fbpx Skip to content

Az Apple tegnap éjjel kiadta az iPadOS 18.0.1-et, aminek köszönhetően végre az M4-es iPad Pro modellek is frissíthetőek az iPadOS 18-ra, illetve a frissítés pár hibát is javít, köztük az Üzenetek app folyamatos kilépését, ha valaki válaszolt egy megosztott Apple Watch-óraszámlapot tartalmazó üzenetre, illetve egy memóriakezelési hibát, ami hatással volt a teljesítményre.

Emellett megjelent még az iOS 18.0.1 (22A3370), a watchOS 11.0.1 (22R361), a visionOS 2.0.1 (22N342) és a macOS Sequoia 15.0.1 (24A348) is, szintén hibajavításokkal.

Nem érdekelnek az újdonságok, csak telepíteni szeretnéd? Kattints ide, hogy átugord őket: Letöltés, telepítés.

iPadOS 18.0.1 újdonságok

A hivatalos információkban az Apple a következőket írja:

Ez a frissítés lehetővé teszi, hogy az M4 chippel felszerelt iPad Prót frissíteni lehessen az iPadOS 18-ra, valamint fontos hibajavításokat és biztonsági frissítéseket tartalmaz az iPadjéhez, többek között:

  • Előfordulhatott, hogy az Üzenetek váratlanul kilépett, amikor valamelyik résztvevő válaszolt egy megosztott Apple Watch-óraszámlapot tartalmazó üzenetre.
  • Előfordulhatott, hogy egy memórialefoglalással kapcsolatos hiba hatással volt a teljesítményre bizonyos iPad-modelleken.

A frissítés ezeken túl 2 sebezhetőséget is orvosol, melyek azonosítói a következők: CVE-2024-44204, CVE-2024-44207.

Letöltés, telepítés

A frissítés a legegyszerűbben a Beállítások, Általános, Szoftverfrissítés menüpontba lépve telepíthető, de természetesen használhatjuk a Findert, illetve korábbi rendszereken és Windows-on az iTunes-t is. Bármelyik módszert is választjuk, a folyamat végeredménye ugyanaz lesz. Erről itt írtunk részletesen: Gyakori kérdések: hogyan működik az OTA frissítés?

Az iPadOS 18.0.1 buildje 22A3370.

Ha valaki szeretné lementeni a 18.0.1 IPSW fájlját, az nyissa meg az alábbi cikkünket, amiből mindig a legfrissebb, az Apple által épp aláírt iOS-verzió IPSW-fájlja tölthető le: Gyakori kérdések: mi a készülékemre elérhető, legfrissebb firmware-verzió?

Kérdésem van!

Ha kérdésed merül fel, érdemes elsőként a Gyakran Ismételt Kérdések cikkünket végiglapozni: Gyakran Ismételt Kérdések.

Ha a frissítéskor hibával találkozol, akkor pedig ezt a cikkünket érdemes megnézni: Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek.

Linkgyűjtemény

Az iPadOS 18-ról szóló összes cikkünk megtalálható az iPadOS 18 címke alatt.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok