fbpx Skip to content

Pénteken kiadták az xGPS 1.1 -es verzióját. Eddig azért nem beszéltünk erről, mert még igen gyerekcipőben járt, de az 1.1 -es verzió már sokkal használhatóbb.

Az xGPS, egy komoly cydiából telepíthető GPS szoftver, ami ingyenes. A program több féle GPS hardware -t is tud kezelni, az iphone belső gps-én kívül, ami miatt ipodtouch tulajok is használhatják a készüléküket GPS navigációra majd. Ez a program is a google maps -ot használja azzal a különbséggel, hogy jóval pontosabb, ha akarjuk otthon wifivel letölthetjük előre a térképeket és nem kell a mobile internetet használni. Az xGPS már képes map rotációra, tehát használhatjuk navigációra, ugyan még nem beszél hozzánk, de láthatjuk merre tartunk és útvonalat is tervezhetünk. Képesek vagyunk rögzíteni az eddig megtett útvonalakat és, ha online használjuk akkor google maps-os POi-k is működnek. Természetesen a szifon.com csapat csatlakozik, az “X” csapathoz és segítünk fordítani és tesztelni az xGPS programot.

A telepítéshez hozzá kell adni ezt a cydia source-ot: http://cydia.xwaves.net/

Olvasd el a hozzászólásokat is

60 Comments

  1. azt hiszem jó iányban halad a GPS a kedvenc telefonunkban… ez a progi is szimpi, mindárt jön a teszt. ami tetszik így kpről h mutat sebességet és végre nem csak egy pötty mutatja h hol vagyok hanem egy kedves kis kék nyilacsk. sok sikert az ilyen programot fejlesztéséhez és így tovább

  2. Külső gps- vevőt bt-n majd tudjuk vajon csatlakoztatni iphone 2g- hez?

  3. Eddig rendben van a program ,picit lassú de lesz ez még jobb is!!!

  4. Tényleg jó kis program és az offline térképek is egész használhatónak tűnnek. Viszont az iPhone 3G nem igen alkalmas navigációra, ha az embernek nincs nyitott tetejű sportkocsija 🙂

  5. OFF: Feltűnt nektek is, hogy itt az oldal alján ott figyel a bal alsó sarokban egy smile? 🙂

  6. Most települ a progi, holnap én is tesztelem, és írom a véleményT!

  7. na elkezdtem progin belul letolteni a googlemaps-t magyarorszagot ha leszedi szepen kirakom valahova a kozosbe!

    udv

  8. hát nekem nem tervez útvonalat
    valakinek ez működik?

  9. ooo, ez sem működik internet kapcsolat nélkül! Hiába tölötm le a térképet, beírom, hogy honnan hova szeretnék menni és nem tudja!

    Nagyon várom már hogy legyen hozzá normális program amihez nem kell internet!

  10. hova menti le a terkepet?

  11. Nekem megy skacok!

  12. ja magyarorszagot megsem toltom le 24 giga:)

  13. inter01:
    1. Te mit tettel ez erdekeben es mit fogsz tenni?
    2. Ha fikazol valamit, amit ingyen adnak a szádba, legalább tedd azt objektíven és felkészülten…

    Röviden, offline módban is lehet útvonalat keresni, persze, ha azt a helyet ahova terveznéd, már letöltötted korábban…

    “Budapest 9. Tűzoltó utca” pl.

    szerintem ügyes kis program, és nagyon örülök Neki!

  14. na jo van ujabb kerdesem
    elkezdtem letolteni budapest teruletet es a progi jo lassan huzza le az adatokat kiirta h kb 250mblesz, rendben, hagyom h toltson aztan sok sok perc utan X%nal kilep, nem egyszer nem ketszer:(

    masnak lehuzza 100%-ig?

  15. szerintem ne egyben próbáld leszedni hanem részletekben.Nekem leszedi rendesen.

