fbpx Skip to content

Elméletileg lehetséges?

Ma a neten nézelődve találtam egy lehetséges megoldást, hogy hogyan is lehetne SHSH nélkül downgrade-elni 4.0.2-ről mondjuk 4.0.1-re, legfőképp a jailbreak és a függetlenítés lehetősége miatt.

Figyelem! Az eljárást mi jelenleg még nem teszteltük, hiszen nem frissítettük egyik eszközünket sem “véletlenül”, ahogyan reméljük, hogy sokatok szintén nem tette. Így csak az elméleti része miatt osztanánk meg most ezt, hiszen a leírás alapján működhet a dolog. Nem érdekes az sem, hogy régi, vagy új iBoot-os a készülék, nem kellene számítania annak sem, hogy 3GS vagy iPhone 4.

A teendők tehát:

  1. töltsük le a 4.0.1-es fw-t, és csomagoljuk ki a tartalmát egy mappába mondjuk az asztalon
  2. nyissuk meg itt a buildmanifest.plist fájlt egy szövegszerkesztővel, keressük meg az összes “8A306”-ot, és írjuk át mindenütt “8A400”-ra, majd mentsük el a fájlt
  3. tegyük ugyanezt a restore.plist fájl esetén is
  4. nyissuk meg a 4.0.2-es firmware-t (ezt nem kell kitömöríteni, csak nyissuk meg), másoljuk bele az összes fájlt a 4.0.1-es mappából, írjuk felül, amire rákérdez
  5. töröljünk ki minden olyan DMG-t, aminek a fájlneve 002-re végződik, csak a 001-re végződőket hagyjuk meg
  6. ha menteni kell, akkor mentsük, vagy szimplán csak lépjünk ki az archívumból
  7. a hosts fájlban legyen hozzáadva a 74.208.10.249 gs.apple.com sor mindenképp
  8. tegyük a készüléket DFU-ba, és nyomjuk rá a restore-t ezzel a “custom” 4.0.1-gyel, amit az iTunes probléma nélkül meg kell csináljon

Egyébiránt valószínűleg megoldható ez egy kicsit egyszerűbben is, hogy a 4.0.1-es firmware fájljába másolunk át dolgokat a 4.0.2-ből, de ameddig nem teszteltük le, addig aki 4.0.2-n ragadt, és nincs más megoldása jelenleg, az megpróbálhatja a fentieket. Ha meg nem járna sikerrel, még mindig vissza lehet tenni a 4.0.2-t, és akkor ott van, ahonnan kezdte.

Mindenki csak a saját felelősségére próbálkozzon vele!

***

Frissítés 1: az umbrella-val a jelek szerint még most is le lehet szedni a 4.0.1-hez az SHSH-t 3G vagy 3GS esetén, tehát első körben próbálkozzatok ezzel, és akkor simán is mehet a restore, nem kell így trükközni. iPhone 4 esetén sajnos nem lehet SHSH-t menteni.

Frissítés 2: kipróbáltuk több készülékkel is a fentieket, és ahogyan napközben ígértük, most itt a frissítés, ami lerántja a leplet arról, hogy kiknek sikerülhetett, és nekik miért, és a többieknek miért nem.

Ahogyan az első frissítésben leírtam, 3G vagy 3GS esetén továbbra is lehetséges leszedni a 4.0.1-hez való SHSH-t. Így amikor első alkalommal megpróbáljuk a restore-t, első alkalommal hibát dobhat ugyan, de másodjára már menni fog, hiszen le tudta kérni a Cydia. Umbrella-val mi magunk is megpróbálkozhatunk, és ha sikerült leszednie az umbrella-nak, onnantól még a gyári 4.0.1-es firmware is gond nélkül vissza fog menni a készülékre, trükközgetni sem kell.

Tehát jelenleg valami ismeretlen oknál fogva még olyan készülékekre is lehetséges umbrella-val letölteni a 4.0.1-es SHSH-t, amik korábban soha sem voltak jailbreak-elve, vagy sosem volt rájuk SHSH lekérve semmivel.

Akiknek viszont iPhone 4-ük van, és nem kérték le időben a 4.0.1-hez az SHSH-t, azoknak nincs lehetőségük azt most lekérni.

Ugyanez vonatkozik az iPad tulajdonosokra is, nekik sem lehetséges már a 3.2.1-hez lekérni az SHSH-t.

Összegezve: a dolog sikerességét tekintve semmit nem számított a trükközés a firmware-rel, ugyanis ha 3G-d vagy 3GS-ed van, azért volt lehetséges a downgrade, mert még le lehet kérni a 4.0.1-hez az SHSH-t. iPhone 4 és iPad esetén pedig azért nem megy sehogy, mert azokhoz már nem lehet, csak a legfrissebb verzióhoz lekérni az SHSH-t.

Ezeket időközben az umbrella fejlesztője is megerősítette. SHSH tehát változatlanul elengedhetetlen a restore-hoz.

Olvasd el a hozzászólásokat is

171 Comments

  1. ügyes, reméljük működik, habár engem nem érint. köszi!

  2. Par ora mulva iPod touchon tudom tesztelni. Csinalok egy videot!

  3. [amit leírtál, az nem kapcsolódik a 4.0.2 downgrade-hez, így következő alkalommal törlésre kerül az ilyen. kérlek, olvasd el a moderációs elveinkről szóló oldalt. -szerk.]

    felhívnám a kedves leendő iphone 4 tulajok figyelmét, akik a vaterán készülnek kétes eredetű telefonokat megvenni 200-230ezer ft-ért, hogy az angol apple store-ban független iphone 4 16gb 499font free shippinggel, a 32-es pedig 599font…

    egyebár az 178000ft a 16gb-os esetén…

    fejenként 2db vásárolható és 3 hét a szállítási idő.

