fbpx Skip to content

A szifon.com staff tagjai már régóta használják ezt a programot, most kikerült a nagyközönség elé. A Crackulous tulajdonképpen a világ legkönnyebben használható .ipa törő programja. Ezzel a programmal a már megvett programjainkat tudjuk feltörni és megosztani másokkal. Telepítése, és használata megelőzi a korát 🙂

img_0003

Telepítés:

1. Adjuk hozzá a cydiához ez a source címet: http://cydia.hackulo.us

2. Telepítsük a Crackulous csomagot.

Használat:

1. Indítsuk el a programot, pipáljuk / válasszuk ki azokat az alkalmazásokat, amiket fel szeretnénk törni, majd tapogassuk meg a crack gombot a jobb felső sarokban.

img_0004 img_0006

2. A crack-elés végén a program ki fogja írni, hogy hova menti a kész .ipa fájlokat, ezeket sftpvel vagy egyéb más file transfer programmal lementhetjük a számítógépünkre. “/private/var/mobile/Media/DecryptedIPAs

img_0007

A crackulous az egyetlen olyan cracker program ami GUI felülettel rendelkezik. Azt hiszem ezzel eljutottunk odáig, hogy már képesek vagyunk a megvett programjainkat megosztani a világgal.

SaladFork -nak pedig nagy köszönet a program létrehozásáért!

Olvasd el a hozzászólásokat is

57 Comments

  1. Nos,ezek után mondja valaki,hogy az iphone nem egy innovatív készülék.
    Vagyis a lehetőségek tárháza szerintem kimeríthetetlen.

  2. Tök jó hogy már van ilyen is, de biztos hogy jó ötlet itt linkelgetni mindenféle appokat amik már amúgy is fent vannak máshol?
    Szerintem ez rövid úton elvezetne az oldal bezárásához. Ez az oldal sokkal értékesebb ennél. Akkor inkább legyen erre egy fórum valahol egy másik szerveren ha nagyon muszáj.
    Félre ne értsetek, szerintem is szükség van arra hogy a programokat kipróbáljuk mielőtt döntünk mert nagyon sok a szemét, de erre van más mód is.
    Ráadásul ha valamit megveszek az azért van, mert nagyon megéri az árát tehát megérdemli hogy más is megvegye. Ha meg nem érte meg akkor minek megosztani? Akkor már inkább többet érne ha lennének ajánlók.

  3. Az oldal nem tárolja a feltört appokat tehát mindenféle rapidshare-re fel lehet tölteni, és ki linkelni, letöltés meg ugye legális 🙂 Egyébként persze igazad van, de mi akkor is a közösségért vagyunk 🙂

  4. Ja ezért szűnt meg az mp3portal is. 🙁

  5. na hátha felkerül a német-magyar szótár a codesigntől 🙂

  6. @saybo: ott az volt a baj, hogy sokan csaltak, hibás adatokat tettek fel, és az oldal atyát sorban szidták (persze dicsérték is), és valószínű ezt kissé megunta, besokallt (bár jogosan- és sajnálom is, hogy már nincs az az oldal).
    De asszem ez más téma.
    Maradjon örökké ez az oldal, és legyen tele minden jósággal, jó, hasznos leírással, linkekkel, anyagokkal 😉 😀

  7. Azt nem értem hogy az apple ezt így hagyja, amikor a bevétele nagyja a online bolt?

  8. @Edems: egyáltalán nem hagyja az Apple ezeket! Az Appulo.us-t is rendszeresen bezáratja, az ipa-kat is egyre gyorsabban tiltattja le a fájlmegosztókról. Szvsz az appulo.us ezzel a progijával minden eddiginél jobban ki fogja verni a biztosítékot az Apple-nál.
    🙁

  9. hát nekem nem megy, telepítés után pedig volt reboot is. elindul a progi, majd behalványul a kép, mintha egy popup jönne, ami persze nem jelenik meg, és ezek után ki is lép…

  10. Az a fura nekem hogy az ipakat sokkal jobban is tudnák védeni nem csak egy algoritmussal kódolni az összeset.Van benne valami ami elgondolkodtat.:)

  11. Sziasztok!

    Az volna a kerdesem hogy a cydia.hackulo.us Source cim alatt van egy olyan progi hogy installous ami ugye lehetove teszi hogy a Appulo.us-rol letolthessunk programokat (ugyan ugy mint pl. az App Store-bol csak hat itt nem kell fizetni a progikert), kerdesem az lenne hogy amikor kivalasztom az adott progit akkor a Safari megnyillik viszont ott csak a progi direct linkje van, de a program nem toltodik le a telora.Olvastam valahol hogy a Safarinak kell valami plug in ami ezt teszi lehetove, nem tudjatok ezt honnan tudnam beszerezzni?

