fbpx Skip to content

Szeptemberben két új iPhone jön?

Minden nap felreppen egy újabb iPhone-pletyka. A 9to5Mac információja szerint ősszel nem egy, hanem két új iPhone érkezik, ráadásul ezek teljesen eltérnek egymástól. Az egyik egy középkategóriás modell lesz, mellyel az olcsó androidos telefonokkal akarják felvenni a versenyt. A másik ezzel szemben egy újabb csúcskategóriás készülék lesz új design-nal, így a telefonok nem lesznek összetéveszthetőek.

Persze most is két iPhone van a piacon: a 3GS és a 4-es. Ha azonban a 4-es lesz a régi modell, az nem lesz az androidos készülékek versenytársa, hiszen az Apple most is több mint 600 dollárért árulja azt, nem fogja féláron adni a régi modellt. Na, de akkor mi történhet?

Nézzük meg az iPod touch-ot! Ugyanaz a képernyőfelbontás, de nincs GPS és 3G, kevesebb RAM van benne és az akksi sem bírja addig, mint az iPhone 4-nél. Ja, és a telefonfunkciók is hiányoznak belőle. 🙂 Az Apple még így is egy csomó pénzt keres vele, pedig 229 dollárért adja (szemben ugye az iPhone 4 650 dollárjával). Ezek alapján egyáltalán nem elvetemült ötlet, ha az olcsó iPhone-t a Touch-ra építik. Belerakják a GPS-t, a 3G-s chipet és a telefonfunkciót, már 99 %-ban az iPhone-nál tartunk és 299 dollárért eladható válik. Ráadásul a 9to5Mac szerint kártyafüggetlen lesz, a vásárló ahhoz szolgáltatóhoz megy, akihez akar. A szolgáltatók versenyezni fognak a felhasználókért, így akár jóval olcsóbban is adhatják a készüléket.

A „füles” egyébként nem annyira földtől elrugaszkodott, mert maga Tim Cook megbízott vezérigazgató mondta: „Nem akarjuk, hogy iPhone csak a gazdagoké legyen”.

Bár az Apple prémium termékeket gyárt, de azért ott van a Mac Mini és a sima MacBook is belépő kategóriának. Ezek után már nagyon várom a szeptembert.

15 milliárd letöltés az App Store-ból

Tegnap az Apple bejelentette, hogy az App Store-os letöltések száma elérte a 15 milliárdot, ezt több mint 200 millió iPhone, iPad és iPod touch felhasználó eszközölte. A boltban már 425.000 alkalmazás található, amiből 100.000 iPad-specifikus.

Az App Store három évvel ezelőtt nyílt és a világ legnagyobb szoftverboltjává vált. A felhasználók jellemzően ingyenes programokat vásárolnak, de a fizetős alkalmazások nagy része is csak 0.99 dollárba kerül. A bevétel 30%-át az Apple megtartja magának, míg a maradék 70%-ot kifizeti a fejlesztőknek, ez a három év során 2.5 milliárd dollár volt.

Persze a 425.000 alkalmazás jó része felhasználói szempontból értéktelen, de a nagy merítés miatt mindenki megtalálhatja a számára érdekeseket.

Swype: gépelés ujjfelemelés nélkül

Az Apple valahogy kihagyta az iOS-ből az ujjfelemelés nélküli gépelést. A többi platformra már létezik a Swype, mely gyorsabb gépelést tesz lehetővé. Tegnap jelentették be, hogy a program portolva lett iOS-re, így már mi is élvezhetjük a gyorsabb gépelés előnyeit. Mivel az Apple nem hagyna jóvá ilyen alkalmazást, ezért a program a Cydiában landolt, így jailbreak szükséges hozzá természetesen. Működését a lenti videó mutatja be.

Mint látható, azért még nem teljesen kerek a történet, előfordulnak hibák. Ez betudható a béta verziónak, mely a http://wynd.x10.mx repóból érhető el.

Olvasd el a hozzászólásokat is

37 Comments

  1. Remélem ez kamu cikk.
    Nagyon nagyot csalódnék az Apple-ben!
    Aki nem gazdag vegyen Touch-ot, ottvan 229-ért szerintem nem elérhetetlen ár.
    Ha 2 féle iPhone lesz és Touch megszűnik, akkor többet nem vásárolok ott. Ugyanis silányabb iPhone-t nem akarok, újat nem veszek, ennyi pénzem most nincs feleslegesen, ráadásul én NEM telefont akarok tőlük venni, iPad nem fér el a zsebemben… Csak az a baj h nincs vetélytárs… Sok mindent próbáltam de mind nagyon le van maradva, HTC is borzalmas az i4-hez képest…

  2. És hol írja a szöveg, hogy a touch megszűnik?