  4. Vajon iPad-et is lehet downgradelni?

  5. @Neo19: ha a fenti leírást iPad-re vonatkoztatod, és a leírást követve a 3.2.1-ben a buildszámokat átírod a 3.2.2 buildszámaira, akkor elméletileg igen. de tesztelni fogjuk.

  6. @Macifighter: gondolom csak angliai címre megy a shipping…:(

  7. huu törölve ha valaki olcsób iphone 4 ről beszél:))))))))))) királyság

  8. Egy kérdésem van kicsit OFF:
    Hogy lehetséges,hogy a naptáraknál megjelenjenek a névnapok? Egyik iphoneba láttam……….. Én nem tudom rátenni.

  9. @yoyo: nem lett törölve, de olvasd el a moderációs elveinkről szóló oldalt, ha ez számodra ennyire vicces:

    “A Szifon.com-on az offolás nem tiltott, […] azt felteheti bármely olyan cikknél, amely leginkább a kérdésének témájához kapcsolódik, és van már hozzá legalább 10-15 másik, a cikkhez tartozó hozzászólás.”
    http://szifon.com/moderalasi-alapelveink/

    az említett hozzászólás egyáltalán nem kapcsolódik semmilyen módon a 4.0.2 downgrade-hez.

    aki meg vateráról vásárol bármit is, azt saját felelősségére, és a saját pénztárcája erejéig teszi, DE semmi köze a downgrade-hez.

  10. @yoyo: a shipping meg természetesen csak angliai címre megy, de nem tudom, mi az árakban az újdonság, kint van az apple oldalán… a shipping is így volt, abban sem történt változás…

    a hozzászólás a moderáció idejére került elutasított állapotba, hiszen OFF, amit egy cikk esetén az első 10-15 hozzászólás közt NEM szeretnénk. ott a napi hírek cikk, vagy az iPhone 4-es cikk, mindkettő sokkal inkább kapcsolódik az említett hozzászóláshoz, mint így, benyomva a downgrade-es cikkbe, 3. hozzászólásként, a témához csak annyiban kapcsolódva, hogy iPhone… a vita további része értelmetlen.

  11. Esetleg nincs ötlete vkinek, hogy lehetne egy jelenleg 3.1.3 lévő 3GS-re feltenni a 4.0.1-et, mert az itunesal nem sikerült “shift+bal gomb” a restora és vinyóról betölt, ez a parancs elszáll hibával.

  12. @Obiwan: azért nem fog menni, mert mint már számtalanszor leírtuk, az SHSH úgy működik, hogy az Apple mindig csak a legfrissebb szoftvert írja alá, jelen esetben a 4.0.2-t. ha tehát neked nincs a 4.0.1-hez SHSH-d, és nincs beállítva a fent említett IP a hosts fájlodban, akkor 4.0.1-re nem fogsz tudni restore-olni, mert az Apple nem küldi vissza neked hozzá az SHSH-t, így az iTunes nem fogja feltenni.

    próbáld meg umbrella-val leszedni az SHSH-t, hátha szerencséd van, és letölti, és ha leszedte, akkor a Start TSS server gombra bökve umbrella-ban, próbáld meg felrakni a 4.0.1-et.

    ha nem boldogulsz, mi is rá tudunk neked nézni, ez esetben jelezd, és a hozzászólásodban megadott emailcímen megkeresünk a részletekkel.

  13. Van 4.0.1-hez SHSH file, csak nem ehez a telóhoz, hanem egy másik 3GS-hez ami már 4.0.1-en van JB-vel, de gondolom az nem jó egy másik telóhoz. Az túl egyszerű lenne. 🙂

  14. Helló!
    Én neki álltam, igaz az elején tartok. A második lépésnél. Kiváncsi vagyok mi lesz belöle… 3G -n egyébként….

    Peace! 😉

  15. @Obiwan: jól gondolod

  16. Hogyan nyitom meg a (iPhone1,2_4.0.2_8A400_Restore.ipsw) fájlt úgy, hogy ne jöjjön be az iTunes és ne kelljen kicsomagolni pl. Vagy mivel?!

  17. nna nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi fog ebből kisülni.
    Obiwan: egy ismerősöm ugyan abban a helyzetben van, mint te. ha működik az umbrellás dolog, jelezz kérlek.

  18. @cccsabi: .zip

  19. Linuxon SHSH nélkül idevicerestore progival bármilyen fw verzióra lehet restoreolni, csak tudni kell használni a (parancssort) BASH-t.

  20. Még egy kérdés… Hol van az a hosts fájl… Mert én nem találom és ez választ el csak a boldogságtól…. 🙂

  21. Az a baj, ha megcsinálom a 4.0.2 ipsw-t és elindítom a restore-t akkor újra letölti a 4.0.2-t ezzel felülírja az egészet. vagy nem jól csinálok valamit? 3GS MC modell.

  22. @H2CO3: esetleg részletesebben le tudnád írni, hogyan kell? köszönöm

  23. @H2CO3: Jó, akkor dobj a telómra 3.1.2.-t!

  24. Hosts fájlt ne mtalálok még mindíg… Ha ezt kihagyom?! 😀

  25. @R: Shift+restore
    @cccsabi: /etc/hosts
    @R: P0sixninja GIT repójából tudod letölteni a forráskódját, majd kompilálni. Usbmuxd, libimoviledevice és libirecoverynek kell installálva lennie, ezeket szintén a fenti repóban találod meg.

  26. Host file (xp alatt legalábbis): C:\WINDOWS\system32\drivers\etc

  27. Ahham… Hét én ezt kihagytam. Egyenlőre szépen telepít, de tuti halál lesz a vége…. És ha tényleg, visszateszem az eredeti 4.0.2 -t és legközelebb odafigyelek hogy mikor mit szedek le.

