fbpx Skip to content

Immár 31 napja használom az órát, április 30-án érkezett meg hozzám a sajátom. Jadeye és Hori kolléga 1 héttel előtte már megkapták, szóval ők is már több mint egy hónapja használják a készülékeiket.

IMG_5471

Én egy klasszikus bőrszíjas Apple Watch-ot rendeltem, de alapjában véve a Leather Loop volt cél, csak nem volt április 24-i szállítás. Végül így sem 24-én, hanem csak később kaptam kézhez a 42mm-es változatot. Ettől függetlenül a Leather Loop továbbra is érdekel, de így azt csak később fogom tudni bemutatni nektek. Mindenképp szeretnék majd a szíjakról is írni később, mert azok is hozzá tartoznak az órához.

Na de tekerjük vissza az időt, és nézzük meg, mire jó az Apple Watch egy hónap után, hogyan változtatta meg az életem, tényleg érdemes-e megvásárolni?

Korábban fél évig használtam a Pebble-t, így okosórában már van tapasztalatom. Én sosem voltam órás, és mivel laptopot használok, engem zavar maga az óra is gépelés közben. Számomra a klasszikus órák nem bírtak értékkel, pedig kellett volna. Az a férfi ékszere, és most már máshogy tekintek rá, de ettől függetlenül egy okosóra egyáltalán nem hasonlítható össze velük, egyszerűen két teljesen külön kategória, így kár is őket összehasonlítgatni.

Mivel szeretem a kütyüket, több mint 1 éve vásároltam egy Pebble-t. Ez volt az első okosóra, aminek úgymond értelme is volt, nem csak egy kínai, androidos katyvasz. Jól kommunikált az iPhone-nal, elegendő akkumulátor ideje volt. A szoftvert megfelelően frissítette a Pebble csapat, így tényleg használható volt. Ettől függetlenül esztétikailag nem volt rendben, a műanyag felület, a poliuretán szíj egyáltalán nem állta meg a helyét.

Aztán később jöttek az új fém szíjas, fémházas Pebble típusok, de végül már nem cseréltem, mert az Apple Watch is látható távolságba került. Másképp biztos most is egy fém Pebble-t használnék.

IMG_5498

Amikor Jadeye kollégával 10-én kiutaztunk Londonba, hogy megnézzük az órákat, nagyon kíváncsi voltam, de nem tudtam, mire fogok számítani. Maga az óra eddig is érdekelt, de sok kétségem volt. Az ár, a kinézet, a szíjak, és persze hogy a 38 vagy 42 milliméteres változat lesz-e a megfelelő. Persze a felpróbálás után ezek a kétségek rögtön szertefoszlottak, mivel élőben teljesen más érzés, és ezt jól tudta az Apple.

Ezt a készüléket fel kell próbálni, meg kell nézni élőben ahhoz, hogy érdemi véleményt alkothass róla. Nyilván el lehet mondani róla, hogy drága, vagy ronda, szép, tetszik, nem tetszik, de ha egyszer felveszed, azért elgondolkozol rajta, hogy na mégis milyen lenne használni. A rozsdamentes acélból készült Apple Watch változat kellően elegáns, ahogy a fenti képen is látszik. Picit sajnáltam, mikor április 10-én nem tudtam megrendelni Leather Loop szíjjal, csak klasszikus bőrrel, azonban mára már nagyon tetszik a bőr szíj is.

IMG_5455

A szíj szerintem nagyon jó minőségű bőrből van, bár véleményem szerint az Apple teljes mértékben túlárazza. Nem tudom megmondani milyen egy jó bőr szíj, mert nincs összehasonlítási alapom, de talán az Apple-é sem rossz, csak szerintem nagyon drágán adja azt – és ez igaz az összes szíjra, kivéve a Sport változatokat. Például egy Leather Loop szíj 56.000Ft Angliában, ami egyszerűen félelmetes.