  12. @CodeRed: én cydiában találkoztam ezzel a pluginnal, Networking/ Safari Download Plug-In

  13. akkor valaki megveszi letölti feltöri és átadja a másiknak akkor az tök jó 😀
    Csak kár h meg kell elötte venni 😀

  14. @daralan: fent van de megsem mukodik

  15. @CodeRed: Hozzá teszem ez nekem is megvolt ez a Safari plugin de én sem tudtam letölteni mindig errort írt ki!

  16. @Avni: azért nem működik, mert már megint törölték az IPA fájlokat a megosztókról.

    akinek meg elindítás után kilép, az nézze meg, hogy van-e olyan applikáció telepítve az iPhone-jára, aminek a neve számmal kezdődik, tehát pl a “2D Sense”. ez egy ismert bug, dolgoznak rajta.

  17. Sziasztok. A download plugin nekem tok jol ment, csomo zenet toltottem le 🙂

    Swirlymms crackelt ipat nem tudna vki csinalni?:P. Koszi elore is

  18. @Siriuspapa: nem annyira az ipa az, ami a swirly-nél lényeg. az ugyanis úgy van megoldva, hogy a licensz fájl kötve van az iPhone-od sorozatszámához (nem az IMEI-hez, hanem az UUID-hez), így az alapján egy lemásolt licenszfájllal sem érsz semmit, mert ugye a te eszközöd UUID-je más lesz, mint az eredeti eszköz UUID-je.

  19. @yadeye: ahamm, ertem. Koszi a gyors valaszt 🙂

  20. @jadeye: ok megnézem PC -n hogy működike a link aztán meg a SZifonomon is megnézem ! és majd jelentkezem a válasszal ! Amúgy kösz a választ jadeye kezdem azt hinni h téged száműztek mellém mert te mindig válaszólsz a nyűgömre 😀

  21. @jadeye: Igazad volt Működik 😀

  22. Cak nehogy tréfás kedvü emberek vírusokat crackeljenek. Erre még nem gondolt senki hogy ennek ez lesz a vége?

  23. Erre én is gondoltam !
    Hogy tudom mondjuk a vírusokat kiküszöbőlni anélkül hogy resoreoljam ?

  24. :S

  25. @Avni: Én nem tudok szifonra víruskeresőt , de lehet hogy van…

  26. @miki315: Egy idő múlva amúgy is jönni fognak a vírusok és nem fogják annyiban hagyni remélem! :S

  27. sziasztok hasonló problémával szenvedek mint jadeye! feltelepítettem, elindítom, elhalványodik a képernyő és kilép a programból! egy másik iphone-on is kiprobaltam ott gond nélkül müködik! segítsetek pls a reinstall nem segített :S:S:'(

  28. Sziasztok! Sajnos null kilométeres vagyok szifonban, de rendszeresen olvasom a fórumot ami nagyon jó, le a kalappal előttetek! Nekem műkszik a progi és el is tudom menteni az ipa file-t , hogy tudom felülírni az eredetit hogy teljesen működjön? Előre is köszönöm:-) !

  29. Az eredetit ? 🙂 Neked nem kell felül Írnod, de ha ki szeretnéd próbálni, akkor töröld le az itunes ból a már megvett programodat, és töröld le a telefonból is, majd a tört ipa -t húzd be az itunes -ba, és tedd fel.

  30. Köszönöm a gyors választ , hogy tudom törölni az itunes-ból ?

  31. @miki315: MacOS-re, legyen az akár iPhoneOS vírus…? na ez azért erős…

  32. @arnoldka: akinek meg elindítás után kilép a Crackulous, az nézze meg, hogy van-e olyan applikáció telepítve az iPhone-jára, aminek a neve számmal kezdődik, tehát pl a “2D Sense”. ez egy ismert bug, dolgoznak rajta. ha leszeded az említett appot, akkor utána megy. de ezt írtam@fentebb.