  28. @cccsabi: gugli. 🙂 1 perc alatt megvan, de télleg! 😀
    Amúgy meg: C:\WINDOWS\system32\drivers\etc
    Itt van a hosts.[nincs kiterjesztés] file, oda írd be, mint új sort.

  29. működik , nem kell hozzá DFU mód, csak ráirányítod a restorolni kívánt fw-t. mindjárt kipróbálom 4-en is.

  30. Nagyon várjuk az eredményt 🙂

  31. És ha esetleg kihagyom ezt a lépést? 😀

  32. Nah siker… De hogyen lehet ezt ellenőrizni.
    Amit én meg tudok állapítani: Térerőm van (szolgáltató T-mobile 7.0), a rendszer verzió 4.0.1 (8A306)…. És a hosts fájlba nem írta msemmit.

  33. @H2CO3: Utána olvastam ennek a Linuxos cuccnak. Nem valami mélyrehatóan, de nekem ez marha bonyolultnak tűnik. Ez ha jól látom nem csak annyi, h megvan az .ipsw és DFU mód, hanem vmi script-et láttam futtatni, meg ezt azt tudni kell a telóról, meg hogy mi frissüljön. Nekem ez picit magas. De amúgy legalább a puszta lehetőség kecsegtető, h létezik.
    Gyors kérdés ezzel sem tudod végleg elrontani SW-esen a telefont? Ha bármi nem megy, enged mittomén iTunesból 4.0.2.-t visszatenni pl?

  34. @cccsabi: ha lefut a jailbreakme, akkor még mit akarsz ellenőrizni? 🙂

  35. sziasztok!

    mac-en abban a pillanatban hogy szerkesztek egy fájlt és visszamentem az ipsw fájlban hibával elszáll, nem tudom itunesban még csak kijelölni se a firmware-t, hogy rátolja ipadre.

    mi mehet félre?

    screenshot: http://qkpic.com/56a3a

    (ipad-en próbálkozok, 7B405-öt írom át 7B500-ra)

  36. Hát igazából semmit… 🙂 Ezzel a módszerre elméletileg a 3.1.2. -t is vissza tudnám tenni nem?!

  37. @cccsabi: elvileg nem tudnád, mert elvileg ez csak a 4.0/4.0.1/4.0.2 esetén lehetséges, mert ezekben a firmware-ekben nagyon kicsi egymáshoz képest az eltérés, míg 3.1.2 esetén már túl újak lesznek a ramdiskek hozzá (4.x a 3.1.2-höz), így nem tudják neked visszatenni a rendszert, és csak problémád lesz vele.

    ellenben linux alatt az idevicerestore meg tudja csinálni elvileg bármi verzióra, de az nem ilyen felhasználóbarát.

  38. Na, tipli mert lassan meló van…. Majd holnap jövök.

    Béke!

  39. Készen van a fájlom de hogyan csinálok Restore-t? Mert amikor az iTunesbe akarom akkor nem kérdezi meg hogy milyen fájlal akarom megcsinálni. Hogyan kell betallózni az új fájlt?

  40. @expa: [SHIFT]+restore SHIFT gomb nyomvatartásával klikk restore gombra

  41. OFF:
    arra nincs megoldás véletlen, ha nálam a telón a 4.0 van de 4.0.1-re szeretném frissíteni, de itunes csak a 4.0.2-t akarta mindenképp rátolni?
    bocsi az offért…
    /OFF

  42. @cccsabi: Annyiszor le lett már írva itt a szifonon… Csak rá kell keresni és kb. 5mp. alatt megtalálod. Idézek az egyik post-ból Neked hogy könnyebb legyen!

    “Saurik készített egy szervert, ami az Apple helyett aláírja az iPSW fájlunkat.
    Az első lépés, hogy a hosts file-unkba írjuk bele a következő sort:
    “74.208.105.171 gs.apple.com”
    (Windows alatt: C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts / Mac OS X alatt: /etc/hosts )”

  43. @Zuzzer: @Zuzzer: Köszi. De miért fontos ez????? Mert én kihagytam és tökéletesen működik minden. Ha gáz lesz majd beleírom. 😉

  44. @Ace1985: pedig ez pont hogy annyi. Csak mindenki megijed a szöveges felülettől 😀 ./idevicerestore -e iPhone0,0_0.0.0_0A000_Restore.ipsw, majd vársz. Natív app egyébként is, nem szkript. És nem, a telódat nem tudod vele tönkre tenni.
    @dpm69robi: OK

  45. Sikerült!!! Bár a ultrasn0w-t nem engedi felrakni mert azt mondja hogy “további függőségek, vagy csomagok ütközések vannak.” Ez mi lehet vajon? Pedig mindent le frissítettem 🙂

  46. Párszor újra kellett indítani de most már jó! köszi mindent 🙂

  47. én 3.1.3-ról közvetlenül akarom frissíteni.
    van rá esélyem hogy sikerül?

  48. hali,fel ment simán ,de a jailbreakme. com kiírja,hogy túl új a verzió és nem megy.Ötlet?

  49. én sikerrel jártam!:):)minden megy rendesen!!!

  50. de azért vki mondja már el h miért nem megy még mindig a jailbrek?!:)nem veszi be egyik firmware-t sem a redsnow!!!se a 4.0 se a 4.0.1 se a 4.0.2őt!a telefon azt irja h 4.0.1 van fent.

  51. rájöttem:)0.9.5b kell hozzá!

