fbpx Skip to content

Holnaptól végre kapható a fehér iPhone 4!

Az Apple fehér festékkel folytatott kemény küzdelmei révén végre hivatalosan is elérhető lesz holnapi nappal kezdődően a fehér iPhone 4. Az összes kérdés már csak az, hogy ki az, aki a következő generációs készülék megjelenése előtt hozzávetőleg fél évvel még beruház a fehér készülékre (szeptemberre várható az új)? Mindenesetre az online Store-ban már megtalálható az új készülék, tehát már nem fehér holló többé.

Az alábbi országokban vásárolható meg a készülék fehér színben: Austria, Australia, Belgium, Canada, China, Czech Republic, Denmark, Finland, France, Germany, Hong Kong, Ireland, Italy, Japan, Luxembourg, Macau, Netherlands, New Zealand, Norway, Singapore, South Korea, Spain, Switzerland, Sweden, Taiwan, Thailand, UK.

Hogy a hazai szolgáltatóknál mikortól kaphatóak majd a fehér készülékek, arról egyelőre nincs hír.

Itt az új Tweetdeck

A Tweetdeck asztali gépeken nagyon népszerű twitter-kliens. Létezett iPhone-os változata is, de az annyira nem nyerte el a tetszésemet. Úgy látszik, maguknak a készítőknek sem tetszett, mert az alapoktól újraírták a programot, amelyet tegnap adtak ki.

Mit is tud ez az alkalmazás (többek között)?

  • több account kezelése,
  • Facebook státuszfrissítés, lájkolás, kommentelés,
  • egyesített Home, Me és Inbox, így mindent együtt látsz,
  • oszlopok nagymértékű testre szabása,
  • 140 karakternél hosszabb üzenetek kezelése deck.ly-vel,
  • képfeltöltés, geotagging, linkrövidítés,
  • fejlécre kattintva az üzenetek elejére ugrás,
  • stb.

Szóval jó kis kliens, egyetlen hátránya, hogy push (még) nincs benne. Azért egy próbát megér, ingyen tölthető le a magyar App Store-ból.

Mire elég az Apple pénze?

Múlt héten az Apple nyilvánosságra hozta negyedéves eredményét, amelyből kiderült, hogy már 65.8 milliárd dollár készpénzzel és könnyen értékesíthető értékpapírral rendelkezik. Mire is elég ez a töménytelen pénz? Például:

  • a pénzügyi vezető bekerülhetne a világ 100 legnagyobb befektetési alapkezelője közé,
  • a negyedéves pénznövekmény nagyobb volt, mint néhány cég teljes piaci értéke,
  • a pénzösszeg több, mint a Nokia, RIM és a Motorola Mobility teljes értéke együttesen,
  • a pénztömeg a Google piaci értékének fele,
  • 2009 januárjában (két évvel ezelőtt) a részvény árfolyama 78 dollár volt, egy elemző 70 dolláros célárfolyamot adott meg. Részvényárfolyamban kifejezve csak maga a pénzösszeg 67 dollárt ér,
  • ha a cégnek nem lenne semmi bevétele, 2018-ig akkor is kihúzná.

Most már csak egy nagybevásárlás hiányzik 🙂

Flashmob egy Apple Stopre-ban

A Limonádé című Disney-film szereplői flashmobra jöttek össze egy Los Angeles-i Apple Store-ban. Jó kis buli volt. 🙂

Olvasd el a hozzászólásokat is

32 Comments

  1. Haha akartam is irni. Épp ideje volt… kicsit lekéstek, nem? Ki vesz már I4-et ha már mindjárt bemutatják az 5öt?

  2. hát ha netán lesz a t-nél akkor visszaviszem a feketét hogy nem-e lehet kicserélni 😀 úgy is rakoncátlankodik a gombja 😀

  3. @bolvar: Annak én is örülnék ha kicserélnék. Azért ennyi várakozás után illene 😀

  4. Nem tudom hogy vagytok vele, de a képekből megítélve nekem nem tetszik a fehér i4… Amúgy meg a fehér 3G/GS -ért sem voltam oda… Véleményem szerint szebb feketében.

  5. Nem néz ki rosszul, 10 hónapot késett, felemás érzéseim vannak vele kapcsolatban.

    Valakit jövő héten érdekelhet fekete iPhone4 16GB T-Mobile-os??
    Lesz 1 eladó!

  6. Én gondolkoztam, hogy fehér i4 de most már lehet megvárom az 5-öt. A 3G-m már nem nagyon bírja. Az akksija viszont még bír 2-3 napot átlag használat mellet.

