fbpx Skip to content

Az Apple kiadta a fejlesztők számára az iOS 7.1 rendszer ötödik bétáját. Ez a verzió is majdnem napra pontosan 2 héttel az előző beta megjelenése után érkezett.

iOS7.1b5

Mint minden más beta, ez is csak a fejlesztők számára érhető el hivatalosan a fejlesztői központból, vagy a már eleve 7.1 beta-t futtató készülékeken OTA frissítéssel. Akinek jelenleg is beta fut a készülékén, annak mindenképp javasolt frissíteni, mert a beta verziók egy idő után lejárnak, ami után restore lesz szükséges, és adott esetben a túl régi beta sem frissíthető OTA segítségével közvetlenül a legújabb beta verzióra. Az iOS 7.1 beta 5 (11D5145e) lejárati ideje hétfő, április 14. 1:00.

Akinek a hivatalos 7.0.4 vagy 7.0.5 van a készülékén, annak természetesen nem fog megjelenni frissítésként ez a beta sem.

Az iOS 7.1 hivatalos megjelenési idejéről továbbra sincs információ.

Újdonságok

Azt egyelőre nem tudni, hogy a beta 4-hez képest, milyen újdonságok érkeztek, de hamarosan frissítjük a cikket, amint ezek kiderülnek.

A beta 4-hez képest megváltozott a shift és a caps lock jelzése. Mostantól egyértelműbb a lenyomott (shift) és a lezárt (caps lock) állapot – balról a shift, középen normál állapotában maradt a szürke alapon fehér nyíl, jobbról pedig a caps lock:

71b5_shift_capslock_02

Ezen kívül frissültek az ausztrál és brit angol, a japán, valamint a kínai (mandarin) nyelvű hangok a Siri esetén, sokkal természetesebben hangzókra.

Feloldási hang továbbra sincs.

Az iOS 7.1 ezen előzetes verziójához is fejlesztői listán kell legyen a készülék, másképp ugyanis nem lehetséges azt aktiválni. Ebbe a hibába ismét sokan futhatnak majd bele, mint amikor korábban a nem hivatalosan fent lévő beta 1-et frissítették beta 2-re az OTA opcióval.

Akinek nincs regisztrálva a készüléke fejlesztői listán, annak azt javasoljuk, hogy vagy várja meg a hivatalos megjelenést, vagy legalább regisztráltassa a készülékét. Mi továbbra sem támogatjuk az iOS előzetes verzióinak nemhivatalos használatát.

Olvasd el a hozzászólásokat is

58 Comments

  1. Reméljük jövőhéten ilyenkor már a rendes 7.1-et lehet tölteni.

  2. Hát már jöhetne a GM!

  3. Van nyíl a csúsztassa el a feloldáshoz előtt!

  4. Hű de baromi jó ez a két változás! Erre vártunk két hetet? Mi a frászt csinálnak már? Miért nem érnek rá a pöcsölések a 7.1 javítására?? Mióta is várunk már erre? Negyed év telt el értelmes javítás nélkül egy félkész rendszerrel, ahelyett, hogy folyamatosan frissítettek volna. Ezek elhúztak nyaralni télvíz idejére…

  5. @lacika88: eddig is volt nyíl, a magyarban csak kicsúszott bal oldalt a szélén.

    @medogazda2: nem emiatt vártunk, mindössze abból egyszerű júzerként nem látsz semmit, amik a “motorháztető alatt” történtek. a beta még mindig fejlesztőknek van. ők meg látják, hogy mik hogyan változnak fejlesztési szemszögből. a beta épp ezért nem az egyszeri júzer számára van.

    ha valamivel elégedetlen vagy az Apple kapcsán, küldj nekik visszajelzést, mert ha minél többen küldenek nekik, annál valószínűbb, hogy foglalkoznak az adott kérdéssel:
    * ha nem vagy fejlesztő: http://www.apple.com/feedback/iphone.html
    * ha fejlesztő vagy: http://bugreport.apple.com

  6. Tudom, hogy volt nyíl csak most legalább látszik teljesen. Az előző beta-ban hülyén nézett ki kicsit.

  7. @Jadeye:

    Tudom én hogy nem nekünk van, én csak azért állok itt értetlenül, mert már a 7.0 óta nem adtak ki olyan javítást, ami értékelhető lenne mindenki számára. A 7.0 előtti bétákat használtam és meglepődtem, hogy a GM-et úgy ahogy volt, kiadták. 4s-en borzasztó lassú, nincs multitasking, Zene app értékelhetetlenül semmire sem jó, stb.. Szerintem ezzel nem vagyok egyedül.