  52. Helló. iPad-del próbálta már valaki? Én 3.2-ről akartam 3.2.1-re rakni így, de még nem sikerült. Üdv

  53. @Dave13: A redsn0w csak 3G-hez jó! Ha 3G-vel próbálkozol, mi a hibaüzenet? Ugye nem a módosított firmware-t tallóztad be a redsn0w-nak?

  54. nem nem azt!gyárit,de a redsnow 0.9.2 nem vette be egyszerűen.annyit irt h nem stimmel az IPSW!de mostmár okés ezzel a bétával és 3G-m van!

  55. Hello! Engem is az érdekelne, hogy 3.2.2 iPad ról megy -e a 3.2.1 ezzel a módszerrel?

  56. csak 1 kérdés: amennyiben sikerülne feltenni a 4.0 1.-et hogyan tudom Jb+unloc-olni??? jelenleg fake 3.1.3-on vagyok /3.1.2, BB 05.11.07/

  57. abba tudtok segíteni hogy ebayről van egy iphone4 és hogyan tiudom megtudni miyolen szolgáltatóval kell használni ha csak annyit ír hogy tegyem be a simet aktiváláshoz vagy mit, esetleg nem tudjátok annak a simnek a nevét amivel midnen szolgáltatóét lehet aktiválni? vagy azt még lehet egyáltalán?

  58. @H2CO3:

    Nem értek a dologhoz,de a topic 3kommentje szerint,még avval a linuxos eljárással is meg kell hogy legyen az SHSH blob-nak,úgy viszont semmi értelme linuxal szívni miatta…

  59. Én tudtam downgrad-elni 3G-n. 4.0.2 volt rajta, sajnos lassabb volt a 4.0.1-nél és a Telenoros beállításokat sem tudtam megoldani (mms, apn). Az időjárás mutatóban mozgó animációk jelentek meg, ezek rettentően belassították a telefonom. Gondoltam rápróbálok, h sikerül-e visszatennem a 4.0.1-et.
    A folyamat minden további nélkül lezajlott, nem kellett semmit átvarázsolnom hozzá, se host fájlt szerkeszteni, se semmi…
    3G tulajoknál szerintem érdemes visszarakni a 4.0.1-et!
    Mindenkinek jó szerencsét hozzá!

  60. Ha recovery módba tettem a szifont és az iTunes kiírta, hogy megtalálta a masinát, akkor mik a következményei a további műveleteknek?
    Vagyis az a kérdésem, hogy merjek- e restore- olni, vagy akkor ugrik a jb és az unlock?

  61. sziasztok!

    iPad megoldás 3.2.2 –> 3.2.1-re, SHSH nélkül, most próbáltam, nekem így jött össze:

    1. lépés: töltsd le a 3.2.1-es firmware-t
    2. lépés: a hosts fájlban legyen hozzáadva a 74.208.10.249 gs.apple.com sor
    3. lépés: rakd DFU-ba az ipad-et
    4. lépés: válaszd ki a letöltött 3.2.1-es firmware-t itunesban a restore-nál és már mehet is fel.
    5. jó szórakozás, újra 3.2.1-ed van 😉

    (tehát nem kell semmi módosítgatás az ipsw fájloknál, kizárólag dfu mód és hosts fájlba írás)

    üdv,
    Menyus

  62. nekem nem engedi iphone 4-el, van vki akinek sikerult 4sel?

  63. én 3as OS-ra szeretném visszaállítani a 4es OS-em, mert nem igazán tetszik iPodon:S

  64. Most csináltam meg ipod touch 4.0.2 ről 4.0 ra, mások a filenevek, de rájöttem és működik. Köszi szépen

  65. @Menyus: Viszont neked volt mentve 3.2.1-en shsh a cydiában, nemde? Mert anélkül elég fura lenne. Nézd meg a cydiát, hogy van-e mentve shsh, kiírja-e,h hogy this device has an shsh on firmware ios 3.2.1, vagy vmi ilyen. Üdv

  66. nekem gond nélkül downgrade-elt a 3gs(régi iBoot) szifon 4.0.2-ről, 4.0.1-re, ezek nélkül az instruk nélkül is. mindössze a 74.208.10.249 gs.apple.com sort adtam a hosts fájlhoz, és simán lefutott a downgrade(meglepő módon Win7 alatt, mert a mac bemondta az unalmast -_-“). lehet csak szerencsém volt?

  67. iPad simán nem megy fel, ott biztos h megvolt az SHSH.

  68. @Legendd: semmi ilyenem nem volt mentve, azt se tudom mi az

  69. Menyus: nem tom, de nekem hibát dob fel, ha DFU után megadom restorenak a 3.2.1-et

  70. Mi a helyes eljárás, ha lefagyott a szifon 3G? Jb és unlock volt, de nem mentettem semmit már hónapok óta.

  71. @Neo19: beraktad a hosts-ba azt a sort? ha beírod böngészőben hogy http://gs.apple.com bejön a saurikos oldal?

  72. Szanya: indítsd újra, és menteni pedig kell

    iPad-re várom a működő megoldást:)

  73. Menyus: igen bejön a Cydia-s oldal

  74. Menyus: és hiába választom ki a 3.2.1-et hibát ír ki

  75. @Neo19: ne haragudj, én inkább csak “műélvező” vagyok, inkább csak intuitív módon jött ki nekem, úgy látszik akkor szerencsével 🙁

  76. iPad valaki???

  77. @Neo19:
    Nem indul újra. Alma logó, aztán feketeség.
    Restore- olnék, csak nem merek.

  78. @Szanya: akkor van egy szép papírnehezéked !

  79. Sziasztok! Nekem nem sikerül, és a gs.apple.com ra is csak azt írja, h not found :S pedig átírtam a host ba csak txt fájlként van benne mert máshogy nem tudom beletenni, mi lehet a probléma?:(

  80. Már el tudtam menteni rendesen de így sem adja be a saurikos oldalt :@

  81. @Crazy: Örökre cseszhetem?