A klasszikus bőr szíjra visszatérve, szinte bármihez felvehetjük, akár egy átlagos naphoz, de még egy öltönyhöz is simán illik. Tehát a kinézetre nem lehet panasz, az anyagára azonban igen. Kemény bőr létére, ahogy az várható volt, megtörik, nyilván azon a részen, ahol a legtöbbször meghajlik, tehát egy ponton, amikor felhúzzuk. Így azt ajánlom a leendő tulajdonosoknak, hogy módjával adják kölcsön, mert ugye minden csukló más méretű. Így adott esetben több helyen is megtörhet, “ráncosodhat” a bőr, ami nem néz ki jól. Nálam ez még csak egy helyen történt meg, de mindenképp szívleljétek meg a jótanácsomat. Ez a ráncosodás egyébként pont nem látszik, mivel eltakarja a csat, de ha több helyen megtörik így, az nem szép.

apple-classic.0

A szíj cseréje egyébként rendkívül könnyű, így ha esetleg lesz másik szíjam, akkor majd arról is beszámolok nektek.

Még mindig a külső. A fém óraház nagyon szép, és noha a pletykák miatt nagyon féltem a karcoktól, szerencsére ez alaptalannak bizonyult. Őszintén nem igazán figyelek oda, hogy védjem az órát, nem is lehet sajnos. Ha az ember nem szokta meg, hogy óra van a csuklóján óhatatlanul ide-oda koccantja. Eddig nem sikerült komolyabb karcot, sérülést ejtenem rajta. Vannak ugyan hajszál karcok, de lényegében azok csak 5-10 cm-ről láthatóak, ami nyilván nem látszik.

Én a négyzet alakú felülettel is megbarátkoztam, a digitális korona nagyon szépen működik, bár az érintő kijelző mellett nem igazán használom. Nagyon kényelmesen lehet tekerni, olyankor lehet hasznos, ha esetleg vizes lenne a kezünk és így nem reagálna a kijelző, vagy ha éppen télen kesztyűben használnánk a készüléket.

Tehát a kinézetre nem lehet panasz, tényleg nagyon szép az óra, sokszor kérik, hogy mutassam meg, sokan azt gondolják a 42 milliméteres változatra, hogy a 38-as, mert a képek alapján nehéz eltalálni a méretet. Egyáltalán nem bántam meg, hogy ezt választottam, a fenti képeken is látszik, hogy nekem nem hatalmas, “lapátkezeim” vannak, hanem arányaiban “kicsik”. De a 42-es változat pont tökéletes.

Szoftver

IMG_5485

A szoftverrel kapcsolatban már nem ennyire pozitív a véleményem. Sok apróság van, ami idegesít, ugyanakkor sok dolog tetszik. Nézzük meg a menüt. Amennyire szép, annyira nem lehet eltalálni a gombokat. Egy ilyen kicsi kijelzőn legalább 50%-ban félre nyomok, főleg ha a kezemben van mondjuk egy kávé, vagy valami, szinte esélytelen az adott alkalmazást eltalálni. És akkor elkezd betölteni egy másik app, amiből ki kell lépnem, majd újra meg kell keresnem azt az appot, amit tényleg el szeretnék indítani. Ez eléggé frusztráló tud lenni, és alapjában véve a külső fejlesztők szoftverei is katasztrófák.

Minden beépített alkalmazás gyors viszont, lásd Üzenetek, Mail, Naptár, Fotók, tehát az Apple saját alkalmazásai. Ezekkel semmi probléma nincs, azonban ha bármilyen más alkalmazást telepítünk, ott már problémák vannak. Például imádom az Instagram appját, amikor ez jelenik meg:

IMG_4555

Nyilván a fotót nem láttam, csak jött az értesítés. Ennek így semmi értelme nincs, és számtalan hasonlóval találkozom. Az alkalmazások rettentően lassúak, nincs is kedvem megnyitni egyiket sem. Sokszor 30-35 másodpercet vár az ember arra, hogy elinduljon egy app, mivel ilyenkor meghívja az iPhone-on az adott alkalmazást, az betölt a háttérben, lekéri az adatokat, majd pedig elküldi az órának. Ez így ebben a formában gyakorlatilag használhatatlan. Itthon iPhone-ról irányítható Philips Hue lámpáim vannak, és inkább el sem indítom a Hue appot az órán, mert a telefonon zárt képernyőn ötször gyorsabban lehúzom az értesítő központot és kikapcsolom a villanyt, mire betölt az app.

