fbpx Skip to content

Régóta vártam már, hogy kezembe foghassam az Apple új vezeték-nélküli fülhallgatóját, az AirPods-ot. Az első benyomásaim több mint pozitívak lettek, ezt a fülhallgatót az Apple nem aprózta el.

Még karácsony előtt lehetett megrendelni az AirPods-ot, és azok, akik időben kattintottak, meg is kapták karácsonyi ajándéknak, megérkezett időben. Jelenleg 6 hetes szállítást vállal a cég, így mondhatni nem kapható azóta. Külföldi Apple Store-okban elvétve akad, vagy érkezik szállítmány, de hazánkba már csak jövőre fog. Vágjunk is bele, hogy mire jó az AirPods és kinek ajánlom?

Az AirPods egy headset, és azontúl, hogy azért meg tud szólalni, szerintem alapjában véve 100%-osan kiválthat bármilyen jelenleg használt headsetet. A legdrágább Plantronics-okat is simán elveri, mert funkcióban az Apple annyira össze rakta ezt a terméket, hogy csak ámulok. Természetesen zenehallgatásra is megfelelő, de ne rohanjunk annyira előre.

 

Amint kivesszük a dobozából, az NFC segítségével 2 másodperc alatt csatlakoztathatjuk, ehhez pusztán csak közelebb kell tenni az adott készülékhez. Kinyitjuk, és megnyomjuk a csatlakozást. Ennyi. Pont ezt vártam ettől a terméktől, semmi többet, ne kelljen beírni “PIN-kódot”, semmi olyan dolgot nem kell csinálni, ami miatt bele kéne mennünk a beállítások alá. Felugrik a fenti ablak és csatlakozunk. Ezek után az iCloud segítségével már a többi Apple eszközünkkel nem kell csatlakoztatni, kivéve az Apple TV, ő még ezt a funkciót nem tudja.

A termék külsőre 90%-ban megegyezik a vezetékes testvérével, tehát ha az nem esik ki a fülünkből, akkor bizony ez sem fog. Ez ilyen egyszerű. Itt még a kábelek miatt sem tudjuk kirántani a fülünkből, próbáltam is össze-vissza forgatni a fejemet, semmi. Meg sem moccant a termék. Az elején gondolkoztam, hogy veszek rá valami védő kábelt, ez most már eszembe sem jut. Fogásra, külsőre teljesen ugyanaz, mint az EarPods, talán egy a szára egy leheletnyit vastagabb, ami szerintem jót tett neki.

A fülhallgató mellé kapunk egy fehér kis dobozt is, ezt nevezzük most bölcsőnek. Ez rendelkezik egy beépített akkumulátorral, ami 24 órára elegendő akkumulátor töltést biztosít az AirPods-nak, “aki” pedig alapjában véve 5 óra folyamatos zenehallgatásra képes. Tulajdonképpen ezt a bölcsőt visszük mindenhova, hogy az AirPods-ot mindig egy helyen tároljuk, így valójában lemeríthetetlen a termék. A bölcsőt Lightning-kábellel tölthetjük, akár az autóban is, és természetesen folyamatosan figyelemmel követhetjük az akkumulátor töltöttségét, mind az AirPods-nak, mind a tartójának. A tokjában az AirPods folyamatosan töltés alatt van, így bármikor elővehetjük, egyébként 15 perc alatt 3 órányi töltöttséget képes adni neki az akkumulátoros tok.

Mivel a bal és a jobb AirPods is 1-1 akkumulátort tartalmaz, és mindkettő képes külön-külön is csatlakozni a telefonunkhoz, hála a W1 chipnek, bármelyik használható külön headsetként is. Ez azt jelenti, hogy akár kétszer 5 órán keresztül is telefonálhatunk anélkül, hogy töltenünk kéne az AirPods-ot. Nem kell mindkettőnek a fülünkben lennie a headset használatkor sem.

Az AirPods rendelkezik egy infravörös érzékelővel, ami tudja, ha a termék a fülünkben van. Így ha kivesszük valamelyiket, akkor megállítja a zenét, és persze visszarakás után el is indítja. Ez egy remek funkció, ha valamit hallani szeretnénk mondjuk a metrón, vagy hozzánk beszélne valaki. Ugyanígy a fülszárra két koppintással megállíthatjuk a zenét, illetve el is indíthatjuk. Ezt a funkciót testre szabhatjuk, tehát adott esetben a Sirit is elindíthatjuk a koppintásokkal, bár hazánkban ez picit felesleges. Hangerőt nem tudunk állítani magán az AirPods-on (csak Sirin keresztül), erre alternatív opcióként ott van például az Apple Watch, illetve természetesen a farmer zsebünkön keresztül is tudjuk irányítani az iPhone gombjait.

