fbpx Skip to content

A július 2-án megjelent harmadik iOS 13 béta magával hozott egy érdekes újítást is a FaceTime alkalmazás számára.

Természetesen az Apple az iOS 13 hivatalos, őszi megjelenéséig még bőven variálhat a funkción, de azért vessünk egy pillantást rá, hogy mi is ez a “FaceTime Attention Correction” (FaceTime Figyelem Korrekció)!

Ha a Beállítások, FaceTime alatt bekapcsolod a “FaceTime Figyelem Korrekció” funkciót, ami jelenleg egyébként még nincs magyarra fordítva, a FaceTime alkalmazás úgy módosítja a tekintetedet videohívás közben, hogy úgy tűnjön, mintha végig a kamerába néznél, még akkor is, ha közben egyébként a másik felet nézed a kijelzőn.

Az alábbi két képen erre látható példa. Az elsőn balról az látható, hogy hogyan is néz ki a Kamera appban, amikor közvetlenül a kamerába, illetve jobbról amikor a képernyőre nézünk:

Jól látszik, hogy a kép jobb oldalán a tekintet lefelé irányul.

A második képen a bal oldalon az látható, amikor az illető egyenesen a kamerába néz a kijelző helyett, a jobb oldalon pedig az, hogy bár a kijelzőre néz, de az iOS 13 mégis úgy módosítja a tekintetét, hogy az ne lefelé irányulónak hasson:

Mivel egy átlagos FaceTime hívás alatt is jó eséllyel a másik felet akarod nézni, így ez eddig azt eredményezte, hogy nem a szemébe, hanem lefelé néztél, hiszen az előlapi kamera a kijelző felett helyezkedik el. Ezt korrigálja ez az új kapcsoló, a “FaceTime Figyelem Korrekció”.

A MacRumors-nál készítettek is egy videót, ahol bemutatják működés közben:

Természetesen nem fekete mágiáról van szó, hanem az Apple-nél kidolgoztak egy érdekes trükköt a szemek módosítására.

Az újabb iPhone-ok (csak az XS, XS Max és XR) és iPad Pro-k előlapján megtalálható TrueDepth kamera háromdimenziós térképet készít az arcodról és utána az ARKit segítségével a FaceTime alkalmazás képes módosítani a szemeidet, hogy úgy tűnjön, mintha a kamerába néznél.

Szerintem mindenféleképp jó, hogy ez egy kapcsoló, hiszen az arcod megváltoztatása már egy ingoványos terület, és úgy néz ki, hogy ezzel az Apple-nél is tisztában vannak.

Neked hogy tetszik ez a FaceTime Figyelem Korrekció funkció?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Ez nagyon vegyes érzéseket generál…

    Adott egy valós probléma (nem a képernyő középső harmadában van a kamera) így nem lehet igazi szemkontaktust tartani.
    Erre készítenek egy technikailag magasszintű megoldást (és hogy stilszerű legyek szembe köpik az egyik legszemélyesebb emberi kapcsolódást a szemkontaktust…) csak kiölik belőle pont a lényeget a személyeset és az egyedit a pillanatnak szólót…

    Hát ez minimum ízlés kérdése.
    Már csak az a kérdés mi lesz a következő terület amiben a gép próbál helyettesíteni?

  2. Avatar for gunar gunar says:

    mi lenne? A sex és az impotencia meghal! :grinning::grinning::grinning::grinning::grinning:

  3. Majd két ARKit lejátsza azt is és mindkét fél kap róla egy összefoglalót.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for Jadeye Avatar for Nem_Tom Avatar for gunar