    A problémám, hogy miért tartják magukban ilyen sok ideig, ahelyett hogy kisebb szeletekre osztva kiadnák ami javításokkal elkészültek? Inkább 4 hónapig szívatnak mindenkit egy frissítésre várva, minthogy 7.4 legyen szezon végére..

  8. @medogazda2: lehet hogy lassan jön a frissítés de nem nevezném rossznak főleg nem egy 4S telefonon szerintem onnan felfele elég jól fut, de vannak ismerőseim akik szerint sima 4-en is gyorsabb a 7.1 mint a 6-volt. az android még ennyi frissítést sem ad.

  9. @Jadeye: https://discussions.apple.com/thread/5335046

    4S-en katasztrófa a 7-es rendszer. Egy idő után elkezdi kilőni az iCloud szolgáltatásokat, és azt veszem észre hogy ki van kapcsolva a find my phone, eltűntek a telefonszámok, jegyzetek, naptárbejegyzések a telefonról! (Cloudban fent van továbbra is, de a telefonról eltűnnek)
    Csak a cloud ki-bekapcsolása oldja meg.
    Olyan érzés használni egy kétszázezres telefont, mintha valami dzsunga 30 ezres android lenne.

  10. Tiszta restore utáni iPhone 4S-en nekem minden gyors 7.0.4-el. Egyedül az akku merül kicsit jobban, minden más jobb lett.
    Ha gyorsabb lesz a 7.1 az csak jó lehet…

  11. @DetoX: ennek köze nincs az iPhone 4s-hez, bármely eszközön előfordul, hogy eltűnnek időnként a névjegyek, majd visszajönnek. a névjegyek nekem is volt, hogy eltűntek egy pillanatra, de azonnal visszajöttek (maguktól!), a Find my iPhone-t sosem kapcsolta még ki eddig, sem más gondom nem volt. igaz, a LowMemory típusú hibákat is elkerülöm. és ezeknek a hibáknak nagy részét továbbra is megoldja egy tiszta restore. az sms adatbázist meg maximum visszateszed szerkesztett backuppal. http://szifon.com/2012/12/21/gyakori-kerdesek-mit-tehetunk-ha-furcsa-dolgokat-produkal-a-keszulekunk/

  12. nekem a i5s em minden másnap egyszer kikapcsol és ujraindul magától. valamikor nem tudom letenni ha beszélek valakivel. mikor lovom ki a programokat valamikor ott marad egy ikon és nem tudom felhúzni…. már csereltem telefont, és hiába az uj telon is ugyanilyen hibak, restoret is csináltam. masik ceges i4 em annyira fagy valamikor hogy az elviselhetetlen, nem mond már hogy ezeket a hibakat nem lehetne kijavitani. mire kell ennyit varni, reg koadhattak volna egy 7.1 et. ezek a hulyesegek meg mehettek volna egy 7.2 be…..

  13. @diario: szoftveres hibák miatt hiába cserélsz telefont, ugyanaz a szoftver fut rajta, pláne ha még a backupot is visszateszed, és ezeknek a hibáknak nagy részét megoldja egy tiszta restore, ami után nem állítod vissza backupból. http://szifon.com/2012/12/21/gyakori-kerdesek-mit-tehetunk-ha-furcsa-dolgokat-produkal-a-keszulekunk/

    a tapasztalt hibákat pedig érdemes jelenteni, hogy javíthassák. ha pláne beta rendszert használsz, akkor meg kár csodálkozni, a beta rendszer nem napi használatra van.