  3. őőő…jogos nem írja de ha belegondolsz touch-ra épül + 3 hónapja azt hallgatom h touch megszűnik akkor ez valahol összeköthető…remélem nem lesz 2 iphone viszont marad a touch…

  4. PepeSk8 valamit nagyon félreértettél 🙂

    Amúgy szerintem ez a két iPhone hülyeség. Tudásban egy iPhone kb utoléri a konkurenciát és teszi ezt úgy, hogy emellett árban magasan felettük van. Most tegyük fel, ha kiadnak egy kisebb tudású készüléket az kb az alsó kategóriás telefonokkal vehetné fel a versenyt persze árban már nem a csillagászati kategória lesz, de még úgy is drága lesz a többihez képest és nem fog annyit tudni 😀

    Amúgy nem tudom az új iPhone mennyibe fog kerülni, de amennyiért vesztegetnek most egy 4-est megint egy bőven túlárazott telefont fogunk látni amire majd mereszthetjük nagy őzike szemeinket azon gondolkozva közben, hogy melyik belső szervünket adhatnánk el, hogy meg tudjuk venni 😀

  5. Mit?
    ettöl zeng a világ h nem lesz touch. mit értettem félre?

  6. A 2 iPhonos pletykáról már kb. 1 hónapja hallottam, és én személy szerint hiszek neki. Logikusnak tűnik, és az emberek biztos kapkodni fogják mindkettőt. Szerintem NEM fake a hír!

  7. Ez a válasz a sok kínai itouch tokra, amikben van egy plussz aksi, meg egy simkártya hely… múltkor láttam vaterán, nem hülyeség, csak gondolom nem ér semmit sem, meg 2x akkora lesz tőle a készülék.
    Azt írják, hogy ezekkel a tokokkal olcsóbban kihozható egy “iphone touch”, ha nincsen szükséged a gps-re.
    Amúgy meg simán lehet, hogy kettéválasztják, biztos a régiben marad ez a proci és képernyőméret, az újba meg megy a 2core és a nagyobb display. Érdekes ötlet és biztos nagy sikere lenne.

  8. igen ,tényleg az van hogy az iPhone -ok azért úgymond egy bizonyos rétegnek eléggé elérhetetlenek az áruk miatt, viszont ha azt veszed és úgy gondolják hogy megcéloznak más rétegeket is a telefonnal akkor tényleg nem tűnik hihetetlennek ez a hír :S:D másrészt viszont nem tudom , én egyenlőre nem érzem úgy hogy bármiért is le kéne cserélnem a 3Gs-emet egy 4-esre vagy akár az újra 😀

  9. iPod touchnak semmi értelme csak az a jó benne hogy olcsó (már ha 50 ezer nevezhető olcsónak egy 4g-s ért).
    Nekem egyébként iPod touch 4g-m van de ha választhatnék egy kicsit drágább hasonló tudású iphonet azt venném.

  10. Kb 1hónapja írták hogy fake az új iPhone és hivatalosan ki is jelentették hogy nem lesz! Erre megint 1 hír…
    Abban a tervezési grafikában is az szerepelt hogy kicsi vagy 0% a valószínűsége!

    “olcsó androidos telefonokkal akarják felvenni a versenyt.”

    Nemár hogy az Apple kiadna egy direkt lebutítótt fost? 😀
    Mit vennének ki belőle hogy szarabb lenne mondjuk egy 2G-nél?

    Ezt szerintem más sem hiszi el…

  11. Én nem bánnám, ha megszűnne a touch, és helyette lenne egy szerényebb iPhone verzió.

    HW szempontjából is kevesebbet tudna, de még SW felől is butítanák.

  12. Ha ez a hír igaz akkor Applenek annyi.
    Megmondom miért mert Iphone az sikkk.Minden manager mindenki ezt használja minden komolyabb cég/vezérigazgató szerintem politikusnál s ez van ez státusz szimbólum.Mi történik ha minden réteget megcélzok elértéktelenedik szar lesz ugyértem nem lenne gáz ha mindenki szembejönne veled lebutított Iphonet nyomogatna neked meg ott lenne legujabb és azt mondanák hogy mennyiért vetted tokot hozzá.Én szívszélütést kapnék.Szerintem mindenki.Tudom biztos az is lehet hogy nem Iphone lenne de akkor mi.

  13. Azért ne legyünk már ennyire sznobok kérem szépen. 😀

  14. iPhone előtt volt touchom is, és nem szerettem 2 kütyüt magamnál tartani, azért is váltottam szifonra.

    De, majd Szeptemberben kiderül….vagy nem. 🙂

  15. W3ber. Elhiheted kulfoldon nem statusz szimbolum, mert vagy ingyen megkapom nevetseges elofizetesi aron ,amit ki se tudok igazan mar hasznalni ,annyi kedvezmenyt kapok. Vagy. Kb 5 napi fizetesembol fogok es kicsengetem. Magyarorszagon lehet statusz szimbolum de idekint le se szarjak ha iphone-val futkosol.

