fbpx Skip to content

sygic-iphone-turn-by-turn-3-1A Sygic Corp. ígéretéhez híven elkészítette a navigációs szoftverét iPhone-ra, amivel a készülékünket teljesértékű GPS esközként használhatjuk.

Amiket támogat a program:
– TeleAtlas térkép
– POI-k támogatása
– Hangutasítátok – merre menj
– az indítása kb 30 mp-et vesz igénybe

Az alkalmazás sajnos nem kerülhet be az AppStore-ba, az SDK szabályozásai miatt, de a cég folytatja a harcot az Apple ellen, és amint lehetségessé válik, azonnal elérhetővé teszik a szoftverüket, a vásárlóik számára. Ugyanez a probléma fordult elő a TomTom-al, és a Co-Pilot Live-al is.
Mint láthatjuk, létezik működőképes navigációs szoftver iPhone-ra, csak arra kell várnunk, hogy az Apple módosítsa az SDK szabályozását, vagy pedig maga adjon ki egy saját navigációs szoftvert.

Via iphoneapps.ru

Olvasd el a hozzászólásokat is

85 Comments

  1. Na ez szivacs, pedig erre vártam… Miután olvastam a cikket az xgps-ről meg hogy hangutasítás is van benne meg minden eldöltöttem, hogy ha itt nem jön ki egy normális gps progi akkor feltöröm a készüléket, mert már nagyon hiányzik a cucc.
    /off
    Létezik valami faq iphone jailbreak-elésről? Itt olvastam 1-2 cikket a hasznos bejegyzéseknél, de elég ködös nekem hogy most miért érdekes hogy tmobilos a teló vagy nem és most én mit csináljak ha az enyém nem. Meg elég sok komment van olyanoktól akik elrontották a telójukat vele. Komolyan azok után hogy programozó vagyok és törtem már symbiant, winmo-t és majdnem az összes létező rendszert, ez tűnik a legködösebbnek.
    /on

  2. Hát szebb lett a fordítás mint a google-s 🙂

    Szóval ez a progi kész, es nem a jailbreakelt telefonokra akar fizetos cydias programkent kerulni, hanem minden telefonra app storen keresztul?

    mindent osszevetve remes az apple… komolyan neha cikinek erzem, hogy apple termekeim vannak, persze ez hamar elmulik, de az ilyen dolgai miatt azert nem kicsit utalom az applet…

    jo cikk koszi 🙂

  3. tényleg 🙂 holnap lesz az a bizonyos február 20-a 🙂 tudjátok … xgps 🙂

  4. @G: Az xgps legújabb verzióját ami már elég sokat tud ha jól tudom 20.-a környékére ígérték (ahogy azt ezen az oldalon már olvashattuk). Szerencsére ilyen problémákba nem akad bele mint ez az AppStore, mert Cydiaból érhető el és reméljük ez ezek után is így marad 😉

    /off
    Igazából nem az a lényeg, hogy tmobilos a telefon vagy sem, hanem, hogy gyárilag független e vagy sem és ha nem független akkor akarod e valamikor szoftveresen függetleníteni. Mert a mostani firmware-ben a basebandet (ami, hogy pontosan mit csinál nem tudom, de a lényeg, hogy őt kell átverni vagy megkerülni, ha a telefont függetleníteni akarjuk) frissítették és a jelenlegi yell0wsn0w a régivel működik ezért kell olyan fw-t használni amiben még a régi van. De ha ez téged nem érint akkor szerintem sima update aztán mehet a jailbreak.

  5. Érdekes, hogy pozsonyi utcarészletet van a képen. A szlovák oldalakon még nincs hír a programról.

  6. Hello !
    Nekem lenne egy olyan kérdésem hogy az iphone 3g ben van GPS, ugye?
    (ez költői kérdés volt)
    Namost csak én nem tudom használni, vagy hülye vagyok? (ööö.. ezis költői…)
    Mert vagyok valahol, és tolok egy “Locate”-et akkor ugyan megmutatja hogy hol vagyok, de csak a kék pontot, meg hogy megyek valahol az éterben.. Merthogy, semmiféle térképet nem tölt be meg ilyesmik.
    Bocsi ha off, de látom, ha már gps akkor megkérdezem. Valaki?

