fbpx Skip to content

Sok ideje már, hogy nem hallottunk semmit az xGPS nevű programról. Még december elején írtam az xGPS ről, akkor jelent meg az 1.1-es verziója. Igen nagy reményeket fűztünk hozzá, és hát be is vált, meg nem is. A napokban mutatták be a 1.2-es verziót.

Főbb jellemzői:

– Hang támogatás. (turn by turn)

– Éjszakai mód.

– Akár zenét is hallgathatsz vele, és mikor az xGPS beszélne, a zene elhalkul.

–  Térkép fix és bug fix.

Megjelenés várhatóan február 20.

luigi106:

És akkor jöjjön egy kis segítség az xGPS Manager használatához. A program egy JAVA alkalmazás, amit beraksz egy tetszőleges mappába, és dupla klikkel indul. Ott majd létrehoz egy xGPS_map.db fájlt amiben tárolja az összes letöltésed adatait. A képernyő bal oldalán találsz egy csúszkát amivel nagyítani ill. kicsinyíteni tudsz. Valamint a csúszka alatti ablakba közvetlenül is beírhatod a nagyítás mértékét 1-17-ig. De használhatod az egér görgőjét is. Bal oldalt felül találod a letöltött térkép törlését /majd bolond lennék letörölni amit már letöltöttem/ mellette a már letöltött térkép méretét. A térkép letöltése két féle módon lehetséges. Az egyik, hogy barangolsz az egér segítségével, ez baromság. Ez gyakorlatilag ugyanaz a módszer mint amikor a telefonon kolbászolsz és a már bebarangolt területeket, eltárolja a rendszer. A másik mód a kijelölés. Alapból jobbklikkre lerak egy piros pontot. Ha egy kicsit odébb viszed a cursort és oda is csinálsz egy jobb klikket akkor oda is rak egy piros pontot és össze is köti a két pontot. Így tudsz bekeríteni pl. egy várost. Amikor az utolsó pont után megint rákattintasz az első pontra akkor eltünik a bekerítés és kapsz egy piros foltot. Ezt hívják régiónak. Ha bal oldalt alul rákattintasz az add a region gombra akkor a kijelölést megteheted bal gombbal is. Nem tudom van-e különbség a két módszer között. Akár több várost is kijelölhetsz így. Alul középen a kis ablakban beírhatod a zoomolás szintjét is. Ez egy érdekes dolog mert ha beállítottam a 17-es szintet /utcaszint/ akkor volt olyan,hogy /Budapesten/ bizonyos szintek hiányosak voltak. De ezt megoldottam úgy hogy az adott területre végeztem még egy-két alacsonyabb szintü letöltést, és utána megszűntek ez ilyen jellegü problémák. És itt már lehet kattintani az alul elhelyezkedő download selected map regions-ra, amikor is kiírja a várható méretét, az általunk letöltésre kiválasztott terület alapján. Csak megjegyzem, hogy Magyarországot ne akarja senki letölteni utcaszinten /17/mert még 16-os szinten is kb. 4 GB a méret. Sokkal praktikusabb MO-ról csinálni egy 10-11-es szintű térképet csinálni, és az aktuális városokról pedig egy utca szintűt. Így kissebb helyet foglal el a térkép. Azután pedig elmented a db kiterjesztésű fájlt valahova, és csinálhatsz egy másikat, például nyaraláskor. Így mindig csak akkora helyet foglal el, amennyi a legszükségesebb. Akár többet is elmenthetsz így, csak arra vigyázz, hogy amelyik abban a könyvtárban van amelyikben a JAVA-s fájl van, mindig azzal dolgozik. És utána mindig azt a fájlt töltöd fel a telcsire amelyik kell. Egyelőre ennyi segítséget tudtam adni. Ha kell később még írok a tapasztalataimról. Szerintem egy nagyon jól használható kis program. Csak ki kell ismerni. Üdvözlettel luigi106.

Olvasd el a hozzászólásokat is

48 Comments

  1. fasza lesz!

