fbpx Skip to content

Az Apple tegnap éjjel kiadta az iOS 18.0.1-et, ami több hibát is javít, köztük az összes iPhone 16 modell érintésérzékelésének “lassulását”, egy makró videózási problémát az iPhone 16 Pro modelleken, az Üzenetek app folyamatos kilépését, ha valaki válaszolt egy megosztott Apple Watch-óraszámlapot tartalmazó üzenetre, illetve egy memóriakezelési hibát, ami hatással volt a teljesítményre.

Emellett megjelent még az iPadOS 18.0.1 (22A3370), a watchOS 11.0.1 (22R361), a visionOS 2.0.1 (22N342) és a macOS Sequoia 15.0.1 (24A348) is, szintén hibajavításokkal.

Nem érdekelnek az újdonságok, csak telepíteni szeretnéd? Kattints ide, hogy átugord őket: Letöltés, telepítés.

iOS 18.0.1 újdonságok

A hivatalos információkban az Apple a következőket írja:

Ez a frissítés fontos hibajavításokat és biztonsági frissítéseket tartalmaz az iPhone-jához, többek között:

  • Előfordulhatott, hogy bizonyos körülmények között az érintőképernyő ideiglenesen nem válaszolt iPhone 16- és iPhone 16 Pro-modelleken.
  • Előfordulhatott, hogy a kamera lefagyott, amikor iPhone 16 Pro-modelleken makró módban rögzítettek videót az ultraszéles kamerával 4K felbontásban a HDR kikapcsolása mellett.
  • Előfordulhatott, hogy az Üzenetek váratlanul kilépett, amikor valamelyik résztvevő válaszolt egy megosztott Apple Watch-óraszámlapot tartalmazó üzenetre.
  • Előfordulhatott, hogy egy memórialefoglalással kapcsolatos hiba hatással volt a teljesítményre bizonyos iPhone-modelleken.

A frissítés ezeken túl 2 sebezhetőséget is orvosol, melyek azonosítói a következők: CVE-2024-44204, CVE-2024-44207.

Letöltés, telepítés

A frissítés a legegyszerűbben a Beállítások, Általános, Szoftverfrissítés menüpontba lépve telepíthető, de természetesen használhatjuk a Findert, illetve korábbi rendszereken és Windows-on az iTunes-t is. Bármelyik módszert is választjuk, a folyamat végeredménye ugyanaz lesz. Erről itt írtunk részletesen: Gyakori kérdések: hogyan működik az OTA frissítés?

Az iOS 18.0.1 buildje 22A3370.

Ha valaki szeretné lementeni a 18.0.1 IPSW fájlját, az nyissa meg az alábbi cikkünket, amiből mindig a legfrissebb, az Apple által épp aláírt iOS-verzió IPSW-fájlja tölthető le: Gyakori kérdések: mi a készülékemre elérhető, legfrissebb firmware-verzió?

Kérdésem van!

Ha kérdésed merül fel, érdemes elsőként a Gyakran Ismételt Kérdések cikkünket végiglapozni: Gyakran Ismételt Kérdések.

Ha a frissítéskor hibával találkozol, akkor pedig ezt a cikkünket érdemes megnézni: Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek.

Linkgyűjtemény

Az iOS 18-ról szóló összes cikkünk megtalálható az iOS 18 címke alatt.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok