fbpx Skip to content

Nem – ősszel várhatóan egy felújított Apple Watch fog érkezni, legalábbis ha hihetünk a pletykáknak. Ázsiai beszállítóktól már kiszivárgott néhány információ, miszerint az Apple megrendelte az újabb Apple Watch alkatrészeket.

Borítókép: Rozsdamentes acél Apple Watch Link Bracelet típusú fém szíjjal.

Korábban külföldi cikkek említették, hogy az Apple bemutathat majd egy kisebb, vékonyabb Apple Watch-ot. Természetesen azonkívül, hogy pletyka, semmi sem támasztja alá ezt. Egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy csak egy “s” készülék érkezik majd, tehát egy jobb hardverrel rendelkező óra.

Az eddigi információk alapján az Apple berendelte már a jobb memóriát, az újabb SiP chipet, ami ugye a központi egysége az egész Apple Watch-nak. Ezek egy részét az Amkor Technology és a STATS ChipPAC szállítaná a hírek szerint, szemben az első generációs órával, ahol ezt kizárólag az ASE gyártotta le, noha ez egyszeri halandók számára nem árul el sok mindent.

Lényegében egy gyorsabb órára számíthatunk, ami szerintem most sem lenne lassú, ha a szoftvert végre rendbe rakná az cég. Jelenleg egy iPhone 4-nek megfelelő hardverrel rendelkezik az óra, aminek önmagában is elég gyorsnak kéne lennie.

Kép: Az Apple Watch belülről, felfedve a Taptic Engine-t, és alatta a készülék lelkét adó S1 chipet.

Szerintem az Apple-nek inkább a szoftverre kéne összpontosítania, mintsem egy új órát kiadnia ősszel, ami így 2 éves ciklust jelenthet és nem a szokásos egyet. Ez persze azt is jelenti majd, hogy a jelenlegi kiegészítők, szíjak kompatibilisek lehetnek az újabb készülékkel, ami fontos szempont lehet sokak számára.

Olvasd el a hozzászólásokat is

10 Comments

  1. Pont most gondolkoztam elnegy apple watchon, ezek szerint meg sem erne meg pont most megvenni

  2. Én is most vennék a héten egyet.
    Nem tudom hogy érdemesebb lenne megvárni az újat?

  3. Mindenképpen megvárnám az újat, brutálisan lassú, szaggat.. De egyetértek, HA végre megint elkezdene az Apple optimalizálni, ez is remek eszköz lenne.

  4. @pergabb: @fpetterr: Ez nagyon attól függ mire szeretnéd használni? Mert ha csak értesítésekre kellene, meg “ékszernek” vagy éppen sportolásra. Akkor nyugodtan. Azonban, ha appokat használnál rajta, vagy komolyabban is igénybe vennéd, akkor csalódni fogsz.

  5. Mit jelent az app hasznalat? Ertesitesek, sport, pulzus, max idojaras megtekintese az, amire hasznalnam. Viszont ki tudja a kov ora lehet tovabb birja es akkor mar azert megerte. Amennyiben az idojaras megtekintese is app, az ciki 🙂 de gondolok ott meg nem kap hulyet a keszulek. Insta kepeket sem azon fogom nezni, de ahogy lattam, azzal sem izzad meg le. Szoval mit jelent az, hogy appot hasznalok az oran?

  6. @pergabb: én csak órának használom, értesítésekre, néha üzenetekre dobok vele egy OK-t vagy egy Igent/Nemet. Két alkalmazás van telepítve: az egyik egy hangrögzítő, ez bármikor jól jöhet. A másik meg a Netatmo Weatherstation nemhivatalos Watch alkalmazása, a Comfort (mert hivatalos nincs neki…). Nem érzem hogy szaggatna, vagy izzadna a megterheléstől.
    Nehogy már egy 4S szintű hardver ne bírjon el egy okosóra funkciót. Ez már megint csak a lehúzásra megy ki.

  7. @pergabb: Ez így ebben a formában teljesen jó. Ezzel nem lesz gond, nyugodtan vedd. Amúgy most elég olcsó az óra, így azt mondanám inkább most vedd, mint ugye ősszel, mert akkor nem lehet majd kapni, meg amúgy is drágább lesz, mint a mostani ár.

  8. Akkor en logikaztam rosszul, hogy a, olcsobb lesz b, uj ora akksija esetleg jobban birja majd. Kb ezek a tenyezok szamitanak, a tobbi nem. Speci szint sem tudom melyik lenne jo, fekete allitolag kopik pedig az tetszene, vagy kepen az uj szijas arany ilyen szott szijjal ami kek es arany beutesu, de lehet eloben full meleg vagy noi hatasa van 😀

  9. Sziasztok! En tobb mint fel eve hasznalom az apple watch orat … igazabol amire nekem kell arra tokeletes, ertesitesek ,uzenetek , egyszer egyszer idozito , idojaras … 2 napot elbir .. amiota megvan azota nincs bekapcsolva a csengohang a telefonomon a csalad nagy megnyugvasara 🙂 viszont az ertesiteseket azonnal megkapom .. szamomra igy tokeletes!

  10. Kerdes: fitbit classic mennyire lehet alternativa, ha inkabb a szivritmus figyelese a cel? Tudtommal percenkent mer, bar kicsit sem csinos a kulseje 🙂 4napos akku ido meg ilyen teren jobb, persze nem is tud egyeb szempontokbol fele annyit sem mint a watch, a sport resze fejlettebb csak


Add a Comment