Amennyiben laptopon szeretnénk hallgatni vele a zenét, a macOS automatikusan felismeri és a felső Bluetooth menüből azonnal bekapcsolható. Windows-os, vagy más operációs rendszerekkel párosítani kell a fülhallgatót, természetesen ugyanúgy működni fog.

Az AirPods szinte teljesen ugyanúgy szól, mint a vezetékes társa, azonban picit hangosabb. Ugyanazon a hangerőn közel 20%-kal hangosabban szól. Szerintem picit részletesebb lett maga a zene is, leheletnyivel több mélyet kapott, de azt inkább betudnám a hangerőnek. A nemrég kipróbált Beoplay H5 in-ear adottsága miatt hangilag továbbra is jobban tetszik, de szerintem egyáltalán nem panaszkodhatunk az AirPods-ra. Felesleges méregetni más vezetékes fülhallgatóhoz, de ha nagyon szeretnénk, akkor méregessük helyette az EarPods-ot, és máris tudjuk, hogyan szól – csak hangosabban!

A Beoplay H5-ről és az AAC támogatásról itt tudtok bővebben olvasni: Kipróbáltuk a vezeték-nélküli Beoplay H5 prémium fülhallgatót – érdemes.

Konklúzió

Az AirPods azon termékek közé tartozik számomra, amibe nem tudok belekötni. Az Apple tényleg dolgozott rajta, tényleg úgy működik, mint egy Apple termék. “It just Works!” A mostani, mondhatni kritikán aluli MacBook Pro mellett azért szerintem sikerült olyan innovációt is letenniük az asztalra, ami az Apple névhez méltó. A funkciók és a működés miatt úgy gondolom, a világ egyik legjobb headsete jelenleg, és szerintem az ára sem annyira erős, ha a drágább headseteket nézzük. Természetesen fül- vagy fejhallgatót minden bizonnyal találunk jóval olcsóbban, de az nem lesz Bluetooth-os és 10%-ban sem fogja tudni ezeket a funkciókat. Valamit valamiért. Aki a következő néhány évre keres magának headsetet vagy hordozható vezeték nélküli fülhallgatót, mindenképp nézze meg, próbálja ki az AirPods-ot.

Olvasd el a hozzászólásokat is

45 Comments

  1. Máshol azt írták, külön nem tud működni a 2 füles…
    Biciklizés közben álltalában csak a jobb fülemben van.
    Ha működik egyenként, veszek belőle

  2. “az NFC segítségével 2 másodperc alatt csatlakoztathatjuk” Biztos ez…?

    @suckall88: Nemtudom hol olvastad, mindenhol elmondják, hogy lehet külön használni.

  3. Ha kivesszük az egyiket, megállítja a zenét. Kérdés, ha újra elindítom az egyik visszarakása nélkül mi történik

  4. Egy biztos, rég láttam ennyire magas minőségű headsetet. Minden előnye adott a többihez képest. Én imádom az enyémet

  5. Admin, azt megfigyelted, hogy amikor merül a füles, akkor pl 5-össével vagy hogyan merül? Vagy pontosan kijelzi, mint pl a szifon (nem csak kerek értéket mutat, hanem 1-töl 100-ig mindent) ?!
    Nekem van egy gagyibb StereoBT Headsetem és rühellem, hogy 10-essével mutatja a merülés értékét.

  6. Külön is lehet használni, ha egyik van csak a fülben, úgyis elindithatod a zenét, menni fog másik nélkül is.

  7. Amit elrontottak, hogy külsőre ugyanolyan, mint a vezetékeseik, számomra hordhatatlan, kényelmetlen, továbbá a hangminősége nem minőségi. Mivel a vezetékes tartozékként jár mellé azt mondom oké, mindegyikhez másodosztályút adnak, de, ami pénzbe kerül, az lehetett volna hordható. Nem értem az árazást, nem egy jbl, bose, sennheiser, vagy valami minőségi dolog. Ennyi pénzért már komoly eszközöket lehet kapni. Biztos lesznek, akik megveszik, fanatikus almások, de felejtsük el, az apple logo nem elég a minőséghez.

  8. @Ferenc1: Senki nem mondta meg állította, hogy a füles (hang)minőségi termék, csak az egyettlen bt füles ami jól össze van rakva és tényleg jó termék.

  9. Farkas63 igazad van, csak a véleményemet írtam le. Tényleg sajnálom, hogy számomra ez nem kényelmes, de nem jelenti azt, hogy másnak sem. Pusztán azt írtam, hogy jó minőség, mégis egy jó minőségű cucc árazását kapta, ez felesleges. No meg, ha nem jó hangminőség, akkor zenehallgatásra felesleges. Majd lecseng ez is, aki nem fanatikus az vesz árában sokkal jobbat. Egyébként az én sport fülesem 18 órát tud egy töltéssel, az 5 óra az semmi. Ezért rontotta el az apple a bluetooth-t az iphone-okon, hogy kevésbe kelljen az embereknek a jobb, ami nem apple. Biztos

  10. Én ezt most nem annyira értem. A csatlakozáson kívűl mi ebben a rendkívüli? Most vettem egy jbl bt fülest 30k-ért. Ami legalább kényelmes. Persze ez csak az én gondom,hogy nekem nagyon kényelmetlen a kialakítása.
    De ennyi pénzért ez miért olyan jó? nem tudom a hangerőt állítani csak telefonon ami elég problémás mondjuk valamilyen közlekedési eszközön mikor a zsebemben van. Főleg mert az emberek nagy része(szerintem!) venni fog rá valami madzag szerüséget. Ráadásul 5 órát bír amitől azérrt többet bírnak a konkurens termékek. Persze az is elég lehet,de majd kétszer annyiért nem látom miért annyira jó ez.

  11. @atirag: amit vettél, az automatikusan átvált a számítógépedre, ha azzal akarod használni? 15 perc töltés után 3 órán keresztül használható? külön-külön, egy-egy füllel is használható, vagy csak egyszerre a kettő? érzékeli, hogy benne van-e a füledben? intelligensen vezérli a lejátszást, ha kiveszed a füledből? egyetlen gombnyomással csatlakoztatható, vagy külön kell párosítani? egyszerre több eszközzel is párosítva lehet? az AirPods a leírása alapján nagyjából ezeket tudja. (sem AirPods, sem JBL nem volt a kezemben még.)

  12. @atirag: Ennek a konkurens termékei a Gear IconX, Bragi, Earin. Ezek örülnek a 2 órának… Ja, és ugyanennyibe, sőt többe, kerülnek…

  13. Régóta bosszankodom azon, hogy az Apple készít egy remek terméket, és szinte mindig (!) van benne egy olyan triviális elqrás, hogy pislogni sem tudok. Pl az Apple TV Fotók alkalmazásában nem lehet keresni, így gyakorlatilag használhatatlan, mert 1-2 ezer képnél hogy nézzek meg bármit is? De itt van ez az Airpods. Nem lehet állítani rajta a hangerőt! Egyszerűen nem tudom, hogy ezt most direkt csinálják e, de ilyet még nem láttam. 60 ezer Ft és nincs hangerő állítás, vegyem elő a telefont hozzá. Nekem jópár fülesem volt, de mindegyiken lehetett állítani a hangerőt, sőt, nem is tudom, hogy a jelenlegi piacon van egyáltalán olyan BT füles, amin nem állítható… Köszönöm, én lemondok róla.

  14. Ez a kedvencem: ” illetve természetesen a farmer zsebünkön keresztül is tudjuk irányítani az iPhone gombjait. ” 60.000 Ft-ért hangerő állítás…. De igazuk van, mert veszik.

  15. @Jadeye: Ha valakinek arra van szüksége akkor igaz lehet amit mondasz.
    És azért is írtam,hogy szerintem. Számomra a fél füles opció nem fontos. Egyrészt mert még tnem találkoztam olyan fülessel ami hosszú telefonálásra alkalmas lenne ha a zsebemben van a telefon az autóban mert lassan elkezdenek recsegni. Az automatikusan átvált számitógépre opció szintén nem fontos és ezt valahogy másnál sem tudom elképzelni mint döntő funkciót! A párosítás az mint mondtam az elején jó. Onnantól automatikusan csatlakozik a többi is. Amit vettem az is valóban jól működik.
    Ne értsen félre senki nem szidni akarom csak azt mondom egy átlagos felhasználónak egy átlagos füles fele anyniból kijön és jobban szól és tovább bírja és jobban a fülemben marad.
    Ef-dani: Nem tudom miért csak azok a konkurensei ha a többi is olyan kicsi és bt-n keresztül csatlakozik és zene szól belőle és lehet telefonálni is vele.

  16. Akkor tudom használni egyszerre két iphon-hoz, mind headset?

  17. @Jadeye: Azérrt a hey siri egy metron vagy egyéb közlekedési eszközön nem biztos,hogy mindig működik és a százalékos állítás sem annyira könnyű mint amennyire az apple “egyszerüen működik” elve mondani akarja.

  18. @atirag: Azért csak azok, mert ezek azok amik kialakításukban megegyeznek. Egy maddzaggal összekötött fülesbe elég egy vevő, a kábel eljuttatja a hangot ahova kell. Itt két vevő kell, meg kell oldani, hogy egy időben szóljon, a töltést sem tudod rábízni egy 50 forintos microUSB kábelre, mert nincs benne hely. Marhára nem egy kategória mondjuk egy Samsung LevelUppal vagy JBL Reflect minivel.

  19. @Jadeye: Sok sikert ehhez:
    1; tömegközlekedésen
    2; olyan helyen, ahol egyébként viszonylag csend van, meg sok ember
    3; meg úgy általában egy kicsit furán fognak nézni rád, nem az lesz az első gondolata senkinek, hogy: aha, nincs hangerőszabályozás, tehát a Sirir-t használja. Inkább ez: mit játsza ez itt az agyát?
    4; és végül: ez egy elvi kérdés is nálam, ne én oldjam már meg valamilyen alternatív megoldással 60 ezerért! Mintha a BMW-be a tolatóradar helyett azt mondanák: fordulj meg bazmeg, nem forog a nyakad?!

  20. @ef-dani: Köszönöm szépen ez nekem nem magyaráz meg semmit. Attól mert valamit nehezebb megoldani mert nincsen “madzag” az nem rám tartozik. Ha nem tudom megoldani akkor nem kell belefogni vagy akkor iganis lesznek akik jogosasan! kritizálják a terméket. Mert lehet ez nagyon szép és nagyon innovativ?!,de ha nem tudom arra és addig használni mint egy fele annyit érő konkurensét akkor nem ezt fogom venni. Főleg ha még minőséget sem képvisel a hangzása. Nem vagyok egy vájtfülű,de azért ezeknél(a vezetékes társával) még én is hallom,hogy nem képvisel minőséget.

  21. Az amerikai Verizon-nál 159,97 USD (kb 48.000,- forint), nálunk 60.000,- forint.
    Hát az Apple elmehet a jó büdös picsába.
    Röviden ennyit erről a csodadizbaszról. Még egy kurva madzag sincs rajta, ha netán kiesne a füledből a buszon, akkor a lábak között keresgélheted. És akkor itt ódákat zengtek az Apple-ről. Hát ez nagyon fasza. Hol is van az életszínvonal Mo-on? Kb a béka segge alatt. Akkor most lehet számolni. Kell a fenének ez a izé 60 ezerért.

  22. @makimano: Én így helyesbíteném a mondatod. 😀 már bocs… xD
    “Hát magyarország és a kormány elmehet a jó büdös picsába.” xD khmmm 27%-os áfa, HHEELLLOOO WOORRLDDDDDD!!!!

  23. @atirag: Attól mert nem fogadod el még ezek a konkurensei, mert ezek tartoznak egy kategóriába. Konkurenst pedig csak kategórián belül tudsz állítani. A Macbook Pro sem valamelyik Lenovo ideapad konkurense, hanem a Thinkpadé…

  24. @farkas63: Ott a pont!!! @makimano: 12.000 huf-ot érne ha figyelembe vesszük a magyar átlagfizetéseket. amúgy jó cucc, csak drága az alma mert rossz volt az idei termés.

  25. @atirag: az “a csatlakozáson kívül” részre reagáltam. az nyilván teljességgel szubjektív, kinek mi felel meg, vagy hogy mennyit hajlandó érte fizetni. a termék árszabása pedig szokás szerint magasabb, ami meg minden új termékkategória esetén mondhatni “megszokott” dolog, de majd talán jövőre 49 dollárral olcsóbb lesz a nettó ára.

    @Balta Tamás: akkor meg előveszed a telefont, és megnyomod a hangerőszabályozó gombot.