  7. @bolvar: Én is beszeretnék menni a T-be mert már nagyon kezd zavarni a home gomb rakoncátlankodása, meg is fogom kérdezni, hogy lehet-e cserélni fehérre :).

  8. @4m@15: Meg is fogják mondani, hogy NEM :D…

  9. a home gomb nekem is szarakodik.. :S és az aksim is csak fél napig bírja :O

  10. és ha kicseréltetem akkor hiába mentettem le az shsh-eket? vagy az új is megkapja majd a mostani “azonosítóit”?

  11. Sziasztok!
    Nem tudom volt e már erről szó, de nem tudnátok egy help topicot nyitni?

    Nem kéne állandóan szégyenérzettel kérdezni és odabökni az elejére, hogy bocs az off.-ért. Az offolás miatt szerintem mind a kérdezőnek mind az olvasóknak tele vana hócipője. Nem kérdezné meg midnenki 100.szor ugyanazt kereshetne az előző emberek problémái közül. A lényeg hogy ezt pozitív kritikának szánom félreértés ne essék csípem az oldalt de ez így nem állapot.

    Kösz a türelmet!

  12. @izsocaa: a keresőt most is lehet(ne) használni. mindössze sokan nem teszik. hogy miért nem teszik, azt tőlük kell megkérdezni.

  13. A legnagyobb hülyeség az Apple-től a fehér szín,nem sokan fognak venni mert nemsoká’ 4GS vagy 5:D

  14. egy dolgot ragadtál ki az egészből a keresőben igazad van. De miért fáj egy olyan topicot csinálni ahol könynedén átlátható témakörök szerinti keresés van? Minden nagyobb oldalnak van egy gyakran ismételt kérdések topikja. És valószínű ti is tudjátok, hogy egy karakteres keresés sem annyira eredményező mint egy témakör szerint áttekinthető és böngészhető rendszer. Nem kell velem vitatkozni én sem azt szeretnék én felvetettem egy ötletet ami szerintem máködne. Nyugodtan vegyétek figyelmen kívűl.

    Egyébként sokaknak segítenétek ezzel és talán nem becsmérelnék annyian az oldalt.

  15. Bocsánat az Offért!!

    OFF:

    Ha jól értem, visszanézve az előző cikkeket nem is jelent meg 4.3 untethered jailbreak. Igaz ez???

    Köszönöm előre is a választ…

  16. @Jadeye: Nem vágom miért kell letámadni a tisztelt olvasót, egy nagyon jó és hasznos ötlettel állt elő, persze az emberi dögség határtalan és hát nehéz berakni egy új menüpontot melyben található egy lefele gördülő kategorizált lista, mely tartalmazná az eddigi összes fellelhető problémát és a hozzá tartozó megoldást… Helyette bökjünk rá a keresőre amiben nem biztos, hogy éppen az álltalunk vélt hibára találunk megoldást…

    Itt nem magamról beszélek, de néha nekem is jól jönne pár hasznos információ, amit effektíven nem találok a “mindent tudó” keresőben, éppen most is lenne egy érdekes kérdésem, amire választ szeretnék találni, légyszives írd le hogyan írjam be a keresőbe…

    —————————————————————————-
    A kérdés a következő:

    Ha veszek valakitől egy vodás iPhone 4-et garanciapapírral együtt, de a szerződést nem veszem át, csak az adott készüléket feketén felvásárolom tőle, akkor ha bemászok egy vodás üzletbe, mekkora a valószínűsége annak, hogy azt nekem kérésemre ki fogják majd függetleníteni?

  17. Nekem is már tobbszor kellett volna gyorsan segitseg, pl valamit elcsesztem es gyorsan meg kellett volna oldanom. offolni hiaba offolok mert nagyon kicsi az eselye hogy valaszolnak, a keresoben meg ha nincs azon a cimen topic akk ugyse talalom meg. de ha lenne gyujtemeny a leggyakrabban elofordulo kerdesekbol, vagy csak siman a topicocnak lenne egy listaja nagyot segitene. ezzel csokkennenek az offok, atlathatobb lenne az oldal, nagyobb lenne a latogatottsag, es mivel latom hogy mindenfele reklamoztok az oldalon, tobb lenne ezekbol a bevetel is, mert allitom hogy kattintasra vagy statistikara fizetnek…

  18. Kis párom, hogy fog örülni, vehetem neki a fehér iPhone4-et 😀 (egy fehér 3G-ről cserél)…
    A következő problémám merült viszont fel. Az AppStore, vagy iTunes, vagy iBooks alkalmazások vásárláskor, csakis ingyenest szedek, mert nincs hozzá bankkártyám megadva, minden letöltés előtt az adataim ellenőrzésére szólít fel! Miért? Miért ilyen sokszor? Nálatok is csinálja ezt?