  14. @Jadeye: Nem oldja meg a tiszta restore, próbáltam.
    A névjegyek nem egy pillanatra tűnnek el. Addig nem jönnek vissza, amíg nem jelentkezek ki-be az iCloudba.
    Beleolvastál a linkelt fórumba? Nem 4S only a hiba, de főleg ezen a generáción jön elő, az 512MB ram miatt. Ha rendszeresen nagy memóriaéhségű programot használsz (tökéletes példa, többen is írták: Clash of Clans), a cloud szolgáltatásokat kezdi el kikapcsolni a rendszer, mindenféle figyelmeztetés nélkül.
    Próbáltam figyelni rá, hogy ne fusson semmi a CoC mellett, illetve ne fusson a háttérben, ha mást használok, de ez sem oldotta meg, csak később jött elő a gond.

  15. iOS 5.1.1 a legjobb!!

  16. Nekem 4S-en a 7.0.4 akkor lassul be egy kicsit, mikor le meg akarom szakítani a gelefonbeszélgetést vagy lezárom a telefont beszélgetés közben. Van, hogy feleszek kb. 20 perc hangjegyzetet, majd utána azt nem tudja lejátszani, mert 00:00:00-t ír ki hosszra és az iTunes sem másolja a gépre szinkronizáláskor. A zene app meg figja magát és kikép, ha egy 3 órás mp3-at hallgatok :))

  17. nincs beta a keszülékemen, 7.0.5 van rajta. konkrétan 2 perce megint befagyott csak resettel hoztam vissza. nem tettem vissza a backupot és mégis. de járszanak nyugodtan a shift gombal, ráérnek…….

  18. Lehet, hogy akkor a CoC-t kellene kerülni. Sok híres app van, ami megrogyasztja az iOS-t, mert tartalmaz egy frankó bug-ot. Havernak pl. a Facebook Messanger freezeli a rendszert. Ezen hibák egy része talán eltűnik a 7.1-el…vagyis nem tűnik el, csak jobban fogja tolerálni a bug-okat az iOS 🙂 Várjátok ki ezt a pár hetet…megéri, mert ahogy Jadeye is mondta, a motorháztető alatt folyik a komoly munka. Bár én csak béta 1-et használtam, de érezhető volt, hogy rengeteg munka van az optimalizálásban.

  19. @DetoX: megnéztem, de én nem használom a CoC-t (sem). de akkor ez tökéletes példa a trágya appok okozta problémákra. az mondjuk furcsa, hogy ilyenkor miért állítja le az iOS épp a cloud-szolgáltatásokat. jelentsd az Apple, és legfőképp a CoC fejlesztői felé. vagy ne használd azt a játékot.

    @diario: akkor érdemes végiggondolni, milyen appokat használsz rendszeresen, mert lehet, hogy valami memóriazabálás-túlcsordulás miatt vacakol. mik voltak a befagyás körülményei, mit csináltál épp, milyen appot futtattál előtte?

  20. A legnagyobb probléma,hogy ezt az oprendszert ebben az állapotban nem szabadott volna az i4-ekre engedni.Aztán lehet itt okoskodni,hogy nem volt kötelező frissíteni stb…Peace

  21. @djcom: ezért jön a 7.1 majd, amiben ezeket már javítják valamennyire.

  22. Valaki tapasztalt már olyat, hogy headsetes beszélgetés közben egyszerűen kihangosítódik a hívás, vagy némítja a mikrofont? legutóbb felhívtam beszélgetés közben még egyszer ugyanazt az embert…3GS-en ios 5.x-ig nem volt sebességbeli probléma. 6-tól halál. most az 5s tényleg gyors, de sok az idegesítő dolog. Azért nem pártoltam át droidra, “mert iphonon nincsenek ilyen hibák…” A 7.1 hátha javítja ezeket!

  23. Nem egyszerű, de nekem a hibák helyett más szúrt szemet a cikkből:

    mi ez a “feloldási hang továbbra sincs”?

