fbpx Skip to content

3.0 tapasztalatok 2. generációs touch-on.

img_00042 img_0011

Hát bevallom picit félve tettem fel a 3.0-t az iPodomra,mert lehetett olvasni, hogy ha nem rendelkezel fejlesztői accounttal nem tudod szinkronizálni a zenéidet. Nem is lehet (elvileg…de erre majd később térek vissza).

Pár újdonság:

1. Van bluetooth. Egyszerűen be lehet kapcsolni a Settings->General->Bluetooth részben, meg is jelenik szépen az ikonja a töltöttségkijelző mellet.
Nem találta meg a telefonom a keresője, de szerintem ha megjelenik a 3.0-hoz a jailbreak, simán lehet használni küldözgetésre.

img_00031

2. Shake to shuffle. Ez a feature arra jó, hogy ha bekapcsoljuk, és megrázzuk az iPodunkat akkor számot vált a készülék.

3. Másolás-beillesztés. Nagyszerűen működik ez a része is. Nem csak szövegeket, hanem akár képeket is másolhatunk.

img_00061 img_00082

4. Kereső. Nagyon jó keresőt építettek bele a 3.0-ba, szinte minden között keres, így hamar megtalálhatjuk amit szeretnénk.

img_00092 img_00101

5. Safariban megjelent egy AutoFill nevezetű dolog, ami olyan mint Firefoxban a jelszó megjegyző, így nem kell beírni állandóan a jelszavakat az oldalakra.

img_00051

6. Végezetül a szinkronizálás:

Nagyon egyszerű trükkel ki lehet cselezni a dolgot. Kell hozzá egy Total Commander t-pot pluginnal..más nem is nagyon. Amikor rádugod az iPodod a gépre, csinál egy sync_lock kiterjesztésű fájt az iPodra, amit t-pottal kitudsz törölni, elvileg innentől mehet is a szinkronizálás. Szinkronizálás közben is felmásolja a fájlt, de nyugodtan törölheted, mert nem okoz semmi kárt. Ez a módszer biztos működik, most másoltam fel jópár számot ( kb. 500), appot gond nélkül.

[Nem nyújtok semmiféle támogatást annak, aki esetleg feltenné, és segítségre szorulna.]

Árpi.

iPhone 3G handras féle bemutató:

(forrás)

Olvasd el a hozzászólásokat is

63 Comments

  1. grat a handras féle videóhoz

  2. nyááá… valaki iPhone 2G-re developer acc nélkül…?

  3. Jo a zene, jo a csaj, es jo a video 🙂 Koszi

  4. Mi az hogy “van bluetooth”? Eddig is volt, nem?

  5. @GK: itouch 2g-ben fizikailag benne volt, de nem volt szoftveresen engedélyezve.

  6. nadevárjunk… ahhoz, hogy t-pot-tal ki tudd törölni azt a fájlt, egészen véletlenül nem kell jailbreak? jailbreak tool meg nincs jelenleg hozzá. vagy…?

  7. A tpot jb nelkul lat par filet 🙂

  8. handrás video nagyon igényes! köszönjük

  9. Érdekes, hogy az új Youtube nincsen sehol sem letesztelve – én Touch 2G-n kipróbáltam, szimpatikus, hogy a feliratkozott csatornákat egy Youtube azonosító és jelszó megadása után kezelni tudja, viszont az nemtetszik, hogy ez a Youtube application sűrűn lefagy. A készülékem fejlesztői készülékként regisztrálva van…
    Amit még észrevettem, hogy a wifije sokkal érzékenyebb lett, nem dob le annyiszor és a gyengébb jelű jeleket is érzékeli.

  10. Hmmm… Ha valaki segítenem hozzájutni a 3.0-hoz, szívesen tesztelem 1G-s Touchon….

  11. Már hogyha van már 1G-sre… :S

  12. @koconborz: tudsz még készüléket regisztrálni?

  13. @Arpi: miket lát konkrétan? csak mert nekem 1.1.2 óta jailbreak-elt a telóm… 😀

  14. Kíváncsiság képen…
    Ha valaki ki akarja próbálni a 3.0-t iPod Touch 2G-re (ha egyáltalán arra le lehet valahonnan tölteni), majd szeretném vissza tenni a 2.2.1-es Jailbreakelt rendszert, sikerülne, vagy nem?
    És amit felmásolt Árpi app-okat, gondolom azok free, de legalábbis legálisan szerzet app-ok, nem? Vagyis ezen a “béta” rendszeren nem működnek a crackelt app-ok?!

  15. 1G s touchban is van bluetooth? vagy csak a 2Gbe került bele?:S

  16. @igali: lehet downgrade-elni DFU-ban

  17. http://www.mininova.org/search/?search=ipod+touch+3.0&cat=0

    Elvileg ez a 3.0 beta OS ipod touchra. Nekem szifonom van, szal nem tom tesztelni, de innen le tudjátok szedni torrenttel. Kommentek szerint működik, sőt az egyik azt írta, hogy simán tudta utána downgradelni.
    hajrá

  18. OOO bocsika csak 1st gen. iPod touch-ra jó!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  19. aszongyák, hogy nem is kell törölgetni a synclock fájlt, hanem csak le kell mászni a netről sync előtt: “you have to disconnect from the internet whenever you want to sync the ipod, because it checks to see if you are a developer.”

  20. Helló mindenkinek! Eléggé érdekelne a 3.0-ának a szifon3G-s tesztelése (mivel tiltották a telóm, nem tuok így sem telefonálni vele…)
    Szóval nem tudtok vmi linket dobni a iphone3G 3.0-ás firmware-hez?

    Simán bevállalnám! Vki 5let?
    miron89

  21. @miron89: nem tudod aktiválni… így nincs értelme feltenni

  22. @Kornel:
    Köszi a linket 😉

    @Minden iPod Touch 1G-seknek:
    Én is találtam egy linket, 3.0 rendszert 1G-re.
    http://torrentek.hu/browse.php?q=iPod+Touch&tp=2&automata=nope
    Csak saját felelősségre!

    @jadeye:
    Neked van iPod Touch-od, esetleg már ki is tudtad próbálni? Mármint a visszaállítást 3.0-ról 2.2.1-re? Mert egy cikkeben (http://szifon.com/2009/03/18/a-dev-team-jelenti/) ezt olvastam:
    Emellett pedig nem lesz lehetőséged visszaállítáni a telefonodat, mivel a baseband nem downgradelhető. Fontos, hogy csak úgy updateljetek, hogy a telefonotok egy speciális zárolt állapotba kerül, és nem lehet visszaállítani rajta a 2-es verziót.
    Gondolom az Touch-ra is igaz, ezért kérdezem!
    Szívesen kipróbálnám a 3.0-éát, de ha nem jön be, akkor visszatenném a 2.2.1-es rendszert. Ez tuti hogy megoldható, és nem lesz gond?

  23. @igali: Touchnál egy DFU-móddal símán visszaállítható, kipróbáltam. iPhone-nál más a helyzet.

  24. @koconborz:
    Köszi, nagyon gyors voltál 😀
    Amit Kornel adott linken letölthető 3.0 béta változat, az is már részben buherált, vagyis lehet crackelt app-okat feltenni?
    Ha igen, akkor feltétlenül kipróbálom (leginkább a Bluetooth miatt- mivel hiába rakom fel az iBluetooth-ot, Touch-on gondok vannak- indítsam újra a progit, ha akkor sem jó, akkor telepítsem újra szöveg)

  25. @igali: ájpodtáccsban nincs gsm modul, innentől tökmindegy, ígysem tudsz az ájpodtáccsal telefonálni. a baseband a yellowsnow, és így a függetlenítés és telefonálás miatt érdekes, ami az itouchra értelemszerűen nem vonatkozik. DFU restore megy. amúgy nincs táccsom, iPhone 2G-m van

  26. @koconborz: van egy elírás a cikkedben:
    ” “Shake to Shuffle” – Ez a Sony Ericsson Walkman mobil használóinak ismerős funkció lehet – számváltás rázással”

    a “Shake to Shuffle” arra jó, hogy megrázod, és összekeveri a számokat a véletlenszerű lejátszáshoz.

  27. @igali: ezek nem buherált fw-k, tekintve hogy még nincs hozzájuk buherátor.

  28. Kit látnak szemeim, Árpi, Cenzi. 🙂

  29. @jadeye: köszi, javítottam.

    @suexID: üdv itt 🙂

  30. köszi, akkor még várok vele, amig nem lehet aktiválni vhogy…:)

  31. @jadeye:
    Köszi az infót, a segítséget!
    Lehet, hogy holnap én is kipróbálom!
    Remélem szuperül fog menni, és tényleg működni fog a Bluetooth is!

  32. köszönöm az igényes leírást és videót!

  33. Én azt hallottam, hogy ha felrakom a 3.0 az iPod Touch 2g-re, akkor megmaradnak a crackelt alkalmazások, talán még a Cydiások is. Igaz ez?

  34. Kár… pedig nem lett volna rossz.

  35. @Vabe: maximum UPDATE esetén marad meg, annak ez a lényege, hogy nem vész adatod, és így megmaradhat pár JB app is. de restore-nál semmiképp. de maga a cydia az mindig repül, az tuti.

  36. találtam egy ilyet. ettől még NEM kell beleugrani senkinek, és azt se felejtsük el, hogy mindenki a saját felelősségére játszik az eszközzel…!

    It is really easy to upgrade a 2G model to 3.0. But you have to use a different approach. I do not have a developers account and do not have a official sim. I discovered that the latest quickpwn version does NOT work.

    The way to do it:

    1. Downgrade to 2.0.2 in DFU
    2. Jailbreak with quickpwnRC2 (i did not include cydia as it will be deleted anyway when upgrading to 3.0)
    3. Setup as a new iphone in itunes
    4. Use the UPGRADE feature to upgrade to 3.0
    5. Voila, activation is still there.

  37. mielőtt bárki kérdezné:
    – ez CSAK 2G iPhone-ra való leírás, 3G-vel NEM megy így!
    – és NEM, én még NEM próbáltam ki!