  7. be van kapcsolva hogy toltson netrol terkepet az xgps? 🙂

  8. Ja, már értem, ez egy szlovák cég.

  9. Az oldalukat 2007-ben frissítették utoljára…

  10. @Tomek: A költői kérdésekre nem válaszolnék 😛 Lehetséges, hogy ha nincs 3G-s vagy egyéb mobilnet hozzáférésed, akkor ezért nem látod a térképet, mert azt internetről veszi a telefon. Van cydia-ban egy offlina maps nevű alkalmazás azzal lehet kezelni térképeket internet nélkül is, nem bonyolult, gépen letöltöd amit szeretnél aztán felmásolod a telefonra és használható is.

  11. xgps oldalán azt irtják, hogy konkrét dátumot nem mondanak a kiadasrol, csak annyit lehet tudni, hogy febr. végén jon ki. Reméljuk azért, hogy holnap kiadják mert már én is tűkön ülök..

    16-a ota néztem mindenfele, hogy mi történt ezen a kiállitáson, csak tegnap találtam végre valamit,hogy bemutattak egy demot és minden jol megy,csak ugye az apple…remélem ennek nem az lesz a sorsa mint a többi navi-nak és végre lesz valami előrelépés..

  12. be veheti az apple! remélem valami fejlesztő csoport odab……. nekik egy tuti programmal! de például támogatnám ha lenne valaki aki házilag portolná az igo8-at iphone-ra, nagy flash lenne!!!

  13. mivel emberi erovel forditottam, igy valoszinu h jobb lett, mint a google-s forditas 🙂

  14. @ypsilon: ez az architekturas kulonbsegek miatt, nem valoszinu, hogy egy hazi fejlesztocsapat altal megtortenne 😀

  15. hát igen egy igora még pénzért is beruháznék 🙂

  16. @developer: igen tudom én is de bosszantó hogy a világ legjobb telója van a kezembe és nincs rá egy fu..ing normális navi, und so weith

  17. Egy hülye kérdés:
    2G -s iPhone -nal is működik az xgps?
    Vagy legalább az offline térképek?

  18. @ikonm: ezért irtam hogy biztosan lennénk páran akik akár pénzel is támogatnánk a projectet

  19. @Neu: Köszi szépen!

  20. @macskajancsi: komoly a username-ed, extra!

  21. akkor az xgps project miert nem jo? azt is lehet penzzel tamogatni… Most miert kell, hogy iGO v TomTom legyen a program neve? 🙂

  22. Én nem tudom ki hogy van vele én nem értem az apple álláspontját!!!!
    Ő ugyan is baszik fejleszteni normálisan és readásul mással végezteti el a piszkos munkát! Pedig ez egy nagyon jó ötlet lenne!!!!!

  23. Nekem annyi nem tiszta, hogy ezek a “leendő” navi progik mind net alapuak lesznek, vagy esetleg külső gps? (2G-s szifonom van)

  24. Hi! Én ismerem a Sygic-et, használom is néha nagyritkán. Nem rossz navi a korához képest, mert ha ilyen ügyesen folytatják, az Igo-nak is komoly vetélytársa lehet. Én is nagyon örülnék, ha lehetne már egy normális navit kezelni az iphonon.Amúgy azt én is hülyeségnek tartom az Apple részéről. hogy minden ilyen próbálkozást próbálnak elfolytani. Elvileg több telefon is fogyna a navigáció kezelése által. Bár ők lehet, máshogy nézik az eladást.

  25. @developer: miért is nem? mondjuk az alap hogy egy ország térképét nem lehet vele felrakni mert nem fér el a 16GB-os telón míg egy normális navin egy teljes eu térkép 2GB! és itt jönne az hogy miért nem veszel navit? van navim csak bosszant hogy minden alap szaron mennek ezek a progik csak a mi szeretett iPHONE-on nem!

  26. Az XGPS pl egy nagy nulla. 80km/h sebességnél 13at mutat. Lassan frissit

  27. @ypsilon: Igen, pont a lényeget irtad le: szinte minden oprendszer tudja kezelni a navikat, és ez nem. Még megérteném a hozzáállást, ha forgalmazna az apple navit és készüléket, mert akkor saját üzletét rombolná. De hogy mástól nem akar elhappolni egy kis részt a naviból? Ez nem a nemérthető!!

