fbpx Skip to content

Már nem nézhetnek rád ferde szemmel

Az Apple újabb szabadalmat adott be, mely a képernyő betekintési szögével kapcsolatos.

Jelenleg az a cél, hogy minél nagyobb szögből lehessen a képernyőre tekinteni, olvasható legyen az akár 160-170 fokban is. Ezen változtatna az Apple. A képernyő egyik sarkát megérintve feljönne egy gomb, melynek megnyomásával a betekintés szöge szűkíthető. Így csak az láthatja a képernyőn szereplő információkat, aki pontosan szemben van vele.

Nem tudni, valaha gyártásba kerül-e a találmány. Ha megvalósul, akkor már nem kell attól félni, hogy metrón a melletted lévő utas elolvassa a kapott SMS-ed.

Okosház iPad-del vezérelve

Az utóbbi két év az okostelefonokról szólt, de már jönnek fel az okosházak is.

Az amerikai Arkansas államban építették ki azt a rendszert, amelyet teljesen iPad vezérel. Távolról vezérelhető a világítás, fűtés és hűtés, a riasztó, és négyezer film közül is lehet választani. A rendszer kiépítése 185 ezer dollárjába került a tulajdonosnak.

(A videó sajnos csak flash-ben van meg)

Olvasd el a hozzászólásokat is

25 Comments

  1. Én még így ~4 hónap használat után is “elámulok” milyen jó a látószöge a telefonnak, de sokszor tényleg jól jönne, ha csak én látom.. Mint a pl is mutatja: sms írás/olvasás 🙂

  2. OFFF: Megtudja valaki mondani, hoyg hogyan tudom megváltoztatni a lockscreen clock elhelyezkedését?:)

  3. Hali srácok.A flash videóról jutott eszembe, hogy mi lehet annak az oka, hogy nem megy a flash az ipademen?Felkratam már vagy nyolcszor pontosan mindent leírás és videók alapján, de semmi.Egyszerűen megjelenik a kis flash ikon és megjelenik valami hibaüzenet.Valakinek valami jó megoldása arra, hogy varázsoljunk flash-t iPad-ra?
    Előre köszi.

  4. Sziasztok! Abban kérnék egy kis segítséget, hogy Apple TV 2G (4.2.2)-t próbálok Jailbreakelni snowbreeze 2.7.2-vel, de soha nem hajlandó berakni dfu-ba, miért lehet ez?? Válaszokat előre is köszönöm!
    Andris

  5. Sziasztok!
    Program/játék készítőt keresek iphone-ra,androidra!
    Részletek e-mailben!
    [email protected]

  6. slynevem: tudtommal nincs flashre megoldás se iphone-ra se ipad-ra!

  7. @slynevem: Frash-t tedd fel Cydiából.

  8. @costee: a frash-t tudtommal a 3.2 óta nem frissítették, így az újabb rendszereken nem működik megfelelően!

  9. @costee: ios 4.x óta nem megy.. nem fejlesztették tovább:(

  10. @Jadeye: Nem tudod véletlenül, hogy winterboard nélkül hogy tudom módosítani a lockscreen óra elhelyezkedését?

  11. Olyan kérdésem lenne, hogy az apple TV 2G 4.2.2 (2203)-s verziója törhető, mert ahogy látom a pwnagetool, csak a (8F202)-t töri fel! Működik a (2203)-al is vagy csak ezzel és arra még várni kell??

  12. Sziasztok!
    Az előző post-ban is feltettem az alábbi kérdést, de talán már nem sokan olvassák… Bocs, hogy még1x…
    3gs, gyári független + JB pár napja egyik pillanatról a másikra eltűnt a telefon és sms ikon, ipod ikonból lett 2db Zene és Video. Restore után visszaállt a normál helyzet. Utána ismét JB, egy nap múlva cydia használat közben, után ismét produkálja a hibát… Biztos látott már valaki ilyesmit… ha igen, légyszi ossza meg velem, hogy mi is ez!
    Előre is köszi!