  16. kisebb részletekben 20-30mb-os méreteket simán letölt
    a keresés meg szopás, mert a kontaktjaimhoz elmentett címeket kiválasztva nem találja meg azokat, de próbálkozok még
    egyébként ígéretes app, már sikeresen használtam többször is, simán kilát a kocsiból a 3G…

  17. én 2G -n szeretném ezt használni mint offline map alkalmazást
    BP térkép kellene, hogyan érdemes kijelölnöm a letöltendő mapot? Net nélkül lehet e keresni a mapon? Mennyire zoomolható a letöltött map net nélkül? 🙂 Próbálta már valaki? 🙂

  18. nalam nem zoomolhato es nem is keresheto
    en kerdesem: kis adagokban letoltott csomagokat egykent tudja kezelni?

  19. ugyanazt kérdem mint zoltan, mert egyben szedtem énis pestet 100 mega, de nem ér semmit.

  20. Zoltan: köszi
    kár érte 🙁

  21. szerintem fosch
    sajnos ezt kell mondanom
    értékelem az erőfeszítéseket, meg minden
    de használni nem lehet
    néma levente
    nameg elég fáradt még sajnos, tele gombokkal beállításokkal
    de a lényeget nem lehet beállítani
    megy(eget)
    mire kijön az 5.0 verzió biztosan tutibb lesz bárminél (mire kijön)
    Sajnálom ezt az iFont hoyg egy rendes cucc sincsen rá (navi)
    mondogatják itt ott a navngo igot
    de szeritnem mese habbal, pedig itthon kb meg2szereznék a forgalmat ha nem 3 szoroznák az eladásokban. reménykedem, de ez kb ugyanolyn mint hoyg skype se fog valószínű eredeti klienst csinálni
    remélem most sokan utálnak
    gépelni még mindig nem tudok
    jóccakát

  22. Én kb 2 napja tesztelgetem és teljesen oké. Mindenképpen úgy töltsétek le a térképet, hogy útcaszintű legyen. Szóval írja ki a nevét is az útcának és úgy tud mindent. a végén úgyis “egybe teszi” és olyan mintha egybe szedted vna le pl Bp-t. Először én is leszedtem egy nagy várost egybe és nem írta ki a címeket ill semmit. aztán jött ez, h kis részletekben. Így tökéletes. igaz idő igényes de megéri. sok sikert.

  23. Jó kis program lenne. Csak kár, hogy az Iphone3G alkalmatlan GPS navigációra. Főleg az tetszik, mikor 218km/h-nak mutatja a gyalogos tempómnak 🙂

  24. Kedves Vjoe, ne fikázd a programot, ez a maga nemében nagyon jó kis program…..:-)

    Sztem, az lesz a jó GPS program, ami net nélkül fog tudni navigálni! Az tetszik azonban ebben a programban, hogy a kijelölt térképet saját magának letudja tölteni, nem kell össza vissza másolgatni!

  25. na most ezt csak úgy lehet működésre bírni, ha kb akkorára felnagyítom, hogy az összes utcát kiírja, és akkor elkezdhetem egész budapestet darabonként lementeni? 😀 ez komoly?

  26. Bekapcsoltam, hogy ne kapcsolja ki a kijelzőt n idő után, de ettől függetlenül kikapcsol. Nektek is?

  27. miv: nekem Never-re állítva tökéletes. El sem halványodik. Illetve nekem sem cabrio a kocsim, de mégis “Good” a jelerőségem. Csak egy autóstartó kell a szélvédőre és kész.

  28. Bud Nyke: fura, nekem neveren is kikapcsol. Viszont itt az irodában nekem is good a jelerősségem. Tervezni csak úgy próbáltam, hogy beírtam a címet, oda biggyesztett egy rajzszöget… gondolom egyszer csak beszínezi a tervezett útvonalat? Vagy hogyan csinálja?

  29. Hàt nekem fiuk tökéletesen mükszik..
    bàr a letölthetö térképek kicsit nagymöretüeknek tartom de amugy fasza…
    és mükszik…
    thx..

  30. A navi csak a szemem szúrta ki… .( Az előző kérdésem sztornó, bocs srácok.

  31. Hello!
    Nem tudom hogy hol tegyem fel kérdésem
    a képet amit a telóval csinálok hogyan tudom áttenni a sz.gépre?
    köszi

  32. Hali,
    nekem is műkszik tökéletesen, offline egész nap használtam. Bpestet 8 részben töltöttem le(5-8 megás fájlok) és zoomolható. A tervezés nekem sem ment, de viszont házszám szinten pontosan vitt a városban.
    Az akkut azonban zabálja…:-)

  33. NitroTom: Ha rádugod az adatkábelt, felugrik mintha egy másik meghajtó lenne(pl. pendrive), és innen simán kitudod húzgálni a gépedre, vagy pl. WinSCP -vel belemész a telefon agyába és ott /User/Media/DCIM/100APPLE. Vagy használhatod az iTunes -t is!

  34. utcát csak nettel tud keresni? mert nekem mindig nyíg offline módban, hogy nincs netkapcsolat.

  35. Amit eddig észrevettem és kicsit hiányoltam, az a tervezési algoritmus beállítása. Nem lehet beállítani elkerüléseket (pl.: kerülje el a fizetős utakat, földutakat, stb.), valamint ha letérsz sz általa javasolt útról, akkor mindenképp oda akar visszavinni, akár megfordulással is és nem lehet kiverni a fejéből, hogy keressen másik útvonalat 🙂 Egyébként a dolog nagyon jó. Én a térképet úgy “töltöttem le”, hogy egyszerűen rázoomolok az adott városra utcanézetig és egyszerűen gyorsan végigmegyek rajta. Ezeket a térképeket automatikusan eltárolja és csak az újakat tölti hozzá. Szerintem baromi jó megoldás a Google map bevonása az egészbe, csak tényleg a beállíthatóságon kellene még finomítani.

  36. Én még nem töltöttem le a programot,de végigolvasva jol allunk!Azonban azt nem értem,hogy egy normális navigácios szoftvereket gyártó cég mért nem képes kiadni programot az Iphone-ra!!!Se egy IGO se semmmi,meg adobe flash player sincs!Ezeket szerintem sürgösen javitaniuk kene,mert szerintem ezek alap dolgok kéne hogy legyenek!!!Szerintem szoftver lenne,csak az Apple sz..kodik mert félti a pénzét,ez elég szánalmas,ahhoz képest hogy hogyha nemlenne jailbreak akkor minden app-ot minden csengöhangot meg mindent ugy kell megvenni darabonként + a frissitésekért is pénzt kérnek!Kérjenek de akkor adjanak érte cserébe egy adobe flash playert,nemhiszem hogy annyira bebuktatná a piacukat!!

  37. szerintem is jó úton vagyunk…:-)
    én azt nem tudom a google maps mindeféle navigációs szoftver nélkül használja az internetet amikor keresek mondjuk egy várost a térképen?

  38. “Azonban azt nem értem,hogy egy normális navigácios szoftvereket gyártó cég mért nem képes kiadni programot az Iphone-ra!”

    En megmondom. Barmelyik gyarto kitudna, de az Apple nem engedi. A Nav’N’Go-nak is kesz az iPhone-ra optimizalt valtozata, de nem enegedik, hogy piacra dobjak. Sajnos ez van, ezt kell szeretni!!!

  39. Nem értem, hogy a sima google maps miért nem jó navigációra…? Mivel tud egy gps többet? Én mindig a googlemapsot használom helymeghatározásra és, hogy hova akarok menni, ha esetlegesen nem ismerném a hekyszínt. Útvonalat is kirajzol, meg minden.

  40. Hát nekem nem akar működni. Mire kell állítani a GPS-t? Mert be lehet állítani több modult is ugye. Nekem 2G-m van.

  41. Nem követ, a Current Locationre is eléggé mellélő. Ez is csak a 3G module-ra állítva történik holott 2G-m van. A többire meg sem mukkan csak azt írja nem tud kapcsolódni a műholdhoz.

  42. Hát nem tudom, szerintem 2G-vel nem működik, mert abban ugye nincs GPS modul, külső GPS modult kell hozzá csatlakoztatni… Most láttam az iTuneson egy navigációs progit: G-Map, sajnos még csak nyugat USA-ra van, de 2009 első negyedévére igérik az európai térképeket is… Már alig várjuk, ugye? Ja és az ára nem is olyan borsos: 15,99 EUR!