  82. iPhone 4-en most tesztelem!

  83. Hát gyerekek, volna egy tök hülye kérdésem… 😀
    iPhone 3G, formázni szeretném. 4.0 van rajta, de ha iTunes-ban rányomok a Restore-ra, le akarja szedni a 4.02-t is, és azt akarja felrakni.
    Hogy a rákba nyomjak restore-t, úgy, hogy a 4.0 maradjon fent?… 😀
    THX

  84. @Chris:
    Hard Reset-tel ugyanúgy le tudom pucolni 0-ra?
    Annál elvileg nem akarhat felrakni új firmware-t…

  85. @Poppy:

    a 3194 hibát nálam mindig az hozza elő ha nem a legfrissebb itunes van fennt.

    egyébként meg ha shsh nélkül lehet downgradelni akkor mi fenének kell saurik servere?

    hiszen mivel ez egy fake 4.0.2 ezert ahhoz fog shsht kérni, amit meg az apple elküld, hiszen a 4.0.2 a current firmware.

    ergo ha saurik servere nélkül(host file átírása nélkül) is megy a dolog akkor valóban működik ez a megoldás

  86. sziasztok valaki segítsen, behalt a 3.0-s 3G-m, egy Cydia frissítés után, nem bootol be – felraknék rá 3.1.2-t, de nem találok sehol olyan linket ami még él, aktivált custom fw kellene 3G-hez…
    THX

  87. amugymeg vmiért az van bennem hogyha saurik megtalálta az shsh-t meg minden ilyet hogy hogy működik, akkor előbb miert nem próbálta volna átirni ezeket a fileokat?

    meg a Dev team is.

    lehet h ez műkszik de fura h ők nem jöttek rá már 3.x idején.

  88. @GT: sztem mert a 4.01 es a 4.02 között annyira minimális a különbség h még ez is működik…

  89. Sziasztok.

    Lenne egy kerdesem. Van egy 3GS 4.0.1-em ami alapbol AT&T-s. Most JB es unlockolt. Ha kijon egy ujabb firmware es lefrissitem, akkor ujra aktivalnom kell a telefont?

  90. Én felraktam a kedvenc speciális magyar billentyűzetemet a stable.szifon.com-ról és a 4.0.1 teljesen lehalt, alig tudtam újratelepíti. Megcsinálná valaki 4.0-ra is? 🙂
    A magyar billentyűzet 3.0 szerencsére működik, de a másik is tök hasznos lenne.

  91. Sziasztok , egy kis segitséget hol van a teljes leirása a 4.0 jb+unl. lépéslör, lépésre leirása

  92. elöre is kösz a segitséget

  93. iPhone 4-en jeleneleg nincs siker, ha simán a “custom” firmwarerrel próbálnám restorolni, akkor kidobja azt a hibát h ez a firmware nem kompatibilis, ha viszont az iTunes Apple Software Update mappájában csinálom a dolgot, akkor 3194-es hibával el száll.
    Egyébként ez nincs benne a leírásban, de ide kell másolni a custom firmware-t:
    %Userprofile%\Application Data\Apple Computer\iTunes\iPhone Software Updates. (Én személy szerint megvártam míg letölti az eredetit, és azt “moddoltam”). Még próbálkozom.

  94. @GT: nekem a legfrissebb iTunes van fent és nekem is mindíg a 3194-es hibát írja ki! 3.1-ről akartam 4.0.1-re frissíteni a 3GS-em! Jah és a hosts fájlba is beírtam az IP-címet…(régi iBoot-os)

    Valakinek valamilyen ötlete????

  95. Azt honnan veszitek, hogy nem lehet iPhone4-en SHSH-t menteni???

  96. @iPhone-r: próbáld meg lementeni egy olyan iPhone 4-hez a 4.0.1-es SHSH-t, amihez még soha nem volt lementve. nem fog menni. kb 10 különböző készüléken próbáltuk. most pénteken lesz második hete, hogy nem lehet, csak 4.0.2-höz. de hajrá…

  97. @jsN: nem kell odamásolni, ha shift+restore (mac alatt alt+restore) módszerrel betallózod.

  98. @Taki: mint már párszor leírtuk, a speciális billentyűzet a 4.0-val jött változások miatt jelenleg nem megoldható.

  99. kérek egy kis segitséget a rendsn0w 0.9.5b5-3 at honan tudom letölteni nem találom sehol kössz

  100. @paprika: ne azt töltsd le, van újabb, 095b5-5, azt töltsd le.

  101. az jó a 4.0 hoz kösz

  102. @Jadeye: “nekem a legfrissebb iTunes van fent és nekem is mindíg a 3194-es hibát írja ki! 3.1-ről akartam 4.0.1-re frissíteni a 3GS-em! Jah és a hosts fájlba is beírtam az IP-címet…(régi iBoot-os)” shsh-t elmentettem, szervereteken is fent van! Valami ötlet?

  103. Ha a 3.0-t akarom visszatenni 3g-re, akkor kell egy 3.0 eredeti ipsw, redsnow, majd shift+restore, és végül ultrasnow ha jól emlékszem? itunes-ból jó a 9.2, vagy a 8.2 kell?

  104. iPad-re vmi megoldás van már?

  105. segitsetek egy müködö rendsnow 0.9.5b5-3 linkel

  106. @Chris:
    Srácok, 5let? Még most kellene megcsinálnom, holnap eladom… :S
    iPhone 3G (4.0 firmware-rel) formázása, anélkül, hogy az iTunes Restore-nál fel akarná azt frissíteni 4.02-re…?

