: iBlackList, vagy mCleaner.

    Egyébként nagyon gondolkodom rajta, hogy hétvégén kipróbálom a 3.0 csodás funkcióit. Leszedtem a 2G-s firmet, és miki315 írta valahol, hogy a kettőgé updatelhető, független marad, aztán downgradelni is lehet.

  11. cycorde-böl hogy tudom gépre feltenni videókat?

  12. Szerintem jobb ha minden alapból benne van, mert most jó h van az a rengeteg progi de azért a telefon sebessége sem utólsó és ha mindent belepakolsz akkor iszonyat lassú lesz!
    Bár állítólag a 3.0 lassab kicsit mint a 2.2.1 de azért nem ennyire!
    Én várom már 3.0-t!!!
    És éljen a jailbreak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  13. (2G-16GB,unlock+jailbreak, ORANGE SK) Tegnapelőtt feltettem a 3.0-t, de nem érte meg. Mindenesetre ki kellett próbálnom :-))
    Tegnap vissza is raktam a 2.2.1-et. Tiszta szívás, oda és vissza is. Az iTunes legtöbbször “error 1600”-at ír ki Restore közben. De egyszer csak sikerül. Csak kitartás kérdése. A DFU módnak van valami titka, talán.
    Az egyik “restore” fehéren világító kijelzővel sikerült!?
    Több infó még itt:
    http://iphonefreakz.com/2009/03/19/downgrading-unlocking-iphone-os-30-is-possible/

    Sok sikert!

  14. Egyik ismerősöm segített, valóban a DFU mód a titka, ahogy eGo is mondta. Előbb rá kell dugni a gépre, DFU-ba kell rakni manuálisan, majd indítani kell az iTunes-t, ami (vajon miért?) nem fogja felismerni a fw verziót, így restore-ra kényszerít, és el lehet távolítani a 3.0-t.

    (Manuál DFU mód: 10 sec-ig nyomod a power és home gombot, majd elengeded a powert, és addig tartod nyomva a home-ot, míg fel nem jön hogy Apple iBoot, új hardver, meg vmi DFU duma, és menni fog. Ha nem elsőre, másodjára. :))

  15. És hogyan lehet aztán kikapcsolni a DFU módot?

  16. @iNigga:

    Ezek csak Cydiából elérhetőek, igaz ???
    Nekem még szűz a telóm, és csak apple store-os progikat tudok futatni.

  17. Csak azt az egy dolgot nem értem,hogy a 3.0 bejelentésénél több mint 100 újdonságot emlitettem. Nos ezek kb 10db.
    Nem keveslem,de hol a többi? Ha már így emlegették.

  18. Mindent összevetve lehet hogy működnek már a dolgok 3.0 nélkül is de azért jobb lesz az hogy majd alapból tudja mindazt amit a 2.2.1 + 20 féle 3rd app együtt (mellesleg utóbbi esetben az összes idegesítő buggal meg hibával). ..baromi bosszantó hogy állandóan restorolnom kell a telefonomat mert valami “szükséges kiegészítő” app-tól belassul vagy épp letérdel..

  19. @gabo:

    És azsem egy utolsó dolog, h ha restoreozni kell akkor nemkell ujra cydiabol ujra felpakolni a rengeteg cuccot h megint olyan legyen mint régen…

  20. ra tudom tenni a 3.0-t 3g-re? Fuggetleniteni akarom, szal kene vmi customm fw BB nelkul. Letezik? Elore is koszi.

  21. @rastawicc: magától kikapcsol, mivel a restore újraindítja az ipodot, nameg az itunes sem hagyja DFU-ban, miután elvégezte a dolgát. 🙂 de aki még JB-elni is akarja, jön a quickpwn-es DFU mód, amit szintén a program kapcsol ki, meg a reboot jailbreak után.

  22. OFF: ma vettem egy switcheasy capsule rebel serpent tokot a telómra, de nagyon megbántam…tudod hogy nem ez a megfelelő fórum, ha ilyen akkor légyszi dobjatok egy linket, de 4990 helyett 4000ért ELADÓ…csatoltam egy videó linket, ha valaki nem tudná, hogyan néz ki. Amúgy feketét vettem, ami a videón is van.
    http://www.youtube.com/watch?v=q_XJUNo5J-k
    bocs mégegyszer az off-ért…

  23. @Piero: Kössz!

  24. @fuji001: Ja bocs, akkor nem tudom. Jailbreakelj! 😀
    @Siriuspapa: Rá tudod tenni, csak még nincs pwnagetool hozzá, szal a bb tuti változni fog. Hacsak nem gyári független a háromgéd , akkor ne tedd fel.

  25. Bocs hogy ide írom de újra raktam a telót és a categories nem müködik valami error permissiont ír ki! Tud valaki segíteni?

  26. pls valaki segítsen (hülye kérdés), cycorderből hogyan tudod feltenni a videókat gépre? ^o)

  27. @zo_ke: nekem is ez a bajom :S

  28. Egyetértek azokkal, akik azt mondják, hogy ezeknek az “újdonságoknak” alapból benne kéne lennie a telefon szoftverében…, DE ez mekkora ciki már, hogy egy egy “home” programozó (természetesen ez nem degradáló jellző, hanem csak az összehasonltás végett irtam igy), szinte nulla költségvetésből kifejlesztette ezeket a kis programokat, miközben az apple dollármilliókat keres és ül a babérjain.
    Na menjen a jó fenébe az egész apple menedzsment…, megvárják, mig a független fejlesztők mindent kifejlesztenek és felhasználják azokat amelyek a jailbrakelt közösségben népszerűek. Szerintetek miért nem tesz semmit sem az apple a jailbreak+programok fejlesztői ellen? Szinte ingyen igy is az applénak dolgoznak, akár ha a programokat, akár a tel. eladásokat nézzük. )én pl nem vettem volna, ha nem tudom, hogy a t-fos telt tudom majd vodán használni).
    Összességében igenis nagy dolog, hogy már most majdnem mindent tud egy jailbreakelt tel, amit az apple csak nyárra igért. Ez az apple szegénységi bizonyitványa!

  29. U.i.: Ha vki félreértené, nem arra gondoltam, hogy pont azt használja fel az apple, amit a cydiás programozók eddig megrtak, hanem természetesen megrják maguk is.

  30. Edu: csatlakozom kb én is így látom.

  31. bazz de azér elég sz*r hogy cycorder-ből fogalmam sincs hogy kell videot felrakni plusz clippy akármit csinálok vele még véletlenül se működik:D

  32. @Beni Sykes: bazz, elnavigálsz t-pottal a private/var/mobile/Media/Videos mappába és kimásolod 😀
    @nico: Próbáld meg sbsettings-ben, vagy bossprefs-ben (attól függ melyik van fenn) az extras között nyomj rá a Fix User Dir Permissions-re, az valszeg segít a categories baján.

  33. @iNigga: áá kösz. nemtudtam hova menti a videókat. végre megvan. örök hálám üldözni fog xD

  34. Üdvözletem! Problémával fordulok hozzátok. Olvasgatás után megpróbáltam egy pár 3rd appot telepíteni ezek közül, amik nem voltak fönn még a telón, de a legtöbbet a cidya letöltötte majd errort írt ki és restart springboard. Ez nem először fordul elő pl a vwallpapert is ezért nem tudom felrakni, valakinek van 5lete miért? 3G gyári 2.2.1-el Piros szolgáltató Turbo Sim, mivel odaadtam új korában függetlenítés céljából egy hozzá nem értőnek, aki frissítette gyári 2.2.1-re. Előre is köszönöm, ha van valami használható tippetek!

  35. @Beni Sykes: Csak emiatt telepítettem a cycordert percekkel ezelőtt, és vettem fel 4 másodpercet vele. Szívesen 🙂

  36. amúgy mellesleg amit írnak leírásban hogy jobb minősége mint videorecorder-nek, az szerintem igaz.még ha videorecorder teljesen bevan állítva legjobb minőségű felvételre akkor is. és mégegyszer kösz iNigga

  37. @Edu: Lehet hogy igazad van és Steve röhög a markába……

  38. Ha valaki tudna segíteni xgps ügyben azt megköszönném. Arról lenne szó, hogy hogyan kell beállítani a programot, hogy működjön mobil net nélkül. Kikapcsoltattam a mobilnetet és nem nagyon megy.