  19. @izsocaa: de teljesen félreértetted, én nem támadtalak le ezért egyáltalán, pláne nem vitatkozni akartam, mindössze ezek a tények sajna, legtöbbször egyáltalán nem használják a keresőt. a témakörök teljes újraszervezésén és könnyebb kereshetőségén már egy ideje dolgozunk, csakhogy ez oldalon lévő majd 2200 cikk esetén nem két kattintás sajnos, és nem is ülhetünk az oldal előtt 0-24. :/

    @mythbuster: neked is csak azt tudom mondani, hogy itt semmi letámadás nem volt, félreérted, mindössze az sajnos tény, hogy az offolók 90%-a nem használja a keresőt. a kereső pedig a cikkek tartalmában is ugyanúgy keres, tehát ha leírtunk valamit, arra megtalálja a választ. ha beírod, hogy error 3194, megtalálod a választ, mert kidobja rá a lehetséges cikkeket. mindössze az offoló kérdezők 90%-a nem használja a keresőt egyáltalán, mert sokkal egyszerűbb a legújabb cikkhez beírni a kérdést, mint keresni.

    a kérdésedre: ez annyira specifikus kérdés, hogy leginkább a 1270-et kellene ezzel kapcsolatban felhívod, elvégre ők a kompetensek benne, és elmondják a pontos teendőket ebben az esetben. egyébként feltehetőleg a vodánál is az kérheti a hivatalos függetlenítést, akinek a nevén van a készülék, viszont a T-vel ellentétben itt nincs szükség a hűség lejártára. ergo 50/50%, de szerintem kell hozzá az eredeti tulaj. de biztosat az ügyfélszolga tud mondani.

  20. @Jadeye: Amennyiben dolgooztok rajta sok sikert kívánok. 🙂

  21. @Jadeye: ezeket én értem csak másra gondoltam 😀 mind1.
    A keresőnél szerintem sokat segítene valakinek az, hogy ha be lehetne állítani, hogy a kommentekbe vagy a cikkekbe keressen és lehet hogy megtalálja kb ugyan azt a kérdést egy kommentbe amit fel akarna tenni és talán ott már megválaszolták. (csak egy ötlet)

  22. Tudom hogy ez most Uff kérdés, de milyen home gomb problémáról van szó?
    Arról estleg, hogy legalább 3-4x kell megnyomni mire reagál, vagy más? Azért kérdem mert az enyémet itt kint vettem svédországban a Tele2-nél, és ha a Tmobilossal is ez a gond akkor….hmmm!

  23. engem is érdekelne, hogy milyen home gomb problémák fordulnak elő.

  24. tudom nem illik ide, de sehol semmit nem találok azzal kapcsolatban hogy:
    citromail-em van és vodafone előfizetésem, hogyan tudom beállítani az e-mail-eket? mit kell beírni a bejövő kimenőhöz…
    [email protected]

  25. Hunwolf
    Az i4 van hogy néha csak a 2-3 nyomásra reagál.nem jellemző de olykor előfordul.

  26. @gabor94: a kereső az oldalon megjelenített összes szót/karaktert ellenőrzni akkor, amikor te beütöd a lineba a keresett kifejezést/szót/betűt. Ha jól tudom…
    Nem kell az egész általad feltett kérdést bemásolni, mert akkor (gondolom én) célzottan adod meg hogy Milyen szövegre keressen rá. Ha 1-1 kifejezést keresel (pl függetlenítés; jailbreak; voda; cydia vagy akár szervíz) elég azt beírnod és kiadja a találatokat. 🙂

  27. @bolvar @Mateo87 @hunwolf: én kint vettem UK-ban az i4-em, és nekem is problémás (egyre jobban) a home gomb. Bizonyára ez minden i4-nél így van, legalábbis ahogy látom mostmár. Én ezt úgy oldottam meg (jailbreakelés útján), hogy aktiváltam a Multitasking Gestures funkciót, tehát lassan (mondhatni) elszokok a home gomb nyomkodásától, és mindent az újjaimmal “intézek”. 🙂

  28. @bolvar:

    Bakker, ja i4-em van! Akkor mehetek szervizbe?

  29. hunwolf

    igazából szerintem ezért feles szervizbe vinni.ha nem reagál majd akkor elgondolkodok rajta:D.de annyira nem vészes ritkán ritkán csinálja csak.
    de ha a fehér kapható lesz azért lehet megpróbálom 😀

  30. en ma megneztem az uj feher szifont, nekem valahogy nem jott be.
    furcsa volt maga a feher szin, de mindenki dontse el maga.


Add a Comment