  107. Van egy olyan érzésem, hogy ez csak max 3GS-re jó módszer, 4-re és Pad-ra nem…

  108. egy furcsa dolog: miért kell átírni a host file-t, ha egyszer úgysincsenek lementve az shsh file-ok? Miért kell Saurik servere, hogy működjön ez az eljárás? ezért van egy picit fake szaga…

  109. köszi, megoldottam a dolgot magamtól…

  110. Üdv!
    Valaki meg tudja magyarázni, hogy hogyan tűnhetett el a settingsből a hálózatok menüből az APN almenü? Hogy hozhatom vissza? Előre is köszi a választ… 3GS/4.0.1/ultrasn0w

  111. Megvan a probléma forrása! Régen feltettem a 4.0.1 carrier fixet, amit egyből le is vettem, és ekkor tűnt el a menü, majd mikor visszatettem, ujra megjelent! Így most nem torolhetem mert akkor nem megy a mobilnetem…:(

  112. abba tudtok segíteni hogy ebayről van egy iphone4 és hogyan tiudom megtudni miyolen szolgáltatóval kell használni ha csak annyit ír hogy tegyem be a simet aktiváláshoz vagy mit, esetleg nem tudjátok annak a simnek a nevét amivel midnen szolgáltatóét lehet aktiválni? vagy azt még lehet egyáltalán?

  113. @Chris:
    Megoldva.

  114. hola! valaki esetleg meg tudna mondani h 4.0.2-rol 4.0.1-re downgrade utan engedni fog itunes visszarakni telszamokat + uzeneteket + mindenszart backupbol? (4.0.2-es backup)..
    thx

  115. Valaki javítsa meg a telefonomat! Nekem nem megy. 🙁

  116. a többi kommentet is átnézem, és válaszolok, akinek tudok, valamint a cikket is frissíteni fogjuk hamarosan, de addig pár válasz gyorsan:

    @paprika: a 4.0-hoz igenis 0 095b5-5 a jó, hidd már el, nem a levegőbe beszélek. a 095b5-3-ban van egy rakás hiba, amit a b5-5-ben már javítottak! ezért mondom, hogy használd azt!

    @csipibmx: valószínűleg ATT-s, a SIM neve phonebooksim, de nekünk van ATT-s és phonebooksim kártyánk is, ha nem találsz, tudunk segíteni. ebben az esetben jelezd itt a kommentben, és írunk neked a részletekről a hozzászólásodnál megadott emailcímre.

    @Daemon: fogja engedni.

  117. Hali! Iphone 3GS új boot, Minden ugyan így megcsinálva, legfrissebb itunes, mégis 3194 es hibát ír :S Mi lehet a gond?

  118. Sziasztok!

    3gs-em van, 4.0, restorolnom kellett, de a “restoring iphone software” folyamat nem megy végig. Nem ír ki hibát, csak kifagy az itunes (9.2.1) is és a telefon is. Megpróbáltam rárakni a 4.0.2 is, de az se megy fel. Mi lehet a gond?

  119. @Legendd: véletlenül nem te írtál a Vaterán, hogy vennél egy iPad 32GB-ot?Vagy már vettél?

  120. nekem a legfrissebb iTunes van fent és nekem is mindíg a 3194-es hibát írja ki! 3.1-ről akartam 4.0.1-re frissíteni a 3GS-em! Jah és a hosts fájlba is beírtam az IP-címet…(régi iBoot-os)” shsh-t elmentettem, szervereteken is fent van! Valami ötlet?

  121. Sziasztok!

    Van élő ember, akinek ez a leírás működik 4-es iPhone-on?
    Ha igen, akkor megköszönném, ha jelentkezne és megosztaná velem a tudást illetve a kész ipsw-t…..

  122. Iphone 4g lehet
    Megcsinálod a customot a leíratak alapjan.
    Végez itunes hibával
    Majd újra flash,de most már a gyári flash 4.0.1
    majd kiszáll megint bibával a kijelzőn a kép,hogy dugd rá ituns ra ekkor umbrella elindít majd start server és utánna a quick recovery mód.
    És Örülsz!!!
    Majd aktíváció
    cyidia
    unlock
    Nekem Így ment egy 4.0.2 es vissza csinálni 4.0.1 re

  123. Nekem egy 3g touchra, amin 3.1.3 van kéne rátenni a 4.0-át. Letöltöttem a 4.0 firmwaret (netről!), de azt nem engedi feltenni. DFUban sem. Mit csináljak? Tegyem fel a 4.0.2-őt, és utána próbáljam meg visszatenni a 4.0-át?

  124. nehogy felragd a 4.0.2 simán 4.0

  125. Szevasztok!

    Nekem is összejött 3GS-en a downgrade, én így csináltam ha valakit megmozgat
    Tehát, T-mobile szervízben sajnos lefrissítették 4.0.2-re….
    A menete a dolgonak:
    – Letölteni a 4.0.1-es firmware-t
    Hosts áttírása, 74.208.10.249 gs.apple.com
    Helye:
    – C:/Windows/System32/drivers/etc/hosts.msn
    Ezen a fájlon jobb klikk és jegyzet tömbhöz társítás és bemásolod az utolsó sorba a fentieknek megfelelően 74.208.10.249 gs.apple.com

    Kitöröljük a már meglévő letöltött firmware-t és bemásoljuk a már általunk letöltött 4.0.1-es verziót!
    Itt találjátok azt a fájt amit törölni kell, ugyan ide kell másolni a 4.0.1-et
    – System root\Users\Name\AppData\Roaming\Apple Computer\iTunes
    Ekkor csatlakoztatni a telefont DFU módban majd az Itunes-ban megjelenő ablaknál RESTORE-t nyomni, utánna Shift gomot nyomva kell tartani és megint a RESTORE-ra kattintani, ekkor előugrik a fájlkereső ablak ,megkeressük a 4.0.1-es letöltött firmware-t és rákattintunk,
    Kééész!!!