A másik probléma, hogy kevés hasznos alkalmazás érhető el. Van több ezer elérhető app, amiből talán ha 10-15 olyan, ami használható, vagy egyáltalán hasznos. A maradéknál inkább előveszem a telefonomat, mert több információt kapok meg és azt is gyorsabban.

IMG_4407

Eddig egyébként Czo alkalmazását használtam a legtöbbször (jelenleg béta állapotban van, most küldi be az App Store-ba), ami GPS alapján megmondja, hogy éppen mikor jön a következő BKV járat. Tulajdonképpen ez is sokat tölt, és ez nem is a fejlesztő hibája, azonban tökéletesen lehet látni az órán, hogy mikor jön a következő járat. Ha az Apple megoldja ezt, akkor szerintem sokan több appot használnak majd. Czo alkalmazásának természetesen van iPhone felülete is, ha megjelenik mindenképp írunk róla. 🙂

Értesítések

IMG_4164

Kisebb kijelző egyenlő kevesebb információ? Ez részben igaz. A képen egymás mellett látható egy 42 és 38 milliméteres Apple Watch. Ugyanazt az üzenetet küldtük el mindkettőre, azonban a 38-ason már tekerni kell “Reply” gombhoz, a 42-esen pedig kifér. Ha hosszabb üzenetet küldtünk volna, akkor a 38-ason már nem olvasható el anélkül, hogy görgetnünk kéne.

Ettől függetlenül az értesítések az egyik legjobban működő dolog az Apple Watch-on. Imádom, hogy nem kell elővennem a telefonomat, csupán felemelnem a csuklómat, és azonnal látom, kitől jött és mi. Könnyedén válaszolok 1-1 üzenetre, vagy hívásra, ezt szokták “életmentőnek” mondani, sok felesleges időt spórolok meg vele naponta: egyrészt amiatt, mert nem kell elővennem a telefonom, másrészt ha a telefonomat elővenném, rögtön már nem csak ezzel foglalkoznék, hanem a 2-3 másodperces értesítés olvasás helyett rögtön több percig olvasnám a Facebookot, Twittert, Üzeneteket és így tovább.

apple_watch_ertesites

Az értesítéseknek egyébként két típusa van. Vannak azok az alkalmazások, amik már rendelkeznek Apple Watch támogatással, és akkor egyben válaszolhatunk is, lásd Instagram. Aztán vannak azok az alkalmazások, amiknek csak az értesítései jelennek meg. Ilyenkor elolvashatjuk azokat és semmi több. Az utóbbi is hasznos, mert nem kell elővenni a készüléket, ha egy push üzenetet kapunk. 

Screen Shot 2015-05-31 at 13.34.15

Amikor egy adott értesítést elmulasztunk, az óraszámlapon fent kapunk egy piros pöttyöt. Ez tulajdonképpen egy idővonal, sorban láthatjuk az elmulasztott értesítéseket, ami sokszor egyébként hasznos, mert így vissza tudom nézni, ha esetleg több információt kaptam, tehát nem csak az utolsókat láthatjuk itt. Amikor a telefon feloldott állapotban van, nem kapunk felesleges értesítéseket az órán, hanem a telefonon nézhetjük meg azokat, és ugyanez fordítva is igaz, így kétszer ugyanazt nem fogjuk megkapni, ami a Pebble-nél nagyon idegesítő volt.

A másik fontos dolog, hogy ha az óra zárolva van, vagy éppen nincs a csuklónkon, akkor ugyancsak nem kapjuk meg duplán, még rá is az értesítéseket, nem fog “rezegni” az asztalon vagy csipogni. Például mikor itthon vagyok, nincs rajtam a Watch, hanem leveszem és töltőre rakom, ilyenkor nem kell azzal foglalkoznom, hogy lenémítom, automatikusan tudja, hogy ő most “nincs szolgálatban”.

