fbpx Skip to content

Szép délutánt mindenkinek. Tegnapi nap folyamán végre én is kezembe foghattam a drágaságomat. Ő egy fehér 16GB -os verzió amit a http://www.digitalbridge.hu/ ajánlott fel megvételre reális áron 😉 Ezúton is szeretném megköszönni nekik és reményeim szerint közeljövőben egy komoly csapatot hozhatunk létre. Aztán ugyancsak szeretném megköszönni dewla kollégának is, mivel ő is besegített a szállításba, ezúton ajánlom figyelmébe minden iphone tulajnak ezt a remek leírást tőle az új 3g-ről. ERRE

Egyszó mint száz már az immáron jailbreak-elt iphone 3g tökéletes működik és már tesztelhetem is a játékokat, programokat. 🙂 Egyébként a jailbreak-ről meg a telefonról hamarosan csinálok 1 testet+videó-t, igérem mindenre kiterjedő lesz. Ha van kérdés nosza lehet feltenni!

blog.iphone-dev.org

(fordította: Jofkov = digitalbridge.hu)

Tájékoztatás!

Hogy mivel is foglalatoskodunk lassan több mint egy hete? Hat lássuk csak…

Mostanában igencsak felforrósodtak a dolgok a DevTeam háza táján, pláne, hogy a DevTeam tagok is hozzájutottak a maguk 3G-jehez, ami újra sok munkát es egyben szórakozást jelent.
Egy hete posztoltunk egy screenshotot a régebbi basebandesre downgradelt 3G-s telóról. Már akkor képesek voltunk egy jelöletlen kód basebandre küldésére, annak érdekében, hogy kijátsszuk a teló biztonsági rendszerét, ami a korábbi verzióra ráállást segítette. Persze ez még nem az unlockolt 3G, de jól demonstrálja, hogy már mire vagyunk képesek.
Ahogy vadult  up-és downupgrade-ünk csak az úgynevezett téglák miatt aggódtunk ezért kifejlesztettünk egy eljárást, amivel kivégezzük a Wi-Fi-t és a seczonest. Most már izzadság nélkül változtatgathatunk, mert minden helyreállítás pofon egyszerű. Nem kell többet 5 percenként alsógatyát váltani :).
A hackintosh fórumokon túl figyelemmel követjük az összes sim kártya unlock proxy sim témát. Attól kezdve, hogy kis chipet használsz a módosított sim kártyádhoz vagy néha PCB forrasztást a telóban. Meg kell mondjuk, hogy ezek az eljárások finoman szólva is kérdésesek. Zf meg is jegyezte, hogy ha ezeket a trükköket használod a GSM es UMTS hálózatokon azon túl, hogy teljesen illegálisok a legtöbb országban emellett kamu IMSIS adatokat küldenek fel és egy pár egyéb trükköt is bevettnek, hogy elérhető legyen a hálózat a telódon. Jó pár tagunk leírta már, hogyan “működik” ez és fogunk is írni ezekről, de addig is fogadjátok meg tanácsunkat ne használjátok őket. A DevTeam tagok az Installer4 (Ripdev) belső, beta verziójával foglalkoznak mostanság. Nagyon jó cucc és sokat várunk tőle. Konkrét dátum még nincs, annyi biztos, hogy nem pár nap múlva, de nem is pár hét múlva, szólni fogunk. Majd csatolunk egy pár új screenshot-ot arról, hogy hogyan is állunk.
Már teszteljük a belsős Pwnage Tool-t az iphone OS2.1b2-re (mind az első, mind a második generációs iphone modellekre). Az unlock és a jailbreak már jól működik az első generációs telókon (és ez talán az Apple-t sem bántja már:). Persze a jailbreak a 3G-nél is működik és nemsokára a másik dolog is megoldódik:).
Tényleg! Amíg el nem felejtem, kéne egy kis segítség grafikus és web fejlesztőktől. Kaptunk egy csomó aranyos képeslapot és meg szeretnénk Nektek mutatni és ehhez kellene egy jó oldal. Fizetni sajnos nem áll módunkban ezért a “hobbidért”, de ha úgy érzed jó vagy küldj egy e-mailt a blog kukac iphone-dev pont com-ra a munkaidra mutató linkkel együtt.