  38. Hm…az 1 g-s touchba akkor van bluetooth vagy csak a 2 esbe???

  39. @Juli: az 1G-s touchban NINCS bluetooth.

  40. Faszom szar apple

  41. @Juli:
    Nem feltétlenül.
    Mióta tudsz arról, hogy az iPod Touch 2G-ben van Bloetooth? (Valszeg nem rég óta, mert hogy csak most tudtad meg, hogy az 1G-ben nincs).
    Akinek Iphone-a van, annak persze minimum hogy van Bluetooth, mert már minden telefonban van. De, melyik multimédiás kütyüben van Bluetooth, WIFI?
    Szal azért nem szar az apple. Vannak hiányosságok, problémák, de azért nem szar, mert egy nem telefonba, hanem egy “sima” multimédia szerkentyűbe az 1G változatba még nem építettek Bluetooth-ot.

  42. én amúgy azt nem értem, hogy mi ez az iszonyatos gizdulás a bluetooth-ra, pláne az itouch esetén. hiába küldözgetsz át fájlokat, ha rendszer szinten úgy sem kezeli le… wifi “modem”-ként? úgy meg hamar lemerül, mert ugye eszi az akkut a bluetooth, meg a wifi is. ilyen szinten jóformán fölösleges a bluetooth bele. vagy mire fel ez a nagy ráizgulás?

  43. vagy azt ne mondjuk már, hogy mindenki a2dp bluetooth headset-tel akar zenét hallgatni a készülékéről… GPS navigáció BT GPS-szel? ugyan.

    (amióta iPhone-om van, összesen egyetlen alkalommal kapcsoltam be a bluetooth-ot, amikor kipróbáltam vele egy Nokia BT headset-et.)

  44. @Jadeye:
    Azért mindig jól jön az ilyen kapcsolat megoldás… Vagyis, ha netalán van nálam egy jó kép, vagy zene amit szívesen átküldenék a barátomnak, akkor ez bezsony jól jön 😉 ha már van ilyen lehetőség, akkor na ná, hogy ki szeretném (remélem ki is fogom tudni) használni!

  45. @igali: kamera nincs a táccsban, tehát az nem megy, hogy fotózol, és azt küldöd át. a camera roll képeit, amiket iTunes-szal feltettél, azt meg akkor át lehet küldeni? mondjuk mindegy, max átküldöm mailben. wifi jóformán már mindenütt van, csomó mégy nyitott is. szóval… tény, hogy néha egyszerűbb. de ehhez OS szintű támogatás is kéne, az jelenleg meg elég gyér.

  46. Akkor is szar miaz hogy a 2 g be van az 1 be meg nincs.Nemnagyon használnám de akkor is.

  47. @Juli: Ha ennyira zavar, vegyél 2G-st. Eladod a régit, max egy tizest rádobsz, és meg is van a 2G ára…

  48. Én például 40-ért vettem a 2G-s 16Gb-os Touch-omat…

  49. @Juli: én akkor már inkább azt nevezném szarnak, hogy mi az, hogy a 2G-sen van hangerőszabályzó gomb, míg az 1G-s táccson nincs. szerintem ez sokkal nagyobb érvágás. persze kinek a pap, kinek a papné.

  50. @vabe: Akkor az igen jó vétel volt!
    @Jadeye: /agree

  51. annyiba én is megvettem volna=) most rakom 2g re a 3.0 át wooow:D

  52. sikerült:D:D:Djejejeeee:D:D raktam is rá zenét.nekem bejön a cucc:D

  53. @rick: aktiválást végül hogy oldottad meg?

  54. @rick:
    Aztán írd ám meg, hogy a Touch 2G-n müxik- e a Bluetooth, és egyéb nyalánkságok 😉
    Valszeg jövőhéten én is kipróbálom (csak kár hogy a crackelt app-ok nem maradnak fent, és nem tudjuk használni :-/ ).

  55. @rick: mármint 2g touch vagy 2g iphone…? 😀

  56. @Jadeye:
    A fenti hozzászólásodhoz az enyémhez:
    Azért is lenne/ lesz jó a Bluetooth, mert vannak ismerősök, akiknek vagy nincs számítógépük, vagy csak ritkán férnek hozzá (apuka- anyuka, hugika miatt).
    WIFI… Sajnos én sem olyan helyen lakok, ahol nagy hálóval lehetne kapdosni a jeleket, nem hogy a nyitottakat. Kaposvár-on eléggé nehézkes jelet találni, szal nem könnyű Touch-al netezni, emailben küldözgetni.
    Bluetooth meg már minden telóban van.

  57. @igali: hja, csak ehhez OS szintű támogatás is kéne, az jelenleg meg elég gyér. 🙁

  58. @Jadeye:
    Sajnos, de remélem hamarosan sikerül jól megcsinálniuk ! :-/

  59. @rick: akkor ez most iTouch vagy iPhone végül…?

  60. 1G-s touchon hiába törlöm a sync lockot, az itunes tesz rá magasból. Netkapcsolat bont, és úgy menni fog a sync. Vagy van más ötlet? Egyébként király a 3.0, csak néha laggol, meg bugzik. :]


Add a Comment