  13. Frash cydiából nem müködik sajnos és a bemásolgatos megoldás sem müködik.

  14. OFF-TOPIC, de nem tudom hol megkérdezni. (iphone 4, 4.3.3, JB, voda függő maradt)
    Problémám:
    Beszart a push, a youtube app és eltűnt minden jelszó, minden appból (még cydiásból is). Login nevek nem. (Root jelszó természetesen módosítva lett anno terminallal)

    Onavora gyanakszom(APN?), de a voda-féle igo futtatása közben szombaton kért egy újabb voda-auth -ot (pedig már túl voltunk rajta vagy 2x, mindegy, voda..), ezt követően kiléptem, majd respring. Erre rebootolt helyette. (pénteken leszedtem onavot, APN, kitisztit, minden f@sza, egy napig).

    szombat (fentiek) óta ugat push-t használó progiknál, hogy to use push connect to itunes; kapcsolódás a youtube-hoz nem lehetséges; a mail app meg piszok lassan syncel mindkét imap fiókommal. Itunes nem akar aktiválni gsm hálózattot, tehát az rendben lehet…

    Tanácstalan vagyok 🙁 Valaki? Jadeye? Szenkjú plíz!

  15. @johnnyjungle: MEGOLDÁS megtalálva parasztlogikával:D Leírom, hátha valakinek még jól jön:
    Cydiából SAM-et letöltöttem, majd azzal de-akitváltattam a készüléket. Ezután a <=3 itunes már akart aktiválni 🙂 Ezután helyrejött a push is, a youtube is, a mail sync is. FIGYELEM, nem függetlenített a telefonom, így nekem az aktiválás már sima ügy volt…

  16. Üdv!Nekem is lenne egy kis off-om.
    ipod4 4.3.3-ról lett downgrade 4.2.1-re(hots fájl át lett írva) végén nem mondott hiba üzenetet és jött a recovery logo. Tinyumbrella nem tudom kiszedni és próbáltam már más programokat,(DFU-ba berakni) de semmi válasz. PLZ help.

  17. @johnnyjungle: Köszi de már megoldódott a problémám.(gépet újra indítottam és Itune megoldotta a problémát.

  18. OFF: Közben Sherif Hashim BaseBand hackerünk, BaseBand EEPROM chippeket töröl és ír fölül :)…

  19. ezt moderálni kell :)…

  20. @mythbuster: moderációba továbbra is automatikusan kerül valami, főleg ha offtopic. egyébként már elkészült erről a cikk, csak még nem tettük közzé, mikor ezt írtad. mondjuk nem jött neki össze amúgy sem. kár. bővebben az új cikkben.

  21. @bimi: nekem egyszer az i4 rodukálta ezt… még gyári 4.0-n volt, tele minden cydiás szarral. restore megoldotta 🙂

  22. Sziasztok egy kis segítséget szeretnék kérni.
    3.1.3-at szeretnék JB-elni az 1G-s iPodomon, de macem nincs, így a pwnagetool kiesik, a neten nem találtam simán csak feltört cfw-okat (már minden link halott volt), amit találtam, azok tele voltak rakva egy rakás programmal, ami nekem nem kell.
    A redsn0w állandóan “unable to recognize specified IPSW”-vel nyaggat, nem tud rajta túllépni. Eredeti Appletől jövő 3.1.3 firmware, tehát nem tudom mi a baja vele.
    A blackra1nnél pedig a képernyő sötét, nem töri fel, arra vár, hogy az iPod rebootolja magát, de az csak sötét, világító képernyővel nem csinál semmit. A redsnow és a blackrain is a hivatalos oldalukról leszedett legfrissebb verzió, így azokkal se kéne, hogy baj legyen. Tudna valaki segíteni?

  23. @Abysmal: a redsn0w-ból 0.9.4 kell, és még mindig a gyári 3.1.2-t kell neki betallózni.

  24. @Jadeye: Na így már felismerte, köszönöm a segítségedet! A 3.1.2-ről tudtam, de azt hittem az újabb verziós redsnow nem teljesen új, hanem csak frissített változat, így az enyémet is tudná törni, de hát nem 🙂


Add a Comment