  39. @Piero: Nem lehet Downgarde -elni úgyhogy ez van.
    Bazi nagy piros betűkkel felhívták itt is a figyelmet, hogy senki se tegye fel a BETA -t.

  40. OFF miért van a t.mobilenál ugyanolyan árban a fekete 8 gigás iphone és a fehér 16 gigás Iphone? Csak a szín miatt?

  41. * csak a szín miatt olcsóbb a fehér?

  42. @miki3155: A kettőgés iPhone downgrade 3.0-ról nagyon nagy szívás? Mert leszedtem a firmet, és kipróbálnám hétvégén.

  43. @Én: Ja, mert annak a hátlapjából kispórolták a festékanyagot, így ugyanakkora memória mellett is olcsóbban jön ki a gyártása, mint a feketéé. xD
    Egyébként valszeg nem fogy annyira, mint a fekete, és azért. Tudod, a fehér hátlapon sokkal szembetűnőbb, ha megjelennek a hajszálrepedések, mint a feketén.

  44. Senki semmit a cidya-s problémámra vagy ne itt kérdezősködjek, ha nem akkor hol? Télleg naon idegesítő szánjatok meg, nem vagyok béna, de ezt valahogy nem sikerült megoldani akármennyit is olvastam róla.

  45. szifon brigád nem tervez az oldalra egy fórumot? mert akinek tényleg valami problémája van elveszik a sok hozzászólás között és 1-2 nap mulva már nem nézi senki a régi híreket.

  46. Jogos

  47. @Zizizumi: Próbáltad már a cydiát újratelepíteni? Manage->Packages->Cydia->Modify->Reinstall. Egyébként ha ez nem segít, passzolok.
    @csabiuvb: Ezt Adminék már többször is megmondták, nem terveznek fórumot, és ez az oldal is elsősorban blognak van szánva.

  48. Köszöntem, megpróbálom… hja és a winterboard frissítéssel is ezt csinálja, szóval az 1 folyamatosan ott figyel cidya sarkában én arra gyanakszom, hogy 2.2.1 probléma, megtörténhet?

  49. @Zizizumi: Nemtom, nekem szerencsére eddig semmi bajom nem volt a 2.2.1-el, de ezt iphone-ja válogatja.

  50. 🙁 Sajna ez sem segít egész pontosan ezt írja ki:
    /var/cache/apt/archives/com.skrew.vwallpaper_1.00-1_iphoneos-arm.deb
    subprocess pre-installation script returned error status 2 és okay-t kér ennyi más appokkal is, egyebek meg tökéletesen felmennek.

  51. @Zizizumi: Akkor sajna nincs ötletem 🙁

  52. No problem tovább harcolok az elemekkel.

  53. Találtam valamit Telefonszám és logo fix, angol oldalon olvastam, hogy ez lehet a gond, erre azt meg status 1-el nem engedi eltávolítani, valahogyan le tudom szedni mégis?

  54. @csabiuvb: Nem tudom meddig jutottál el, de le kell töltsd az xgps manager nevű progit amivel az otthoni géppel tudod a térképeket az iPhone-ra pakolni. Az útvonaltervezéshez mindenképpen kelleni fog a mobil internet. Ez a téma már rendesen ki van vesézve több mint 100 hozzászólással egy-két héttel korábbi témában:
    http://szifon.com/2009/03/03/xgps-1.2-a-navigacio/

  55. Köszönöm, erre voltam kíváncsi.

  56. Admin Segítség! Nem tudom leszedni a szifonos tel szám és logo fixet és most meg a cidya használhatatlan lett. Hasonló probléma valami 5let.

  57. Pannon/Voda-s

  58. Mi a hiba? 🙂

  59. Hasonló szöveget ír ki mint, amit fentebb már idéztem csak status 1el, akkor is ha újratelepíteni akarom, a szokásos lehetőségekket felajánlja ignore, cencel and clear stb, de mindenre csak ezt írja ki és, hogy egy fél app van fönt ezért mást nem tudok telepíteni, ilyenkor más lehetőség is van mint az egész telefon újratelepítése? Ha igen mi, hogyan kell? Megpróbálta valaki más is eltávolítani 2.2.1-ről?

