fbpx Skip to content

Helyi idő szerint este hét órakor robbanás történt a kínai Foxconn Chengdu városban lévő gyárában. Az „A5” nevű épületben történt a tragédia, állítólag ebben szerelik össze az iPad 2-k többségét (a másik üzem a Sencseni).

A hírek szerint két ember életét vesztette, 16 megsérült, ebből hárman súlyosan, sokan az épületben rekedhettek. A hatóságok idegenkezűséget kizárnak. Mint a lenti videóban is látható, nagy füst jön ki az épületből, emberek az utcán, nagy káosz uralkodik.

A robbanás miatt az iPad 2 ellátása nyilván akadozni fog, és a hírre a befektetők is a részvények eladásával reagáltak, így esett a részvények értéke.

Ennek komoly anyagi vonzata lehet az Apple-re nézve, de most mégis inkább azt vegyük figyelembe, hogy az csak üzlet, itt viszont emberek haltak meg, és több a súlyos vagy kevésbé súlyos sérült is. Amint újabb hírek lesznek, jelentkezni fogunk.

A videót sajnos nem tudtuk beágyazni (ráadásul flash-es), így azt a fenti képre kattintva a micgadget cikkében tudjátok megnézni.

Frissítés #1

Az Apple kiadott az AllThingsD-nek egy nyilatkozatot, amiben együttérzésüket fejezik ki az áldozatok családtagjaival, és kijelentik, hogy dolgozni fognak a Foxconnal azon, hogy kiderüljön, mi vezetett a balesethez. Ugyanakkor elzárkóztak az azzal kapcsolatos kérdések megválaszolásától, amelyek a gyártást érintő visszaeséseket firtatták.

“We are deeply saddened by the tragedy at Foxconn’s plant in Chengdu, and our hearts go out to the victims and their families,” Apple said in a statement provided to All Things D. “We are working closely with Foxconn to understand what caused this terrible event.” Apple declined to say what the impact to production might be, or comment beyond the statement.

Olvasd el a hozzászólásokat is

22 Comments

  1. Ez szomorú..

  2. Most kell akkor részvényeket venni :))

  3. [a hozzászólás a nem ideillő tartalma miatt törölve. -szerk.]

  4. Kriszspy! Miért is?

  5. @kriszspy: okos megszólalás, köszönjük Emese!

  6. @kriszspy:
    Ha rajtam múlna, bannolnám az IP címedet, hogy ilyen mérhetetlen ostobaságokat csak az emlékkönyvedbe írogathass!
    Hülyegyerek!

  7. @kriszspy: A hozzászólásod alapján eléggé visszamaradott lehetsz érzelmileg, de nincs kizárva, hogy értelmileg is. Remélem bannolnak miatta.

  8. [a hozzászólás a nem ideillő tartalma miatt törölve. -szerk.]

  9. @kriszspy: Nem tudom most, hogy melyik vagy.
    1. Egy olyan ember aki 1 hetven éves ember pénzére pályázik.
    2.Egy olyan ember aki inkább jót röhög egy robbanáson és 1 másik ember halálát kívánod.
    ui:Lehet, hogy neked kellett volna ott bent lenned.

  10. Na, ennyit a TAB rol, ha nem entert utunk, bocsi.

    Van egy 3G -s telom, amit 4.2.1 re frissitettem… most JB szeretnek rajta, de sehonnan nem tudom letolteni hozza a megfelelo programot. GP nem volt jo hozza. ahogy olvastam a RS kellene, de sehol nem talalom. tudna valaki segiteni ebben? elore is koszonom.

    hogy a cikkhez is hozzaszoljak: nem egy osszeeskuves… 🙂 tul jol megy az apple -nek… az android robbant… 🙂 bocsi… 🙂

  11. Ez durva azért:( szomorú dolgok vannak….
    Kriszspy : te beteg ember lehetsz… Én akit utálok, annak se kívánnék ilyet… Nem tudom Steve mibe ártott neked de mind1…

  12. @Jadeye:
    Nem etetik a Trollt, ha nincs!
    Nektek, mint tulajdonosoknak kellene fellépni ezek ellen, nem másokat kioktatni.
    Tehát, ha kitörlöd a hozzászólását (ahogy sokat ki is szoktatok), akkor nem lesz trollkodás. Ha hagyod, akkor egyetértesz vele, pláne, ha a másik oldal képviselőit teszed helyre.
    A mi oldalunkon figyelmesztetést kapna, de mivel már másodszor is leírta a véleményét, min. 2 hét bann járna. De hát ez a ti oldalatok, nem másé.

  13. @taky1974: az IP tiltás azért nem megoldás, mert abban az esetben újracsatlakozik a router, és a dinamikus kiosztás miatt már új IP-vel jön vissza, és mivel az előző IP-jét megkaphatja más, így lehet más kerül utána tiltásra. ha nem dinamikus lenne a címzés, valóban megoldaná, de azzal meg nem akarunk kitolni, aki az ő korábbi IP-jét kapta.

    amúgy most kiszedtük, mert közben megint jött rá válasz.

  14. @Jadeye:
    Köszönöm.

  15. @Jadeye: Szintén köszönöm én is.

  16. cookie bannt kell neki adni…

  17. A legújabb hírek szerint valaki dohányzott abban a helyiségben, ahol egy speciális kijelző tisztító porral dolgoznak, ami gyúlékony… 🙁

  18. @x0n3: Azért nem hiszem, hogy termit -et használó környezetben akár egy öngyújtót is engedélyeznek bevinni :)…

  19. @Jadeye:
    Csak az IP címet látjátok?
    A MAC címet nem?

  20. Hát nem tudom kriszspy mit írt, de bármi is az, szerintem nem lehetett olyan ami miatt örökré tiltani kéne az oldalról.

    Különben részvétem az érintett családoknak.

  21. @iPhoneGirl: Hidd el olyat írt.

  22. 3gs, gyári független + JB pár napja egyik pillanatról a másikra eltűnt a telefon és sms ikon, ipod ikonból lett 2db Zene és Video. Restore után visszaállt a normál helyzet. Utána ismét JB, egy nap múlva cydia használat közben, után ismét produkálja a hibát… Biztos látott már valaki ilyesmit… ha igen, légyszi ossza meg velem, hogy mi is ez!
    Előre is köszi!


Add a Comment