fbpx Skip to content

Jó ideje használjuk már megelégedéssel a Nomad különböző termékeit, amelyek között megtalálhatóak a különböző tokok, Apple Watch szíjak, töltők, kábelek, és egyéb kiegészítők is.

A limitált kiadású, sötétben világítós iPhone tokjukról sajnos lecsúsztunk, de a Glow 2.0 névvel illetett Apple Watch szíjukra még sikerült lecsapnunk, amelyet így ki is próbáltunk. Mivel ez is limitált kiadású, így ha neked is megtetszett, érdemes mihamarabb megvásárolni – ameddig a készlet tart!

Találkoztunk már korábban is sötétben világítós szíjjal, de azok általában pár dolláros, egyszerű, az Apple sport szíjaival egyező kialakításúak voltak, és jellemzően gyengén is világítottak, így inkább csak eseti használatra voltak jók. A Nomad terméke elég erősen tud világítani, akár háromszor is erősebben, mint az első generációs Glow, ha előtte jó pár percig érte a fény – ami még inkább szembetűnő, ha megfordítjuk, és az alapból a bőrünk felé eső, tehát fényt nem kapott rész árnyékolja a világító részeket:

A másik fontos kérdés egy világítós szíj esetén, hogy hogyan mutat normál állapotában. A korábbi Glow szíj normál színe krémfehér volt, a Glow 2.0 esetén pedig ez egy halvány sárgás-zöldes árnyalatot takar, ami inkább a sárga felé húz, bár ez az alábbi képen inkább a zöld felé hajlónak tűnik, de egy biztos: nem egy erős, harsány szín, hanem egy kellemes, lágy, pasztell árnyalat.

Az FKM fluoroelasztomerből készült szíj illeszkedésével és méreteivel sincs gond, azok tökéletesen passzolnak az óra tokozásához, míg ugye ezzel sokszor szokott probléma lenni a pár dolláros, kínai szíjak esetén. A szíj belső oldalán megtalálható barázdák nem csak a külső oldal designját követik, de egyúttal segítenek a szellőzésben, illetve vízben való használat után a gyors száradásban is:

A rögzítés az Apple sport szíjaihoz hasonlóan átbújtatós és egy “gombot” a szíj lyukain átpattintós megoldású, de itt nem egy kerek, hanem szélesebb gomb pattan be a megfelelő lyukba.

Ez a gomb ebben az esetben fekete színű, és alumíniumból van:

A Nomad szíjai árban a középkategóriát képviselik, ami a cég saját oldalán egyébként 60 dollárt jelent – viszont a limitált széria miatt már teljesen kifogyott náluk, és jelenleg nem is rendelhető.

Az iKiegészítőknél a nagyobb (42, 44, 45 és 49mm-es) tokozású órákhoz még kapható, van készleten is, illetve ha az elfogy, akkor még tudnak rendelni is belőle, de értelemszerűen itt is korlátozott az elérhetőség. Ezért ha neked megtetszett, érdemes mihamarabb megrendelni, mielőtt elfogy! (Hogy lesz-e a Nomad kínálatában valamikor Glow 3.0, azt egyelőre nem tudni.)

Neked tetszenek a sötétben világítós szíjak vagy tokok?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok