fbpx Skip to content

Korábban már bemutattam a Digitalstand megoldását, mellyel iPhone-on és iPad-en lehet újságokat, magazinokat vásárolni és olvasni. A mai sajtótájékoztatón elhangzottak szerint mostantól a hazai iPhone-tulajdonosok is kényelmesen, mobilkijelzőre optimalizált formátumban olvashatják digitális lapjaikat.

Digitalstand egy másik fontos mérföldkőhöz is elérkezett. A folyamatosan bővülő és immár ötvennél is több kiadványt felvonultató kínálatban eddig is számos vezető közéleti, üzleti, tudományos, számítástechnikai és gasztronómiai lap volt elérhető, most a Ringier Kiadóval kötött együttműködés révén Magyarország három vezető sportmagazinja, a Nemzeti Sport Magazin, a Képes Sport és a Sport & Style is bekerült a digitálisan előfizethető lapok közé.

A felhasználó ráadásul jobb ár/érték aránnyal kapja meg az akár interaktív elemekkel is bővített digitális lapjait, mint a nyomtatott változatot: a digitális kiadások a nyomtatott magazinoknál 30-50 százalékkal olcsóbbak.

Magyarországon először érhető el kényelmesen okostelefonon digitális lappiac – jelentette ki D. Nagy Ibolya, a Digitalstand Kft. ügyvezetője –Meggyőződésünk szerint a Digitalstand valódi terjesztési alternatívát kínál a nyomtatott médiának a digitális világban.“

„A siker titka, hogy a felhasználói élmény impulzusszerű és eszközökön átívelő legyen – tette hozzá Rostás Zoltán kereskedelmi igazgató – A Digitalstand letisztult felületén ez tökéletesen megvalósul, ahogy az azonnali olvasás és vásárlás lehetősége is. Egy olvasó általában többféle eszközt is használ, és lapjait a Digitalstand felhő alapú rendszerében valamennyiről elérheti.“

A cég iPhone-os és iPad-es alkalmazása már beadásra került az App Store-ba jóváhagyásra, remélhetőleg hamarosan elfogadásra kerülnek, így már nem lesz szükség a webappra, hanem külön alkalmazás szolgálhatja ki az iPhone-os és iPad-es olvasók igényeit.

Olvasd el a hozzászólásokat is

14 Comments

  1. A Dimag Reader is ott van az AppStore-ban, lehet ez az első, de nem az egyetlen, hálistennek, hátha a verseny lejjebb viszi még az árakat!

  2. Ezt egyszerűen az olvasók átverésének és hülyének nézésének érzem! Egy sima pdf-et adnak el, amibe ha belenagyítasz, akkor pixeles lesz az egész. Hogy fogod olvasni, ha soronként kell csúsztatnod a nagyított szöveget.

    Az ilyen cégek miatt terjed a torrent és inkább a letöltés valahonnan ingyenesen. Mert szart kínálnak. Amiben munka van és minőség, az meglátszik az újságon. Egy jó digitális újság kihasználja a technika lehetőségeit és az eszközhöz igazítja a terméket. Egy új magazint létrehozva ezzel. A weben sem ugyan ez van, mint az újságban.

  3. @alcsern Nekem egyáltalán nem pixeles.És kihasználják a technikát beágyazott videókkal, tartalommal.

  4. Hát ez szánalmas. iPhone 4-en biztosan. Belenéztem a “Belenézek” gomb megnyomásával. Ez egy gagyi nézegető és csak azért nem annyira pixeles, mert nem lehet jobban nagyítani. Így viszont súrolja az olvashatatlanság határát. Szerintem ha valaki buszon akarja olvasni, az vigyen magával ez zacskót, mert a magyar utakon tuti hányás lesz a vége. Semmilyen beágyazott tartalom nem volt, pedig egy-két lapot megnéztem.
    Viszont ami az “alkalmazás” fejlesztőit fényezi, hogy szépen kikerülték azt a csúnya App Store-t. 😀
    Hát ez 1 csillagos, de aranyos próbálkozás….

  5. @taky1974 Beágyazott tartalom nem feltétlenül a belenézésben van, hanem a teljes újságban.

  6. Én se értem mi ebben a forradalmi. A papír alapú kiadványok vannak elég esetlenül megjelenítve. Így átnézni egy újságot kínszenvedés.

  7. @jimny
    Akkor viszont nem jó a “reklám”, mert ezért és így biztosan nem fog senki (elő)fizetni…
    A többi megjegyzést (is) fenntartom.

  8. @jimny aki ismeri az ipad lehetőségeit és látott külföldi szaklapokat, vagy akár magyart (sm.mag) akkor tudja miről beszélek!

  9. ez így tényleg nagyon karcsú. szerintem téves irány az, hogy olcsóbban adni digitális formában (majdnem) ugyanazt a tartalmat.
    Szerintem az iPhone és iPad tulajdonosak inkább fizetnének ugyanannyit (vagy akár még kicsit többet is) egy TELJES MÉRTÉKBEN az eszközre optimalizált és annak lehetőségeit kihasználó kiadványért, mint egy béna pdf-ért, amiben az az újdonság, hogy van két beágyazott videó.
    De a jövő úgyis eldönti…

  10. A formátum kritika valóban jogos, a HVG saját fejlesztése tényleg fényévekre van ettől. (És az egyenlőre még ingyenes is…) De azért iPad-en nincs ezzel sem baj. Teljesen profin olvasható, a nagyítas sem pixeles. Szóval hasonló élmény mint a papír újság és még olcsóbb is! Én már ettől kicsit Európában érzem magam és köszi a cikket, fogom használni!

  11. Kicsit OFF …

    Hali all !

    Lenne egy korszakalkotó ötletem:

    mi lenne ha csinálnátok wiki szerű dolgot iPhone-al kapcsolatban ?

    Gondolok itt arra, hogy adott funkciót mivel lehetne megvalósítani …

    Mondok egy példát: nekem pl. tökre szükségem volt egy olyan appra, ami kapcsolgatja az Airplane mode-ot a telefonomon ki meg be megadott időkor.

    Eltelt kb. 1,5-2 hónap mire ráakadtam.

    Ha lenne egy ilyen wiki, akkor 5 percig tartana adott app megtalálása…

    Hogy jó példával járjak elöl, legyen az első bejegyzés a következő:

    Airplane mode illetve WIFI Be – Ki kapcsolása időhöz kötve: iPhonetool

    Remélem jó ötletnek tartjátok a felvetésemet. 🙂

    Kisgyöpi

  12. @kisgyopi:
    Én válaszolok is Neked:
    Nem nem jó ötlet. Azért ilyen a formája az oldalnak, mert ha más lenne a formátuma, senki nem nézné a reklámokat, nem jönnének a reklámozók, megszűnne az oldal, nem lenne pénze Adminnak, otthagyná a barátnője, elkezdene drogozni, stb stb…
    Szerinted miért nincs az oldalon fórum? Ezért.
    Ezért kell visszaolvasnod 1.200 db bejegyzést. A reklámokat nézed, jönnek a reklámozók, az oldal szekere szalad, Admin lecseréli a barátnőjét, stb stb…

  13. Én nem azt mondtam hogy változzon az oldal szerkezete …. Csak lehetne egy ilyen szekció, mert szerintem hasznos lenne … Ennyi nem több ….

    kisgyöpi

  14. @kisgyopi:
    Jaaaaaa, akkor lesz. 😀


Add a Comment