    Nekem 2 telefonon kelett ezt eljátszanom és a tapasztalatok alapján egyiknél DFU módban a másiknál Restore módban volt hajlandó működni!

    Kistrojak

  126. Sikerült a procedúra egy iPhone 3GS 32GB-n,tényleg működik!
    buildmanifest.plist-ben 3 darab “8A306″-ot kell módosítani,a restore.plist fájlban pedig 1db-ot!Csak azért írom le,mert könnyű eltévdni a sorok között!
    Sok sikert mindenkinek!

  127. @Jadeye:
    Aki tudja ezt, az ilyenkor miért nem írja bele a szoftver leírásába? Szerintem elférne. Vagy minden alkalommal álljak neki nyomozni???
    Egyébként meg voltam róla győződve, hogy van annyira intelligens a rendszer, hogy a nálam használhatatlan app-okat fel sem ajánlja. Szerintem ez lenne a minimum.

  128. @Taki: egyrészt ameddig valaki ki nem próbálja, senki sem tudja, működik-e. másrészt mindig ki szoktuk írni, ha valami működik 4.0-val, vagy van direkt 4.0-s verzió belőle. ha nincs kiírva, akkor nem megy. de ezt már párszor leírtuk korábban, hogy ez speciel nem megy 4.0-val, mert már többen kérdezték.

  129. @gsmghost: Nagyon megköszönném, ha valahogy hozzájuthatnék az általad használt ipsw-hez. Nekem nem sikerül megcsinálni… Vagy azt a hibát kapom, ami aláírás hiányában jelenik meg, vagy nemes egyszerűséggel annyit, hogy a telefonom nem kompatibilis az ipsw-vel. Sajnos meg vagyok lőve, mert eleve 4.0.2-vel kaptam a talafont amerikából, ergo nincs SHSH….

  130. @hohand: De igen, én voltam, viszont már vettem 🙂
    iPadre akkor még mindig nincs megoldás?????

  131. @Jadeye koszi!

  132. Sziasztok!

    Ha a telefonom a Cydia-ban azt írja ki, hogy: “This device has SHSHs on file for iPhone OS/iOS 4.0 , 4.0.1, akkor az azt jelenti, hogyha szeretném, akkor a shift+ restore gomb lenyomásával vissza tudom állítani a telefonom 4.0-ról 3.1.2-re? Csak mert amióta 4.0 van fent iszonyú lassú a 3G-m. Persze ezt is törném blackra1n-el…
    😉

  133. @kistrojak:
    Én is nagyon-nagyon megköszönném, ha feltöltenéd valahova nekünk ezt a módosított ipsw-t, mert én a mac-en nem tudtam összehozni (nem vagyok ügyes)

    Előre is köszi!!!

  134. Melman
    Keress emailbe,és küldöm,vagy kirakom valahova

  135. vkinek van módosított ipad ipsw-je?

  136. @gsmghost: Remek lenne… csak mail cím nélkül nehézkes…
    Sebaj: az enyém: [email protected]

    Kérlek dobj egy levelet, hogy lezongorázhassuk. Macen nem sikerül megcsinálni az ipsw-t.

  137. @gsmghost:
    Üdv! Kérdésem arra vonatkozna, hogyha gyárilag 4.0.2-es az Iphone 4 akkor lehet-e 4.0.1-re ezzel a módszerrel biztonságosan állítani a telefont? Vagy esetleg még várjak pár napot, hátha a jailbreak kijön a 4.0.2-höz,

  138. @LuciMC: nem lehet sehogy. 4.0.2-re nem lesz jailbreak. majd 4.1-re.

  139. nyugottan állítsd vissza 4.0.1re mint a gyári olyan lesz. 🙂

  140. Hello!

    Tudna nekem vki válaszolni a 135-ös kérdésemre?
    Vagy marhaságot kérdeztem?

  141. Hello mindenkinek akkor most sikerült már valakinek vissza tenni iPhone 4 4.0.2 ot 4.0.1. re KÖSZI

  142. Üdv!
    Olvastam ilyet a commentekben és nekem is ez a kérdésem 3GS em van újbootos 3.1.3 as rendszerrel, sajnos mindig lecsusztam a 4.0* rendszerről mert már kijött újabb mire frissitettem volna és az újakra sosincs jailbreak eleinte, viszont most valami trükkel megoldhatnám h 3.1.3 ról 4.01re frissitsek??? valaki irja le konyhanyelven h igen vagy nem és hogyan… és ha valaki azt mondaná h umbrella, soha nem használtam nemtom h tudok azzal bármit is csinálni szoval valaki aki tudja a megoldást vagy megoldotta már ezt a kérdést válaszoljon. köszönöm

  143. sziasztok!
    segitsegeteket szeretnem kerni, surgos es fontos lenne!
    vettem egy 3gs-t es 4.0.2 van rajta, valaki tudna abban segiteni, hogy hogytudnam 4.0.1re tenni hogy tudnam jbzni es fuggetleniteni? olyan modszer kellene ami tuti mukodik, es szeretnek kerni linkeket is, hogy mit hogyan honnan tudnek letolteni. legyszives segitsetek!!! elore si nagyon koszi!!!!

  144. Szevasztok!
    Az iTunes restore-nal 1002 hibakodot ad.A telefonnal (3g 16gb) az utolso pixelnel all meg a folyamatjelzo.
    Tipp esetleg?