  60. Árulja el valaki hogy hogy tudok mms-t küldeni? (3G 3.0 firm)

  61. @iNigga: A 2G -re állítólag fel lehet tenni a 3.0-át. és műxik reg nélkül.Csak nem tudom érdemes-e? Nekem 3G-n tiszta bugos, lassu és nem sok látszik az újításokból…..

  62. @miki3155: feltettem 2G iPhone-ra. sima frissítés (itunes > SHIFT + Update), és megmaradt az aktiválás. bugos. nemkicsit. mondjuk egy reboot után már kevésbé. majd nemsoká írok róla bővebben.

  63. Sziasztok!
    Sajnalom, hogy ide kell ezt irjam, de gondolom itt hamarabb eszreveszitek. Feltettem a 2.2.1-es fw-t es miutan befejezte szepen kiirta, hogy “no sim card installed”. Valaki tudna segiteni?… Elegge elkeserito.

  64. @miki3155: Akkor nem te írtad az Applephone-on, hogy feltetted.
    @jadeye: A downgrade-ről akkor még nem tudsz nyilatkozni? Bár mindegy is, legalább hétvégén babrálok egy sort a telóval. Úgyis rég volt, hogy komolyabban megpiszkáltam 😀
    @Westsider: 3G-re tetted fel? Gyári függetlenre, t-mobosra, vagy egyéb függőre, és honnan töltötted le a 2.2.1-et? Ezekkel az infókkal könnyebb lenne.

  65. @csabiuvb: A fórumnak én is hive lennék. Biztos sok problémára sokkal hamarabb válasz érkezne.

  66. @iNigga: Feltettem 3G-re de most nem tudok vele tesztelgetni , visszaraktam a 2.2.1-et mert az agyamra ment a lassúsága….

  67. Szerintem annak aki nem akar infarktus közeli állapotba jutni, érdemes még várni a 3.0-val .-)

  68. Egy kis off:

    Nem tudtok valami kis egyszerû, jopofa játékot ami az accelerometert használja fôleg, mint a pl. a PapiJump? Vagy olyan kéne, mint az FS5 Air Hockey, Tap of War, Cowabunga. Ha lehet, legyen benne 2 játékos mód is, köszi 🙂

  69. @iNigga: nemsoká jön a downgrade. meg akartam tapogatni, milyen a 3.0, de jelen állapotban még értelmetlen feltenni. de nemsoká írok róla hosszabban

  70. @iNigga:
    Nem magyar halozat, romaniabol vagyok, kezdetektol megvan a telom es folyton raktam es valtoztattam a fw-ket, ilyet meg soha nem lattam. Az fw meg rendesen az itunesbol lett rakva. Igen 3g-m van. Es fuggo a telom igen, orange a neve a halozatnak.

  71. @jadeye: Igazából én is csak egy rövid tapi miatt akarom feltenni, meg hogy legyen egy kis izgalom 😀
    @miki315: Most akkor 315, vagy 3155? 🙂

  72. @iNigga: Mindegyik. Regisztrálnom kellett másik néven mert a rendszer nem adott új jelszót 🙁 szóval a medve a lényeg 🙂

  73. @Westsider: Akkor passzolok, csak arra gondoltam, hátha eddig yellowsnow-val használtad a 2.2-t, és arra raktál gyári 2.2.1-et. Ha nem, akkor nem tudom, valaki mondjon valami okosat, nekem 2G-s van, azzal még sose csinált ilyet.

  74. @iNigga:

    Varjunk csak. Jailbreakelve volt a 2.2-om es arra raktam a 2.2.1-et. Quickpwn-el jailbreakeltem.
    Ez segit?

  75. @Westsider: Csináld meg a jailbreaket és majd érvényesíti a kártyád.

  76. @infy: De, lehet, már említettem hogy sikerült is, csak előtte manuálisan DFU-ba kellett tenni a Touch-ot. Azóta minden flottul működik újra, 2.2.1-el. :]

  77. @miki315:

    Probaltam. Ugyanugy jobb felso sarokba “No Sim” es kiirja bekapcsolasnal, hogy “No Sim Card installed”..azert koszonom.

  78. Akkor viszont az eredeti kártya kell bele. Viszont 2.2.1-en ne is próbáld függetleníteni mert nem lehet.

  79. @miki315:

    Ugyanaz a kartya van benne miota kijott az iphone 3g es megvettem:) Meg csak ki sem vettem belole.