    @makimano: az amerikai ára 159 dollár PLUSZ ADÓ. az amerikai ár minden esetben nettó. bruttóban ~171 dollár, középárfolyamon váltva hozzávetőlegesen 51000Ft. itthon továbbra is a 27% ÁFA miatt annyi egy termék ára, amennyi, ami most “csak” nagyjából 9900Ft-tal több, mint az amerikai bruttó ár.

  26. Kb. 1 hete van meg, kaptam… Szerintem borzalmas.
    Nem egyszer volt szinkron hiba, meg könnyen kiesik a fülemből. Futás közben minden 2 méterben kiesne ha nem igazítanám meg.
    Városban sétálva ettem és ahogy az állkapocs mozog úgy lazul ki és mint a futáskor, meg kell igazítani.
    Ha valakinek nem passzol 100%-ban a fülébe, akkor csak pénzkidobás.
    Hangminőség elmegy, mint kb az összes alma füles.

  27. @cyb: Ha nem tetszik nyugodtan postázd nekem. 😀

  28. @ef-dani: Végre egy értelmes embert is olvasni.

    @makimano:
    @Cylon:

    Ti nem tudom, hogy hol éltek, pont senkit nem érdekel a magyar fizetés és adóhelyzet…

  29. Biznisz az egész. ! Az is hogy ennyien foglalkozunk vele, meg az is ahogy egyesek próbálnak minden hozzászólást pozitívan megtronfolni védve a mundér becsületét. Igaz ez a dolguk.
    Én csak azt vettem észre, mert én is ilyen (marha) vagyok ” elnézést most ezt más ne vegye magára”, hogy a csomó béták meg frissítések ellenére több, és több hiba van a készülékben. Naponta gyarapodnak a hiba-log-ok. Az óráról nem is beszélve. Koppintgatok- koppintgatok, de ennyi erővel az asztalt is nyomkodhatnám.
    Korlátozottan alakíthatom a rendszert, mert az nem jár. Mégis nyomkodom, mert ilyen feljebb idézett vagyok. Próbálom azt hinni, hogy minden egyes javítással jobb lessz, de persze nem. Most mondom nem veszek droidot !
    Sosem felejtem el azt az érzést, amit fiatel felnőtt korban fogalmaztam meg magamban ” a magyar csalódásra született !” Így volt ez a szocializmusban, meg így van ez manapság is. Csak egy példa.: sport nemzet vagyunk, vagy nem. Sokan használjuk a Runtastic alkalmazásokat. Kedves szomszédaink a magyar nyelvet nem ismerik – mintha a japcsik közelebb lennének. Ennek ellenére mivel én is ilyen fenn említett vagyok, és még mindíg nem bosszantottam fel magam annyira, én is áhítozom egy ilyen fülespárra, mert még reménykedem valamiben.

  30. Az hogy kényelmetlen sajnos igaz , pár perc használat után faj a fülem és ez sajnos elrontja az egészet , és úgy látom többen szembesülnek ezek a problémával .
    És minden kütyüt mindig tölteni néha már sok , főleg aki nem irodában ül egész nap . Szerintem jó a termek de a fent soroltak számomra elveszítik a varázsát .

  31. Egy iPhone tud egyszerre több Airpodsra zenét küldeni?
    Amikor ketten ültök a buszon/vonaton, tudjátok egy telefonnal 4 fülben egyszerre ugyan azt hallgatni?
    Ugyan ez igaz lehet egy 100 fős Airpods-Silent Disco eseményre? Lehet ugyan azt a zenét benyomni egyszerre több Airpods-ra egy készülékről??

    (Egyszer már kérdeztem, nem érkezett válasz, esetleg azóta lehet többet tudni erről?)

  32. Cylon, nekem a JBL tudja, hogy amit hallok, azt tovább küldi BT-on másit fülesre. Tudok te a gagyi apple-ről kérdezted, de a JBL, amitől nem áll távol a hangtechnika, az tudja, ha erre van szükséged!