  28. Ha ez is olyan sz.r lesz mint az Xgps, akkor egy fillért sem ér. Nem tudom, hogy Ti hogy tudtok elmenni a-ból b-be ezekkel a f.s programokkal.
    Az Iphone3G-nek a GPS egy hulladék. Csak azért rakták bele, hogy többet lehessen kérni érte

  29. @predator9: így van sőt sokkal több telefont adnának el mert az emberek most már nézik azt is hogy minél compact-abb legyen 1 készülék ne keljen külön cipelni a telefont is meg a navit is ha megoldható egyben márpedig az iphone alkalmas erre meg még egy csomó mindenre!!!!

  30. hát ennek aztán már tényleg vmi naviprogram kinézete is van! biztosan mennek a háttérben a tárgyalások a navigyártók és az Apple között, csak mi ezekről nem tudunk!
    szntem egy jódarabig maradunk rendes Apple által engedélyezett program nélkül, mert nemhiszem, hogy ha már múlt évben mutogattak iGo-t iPhone-on akkor ennyi idő alatt nem tudták volna már meg ráoptimalizáni!

  31. @ypsilon: valszeg a következő generációs telót is el kell majd vmivel adni! pl navigáció, vagy pl bluetooth fájltranszfer, vagy pl videochat, és a többi, tudja a fene! amíg az Apple megteheti ezeket a dolgokat, mert a jónép megveszi ígyis, akkor addig húz egy egy dolog kiadását míg lehet, a jövőben is meg akarnak élni vhogy!

  32. @csigger: rossz taktika!! aki iphone-t akar venni az akkor is megveszi ha ezek a dolgok nincsenek , ahogy mi is tettük ezt

  33. @csigger: amúgy meg az apple ne ezekkel akarja majd eladni az ujj modelt mert ezek már a többi telefonon alap dolognak számítanak

  34. @ypsilon: azert azt ne felejtsd el, hogy minel multifunkcionalisabb egy-egy eszkoz, annal kevesbe jo az adott funkciora… nem lehet egyszerre mindenbol egyszerre jo

    Filetransfer pedig biztonsagi okokbol nincs, mivel sec-perc megtornek altala az OS-t. Igy is, de az mas kerdes…

  35. /OFF
    @Neu: már bocs, ha belevau, de a jailbreak-nél egyáltalán nem számít, hogy a fw most 2.2 vagy 2.2.1 vagy bármi… jelenleg ugyanis bármelyik jailbreak-elhető, tessék használni hozzá a quickpwn-t. maga a quickpwn meg nem harap ki darabokat a telefonból, sőt adatot sem vesztesz, csak “kinyílik” tőle a fájlrendszer…

    csak a jailbreak miatt nem kell frissíteni a fw-t. lehetni ugyan lehet, és akkor a yellowsn0w miatt valóban egy custom fw a nyerő (a baseband frissítési kérdés miatt). de a cutom fw meg már alapból jailbreak-elve van.
    /ON

  36. @developer: ezt megadom de ezért kellene az apple-nek példát statuálni hogy igen is meg lehet csinálni egy készülékben mindenböl a legjobbat, mert az iphone alkalmas erre

  37. @ypsilon: evvel egyet kell hogy értsek! mindenki jól tudja, hogy mi az előnye az iPhone-nak, tudják sokan, hogy mit nem lehet vele megcsinálni, mégis a rengeteg fikázó mellett, még több olyan ember van, aki meg is vette, mert amit tud, azt nagyon jól tudja, tehát az adottságai megvannak, csak nem akarnak az Apple-nél mindennel előállni.

  38. @jadeye: azért ezt így nem állítanám.. egy 2-3 hónapja működő telefont, jailbreakelni, restore nélkül, igen veszélyes dolog… úgy is elsülhet a dolog, hogy csak a restore segít.. szóval azért csak óvatosan

  39. @Eyesis: hehe, most néztem cydiaban 🙂 nem lehet letolteni már a régebbit, kb egy hete 🙂 ez jo jel 😛

  40. Az apple azért nem engedélyezi az Igo meg a TomTom meg stb navi-s programokat, mert “valamiből meg kell élnie” lényeg a lényeg, a szolgáltatók kemény jutalékot perkálnak az apple-nek minden egyes 3G-n letöltött googlemaps térképrészlet után. Ezután már gondolom mindenkinek világos, hogy miért nem engedi az apple hogy 1x-re rakják rá az egész térképet az Iphone-ra a navigációs programmal együtt.