    De mit magyaráz h. mi van az ipod alján vmi gps vevő? mert nekem elég gyatra a városban a jel egy csomoszor, vagy csak nekem szar? 😀

  2. Az xgps -nek van hw -es gps vevője is X dolláért vásárolható, és a program képes használni, tehát akár ipodtouch ill. iphone 2g -hez is lehet venni.

  3. lehet érdemes lenne beruházni ha van 3-g hez is mert elég gyengus ami benne van de lehet csak nekem szar 🙂

  4. Én azt remélem ha kijön ez a kékfog project akkor a nokiás kékfog gps -ek menni fognak és akkor valami programmal majd lehet használni őket.

  5. akkor nm csak nekem gyenge 🙂

  6. igen engem is bosszant, hogy benn vagyok a város kellős közepén egy viszonylag kis utcában, és csak valami irtó trágya pontossággal tudja megmondani, hogy hol vagyok, merre megyek, ilyesmi..

    ez az xgps jó lesz 🙂 és már megy az offline tervezes is?

    ha elkészül, akkor ferb 20tól fizetős lesz?

    Háj

  7. HA 3G a telod semmi szukseg beruhazni gps vevőbe hisz azok sem mennek a kisebb szűk és magas épületes utcákban, vehetsz oda akármilyen navigátort, egyszerü fizika, nincs rálátásod az égboltra ahol legalább 3-4 müholdat látnia kellene a készüléknek. Budapesten pl. az Andrásin vagy a körúton még viszonylag jó de ahogy lefordulsz a pontosság igen gyatra sőt.

  8. @Steroid: nekem tokéletes… anyosulésrol használva is, és még hatso ulésrol is…

  9. hát konkértan ülök itthon és szerinte svédországban vagyok de két utcával arrébb már pontos 🙂 aránylag

  10. 😀 nekem itthon ulve kiirja,h poor a jel, de attol fuggetlenul jo helyre rak 🙂

  11. Üdv. mindnkinek.
    Elnézést az OFF kérdésért, de létezik iphone program ami szól ha pl egy RSS frissül? Folyamatos jelzés kellene mint az emailnél.

  12. Nekem csak az xGPS-nél vannak gondok, a beépített az marhapontos
    viszont az X néha elég nehezen talál meg
    meg marha szar a képfrissítése….az mé van? vagy csak nekem van??

  13. Én várok az iGO-ra….. 🙂

  14. @csabiuvb: heh! jó lenne egy iGo az tény, de nemtom mit vakaróznak ennyit! már rég kidobták volna, akkor baromi sokan megvették volna! 🙂

  15. sziasztok…
    tud valaki adni egy link -et, amivel letudom tölteni az előző verzióját az xGPS -nek? (nem a febr. 20. -ait nyilván:O)
    előre is köszi! 🙂
    GoGoiGO!

  16. semmit nem tudni az igo8-rol?

  17. Cydiában alapbol bennevan ha jol tom

  18. Nincs…

    cydia.xwaves.net

  19. Az iGO-val kapcs. annyit, hogy már tavaly kiadták szifonra, youtubon van is róla video. Mire várnak még…

  20. Az igo8-at már tavaly tavasszal átportolták iPhonera. Hogy miért nincs még kint a piacon? Egyszerű. Az apple-google-telefonszolgáltatók triumvirátusa miatt.
    1. a google maps reklámokkal, céges információkkal van tele így ez is eljut több emberhez, ezért cserébe a google “alárakja” az apple alá az összes térkép alkalmazást. (lásd, még az új iPhotoban is google maps alapú a térkép).
    2. mobilszolgáltatók? ők abból élnek, hogy te nem offline térképet használsz, hanem folyamatosan töltöd le az adatokat.
    3. apple? azért tudja olcsón (szinte áron alul) adni a telefont, mert a szolgáltatóktól folyamatosan visszakap jutalékot az adatforgalom után.

    gondoljuk végig. a hardver adott. a szofveres oldal adott (lásd igo8)? akkor?
    ez a felállás mindhárom félnek megéri. Van jobb ilyen telefon? nincs. ha majd szorítja őket a konkurencia, akkor lépnek. Ha két-három évet így kihúznak, akkor is milliárdokat keresnek az adatforgalommal. Én pl 180 ezret fizettem egy kis bangkoki adatroamingért (unatkoztam a reptéren és használtam a gprst).