    Várjátok a feloldási hangot, mint a messiást, vagy én maradtam le valamiről? :))

  24. ma konkrétan face time közben "akadt be" le se tudtam tenni, csak a reset. más app nem futott közben

  25. Nekem i4S van és restore nélkül ment fel az új rendszer. Azóta sincs vele az égvilágon semmi baj. Úgyhogy ott valami más gubanc van, ha azok a hibák előjönnek!

  26. @Macccy: folyamatosan előkerülő kérdés, hogy mi van a feloldási hanggal, ezért említettük meg külön.

  27. @pette07: Nálam is ez van még i4-en 7.0-val kezdte.
    Nekem stereo blth-t headsetem van, az i4-n folyamatosan akadozott a zene ahogy használtam közbe a telot. Most i5S-en (7.0.5) van hogy elindítom a lejátszást és nem reaglál a telo, meg ha kikapcsolom a zene nem áll meg, megy tovább a hangszórón keresztül.

  28. Ez a BT hang dolog amúgy szerintem szintén app függő. Az Angry Birds BT hifire kitolva pattogó hanggal megy. Viszont a Real Racing 3 minden probléma nélkül szól. És azért a két játék között van egy kis differencia 🙂 iPod app-nál semmi probléma.

  29. @ValiZoltan: Nálam a gyári fülessel is előjött ez a probléma…olyan, mint ha a zsebemben elnyomódna, feloldódik a kijelző magától? Hívok valakit, képernyő lezár, szifon zsebbe, és pár perc beszélgetés után jön a : Halló!!, hallasz?, na mi van már, megint megszakadt?” mire előveszem a telót, addigra lerakják…

  30. @pette07: ahhoz, hogy kiderüljön, felold-e magától a készülék, tegyél rá jelkódot. ha jelkód van rajta, azzal nem oldhat fel véletlenül.

  31. @Jadeye: van rajta jelkód, és a touch ID is be van rajta állítva…jelenleg 7.04 fut rajta, ahogy láttam a 7.05 nem tartalmaz újításokat.

  32. @ Jadeye #28 : De tényleg van erre igény? :)) Én meg azt hittem valami poénnak szúrjátok oda a beta cikkek végére, mert úgy vicces … szerintem! 🙂 Nem tudom, még sose gondolkodtam el azon, hogy kéne feloldási hang. Másik iEszközön van?

  33. A fikázó emberek miért használnak iphone-t? Menjetek át egy másik táborba és nem lesz gondotok soha többé :DDDD

  34. Sziasztok !
    nekem most perpill iphone 4 en 7.1 beta 3 van , teljesen ‘szűz’ Jb mentes , és mégse hozza ki se a beta 4 se a beta 5 frissítést ,,, miért van ez ? a Telefonom UDID-je regisztrálva van , szóval ez nem lehet a baj ,,, szóval mi a teendő ilyenkor? 7.0.4 et biztos nem rakok vissza mert az egy kalap rossz dolog.

  35. @Macccy: Az írásodból úgy érzem, hogy neked a 7-es rendszer volt az első iOS-ed 🙂 Azért "probléma" a feloldási hang, mert beleivódott az agyunkba, hogy az 1.0-tól kezdve minden rendszerben volt egy feloldóhang is…most nincs, bár a flat design nem is indokolja. (Na ezért most meg fognak kövezni engem 🙂

  36. Ha valaki nagyon akar feloldási hangot akkor keressen rá Google-ban, valahol olvastam hogyan lehet "visszaszerezni" 🙂

  37. @pette07: akkor ott valami más lesz a gond, én a helyedben megpróbálnék egy tiszta restore-t: http://szifon.com/2012/12/21/gyakori-kerdesek-mit-tehetunk-ha-furcsa-dolgokat-produkal-a-keszulekunk/

    @Macccy: mert korábban bármely iOS-verzióban volt, az iOS 7-ben meg egyszerűen “elmúlt” a rendszerből. és a beállításokban is többesszámban írja azóta is, tehát ez egy hiba, amit javítaniuk kellene.

    @fjaniix: a beta 4 már nyilván nem fog megjelenni, hiszen már beta 5 van. azt meg már korábban is írtuk, hogy a beta rendszereket frissíteni kell, ha kijön az újabb, tehát az, hogy neked még a beta 3 van fent, miközben már volt közben beta 4, az könnyen lehet, hogy hiba, és a beta 3-at nem engedi OTA frissíteni beta 5-re. ha fejlesztő vagy, akkor töltsd le a beta 5 IPSW-jét, és tallózd be iTunes-ban. ha nem vagy fejlesztő, ne használj beta rendszert, nem mindennapos használatra van.

    @remsonique: ha lezárás hang van, akkor a feloldás hang is indokolt szerintem.

    @egycsavo: jailbreakkel nyilván bármit lehet, de itt az lenne a lényeg, hogy anélkül is legyen, ahogyan korábban is volt.

  38. Srácok! Mást nem zavar, hogy tel.beszélgetés után nem tudom bontani a vonalat, amig egy bármilyen értesítőt (pl.akkufesz 20% alatt, emlékeztető, push-up üzenet) le nem OK-zok? Csak én látom úgy, h a beszélgetésnek kéne a top priornak lennie és nem a popup üzenetekkel vesződni, ha végeztem? Amúgy ios6-on is ilyen volt.

  39. @kisai: ez az összes ilyen felugró értesítés óta így van, és a csak valóban fontos értesítéseket jelzi így, szándékosan.

  40. @ Remsonique: EE-eeee, nem talált. Igazából 5.1, 5.1.1 vagy mi volt pontosan a száma, ott léptem be, előtte iOS 4.x iPadon de azt csak matattam, nem az enyém. Én soha, SOHA, komolyan soha nem emlékszem, hogy feloldáshangoztam volna. Valószínűleg már vásárláskor kikapcsoltam – meg a 3-4 iPhonos ismerős is – a billentyűzet hangokkal és a csengetve rezgéssel együtt és ezért nem rémlik! :)) Komolyan azt hittem, hogy Jadék viccelnek, amikor odaírják, mert valahogy ezek a ‘prüntyögés’ hangok nekem annyira … nem profik. Ezért nevetgéltem. De akkor most már tudom, hogy ez komoly ügy.

  41. @Macccy: ha van Mac-ed, akkor biztosan hallhattad már a lakat hangot, ami a jelszóköteles beállításoknál van. Na ahhoz eléggé hasonló hang volt feloldáskor is a 7 előtti rendszereknél. Csak míg a Mac-en egy fémes hang van berakva a feloldáshoz…iOS-en annak egy tompított változata volt, egy kattanásszerű hang.

    Ezt jól kiveséztem 🙂

  42. Sziasztok!

    Ti milyen mértékű sebességnövekedést tapasztalatok az iOS 7.1 nél iphone 4-en. Azért kérdezem mert nem vagyok fejlesztői listán így nem tudom érdemes lesz e majd frissíteni. Előre is köszi!

  43. Sziasztok,Kérlek benneteket ha valaki tud segítsen hogyan es hol tudnék regisztrálni a fejlesztoire. Előre is köszönöm a segítségeteket üdv dGabor

  44. Volt ido hogy regebben naponta olvastam az oldalt, mara mar havonta 1-2 alkalommal. De az hogy minden egyes beta tesztnel ezt olvasni.
    “Feloldási hang továbbra sincs.”
    Ez cikk??? Ez ujdonsag? Ne haragudjatok de nagyot csalodtam az oldaban.

  45. @dGabor: http://developer.apple.com, de az ingyenes fiók nem jogosít fel a beta verziókra.

    @Dilipok: mint ahogy fentebb írtam: “folyamatosan előkerülő kérdés, hogy mi van a feloldási hanggal, ezért említettük meg külön.”

    de esetleg olvasd végig a hozzászólásokat, illetve ha követnéd a híreket folyamatosan, akkor tudnád azt is, hogy nyilván azért írjuk bele a cikkbe, mert egyszerűbb eleve leírni, mint hogy minden második hozzászólásban ezt kérdezzék, hogy van-e. korábban ugyanis pont ez volt, kezdve az iOS 7 első beta verziójától, amiből ezt először kiszedték.

    egyébként meg ha elégedetlen vagy a cikkek tartalmával, akkor bátran küldj be vendég blogger cikket.

  46. Jadeye: nem kívánom ingyen..volt mar a régebbi készülékem regisztralva, de garanciálisan cseréltek es most az újat szeretnem regisztrálni. Aki pedig anno segített ebben mar nem tudom elérni köszi

  47. @Dilipok: a Cydiában megtalálható az Unlock Sound 7, az visszahozza a feloldó hangot.

  48. @Jadeye:
    Inkább tökéletes példa arra, hogy a trágya módon összepakolt OS a saját szolgáltatását lövi ki. Legyen bárhogy megírva a program, legyen az egész egy memory leak, az oprendszernek kötelessége azt keretek között tartani. Mire való a sandbox? Egy ilyen hiba igenis az Apple sara!
    Nem csak a CoC hozza elő ezt a hibát, csak egy példa volt.
    Ne használjak semmit, ami előhozhatja? Aha, meg rosszul fogom, ugye?
    Félre ne érts, no offense, de ennyire nem kell védeni a céget.

  49. @dGabor: alternatív oldalakon 5-10 dolláros áron beregisztrálják 1 évre.

    @DetoX: mint írtam, elég furcsa, hogy ezt csinálja, de én mindössze egyszerűen nem értem az ilyen hibákat, mert lehet én csinálok valamit rosszul, de nálam valahogy ezek sosem jönnek elő. sem anno az iPhone 4s esetén a durva merülés, sem semmi ilyesmi. egyszerűen nem tudom, mit csinálok én másképp, vagy hogy nálam miért nem jelentkezik mégsem. a névjegyek nekem is eltűntek már 1-2 alkalommal, de mindig visszajöttek szinte azonnal. más problémám egyszerűen nincs.

  50. Bármi “apró” hibát elnézek igazából az iOS-nek, azok után amiket androidon tapasztaltam, az iOS a hibáival együtt is maga a mennyország…!!!

  51. Sziasztok.
    Tud valaki esetleg Udid-et regelni? Fontos lenne.
    Ha van bárki kérem írjon mailben.
    [email protected]

  52. Sziasztok! Meg tudná valaki mondani nekem, hogy a ios 7.1 beta 5 iPhone 4S-re rakható verziójának mi a neve?
    Szerintem:”iPhone4,1_7.1_11D5145e_Restore.ipsw”
    Szerintetek?

    Lejárt az előző beta és frissíteni kellene. Restore-t nem enged, mert a Find My iPhone aktív (És nem tudom kikapcsolni), valamint nincs developer acc-om, csak az egyik barátom beregisztrálta a telefonomat, ezért nem tudom letölteni a megfelelő verziót eddig sehogy/

    Köszi előre is!

  53. @FoAMDFun: ha a barátod regisztrálta a készüléked, akkor nem volna a legegyszerűbb tőle elkérni az IPSW-t? miért nem frissítetted? a beta verziókat MINDIG frissíteni kell, mert lejárnak. OTA még akkor is frissíthetsz, ha nincs hozzá IPSW-d, de már fent van a beta, mert akkor feldobja az újabb beta verziót (kivéve persze ha mondjuk beta 3-at akarnál frissíteni beta 5-re, mert azt nem engedi valamiért, vagy ha jailbreakeltél, de ha nem vagy fejlesztő, akkor pláne nem fogsz még beta rendszert jailbreakelni is).

  54. Szia! Köszi a választ. Az OTA frissítés nem működött. Erről nem tudtam, hogy lejár a beta verzió. Szerencsére valami koreai oldalról sikerült lehúzni és frissíteni. Azért köszönöm, hogy szántál rám 5 percet! Kellemes estét!

  55. Lejárt a beta és nekem véletlen az volt fent! nem tudom miért! frissíteni nem tudom restore-nál meg ugye ki kell kapcsolni az iPhone keresést de azt így nem tudom mert ahoz be kell lépni a beállítások!

    HELP!


Add a Comment