  33. @vasgolyo: jobbklikk iTunesban az appon, és delete

  34. Nem engedi törölni, nem kínálja fel a törlést 🙁

  35. Sziasztok4
    Nekem működik szuperúl,de csak azokat az appokat látja amit letöltöttem az app storeból.Az az amikór hosszan rányomok a az ikonora,és van lehetőség a tőrlésre,csak azokat látja nekem a progi SAJNOS!Vmit rosszúl csinálok??Mert pl van nekem a iBlacklist nevezetű progim,amit nem ártana meg crackelni,de hát nem látja:(

  36. a Cydia-s progikat ne is akarjátok törni vele.

    félreértések elkerülése végett: a Crackulous arra való, hogy az AppStore-ból vásárolt progikból eltávolítja azt a részt, ami miatt csak a ti iTunes store account-otokkal engedi feltelepíteni az iTunes az iPhone-ra. magyarán ha törtök valami AppStore-os progit, és azt közzéteszitek, akkor aki azt az IPA fájlt bedobja a saját iTunes-ába, és patch-elt MobileInstallation-ja van, akkor ő is fel tudja telepíteni.

    minden egyéb esetben az iTunes hibát dob, hogy az adott alkalmazás telepítése neked nem engedélyezett, mert nem azzal az account-tal vagy bejelentkezve, amivel ezt az alkalmazást megvették.

    a Crackulous ezt az “ellenőrzési adatot” (DRM) távolítja el a vele tört alkalmazás fájljából.

    a Crackulous NEM arra való, hogy pl fizetős Cydia-s alkalmazásokat tegyen nekünk teljes verzióssá. kizárólag AppStore-os progikhoz való.

  37. @vasgolyo: hát pedig ott kell legyen. menj iTunes-ban az Applications pontra baloldalt az iTunes Library-dben, majd ott válaszd ki a törölni kívánt alkalmazást, és jobbklikkre ezek a menüpontok kell megjelenjenek (Windows esetén):

    Get Info
    Show In Windows Explorer
    ———————————–
    Delete <<<<<<<

  38. @admin: asszem írok egy FAQ-t, ha kész, átküldöm. kiteszed majd?

  39. jadeye! Köszönöm megcsináltam ! Nagyon ott vagytok fiuk !!!

  40. sziasztok! tudom nem ide tartozik, de kérlek segitsetek nekem! most raktam fel a 2.2.1 jailbreak-et, tmobilos 3G re! a beállításoknál is reseteltem mindent, és az sms-t valamiért nem küldi el… lehetséges hogy az üzenetközpont szám is kitörlődöt? vagy valami át lett állítva? :S help! thx!!!!

  41. na de most akkor lesz vmi kozos megoszto hely, vagy lesz vmi kozos megoszto hely a tort appoknak? 🙂

  42. Sziasztok.
    Én nem tudom feltelepíteni, a cydia cache hibával megáll. Mi lehet a baj?

  43. neken is vmi cache meg host problema van

  44. pety

    Restart és akkor feltelepül

  45. @jadeye: köszi a segitséget de sajnos nem találok ilyen appot feltelepitve a telomon é mégsem megy:S:S valaki help pls

  46. Egy kicsit agyonterhelt mostanság a http://appulo.us/, nagy mázli ha bejön valami.
    De működik éppen elérhető a site akkor tényleg rendesen működik….

  47. Nem ide vág de lenne pár kérdésem a szifon képernyőjéről.Elösször is mi a fenéből van és mivel lehet megkarcolni….???:-)

  48. Ha nem jon be az appulo hasznaljatok az iphone.nekem.net oldalt.Copy&paste :))

  49. Én azt nem értem, hogy eleve hogy törjem fel az ipát a programmal ha eleve telepíteni se tudom az eredeti fájlt, hogy aztán hozzáférjek…?

  50. Telepítettem a progit, de nekem kilép indítás után. Ebben tudtok segíteni?

  51. Hello!Most telepitettem a cydiát,de ezt a hackulo .us t,, nem tudja cydia megnyitni,ir valamit angolul de azt meg nem értem ,lehet hogy megváltozott a cim?Ja a lényeg az lenne hogy a installiust akarom telepiteni,tud ebben vki segiteni?Előre is kösz

  52. és azt hogy tudom megcsinálni, hogy egy megszerzett eredeti appot feltörjek? ugye nem engedi feltelepíteni, szóval ez a módszer máris megbukott. valaki csinált már ilyet?

  53. @koviago:
    eh, nekem is ezt csinalja, vki?

  54. @xehomo:

    megoldva: ne legyen szammal kezdodo alkalmazas telepitve…

  55. @gondsvanger:
    én a cydia.hackulo.us -ből telepítettem az installoust, működik is, telepítettem is róla.

    No mostmár nekem is segítsetek:D
    Mi kell ahhoz, hogy iTunes-szal szinkronizálni tudjam a kívülről beimportált progikat anélkül, hogy hibaüzenetet dobjon? Magyarul: feltelepedjen, múkodjon 😀

  56. @Kulitoko

    Pipáld ki az installousban a sync itunes opciot


Add a Comment