  21. Valaki nem tudna egy linket dobni a Maps Manager-hez? Egyszerűen sehol sem találom!

  22. Xero

    Próbáld ki.Beírod a google-ba maps manager iphone.És máris az első két találat elvisz a progihoz.Letöltöd,kapsz egy jar kiterjesztésű fájlt.Ez egy futtatható jávás alkalmazás.Dupla katt és már használod is.

  23. huh mar csak 2 nap 🙂

  24. @Zoltan: ha minden igaz, már csak 1! de nekem a cydiából eltűntek a dolgok az xwaves repobol! másnál mi a helyzet?

  25. Na

  26. @Kovsebi: na mi? van már vmi? mer mondom nekem a repobol eltünt a dolog!

  27. csigger: valami készül, nálam is eltűnt a xgps.

  28. Semmi sincs. Nekem sincs a repoban semmi.
    Nekem nem kell ez a teló. Nem veszi meg valaki? [email protected]
    Várom az ajánlatokat. 8gigás Novemberi a teló.

  29. Sziasztok!

    Kis segítséget tudnátok adni a manager maphoz?Az lenne a problémám hogy megnyitom a programot de vmiért csak egy szürke háttér jön sehol egy térkép.
    Következő problémám pedig hogy hova kell menteni a térképet a telefonra,hogy a program tudja használni offline modban?

    Köszi előre is!!

  30. Nálam is csak a nagy semmi van. Talán valami történik, vagy letiltották őket a gugli szervereiről vagy…

  31. @Chili:

    xgpsmanager1.jar-al megy rendesen. Úgy látszik, az újabb most sem jobb…

  32. A ModMyI-on van, és hónap végére ígérték az új verziót.

  33. helló mindenki fel raktam a cyidiaxwavest de csak nagy szürkeség miért van ez:((

  34. Nem tudja valaki, mi ennek a naaagy lapításnak az oka?
    Honlapjukon sincs semmi infó az 1.2 verzióról…

    A HSZ-ek végefelé viszont az egyik user már használja az újabb app-ot, ha jól értettem, azaz neki valahonnan sikerült frissítenie?!

  35. itt valami bűzlik nekem… 🙂

  36. Márc. 2.

  37. És igen!!!
    Megvan!!!

  38. valaki nem tudja hogy lehet térképet letölteni,hogy ne 6GB legyen fél europa?

  39. Hát, annak azért nem örültem, amikor kiírta, hogy nem kompatibilis az eddigi térképekkel… Elég sokat küzdöttem, mire letöltöttem rendesen Bp környékét!
    Minden egyes nagyítási szintet külön kell letölteni, ráadásul a területet is mindig újra ki kell jelölni, és még a letöltött részeken belül is ki-ki maradnak részek.
    Vagy csak én vagyok béna?

  40. télleg megjelent???? mer én pont ma raktam fel néhány órája az 1.1-1et, és azzal naviztam ma este, ide oda! bebasz, ha navizhattam volna hanggal és nem tettem! 😀

  41. bazz! és télleg! ohh shit! 😀

  42. a manager nekem nagyon tetszik. Főleg, hogy azt töltök le, amit csak akarok. A sok felesleget nem kell !!! Cool…

  43. Kíváncsi vagyok hogy a NavNGo mutat-e valamit a CEBIT-en. Holnap kezdődik…

  44. Ezt a manager-t nagyon kitalálták !!!

  45. Le lehet tőlteni a térképeket PC-re is és onnan szinkronizálni a telefonnal!
    http://xgps.xwaves.net/

  46. Sziasztok!
    letöltöttem a manag progit utána a térképet is a programba,de egyszerően nem tudom feltenni a telefonra.irja hogy bekapcs a telón a wireless connect od ad is egy eszköz ip-t amit a gépen be is irok de folyamatosan csak azt irja ki hogy kapcsoljam be a telefonon a wireless connenctet(de hát az már be van)
    csak wirelessen keresztül lehet feltenni a térképeket?
    segitsen valaki légyszi.
    köszi.

    csabi


Add a Comment