  16. Nekem tetszene a dolog, hogy a Touch telefonfunkciókkal = olcsóbb iPhone.

    A mostani Touch dizájnja nekem személy szerint jobban bejön mint az i4-nek, csak a mostani i4-ről nem érné meg átváltani rá (IPS kijelzőhöz képest a Touch TFT-je sajnos visszalépés lenne )

  17. @athis1975: Szerintem itt Magyarországon sem annyira státusszimbólum… Legalábbis engem pont nem szokott érdekelni, hogy ki milyen telefonnal szaladgál és ahogy az embereket látom őket se nagyon hatja meg hogy milyen telefonnal szaladgálok (és ez így van rendjén)

  18. Ringassátok magatokat ebbe tudatba mert ez MO koránt sincs így szal mind1.
    Külföldön lehet hogy mindenkinek az van de egyedi tokkal stb stb.Ez 1 trend.
    Mindenkinek van Iphone ja nekünk miért nincs.Én igenis szeretek adni arra ha már 1szer veszek 1 méreg drága telefont megjelenésekor akkor legalább 2-3hónapig menőzzek vele.Mind megjelenés mind1 tudásába .Nem szoktam tömegtelefont venni mivel az nem az én stílusom de ti tudjátok.Gatyi iphonet ezeréve lehet venni made chinatown.Áhh mind1 reménytelen.Ipod Touch helyett akkor már Nano vennék:)Az bejövös nekem I4 se jött be hát kerek dizájn fan vagyok!:)

  19. @W3ber: Kedves barátom, nem akarlak elszomorítani, de az összes ájfont kínában gyártsák!

  20. @W3ber:
    Jó nagy orrod lehet. 😛
    Lehet még kilós aranyláncot is hordasz, csakhogy villogj vele?!

  21. Amúgy az i4 szerintem hozza a formáját, a tiszta üveg-acél ötvözet képezi a tömör minőség feelinget, valahogy olyan érzésem van mintha egy gyémántot mint értéket tartanék a kezemben és nem egy műanyag távirányítót… Attól függetlenül elmegy melettem egy szabadtag az androidjával, még ember marad a szememben…

  22. feltéve ha nem élvezérelt zöld cuccból tevődik össze…

  23. Ez ugye valami gagyi vicc, hogy iPhone4 statuszszimbolum?:) Eleg erdekes ember az, aki “menozni” vesz egy telefont…
    En lassan egy eve hasznalom az i4et es sosem villogtam vele, szeretek hozza tokot venni szeretem a telefont magat, es magamat teszem vele boldogga ha valami fasza app kijon ra vagy iPad2re…

    Statuszszimbolum a Vertu stb mobilok, az iPhone4 egy sima okostelefon amit elofizetessel “ingyen” is el lehet hozni, igy barki szamara elerheto szinte (szerintem helyesen).

    Ja uzleti telonak galaxys2ot hasznalok es ha nem lenne plasztik az egesz meg szeretni is lehetne 🙂

  24. Ahogy olvasom mindenkinek az a baja,hogy az iphone milyen draga..Hat nemtudom…
    Igaz svedorszagban elek,persze mielött idejöttem alom volt h valaha iphoneom lesz..
    Itt 5000korona az iphone 3Gs es a gyorsettermi fizumbol vettem meg..Ez kb a fizetesem egy harmada..Persze valamilyen szinten “divat” is,de leginkabb azert van a legtöbb embernek mert tenyleg minöseg,es van penzük megvenni.. Az nem az apple hibaja,hogy egy magyar atlagfizetes 80ezer forint..(sajnos) Mindenesetre sztem nincs baj akkor sem ha csak egy uj Iphone jön szeptemberbe..Varom mar:)

  25. @roLLka: Azért nem 80 rugó! Egy közönséges utcaseprő is 120 fölött keres… Hála Orbán elvtársunknak!

  26. És MO -n még mindíg sírnak az emberek, de nem gondolnak bele abba, hogy mi van keleten… Mondjuk ha Romániát nézzük akkor lehet, hogy a legkisebb sávszélesség is 100mbit/10€uró/hó, ami selejtezett német optikából lett kiépítve, illetve 4€uróért korlátlanul beszélhetsz szolgáltatón belül, de az átlagfizetés még mindíg nem éri el a 40 ezer forintot! Azaz ha mondjuk akarsz venni egy 600urós i4-et akkor azt egy év alatt ha ki tudod spórolni, holott hazai fizetéssel 2-3 hó alatt meg van a készüléked…

  27. @mythbuster:
    Mióta nettó 120 ezer a minimálbér?
    Nagyon el vagy tévedve!
    Hála gyurcsány elvtársadnak!