(forrás)

Olvasd el a hozzászólásokat is

39 Comments

  1. Gratula, szép fehér! 🙂
    Én boldog vagyok a 2.0-ás classicommal :D, de mindig megfájdul picit a szívem egy 3g láttán.
    Sok töprengés után be kellett látnom, nem használnám egyik funckiót se (3g/gps).

    Ennek se szabvány a jack-je? 😐

  2. Köszönöm szépen, hát kín szenvedés volt 2 hétig nélküle… úgy értem előbb eladtam a régit és várnom kellet az újra. Véleményem szerint ha az ember 70-80 ért eltudja adni a régit akkor 110 környékén maximum tud venni már 1 függő 3g-set… ami nem vészes.

    jack:

    https://dl.getdropbox.com/u/27850/100_0334.JPG

  3. Szia Jack szabvany,

    Es a 3g es GPS nagyon nagy kulonbseg nem ertem hol nem tudod hasznalni.
    A programok 10%-a gpsre alapul es ez csak tobb lesz.

    Es a 3g meg teljesen tokeletes netet ad mindenhol. foleg hogy vissza tudod tunnelezni pcre.

    Meg a toltokrol megerne egy kicsit regelni, az utangyartott toltok 99%a nem megy a 3Gvel. Foleg autos toltonel erdekes a dolog, itt a griffin altal gyartott megy nekem is az van a tobbivel rossz tapasztalatom van

  4. Nekem már csak a repedező műanyag miatt sem kéne a 3G-s változat!:D
    2G 2win:D

  5. A programoknak melyik az a 10%-a, ami GPS-re alapul? 🙂

    És ha már itt tartunk, van a 3G-ben beépített Navi program, vagy külön kell venni hozzá? Ha van akkor melyik?

  6. Nincs navi program a google térképen határozza meg hol vagy lásd reklámokat 🙂

  7. Igen azokat láttam, de reménykedtem, hogy az csak valami vicc. Gondolom a vevő sem egy SIRF Star III vagy egy Venus 5 egység… 🙂

    Magyarul az apple féle GPS meg semmire nem jó? :S

  8. Jó, de elég korlátozott.

  9. Mivel az autóban van gps, ami kőkemény 20k-ba került, ezért teljesen felesleges.
    Netezni nem tudok utazás közben, mivel vagy bringázom és zenét hallgatok, vagy autózom 🙂
    Otthon, meg melóhelyen meg van net, a városba sétálva meg bőven van elég ingyenes hotspot, mondjuk egy levelezés megtekintésére. (ha nagyon kell esetleg edge)

    Ezt a “generációt” inkább kihagyom, úgyis minden kopasznak ilyen lesz , én meg feszítek majd a fém hátlappal :DD

  10. Én már 1 hete nyüstölöm a független iPhone 3G-met (az enyém fekete! :)) és szerintem a kijelzője láthatóan kontrasztosabb és a színek is élénkebbek. Még megvolt a régi 16gb-os iPhone-om és egymás mellett teszteltem. A navigáció hamarosan érkezik mivel a TomTom már teszteli iTomTom néven. Az iGo is állítolag fut tesztüzemben, de annak kiadását még homály fedi.
    A másik pedig az, hogy végre van legálisan független telefonom és bármikor kijön valami új frissítés azonnal updételhető (Pl.: 2.0.1) 🙂

  11. 1st gen iphone mellett nekem is van egy Mio A701 amin van iGo 8. Kicsit komolyabb mint a google maps 🙂
    Nem mondom, hogy nem cserélném el a mostani telót egy 3G-re, de szigorúan csak ingyen (na, ilyen lehetőség sem lesz soha). Sajnos annyival nem több, hogy fizessek érte, viszont akkor sem lehet egy rossz cucc.

  12. BBalint, 1et probálj már ki nekem, a te független 3g-s iphone-odnál a gps rész megy ha kiveszed a SIM kártyát ? Akkor is megtalálja hol vagy ?

  13. Kipróbáltam.Működik. Bár nem tudom miért fontos ez. 🙂

  14. Ha arrol beszelunk hogy kulon kell venni hozza, kerem meseljek le a 2.0-sok hogy mennyi szoftvert vettek igazabol meg, es igen lesz hozza navi.