  33. @ef-dani: Nem arról van szó mit fogadok el vagy mit nem. Egy nagyobb kategoria az legyen jobb mint egy alacsonyabb. Ha tudom hasonlítani egy ideapad-hoz az már régen rossz! Szóval értem a kategóriákat,de akkor azok legyen egyértelműen jobbak vagy nyújtsanak többet. Ami ebben az esetben nem áll. Lehet szépíteni,de nekem mint sok embernek az a lényeg meddig bírja milyen a hangzás minősége mennyire kénylemes(ez persze nagyon szubjektív). És tudom már sokszor elmondták előttem,hogy miket tud és mit nem,de nekem az,hogy nem tudom állítani a hangerőt az kritikán aluli. Főleg mert egyre nagyobbak a telefonok és egyre nehezebb elővenni őket ha az ember ül valahol.
    Szóval nekem ez nem az a kategória amit meg akarnék venni.

  34. no offense, de…

    @admin: azért mert nem mindenkinek tetszik egy-egy cikk amit írtok akkor máris hülye? ennyi erővel ne írj cikket és megkíméled magad hogy szembesülj azzal, hogy van aki máshogy gondolja vagy látja a dolgokat (innovatív feature-ket) mint te (vagy ti) és le is írja. nincs is ezzel semmi baj amígy nem troll (szerintem)

    írtátok hogy a hangerőszabályzásra ott a Siri és voálá máris csökkent vagy nőtt a hangerő, ha pedig valakinek nem tetszik akkor vegye elő a telefonját.

    Tegyük fel mert hogy tél van elmentél sielni vagy snowboardozni és mivel biztosra mész olyan helyet keresel ahol van is hó, mondjuk Franciaország (csakis a magas csúcsok miatt). Csúszás közben szeretsz zenét hallgatni ezért viszed magaddal a telefont és a fülest. Mivel elég hideg van fent a hegyen ezért a telefont szépen elrakod egy olyan belső zsebbe, hogy a hideg a lehető legkevésbbé érje, ezzel figyelve az akksira, mert szeretnéd egész nap élvezni a telefon adta lehetőségeket (zene hallgatás, fényképezés, telefonálás ha keresed a többieket).
    Szóval telefonon kedvenc album kiválasztva, mehet a free ride, de menet közben állítani szeretnél mert halk. Ekkora legyen Siri a megoldás mert a telefon el van szépen dugva a kábát alatti pulóver alá. Ha már Siri akkor ugye kell net is hozzá mert anélkül úgy tudom nem megy szóval roaming aktiválva (csak a hangerő miatt). Kétszer megkoppintod a fülest (előtte kesztyű le) ekkor megáll a zene és kiadod a parancsot hogy állítsa x -re hangerőt. Ezután remélhetőleg megint elindul a zene magától. De nem elég a hangerő akkor megint megkoppintod amire a zene megint megáll és kiadod megint a parancsot hogy x+y legyen a hanerő. És persze ilyenkor nem árt ha megállsz mert menetközben a fülessel bíbelődve érhet meglepetés.
    Szóval mindig legyen neted (szerencsére van még külföldön is) de mi van ha nincs akkor marad hogy előbányászod a telefont beállítod majd mész tovább, csak öltözz le-fel :). ÉS ezt minden alkalommal tedd meg ha hangerőt állítassz. Track váltás megy simogatásra vagy az is Siri-s mert akkor dupla öröm?

    Ez a része szerintem eléggé el lett szúrva. A Beoplay-ek esetén (pl.: H8, H9) megoldották ezt a problémát “simogatással” akkor itt miért nem ment? Valszeg úgy voltak vele hogy jó lesz ez így sokaknak. Mondhatjátok hogy van rá megoldás, aha van egy “workaround” amit addig fogad el az ügyfél általában amíg nem javítod ki a problémát a következő verzióval.

    Nekem is írhatjátok hogy ne vegyek Apple terméket (jó majd elgondolkozom rajta) vagy ne olvassam amit írtok de szerintem ettől még nem lesz jobb ez a termék. Én egy Beoplay H5-el leptem meg magam karácsonyra és sokáig gondolkoztam hogy ez vagy a Beoplay mert mind a kettőnek vannak előnyei és hátrányai de pont az ilyen apróságok okozzák sokszor a legtöbb bosszúságot egy átlag ember számára aki csak szeretné használni a hőn áhított terméket.