Taptic Engine – Rezgő motor

taptic-engine

A Taptic Engine avagy az új “rezgő motor” teljesen máshogy működik és másképp érezzük is a rezgését. Egy normál rezgő motor nagyon erős a Taptic-hoz képest. Nehéz elmagyarázni, milyen érzés, és hozzá is kell szokni. Mikor rezeg a telefonunk, önkéntelenül is megnézzük, és míg ez már egy megszokott dolog egy társaságban, addig ránézni az órádra inkább bunkóságnak tűnik. És ugye az adott fél nem érzi a “rezgést”, csak azt látja, hogy a mondata közepén Te ránézel az órádra. Sokszor bocsánatot kérek, mikor ezt csinálom, és konkrétan oda kell figyelnem, hogy rezgéskor ne nézzem meg rögtön az órám, ha éppen tárgyalok, vagy beszélgetek valakivel.

Szóval ennek van jó és rossz oldala is, mert ugyan megkapjuk halkan az értesítést és tudjuk, hogy történt valami, de reflexből egy adott szituációban ne nézzük meg az óránkat. 🙂

Akkumulátor

Korábban már írtunk az akkumulátor időről, hogy az jobban teljesít a vártnál. Egy napot kényelmesen kibír. Én teljes mértékben hozzászoktam, hogy itthon nem hordom az órát és töltőn van. Így az elmúlt 31 napban egyszer sem merült le, főleg úgy, hogy az első 1-2 hetes állandó nyomogatás során azért merült rendesen, de még akkor sem sikerült estére lemeríteni. Most pedig már átlagosan 70-60%-ra merítem egy nap.

Lépésszámlálás

Megváltoztatta-e az óra az életemet? Többet sétálok? Többet futok, edzek? Nem. Összességében egyáltalán nem mozgok többet. Néha mikor szól, akkor felállok az asztaltól, de ettől még nem járok el edzeni vagy futni – pedig kéne. 🙂 Azonban néha úgy döntök, inkább sétálok, hogy legalább az a piros csík végig érjen az Activity appban. De ez mindenkire másképp hat, Handrás például az órája miatt is kezdett el futni.

IMG_5827 (1)

Konklúzió

Az Apple Watch egyelőre leginkább értesítésekre, és mozgásra, edzésre használható. Ha nem is a WWDC-n, de még idén érkezik a 2.0-s szoftver, ami biztosan segít majd az alkalmazásoknak, hogy gyorsabban és jobban működjenek. Ettől függetlenül a beépített alkalmazásokat, és magát a szoftvert rendkívül jól eltalálta az Apple. Sok apróság van, amit nem csak összeszedni nehéz, de egyben felidézni is. Külsőre nagyon szép az óra, ezzel kár vitatkozni, bármelyik okosórát mellé rakjuk, az elbújhat mellette. Az Apple Watch óta máshogy tekintek az órákra, később lehet beruházok majd 1-2 klasszikus, mechanikus szerkezetű darabra is. Úgy gondolom, körülbelül 2-3 év kell még neki, de ettől függetlenül most is megállja a helyét. Én egy hónap után bátran ajánlom, próbáld ki, nézd meg, melyik tetszik és vedd meg, ha megteheted, nem fogsz csalódni benne. 

Mivel teljesen felesleges összehasonlítani a klasszikus órákkal, így ezeket a hozzászólásokat automatikusan töröljük, ahogy eddig is tettük. Bármilyen kérdésre szívesen válaszolunk, és ha neked is van Apple Watch-od, mondd el a véleményedet itt hozzászólás formájában!

Olvasd el a hozzászólásokat is

35 Comments

  1. Nekem ez meg tul draga es nem jelent annyit,higy megvegyem,talan 2-3 ev mulva.VISZONT, szerintetek mennyi idokozonkent fogjak ezeket frissiteni? Evente kiadnak uj modellt vagy inkabb 2 evente? Remelem olyan 10 ev mulva mar hozzank vagjak az iPhone melle:)

  2. @pete66: Én azt gondolom most 2 év múlva lesz frissítés, pontosabban jövőév második fele. És szerintem 2-3 év múlva már lehet róla szó hogy esetleg részletre megvehetjük az iPhone mellé, bár ez még nagyon a jövő!