  43. Szasztok!

    Lehet, hogy túl láma vagyok, de nem találom, hogy hova tölti a térképeket. Valaki megtalálta esetleg.
    A weblapjukon találtam egy xGPS Maps manager progit, amivel sztem PC-n lehetne térképet letölteni, de nem tudom, hogy a generált .db fájlal mit csináljak.

    xGPS Maps manager: http://xgps.xwaves.net/2008/11/28/xgps-maps-manager-updated/

  44. f0CuS: Külföldön horribilis a data roaming, ezért lenne nagyon hasznos egy offline navigációs program. Sztem elsősorban ott van igazán. Mo.-n is nagyon gyenge a 3G lefedettség…

  45. Ha mást is érdekel esetleg, megtaláltam: \private\var\mobile\Library\xGPS_map.db

    Az xGPS Maps manager ugyanilyen névvel generálja az adatbázist abban a könyvtárban, amelyikben elindítottuk. (java -jar xgpsmanager1.jar)
    Vagyis lehet kombinálni: Letölteni a telefonról a fájlt, tölteni bele térképet a xGPS Maps managerrel és visszamásolni. Ily módon a telefonon már letöltöttek is megmaradnak.

  46. Hát én azt hittem hogy jobb oldalt alul kijelölöm a 17-es /max/ zoom szintet és akkor letölti pl. egész budapestet mind a 17 szintet.De sajnos úgy tűnik hogy mind a 17 szintet be kell barangolni /scrollozni/ ahoz hogy meg legyen a teljes térkép. És hiába kattintok a downloadra alul felül mindig 0-át mutat a letöltött map size-nál.Ha valaki rájött hogy működik, írja már le legyen szives.

  47. @survinek:

    Ha kész van a Bp mapod felrakhatnád valahova, hogy örüljön a nép

  48. Elkészült egy Bp és környéke kb 200MB mond meg hogy hova rakjam.

  49. Szerintem nyomd fel rapidsharera vagy valamilyen megosztora

  50. sziasztok. hol találom meg a budapest térképet, és hogy lehet letolteni? letoltottem egy 50 megás részt kb 3-4 kerulettel, és nekem nagyon jol kovet, kifogástalanul mukodik. 3G-m van. elore is koszi a segitseget

  51. Egy kis segítség, hogy kell fel tölteni a rapidra.Megy simán, vagy kell valami
    hókusz-pókusz?

  52. Megpróbáltam felrakni rapidra de de valami iszonyat lassan töltött fel.14kb/s.
    Más ötlet?

  53. en a map manager-rel leszedtem egy kb 100 megás bp-et, és nekem faszás nagyon. mint mondtam, rendesen kovet és a sebességet is eltalálja nagyjábol. ja, mindez persze offline. már csak az lenne a kérdésem,h hogy lehet keresni benne utcát, házszámot.

  54. @Eyesis: hát kiprobaltam, amit irtál,de az istennek nem akar offline modban semmit megtalálni. beirtam neki ugyanazt, mint te: “Budapest 9. Tűzoltó utca” igy 🙂 de vmi unable to retrive the required information from the server: can’t find host… tehát az a baja,h nem tud csatlakodni a serverhez. mér akar,ha offline? 😀