  28. @mythbuster: egy atlag oraber kb 500forint..
    De nem is ez volt a lenyeg,hanem h joval kevesebb a fizetes mint sok mas orszagban…
    ergo nehezebb ilyesmire kolteni..nem beszelve a pofatlanul draga elofizetesrol es dijakrol.. A bnom iphone-ja itt havi 2500 ft atszamolva,1 giga nettel es 10ft-os percdijjal..Magyarorszagon kicsit mas a helyzet..nem a telo megfizethetetlen,hanem a 10rongyos osszkoltseg h hasznalni is tudd..:)

  29. hali, bocsi az offért, de olyan kérdésem lenne az iOS 5 béta használók felé, hogy ha elmegy a térerő, akkor milyen üzenetet dob a rendszer? A régi popup-os megoldás, vagy felül bannerként jelenik meg?

  30. @chips: Ki beszélt itt minimálbérről? Ha már ennyire le vagy ragadva a múltban nézzél TV-t :), vagy olvass utána az orvosok miért vannak annyira kiakadava a bérükre…

  31. @roLLka: Ami a szolgáltatókat illeti valóban pofátlan egy csürhe nép tud lenni 1-1 ig, 100mbit -es sávot egy fizetésért adnak ami jó ha 50mbittel megy, a mobilszolgáltatók kritikán alúliak, nem értik meg, hogy a percdíjas korszaknak már vége, csomag alapú tarifákra kelett volna váltsanak már rég, csak MO-n valahogy túl nagy az “egyetértés”, és ezálltal teljesen leragad a telekommunikáció! A Vodafone próbálkozik bevetni csomag alapú tarifákat, de még mindíg szürreális áron…

  32. Sziasztok!

    Bocs az OFF-ért, de lenne egy olyan kérdésem, hogy az ITunes-nak meg lehet mondani, hogy a backupot hová mentse? 60Gb-os SSD vinyóm van, és azt a 9Gb-ot jó lenne ha másik vinyóra csinálná, mert így már nem sok hely marad. Gondoltam arra is, hogy átmozgatom a backup könyvtárat egy másik vinyóra, és ha akarom használni az ITunest és a telót, akkor visszamásolom, de ez így macerás, hátha van egyszerűbb megoldás is.
    Előre is köszönöm a segítséget.

  33. Igy van..pl ha ugy vesszuk,hogy 2 eves huseggel megkapnal egy iphonet mondjuk havi 4-4500 ft-ert,es ezert kapsz netet,lathatjuk,hogy annyira nem is egetveröen draga es elerhetetlen az iphone..
    De amit beszelsz,a net,az elöfizu.. a hasznalat draga ott..ezek nelkul kapsz egy ipodot mert a telo ugymond hasznalhatatlan..
    Nevetseges es felhaborito amit a szolgaltatok folytatnak..7 gigas trémobilnet 6500 ft..
    Normalis net a telora 5-6 ezernel kezdödik, tullepes eseten tulforgalmi dijjal.. itt nincs semmi ha atleped a keretet,csak csökken a savszel..alig eszrevehetöen.. es a 2 iphone mindenestöl 10rongy sincs..Allandoan nezem az itthoni dolgokat,arakat,iszonyat..
    Mindenesetre remelem lassan kedvezobb lesz a helyzet,es rajonnek,hogy nem a percalapu dolgokban,a magas percdijakban van a penz,hanem ha valami jo,egyszeru es olcso,mindenki ràkap..

  34. Én el tudnék viselni újra egy értelmesen beárazott iphone-t. A tré-nél havi 5k-ért 2 év hűségvállalással 110k, havi 10-ért 70k a 4… A 3g-t meg 30k-t hoztam el anno. Szóval nyugodtan kihozhatnak egy mocskosul drága high-end kütyüt, én meg ellenék a kisebb tesóval, mert kb. egy 3gs is normális is ki tudna szolgálni egy normális kamerával meg ios5-tel…:P

  35. @mythbuster: hogy a tiszta üveg-acél ötvözet képezi a tömör minőség feelinget??? fél év után egyszer ejtettem le és meghorpadt a széle. és ahogy levettem a hátlapról fóliát szinte egyből megkarcolódott mikor leraktam az asztalra
    micsoda minőség!!! 😀

  36. @gabor94: Akkor várd meg az iPod touch alapú telefont, annak a hátlapja 2 (toknélküli) hét után is már olyan mintha 3 éves lenne.

    Egyébként rád kell, hogy cáfoljak, nekem i4 fél éve tok nélkül karcmentes (kétszer ejtettem le talán) állapotban van, viszont egyik ismerősöm iPod Toucha a fentebb említett módon járt.

  37. hm…. a mac mini és a macbook belépő kategória, oké ez kicsit erős… a minim konfigre erősebb mint némely imac illetve a macbookom szintúgy mint valamelyik pro.


Add a Comment