    IGO ha jól emlékezem, már tavaly nyáron kész volt Iphone-ra! Rá lehet keresni youtube-on van is róla videó!

  41. @kovsebi: sztem te vagy egy nagy nulla 🙂 neha nekem is irt ki hulyeséget sebességnek, de én teljesen jol eljutottam vele a-bol b-be OFFLINE!

  42. Sziasztok! Valaki tudna nekem segíteni? Olyan progit keresek amivel le tudok menteni iphone-ról gépre cuccokat!

    Előre is kösz!

  43. @manntis86: itunes

  44. Aha köszi! De az itunes-ból nem lehet lementeni a dolgokat pc-re!?

  45. Sziasztok!

    Nekem nem igazán vannak ezzel problémáim, mivel az egyik jóbarátom a NavNgo-nál dolgozik és ott elkezdték fejleszteni az igo8-at igora ami teljesen készen is van!! Csak a drága apple perelné őket ha kimernék adni. Persze nekem az iphonomon van mert fejlesztő és bent az én tlomat is megadta fejlesztőinek és van egy példány rajta. Egyébként nekem nagyon jól müködik tökéletes a frissitése. A fentebb emlitett frissítési gondok a szoftver miatt lehetnek. üdv

  46. @manntis86: akkor t-pot. azzal bele tudsz kotorászni

  47. @Viega: crackolous-szal nem tudod leszedni?XD

  48. siriuspapa: Köszi! Ahhoz Wcommander kell ugye? Már próbálkoztam, de nem ment! Előszőr Wincommander telepítés utána meg a t-pot?

  49. @manntis86: ahamm, az a lényeg,h wincommanderben bontod ki a t-potnak a zip file-ját

  50. Viega! Nincs esetleg vali mod h megoszd a tisztelt publikummal az igi8at? Lálálá 😉

  51. miki315: Köszi szépen már működik is!! 😀

  52. @Viega: Az igazi kamugep 🙂

  53. Na ja….
    Nekem is van egy haverom az apple központi fejlesztőlaborjában, szerez is egy csomó cuccot, de nem oszthatom meg senkive:-)))))

  54. Esetleg ha latnek egy kepet egy magyar varosban boklaszva talan meg hinni kezdenek, de a PS gyanut akkor sem adnam fel 🙂

  55. @dnp: mi az a PS gyanu?

  56. PhotoShop 🙂

  57. Nem tudjátok mit tudok csinálni akkor,ha a cydiám megadta magát,de engem érdekelnének a source-ok és “pakkok:D” amiket még felraktam,hol/hogy tudnám ezeket megnézni?

  58. Haljon éhen az Apple 🙂

  59. off: lesz bocsi, tudd valaki nekem segíteni pl.:amerikai account-ot csinálni, utánanézegettem meg próbálkoztam de nem sikerült valaki esetleg?köszi

  60. Hmm akkor örülök hogy kamugépnek neveztek 🙂 Leszedni a telorol lelehet de mivel a szoftver eléggé bevan biztosítva hogy ne szivárogjon ki, sorszámra van regelve és inditáskor szükség van netkapcsolatra wifin vagy 3g-n keresztül és leelenörzi bent regelve van-e navngonál mint fejlesztöi készülék. A projekten 8-an dolgoznak lényegében kész de nem engedik hivatalosan kiadni kitudja meddig. A hangnavigáció része 2 hete lett kész az volt az utolsó. Röviden ennyi

  61. mértnem vágják be cydiába ott is tudnak rajta pénzt keresni nem? és átugorják az aplplét mert az apple hülye faszkivan h nem engedi

  62. @Viega: akkor díjaznánk ha velünk is megosztanád!!! de a minimum hogy egy video prezentáció a szifonon gondolom admin nem ellenkezne

  63. Kezdek kiakadni most mar igy 2 ev utan ,se flash se navi vicc! De attol meg imadom a telot! 🙂 Esetleg tudna vki segiteni t-email beallitasaban telora?

  64. No és az xgps-ről nincs még semmi hír? Mintha február 20-át kellett volna várnunk…

  65. @Viega: legalább egy képpel alátudod támasztani amit irsz? viodeó száűzszor jobblenne, de 1-2 kép is megteszi, printscreen kép!

  66. szerintem ez a Viega kampózik! azért irta csak hogy minket ba…on!

  67. hát, mondani lehet bármit… bizonyitani már kevesebb dolgot.. nemaztmondom h kamuzik csak semmi sincs ami alátámasztaná amit mond.. 🙂

  68. hat igen, Viega, egy screenshotot megneznenk legalabb a programrol:) -> tudsz csinálni úgy, hogy lenyomod egyszerre a home-t es a powert, es ezutan elkuldod a kepet a [email protected] cimre.

    Koszi elore is:)

  69. @Viega: csinalj mar rola egy kis videot hogyan is mukodik a technika.

  70. @Viega: Én is meg tudom ezt az infót erősíteni. Nekem is dolgozik ott egy ismerősöm.

    Én azt nem értem, hogy van egy remek program, meg van egy NavnGo és van egy Apple. Mindkettő pénzből él. Miért nem tudnak megegyezni, hogy a befolyt összeg megfelelő elosztása után mindenki boldog legyen…

  71. @Zoltan: nem lehet hogy az iGo iPhone valtozatat hivjak majd igy?

  72. @Viega: hmmm, ezek a belső infók nagyon jók! már két ember mondja, hogy készen van!
    elhiszem, hogy titkolózni kell, de akkkor legalább csak egy kis screenshot felkerülhetne vmi kommentbe linken vagy vmi! olyan nagy kérés lenne ez a pórnépnak? 😀 legalább tudnánk verni a nyálunkat és szitkozódni az Apple-re!

  73. @developer: egyrészt mindenki saját kockázatára jailbreak-el. másrészt a jailbreak nem vesz el semmit a telefonból, éppenhogy hozzátesz. tehát csak emiatt nem fog behalni a telefon. természetesen nem javasolt egy hónapok óta működő rendszeren alkalmazni. különben meg egy restore-t aztán elég sok dolog kiválthat. backup pedig alap.

    igo amigo: lehet pl AppleMobileIGO. de amúgy akinek fenn van a telefonján az valóban nyomhatna rá egy crackulous-t. persze senki nem fogja megtenni, mert azért jól kikap…

  74. ugyanakkor feltehetőleg bármi szkrínsottal vagy videóval egyben az ilyenkor szokásos titoktartási megállapodást is felrúgná, azért meg kemény jogi hercehurca is jöhet, ha olyan a cég. szóval kb hivatalos bejelentésig nem lesz nagyon kint semmi infó erről sztem.

  75. @dnp:
    ezt a cikket olvastam en is, azert hoztam be a postba.
    szoval ez nem atrajzolas!

    ‘,,,,,Egy biztosnak tűnik, ez egy új megoldás, független a korábbi termékvonaltól, és nem egy sima átszkinezésről van szó.’

  76. Ahogy látom ez nem szifonos verzió. (amigo)
    Én nem tudok nektek segíteni, egy baráti beszélgets során kérdztem rá a navngo-nál dolgozó ismerősre, hogy van-e szifonos verzió, mert a neten erről hallani.
    Erre elmosolyodott és azt mondta, hogy bár erre a kérdésre szigorúan tilos válaszolnia (munkehelyével játszik), ezért csak bólintott…

  77. azok az NDA-k…

  78. Tisztelt blog tagok! Az egyik tag álltal fent emlitett problémák miatt, nem nagyon adhatom(adom tovább), a jól fizetett állásával nemfogok játszani a jóbarátomnak. Élőben megmutatom bárkinek de fotót és videót nemkészithettek róla de megmutatni megmutatom bárkinek ha akarja. Hétközbe járok a bp11-ker békásmegyer vonalon. Üdv

  79. G-Map U.S. West persze 1.2 frissítésnél tart, hogy az a jó stb stb………….


Add a Comment