  80. Mozgasd ki be a kártyát hátha……:-)

  81. Sajnos semmi…fogalmam sincs mitevo legyek…

  82. Restore mégegyszer

  83. @miki315: Amúgy újonnan vetted a telót?

  84. Ujonnan vettem persze, kozel fel eve megvan, semmi baja nem volt eddig.@miki315:

    Kb 5-szor restore eddig:)

  85. Na a kartyammal van a baj:)…olvastam valami olyat, hogy felmelegitheti az iphone sok hasznalat eseten. Betettem mes telobe es ott is meg van hallva a kartyam. Ugyhogy mehetek kerni egy masikat:) Koszonok minden segitseget, remelem tenyleg ez a baj. 1-2 ora mulva kiderul.

  86. Ha orange hálózatban használod, akkor kérdezősködhetnél náluk is, illetve a holnapjukon kell hogy legyen letölthető fw.

  87. @Westsider: Wazz…. 😀

  88. @iNigga: sima DFU restore 2.2.1-re, és kész, semmi hiba nincsen.

  89. Az volt a baj vegul amit lattam. Kellet uj kartya. @miki315:

  90. Na ez tök jó!!!
    Dev team közleménye a 3.0-ról. / fordítógéppel fordítva 🙂 /

    ” Viszkető frissítés ujjak.
    Szinte magától értetődik, de azt fogja mondani, hogy egyébként is:)

    Az egész a nagy dolgok sorakoznak fel minket az, hogy az Apple OS 3,0 leírt ma sok 3G tulajdonosok lehetnek maguk viszkető frissítés ujjak. Ha találsz magadnak való hozzáférés a 3G IPSW a 3,0 keresztül iPhone Dev Center programot, és a használt yellowsn0w, nem frissítés vagy helyreállítani, hogy a hivatalos IPSW. Ön el fogja veszíteni yellowsn0w, és képtelen arra, hogy visszatérjen az alapsávi, hogy vissza.

    És azon csodálkozott, de a 3,0 operációs jailbreakable minden eszközöket. Csak azokat használó 3G yellowsn0w, amelyek azt mutatják, hogy bizonyos korlátozó és várjunk PwnageTool, hogy hozzanak létre egy egyéni IPSW, hogy elkerüli a alapsávi frissítést. ”
    Szóval alapsávi: ne frissíts mer nem műxik a sárgahó! 😀

  91. És mennyi most a fehér 16GB-os akciósan a T-Moble-nál?
    Dominóval is van?

  92. van valakinek otlete, hha feltettem a 3.0 beta-t -mert ha 2g-s telora rakot update-tel nem kell ujra unlockolni, mert az megmarad- csak kozben problemak adodtak, es kellett nyomni restoret is kozben, es most visszaalt 3.0-ra es keri, h regisztraljak developer acc-ot ( http://kepfeltoltes.hu/view/090326/iphone_www.kepfeltoltes.hu_.jpg )
    pannonos kartyaval nem mukodik, csak at&t-ssel.
    van valakinek otlete, h most mit tudnek csinalni?

  93. @zsakos.matyi: 2G iPhone esetén a DFU restore 2.2.1-re simán megy!

  94. Aki olvasta az előző hozzászólásaimat a problémámról a cidyaval, újraraktam a telót és nagy valószínüséggel tényleg a voda/pannonos telefonszám és logo fix volt a gond, mert azóta mindent tökéletesen telepít a cidya, nem tudom lehet-e ennek köze a turbo simemhez vagy ilyesmi, egy külföldi honlapon találtam rá, hogy ez lehet a gond akkor megpróbáltam eltávolítani és nem hagyta a cidya. Admin nem válaszolt…Valaki kérdezte, hogy hogyan lehet adhoc internet kapcsolattal megosztani a géped netjét a telóval itt van egy kis segítség: http://iphone.cazisoft.com/?p=322

  95. lehet én vagyok nagyon béna de valaki help-eljen pls.nem sikerül rájönni hogy kell clippy-be szöveget kijelölni. xD

  96. gy v.kinek 3.0án? Mert nekem amit küldenék vagy küldenének kidob a progiból…

  97. az iBluetooth v.kinek 3.0án? Mert nekem amit küldenék vagy küldenének kidob a progiból…


Add a Comment