  55. Sziasztok, Boldog Új Évet Mindenkinek.

    És akkor jöjjön egy kis segítség az xGPS Manager használatához.
    A program egy jáva alkalmazás, amit beraksz egy tetszőleges mappába,
    és dupla klikkel indul.Ott majd létrehoz egy xGPS_map.db fájlt amiben
    tárolja az összes letöltésed adatait.A képernyő bal oldalán találsz egy csúszkát amivel nagyítani ill. kicsinyíteni tudsz.Valamint a csúszka alatti ablakba közvetlenül is beírhatod a nagyítás mértékét 1-17ig.
    De használhatod az egér görgőjét is.Bal oldalt felül találod a letöltött
    térkép törlését /majd bolond lennék letörölni amit már letöltöttem/ mellette
    a már letöltött térkép méretét.A térkép letöltése két féle módon lehetséges.
    Az egyik, hogy barangolsz az egér segítségével, ez baromság.
    Ez gyakorlatilag ugyanaz a módszer mint amikor a telefonon kolbászolsz
    és a már bebarangolt területeket, eltárolja a rendszer.A másik mód a
    kijelölés.Alapból jobbklikkre lerak egy piros pontot.Ha egy kicsit odébb
    viszed a cursort és oda is csinálsz egy jobb klikket akkor oda is rak egy
    piros pontot és össze is köti a két pontot.Így tudsz bekeríteni pl. egy várost.Amikor az utolsó pont után megint rákattintasz az első pontra akkor eltünik a bekerítés és kapsz egy piros foltot.Ezt hívják régiónak.Ha bal
    oldalt alul rákattintasz az add a region gombra akkor a kijelölést
    megteheted bal gombbal is.Nem tudom van-e különbség a két módszer között.Akár több várost is kijelölhetsz így.Alul középen a kis ablakban beírhatod a zoomolás szintjét is. Ez egy érdekes dolog mert ha
    beállítottam a 17-es szintet /utcaszint/ akkor volt olyan,hogy /budapesten/ bizonyos szintek hiányosak voltak.De ezt megoldottam úgy hogy az adott területre végeztem még egy-két alacsonyabb szintü letöltést,és utána megszüntek ez ilyen jellegü problémák.És itt már lehet kattintani az alul elhelyezkedő download selected map regions-ra, amikor is kiírja a várható méretét,az általunk letöltésre kiválasztott terület alapján.Csak megjegyzem hogy Magyarországot ne akarja senki letölteni utcaszinten /17/mert még
    16-os szinten is kb.4 GB a méret.Sokkal praktikusabb MO-ról csinálni egy 10-11-es szintü térképet csinálni, és az aktuális városokról pedig egy utca szintüt.Így kissebb helyet foglal el a térkép.Azután pedig elmented a
    db kiterjesztésü fájlt valahova, és csinálhatsz egy másikat,például nyaraláskor.Így mindig csak akkora helyet foglal el, amennyi a legszükségesebb.Akár többet is elmenthetsz így,csak arra vigyázz, hogy
    amelyik abban a könyvtárban van amelyikben a jávás fájl van, mindig azzal
    dolgozik.És utána mindig azt a fájlt töltöd fel a telcsire amelyik kell.
    Egyenlőre ennyi segítséget tudtam adni.Ha kell később még írok a tapasztalataimról.Szerintem egy nagyon jól használható kis program.
    Csak ki kell ismerni.Üdvözlettel luigi106.

  56. Még egy gyors infó.

    A keresés/útvonaltervezés sajnos csak net eléréssel lehetséges, és
    irányítószám alapján müködik.Gyakorlatilag teljesen mindegy, hogy
    milyen formában írod be a címet, még ékezet sem kell, csak az a
    lényeg, hogy az irányítószám szóközzel elválasztva ott legyen
    előtte vagy utána.Még azt sem kell beírni, hogy budapest.elég az
    irányítószám és az utcanév.

  57. Na én is megcsináltam budapestet felraktam a fent leirtak alapján és működik. Hihetetlen tök király ha csak barangolgatsz a térképen tényleg nem használja a netet, a Gps pedig mutatja hogy hol vagy.
    Kirakom a linket ha valakinek kellene toltse nyugodtan, ja meg kiteszem a diskaid-et is ha kellene valakinek.De a Maps könyvtárat bármi mással is létre tudod hozni, amivel látod a telód könyvtárszerkezetét.
    Linkek:
    http://data.hu/get/1105534/Bp.zip.html
    http://data.hu/get/1105507/DiskAid_2_12.exe.html

  58. Basszus bocsánat de nem ebbe a forumtémába akartam raknii a fenti hozzászolásom.

  59. Ilyen offline térkép megoldás nincs turistaurak.hu térképekre?
    Börzsönyben sok helyen nincs GSM térerő, így online túristatérképek használhatatlanok.


Add a Comment