  145. @tbmc: Csak pont ebben a cikkben van leírva, hogy minden gond nélkül vissza lehet rakni a 4.0.1-et, csak olvasni kéne megtanulni.

  146. @CodeRed: az 1002-es hiba esetén belső hiba történik. ez valószínűleg alsó csatlakozó hiba miatt van, de mindenképp valami hardveres, szoftveresen sajnos nem megoldható. hozd be hozzánk a szervízbe, és meg tudjuk nézni.

    @tbmc: 90%, hogy meg tudjuk csinálni neked, ha nem boldogulsz vele. ebben az esetben jelezd, és megkeresünk a hozzászóláskor megadott mailcímeden.

  147. @Jadeye:
    Hmm az csinos 🙁
    Azert megnezzed az iTunes error log-ot?
    codered07 uw hu/codered/iPhone.log

  148. @CodeRed: es hova kene vinnem?

  149. az az erdekes hogy a redsnow lefut

  150. gsmghost!Szia kérhetnék egy kis helpet iphone 4 el kapcsolatba !?Esetleg egy email cim vagy elérhetöseg ,?elég sos lenne …Köszönöm..

  151. @tibispeed: Én is várom még a fw-t. Ha neked is ez kell, akkor feljebb megtalálod a címemet, rámírsz és ha megvan, leszeded tőlem 🙂

  152. Hali!3G-t próbálok downgradelni 4.0.2 es fw-ről, de nem nagy sikerrel4:S:S
    Megprobaltam mindent ami itt fennt le volt irva…de semmi…llandóan avisszateszi a 4.0.2 es fw-t!Ez mert lehet???
    Ötlet esetleg?

  153. @Zuzzer: Nem lehet megnyitni a fajl-t win 7,mit tegyek?

  154. Ezt irja ki a cydia mit jelent?

    GPG error http://cydia.installOus.com
    Relase:The following signatures were invalid:NODATA1 NODATA 2
    Failed to fetch
    http//:cydia installOus.com/./Packa ges bz2 Sub-process/bin/bzip2
    returned anerror code (2)
    Failed to fetch http://repo.beyouriphone.com/./Packages.gz Bad URL
    Failed to tetch http://ibluetoothproject.com/cydia=.packages.gz HTTP/1.1 404 Not Found
    Some index filed to download,they have been
    ignored,or old ones used instead.

  155. @Crazy: Telefonszámok és fényképek leszedése lehetséges valahogy a “papírnehezékemről”?

  156. @zsipos: Hasonló dolgot kéne nálam is megoldani.

  157. @lesifekarc:

    Szia
    Meg tudnad osztani az file-t amit keszitettel ?
    Koszi

  158. @gsmghost: Hali!
    Hasonló bánatom van. Kanadából kaptam egy iPhone 4-est, és most bután nézem szerencsétlent.
    Tudnál segíteni?
    Szerényen beérném azzal, ha itthon is lehetne telefonként használni…

  159. @gsmghost: ..és sajna annyira buta is vagyok, hogy nem találom az e-maicímed.

  160. @Jadeye:
    Írtad,hogy tesztelitek iPad-en ez a downgrade-es módszert!Láttam többen is kérdezték,de nem jött konkrét válasz,hogy jó-e és hogy itt mit hogyan kellene csinálni!?
    Várom Válaszodat!
    Üdv

  161. @lesifekarc: jött konkrét válasz: frissítettük is a cikket. maga a megoldás csak azoknak működött, akiknek 3GS-ük volt, és azért működött, mert az Apple még aláírta a 4.0.1-et, de ezt is írtam, hogy umbrella leszedi, és akkor nem kell trükközni a firmware fájlokkal. 4.0.1 NEM tehető vissza SHSH nélkül, de 4.0.2-es SHSH-val sem. de nézd meg a cikket, ott részletesebben le van írva.

  162. Működik! Köszi szépen! hetekig szarakodtam előtte míg jött ez a megoldás. A youtube os arcok elmehetnek a fácán picsájába az okoskodásukkal! 🙂

  163. 😀
    3gs 4.0.2-őt sikerült shsh nélkül downgradelni…ráadásul úgy… h az umbrella szerveres, recoverys dolog nem ment… utánna dfu ba csak úgy megcsinálta az itunes…h még az a + szerver sincs beírva abba a bizonyos fileba…:O
    siker:D

  164. @sOuLburn: látom, a cikk frissítéseit már nem sikerült elolvasni: azért ment, mert X ismeretlen okból az Apple még aláírja a 4.0.1-et. SHSH kell, anélkül sehogy nem lehet megcsinálni. 4.0.1-hez meg nem jó a 4.0.2-es SHSH. olvasd el a frissítéseket a cikk alján. érdemes.

  165. Sajna nem megy 4.0.1-es iphone4-en a linux-os megoldás sem! 🙁
    A program elkészül, látja is a telót, de nem tud feltölteni semmit. 🙁
    Van, akinek működik iphone4-el?

  166. Csáó!
    Nekem is ugyanaz iPhone 4 hiba :S
    Felraktam 4.1et, addig nem értettem iPhonokhoz :S
    Másnap utána olvastam a jalibreaknek stb és fel is mentem a jailbreakme.com ra.
    Na akkor írta hogy downgrade :S
    Több mint 1 hete megállás nélkül próbálom, de rájöttem hogy amig nem okoskodj ki a jail 4.1re addig semmi megoldás. 🙁
    Valaki egyetért?

  167. @Bence:
    helló! egyetértek, nincs más megoldás, ha downgradeled ugyis megmarad a baseband (én esetemben 5.14.02) és nem lehet függetleníteni. várni kell…remélem nem túl sokáig

  168. Srácok, vasárnap JB a 4.1-re! 😀


Add a Comment