  3. Engem nem győzött meg egyáltalán.

    Más:
    “…de lényegében azok csak 5-10 cm-ről láthatóak, ami nyilván nem látszik.”

    most mi van? 😀 Hogy vetted észre akkor? 🙂

    Ki a csoda tud 5-10cm távolságról szemmel befókuszálni? 😀

  4. Lassú, randa és buta, de legalább drága.

  5. olyan szinten van mint az első rádiótelefonok. majd biztosan kiforr ez a szegments is, azt elhiszem nem rosszabb mint a kunkurenseké és szebb is, de itt van hova fejlődni minden tekintetben.

  6. neked mekkora a csuklod kerulete? en 15.5cmel azt gondolom nekem eleg a 38-as, nem akarok nagy bumszlit, abbol kinottem mar.

  7. “Az Apple Watch óta máshogy tekintek az órákra, később lehet beruházok majd 1-2 klasszikus, mechanikus szerkezetű darabra is.”

    Ez egy érdekes gondolat, eddig csak arról volt szó, hogy retteghetnek a svájciak, hogy az Apple elszipkázza előlük a vásárlókat, de valóban lehet egy óradivatot felpörgető hatása is, amiből viszont profitálhatnak. És ha valaki egyszer rákap az ízére az hamar rájön, hogy egy svájci óra nem elég, míg az Apple Watchból elég egy is (szerintem sok is, de ez szubjektív).

  8. @BoRRoNeo: Igen ez számomra is érdekes, nézegettem most már órákat és tetszenek, eddig pedig nem is gondoltam, hogy hordanék. 🙂

    @kchris: Lemérem neked 🙂

  9. kezdenek a watchos cikkek frusztralni :). mar tobb mint egy honapja (apr. vegen) megrendeltem ebayen hogy majus 12-kor viszi ki az apple.. ehhez kepest (vagy tobbet arverezett el a pasi vagy tul alacsonyan allt meg a licit) juni 3 utan szolok az ebaynek 3 telefonalas utan hogy utalhatja a paypal vissza a vetelarat… masvalaki hoz majd elvileg de az meg 2-3 het… mar k.rv.ra varom! 🙂

  10. “Könnyedén válaszolok 1-1 üzenetre, vagy hívásra, ezt szokták “életmentőnek” mondani, sok felesleges időt spórolok meg vele naponta: egyrészt amiatt, mert nem kell elővennem a telefonom”
    Ezt úgy kell elképzelni, hogy sms-re a választ az órán pötyögöd be az ujjaiddal? És hívásnál az órába beszélsz bele és azon beszélgetsz, amit a körülötted lévők hallanak?

  11. A valaszt is diktalod az oranak. En telefonaltam mar az utcan igy, de nem neztem a korulottem allokat 🙂

  12. @Czo: Most ebbe így belegondoltam, hogy ha a munkahelyemen így sms-ezgetnék, biztosan furcsán néznének rám. 😀 Mondjuk én nem azok közé tartozom, hogy bárki másnak bármi köze lenne ahhoz, hogy miket válaszolgatok az sms-eimre. Nekem ez kicsit “vicces” . De biztosan bennem van a hiba.

  13. Nem is a munkahelyre celoztam. Pl furdoszobaban teregetes kozben, teljesen kenyelmesen diktaltam vissza a valaszt.

  14. Kchris:
    Nyitsz egy case-t ebay en, pár nap után visszautalják a pénzt. Nem kell telefonálgatni.

    2015 julius 1 tol ebay-paypal külön megy…

  15. Czo: Lehetne reklámfilmet csinálni ebből. Teregetés apple watch-csal. ._.’

  16. @Czo: Na látod, neked már megérte. 😀 De ugyanez igaz a vasalásra is, ugye. 😀 És mi van, amikor porszívózol? 😀 Ez jó, bocs. 😀

  17. @makimano: Itthon pl sokszor nincs mellettem a telefon, akkor felveszem az órámon, illetve igen az üzenetekre is válaszolok, diktálás, vagy éppen egy-egy előre beállított üzenettel.

  18. Otthon is kenyelmes, amikor hazautazom a szuleimhez es a telefonom a gep mellett van fenn a szobamban, en pedig veluk ulok a garazsban/konyhaban. Eddig ha csorgott, nem indultam el felvenni, mert mire felsetalok a lepcsokon, ugyis lerakta a hivo.

  19. @Czo: Tedd a zsebedbe a telenot? 😀 Te jó ég.

    Vagy tedd le magad mellé? Nekem ez sok… money well spent…

  20. @AppleFan: gondolom, veled még sohasem fordult elő, hogy ne lett volna épp nálad a telefon, mert épp csak leszaladtál egy percre, de X okból lett abból bő fél óra is, és csak akkor jutott eszedbe, hogy nincs nálad a telefon, mikor meghallottad fél füllel, hogy mintha csörögne. szerencsére neked akkor ebből az okból sincs szükséged olyan termékre, mint az Apple Watch, hiszen számodra akkor teljességgel felesleges lenne.

  21. AppleFan: nyitottam caset. de szivas mert veletlenul (ne kerdezd hogy masik accountra kellett volna belepve lennem) toroltem az accountot amin vettem az orat… szombaton toroltek az accot, ma vasarnap meg jott a visszautalas… de hogy hova azt meg nem tudom mert az emailcimem a usernevem torlodott es nem tudom a paypal hova kuldott (ha egyaltalan) ertesitest… van egy paypal tranzakcios szamom… hitelkartyaval vettem paypal acc nelkul, nem tom hova fogjak visszautalni.. remelem holnap tobbet fogok tudni.

  22. Jadeye: igazad van,ilyen piti dolgok miatt nekem biztos nem kellene £xxx kiadnom. 🙂 szerencsére nem vagyok olyan fontos ember hogy valaki ne tudna fél órát várni amíg visszahívom. 😉

  23. @AppleFan: Ezen logika mentén az is idióta, aki ennyi pénzt kiad egy sima órára vagy egy karkötőre? Mert azok még ennyit sem tudnak,az egyik mutataja az időt, a másik még azt sem. Erre termékre nem lehet úgy tekinteni, mint egy kocka kütyü, mert nem is annak van pozicinálva. Ez egy ékszer, ami számos dologban többet tud, mint a hagyományos ékszerek. Hogy neked tetszik-e vagy sem az az egyéni ízlésed. De ha nem ékszernek szánták volna, akkor nem Vougeban hirdetnék oldalakon keresztül, hanem a PCMagazinban. És valószínűleg nem készül el a rozsdamentes acél változat meg az arany, és nem kap ekkora árcédulát sem.
    Az Android Wear eszközök itt vannak szerintem elcseszve, hogy rosszul pozicionálják, egy gadgetet akarnak eladni, holott ez nem az. Hiába csinál szép órát pl a Huawei vagy az LG (legalábbi rendereken szépek). Egy 250-350 dolláros óra semmilyen státusszimbólumot nem jelent egy 1000 dollárossal, pláne egy még drágábbal szemben. Márpedig egy ékszer ezt fejezi ki, nem pedig a funkcionalitást. LG Urbanet az LG vezérigazgatóján kívül nem fog felvenni senki ha elmegy valahová, hogy komolyan vegyék, míg egy acél Apple Watchot Link Bracelet szíjjal már nyugodtan felvehetsz, nem fognak olcsójánosnak nézni, még akkor sem, ha a renderek alapján az Urbane szebb és ugyanazt tudja, mégis csak egy “párszáz dolláros vacak”.
    Magyarul szerintem körben az Apple Watch azokat célozza meg, akik szeretnek órát hordani, ékszerként tekintenek rá (nyilván nem azok akiknek “az óra csak mechanikus”), másodkörben azokat akik szerettek órát hordani, de a “funkcionalitása” miatt az évek folyamán elhagyták, és harmadrészben azokat a kockákat, mint te vagy én vagy a szifonosok, akiknek ez csak egy kütyü. Szifonosokat az Apple meggyőzte, hogy nekik kell, neked tök mindegy, mert úgyis szidod, engem pedig valószínűleg nem fognak soha, mert utálom, ha van valami a csuklómon, még akkor is, ha vannak olyan dolgai az órának, amik jól jönnének.