    peace…

  35. Sziasztok! Én nagyon szeretnék végre egy jó, praktikus, kényelmes, hangminőség szempontjából is rendben lévő BT fülest venni, és semmi kifogásom nem lenne, ha ezt az Apple gyártaná, sőt! Ez ugyanakkor még szerintem nem az. Különösen az ár érték arányok figyelembe vételével. Már az eredeti ear pods sem maradt meg rendesen a legtöbb ember fülében mozgás közben, ez ugyanúgy igaz erre is. Nyilván vannak olyan emberek, akiknek a fülében mindig stabilan helyezkedik el, de én közlekedve nem merném hordani, mert folyamatosan attól félnék hogy kiesik. A másik probléma a hangminőség. Az ear pods kialakítás egyszerűen nem teszi lehetővé, hogy valóban megítélhessük, milyen jól/rosszul szól, mert szinte semmilyen külső zajt nem blokkol. Egy 60ezres fülesnél ez a forma szerintem egyszerűen kevés. A harmadik problémám az akkumulátor, az 5 óra elég vékony akkor is, ha a van mellette töltődobozka, de hát ki pakolja a fülesét folyamatosan ki be egy dobozba? És mi van ha doboz véletlenül otthon marad? Mindenesetre ez a rész a jövő fejelesztéseivel nyilván orvosolható lehet majd, és az első két probléma súlya is csökkenthető lenne, ha in ear kivitelben készülne. Bár ott az árcimke újra ugrana kb egy huszast, ami megint nem lenne túl barátságos. Az általatok leírt funkcionalitás tényleg pazar és én a hangerőszabályozás módját sem tartanám gáznak, ha a füles megfelelően zárná ki a külső zajokat, mert akkor nem kellene ezt a funkciót használni. Szóval az irány szerintem jó, csak egyszerűen még nincs kész a termék! Ezért az árért semiképp!

  36. Sosem értettem, minek összeveszni egy termék miatt 🙂 nyilván mindenki olyat válasszon, ami neki megfelel. Ez nem egy sport headset, amire kitalálták, arra tökéletesen alkalmas. Beszélhetsz vele, és hallgathatsz zenét, használhatod a hangvezérlést. Ennyi. Akinek extrém sportolásra kell, vesz olyat, ami arra alkalmas. Ettől függetlenül még ez egy jó headset. A forma meg olyan, amilyen. Akinek nem jött be a vezetékes verzió, az ne vegye meg. Nekem egyébként nem esik ki a fülemből az earpods, pedig szinte egész nap használom, és a hangminőséggel sincs gondom. Ha audiofil zenehallgatásra vágyok, akkor arra nem egy mobiltelefont fogok használni. 🙂

  37. “AirPods szinte teljesen ugyanúgy szól, mint a vezetékes társa,”

    Akkor rettenetesen szól. A vezetékes társát még egy 3000Ft-os Xiaomi füles is kenterbe veri. Kevés rosszabb minőségű fülhallgató van az Earpodsnál.

  38. @atirag: Az ultrabook is egy nagyobb (értelmezésedben drágább) kategória, mint az említett ideapad. Utóbbiból már egy közepes verzió is verheti teljesítményben a kétszeresébe kerülő ultrabookokat. Mégsem egy kategória…

  39. Sírok ettől számomra ez egyszerű kérdés mint Apple fun számára ez a termék nem éri meg az árát két okból 1 nem lehet sportolásra használni kiesik a fülből nem bírja a nedvességet nekem kényelmetlen stb de ez 52 ezerért már bírja (Beats by Dr. Dre – Powerbeats2 Wireless) mellesleg jól is szól, 2 ha headsetnek akarom használni akkor meg ott van pl egy plantronics (Plantronics Discovery 975) aminek a tokja szintén egy akku és bírja alapból 6 órán át 15 ezerért. Attól hogy megáll a zene ha kiveszem a fülemből hogy külön is tudom használni hogy csatlakozik a mac-hez tényleg ez a k… nagy innováció gyenge hangminőségben

  40. Na látom megy a balhé megint… nem tudom minek nem tetszik? Nekem sem. Nem is veszek, elobb vennék egy JayBird X3 at. Brutálisan szól, 8 órát bír, nem esik ki a fulembol,kényelmes és olcsobb is. Ennyi. Jó éjt.

  41. Szerintem egy ilyesmi cucctól nem kell csúcs hang minőséget várni, legyen mondjuk Sony/Bose/JBL szint. Aki igazán zenét akar hallgatni az gondolkozzon pl. Bowers & Wilkins-ben, na az már high-end. Több gyártó több méretű betétet ad a fülesekhez, a hangerő dolog tényleg necces.. Egyébként szép a termék.

  42. Majd az “AirPods s” majd tud hangerőt állítani nyócvanöté, kell hagyni még bőrt a következő lehuhúzásra is


Add a Comment