    Muanyag hatuljara, ne meseld azt be hogy a femhatlap nem karcolodik 🙂

    Es valoban lehet MioA701-d meg lehet laptopod meg minden funkciohoz kulon kutyud, eppen ez a lenyege a telefonnak hogy csak 1 dolgot cipelj magaddal.

    Ja es SIRFIII csipes embernek, ebben agps van ami kicsit fejlettebb mint a hagyomanyos gps chipsetek.
    Kerdes a 20k-s csoda GPS-etek mennyi ido alatt talal jelet, mert az iphone-t most mertem, 5s volt.

    Netezni nem tudsz mert autozol, akkor gondolom nem a varosban, mert engem az higgaszt le dugo kozben h elfoglalhatom magam netezessel nem pedig unatkozom.

  15. Üdv mindenkinek!
    Nem ide tartozik a kérdésem, csak gondolom itt hamarabb válaszoltok 🙂
    Kérdés a Crash Bandicoot Nitro Kart 3D hova menti a cuccokat? Mert már 1x kijácottam az egészet, és lementeném gépre mert ha ha DFU-znom kéne, akkor utána vissza szeretném pakolni a dolgokat :))

    Ezt az Admin törölheti ha megkaptam a választ. Előre is köszi!

  16. Csináltál neki az /Applications -ba ás a var/mobile/ -ba Documents mappát, nem? Azokbe ment, hogy pontosan mit, azt nem tudom 😀 Mindenesetre mentsd ki ezt a két Documents mappát 🙂

  17. Haaat sok leirast olvastam ami pozitiv es negativ is ugyhogy inkabb a sajatomnak hiszek.
    Es baratom jobban mukodik mint a tomtom-om, ugyhogy amig csak review-kat olvasol nem leszel okosabb.
    Egyebkent ajanlom Iphone 2g tulajoknak osszehasonlitani mind a jack dugobol mind a hangszorobol jovo hangokat az 3gvel, sirni fogtok.
    Hangero minoseg kb 5x

  18. Meg sem említettem a TomTom-ot, én az iGo-ról beszéltem (olvasd vissza). És ne akard megmagyarázni, hogy a GoogleMaps (ami még csak nem is navigál) megveri az iGo-t 🙂

  19. Mi vegig a gps hardver mukodeserol beszelunk ugye?

    Tomtom Igo egy kutya SIRFIII chipset kb 30-40 masodperc az eletre kelese cold startrol szemben az agps-el (par masodperc). Es nem akarom megmagyarazni h a googlemaps veri az iGo-t, csak azt hogy az iGO es tomtom stb szoftvere meglesz iphonera hamar, kivancsi vagyok utana mivel fogsz ervelni?

    Amit meg szerettem volna magyarazni hogy igenis jo gps van az iphoneban es nem fikazzunk olyat amit meg nem is lattunk

  20. Ha tudod, hogy milyen elven működik az aGPS, akkor azt is tudod, hogy ahol kicsit a telefonod térereje ott meg lehet … az aGPS-t. Ellentétben azzal amit írtál, hogy az aGPS “kicsit fejlettebb mint a hagyomanyos gps chipsetek”, nem igaz illetve így nem helyes. A lényege ugyebár, hogy a szolgáltató szerverének segítségével tájékozódik, éppen ezért az iPhone GPS vevő pont, hogy gyengébb, mert ez is elég a telefonba. Viszont ahol a térerő nem megfelelő, ott a GPS jel sem lesz olyan jó, mint a hagyomás vevőké, ezért lehetnek majd olyanok, hogy leugrál a pontocska a térképről és egyéb “nyalánkságok”. Én pedig csak erre célozgattam, de elnézést, ha nem úgy tűnt. Az iPhone az egy iPhone, egy Navi készülék pedig egy Navi készülék, ez tény, ezért kár ezen vitatkozni.

  21. Okay ebben lehet igazad van, de akkor azt nem ertem hogy ha a szolgaltato szervererol kerdezi le a lokaciot, akkor miert is kell neki szabad ralatas a GPS muholdakra?

    Mind1 ez tenyleg nem szamit, en csak arra akartam ravilagitani h szerintem az almas ceg megint nagyot alkotott az iphone 3G-vel es kicsinyesnek tartom allando jelleggel az ilyen olyan hibak keresgeleset.

    Eddig mindenki azt forszirozta h nincs 3G meg gps most meg mashol probalnak hibat keresni.

  22. Egy normál GPS vevőnek kell 2-3 perc, hogy “felébredjen”, ezt nem is tagadja senki (emiatt valóban jobb az aGPS), viszont a 2-3 után pontosan meghatározza a pozíciót. Az aGPS úgy működik, hogy indításkor küld a szolgáltatónak egy pontosan nem meghatároható pozíciót, de a szolgáltató GPS vevő már tudja, hogy mégis merre keresgéljen. Mivel a szolgáltató vevője állandó kapcsolatban van a műholdakkal ezért neki már nem kell “felébredni” csak pontosan meghatározni a telefon pozícióját. Ezért gyorsabb az iPhone mint a normál GPS vevő, de mivel nagyban függ a szolgáltatótól, ez lehet a hártánya is. Tehát az “nagyjábóli pozíció” miatt kell a szabad rálátás a műholdakra.

    Szerintem ez nem áskálódás, csak annyi, hogy a jelenlegi 1st gen iPhone tulajoknak nem éri meg (még) váltani a 3G-re. Persze én senkit nem akarok lebeszélni, sőt (!), ha nekem nem lenne én is a 3G-s változatot venném.

  23. BBalint irta, hogy kártya nélkül is rátalált a gps akkor ott milyen szolgáltatóhoz csatlakozott?

  24. Fent írtam : “Az aGPS úgy működik, hogy indításkor küld a szolgáltatónak egy pontosan nem meghatároható pozíciót…”

    Nem azt mondtam, hogy teljesen szolgáltatófüggő és anélkül abszolút nem működik, hanem azt, hogy a pontos navigáláshoz szükség van a szolgáltató vevőjére is. Ez az elvi része, de mivel nincs 3G-s iPhone-om, sőt semmi olyan szerkezetem amiben aGPS lenne, ezért csak az elméleti részről tudom megközelíteni a dolgot.

  25. Azért kérdeztem mivel nekem függő iphone 3g -m van és a gps részét eddig nem tudtam életre kelteni 🙂

  26. én próbáltam egy nokia n82-öt.abba is aGPS van Garmin rendszer volt rajta és az tökéletesen müködött.igaz csak próba volt de addig jól ment

  27. Akkor Neked egy 1st gen iPhone-t adtak el 3G néven 🙂

    Amúgy mit ír ki amikor navizni akarsz?

  28. Csak gondolkodik 🙂 hosszasan… és semmi… nemtudom miért.

  29. Akkor én sem tudom mi baja lehet, mert elvileg a szolgáltató lefedettsége nélkül is működik, csak akkor nem “10 méteres pontosságal” fog tájolni. De akkor is működnie kellene.

  30. Elvileg az aGPS megtalálja magától is a műholdakat, csak sokkal hosszabb (mondjuk 5 perc, vagy több?) idő alatt. De ha van internet kapcsolat, akkor le tudja tölteni a műholdak jelenlegi állását, ezzel segít a gps egységnek a megtalálásukban. Szerintem.
    Szóval lehet, hogy elég lenne egy wifi kapcsolat is a letöltéshez, nem kell 3g, és a telefont kivinni a szabad ég alá, ahol nagyobb a rálátás, és egy kicsit több időt várni, hogy befogja a holdakat.

  31. Köszi a linkelést 🙂 Használd egészséggel, és remélem nem kell sokára várni, hogy teljes értékű legyen a cucc 🙂

  32. Köszi dewla! 🙂 Jó hír srácok ma volam elég türelmes és 2.0.1 után kivártam míg a gps bemér… bemért.. 2-3 perc volt de bemért…Egyébként méterre pontosan sikerült neki, de nem értem miért ilyen lassan ?

  33. Pedig mar en is kezdtem megremulni,hogy 3G helyett first gen.-t kuldtem haza;-)

  34. hehe, bizon bizony kedves kolléga én is aggódtam, deh úgy néz ki nagyon szar itthon ez a 3g 🙁 vagy legalábbis kell hozzá az a fránya szolgáltató.

  35. hehe, direkt egy jól kiklopfolt sült húson fotóztad le? :DDDDDDDD

  36. amúgy szép formás

  37. hehehe tényleg olyan mintha… Egyébként naplemente + bazinagy kőn van.


Add a Comment