  24. “Például egy Leather Loop szíj 56.000Ft Angliában, ami egyszerűen félelmetes.”
    Pontosan. Na ezzel van a legnagyobb bajom. Miből van ez, hogy ennek ennyibe kell kerülni? Azért azt megnézném, hogy mennyiből hozzák ki ezt a szíjat (ez is made in Kína, nem?). Az iPhonokat is Kínában szerelik össze, rá van írva és így is jó drága. Apple úgy csinál, mintha ő találta volna fel a spanyolviaszt. Hát pedig nem. És akkor itt fent azt olvasom, hogy 1 hónap után már ráncosodik a bőr, meg megtörik meg ilyenek. És mennyibe kerül egy ilyen törös, ráncosodós bőr szíj?
    “Így azt ajánlom a leendő tulajdonosoknak, hogy módjával adják kölcsön” Te kölcsön szoktad adni az órádat, aminek ilyen boros ára van? Elég merész, de Te tudod. Maga a felvetés is érdekes.

  25. @makimano: szerintem itt az ar presztizsteremto tenyezo akar(t) lenni de sokaknal ez a dolog inkabb visszafele sult el.. mondjuk telefonnal eleg szep szammal vannak 200k felett droidos telefonok is amik tularazottak, de azoknak altalaban szepen megindul lefele az ara.. mondjuk azokra a kereslet a hasznaltpiacon toredeke az almasenak..
    orat meg gondolom mindenki fel akarja probalni, igy erti a "kolcsonadast" nem ugy hogy 3 napig mas hordja az kicsit erdekes lenne :).

  26. @makimano: Kézzel készítik Olaszországban, csak ennyire made in china. A 10.000 forintos verziója valószínűleg az lesz.

  27. @ef-dani: Pontosan, ugyanezt gondolom, csak ha leírom akkor meg az van, hogy egy ilyen órát nem lehet ékszernek tekinteni, mint a klasszikus órákat. Én teljes mértékben annak tekintem, tetszik is, de ezt leírni bejegyzésben nem lehet 🙂

  28. @admin: “Mivel teljesen felesleges összehasonlítani a klasszikus órákkal, így ezeket a hozzászólásokat automatikusan töröljük”
    Szóval annyira mégsem felesleges…? 🙂

  29. @Before: Felesleges, mert “tudásban” ég és föld a kettő. Azért is felesleges összehasonlítani, mert akik jönnek a Patek Philippe Omega tököm tudja mikkel, hogy ez nem óra, mert az óra mechanikus azoknak ez csak egy digitális óra. Meddő vita mind a kettő. Abból a szempontból viszont nem felesleges összehasonlítani, hogy mindannyian a saját termékeiket akarják a csuklódon látni.

  30. @admin: Nem akarlak sürgetni de sikerült lemérned? 😉

  31. Kchris: én is 38-t vettem, nem szeretem a nagy órákat. A fuelbandem cseréltem le. A kisebb szíj épp jó, a nagyobb szíjból még 2 likkal tudnám arrébb tenni a sportszíjjat. 19 cm a csuklóm. Mire vagy még kíváncsi?

  32. Sziasztok! Lenne egy kérdésem, hogy óra alvás figyelése alkalmas e?

  33. @lork.1: jelenleg nincs benne alvásfigyelő funkció.

  34. Sziasztok! Nem ronda ez az óra,csak igazából semmire nem való. 42 mm átmérő a klasszikus óraméret szerintem nem érdemes egy férfinak kisebben venni csak akkor ha vékonyabb a csuklója. Én imádom az órákat főleg,ha minőségi,de ezért nem hiszem,hogy kiadnék pénzt amíg nem lesz picit gyorsabb, hasznosabb… Divatóra. Mutassuk meg,hogy vagyok valaki Magyarországon kategória.

  35. Én is sokat gondolkoztam hogy 38-as legyen vagy 42-es, végül egy Apple Watch Series 1 38mm lett belőle. Én is szeretem, szerintem hasznos, kevesebbet nyomkodom a telefonom.


Add a Comment